Többen is jelezték pénteken, hogy nem kapták meg reggel bankszámlájukra a nyugdíjukat. Az OTP-nél úgy tudják, hogy csak hétfőn lesz nyugdíj. A Magyar Államkincstár azonban délelőtt háromnegyed tizenegykor közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél, és azt ígérik, még ma megérkezik a pénz a bankszámlákra. A postai kifizetések hétfőn indulnak.

Mi történt? Késnek a nyugdíjak

Fotó: Pixabay cco

Az Index, a HVG és a 444 is azt írta péntek reggel:

több olvasójuk panaszkodott arra, hogy nem érkezett meg időben a nyugdíja.

A nyugdíj folyósításának napja ugyan minden hónap 12-e, de ha ez hétvégére esik, az azt megelőző péntek hajnalban szokott megérkezni a pénz a nyugdíjasok bankszámlájára. Ez viszont most elmaradt.

Az Index egy olvasója szerint az államkincstár azt mondta, ők elutalták a nyugdíjakat, a bankok viszont azt állítják, hozzájuk nem érkezett meg a pénz, GIRO problémára hivatkoznak.

Egy másik olvasójuk a lapnak azt írta:

Eddig sohasem fordult elő, hogy reggel 8-kor ne legyen a folyószámlámon a nyugdíj – ez ma megtörtént

A HVG egyik munkatársa péntek reggel egy takarékpénztárban járt. Ott hazaküldték az ott várakozó nyugdíjasokat azzal a magyarázattal, hogy a GIRO nem utalt eddig.

A lap azt írja:

Amikor utalnak, az onnan legalább négy órába telik, hogy átmenjen a rendszeren, vagyis ha reggel nyolckor átmegy az utalás, akkor is délutánig kell várni. 

A lap hozzáteszi: a

takaréknál azt mondták, nem csak náluk van probléma, más pénzintézeteknél is ugyanez a helyzet.

A Népszava írta meg, hogy

az OTP szerint várhatóan csak hétfőn történik meg az utalás.

Az OTP Bank a honlapján, az online bankolási rendszerében később közölte, hogy

Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik. Megértésüket köszönjük.

A CIB Bank pedig azt írta:

a mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani 

Az Index friss cikke szerint "más állami juttatások kifizetésével is gondok lehetnek". Egy fórumban (ITT) például arról is írnak, hogy ápolási díj és rokkantsági járadék sem érkezett meg.

Friss: az Államkincstár közleményt adott ki

A Magyar Államkincstár délelőtt háromnegyed 11-kor közleményt adott ki, a következő szöveggel:

Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél

A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg.

A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el.

Forrás: HVG, Index, 444.hu24.hu, Népszava

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@Shikari: Tudod van akinek tényleg tragédia. Ugyan is van egy hétvége,mikor a nyugdíjra nagyobb szükség van mint hét közben. Ilyenkor van az,hogy a kifőzdék nincsenek nyitva,így a nyersanyagokhoz képest olcsó ebédet nem tudják a nyugdíjasok megrendelni. Van akinek a nyugdíj előtt már hitelből kell vásárolnia és a boltosok is úgy tudják,hogy pénteken megadják az emberek a tartozást. Én is így vagyok ezzel.tegnap már hitelre vettem kenyeret és vajat,de hétvégére ma szerettem volna bevásárolni valami két napra elég ebédre valót. Sajnos csak a kis bolt ad hitelt,ahol viszont nem lehet olyan dolgot kapni amiből ebédet lehet csinálni. Legalább is nincs minden hozzá való. Neked biztos könnyű.,mert van tartalékod,de rengetegen vagyunk,akik két idős ember 125.000 ft-ból kell,hogy megéljen. Rezsi és a gyógyszerek kiváltása már a hónap közepére megvékonyítja a pénztartalékot és ilyenkor minden nap számít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
A nagy hidegben lefagyott a rendszer... :-)
RonaGyuri
Bocs de a NYUFI-nak ehhez semmi köze, elvették tőlük, mert kellett Orbán-sleppjének! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Az a gyanúm,
hogy sejtem mi történt

