Facebook-videóban jelentkezett kedd délután a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, hogy elmondja, mi köze van a 4,3 milliárd euróhoz. „Soha egy fillért nem fogadtam el, az én lelkiismeretem tiszta" - mondta el a videóban.

"A történet humbug" – Kósa Lajost egy csengeri háztartásbeli hölgy próbálta megtéveszteni éveken át – Facebook-videóban jelentkezett a miniszter

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kósa Lajos kedd délután a Facebookon közzétett videómonológban azt mondta el, hogy pontosan mi történt a 4,3 milliárd eurós megbízásról szóló papír körül.

Ez egy szélhámoskodás, lejáratás-kísérlet. Ha ma valaki azt mondja, hogy van egy rakás pénze, ma is azt mondanám, hogy fektessen be Magyarországon, vegyen rajta Államkötvényt. Ma is ezt mondanám, mert nekem Magyarország az első!

Az ellenzéki média szerint ez bűn, amit megértek, mivel ők szinte minden esetben külföldi vagy egyéb idegen érdekeket képviselnek.

- írta meg egy kedd délutáni Facebook-posztban Kósa.

A tárca nélküli miniszter a saját közösségi oldalán közzétett videóban elmondta, hogy 2012 őszén kereste fel egy ügyvéddel egy hölgy, aki Csengerben háztartásbeli, és azt állította, hogy nagy örökségnek lett tulajdonosa, és segítséget kért, hogy hogyan használja fel jól a pénzt. Olyan adatokat és iratokat mutatott be, amelyek ezt valószínűsítették, alátámasztották.

A miniszter elmondása szerint ő igent mondott a segítségkérésre, és tanácsokkal látta el a nőt, miszerint a legjobb, ha magyar állampapírba és kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházásokba fektet.

A miniszter itt kiemelte, hogy 2012-ben még itt volt az IMF, nem voltunk nagyon jó helyzetben a szocialistáknak köszönhetően.

A megállapodásokat Kósa Lajos szerint sokszor átírták. Később, 2016 végén, 2017 elején Kósa Lajos úgy látta, ebből az égvilágon nem lesz semmi, más információk alapján is rájött, hogy a hölgy őt megtévesztette, a történet humbug. Ekkor beszüntette vele a kapcsolatot.

Soha egy fillérhez nem nyúltam hozzá, soha semmilyen bankszámla feletti rendelkezést nem adott át a hölgy, azt a bank nem fogadta el, soha egy fillért nem fogadtam el, úgyhogy a lelkiismeretem tiszta

- hangsúlyozta Kósa a videóban.

Hozzátette: 

Vannak ilyen megkeresések, próbáltam a közösség javára fordítani. Ma már tudjuk, hogy ez egy szélhámosság, a hölgy mást is becsapott, úgy tudom, eljárást is kezdeményeztek ellene, mondja.

Kósa Lajos a videóban elmondta, hogy pénzt nem fogadott el a hölgytől.

Kiemelte: 

Nem lennék meglepve, ha mindenfajta egyéb dokumentum is előkerülne, hamisítás, vagy valami egyéb dolog, mert választási kampány van.

Kósa azt is mondta, hogy

a hölgy a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot 2010 előtt.

A miniszter videójában azt állította, a nő nemcsak őt, hanem számtalan más embert is becsapott.

A teljes videót itt nézheti meg:

Ahogy azt reggel megírtuk, a Magyar Nemzet birtokába került, 2013 elején készült állítólagos közjegyzői dokumentum szerint Kósa Lajost megbízta valaki, hogy rendelkezzen egy ezermilliárd forintnak megfelelő összeg felett. Később a hvg.hu és az ATV kamerája előtt is beszélt a miniszter, akkor azt mondta, hogy ez a 4,3 milliárd euró egy német hölgy öröksége.

