A balliberális oldal és holdudvar kizárólagos felelőssége, hogy megjelent a fizikai fenyegetés és erőszak a parlamenti politika eszköztárában – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Pesti Srácok hírportálnak.

"Mi demokraták vagyunk" – Gulyás Gergely a balliberális oldalt vádolja a parlamenti erőszak megjelenéséért

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A pestisracok.hu oldalon pénteken megjelent interjúban Gulyás Gergely a decemberi tüntetésekről szólva azt mondta: ami a parlamentben és az utcán történt, az az ellenzék kizárólagos felelőssége. Ezt a felelősséget jogilag értékelni, politikailag pedig vállalni kell.

"Mi demokraták vagyunk, mi a választókhoz fordulunk a politikai felelősség levonása érdekében, a jogi felelősség megállapítása pedig nem a mi dolgunk"

- fogalmazott.

Hozzátette, a választóktól azt kérik, ha

normális, demokratikus jogállamot szeretnének, ahol nem a kisebbség határozza meg erőszakkal a politikai döntéshozatalt, akkor az EP-választásokon szavazzanak bizalmat a kormánypártoknak.

Gulyás Gergely szerint általánosságban a magyar közélet viszonyainak eldurvulásában mindenkinek van felelőssége, és nincs joguk Áder János köztársasági elnök azon intését vitatni, hogy a parlamenti erőviszonyok számosságából adódóan a mindenkori kormánypártok felelőssége meghatározó.

Abban azonban a balliberális oldalt és holdudvart kizárólagos felelősség terheli, hogy a fizikai fenyegetés és erőszak a parlamenti politika eszköztárában megjelent

- jelentette ki.

Az ellenzék diktatúravádjára reagálva a miniszter azt mondta: egy diktatúrában az ellenzék nem reménykedhet egyenlő elbánásban és törvény előtti egyenlőségben. Nálunk viszont az ellenzék jó néhány képviselője úgy gondolja, hogy törvények felett áll. Ami a köztévénél történt, az a képviselői jogállással összeegyeztethetetlen – értékelt.

A törvény szerint az országgyűlési képviselő bármely közintézménybe beléphet, de ugyanitt rögzített korlát, hogy ezzel nem zavarhatja meg az intézmény rendeltetésszerű működését. Tévés akciójuk általuk is bevallott célja – petíciójuk beolvasása – éppen a normális működés megzavarása volt – fejtette ki.

Gulyás Gergely azt mondta: a decemberben a parlamentben, az utcán és a köztévében történtek alapján

"ami az ellenzék jogait és különösen jogsértő magatartásának következmény nélküliségét illeti",

nem túlzás azt állítani, ennyire liberális demokrácia aligha van bárhol az Európai Unióban, mint Magyarországon.

A miniszter szerint a munka törvénykönyvének módosítása egyértelműen csak ürügy volt a tüntetésekre. Az ellenzéki oldalon meghatározóvá vált az a mélyen antidemokratikus meggyőződés, hogy miután a választópolgárok sokadjára nem hajlandók észrevenni, hogy a balliberális oldalnak – legalábbis önmaguk kényes ízlése szerint – igaza van, ezért az ellenzék egy része immáron nem a demokratikus akaratnyilvánításban, a legitim felhatalmazásban hisz, hanem az erőszakban – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Bayer Zsolt felvetésével, hogy egy újabb békemenettel válaszoljanak a tüntetésekre, Gulyás Gergely azt mondta:

"a butaság, az erőszak, a rosszindulat és antidemokratikus hozzáállás láttán sokunkban fogalmazódik meg ez az igény".

A mostani tüntetések mögött szerinte tömegtámogatottság nincs, "a balliberálisokat átölelni akaró, de egyidejűleg antiszemita botránytól hangos Jobbiktól Gyurcsányig terjedő és a szakszervezetek támogatását élvező sajátos koalíció néhány ezer embert tudott utcára vinni". Felvetette, ha a miniszterelnök mond beszédet, akkor egy nemzeti ünnepen is ötször ennyien szoktak megjelenni, de ha a Fidesz egy nagyrendezvényt tart, ott több százezren is részt vesznek.

