Semjén Zsolt miniszterelnök – helyettes nyújtotta be azt a törvénymódosító javaslatot, amelyben a kutyatartókat is adóval sújtaná. A törvényjavaslat elkészítése során a miniszterelnök – helyettes kényesen ügyelt arra, hogy kivételnek számítsanak ez alól az adó alól az “Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező,” kutyák. Bár nem tűnik egyelőre teljesen tisztázottnak, hogy a vadászathoz tartott állatok miért részesülnek előnyben az egyéb kedvtelési sportokhoz tartott állatokkal. Gondolunk itt a szánhúzó, vagy a mentő és segítő kutyákra, vagy akár a rend és honvédelmi szervek kötelékében szolgálatot teljesítő ebek, és a “veszélyes” kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutyával szemben – írja az Állatportál.hu. A törvénytervezetben az alábbi olvasható: (2) Az ebtartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület...

Forrás: anepszava.com
Feltöltő: archive
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@eszegfu: Azt te is tudod itt nincsenek véletlenek, ha nem is pont ennyi de emelni fogják a kutyák után fizetendő adót az biztos !!!
Majd megfogok egy jól ugató fütyiszest, és oda kötöm a kerítéshez, megfelelően hosszú lánccal, és ő fog ugatni ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Jólvan, a szentfazék ajándéktervezete a szeretet ünnepére, az adócsökkentések kormányától.
sokanvagyunk
Semjén felületesen kihagyta a kivételezett körből a Vona által emlegetett kutyákat - pedig így az sokba fog fájni. :)
Equus
miért nem mentes az adó alól a magánvagyon őrzésére alkalmas, pedigré nélküli kutyus? Miért nem elég a kötelező oltásbl befolyó pénz? Talán azért, mert a fidesz-kdnp-nek pénzt adni annyi, mint kosárba vizet önteni...
nezelodo
Jó hát ez még csak tervezet, vajon mi lesz a következő, a kutya súlyadó, a kutya baleseti adó, kutya kötelező biztosítás, az ugatásadó, stb. Kitűnő a fantáziája a dakotáknak, és még a minap a fakivágási illetéken rágtam be... Le vannak ... nem rontom el a saját karácsonyom, elég szar rettegős lehet az övék.
wagabund
arra nem terjed ki a figyelme, hogy a kiskorától rövidláncon tartott ebek gazdáit büntessék, illetve tiltsák meg neki az ebtartást(is), meg azt is aki nem ad vizet neki, csak ha esik az eső, akkor nyalja a betont.

az ilyenek nem is tudnak se csip-ről, se adóról..
eszegfu
@görbetükör: Tekintettel arra, hogy nincs a cikken dátum -- legalábbis én nem találtam -- lehet, hogy valóban elővették még régebbről... remélem.
papa.49
@eszegfu: Azt te is tudod itt nincsenek véletlenek, ha nem is pont ennyi de emelni fogják a kutyák után fizetendő adót az biztos !!!
Majd megfogok egy jól ugató fütyiszest, és oda kötöm a kerítéshez, megfelelően hosszú lánccal, és ő fog ugatni ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
quadrocopter
Valamelyik szuka nem tartotta oda a gagyi "doktornak"! Azért az ebek is igényesek!
dr. prédikátor
Tömjén geci zsóti !!! te meg adódó alkalommal bazd meg az anyádat!!!Vágod ? geci!!!
Clavigo
Egy újabb adón kívűl , ez a félkretén büdös Bunkó sem tud mást kitalálni...
Equus
@papa.49: azokért nem volna kár, de aki láncon tart kutyát azt én egy hétre simán láncra kötném, oszt vagy kapna vacsorát vagy nem. Simit meg soha! Mindnek rohadjon meg a lelke, aki képes egy kutyát láncon vagy pár négyzetméteren tartani!
hetöndöe
@görbetükör: A Manyup elvétele is így kezdődött.Egy évig szinte mást-mást hazudoztak róla.Majd kiderül előbb-utóbb.Egy tény,ürül a kassza,mert már mindent elloptak lassan,valahonnan pótolni kell az elsíbolt milliárdokat.
papa.49
@Equus: Kutyát én se tartok láncon még a kaukázusi kant se, nappal a kennelben éjjel ,,Ő,, az őrség !!!
De én egy ,,jól ugató,, fütyiszről írtam az meg nem kutya ))))))))))))
eszegfu
@papa.49: Nálunk nincs ebadó. Évekkel ezelőtt megkisérelték összeirni a kutyákat, vélhetően kevés sikerrel, ezért dönthettek arról, hogy nem vezetik be. Az önkormányzatoknak joga van bevezetni, de ha nem akarják, akkor sem törvényellenes. Tudom, hogy ez nem "kivánságmüsor", de nem fognál meg mondjuk egynél többet?!:))
papa.49
@eszegfu: Nálunk van sajnos 3500 Ft. / kutya, ehhez jön még az oltáskor a féreghajtó ára, amit meg a kutyus súlyától függ, mi általában a két kutyánkra 9000 Ft. szoktunk fizetni ...
Pálinkás Pál
Valaki tud valamit erről az oldalról...én megnéztem..eléggé kamuszagúnak tűnik...
eszegfu
@papa.49: 15:07 Amig az embernek van valamilyen állata, addig fizetünk a betegség megelőzéséért...ami nem is baj, hiszen ez a "felelős" állattartás. Tudom, hogy a zsebünknek ez sem tesz jót... viszont az "ebadóval" fogalmam sincs mi a céljuk?! Nem hiszem el, hogy bármelyik önkormányzatnak olyan hatalmas bevétele lenne ebből.
eszegfu
@Eriksson: Pontosan erről beszéltünk @görbetükör-rel. Ennek a hirportálnak egyetlen cikkén sem szerepel dátum, vélhetően ez még 2017. májusa előtt lehetett, de most pl. náluk "friss" hirként szerepel. Nem tudtam rájönni kik is "üzemeltethetik" ezt az oldalt.
Eriksson
@eszegfu: Bizony, hogy kamu az egész. Elővesznek egy fél éves témát, s előadják mostani valónak.
". Az új adóról szóló hírt az Állaportál.hu dobta be az internetek közé,"
De hogy kik üzemeltetik?
Nessy
@papa.49: Vigyázz, mert lehet, hogy ugatna, de jó pénzért bárkit beengedne a portára!
eszegfu
@Eriksson: Mi meg jól "elrágódunk" rajta, mint kutya a csonton!:) De talán nem is baj... addig sem a "horror" történeteken ugrunk egymásnak...vagyis ez egy "lájtos" hir, mégha régebbi is.
Peller Anikó
@görbetükör: Az adó fajta (!) lehet létezett, de önkormányzati hatáskörben. Az önkormányzat sokféle adót vethet ki ha akar. Ha akar !