A PestiSrácok.hu korábbi értesülései szerint a Magyar Nemzet által meglobogtatott dokumentumot egy közismert szélhámosnő készítette. A portál szerint információit alátámasztja az is, hogy a Magyar Nemzet által bemutatott papíron nem látható a bélyegző és az aláírás.

Forrás: Index, Facebook, Magyar Nemzet, ATV, HVG,  PestiSrácok.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nagy kedvencemet, Kósa Lajost ismét aktiválta a kormány. A nép egyszerű gyermeke ő, nem abból a tenyerestalpas erőszakos fajtából, mint rezsikolléga, hanem csak úgy, a maga visszafogott módján.
Számtalanszor jutott már eszembe a jelenlegi hatalom kapcsán Bódi László („Cipő”) dalszövege, ami hasonlóan jeles korban – 1999-ben – jelent meg a Republic albumán:

Kicsi vagyok.
Kicsi vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Egyre feljebb furakodom
Jaj, de magas ez a torony.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
"„Soha egy fillért nem fogadtam el, ..." hát persze, hisz ezért hívnak "Mr. 20%-nak"! Nem?
RonaGyuri
Lali-király te nem elfogadtál, te lenyúltál!!! =))
lampa laz
Lájos, ez rajtad marad mint Hagyón a nokiás doboz, ja meg a 20%-k is.
Hellcat
A manyup vagyon majdnem fele...1300 milliárd...felfoghatatlan összeg...444en volt, hogy ez a honfoglalás évétől ezévig naponta több mint 3 millió forintot jelent...minden egyes nap...bizonyítékkal kéne ezt elátámasztani lala mert eddig csak arra van bizonyíték, hogy rádbízták a zsetont...örökség ám a lófaszt...ez inkább a manyup vagyon egy részének a tisztára mosásának tűnik.
Tollascsőr
„Soha egy fillért nem fogadtam el, az én lelkiismeretem tiszta"
Akkor irány a rötyi, mert hogy a röhögéstől most befosok, az biztos...
CsipkeRózsa
@quadrocopter: ""„Soha egy fillért nem fogadtam el, ..." "

a 20 % fölött.
Eladott Ország
Nagy kedvencemet, Kósa Lajost ismét aktiválta a kormány. A nép egyszerű gyermeke ő, nem abból a tenyerestalpas erőszakos fajtából, mint rezsikolléga, hanem csak úgy, a maga visszafogott módján.
Számtalanszor jutott már eszembe a jelenlegi hatalom kapcsán Bódi László („Cipő”) dalszövege, ami hasonlóan jeles korban – 1999-ben – jelent meg a Republic albumán:

Kicsi vagyok.
Kicsi vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Egyre feljebb furakodom
Jaj, de magas ez a torony.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Sámannus
Lali te amilyen balfácán vagy mindenbe belerángattak ami tilos lehetett. Ilyen homályos megbízásnak kersztapja is van. Te csak egy kis ganyéjtúró vagy benne.
nezelodo
A mi jó Lajosunk még arra sem vette a fáradságot, hogy megjegyezze, mikor mit hadovált előtte erről a történetről. Vagy magáévá tette a nyáj igényét a változatosságra?
CsipkeRózsa
Egy ilyen buta ember karriert tud befutni a Fidesz kormányban! Igaz, a kormány és a Fidesz többi kinevezettje vagy megszavazott beosztottja sem lángész. És hülyére keresik magukat!
Sámannus
Lali most te vagy a soros. Mehetsz a korpa közé.
namihami
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de az, hogy egy vidéki háziasszony beállít a Kupakhoz, hogy van neki 4,3 milliárd Euroja. És ezt pont rá akarná bízni. Valahogy, nem túl életszerű.
Ennél már csak annak nagyobb a hitelessége, ahogy ezt a Lujógazda magyarázni próbálja.
Megpróbáltam nem megérteni, csak leírni ezt az összeget. Olyan sok a nulla benne, hogy nem engedne ennyi számú karaktert még leírni se a rendszer.
Dübörög bennem a kérdés, hogy egy ilyen ügyet (fostalicskázást) miért az egyik leghülyébbre osztották ki a Lendvaiban. 1.000 %-ig biztosak lehettek benne, hogy ez a Luigi szellemi kvalitását oly mértékben fogja meghaladni, hogy ebbe még a nála értelmesebb (nem sok van abban a pártban) lény is belebukna.
silber13
@Shikari: Csak az a fránya 20 % ne lenne! igaz,Lala? És érdekelne a-csontváry kép sorsa is, Lala...
silber13
@Shikari: Rossz a szöveg.Ttt néhányani i narancs színű " Narancsbőrű Nyihahák" vegyeskórusát próbáljátok erősítiteni, eléggé fals hangon!
simmering73
Kupakos meg a tiszta lelkiismeret. Olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
nezelodo
Egyre cifrább a történet, a végén kiderül, hogy nem sokban marad el a szélhámosságban ez a nő a fideszes agytröszttől.
kereső
@nyanya001: jön a sánta kutya esete? Nem tudja mr20-30%,hogy hazudni is csak következetesen szabad?Nem volt statisztikus soha.
szép új világ
Jól hazudni nehezebb mint igazat mondani. Kósa egyikre sem képes szellemi toprongy
F_Viktor
@nyanya001: Érdekes, hogy a csengeri nő "bűnsegédje", a férje, éppen most lett "öngyilkos"...
F_Viktor
Fél nap, s a német milliárdos nőből csengersimai csaló háztartásbeli nő lett...
lala a pancser, ezt is ebaxta!
kokopelli
@F_Viktor: legalább van humora a néninek! ;-))))))
vadnarancs
Én a kupakosnak hiszek, hiszen ő meg a fajtársai még sohasem hazudtak! :D
nezelodo
Azért lássuk be jól ki van ez találva, a Semjén üggyel együtt, és majd jön még a többi is sorban. Olyan jó a történet szerkesztése, mint amilyeneket a fidesz vezér szokott kitalálni az ellen oldalra. Bár az utóbbi időben nagyon bénáznak a fiúk, a tolvaj közmunkások, a lázárhelyi esperes prédikációja, a Lázár kastély, a lázárhelyi bukta, a bécsi spontán videó, a Bözsi utalvány cunami, a "sokszoros nyugdíjemelés", a Kuszaszem sztori, a menekült sztori, stb tálalásakor. Hát tényleg a Lajos volt az agytröszt, aztán a G nap után dezertált, hátrahagyva a bélyeget a volt barátján és kreálmányán, és ellene fordult.
terlasz
Most már csak a német nőt kell eltüntetni, hogy ne mondhassa el az igazságot. A férje már korábban öngyilkos lett.
nihil
ProstiSrácok: "a Magyar Nemzet által bemutatott papíron nem látható a bélyegző és az aláírás."

Ezzel szemben a tény: mno.hu/belfold/ime-a-kosa-iratokat-hitelesito-pecset-es-alairas-2453321
Tollascsőr
@Shikari: "Beindult a liberálfasiszta csürhe!"
Beindult a rühes, fizetett trollgeci csürhe. Terelnek a kis köcsögök ezerrel.
Clavigo
@terlasz: Ezt a német nőt ,,meg majd elássák Pharaon mellé...,,,,, a másik lehetőség,,,hogy riasztják az osztrák nyugdíjast... ..
terlasz
@Shikari: @Shikari: Én már nem hiszem egy szavadat se, mert nem lehet igaz az, hogy egy ember ennyire eltávolodjon a valóságtól. Tuti, hogy csak megjátszod a hülyét!
Eladott Ország
@amaramaistanna: Lehet, hogy a Buda-Cash- és Quaestor-féle brókerbotrány pénze ?
Borsodi
@Clavigo: Pharaon lehet jobban él mint mi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.