A rendőrség közölte az élőlánc szervezőivel, hogy oszlassák fel a demonstrációt, majd megindult az oszlatás.

Hétfő este néhány száz ember tüntetett a Kossuth téren az Országgyűlés és a 4. Orbán-kormány keddi megalakulása ellen, élőláncot is vontak a parlament elé.

A rendőrség akcióba lendült: feloszlatták az élőláncot a Kossuth téren – élő

A tüntetők közül többen is a Kossuth téren éjszakáztak, és még mindig ott vannak, zenét hallgatnak, beszélgetnek.

A kormány és a rendőrség által beígért kordon egyelőre nem áll, a téren lévő rengeteg rendőr azonban a 444.hu tudósítója szerint már közölte a tüntetés főszervezőjével, Magosi Árpáddal, hogy vége a bulinak, oszolni kéne – írja a 444.hu.

A Mérce élő közvetítése szintén arról számolt be, hogy rendőri akció készül a tüntetők ellen. A legfrissebb képek szerint a rendőrök megkezdték az oszlatást és az élőlánc eszközeinek elbontását a Kossuth téren reggel fél hét körül, amit pár perc múlva befejeztek.

Címlapkép: Mérce

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
" Ne tömörüljünk,,,,,,ne tömörüljünk ! "... Szánalmas vagy Orbán.
csipetke
Több a rendőr,mint a demonstrálók.Lássuk be:-már késő,a maffia-állam megalakul.
Azé' a rendőrök számát látva csak be van sz@rva a kétharmad...Bár sem én,sem az emberek zöme nem elismeri őket,hanem csak elviseli.
dr. prédikátor
RENDŐRÁLLAM, RENDŐRTERROR!!!RESZKESS MOCSKOS GECI CIGUS FECALICUS!!!
1magyar
De miért viszik és zavarják el őket? Miért ne állhatnának ott körbe, ha nem zavarnak senkit?
Gauntlet
Szép. Nice. Szabadságjogok? Ugyan! A kurmánynak kéne oszolnia. Rendőrök! Hozzátok szólok. Emlékezzetek, hogy ők vették el a nyugdíjatokat!
1magyar
@Gauntlet: Németországban meddig dolgoznak a rendőrök? Nem azt majmolják?
Jozefina
Szégyelheti magát Merkel és az összes EU politikus, hogy eddig hagyták és továbbra is szemet hunynak orbán diktatúrája felett!!
Remélhetőleg ezt a videót látják ök is és azok is akik a fidesz-kdnp-re szavaztak.
mackoka46
Akcióznak, hogy hatalomba kerülhesenek a több tucatnyi ócska köztörvényes fidesz CDU-CSU bűnöző !
karma1
@1magyar: Mert felnek...Hidd el, vanh mitol: ok tudjak a legjobban, hogy milyen aljas intezkedeseik voltak, vannak, es foleg lesznek...:o((( Ezt egyetlen normalis ember sem tudja elfogadni. Ezert all a bal...
Azt nem ertem, ha egyszer engedelyeztek a tuntetest, akkor miert oszlatjak most?
lópicigáspár
Hol a valton ilyenkor? Ők ütnek is, nekik szabad!
karma1
@Jozefina: Sok inden masert hibaztatom az EU-t (leginkabb azonban az EPP-t, aki komoly reszet alkotja az EU-nak), de ebbe sajnos nem szolhatnak bele. Mert az az orszag belugyeibe valo beleavatkozas lenne, es erre nincs joguk!

