Egyes bűncselekmények esetében visszaállítaná a halálbüntetést, a hazai börtönök zsúfoltságának enyhítésére pedig bevezetné a bérrabtartást a Mi Hazánk Mozgalom – mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a szervezet elnöke.

Visszaállítaná a halálbüntetést Toroczkaiék új pártja

Mint mondta, a párt alapító nyilatkozatáról a múlt héten indított vita során a feltett húsz kérdésre mintegy 20 ezer szavazat és ezer írásos vélemény érkezett, a most felvetett két téma esetében szinte egyöntetű támogatással.

Tájékoztatása szerint a védtelenek, így

a gyerekek, idősek sérelmére elkövetett életellenes cselekményekre vezetnék be a kivégzést, amelynek visszatartó erejét kutatások bizonyítják.

Toroczkai a bérrabtartás esetében arról beszélt: Magyarországon napi 8-9 ezer, míg Oroszországban 2 ezer forintra rúgnak a fogva tartás költségei; egy 4 ezer forintos átalánnyal mindkét állam költségvetése jól járna.

Megtoldotta ezt azzal, hogy a Szibéria szó "önmagában is visszatartó erő lehet" a bűnelkövetés előtt.

Megjegyezte: a börtönzsúfoltsági lista második helyezettje, a Magyarországot követő Belgium hosszabb ideje alkalmazza ezt a gyakorlatot, holland fegyintézetekben helyezve el elítéltjeit.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a külföldi fogva tartás emberi jogokat sértene, a politikus azt hangsúlyozta: számukra a fogvatartottakénál sokkal fontosabbak az áldozatok jogai.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a köztörvényes szarjankó vajon már LETÖLTÖTTE A székházban okozott kárt ???
Kevés vagy faszikám mint mackósajtban a brummogás !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Nem értem, miért jelentik be? Elvégre, a nácik be sem jelentették!
A kalodát nem akarják visszahozni??? Milyen csini lehetne, néhány közismert bőnöző, kaltikában a városok piacain!!
bencemacska
Akkor miért nem hirdeti meg egyben az EU-ból való kilépést is?
A kettő együtt jár!
bencemacska
Miért van ez a faszkalap mindig pufajkában?
Nem a hideg ráz mikor ránézek, hanem hőgutát kapok, fürdőruhában!
Eladott Ország
Zászlót bontott a mégjobbik. A legjobbik. A Mi Hazánk mozgalom bejelentette, hogy párttá alakul. Dúró Dóra kedves, gödröcskés arcú mosolyával, Toroczkai László és Novák Előd jóképű fiatalemberekkel. Már nem a Fidesz szárnyai alatt megerősödött Jobbikban kapálgatják az ordas eszméket, hanem elérkezett az ideje, hogy átálljanak egy másik parcellába.
Dúró Dóra természetesen nem adja vissza a mandátumát, hanem függetlenként építgeti az új pártot a Parlament falain belül. A Jobbik kommunista párt lett hirtelen a volt jobbikosok szemében. Nekik eszméik vannak. Dúró Dóra az egyik legtehetségesebb fiatal politikus. Ezt nem én mondom, hanem egy tévés beszélgetésen mondta egy független újságíró, vagy politikai elemző. Az ifjú nemzetmentők az öreg nácik tapsvihara közben elmondták, hogy fehér szigetet akarnak létrehozni Európa közepén. Akkor is, ha megmarad az Unió és akkor is, ha felbomlik. Itt rend lesz, fegyelem, hazaszeretet és fajvédelem. Szaporodnak és sokasodnak. Nemzeti rockra vigadnak sírva. A cigányság lélekszáma megduplázódott, miközben a fiatalok elhagyják az országot, hüppögik a zászlóbontók. Előkerült hát megint a cigány-kártya és volt lelkes közönség, az ilyesmire mindig van. Dübörög a hazaszeretet, a hon védelme, a nemzeti identitás mindent felülíró csodálatossága. A fehérbőrű, magyar, keresztény, sokgyermekes hazaszeretet gyökeret eresztett és hamarosan szárba szökken. Csak az EU-ban nincs halálbüntetés.
Eladott Ország