Ártunk és qurmányunk nem gondoskodott arról, hogy a nyugdíjasok az előírások szerint ma reggel a számlájukra kapják meg a nyugdíjukat. S ez nem túlzás, sőt egyértelműnek látszik, hogy az ő személyes saruk!!!
Tartok tőle, hogy a kormány csókosai baromkodtak ismét, most a Giro körül. S ez volt szíves bedőlni! Ugyan úgy, mint az összes többi általuk (ez a csókos kör) fejlesztett rendszer!!!
Valószínűnek tartom, hogy ez lett volna az elsŐ valós tömeges hozzáférés!!! =))
cikicakk55
@Shikari: Tudod van akinek tényleg tragédia. Ugyan is van egy hétvége,mikor a nyugdíjra nagyobb szükség van mint hét közben. Ilyenkor van az,hogy a kifőzdék nincsenek nyitva,így a nyersanyagokhoz képest olcsó ebédet nem tudják a nyugdíjasok megrendelni. Van akinek a nyugdíj előtt már hitelből kell vásárolnia és a boltosok is úgy tudják,hogy pénteken megadják az emberek a tartozást. Én is így vagyok ezzel.tegnap már hitelre vettem kenyeret és vajat,de hétvégére ma szerettem volna bevásárolni valami két napra elég ebédre valót. Sajnos csak a kis bolt ad hitelt,ahol viszont nem lehet olyan dolgot kapni amiből ebédet lehet csinálni. Legalább is nincs minden hozzá való. Neked biztos könnyű.,mert van tartalékod,de rengetegen vagyunk,akik két idős ember 125.000 ft-ból kell,hogy megéljen. Rezsi és a gyógyszerek kiváltása már a hónap közepére megvékonyítja a pénztartalékot és ilyenkor minden nap számít.
Dr plágium
Nem tudom mi történt...de azt amit én küldtem be ebben a témában, hirtelen törölték.
görbetükör
EZ HATALMAS!!! :D
Egy igazi fideszes nyugdíjas énekel, aki még bízik benne. Istentelenül aktuális, nézzétek meg! :D

www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=OYj9_2j6vOs&fbclid=IwAR2LchAhYXJQMjpQrsWRTIvvPB-2uVDigvsgoNOCoYrGOyRA7bCDtkIoftw
Klubtag
Nyugdíjfolyósítási napokon nem lehet a pénzkiadó automatákhoz férni, a nyugdíjasok bő fele egyik hónapról a másikra él úgy kalkulál és bízik a törvényben előírtak kormányzati teljesítésében. Nem az baj, hogy előfordulhatnak méltányolható technikai malőrök, hanem az, hogy már annyi szemét, hazug, az embereket semmibe vevő produkciója volt az elmúlt években ennek a kormánynak, hogy bármit is mondjanak inkább hiszek a HVG-nek, Index-nek, 444-nek, mint a hatalmat lihegve, nyálcsorgatva, zsíros juttatásokért (mint pl. az orbáni hirdetési üzletek) kiszolgáló köz- és mészáros-médiákoknak.
Nagyjából lehet is sejteni az okot: forrás nincs, az informatikai hozzáértő szakemberek már elüldözve, itt vagyunk az évváltás utáni, több millió nyugdíjas első emelt összegének folyósításánál - Rétvári BENCEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...hol a túróban vagy a csúsztatásos nyilatkozataiddal??? Most beszélj te bér-hazug!!!
nevemnick
@Dr plágium: de gondolom sejted, hogy miért törölték a cikket...
Hellcat
@Shikari: Gondolom fel sem merül benned, hogy lehet olyan nyugdíjas akinek fillérre ki votl számolva a picsányi kis nyugdíja és úgy várta ma a pénzt mint a messiást ugyanis a hűtő üres. Na így ez a nyugdíjas nem csak ma de egész hétvégén nem fog tudni enni. Gratulálok...szociálisan érzéketlen illibsi náci geci vagy te is mint a királyod.
RonaGyuri
@Shikari: 10:30 Látod, most is igazoltad, hogy te egy ilyen kretén gátlástalan tróger vagy, ahogy a dagadt barom törpe imádottad is, tesztek rá, hogy sokaknak ez így nagyon kemény hétvége lesz, mert sokaknak nem lesz mit enni! =))
RonaGyuri
Senkinek ne legyen kétsége