Viszont oriasi a bunuk es a felelosseguk azert, mert amikor lattak, hogy orban siman elsopri az Alkotmanyt, ami a vilagon mindenhol egy allam mukodesenek az alapja - nem kuldott azonnal komoly jelzest a kormany fele, hogy vizsgalja felul ezt a lepeset. Ezt az EPP-nek is meg kellett volna tenni (a sajat partcsaladjanak ), de nem tettek...
Az Alkotmany erinthetetlensegere pelda,. hogy peldaul az Amerikai Egyesult Allamok Alkotmanya tobb int 200 eve, megalakulasuk ota van ervenyben ERINTETLENUL! (Csak nehany teljesen jelentektelen passzust vettek ki belole, ami mar elavult a vilag elorehaladasa miatt, de nem az alapjogokban).
karma1
Csak remelni merem, hogy a tunteto tomeg a Parlamentbe igyekvo , nyilvanvaloan arulo ellenzeki politikusokat is lekopkodi,... mert bemennek biodiszlet lenni.
Sajna, ez alol most Gyurcsany sem kivetel.
Sámannus
@karma1: Azért a kétharmadnak van ellenzéki üzenete. Kórózs lajos meglepő módon azt mondta az ATV-ben, hogy az utcán tüntető háromszázezres tömeg letudja mondatni orbánt, ha kitartóbb, ebben ők támogatják a tömeget. Nem zavargásokról beszélt, hanem egyértelmű kiállásról a tömeg mellett.
nezelodo
Szegény zsaruk, mennyire retteghetnek ettől a hatalmas tüntető tömegtől! Gondom nagyon igyekeznek, hogy találjanak valamelyiknél legalább egy haletető csúzlit, hogy rájuk küldhessék a dakota magánhadseregét a röhejes páncélosaikkal.
karma1
@Sámannus: Bar igazad lenne Neked es Korozsnak is...:o(
Eriksson
@karma1: Gyurcsány hótziher, hogy át fogja venni a megbízását, hiszen neki nagy erkölcsi siker és fegyvertény, hogy beülhet a parlamentbe, mint frakcióvezető.
Csak húzódzkodik egy kicsit, mint egy úrilány.
karma1
@Eriksson: Azert ne felejtsd el, hogy Gyurcsany volt az egyeduli, aki kivonult tavaly a frakciojaval egyutt, es csak a fontos szavazasokra ment be.
Monnyuk nem veszitett semmit sem a tavolmaradasaval. Valoszinu nem volt kedve orban cinikus "boldog karacsony" koszonteset fogadni..
Eriksson
@karma1: Volt neki frakciója? Szerintem nem. A kivonulók a DK országgyűlési képviselői voltak.
Hellcat
A rendőrség feloszlatta a békés tüntetőket...
karma1
@Eriksson: Jol mondod,...:o)) Tokmindegy, a DK-sok elen vonult ki (tudod, engem nem nagyon erdekel, hogy valaki milyen minosegben koptatja ott az uleshuzatot, szerintem mindenkinek a haza erdekeben kell tennie, es ez legfokeppen orbanra vonatkozik. o viszont a sajat hatszoterenek tekinti egesz Magyarorszagot...
Eriksson
@karma1: Orbán is vonulgatott Gy. idejében, innen nézve döntetlen. :)))
karma1
@Eriksson: Meg kordont bontogatott, es akkor kijelentette, hogy az legalis , torvenyszeru,...:o)) Akkor most mitol rinyal?
Yoda69
fideSSes rendorterror!
Rohadt naci gecik!
Eriksson
@karma1: Várjál csak, várjál egy kicsit. A kordonok akkoriban hónapokig álltak, s körülötte mindenféle dolgok előfordultak. Pl. körbe voltak aknázva emberi ürülékhalmokkal. Mindenféle szagok terjengtek a környéken, a fertőzésveszély sem volt kizárva. Nagyon ideje volt bontani és a több tonna szemetet eltakarítani. Mégsem mondott le a Gyurcsány kormány.
Legalábbis én így tudom.
evacica
Miért mondott volna le,mert Orbán akart miniszterelnök lenni? Szemét kormány az Orbáné, aki még ráadásul hazudik, és törvényesíti a gazdasági visszaéléseket és saját zsebre dolgoznak.Szegény Magyarország szerintem jobbat érdemelne! Aljas módszerrel nyert választást Orbán de ez rávall!
Eriksson
@evacica: Akkor ezt még nem tudta senki, csak azt, hogy "Gyurcsány takarodj". S Gyurcsány nem takarodott, bármit ordítozott is a csürhe.
karma1
@Eriksson: Viszont azt se felejtsd el, hogy a kordont a kopaszok gyujtogatasa utan allitottak fel, es megvolt mar a lebontas idopontja is (2007 .03.18), ami elott orbanek melldongetve lebontotta a kordont. Ez pont olyan, mint amikor Nagy Imre ujratemetesen o zavarta ki az oroszokat, akik akkor mar terv szerint folyamatosan hagytak el az orszagot.
Es valoban korulszartak a Parlamentet, DE KIK??? Igen, az akkor ellenzekben levo fideszesek... Ez azert hozzatartozik a teljes igazsaghoz.
karma1
@Eriksson: Ha mar ezt nezzuk, hanyan kiabaltak/kiabaljak most, hogy "orban takarodj?" Rendkivul sokan, - tehat akkor miert nem mond le orban?
Es ha mar itt tartunk: Gyurcsany csak egyszer adta at a kormanyzast Bajnai Gordonnak, mert MAGATOL lemondott, mig orbannak ketszer kellett mennie, tehat gyurcsany egyszer MONDOTT LE, orbant meg KETSZER golyoztak ki. Vagyis orban pont annyira bukott minielnok, mint Gyurcsany.
balos
@Eriksson: "ember" ezt,most egyedül sikerült idetolnod,vagy a föni segített?
Eriksson
@karma1: A 10:21-es bejegyzésemben azt írtam, "S Gyurcsány nem takarodott, bármit ordítozott is a csürhe." Utalva arra, hogy most is az lesz, ami akkor. Ordítozhatnak bármit, Orbán nem fog lemondani.
bencemacska
@Jozefina: ma, 07:43
Ez nem Merkel dolga, hanem a magyaroké. Nem lehet mindent mástól várni!!!
Ezt nekünk kellett volna megoldani!
Már 1989-ben el kellett volna OV-t zavarni a p ...ba!!!
balos
@Eriksson: A gyurcsány nem politikus az orbán nem "ember"hanem A kiválasztott!A magyar hitler!
Nessy
Lehet ez magyarázni jobbról, balról, lentről, fentről, akkor is a jelenlegi kormányunk egy saját magára írt törvényes csalást tartalmazó törvénnyel a szavazók 49%-a, az összes választó 35%-a és a határon túliak segítségével 2/3 -os "többséget szerzett". Ezért érthetetlen ez a pánik, amit már napok óta előadnak! Hiszen őket akarják a zemberek! Akkor mi az ördögfülitől vannak így berosálva, finoman fogalmazva!
1magyar
Ennek az egész tüntetésnek semmi értelme. Ott volt a lehetőség ápr.8-án szavazni, miért nem mentek el.
Desischado
@Nessy: Ezt kérdem én is. Ha ennyire rendben van az eredmény, akkor mitől fosnak ennyire?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.