@bencemacska: Oda jutott ez az agybaj, hogy a világ segglyukában egy 3800 fős településen egy elszabadult hajóágyú betiltja a mecsetépítést. Ki a kurva élet akar mecsetet építeni Ásotthalmon, te nagyon okos? Vagy kettőt is akartak a gazok, de szerencsére ott vagy te, Toroczkai kommandós, aki mindig éberen figyel? Ásotthalom gazdasági jólétben élő lakossága annyira nem tud mit kezdeni magával, hogy már csak a kézenfogva sétáló meleg párok látványa forgatja fel az életüket? Ennek a küldetéstudatos, az állítólagos békéért állandóan háborúzó, Toroczkainak nevezett szellemi agressziónak a harci készültség képezi sekélyes léte minden értelmét. Addig is, Dúró Dóra megkapja a fizetését a köz pénzéből, a pártnak is bizonyára csurran-cseppen valami módon, a propagandisták tolják majd a szekeret – tessék csak már most szétnézni a kormánymédiában -, miközben hangosan óbégatnak, hogy ők éppen megállítani akarják és a végén, amikor dönteni kell, hogy hova húzza az ember az ikszet, kiderül, hogy bizony Orbán Viktor az a legnagyobb humanista, aki képes megakadályozni az elvakultan szélsőséges eszmék teljes térhódítását. A végén behúzza a negyedik négyharmadot a fidesz és az ország megkönnyebbülten borul le a nagy ember szaros gumicsizmája elé. Mindenkinek megéri. Legfeljebb az ország népe jár rosszul, de a politika már csak egy ilyen agyafúrt játék.
Eladott Ország
@Shikari: Összenő, ami összetartozik: Toroczkaiék a fideszes sajtóval karöltve támadják a Jobbikot.
zsurpubi.hu/cikk/5359-osszeno-ami-osszetartozik-toroczkaiek-a-fideszes-sajtoval-karoltve-tamadjak-a-jobbikot/
A NER legnagyobb harácsolói mindent bevetnek a hatalom megtartása érdekében.
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/BFA/2018_j%C3%BAnius/ddtoro3.JPG
Eladott Ország
@Shikari: uploads.disquscdn.com/images/3627de363154e22a20ce2f96e669cfea3a14080593f0e8a54baf273e57a9dfa3.gif?w=600&h=461
Nem is tudtam, hogy már ilyen kevesen vagyunk. A fidesz szavazók összlétszáma 2,8 millió fő a román és ukrán bérszavazókkal együtt. A többiek elmentek már?
nemfideszes
@Shikari: Na igen. Az aluliskolázottak körében a fityesz és a nácik viszik a prímet a populista, demagóg propagandájukkal, de nem gondolnám, hogy ez a "ballib" szégyene lenne.
Arra a "kutatásra" azért kíváncsi lennék amire ez a f@sz hivatkozik. Amerikában (jó pár államban) van halálbüntetés, mégis igen magas az erőszakos bűncselekmények száma. Viszont nem egyszer derült már ki, hogy valaki ártatlanul töltött éveket a halálsoron a kivégzésére várva.
Ha volna vér a pucájukban ezeknek a kis szalon náciknak akkor most ott tüntethetnének Sztojka háza előtt...
Persze megint én vagyok a hülye, hogy leállok vitatkozni egy fizetett agyatlan provokátorral...
nemfideszes
@Shikari: Arról már nem is beszélve, ha lenne halálbüntetés viktorkád, hogy tudta volna jó pénzért szabadon engedni a baltás gyilkost?!...Balf@sz!
papa.49
Ez a köztörvényes szarjankó vajon már LETÖLTÖTTE A székházban okozott kárt ???
Kevés vagy faszikám mint mackósajtban a brummogás !!!
Csizmás Kond
Hát ezt már lekésték. Az ilyen döntések már uniós szabály szerint működnek.
papa.49
Ez a ,,bérrabtartás,, igen érdekes lesz ezt most bedobta a köztudatba ez a faszi, de a vége a ,,hivatalos rabszolgatartás,, lesz !!!
Azt hittük hogy vagy 50 évvel visszavetett a fütyisz bennünket most kiderül ők 1000 évben gondolkodnak !!!
staro2
shikarival nem vitázunk,bármit ír nem reagálunk rá.
shikari egy senki, így kell kezelni.
nemfideszes
@Shikari: Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed” – mondta külföldi diplomaták előtt Orbán Viktor még 2007-ben.