és ez nem mutogatás, de egyértelműen és kizárólag Orbán & bandája okozta

miért kellett elvenni a NYUFI-tól, azóta csak sorjáznak a gondok,
miért kellett a rendszereket ócska pártkatonákra bízni
miért kellett a rendszereket csókosokkal csináltatni
miért nem vizsgáltatták be a rendszereket
mikor összeomlott; miért nem intézkedtek: nyilvános figyelmeztetés, azonnali B megoldás és intézkedés a bankok felé, ha kell szombati utalás elrendelése
etc.
Sámannus
Előbb mindig a maffiának kell fizetni a többi mindig utánuk jöhet.
Klubtag
És ne felejtsük - azért olyan nagy a probléma, mert a decemberi nyugdíj már a hónap elején kiutalásra került a karácsonyra való tekintettel. Abból is a mocsok fidesz-kdnp csinált gusztustalan propagandát, hogy ó jaj mennyivel előbb kapták a nyugdíjasok az ellátásukat.
Éljen a király - akinek egyébként már nem csak ruhája nincs, de tisztessége, becsülete, szavahihetősége, törvénytisztelete sem.
kereső
@Eladott Ország: 11:21 " Nem foglakozom üzleti ügyekkel"-tegnaptól ez a korrupció,a lopás "leánykori" neve.
Klubtag
Éljen "dicső vezérünk" ott fenn a várban, a 4 milliárdos irodában, a Gundel-nyalonc menüjével, a ország felbecsülhetetlen értékeit (díszletnek) lefoglaló, raffinált műkincstolvajlás közepette. Ez az igazi hazaffhy kérem tisztelettel...No de micsoda előrelépés ez a gyermekkori szaros hátsó(tyúk) udvari játszóterülethez képest...!
kereső
Új informatikai rendszerre álltak át! Amihez hozzányúlnak, minden xarrá válik. Az a plafon tegnap nem jó helyen szakadt le. A "sajtótájékoztató" helyén kellett volna.
Klubtag
Tisztelt Nyugdíjas-társaim!!!
Remélem tanultatok az esetből és tudjátok, hogy az EU-s és az önkormányzati választásokon hogyan kell szavazni. Ha nem, akkor meg is érdemlitek a sorsotokat, mert nehogy azt higgyétek, hogy ennek itt a vége...ó nem ez egy teszt-értékű ügy, hogy meddig tűrtök.
Ez már nem az unokáitokról szól, ez más...
Hülye, libsi-bolsizó, soros-bérencező kommentelők kíméljenek!
Nessy
Szép a MÁK közlemény, csak éppen gyalog küldték az utalásokat, és a jeges úton elcsúsztak a bankba menet! Lehet, hogy a Honvéd sürgősségin várakoznak.
Azért remélem a Gundelből időben odaér az ebéd!
Dr plágium
@nevemnick: Persze hogy sejtem, listáznak már itt is.
desiro
@Shikari: Te beteg vagy, menj és kérdezd meg a nyuggereket?
Dec.2-án elutalták a nyugger pízt, most kellett volna fizetni, mit nem értesz ezen te agy mosott proletár???
desiro
@Dr plágium: Nem számít, legalább tudják mire számítsanak.
Rockxy
Jáááj!
Késnek a nyugdíjak!
Sikítok!
Ne próbáljon senki megnyugtatni, infraktust akarok kapniiii!
Commenter
@kereső:a plafon megint elkésett a szakadással...Jó erősre tervezte azt a kivitelező mérnök. Az angyal is jól bírja a maga helyén az sem szakadt a fejére. És valószínűleg már tegnap tudta ha új rendszerre álltak át hogy gondok lesznek a rendszerrel ahogy az OTP-nél ez általában is lenni szokott- a postai kifizetésekről már nem is beszélve.
karma1
@görbetükör: Mar nem el az oregasszony, akinek a bukszajat megtomi majd orban ur,...:o)