A polgári oldalon belüli kultúrharcról azt mondta: nem ért egyet, sőt, kifejezetten károsnak tartja, hogy az elmúlt hónapok kritikáinak egy része nem a másik oldal azon zászlóvivőivel szemben fogalmazódott meg, akik – miután állami támogatások tíz- vagy százmillió forintjait nyerték el kulturális produktumaikhoz – nemzetközi színterén versenyeznek Magyarország lejáratásában, hanem a jobbközép táboron belül. Ha a Fideszt továbbra is egy nagy néppártként akarjuk megőrizni, ami szerintem a siker záloga, akkor ez politikailag káros, Prőhle Gergely esetében pedig méltánytalan – jelentette ki.

Gulyás Gergely azt mondta, a kultúrharc nem központi utasításra történik. Nem kell formális vagy informális csatornán megszerzett engedély ahhoz, hogy olyan programokat, terveket vagy akár személyeket érjen kritika, akiket, illetve amelyeket akár a miniszterelnök is magához közel állónak tart, sajátjának érez. Arra azonban mindig figyelni kell, hogy a valós teljesítményeket még a másik oldalon is ismerjük el, és ezek a kritikák ne lépjék át azt a határt, ami már a polgári oldal egészének káros – érvelt.

A miniszter úgy értékelt:

a Fidesznek azért van a rendszerváltás óta nem tapasztalt támogatottsága, mert a jobboldalon belül széles ideológiai és személyi spektrumot fed le. A miniszterelnök személyes érdeme, hogy ez a spektrum egyben tartható, de erre figyelni és szükség esetén figyelmeztetni kell – jegyezte meg Gulyás Gergely.

