Az LMP az utolsó percben lefújta az összellenzéki tüntetést. Emiatt a Momentum sem megy el. Gulyás Márton Közös Ország Mozgalma egy színpadra szerette volna állítani október 23-án azt a nyolc ellenzéki pártot, amelyek aláírták az igazságos választási rendszerről szóló javaslatot is. Az összellenzéki nagy tüntetésnek szimbolikus jelentősége is lett volna: a széthúzás és az önös pártérdek-érvényesítés helyett végre együtt mutathatott volna erőt az ellenzék az ’56-os forradalom évfordulóján. Ez az összefogás önmagában bizonytalan választók sokaságát mobilizálhatná, felébresztve a reményt, hogy mégis van esély a Fidesz elzavarására. A közös tüntetésre igent mondott az MSZP, az Együtt, az DK, a Párbeszéd, a Liberálisok, és a Moma is. Ebbe a közös ellenzéki levesbe köpött bele Szél Bernadett, amikor Kálmán Olga csütörtök esti műsorában bejelentette: nem hajlandó egy színpadra állni ellenzéki társaival. (Azokkal, akikkel egyébként az LMP közösen dolgozta ki és írta alá az igazságos...

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
Napraforgó! - arra fordul amerre a szél fújja?!?!?!
Azért komolyabbnak gondoltam ezt a nőt! - csalódás ez a hozzáállás...:( - inkább megy 23-án Erdélybe! - vajon minek...?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nocsak??? A Viktor mégsem engedélyezte a megjelenést?
Előbb kellett volna leülni vele és egyeztetni, mit szabad és mi az, ami már tiltott.
Manhattan
Nekem nem nagy csalódás. Felszólalásaiban kemény volt, de mióta bejelentkezett miniszterelnöknek, kicsit elszállt magától. Végig az összefogásról beszél mindenki, akkor ő bejelenti, hogy nem lesz ott?! Az embereknek már nincs türelmük a babaruhás játékokhoz.. Amennyit előre lépnek, annyit vissza is táncolnak. Gyenge ő még ahhoz, hogy egyedül vezessen és ha ezt nem látja be, akkor kár minden fáradtságért. Jelentkezzen a Fidesznél képviselőnek. Ott tárt karokkal várják!
Clavigo
Kukába velük...A Széltyúknak Orbán fingja a passzát szelet,,muszáj tudomásul venni.
Macskaszem
Az LMP nem érdekes, érdekesebb az, hogy a többiek ilyen fölösleges dologra pocsékolják az energiájukat. Mégis mit gondolnak, a fidesz majd jól megijed és hanyatt-homlok megszavazza?
anka
Napraforgó! - arra fordul amerre a szél fújja?!?!?!
Azért komolyabbnak gondoltam ezt a nőt! - csalódás ez a hozzáállás...:( - inkább megy 23-án Erdélybe! - vajon minek...?
relatív
Az említett hölgy korábbi nyilatkozatai - eltérően egyéb párttársaitól - igazán rokonszenvesnek tűnt, így személye IS !

Amióta meglegyintette a ' kinevezése ', mint a hatalom mámorosának tűnik fel, és igazán ellenszenves még az IS amit a korábbi időben hasonlóan állított !
Az ' ember ' akkor ismerszik meg igazán, amikor vélt, vagy valós vezetői helyzetbe kerül, és ö elesett, ebben a helyzetben IS !