karma1
Mi tortent volna? Semmi kulonos, nincs itt semmi latnivalo, csak egy dagadt torpe probalgatja a hatarait...
Bar shikari egyaltalan nem a szivem csucske, sot, de egyedul o merte idetolni a kepet egy kis libsizesre.
A mocsok halfarok meg valahol lapit a ganedombon...Na meg a tobbiek is,... veroce, a ruhes macska, es nehany masik... Ez volt az elso lecke: akinek ketsegei lettek volna, hogy orban majd megvedi azokat a nyugdijasokat, akik ra szavaztak, azok most megkaptak az elso pofnt,... Ne izguljanak, most "csak" a MAK nem utalta a penzt (legyen barmi is az oka ), a kovetkezo alkalommal viszont nem a rendszerben lesz a hiba, hanem a kifizetohelyeken nem lesz eleg love az ATM-ekben... Mert kuszaszemnek van 100 unokatestvere, elvalt felesege, uj baratnoje, es hat a gazdaallatnak is allandoan kell kuldeni az apanazst...
Remelem, ismeri a Kisgomboc mesejet a potrohos - hat neki is ugyanaz lesz a vege,...
Pedig a tegnapi emelyito szozataban nagyon megragadott egy magabiztos mondata: " A politikanak nem kell penz." Vagyis a politika - es igy ertelemszeruen a politikusok is - megvannak penz nelkul...
Remelem, mielobb meglesz az a teljes vagyonelkobzas...
justhpeter
@karma1: Őszintén sajnálom. Megmutathatta volna a tömött bukszáját.
kereső
@Commenter: a MÁK-nál csináltak egy új rendszert ,eus milliárdokból. Nem az OTP a hunyó, vagy bármelyik másik bank. Nem tudni,hogy a csili-vili rendszer sikerült-e rosszul, vagy tényleg üres az állam pénztárcája. Majd kideritik átlátszóék, a direkt36 és megtudjuk. Hiányolom rétvárikenetteljest,most miért nem áll ki? Csak akkor mer megszólalni, amikor dicsfényezni kell? Persze tudjuk, a kormánynál szarnak-bajnak nincs gazdája.
görbetükör
@Pegero: Havi ötvenhétezerből mennyi maradna neked hó végéig?
magyarbakancs
@Pegero: Te címeres ökör van sok nyugdíjas kinek nincs bank kártyája az hétfőig vár a pénzére mert a Zsídróbank most kérdeztem meg este 17 óráig fogja utalni a pénzeket.
17 óra után meg nincs bank nyitva ,hogy a folyószámlájáról levegye a pénzét.
Vár hétfőig és éhezik te paraszt.
És igen van nyugdíjas kinek arra futotta ,hogy 300 forintot kifizetett ,hogy faluról bejön a nagy városba de pénze nincs hazamenni 15 km-re.
Mi faszról beszélsz te vadparaszt,
magyarbakancs
@Pegero: 2018,12,03 már megkapták a nyugdíjat az emberek most mit írunk ?2019,01,10.
Tehát közel 6 hét mire újra pénzt lát a nyugdíjas.
És nagyon sokan vannak kinek a nyugdíja a 50-80 ezer forint közt van és volt karácsony nem.
Okos Fidesz nyalonc.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Pegero: Te meg ott dölj meg ahol vagy, ha van pénzed, ha nincs. Talán egyszer felfogod, hogy vannak szegénységben élők, akik igenis már napok óta várták a ma reggelt és nem azért, mert kocsmába készült menni. Ha a bankhoz nem érkezik az utalásom csak a határidő utáni napon, rögtön büntető kamatot nyomnak rá.
magyarbakancs
A MAGYAR-ÁLLAMKINCSTÁR EZEN BANKON KERESZTÜL FOLYÓSÍTJA A NYUGDÍJAKAT.
EZEN BANK ESTE 17 ÓRÁIG FOGJA TELJESÍTENI A ÁTUTALÁSOKAT!