Hozzátette: annak, hogy a kormány meghallja a kritikákat, ékes bizonyítéka, hogy az év egyik utolsó ülésnapján elfogadott törvények között van olyan, amely egy tévéfilmalapot hoz létre az NMHH-n belül, ahol nagyságrendileg a filmalapéhoz hasonló támogatásból történelmi tárgyú tévéfilmekre lehet majd pályázni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Puccskísérlet 2006-ban volt, amikor a focicsőcselék a bosszúálló orbán parancsára elindult rombolni a pesti belvárosba a fasiszta toroczkaival az élen, ...nácibudaházy meg ezek. ..
az ország töke tele van már, ezek békésen nem fognak távozni, a fidesz kapaszkodik a rablott koncba és a választási csalással szerzett hatalomba. A sarokba szorított ország visszarúg. Van egy rettentő sötét előérzetem, hogy azért sulykolják az erőszakosságot, rendbontást, alkotmányos rend megsértését, csoportos garázdaságot, hogy végre bevezethessék a rendkívüli állapotot, amikor aztán tényleg elszabadul az a naszád...
uploads.disquscdn.com/images/e6229e5c6fcef939939f5f41ef6fbe07ae880bc7edc1ec2f7b2c9b2159088bcf.jpg?w=600&h=183
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Dudadani te, ti nem demokraták, hanem HÜLYÉK VAGYTOK EZ MÁR BIZONYÍTOTT TÉNY !!!
tudode
Hú! De rosszul áll ennek a SÓTLAN fiatalembernek, ez a MAGÁRA ERŐLTETETT harci vigyor, hol demokraták, hol keresztények, hol ez, hol az, amit a LEMEZLOVAS.. p a r a n c s o l!
.
www.youtube.com/watch?v=3PAWZ5V7yzg
.
Neki jól ál, ha i-GAZ!
Eladott Ország
Puccskísérlet 2006-ban volt, amikor a focicsőcselék a bosszúálló orbán parancsára elindult rombolni a pesti belvárosba a fasiszta toroczkaival az élen, ...nácibudaházy meg ezek. ..
az ország töke tele van már, ezek békésen nem fognak távozni, a fidesz kapaszkodik a rablott koncba és a választási csalással szerzett hatalomba. A sarokba szorított ország visszarúg. Van egy rettentő sötét előérzetem, hogy azért sulykolják az erőszakosságot, rendbontást, alkotmányos rend megsértését, csoportos garázdaságot, hogy végre bevezethessék a rendkívüli állapotot, amikor aztán tényleg elszabadul az a naszád...
uploads.disquscdn.com/images/e6229e5c6fcef939939f5f41ef6fbe07ae880bc7edc1ec2f7b2c9b2159088bcf.jpg?w=600&h=183
RonaGyuri
@papa.49: pont ezt akartam én is mondani
Nessy
"Mi demokraták vagyunk"! Mire kimondod sem igaz! Egy kaméleon a fideszhez és O.V.-hez képest monokróm! Nem mennél már szilveszterezni az összes szócséplővel egyetemben?
SystemError
opálos a szemed Gulyás a sok kokótól, hogy el tudd viselni a hazugságokat, amit mondasz! :)
solidedge
Aki normális gondolkodással bír még és nem fertőzte meg a Fidesz által hirdetett fertő tudja mi történt. Elvakult lopást, elnyomást, megfélemlítést, hazugságot támogató Fidesz hívők soha nem tudják meg az igazságot, mert nem akarják hallani. De igazuk soha nem lesz.
kokopelli
@RonaGyuri: hogy az ő korában felütheti fejét a "demenz",azt nem gondoltam volt!
Emlékszem,amikor a kollégák 2006-ban mutatták a Bild Zeitung-ot,ami minden csak
nem baloldali förmedvény,hogy hogyan baxa szét a főváros legszebb részét a csőcse-
lék! Ha a "Bild" tudta volna,hogy egy "kettéfűrészelt skizó óriás" születk,akkor nem ka-
jánkodtak volna ! Természetesen,hogy a hegyek vajúdásából egy kis szürke egér szü-
letett! Az is maradt máig,de a macskák még nyalogatják a hátsóját!
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tulipan
Te idióta,agyagtlan Bel Ami! Ti PIMASZ, HAZUG ÁLDEMOKRATÁK VAGYTOK Ami a csüngúhasú főnökötok, MINDIG IS VOLT!!!
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te vízfejú, kretén,narancsos segglyuknyaldosó, PROPAGANDISTA félfaroknyi Sügér! : Te persze hülye vagy? vagy csak szimplán ,s csak így karácsonykor ? Ploestiből ? a bányakecódból, a vederrnyi bányalóvizeletpáleszed mellől?? Shikarii, Csimás kond a narancsos ploestie haverok társasága ellenére?