Sajnos, mert várat magára egy női vezető a magyar politika vezetésében, ami most ismételten elveszni látszik !
Csizmás Kond
...és mi a tanulság belőle...az, hogy ha nem ő nyer nem éri meg...és ezt minden ellenzéki így képzeli, ezért ekkora a káosz.
Egyszóval, az ellenzék nem az embereknek akar jót hanem önmagának, önmagát helyzeni pozícióba.
...és el lehet képzelni milyen kormányt alakíthatna egy ilyen kis alakulat...
röhej az egész
dr. prédikátor
Na mégis mit vártatok a szél bertalantól???
percsi
Marad a fidesz, vagy lesz a jobbik :(
Az ellenzék olyan mint a nép, fecseg össze vissza, de a csatamezőt nagy ívben elkerüli!
Gyenge paszujok vagyunk, ismét győzni fog a diktatúra!.
simmering73
Lmp sose volt ellenzéki. A fidesz egyik sejtburjánzása, ami jóindulatúnak indult, de mára rákos elfajulás lett. Momentum dettó.
Béla333
Megy itt egymás tüzelése, hogy minden korábbi politikusi bűncselekményt az elmúlt évtizedekből felejtsünk el, mert az csak kis összeg a Fidesz lenyúlásaihoz képest (így is százmilliárdos összegekről beszélünk!), bocsássuk meg a tolvajoknak, hisz az a természetes politikusi lét velejárója, hogy mi adót fizetünk, ők meg annak egy részét büntetlenül ellopják!
Fogadjuk el azokat az alakulatokat a szent cél érdekében (a Fidesz leváltása), akik a Fidesszel közös mutyik haszonélvezői voltak, mert most már ők akarnak jönni!
Majd ha már leváltjuk a Fideszt, na majd akkor jöhetne az elszámoltatás, de ahogy eddig sem jött, egyik kormányváltást sem követte az ügyek felderítése, úgy most sem jönne.
Mégpedig azért nem, mert ahogy legutóbb beleláthattunk az MSZP-nél a belső ügyekbe és láthattuk, hogy ahogy az MSZP bajba került, azonnal válságstábot hívott össze a Fidesz, úgy egyértelmű, hogy ezek ugyanazok, egy nagy boldog békés mutyibrigád az egész, akik a sok disznóság bizonyítékaival zsarolják egymást, ezért nem is várható az eddigi gyakorlathoz képest tőlük semmiféle változás.
MSZP/DK = a mutyivilág fennmaradása!
Szerintem!
levarosbukta
Sose vettem komolyan ezt a libát, és milyen igazam van!
Csizmás Kond
...amúgy én még emlékszem hogy a megalakulásukkor innen is hányan ujjongtak értük...
...sőt amikor a parlamenti parkoló elé kikötötték magukat sokan hősnek titulálták...
bencemacska
Olvastam valahol, hogy a Momentum a korai Fideszt utánozza. Van benne valami!
Én viszont sokkal nagyobb hasonlóságot látok a Momentum és az LMP indulása és háttere között. Főleg a vezetők körében. Tagság vagy nincs, vagy nem ismerjük!
Mindkettő vezetősége jól szituált gazdag értelmiségi család sarjaiból verbuválódott! Azt sem tudják mit jelent egy ebédet vagy egy vacsorát előteremteni!

Pl. " Édesapja id. Fekete-Győr András közgazdász, 1993-tól az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezetőigazgató-helyettese, 2010 óta ügyvezető igazgatója."

"Édesapja Schiffer Péter (1943) újságíró, szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese, édesanyja Hajnal Anna jogász. Nagybátyja Schiffer Pál filmrendező és Schiffer János 1994–2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke."

Nagynénje nem szerepel a Wikipédiában a rokonok között, mert bírálni merészelte politikáját!!! /Ez csak megjegyzés!/
Nessy
Úgy látszik, ha valakiből "miniszterelnök jelölt" lesz, rögtön elveszti a realitás érzékét.
egyvandor
Nagyon úgy tűnik, az lmp fő célkitűzése a leg-oda-mondogatósabb ellenzéki szereposztás megnyerése. Ezzel megerősíti pozícióját valamint meghálálja hogy 2010-ben parlamenti helyekhez juthattak.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 14:27
Szerinted a Bernadett ott volt?
F_Viktor
@Béla333: Bela, ujra a regi lemezt tetted fel, terelgetni probalsz, s nem a cikkrol irsz!
Csizmás Kond
@bencemacska: ..ha jól emlékszem barna bársonynagdrágban és valami barna sapkával a fején...nagy sállal...
papa.49
Igaz nem ezt vártam de erre céloztam valamelyik nap, hogy majd ,,meglátjuk,, hát már meg is láttuk a lényeget, köszönöm én nem kérek az lmp. ből !!!
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 15:56
Van fényképed? Küldd el, légyszi!
Csizmás Kond
@bencemacska: ..kerestem de nem találom...valahol itt a propin is közölték...odaláncolták magukat a parkolóhoz...valami ilyesmi...
Béla333
@F_Viktor: 15.15
Nem látsz összefüggést?
Azt próbáltam megértetni (akik nyitottak a beszédre), hogy miért nem akar az LMP egy színpadra állni azokkal, akiknek a jelenlegi rossz helyzetünket köszönhetjük.
Mi ebben a terelés szerinted?
Béla333
Aki támogatja a további mutyivilágot, a politikusi lopkodást, az menjen és tapsoljon nekik!
Aztán ne mondja senki 2018 tavaszán, hogy milyen hülye a magyar nép, hogy nem azokba helyezte a bizalmat akik a színpadon önkritika nélkül, de egymást biztatják!
relatív
Vannak olyanok hazánkban - és több fórumon hallatják IS indokolatlan véleményüket -, akik egy józan paraszti ész hiányától szenvednek...

