Az idei az utolsó év, amikor a munkáltatók még kedvezményesen adhatják az iskolakezdési támogatást.

Jövő évtől lőttek az iskolakezdési támogatásnak
Fotó: MTI

Az Országgyűlés július végén elfogadott jövő évi költségvetésről szóló törvénye értelmében ugyanis a SZÉP-kártyán és a bölcsődei/óvodai támogatáson kívül az összes cafeteriának lőttek, azaz

megszűnik szinte az összes béren kívül adható juttatás kedvezményes adózása. Innentől kezdve jövedelemként adózik utána a munkáltató

- írja a Pénzcentrum.

Az iskolás korú gyermeket nevelő családok számára így valószínűleg idén számíthatnak utoljára az iskolakezdési támogatásra, hiszen mostantól nem éri meg ezt adni a a munkavállalóknak. Jövőre a munkáltató munkabérként (vagyis jóval magasabb elvonási teher mellett) adózik majd, ahogy

a munkahelyi étkeztetés,

az Erzsébet-utalvány,

a helyi bérlet,

az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás,

az egészségpénztári hozzájárulás

lakástámogatás is.

- foglalja össze a Pénzcentrum

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Apaaaa! Kezdődik!!!
Ugyebár jövőre már ki lesz söpörve a valamikor EU támogatásoktól roskadozó padlás, 2020-ig nem lesz semmi ellopni való onnan, de 2020 után sem lesz habzsi-dőzsi, mint eddig.
Eztán már csak a magyar adózók kopasztása marad...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Fideszcsicskák, halljam a véleményeteket!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: Lényeg, hogy a határon túli "magyar" gyerekek kapnak!
eszegfu
Látszik, hogy ez a "családok éve", vagy mifene... kezdhetitek jövőre a "nemzeti nevelést" már az óvodában!:) Nevetséges, hogy kb. 20 eFt-ról van szó gyerekenként, évente... de még ezt sem hagyják adózatlanul!:(
CsipkeRózsa
@Nessy: A határon túliak kormányunktól kapják az iskolakezdési támogatást, itthon viszont a vállalatok adták eddig, amit ezután már nem kapnak meg a családok. Most a kormány a határon túliak példájára itthon is adhatná a mi közpénzünkből.
F_Viktor
Apaaaa! Kezdődik!!!
Ugyebár jövőre már ki lesz söpörve a valamikor EU támogatásoktól roskadozó padlás, 2020-ig nem lesz semmi ellopni való onnan, de 2020 után sem lesz habzsi-dőzsi, mint eddig.
Eztán már csak a magyar adózók kopasztása marad...
namihami
@CsipkeRózsa: Amit írsz, az a dolgok veleje. A többi púder.
A kinti voksolókat meg kell tartani, még a benti munkáltatók megfejése árán is. Vagy nyög, vagy nem ad. És, szerinted, melyikre lehet majd számítani?
kereső
@eszegfu: Eddig sem volt adózatlan! ( utoljára 2007-ben! volta adómentes ez a juttatás- apiszokgyurcsány idejében)- 2008-tól kezdődően ezek a juttatások-néhány kivételtől eltekintve ún. kedvezményes adózási körbe kerültek- és a munkáltató fizette meg az utánuk járó közterhet/ jóval kedvezőbb volt az adózása,mint a munkabérnek/.És a munkavállaló oldaláról természetesen adómentes volt a kapott juttatás. 2010-től kezdve jó néhány ilyen juttatás kikerült a kedvezményezett körből,ill.az adómentes juttatás meg is szünt.
A "kedvezményes" adókulcs nőtt! Na ez szűnik meg 2019-től: ezek a juttatások mostmár a munkavállalónál IS közteher alapot képeznek-kvázi béresitve lesznek,és a mindxenkori munkáltatói közterheket is meg kell utánuk fizetni.Az adócsökkentés kormánya.Ja.
eszegfu
@kereső: 15:28 Kicsi "elnagyoltam" a hsz-emet... természetesen ugy értettem, az "adózatlanul", hogy a m.vállalók kb. 20 eFt-ot kaphattak eddig, ők adómentesen, a m.adók pedig tényleg minimális adót fizettek utána... most ezt sajnálják a családoktól, a "családok éve" jelszóval?! De kösz a pontositást!
justhpeter
@eszegfu: Pontosítás: Ez az év a Gazdag Családok Éve ! Ahogy 8 éve mindegyik.
simmering73
Növekedési pályán az ország. Dübörög a gazdaság.
Pálinkás Pál
Látom még mindig nem látok itt fideszfan írásokat...megkukultatok nemzethy marhák???
kripton
Ez év elején volt a választás. A következő (az ütemezés szerint) négy év műlva lesz. Addig három és fél évig lopnak, mutyiznak, magyaroznak, hazát, Európát védenek, stadionokat építenek, az utolsó fél évben odavetnek majd Erzsébet-utalványt, nyugdíjprémiumot, talán még tizenharmadik havi fizetés esetlege lehetőségét is valószínüsítik...
És megint nyernekl.
Zazrivicc Gabó egy gerinctelen szarházi, de abban, hogy a NER-t választásokkal már nem lehet leváltani, igaza van! Kikkel? Vele? A fütyülős Juhásszal? A kétcicis Kunhalmival?