Na húzz 3.14csába!
Gauntlet
Ezt már elsütötték egyszer, akkor se szólt nagyot !
Mézike
@Csizmás Kond: Valamivel lobbizni kell.
nemfideszes
@Shikari: Amúgy nálatok mi is a "normális"? Az állami szintre emelt korrupció?! A maffia módszerekkel megzsarolt cégek? Pénzért gyilkosok elengedése? Vagy hogy az állami propagandának köszönhetően a másság iránti gyűlölet olyan szintre lépett, hogy már egy down-kóros gyereknek sem engedik meg, egy egyházi iskolában(!), hogy egy tablóképen szerepeljen az osztálytársaival?! Ez lenne a ti normalitásotok, toleranciátok?!
Megint csak azt tudom mondani , hogy húzz a 3.14csába de nagyon gyorsan!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 16:14; Akkor ki fizet az ukrán nyugdíjasoknak havi háromszázezret ?
Ki öli bele a közpénzmilliárdokat a szerb, horvát, sőt a szlovák stadionokba ha nem a szavazatokért cserébe? Ki öli bele a milliárdokat a határmenti közintézményekbe, mintha olyan gazdagok lennénk, pedig már a magyar melós is Romániába jár át dolgozni a határmentén, mert szarér-hugyér dolgoztassa a szarházi, kleptokrata , bűnöző rablóbanda?
Mézike
@Eladott Ország: Háááát az ő adójából biztos nem.
kokopelli
@nemfideszes: ...utána meg még nyalni is odautazott,mert kemény fickó az
Orsós pubi! Kivont karddal a szőnyeg alatt,hiszen csak az asszonyt meri
szájon vágni. :-(
Ne foglalkozz a kosovo-albán imigránssal!Le kell neki dolgozni a "megtűrést"!;-(
Peller Anikó
@tulipan: 14:37, talán azért mert a kalodát nem tiltja az Eu.

Pedig az ötlet jó, de csak egy normális országban. Mert egy olyan országban ahol hascsikarásos gecik osztják az észt Te lennél az első akit meg lehetne szemlélni a főtér közepén összetett kézzel googglva.
Csizmás Kond
@Mézike: ...ez csak azoknak szól akik még az ilyesmit eszik...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Jaaa. te ezt mán tudtad? :-)
1magyar
Nem is normális az, hogy a gyilkosoknak jogaik vannak az áldozatok meg eltemetve.
Ezt csak az uniós bűnözök agyalták ki, hogy azért a népirtásért amit csinálnak ne legyenek büntethetők.
r2d2
S alkalmat ad majd arra, hogy politikai ellenfeleinket eltegyük láb alól! Kihirdetem a statáriumot...
justhpeter
Toroczkai legjobb úton van abba az irányba, hogy Orbánnal szembeforduljon. A halálbüntetés és az Unió nem jön össze, tehát Orbán válaszút elé kerül. Csak az itthoni lopkodásokból nem tudja eltartani a "fideSS-akadémikusokat", tehát amíg az Unió ad pénzt, addig a Toroczkai-csürhét féken kell tartani.
Mézike
@Csizmás Kond: Na hallod? Én a dinnyét vodka nélkül eszem, így nem tudhatok annyi mindent. ... Várom hogy sikarival kissé szóba elegyedj. :-)
silber13
@Shikari: Azért élmény, hogy olyan szakvakat ,olyan terminus technicusokat használsz, aminek jelentéséről gőzöd sincs. Ha már orbitális marhaságokat írsz, néhány hozzád hasonló elmebeteg valamit segít, bár abban sincs köszönet. Mindenesetre ritka jókat lehet röhögni az erőlködéseden Durbincs-Shikari!:-))))
Csizmás Kond
@Mézike: ...minek nézel te engem ,valami társalkodónőnek ?
silber13
@1magyar: Marhaságot kapartál ide.A halálbüntetést eltörölte az EU. mi aláírtuk, és ez ránk is kötelező!! Valahol van valami igazságod, de az utolsó mondatodat jobban tennéd,ha ismét átgondolnád..
Csizmás Kond
@Mézike: ...amúgy már új receptem van...
Mézike
@Csizmás Kond: nem én szentem, de oly kevesen vagytok eme oldalon a jobbon hogy aszittem olykor olykor örülsz egy imigyen beállított ember szép szavának . DDDD Úgy azért nagyjából érted ?
1magyar
@silber13: Meséld már el hány ember halt meg azért mert az uniós vezetők ránkszabadították a vadakat? Nem gondolod, hogy ez közvetve is emberölés?
Mézike
@silber13: Én a cirmivel óhajtom összehozni, hátha harcias macskánk ért valamit...:-)
1magyar
@bencemacska: Apám mesélte mindig, hogy ő 56-ban Horn Gyulát látta pufajkában a saját szemével és így hívták: a pufajkás.
Csizmás Kond
@Mézike: ...én nem az ütésre megyek...ízekre...
és mióta lettél kerítő ?
Csizmás Kond
@Mézike: ...most olvasom az elsőt...hogy kevesen vagyunk...na látod ez is példa, hogy káros a bevándorlás...valamikor nem így volt...
Mézike
@Csizmás Kond: mióta kénytelen vagyok. Valahogy megpróbálok mindenkiben egy kis embert keresni, de benne még nem sikerült. Hátha te találsz. na! :-) Ízekre? Nocsak, nekem mindegyik pálinka egyforma.
silber13
@1magyar:Nem gondolom, mert ha gondolnám az messzire vezetne. Orbánék is átengedték a " vadakat " sőt tovább küldték öket. Akkor ez minek minősül?
Csizmás Kond
@Mézike: ...esetleg nem jó-helyt keresed...:)
és nincs két egyforma pálinka...
anima
Valamilyen bullshit dumával növelni kell a szavazótábort, ami náluk elsősorban a Jobbikos szavazók lenyúlását jelenti.
Az EU-ban tilos a halálbüntetés, mégis miről beszél Toroczkai?