A zsíróbank (eredeti írásmódban: girobank, más néven átíróbank, vagy klíring bank) bankközi pénzügyi elszámolásokat irányító, magas kapitalizációjú bank.

Pénzintézetek számára végez fedezetellenőrzéssel egybekötött számlakiegyenlítéseket és -jóváírásokat. Ez lehetővé teszi, hogy a bankok csak az egymással szembeni tartozásaik és követeléseik egyenlegét fizessék ki. Erre azért van szükség, mert a kereskedelem sebessége meghaladja a tranzakciók teljesítésének sebességét, így a nagy tőkéjű zsíróbank mintegy pufferként végzi a kölcsönös követelések és tartozások elszámolását és fedezetellenőrzését.

Magyarországon a zsíróbanki funkciókat a GIRO Elszámolásforgalmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (GIRO Zrt.) látja el.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Pegero: Te meg ott dölj meg ahol vagy, ha van pénzed, ha nincs. Talán egyszer felfogod, hogy vannak szegénységben élők, akik igenis már napok óta várták a ma reggelt és nem azért, mert kocsmába készült menni. Ha a bankhoz nem érkezik az utalásom csak a határidő utáni napon, rögtön büntető kamatot nyomnak rá.
RonaGyuri
A Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg reggel a nyugdíjak – írja piaci forrásokra hivatkozva a portfolio.hu. ORBÁN TAKARODJ ez a te bűnöd, a te csókosaid művezték!
Nessy
@magyarbakancs: Jaj, micsoda ortodox tudás!:-))
Aki Pesten, vagy nagy városban él, el sem tudja képzelni, hogy Bivalybürgözdön nincs minden sarkon éjjel - nappal üzemelő ATM.
Különösen kistelepülésen szokás, hogy a delikvens bekocog a Takarékszövetkezetbe ( ha még nem vonták össze egy 50 km-rel távolabbival) és felveszi az egészet, vagy hagy a számlák kifizetéséhez bizonyos összeget.
balos
Akkor,most menjenek ők is a várba a menzára ingyen kajáért?
Commenter
@kereső: ma már a sokadik magyarázat, vagy ha jobban tetszik a bankra a giro zrt-re vagy a bankra mutogatás folyik. A MÁK még mindig állítja hogy ma kapják meg átutalással a nyugdíjasok a pénzt, a legfrissebb közlemény nem. Itt nincs aki ne járt volna rosszul leginkább azok akik postán kapják az ellátmányt ők csak szerdán kapnak pénzt. Addig lehet kölcsön kérni a szomszédtól vagy hitelkártyát használni ha van. Itt már a kisboltokban is ki van írva hogy hitel nincs. Mit csináljon az, akinek a gyógyszerét kell kiváltani.Láttam már olyat hogy a gyógyszerész humánumból hitelbe még aznap odaadta a gyógyszert a beteg a patikában is láthatóan rosszul volt. Ennek ellenére a pénzügyminiszter az EMMI miniszter szerint most is jobban teljesítünk. Bár a családok éve már lejárt. Hát így kezdődött a kifizetetlen nyugdíjasok, a kötetlen nemzetközi sajtótájékoztatók éve. Lehet még ennél is jobban teljesíteni? :(
Commenter
@karma1: már a saját volt emberei is azt mondják, hogy nincs túl soká tovább. Ide is belinkelem, beküldeni ezt sem lehet:
24.hu/kozelet/2019/01/11/az-orban-rendszer-elobb-veget-er-mint-gondoljak/
Dr plágium
@Csizmás Kond: Akkor nem lesz meg a 2/3-ad, úgyhogy lehet csomagolni :)
Csizmás Kond
@Dr plágium: ...belőletek se... soha...arra mérget vehetsz.
pécsi
Megjött a nyugdíj, ne ideskedjenek emberek!
papa.49
