A baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket, a Fidesz-KDNP kormányzása óta jobban megéri dolgozni – hangoztatta Böröcz László, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten újságírók előtt, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette: 10,4 százalékkal nőttek a keresetek tavaly novemberben.

Mióta Magyarország hátat fordított a balliberálisok rossz gazdaságpolitikájának, 800 ezerrel több embernek van munkája, és folyamatosan nőnek a bérek – hangsúlyozta.

Fidesz: a baloldal agyonadóztatta a béreket és nem becsülte a munkát

Fotó: wikipedia CC By-SA 4.0/Tice11 

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt több mint egymillió embert tettek munkanélkülivé, és az egekbe emelték a munkát terhelő adókat, megakadályozva ezzel a bérek emelkedését – sorolta Böröcz László, hozzátéve, hogy a magas infláció miatt a fizetések vásárlóértéke folyamatosan romlott. A közszférában is évekre befagyasztották a béreket, sőt a közszféra dolgozóitól egyhavi keresetet is elvettek – jegyezte meg.

A politikus kijelentette: a Fidesz-KDNP kormányzása óta nagyobb értéke van a munkának, jobban megéri dolgozni, hiszen folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók és emelkednek a bérek. Kiemelte, hogy több mint a duplájára emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, a nettó átlagkereset pedig 68 százalékkal nőtt.

Azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint három évvel ezelőtti esküvőjén náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége, Böröcz László kérdésre egyebek mellett azt mondta: a baloldali pártoknak óriási felelősségük van abban, hogy megpróbálják rehabilitálni a Jobbikot.

(MTI)

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ezt is elhiszem,hiszen látszik kemény életútja,mely az orcájára van írva. Abból adódóan
kiindulva,hogy amikor a "baloldal" volt a hatalom "birtokosa",ő vélhetően saját homokozójában,
a saját kicsi autóját tologatta? Igaz ember is lehet belőle-gondolhatta édesanyja? Az élet
azonban e reményt eloszlatta? Ki tudja? Ám a jelen ábra ezt mutatja?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
olivér
Ez így igaz,hiába sipítoztok.Sokkal jobb a helyzet,mint a szocik alatt.Mondjuk a minimálbér adómentességének eltörlését nem nagyon értem,de alapvetően nőtt a munka becsülete MO-n.
1magyar
@olivér: A minimálbér adómentessége annyiban jó, hogy akkor mindenki arra volt bejelentve, de nem is adtak többet mert bolond lett volna a munkaadó ha ennyiért is kénytelenek az emberek dolgozni.
olivér
@1magyar: gondolod,hogy a jelenlegi bér- és munkaerőpiaci helyzetben is ez volna a helyzet?Az én nettómon például segítene ez a dolog.
Lepényleső
Ezt is elhiszem,hiszen látszik kemény életútja,mely az orcájára van írva. Abból adódóan
kiindulva,hogy amikor a "baloldal" volt a hatalom "birtokosa",ő vélhetően saját homokozójában,
a saját kicsi autóját tologatta? Igaz ember is lehet belőle-gondolhatta édesanyja? Az élet
azonban e reményt eloszlatta? Ki tudja? Ám a jelen ábra ezt mutatja?
1magyar
@olivér: Sokat nem változott, mert hazugság, hogy munkaerőhiány van. Vannak szakmák amiben ige, de ez inkább annak tudható be, hogy nincs utánpótlás, a jó szakemberek meg elhúztak nyugatra. Vagyis minőségi munkaerőhiány talán.
simmering73
Mégis jobban éltünk, mint az elmúlt nyóc évben.
olivér
@1magyar: a mi környékünkön jelentős,de másutt nyilván más a helyzet.Egyébként ezek a piszkos Fideszesek a közalkalmazotti béreket is megduplázták, másokat megtripláztak szakmától függően.Ilyesmire ugyan a Gyurcsány -Bajnai érában nem volt példa,de azért itt a propelleren sokak szerint csak a közutálat a szalonképes indulat velük szemben,hiszen szétlopták az országot.
CsipkeRózsa
Több ember szegényedett el, többen lettek hajléktalanok, többen élnek sokkal rosszabb körülmények között, mint akkor.

Sokkal több lett a nagyon-nagyon gazdag ember, többnyire a közpénzek lenyúlásával.

Akkor volt egy világválság is, amit meg kellett oldania az akkori kormánynak.
papa.49
Igen fütyiszes faszkalap a TI BÉRETEK VALÓBAN 60 % növekedett DE CSAK A TIÉTEK !!!
Nessy
Ha most ilyen jó, akkor miért nőtt az elmúlt években a haldokló nyugaton munkát vállalók száma? Az elmúlt években egyre jobban nyílik az olló a "felső tízezer" és a többiek jövedelme között!
A közmunkás is ugyanúgy adózik, mint Lőrinc barát. Egy apró eltéréssel. A közmunkás, minimálbéres bére utolsó fillérig, míg a felső tízezer a "bevallott" jövedelme után.
tudode
Ide Fidesz, oda Fidesz, ide ELLENZÉK, oda ELLENZÉK, abban mindig egyetértés volt köztük, hogy a képviselői tiszteletdíjat emelni kell
.
KÉPVISELŐK JAVADALMAZÁSA 1990-2013-IG
.
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
---------------------------------