Gauntlet
Kezdődik a válság ahogy a felcsúti basa mondta?
eszegfu
@justhpeter: 16:46 "Jóvanna"! Ugy látszik a mai nap ilyen félresikeredett!:) Igazad van!!
human
@durbincs: Nem csak te tudod rosszul miről szól a gender studies, de sokan a nem kormánypártiak közt is azt hiszik, hogy melegekről és tranzneműekről szól. TÉVESEN
Tessék, itt a szak leírása azoknak akik tényleg tudni akarják miről van szó:
tatk.elte.hu/mesterszakok/tarsnemek
Nessy
@human: Nyugi nem fogják elolvasni, mert nincs benne a mai direktívába.
human
@Nessy: Az emberek nem kapnak megfelelő információt a médiából ezért azt hiszik el amit a nagyokos politikusok mondanak. Pedig a nyakam teszem rá, hogy ha rákérdeznék pár mszp-s képviselő is abban a tudatban lenne, hogy azon a szakon buzulást kutatnak. A félinformációk és a dezinformációk világában élünk.
babp1982
Nem baj szavazz a fideSSre szülj nekik gyereket, hogy legyen ki ki baxni az utcára a lakàsból , ha felvettél 3 millió kölcsönt ami időközben 13 millióra duzzadt- igen nem elírás 13 millió forintra- szülj nekik kölykök ez, hogy aztán ők is elmenjenek ebből az élhetetlen nyomorult országból !
human
Most hallom a hírekben, hogy Orbán magángéppel repült egy focimeccsre. Gondolom abból a 700 ezer forintból ami a vagyonnyilatkozata szerint a megtakarítása.
nevemnick
Hányok ezektől a getziktől, és azoktól is akik rájuk szavaztak.
Clavigo
Remélem ,,,,,,,kibaszott sok fitymasz-szavazó esik el a felsorolt támogatásoktól. Oszt jó napot,,,meg boldog karácsonyt,,,,ha idézhetem kegyes Uratokat,,Telibeszart Zoknit..
simmering73
Nem tartozik szorosan ide, de többeket érdekelhet: 2008 júliusában 4600.-ft volt egy háztartási gázpalack, tegnap 4900.-ft-ért vettem, a csúcs 2013-ban volt, akkor 5900.-ft-ot kértek érte.
F_Viktor
@simmering73: Kifelejtetted, hogy 2008 óta 35-38 százalékot esett a gáz világpiaci ára.
A piac államosítása, garancsiék beékelődése és a hosszú távú orosz szerződések okozzák ezt a több, mint 1/3-os drágulást.
Volt 8 hónap rezsicsökkentés mantra, a 14-es választásokhoz ennyi elég is volt orbánnak, a hülye magyar pedig azóta szív, mint a torkos boci.
1magyar
Átláthatatlan, szövevényes ez a rendszer, nagyon helyes, legalább beleszámít a nyugdíjba és megkapják fizetésben.
kereső
@human: 20:13, de hisz azt már elköltötte,amikor a moszkvai vb-re utazott! Erről szól akkor a fáma.
evacica
Az iskolakezdési támogatás, csak a határon túliaknak jár az anyaország közpénzéből Orbán támogatása miatt! Mocskos kormány!
KisGenyo2
A jövedelem az jövedelem. Ezt a kafetéria dolgot meg kitalálni sem kellett volna, mert nettó baromság... ;-)
kereső
@KisGenyo2: ez a "nettó baromság" jó volt a munkáltatónak -mert jóval kisebb közterhet kellett utána leróni,mint a bér után, és jó volt a munkavállalónak,mert az alacsonyan tartott bérek mellet olyan kiadásokra kapott célzott!! támogatást,ami igenis megterhelő egy kétgyerekes család számára is.Úgy is nevezik ezeket a halódó nyugaton,hogy jóléti kiadások, amit mindenhol elismernek vállalati ráforditásként-és a cégek büszkén számolnak be róla az elkészitett bevallásaikban-beszámolóikban.Ez itthon is igy volt- eddig.
ila51
még majd az iskolát is beszüntetik addig reformálnak
human
@kereső: "Wellness-szállót vesz a magyar állam Szlovéniában, a fociakadémia szomszédságában"
Hogy tolnák fel maguknak az akadémiát és a wellness sállót is.
human
@1magyar: Te még gondolom tanuló lehetsz valahol, hogy ennyire éljenzed a megszüntetését. A kis cégek ugyanis egyszerűen nem fogják adni a támogatást. Kész, vége.
Az ugye feltűnt, hogy a szép kártya és a bölcsődei támogatás megmarad. Ezek miért maradhatnak meg és miért kell a másikat megszüntetni, ami pont ugyanúgy fontos?
Nessy
Miért is vagytok meglepődve az egészen? 2018 a "családok éve", ergo idén még van. Jövőre más lesz a privilegizált téma, ergo nem lesz rá szükség a propagandához.
kereső
@Shikari: panaszold be a nagycsaládosok egyesületét.Ők ugyanis 220000Ft/gyermek adóalapkedvezményre jogosultak gyermekenként-mig az egy gyermekesek 66.670.-Ft, a kétgyermekesek meg csak!116.670.-Ft-ra.Na ki az aki az "állammal"- ja nem is azzal,hanem az egy-és két gyermekesekkel tartatja el a saját nagycsaládját,ja meg azokkal,akik családi adókedvezmény nélkül IS már felnevelték a gyermekeiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.