de ne feledd, ezek a barom narancsos haramiák,szemernyit nem hisznek,és nem is szentimentálisak,s lenyúlnak mindent amihez csak hozzáférnek?
Hisz a Ploesti bányakeconál a Te lehetséges Balatoni-kecód, ablakkal,folyóvízzel,káddal - az neked már Hawaii ?
TE valóban egy törpe IQ-s ,űrlény vagy tárgyilagosan ,valószínűleg nem Aquaman vagy, a Ploesti bányakecódban? Gondolom, Isten csak megvárja, amig megtérsz hozzá? Csipkedhetnád már magad! Te mekkmester!
Az is igaz, hogy lassan jön NEKED az,Aranyalkony ? öregek otthona ? de még inkább egy nyomorult elfekvő?
tulipan
@durbincs: Te vízfejú, kretén,narancsos segglyuknyaldosó, PROPAGANDISTA félfaroknyi Sügér! : Te persze hülye vagy? vagy csak szimplán ,s csak így karácsonykor ? Ploestiből ? a bányakecódból, a vederrnyi bányalóvizeletpáleszed mellől?? Shikarii, Csimás kond a narancsos ploestie haverok társasága ellenére?
de ne feledd, ezek a barom narancsos haramiák,szemernyit nem hisznek,és nem is szentimentálisak,s lenyúlnak mindent amihez csak hozzáférnek?
Hisz a Ploesti bányakeconál a Te lehetséges Balatoni-kecód, ablakkal,folyóvízzel,káddal - az neked már Hawaii ?
TE valóban egy törpe IQ-s ,űrlény vagy tárgyilagosan ,valószínűleg nem Aquaman vagy, a Ploesti bányakecódban? Gondolom, Isten csak megvárja, amig megtérsz hozzá? Csipkedhetnád már magad! Te mekkmester!
Az is igaz, hogy lassan jön NEKED az,Aranyalkony ? öregek otthona ? de még inkább egy nyomorult elfekvő?
Macskaszem
A pléhpofa már megint arról makog, amiről fingja sincs. A sz@rból se lesz lekvár attól, hogy polcra rakják, belőletek se lesz demokrata, mert mocskos fasiszta hajlamú pöcsök vagytok.
kissé felnőttem
csak kezdetben aztán jőtt a hazugsággyár, szembe kéne tán nézni az emberekkel akik szavaztak, nem elbujni , ez etikátlan sőt sportszerütlen. Ami egy kicsit is kinos abba nem részt venni mert ? fizetést aki felveszi dolgozzon ne ripacskodjon. szinjátékot bizony kiprovokálták, a sok elfolytott hozzászólással meg kövér bohockodásai adtak okot és olajat a parázsra meg viktor lekezelő stilusa nem éppen miniszterelnőkhőz méltó: NÉPKÉPVISELŐKET gyalázni alázni jo hogy boxmeccset nem vállalt még be senki de ami késik hát ...
almosd
@papa.49: Az, hogy ismeri a demokrata szót, még nem jelenti azt, hogy ismeri a jelentését is, de még ha ismeri is a jelentését ,az én szememben az ilyenek mind , megélhetési - fideszes-bűnözők .
Madácsi Pali
Te Zsúrpubi! Igaz a gazdád ezt mésokra használta, de rád illik. Ti siha nem voltatok demokraták! Most viszont fasiszták vagytok, álnok, hazúg hazaáruló fehérgalléros bűnözők.A rabszolgatörvény elfogadásának folyamatával csúfot űztetek a demekráciából, ma meggyaláztátok Magyarország mártír miniszterelnökének emlékét! Átkozottak legyetek, éltetekben és holtatokban is!
Sámannus
Amióta ezt olvasom fülvédőt viselek, úgy csattog a farkam a röhögéstől. Ilyen baromságot is csak egy hopp mester tud állítani.
Nessy
@Sámannus: Van az a pénz, amiért a gerincüket és a lelkiismeretüket eladják!
Úgy vannak vele, hogy nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani!
JAJMÁR
Gondoltam írok valamit, de nem érdemes a szót vesztegetni. Ez így kabaré, ahogy elhangzott abból a "demokrata" szájból ! Hahaha :-))))
csipetke
Ezen az elmebeteg rizsán vagy sírni,vagy nevetni lehet.Újabb békamenet?Az is az adófizetőknek fáj sokba,idebuszoztatni a románokat,még tán egy ebédet is kapnak a városnézés mellé.A többi f@szságról szót se érdemes ejteni,amit rebbenőszemű gulyás összehordott.Vajon neki is írják ezt a beteg rizsát,vagy ez magától ilyen hülye?
papa.49
@almosd: Gondolod hogy ismeri, ezt a senki a kupaklaja egyetemen végzett annyit is tud )))))
anima
Az egyhetes vízihulla kinézetű Gulyás 1G azt mondja, hogy "Blugy-blugy-blugy mi demok blugy raták blugy vagy blugy unk blugy."