Nem látják, hogy mi IS az a majd tíz éves hatalmi struktúra, mely a magyar felemelkedés gátját képezi. Ennek a végtelen mélységig kiaknázott mutyizás során a közpénz szórása, és a családi ezüst halmozása mint keret játszik kimagasló keretet.

Lehet mondani, hogy mások IS, de az utóbbi évek kimagasló herdálása folyik minden társadalmi ellenőrzés - az indítékok már fel sem merülnek, mert minden a napi ad-hoc keretében történik, és nem kis összegek mozgatásával.

Sok - indokolt - szűkös keret esetében a megoldást nem találják, míg egyik napról a másikra (akár külhoni befektetés végett ) milliárdok mozdulnak meg egy intésre...

Ezért, és nem valamiféle renonc-vágy miatt kell a magyar vezetésben alapvető váltásra gondolni, és a legkisebb választó polgárig bezárólag, mert az sem megengedhető, hogy egy ország pártok mentén feszüljön egymásnak a legkisebb kérdésekben IS !!!
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 15:30
A dátumra nem emlékszel?
surdilloFUJT
@Béla333: szerinted minden másképp van,mint valójában!szerinted!
Béla333
@surdilloFUJT: 19.38
Te melyik országban élsz?
Mert én azt látom, hogy az 1990-es régió vezető államból mára minden statisztikában a régió sereghajtójává küzdötték le az országot az eddigi kormányzó pártok!
Vagy szerinted nem így van?
Csizmás Kond
@bencemacska: ..nem ...az is lehet még a másik kormány idején volt...
Nemezis
Az LMP megint megcsinálja a 2/3-ot orbánnak. Rohadék egy párt
Sámannus
Szerintem Botka lesz a következő miniszterelnök mutmár tisztán látszik az országban még működő média teljes mértékben kiszolgálja a hazaárulókat. Így válik a lehetséges értelmiség egy gyalázatos csőcselék kiszolgálójává.
Akik az összefoesást szorgalmazzák csak Szili elárulom az emeszpét Katalin Babérjaira törekszik.
Bertalankának má az összes lyuka foglalt nem hogy még szűz elkurválkodja az ország jövőjét..
Béla333
@Nemezis: 20.07
Nem lehet, hogy azok csinálják meg a Fidesznek a 2/3-ot, akik eddig is velük mutyiztak: az MSZP és a DK?
Alig egy hete, hogy a Fidesz válság tanácskozást tartott azért, mert az MSZP nagy bajba került!
Ez normális dolog, vagy éppen az összefonódást mutatja az elmúlt évtizedekben közösen lopkodó pártok és politikusok között?
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 19:51
Akkor megsúgom neked: 2011. 12. 23.
Nem vett részt az akcióban sem a Bernadett, sem a Schiffer!!! Nem láthattad semmilyen ruhában
Szél B-t a délutáni tüntetésen, mint szóvivőt mutatták be! Még nem volt képviselő, alig valamivel korábban lépett be a pártba!
A Gyorskocsi utcába előállított 9 képviselőből ma egyetlen egy sincs a parlamentben az LMP soraiban!!!
Éjjel álmomból felriasztva is vágom neked a dátumot, a neveket, stb. Pedig nekem nem is jutott zöld fütyülő , amit a Bernadett osztogatott!!!
Viszont olyan rohadt hideg szél fújt a gyűlés helyszínén, hogy egy hétig nem is láttam a náthától!!!
Sámannus
Á csak a a tányérba fújta az orrát amiből eszik.
Béla333
Jó lenne egy másik Nyugatifény blog arról, hogy az LMP visszalépése miért volt elég ahhoz, hogy az összes párt lefújja az egészet?
Mégiscsak az LMP-nek volt igaza, hogy a Fidesszel összejátszó MSZP/DK-val nem áll egy színpadra?
F_Viktor
@Béla333: Irod:
"Nem látsz összefüggést?"

