Elődeink Magyarországon és Erdélyben egyaránt sokat küzdöttek azért, hogy 1990 óta – még ha nem is tökéletes, de működő – demokráciában élhessünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten.

Kövér László: "A világon minden magyar embernek legyen egy háza"

Kövér lászló, az Országgyűlés elnöke (b) fogadja Sam Kahamba Kutesa ugandai külügyminisztert az Országházban 2018. szeptember 14-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kövér László a 25 éve Erdélyben alapított Szent Ferenc Alapítvány, a 10 éves Jobb Velünk a Világ!, valamint a Nem Adom Fel Alapítvány közösen szervezett jótékonysági koncertjén részt vevő 500 gyermeket köszöntötte a Parlamentben.

A házelnök kiemelte: a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak több háza van, amelyek közös vonása, hogy a legfontosabbak bennük a gyermekek, valamennyi ház azért működik, hogy őket segítse.

Hozzátette: az épület, amelyben most vannak, azért van, hogy a világon minden magyar embernek legyen egy háza, legyen egy olyan hely a világon, ahol a magyar emberek érdekei a legfontosabbak. Ezért nevezik a nemzet házának, mert jelképes, politikai otthona a Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nagyvilágban bárhol élő magyar embereknek – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kitért arra is: a magyar politika annak a tudománya, hogy Magyarország egy olyan anyaország maradjon, amelyre minden magyar ember mindenkor számíthat, és minden magyar embert mindenkor segít abban, hogy megőrizze anyanyelvét, kultúráját, hagyományait és a szülőföldjén élve tudjon boldogulni.

Kövér László azt mondta, az elődeink Magyarországon és Erdélyben egyaránt sokat küzdöttek azért, hogy 1990 óta – még ha nem is tökéletes, de működő – demokráciában élhessünk.

Az Országgyűlés elnöke szerint három oka is van, amiért a gyerekek itthon érezhetik magukat az ország, illetve a nemzet házában: ebben az épületben benne van az erdélyi emberek tudása és munkája is, itt az ő jövőjüket is befolyásoló döntések születtek és fognak születni, és ez az épület adott esetben nemcsak idelátogató turistaként, érdeklődőként várja vissza őket, hanem a jövőbeni magyar érdekek képviselőiként, védőiként is.

A diákok rövid ismertetőt hallgattak meg a Parlament épületéről, és Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő vezetésével formális parlamenti ülést is tartottak, ahol megválasztották a tanácskozás jegyzőit, lefolytatták a Nem Adom Fel Alapítvány fogyatékkal élő emberek érdekében kezdeményezett törvényjavaslatának, illetve a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeket elismerő díjairól szóló kezdeményezésének vitáját, majd nagy többséggel meg is szavazták azokat.

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
...könnyen ugat a ciános Laci,neki van egy "országháza",hogy a frász rángatná őt
naponta az összes szobáján keresztül"! ;-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Hú b+.
,,...az elődeink Magyarországon és Erdélyben egyaránt sokat küzdöttek azért, hogy 1990 óta – még ha nem is tökéletes, de működő – demokráciában élhessünk."
Pont ti?
Ezt nem kellett volna, Kövér elvtárs, de majd a jövő megoldja.
papa.49
Akkor attól a rengeteg kilakoltatottól miért vették el, mert ti semmit nem tettek az érdekükben !!!
karma1
EZT VAN POFAJA BELEMONDANI A MAGYAROK ARCABA???
Talan mondja el egyenkent minden kilakoltatottnak, hogy mi a kormany terve.
Na nem az, amit a horvatok leptek meg, akik eltoroltek az OSSZES devizahitelt.
Mert az is torvenytelen volt...
kokopelli
...könnyen ugat a ciános Laci,neki van egy "országháza",hogy a frász rángatná őt
naponta az összes szobáján keresztül"! ;-(
Macskaszem
Én meg azt kívánom, hogy az összes ilyen kövér féle szarjankónak legyen egy cellája, és ott rohadjon meg.
2RHA
@kokopelli: ciános -köteles , ez a fideSSlaci
magyarbakancs
"Hozzátette: az épület, amelyben most vannak, azért van, hogy a világon minden magyar embernek legyen egy háza, legyen egy olyan hely a világon, ahol a magyar emberek érdekei a legfontosabbak."
Főleg a Fideszhez közel álló kollégiumi szobatársak Simicska ,na meg iskolatársak ,osztálytársak Mészáros,na meg vejek Tiborcz István. Ezeknek az embereknek volt részük a magyar érdekekből.
Úgy hívják kormányzati pénz amit az EU finanszírozott.
bencemacska
Csak azt nem értettem, hogy EGY HÁZA, vagy EGYHÁZA legyen.
(Azt hiszem ő az egyházalapító keresztapja, de csak a saját emlékezetemre támaszkodva!)
Peller Anikó
Nem olyan nehéz ezt a problémát megoldani neked, hogy neked is csak egyházad legyen.
wagabund
..."Kövér László: "A világon minden magyar embernek legyen egy háza"...