Én meg azt mondom erre, hogy egy lófasz a seggedbe, te primitív vérgetszi gyökér!
Már vagy huszadszor kérdezem: Minek annyit tanulni, hogy egy ekkora seggfej legyen az ember?
Tudod miért nem vagy boldog - pedig úgy érzed odaértél?
Tudod te azt, csak képes vagy hazudni magadnak... képes vagy saját magadat is becsapni - szánalmas vagy!
Ó-buda
@Eladott Ország: az utolso mondatod elgondolkodtato ! Van alapja!
Eladott Ország
@papa.49: tegnap 22:36; Csak a pontosítás kedvéért Kupakalja leérettségizett, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakát elvégezte, de soha nem diplomázott le, mert elsodorta a politikai karrierje, ami azóta is sodorja nagy erőkkel. Meri-e bárki is tagadni, hogy Magyarország új neve méltán Abszurdisztán? Meri-e bárki is tagadni, hogy ezekkel a félkegyelmű, modortalan tajparasztokkal semmi más a jövőnk, mint újra a legsötétebb középkor? A túlképzett fideszeseknél látszik, hogy mindig utáltak tanulni, (Dajcstomit és Farkas Flóri drága tezsvírt most hagyjuk) ezért azt sem szeretik, ha más szeretne tanulni. Erre épül az oktatáspolitikájuk. Sajnos az eredmény kézzel fogható.
dr. prédikátor
Gulyás ! Tudod mi vagy te ? Egy fasszopó buzi köcsög geci vagy, nem demokrata!!!
papa.49
@Eladott Ország: Ismerem a pacák történetet, van debreceni kapcsolatom aki eléggé ismeri az összes ottani dolgokat ...
Írod ,,sodorja a politikai karrierje,, csak már végre odasodorná ahová való A SZEMÉTDOMBRA !!!
Eladott Ország
@Ó-buda: Ha a bűnöző csúti cigányt sarokba szorítják, képes saját népébe lőni, de ne legyen igazan. Önként a hatalomról (lopott)pénzről soha nem fog lemondani. A szarházi annak tudatában van, hogy őt örökre választotta meg a nemzet.
kereső
GG! Te/Ti orbánnal az élen akkor voltatok demokraták, amikor én a Dalai Láma.
Eladott Ország
@Apoca: Azért lett képviselői indítványként beterjesztve a rabszolgatörvény, hogy mellőzhessék a
társadalmi egyeztetést/konzultációt a szarházi cigány és bűnöző bandája.
Jozefina
@Eladott Ország 09.58: csaucseszku is azt gondolta!!!
Lepényleső
"Mi demokraták vagyunk" (...s mi arra tűzzel-vassal bizonyítékot adunk,majd a demokráciára
hivatkozunk,ha esetleg valaki azt számon meri kérni rajtunk?)
kokopelli
@Sámannus: Valaki azt találta mondani:"hülyék nélkül unalmas lenne a világ!"
Köszönjük meg a Gulyás G.-ek!Az ő hibája csak az,hogy nála hülyeség a szorgalom--
mal találkozott!
Sámannus
@kokopelli: Pontosan akkora tévedésben van ez a csicska, mint Szájer. Ő azt mondta, hogy nálunk baloldali médiafölény van. Most ő ha magát nevezné baloldalinak elég érdekes lenne, mert az állítása másképpen nem értelmezhető. Ilyen erővel szűzlányok is lehetnének egy szamárcsődör karámjában.
kissé felnőttem
@Eladott Ország: jó az elképzelés tagolom, őrök - re nem mindegy ! ha kész a várbörtön akát
Rockxy
Ha a zellenzék demokratikusnak gondolja magát, meg szakértőnek, akkor lett volna 3 alkalma és 8 éve arra, hogy simán leváltsa a zorbánt.
És akkor most nem kéne az utcán hőbörögni.
Na, kinek van akkor nyuszifüle?
Merhogy polgárháborúval is el lehet söpreni a zorbánt, meg felakasztani, meg egyebek?
És akkor mekkora kurvanagy demokrata lenne a mostani ellenzéki úttörőcsapat?