Jobbegerek ritka mocskosan álltok a kérdéshez de ne féljetek lesz még ennek böjtje !!!
Dr plágium
@pécsi: Nekem még nem, és az asszonynak sem.
Macskaszem
@Pegero: Küldd el a Gecinek, ő tarhál mostanában. Megkaptad már csekket?
görbetükör
@Pegero: Attól függ, mennyi nyugdíjól beszélünk.
De azért jól teszed, ha a DK éhenkórász parlamenti képviselői között osztod szét (bár úgy tudom, őket Soros jól megfizeti- vagy mégsem? Légyszi, ne zavarj össze!)) mert a kőgazdag fideszes parlamenti képviselőknek nincs is rá szükségük.
Én mindenesetre igazi szegényeknek adnék belőle, akiknek nemhogy kocsmázásra, de még minden napi étkezésre sem futja.
De hát nem vagyunk egyformák, az értékrendünk sem az. Szerencsére...
görbetükör
@Pegero: Még valami. Azért tisztázzuk, az ötvenhétezer forint és nem euró! Csak a beosztás lehetősége miatt jelzem!
görbetükör
@Pegero: illibsi országban így viszonyulnak a problémákhoz.
Persze, nem mindenkiéhez ám!!!
desiro
@Pegero: Neked nem kell a kocsmába menni mert otthon iszod a kannást...
desiro
@Pegero: Az anyádé biztos bazd meg, de nekem 18.30-kor még mindig nincs
kereső
@Pegero: 18:15, nincs mit lesni,este félhétkor.Honnan veszed a bátorságot a hazudozásodhoz,megkérdeztél 1.342 ezer embert? Ennyien kapják bankszámlára a nyugdijukat.És igen probléma!,mert a bankokba általában a közüzemi dijak beszedései úgy érkeznek,hogy a 12.-i nyugdijból kiegyenlitésre kerüljenek.A bank általában nem vizsgálja miért nincs fedezzet a számlán a csoportosra.Visszaküldi fedezet hiányában. A nyugdijas meg igy járt,ha nem kötött szerződést folyószámla hitelre. Na most azon túl, hogy sokaknnak nem lesz mit enni hétvégén, még a fentiek is probléma. Az meg,hogy te-és shikari barátod érzéketlen ,antiszociális undormányok vagytok,nem újság- de legalább ilyenkor fognátok be a bagólesőtöket. Nagyon sokan kerültek most bajba, önhibájukon kivül,ti meg úgy tesztek,mintha az Ő hibájuk lenne. Dugulj el a "jó" tanácsaiddal.
desiro
@Pegero: jó a kép de, akkor mindenki időben megkapta a nyugger lóvét!!!
TE NÁCI GECI!
kereső
@Pegero: nem rólam van szó! Nekem nem okozott gondot pénzügyileg,hogy nem érkezett meg a nyugdijam. Más okoz gondot- az a nemtörődömség,az az érzéketlenség,és hazudozás ami ebben az ügyben is folyik a hivatok részéról. A kormány illetékesei meg hallgatnak, mint a xar a fűben- pedig,hogy tudták előre mondani"111-.-én mindenki bankszámláján ott lesz az emelt összegű nyugdij.És nem tudok örvendeni mások bajának,és gúnyolódni rajta. Dehát nem vagyunk egyformák. Gondolom,nem fog meglepni, ha majd egyszer visszakapod. Mert az élet már sokszor igazolta, hogy lassú a teremtő,meg késik is olykor, de nem felejt.
görbetükör
@Pegero: jogosan vagyok felháborodva. Illibsi országban törvénytelenség, hazugság, lopás a módi!
Rockxy
Mindenképpen a zorbán.
Ő a ludas, bár bajnainál is lehet hogy maradt még egy-két liba.
A csutitörpénél viszont ott van a pirosgomb, amire rá van írva, hogy nyukifiz.
Most úgy döntött, hogy megszívassa a nyuggerokat.
Dr plágium
@Pegero: 19,37 van és nyögdíj még sehol...
RonaGyuri
A másfélmillió rezignált sünöcske napja