De már ott kilóg a lóláb, hogy mennyit szerepelhetnek a fidesz médiában.
Tényleg nem látod, hogy Orbán a jobb oldalon (vagyis nem csak a ballibsikről van szó!) sem tűri meg az ellenzéket?
(knock knock)
Mézike
@Csizmás Kond: Ja hogy benne nincs? Hoppá. Na teszem magam le olvasóba. :-)
anima
Érdemes lenne utána menni, hogy milyen pénzből, kiknek a segítségével építik ezt a pártot.
Igazából nem nehéz kitalálni, de olyan szinten a háttérben történnek a dolgok, hogy egy jó kis leleplezéshez igencsak fel kell kötni a gatyát (vagy bugyit).
picike1
@Shikari: csak nem a fideszt szorongatja hanem az élethez való jogot !
csak úgy....
@1magyar: ...és azt,amit apád látott? :( a szüz Máriát nem látta? persze az 50 es években nagyon cikis lett vóna..
division
Simám támogatnám a halálbüntetést bizonyos esetekben. Nem kellene őket eltartani sem a továbbiakban.
silber13
@division: Hiába támogatnád, egyszer aláírtuk, hogy nem, akkor punktum!
1magyar
@silber13: Azt sem helyeslem de azok fizettek és nem eltartatni jöttek. Bár a céljuk azoknak is kétséges.Na és még eddig ezek nem gyilkoltak de a többi harcos" aki idejött már szerveződik.
iluminati
@1magyar: A nép írtásér lenne ötletem kit kellene felelőségre vonni...most is az zajlik és tapsolnak a bárányok...
papa.49
@1magyar: Kit kell NEKED ELTARTANOD TE SZERENCSÉTLEN ???
Itt nem maradt azokból se EGY SE ÉRTED ???
Viszont ha történik valami nyugaton akkor kiderül hogy rajtunk keresztül sétált be az Unióba az elkövető, csak ugye az istenkirályod zsebét gyarapította a befizetett dohány, vissza meg a nép fogja fizetni TE IS !!!
silber13
@Shikari: Nem szeretnék az általad képviselt és erjeszteni pbált szellemi és morális infernóba merülni! ami meg az olvasást illeti, az bizony rád fér Durbincs-Shikari!:-))
silber13
@Shikari: 08:05-re: ebben igazat kell ajak neked!
magyarbakancs
@Shikari: Tisztelt Fidesz Elvtárs!
Szeretném közölni önnel a Magyarországon kivégzettek 1900-1985 között a politikai kivégzések kétszerese volt a köztörvényesekének.
magyarbakancs
@Shikari: És nem vagyok liberális elvtárs.
És te a politikai ellenfeleit a Fidesznek kivégeznéd?
magyarbakancs
Ez Tockos szarkupac megint sokat pofázik.
Uborkaszezon van a politikában és mennél nagyobb baromságot beszélek annál jobb?
picike1
@Shikari: mit teeeeennél ha isten megtiltaná a hazugságodért az eesőt de csak tőled mondjuk ! képzeld el ő igazságos és mindenkinek egyformán adja a hazugnak és a nem hazugnak egyformán ád esőt ! az életet is igy adja egyformán és nincsen jogunk megvonni senkitől ! Csak bünti jöhet !!
magyarbakancs
@Shikari: "Te a nyílt utcán ölnéd meg aki nem ért veled egyet?"
nem.
És nem is gondolkodok a halálbüntetésről.
Mert mivel a tévedés lehetősége fen áll.