A másik meg, hogy az új ellenzéki kormány nyakába nem akarnának majd belekéredzkedni a parazita bankok?
Nessy
@Rockxy: Nyugi! 2022-ben már a braziliai őserdő elmaradott törzsei is Orbánra fognak szavazni! Van még pár milliárdunk erre a projektre!
Grafix69
Nem ti fasiszták vagytok , és voltatok is , csak még nem volt kinyílva a csipa .
kokopelli
@Sámannus: ..az én értelmezésemben csak bal-liberális van,mert a jobb-liberális az már
illiberális! Ezek a bunkók még a magyar történelem igazi "liberálisait" a ß@rba húznák!
anima
Hiába bugyogod ezt fel - akár óránként hatszor - te vízihulla, nem vagytok demokraták.
Ezt már tényleg csak a nagyon hülyék szopják be.
Szép csendben, senki - ti sem - vettétek észre, de átléptétek a vörös vonalat - egyszerre négy dzsuvát is rátolni az emberekre; lenyomva a torkukon az utolsó önállóságvesztést, kiszolgáltatottság jövőképet?
Türelmetlenek lettetek. Minél előbb meg akartatok ágyazni a totalitarizmusnak.
De most már az is látja a fogatok fehérjét, aki eddig nem.

Ti a demokrácia - vagyis a normálishoz legközelebb álló kormányzás, szabadság biztosítása minden embernek - hamvasztókemencéje vagytok.
mackoka46
Dehogy vagytok demokraták ti despoták, itt diktatúra van, szigorítani kell a népnek, hogy ki tudjanak benneteket füstölni, nem akarunk rabok lenni meg rabszolgák, meg éhező prolik.
anima
Hiányoltátok a vért '89-kor, mert szerintetek túl békés volt az átmenet.
'19-ben, harminc évvel később megkapjátok, mint üveggolyót.
anima
A fidesz egy rákos sejt.
Először felemészti a gazda szervezetet, aztán önmagát - végül minden elpusztul.
anima
Felperzselt föld.
Ezt a náci tempót nyomatja a fidesz élén Orbán, a magyarok nemzetgyilkosa.
anima
Azt már többször mondták nekem, hogy szépen egyek.
És én tényleg megpróbáltam szépen enni.
Egy darabig bírtam, de aztán kitört belőlem az állat.
Amikor állattá válok, akkor valami más vagyok - nem ember, hanem állat...
Állat az emberben.
Sajnálom!
Vagy mégsem?
Igazából szeretek egy állat lenni.
Rockxy
@Nessy: mellébeszélsz, biztosan a bankárkaszt tagja vagy
kokopelli
@Nessy: ...hát van bankszámlád?..,vagy van bankszámlád!! Vetted?
Nessy
@kokopelli: Arra jön a nyugdíjam, és arról fizetek, míg tart.
Már régen keresem a 10 milliós megtakarításomat, amiről Matolcsy beszélt, de az Istennek találják a bankban.
tulipan
@Rockxy: Mint pl. Te! Nemde??? Hány milliárdot loptál már össze???
kamazuka
,,a Fidesznek azért van a rendszerváltás óta nem tapasztalt támogatottsága, mert a jobboldalon belül széles ideológiai és személyi spektrumot fed le. "

Nem fiam,ez téves megállapítás!

Azért van támogatottságotok,mert az ellenzék vgy a baloldal képtelen nyíltan a választópolgárok elé állni,és beszélni a valóságról...hogy miért?
Egyszerű..
Hatalomra kerülésük esetén ugyanezen az ideológiai sémán sokban nem külömböző országvezetési struktúrát kívánnak folytatni.

A jól működő ,,,rendszert fel váltja egy jobban működő,ha elmondanák az embereknek,hogy létezik egy jobb megoldás.

Már csak bátorság kellene hozzá.
Azért havi másfél milcsiért az ellenzék is épp oly kutyaütő,mint a kormány.

Felénk ezt halgatólagos megalkuvásnak nevezik!
Ezért vannak tömegek az utcán és tüntetnek.
Ezzel az ellenzék mélyen benyal a kormány koalíciónak,és a nép vak nem veszi észre,hogy átverték!

Ez az átverés show 29 éve jól működik,minden párt gyakorlata szerint,
Miért is változtatnának rajta?
kokopelli
@Eladott Ország: Igenis ők demokraták,mert megkérdezték "a zembereket"!
Igaza lehet,mert sok embert,akár többször is,hogy biztosak legyenek a demokrá-
ciájukban!Sőt vendégszeretetből,még magyarul beszélő külföldieket is többször!!!
Autót is kaptak az ide-oda túristázáshoz! mi kell még?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.