A mostani tervezet évi 6 - 20 ezer forintot ró ki a kutyásokra, kutyánként.

Ezért kellett csipezni a kutyákat. Csodálkoztam volna ha nem.
bencemacska
www.magyarsziv.com/2017/10/14/nagyon-rossz-hir-adozniuk-kell-a-kutyatulajdonosoknak/
2017.12.20 Szerda, Teofil
Forrás:Állatportál.hu
Oldal nem található.
Nagyon nagy a valószínűsége, hogy arról a javaslatról van szó, amit már egyszer vissza vonattak vele, a vadász kutyák adóból való kihagyása miatt!
Már biztos megvárják vele a választásokat. Ha kétharmaduk lesz...
CsipkeRózsa
@görbetükör: A fenti írásban egy októberi hírre hivatkoznak, az általad belinkelt hír pedig áprilisi volt, melyik lett igaz?
Apatszerek
@CsipkeRózsa: Egyik sem: ... de a sok ellen érzülettel megáldott méregzacskónak mondani, írni kell butaságokat... mert ez ma a trendi... gondolkodás, értelem, hiányának celeb szintre emelése... butasággal történő megjelenítése.
papa.49
@Nessy: Kapukulcsot nem kap, csak ugathat )))
csipetke
Gratulálok Semjénnek!Brilliáns ötlet.Szerintem ült egy sötét szobában,és rohadtul megerőltette azt a három vérző agysejtjét,amennyi van neki,hogy milyen módon lehetne még lehúzni a jónépet..Miután a kutyák nagyrésze csippezve van,ha a tulajdonosa utcára dobja,pillanatok alatt visszakerül hozzá,ez pedig azt fogja eredményezni,hogy agyonverik az állatokat.Annyi,de annyi közpénz áramlik (leginkább a csókosok zsebeibe),erre most vajon miért lesz szükség?
Desischado
Nemhiába gyűlölöm és vetem meg semjét. Ez a parazita a föld terhe! Ilyen aljasságot csak egy fideszes mocsok találhat ki. Bezzeg a vadász ebeket gondosan kihagyta! Hányhatnékom van!
szaboria1
Amennyiben a Zsotika ötletét elfogadják akkor kobor kutyák országa leszünk.
desiro
Akár kamu a hír akár nem, létezik egy eb nyilvántartási nyilatkozat amit évente kellene leadni az Önkormányzatnak. Az állatorvosnál is nyilván van tartva, felesleges az Önkormányzathoz is leadni. a kimeg nem oltatja ugysem ad le semmit. Aztán mit jelent, hogy veszélyes kutya.
A fideSS-es kutyák tényleg veszélyesek. A rotim meg olyan jámbor a barátaim is imádják a mindig vidám és boldog kutyusomat, az unokám a szeme fénye, csak nevelés kérdése az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.