az egy dolog, hogy tanúságot kaptunk abban, hogy Orbánék mit művelnek, s hova vezet az ócska pártkatonák tobzódása, de ennél is egyértelműbb a pofátlanság

Mottó:
„Errare humanum est”
mondatjuk a kis sünnel, mikor rezignáltan
lemászik a súrolókeféről. Pedig valójában
Seneca azt mondta, hogy:
„To err is human, but to persist in error
(out of pride) is diabolical.”

Nos a mai magyar rögvalóság igazi jellemzője a MÁK, azaz a Magyar Államkincstár. Az igazat megvallva már a létrehozása sem volt egészem kóser, de a lezüllése 2011-től egyre jobban bizonyította, hogy arra sem alkalmas amire eredetileg született, de mégis egyre csak nőttek a feladatok és velük a botrányok is, de mindenkit leugattak. A legnagyobb gond azonban 2017-ben lett, amikor a jól működő Nyugdíj-intézményekbe nyúltak bele és megkapták a folyósítást. Azóta is kis túlzással több a hiba, mint a siker. Mára sikerült a nyugdíjak kifizetését is elbaltázni.
Mint említettem volt ez egy dolog nagyobb a MÁK kommunikációja:
Sokáig mindenkit elhessegettek, hogy nincs itt semmi látnivaló,
majd
„A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a Magyar Államkincstár rendben elutalta”
Még 3/411-kor is azt közölték, hogy „ nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél”
aztán a Giro Rt. tájékoztatta a nemzeti hírügynökséget, hogy „az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések kifizetéséről.”, amire a MÁK ismét azt reagálta, hogy ők utaltak: „kincstár elutalta a pénzt, az a zsírórendszer akadozása miatt nem érkezett még meg a bankokhoz”!
Aztán minek után a Giro Rt.-ből kiderült, hogy „a Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás.”újabb hírként érkezett, hogy „technikai hiba történt”! =)) és sikerült kideríteni (na nem a MÁK-tól; külön meg kell jegyezzem, hogy forrás banális hibának nevezte, ami...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Pegero: Soha nem lehetsz biztos biztos benne ,mikor döglesz meg,remélem minél előbb!!! amúgy nem vagyok nyugdíjas,nyugodj meg anyagilag sem állok rosszul ,csak épp van bennem együttérzés elesett szegényebb emberek iránt akiknek soha nem volt fenékig tejföl az élet és nem volt lehetőségük pénzt félretenni ,akiknek hat hét után igenis hiányzik az a pár tízezer forint,hogy ételt vegyen,fűteni tudjon stb...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Pegero: Majd elmúlik ,jól jegyezd meg,MAJD ELMÚLIK!!!
karma1
@Pegero: Menj te a tarka f@szba, ha csak ennyi jon le neked arrol, hogy egy nyugdijasnak nem jon meg a penze.
Mocskos egy fideszes vagy, a leggusztustalanabb fajtabol. Ahogy neked minden nyugdijas alkoholista, ugy a lezerjankodnak meg minden kozmunkas tolvaj...
Ne izgulj, mar nem sokaig rontod itt a levegot.
Remelem, hogy te is majd eppen akkor nem kapod meg a nyugdijadat, amikor az eletmento gyogyszeredet kellene kivaltani.
karma1
@Rockxy: Maradj mar a libazassal. Birosagi itelet mondta ki Bajnai artatlansagat, Unalmas a lemez
karma1
@Commenter: Koszi, igen, olvastam mar ezt a Csaba Laszlo cikket,..:o))) Meg kell nezni a gulyas fejit a gundeles kepen, amin egyutt ebedel a padreval... A teljes beszartsag allapota uralkodik az arcan. Hat eleg csunya vege lesz neki is. Kommunikalt o annyit mocskosul, hogy meglesz erte a koszonet, csak aztan ne ugorjon el a sok "dicseret" elol...
Rockxy
@karma1: Az a szar magyar részrehajló bíróság?
Majd ha az európai ügyészség kimondja, az lesz ám a buli!
Akkor még a kövérbe is beleáll az isiász.

Egyébként mi lesz a következő vinnyogás témája?
A nyugdíjasok most leszerepeltették a zorbánt, de nem kéne ebbe csak úgy cipős lábbal belenyugodni!
Olyat kéne kitalálni, amitől majd jól lemond, és akkor az öreg torgyán megpályázza a trónját.
De a puzsér se lenne kutya, mert két farka van aszongyák...
karma1
@Rockxy: Milyen oreg Torgyanrol beszelsz? 2 eve halott! ...:o)))puzser meg nagyobb bohoc, mint a vitorlashaju...
karma1
@Rockxy: Masodfokon is kimondtak, hogyha valoban letezett (volna) a Wallis fele balheban Bajnainak szerepe, akkor hidd el, orbanek mar regen ott vernek a nyalukat a Hagai Birosagnal... De nem mertek elmenni odaig, mert egyszeruen nem volt Bajnai reszerol buncselekmeny...
Tehat miert is mondana ki barmit a nemzetkozi birosag? Ha senki sem fordul hozzajuk?
magyarbakancs
@Pegero: Köcsög az tetves anyád ki a világra szart.
Szemedben minden nyugdíjas alkoholista te Fidesz nyavalyás geci.
Basznád szájba azt a jobboldali@urva anyádat.
Mindenkit lenéztek ti szarok.
magyarbakancs
@Pegero: Te vadparaszt este 20 órakor jött meg a számlámra a nyugdíjam.
Nem lenne bánkártyám hétfőig hozzá-se férnék a pénzemhez te okostojás.
Pofázod a hülyeségedet.
Alkoholistának nézel minden nyugdíjast.
Én intenzíves ápolóként,mentőtiszti beosztásban dolgoztam.
Ne hogy kioktassál ,hogy élnek az emberek.
Szarjankó.
magyarbakancs
@Pegero: Napról napra nő azon fazonok száma, kik beállhatnak a képzeletbeli sor végére, és ha rájuk kerül ... hát kinyalhatják a seggem!
kereső
@RonaGyuri: tegnap 20:03, megjegyzésem csak annyi: "banális",hogy elinditják az átutalásokat(megbizásokat)- fedezet nélkül? Meg a drága jó édes nagynénjük, aki Sanghajban táncosnő-szijjártóval együtt, aki most éppen ott keresi a lopás utánpótlás lehetősgét.
herczeg0210
Lehet csókolgatni a Diktor kezét! Magyarország jobban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.