magyarbakancs
@Shikari: egy hülye gondolkodás hány olyan halálbüntetést hajtottak végre amikkor év tizedek múlva derült ki hogy nem az volt az elkövető kit ki végeztek.
picike1
@Shikari: menj az unioba a kéréssedel !
Mobil123
" Magyarországon napi 8-9 ezer, míg Oroszországban 2 ezer forintra rúgnak a fogva tartás költségei; egy 4 ezer forintos átalánnyal mindkét állam költségvetése jól járna"- basszus ez is talizott putyinkával?? :-)
Bizonyos esetekben nem árt elgondolkodni a halálbüntetésen. (a felsoroltakon kívül még az ország kirablóit is idesorolnám párt állástól függetlenül )
papa.49
@Mobil123: Ebben tökéletesen igazad van szigorúan mindenféle párt részre hajlás nélkül !!!
silber13
@Mobil123: De...Ha te mondod, el kell golndolkozni néhány dolgon... Ki mondja... miért mondja..!
tulipan
@Shikari: Nem szeretnék az általad képviselt és erjeszteni pbált szellemi és morális infernóba
elmerülni, ez a poklot, csak a patkányok bírják! ami meg az olvasást illeti, az bizony rád fér Durbincs-Shikari!:-))
CsipkeRózsa
Toroczkaiék tudják, hogy ez a javaslatuk népszerű sokak szemében, így akarnak híveket szerezni. Nem kockáztatnak semmit, hiszen nem fogják a halálbüntetést visszaállítani.
Mézike
@Csizmás Kond: Ken Follet Katedrális trilógiájának befejező részét. :-) Van ám élet a horror után is. Tennap befejeztem. Fincsi volt. Előtte szintén tőle az évszázad trilógiát. Na most pedig belekezdek valami borzongatóba. Te mivel teszed szebbé napjaid?
advocat
Amerikában mostanában derül ki, hogy hány embert végeztek ki ártatlanul. Mert a DNs már bizonyíték. Kevés, hogy egyesek úgy vélik látták. Szóval az élet nem játék.
Csizmás Kond
@Mézike: ...horror trilógia...jobban járnál ha a szőröket olvasnád...:)
division
@iluminati: Mindig megjelenik valaki aki hülyeségeket ír le...
division
@silber13: Mindent meg lehet változtatni ha nagyon akarjuk...
Eladott Ország
@Shikari: Magyarország nem jogállam, amióta a bűnöző, tolvaj (kleptokrata) fidesz banda hatalomra került. A demokráciát fokozatosan építik le a totális diktatúra felé. Ezt több alkotmányjogász (amerikai, német, magyar) is megerősítette.
tulipan
@Eladott Ország: Hja, ezeknek a hitleri alkotmány számít!
tulipan
@Shikari: Ezt lehetőleg ne add elő személyesen egy németnek! Szerintem nem éled túl! Igaz, nem lenne nagy kár érted, te narancsos vándorcigány!!!
tulipan
@Shikari: Gondolom ebben is Te vagy a főmajom! Sokat fizetnek???
Eladott Ország
@Shikari:tregnap, 13:31; Magyarország meg nem Magyarország, amióta a csúti kancigány és bűnöző bandája vezeti az országot és nem demokrácia, jogállam.
Mobil123
@papa.49: a politikai "elit" nagytakarítást igényel már régóta, és esetleg ennek visszatartó ereje lenne ...