nagyon helyes...az én házamat Szingapúrba kérném, ha szabad választanom...
kereső
@wagabund: álmodozol? Nem vagy Te orbán,vagy csányi,vagy habony!
Eladott Ország
Kövér László: "A világon minden magyar embernek legyen egy háza." Nos erről sokat tudnának mesélni a devizahitelesek. Matolcsy Rómeó György aggkori libidójának nem remélt fellángolása során a devizakárosultak nyomorából is Eiffel-tornyot-irodaházat és alapítványokat vásárolgatott magának, törvényesen. Magyarország azóta szépen lassan leszakadt. Mind a régióban, mind uniós vonatkozásban. Egy éven belül nem lett sikeres a magyar példa, a vudu-gazdaságtant nem irigyelte meg a világ, és ez itt baromira nem lett Tündérország.
papa.49
@Peller Anikó: Még inkább fegyháza lenne bent lakással !!!
solidedge
A kormány most arra gyúr, hogy minden magyarnak legyen egyháza.
kisrigó
A címet olvasva arra gondoltam, hogy nicsak, talán a kilakoltatások megszűnését jelenti be! Nem vagyok érintett, nem is kedvelem a kötelest (se), de isten bizony adtam volna Szent Antalnak a templomban valamennyi pénzt, ahogy a nagyanyámtól láttam, ha valami jó történt az életében.
papa.49
@kisrigó: Dőreség ilyet várni egy fütyisztől ))))))))))
Nessy
@kisrigó: Manapság lassan Szent Antal adhatna nekünk némi kis pénzt!
Bár ha belegondolunk, Szent Antalt is korrumpáljuk, hiszen pénzt ígérünk neki ha segít. :-)) Sőt, meg is adjuk!
cikicakk55
Hogy nem szakad rá az ég erre a rohadt hazugságot köpködő köcsögre. A maradék demokráciát amit 2010- 2014-ig nem sikerült lerombolni,azt 2014- től a mai napig is folyamatosan rombolják lefelé.Már csak az EU-ban és a Budapesti emberekben bízhatunk,mert nekik van lehetőségük,nekünk vidékieknek sem pénzünk sem lehetőségünk nincs komolyabb ellenállást kimutatni. A devizahiteleseken miért nem segítenek? A hajléktalanoktól most már elvették még azt a lehetőséget is,hogy egy padon csukhassák le a szemüket. Egyre több ember kerül az utcára,így esélye sincs a magyar embereknek házhoz jutni,de még lakáshoz sem. Mi még 1977-ben 4 év spórolás után,albérletben élve,tudtunk venni egy házat,pedig nem voltunk politikusok,csak egyszerű hétköznapi emberek. Most próbálja meg egy ápolónő és egy építész technikus 4 év alatt albérletben,gyerekkel házat,vagy csak egy használt panelt vásárolni.
SystemError
Főleg a fideszeseknek legyen jó nagy háza mi! ne izgulj fikafogó bajusz huszár neked is lesz egy szép nagy házad a csillagban!
justhpeter
papa.49 pártján állok, legyen a fideSS teljes központi bizottságának a fegyházban a háza. Ingyen jusson nekik, már megszolgálták.
wagabund
@kereső: 13.39...

hát ez az...én a nyugdíjamból csak álmodozom...a felsoroltaknak meg már meg is van a kastélyuk a legjobb helyeken..és nem ám örökbérlet, hanem örök tulajdon..
namihami
Ugye mostmár érthető, hogy annak a csóró Petinek miért kellett kölcsönkérnie. Csak megérezte a jovő szavát.
Az úszómedence csak a magyarságtudat méginkább történő megerősítéséhez kellett.
egyember
@nevemnick: A helyes kifejezés -megszólítás- :Kövér nem-elvtárs! Nekem legalábbis nem elvtársam. Minden elve ellen tiltakozik minden porcikám.
tudode
Na jó, jó VICE HÁZMESTER!
.
Volt ennél borniltabb ígérete, álomképe a NARANCSUKTA környékén, is a GAZDINAK, oszt' osszunk, szorozzunk, sorosozzunk, mi jutott belőle:a FÉL ORSZÁGNAK, ill. az alattvalóknak, több százezer KILAKOLTATÁS::
.
----- Három gyerek, három szoba, négy kerék, öt karika
index.hu/belfold/hirek/77559/
.
???
nevemnick
@egyember: nekem sem elvtársam, de létezik olyan, hogy irónia. (értsd: humort és gúnyosságot ötvöző csipkelődés; kesernyés, maró gúny.)
kereső
@wagabund: a felsoroltaknak, az emlitett távol keleti helyen van egy! házuk.Egy biztosan.
Desischado
Ezt a kilakoltatottaknak kellene mondanod, köteles, hogy nem szakad rád a mennyezet, te rühes bélféreg! Elmentem hányni!
kokopelli
@Peller Anikó: a "ß@rházinak" egyháza van a pártház után? Hármasugrás
fidesz-módra? ...mi jöhet még? Szegényház,de gyorsan? ;-)
Borsodi
folyt köv. Amit eltudnánk venni,és Oroszokat ,az általunk be engedett menekülteket bele tennénk.
www.youtube.com/watch?v=I5oAcQkIFcc
csipetke
Érdekes,ha itthon bajba kerül egy család,nem segítenek rajtuk valamilyen módon,hanem kilakoltatják őket.Viszont a Vajdaságban 3 milliókat osztogatott a fidesz önrész nélkül,1 milliárd ft értékben.Ezekszerint a magyarok,akik itt élnek Magyarországon,ide fizetnek adót,TB-t,és egyéb járulékokat,hátrányosabb helyzetben vannak,mint a külhoni magyarok.Azokat a szavazatokat már most vásárolja a kormány,de a miénket már rég elvesztette.Azok,akik valamiért még a fideszre szavaztak,rájönnek,hogy ennek a kormánynak minden fontosabb,mint a Magyarországon élő,egyre fogyó magyar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.