A korrupcional sokkal, de sokkal nagyobb gondok vannak, orban lebontotta a demokraciat, elszakadtunk Europatol, putylernek jatsza at az orszagot, kulpolitikaja szembe megy a jozan esszel!
Ezert lett volna meg idoben az osszefogasra, ezert kellett volna az LMP-nek befejeznie a nyafovast.
Mivel csak az osszefonodast es a korrupciot tudjatokfolyamatosan mantrazni, ezert tartja az orszag tobbsege az LMP-t egy a fityesz erdekeit kiszolgalo partocskanak, ezert nem bovul szavazoinak kore.

Irod:
"...az LMP visszalépése miért volt elég ahhoz, hogy az összes párt lefújja az egészet?"

Azert, mert az lett voona a lenyege, hogy az OSSZES ellenzeki, fityeszt valtani szandekozo part vett voona reszt a rendezvenyen.
Ezt bojkottaltaa Berni es a Mmentum, akit nehez hova tenni.
human
A 2018-as választás el fogja dönteni, hogy fog-e vér folyni az utcákon vagy sem. Nem arra gondolok, hogy a választás másnapján bármi lenne. Nem. Évekig nem lesz semmi. Ne adj Isten pár évtizedig. Akkor viszont el fog pattanni a cérna. Ez nem jóslat. A történelem ezt igazolja vissza.
Csizmás Kond
@bencemacska: mondtam, nem tudok dátumot...de hogy Bernike nagyterpeszben ott állt a parlament valamelyik parkolójánál a csuklóira tekert lánccal azért tűzbe megyek
karma1
@bencemacska: En nem talaltam Bernit az alapitok kozott, amde a megalakulaskor vele egyutt indulo Human Part egyik vezetoje mondta ezt roluk (erdekes modon, mintha most is igaz lenne):idezet a Lehet Mas a Politika Wikipedia oldalarol:

„Volt egy belső ok, amiért nem folytattuk, az, hogy újjászervezzük a Humanista Pártot. A másik, hogy azt látjuk, hogy az LMP egyre inkább egy mainstreamebb vonalat képvisel, amiben a rendszerkritika csak egy vissza-visszatérő fűszer. Időről időre mondanak szimpatikus dolgokat, de az alapvető irány nem ez. Ehhez nem tudtunk csatlakozni.”[27]"
Lehetett volna Berni egy jo vezeto, ha felmeri a sajat lehetosegeit, hatarait, es rajon arra, hogy egyedul nem megy...Legalabbis TAGSAG nelkul nem...:o((
bencemacska
@karma1: ma, 09:26
Én is a Wikipédiából építkezem:
"A Lehet Más a Politika (LMP) egy 2009-ben alakult magyarországi politikai párt. Alapítónyilatkozata szerint a liberális, balközép és közösségelvű konzervatív politikai hagyományokból is építkező, de önmagában koherens, ökológiai és radikális demokrata politikai irányvonalat követ."
Szél Bernadett:
"Korábban a humanista mozgalomban tevékenykedett, 2010-től lett tagja a Lehet Más a Politikának. A 2010-es országgyűlési választáson egyéni képviselőjelöltként indult, a 2010. őszi önkormányzati választásokon polgármester-jelölt volt.
A 2011-es tisztújításakor az LMP-kongresszus választmányi szóvivővé választotta. Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte Kaufer Virág lemondását követően. Az LMP XXIII. kongresszusán Schiffer Andrással a párt társelnökévé választották."
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 08:52
Szerintem Kaufer Virágot láthattad a leírásod alapján!
Csizmás Kond
@bencemacska: ...nem pont erre a képre emlékeztem...de már abban sem vagyok biztos...:)
Csizmás Kond
@bencemacska: ...valami svájcisapka volt a fején...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.