tulipan
@Eladott Ország: Ennek a seggnyaló, csótány Sihari.vándorcigágnyak ugyan mondhatod, ez cézottan süket és vak! Csak a lyukat látja! :)
Mézike
@Csizmás Kond: Na monnyuk ez nem horror...:-) Szőröket,? Kiét te?
Hellcat
Ez is csak a migráció haszonélvezője mint a qrbán...ha nem jönnek a menekültek, nem lenne belőle senki.
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek! a toroczkai dédöregapja tömegesen akasztatott 56 után ártatlanokat,fiatal magyarokat! "politikai tisztogatást" végzett a komcsiknak!...mint te
szeretnél a fidesznek! mentségedre szógáljon,hogy te nem meggyözödésböl vagy hülye! ;)
alapból !
csak úgy....
@Shikari: az egyetlen vagyok aki még leereszkedik hozzád,te fura talált gyerek...
mesélj arról,hogy jó e hülyének lenni és hasznos e !?
tulipan
@Shikari: "A bűnösök mindig félnek a büntetéstől! Ezért a nagy vinnyogás!"
Pl. Te! Ezért is bújsz, szorosan Orbán hájas seggébe!!!
tulipan
@Shikari: Na ja, Te narancsos seggnyaló Főmajom! Te, mint eupőaiváűndorcigány, hogy is
tulipan
MINT európai VÁNDORCIGÁNY, hogy is érthetnél MAGYARUL??? :)
advocat
Ezzel csak egy gond van. Kizárnánk magunkat Európából. Bár ezeknek semmi sem drága, csak a szájuk jár. Az meg még ingyen van. És Európa marha jól megvan nélkülünk.
tulipan
@Shikari: Nem csoda, Te, mint európaivá lett, vándorcigány főmajom, nem is éthehted a magyar nyelvet!!! :)
tulipan
@Shikari: Emberi? Ugye, nem magadra gondoltál, Te narancsos CSÓTÁNY???
tulipan
@Shikari: Veled? jaj, csak azt NE, ki az a többesszám, Te Csátány? Belőled 1 is több a kelleténél...! :)
tulipan
@ShikarÓh, Te szerencsétlen seggnyaló szerencsen!! :)i:
tulipan
@Shikari: Mit erőlködsz, te Vizfejű vándorcigány??? Kicsit több ész kéne..., de minek a seggnyalához nem kell!
tudode
Tehát beteljesülhet a "csuti" gyílkos álma a szárnyai alól kibújt Jobbik új csecsemője által újraélesztett HALÁLBÜNTETÉS álma, hiszen eddig is akárhogy is becézik ezt a különítményt, az ő KOTTÁJUKBÓL játszott, többnyire a támogatásukkal!
.
A SZÁJHŐS pofagolója a HALÁLBÜNTETÉS NÉLKÜL is fegyver FEGYVERGYÁR nélkül is:
.
24.hu/belfold/2015/05/08/halalos-idozites-halalbuntetes-ugyben/
.
Ennek a "falusi gyereknek" csak megszületni volt nehéz! MINDIG JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN bukkan fel Sorostól kezdve napjainkig, mert a KÖVETŐI VÁLTOGATJÁK egymást!
.

.
tulipan
@Shikari: Ennyire ismered magad, Te seggnyaló vándorecugény?? :)
tulipan
@Shikari: Te talán, tanulj meg embernek lenni, ilyen seggnyaló csótény léted helyett :)
tulipan
@Shikari: Te talán, tanulj meg valami emberfélének lenni, az ilyen seggnyaló csótány léted helyett Tudod, addig NINCS értelme! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.