Képviselők tiszteletdíja 2014-18-ig
.
www.parlament.hu/documents/10181/1346723/kepviseloktiszteletdija+2017.pdf/d1888628-1c82-4a0c-a15e-22b353382897
.
A legmegbecsültebb MUNKA ma kis hazánkban a KÉPVISELŐKÉ, mivel ritkásan járnak be, de a lóvét felveszik!
.
Különösen a NER gombnyomogatóktól csak akkor ROHANNAK BE a T. házba, amikor IGEN, NEM ÜVÖLTÉSRE gombot kell nyomogatni.
.
Ami a MEZEI KÖZSZOLGÁKAT illeti, 2008 óta nem EMELTÉK a bértáblát, megtiszteltetésnek vehetik, ha 120-130.000 froncsit vihetnek haza!
Clavigo
@olivér: A " shikari " nevű félbolond bozgorral kellene eszmecserét folytatnod...Esetleg ott alakulhatna ki vita közöttetek,,hogy melyikőtök nyelve szarosabb...Oszt jó napot.
Mary
@olivér: tudna mondani példát, hol duplázták meg a közszférában a béreket?
Én 3 éve nem élek otthon, kórházban dolgiztam 110 ezer nettóért
Tartom a kapcsolatot régi eü dolgozókkal, wz a dupla kb 15 százalék.bruttó
Kb 4-5 ezerrel nőtt a bérük 3 éve
A statisztikát fel lehet szépen trupírozni!!
Kutyaur30
Mindig akkor lángol fel a baloldal pocskondiázása, amikor ég a Fidesz feje felett a tető. Arcátlanul hazudoznak:..."a Fidesz-KDNP kormányzása óta nagyobb értéke van a munkának, jobban megéri dolgozni, hiszen folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók és emelkednek a bérek. Kiemelte, hogy több mint a duplájára emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, a nettó átlagkereset pedig 68 százalékkal nőtt.", és nem sül ki a szemük. Természetesen elfelejtik megemlíteni, hogy a rémuralmuk alatt hány százezer magyar, főként fiatal ember emigrált máshová, mert rabszolgabért kaptak, kilátástalan volt a jövőjük és az ellenségkereső utálatos uszításuk élhetetlenné tette a hazájukat.
Desischado
Az adó meg az áfa elvisz mindent hogy az árakról ne is beszéljek. Az ő pénzük valóban nőtt. A minimálbért megadóztatták. Mocsok, hazug banda!
Aki Én
@olivér: @Shikari: Már megint konkrétumok nélkül böfögtök. Ha a fidesz mondja, akkor igaz... bla bla bla...
A fidesz 2010 óta megduplázta az adónemek számát, még ha nektek ezt külön nem is propagálják. A világelső áfa megint csak tény. A 46 %-os minimálbér emelés sem igaz, valójában az 14 %, miközben az árak minimum 50 %-kal emelkedtek. A vele járó járulékokat viszont brutálisan megemelte. De gondolom ezt sem ellenőriztétek, csak böfögitek amit hallotok a propagandában.
Azért nincs munkanélküliség (már ahol nincs), mert 6-800 ezer ember elhagyta az országot orbánék miatt, és beleszámolják az adatokba a rabszolga közmunkásokat.
Ráadásul megváltoztatták a számítás mechanizmusát is, hogy szebbek legyenek a számok. Szegénység is azóta nincs Magyarországon, mióta felemelték a küszöböt.
Az átlagkeresetet pedig az emberek 80 %-a meg sem közelíti.
desiro
Mondta ezt egy soha nem dolgozott ficsúr.
kereső
@Shikari: 09:06 nos ezek mostanra mind a fidesz hű szavazói lettek.Velük nyert a fidesz!
Yoda69
Minden napra, sot talan minden orara betolnak egy boduletesen nagy ostobasagot, amin el lehet csamcsogni. Addig se azzal foglalkozik a jonep, hogy miert vagyunk utolsok az Unioban.
kereső
@Shikari: Nem szép dolog ám! a saját szavazóbázisotokat ilyen becsmérlő jelzőkkel illetni. Hol marad a "jómodor"?
Antionesta
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
menekült
Hogy a frászba engedi a propeller, hogy ez a strici 5 percenként új nicken regeljen és itt futtassa a csajait???
Aki Én
@Shikari: @olivér: Még egy kis adalék az ,,agyonadóztatásról". Tények propaganda helyett:

,,a munkavállalói járulékok a 2010-es 13 264 forint után az idei évben már 49 915 forintot tesznek ki, vagyis a kötelezően adandó legkisebb bérre bejelentett dolgozó 276,3 százalékkal fizet be többet az államkasszába.
Ám ez még nem minden, hiszen a bruttó bérre a munkaadó is fizet be az államkasszába: ez az összeg egy minimálbéres esetén 49,4 százalékkal lett magasabb 9 év alatt."

Persze ha lenne bármilyen alapvető igényetek a valóságra és nem csak kétpofára zabálnátok (és terjesztenétek ártalmas módon) a propagandát, akkor ezeket a tényeket ti is megtalálnátok. És emellett szinte mindennek a cáfolatát, amit a hazug propaganda terjeszt.
Nessy
@Aki Én: Miután a költségvetésnek minden fillérre szüksége van, mondá O.V, logikus, hogy a befizetés egyre több ! A jelenlegi cafetéria szabályokkal, meg nem kevés dolgozó jövedelme csökken.
A minimálbér kötelező emelése neg sok helyen bérfeszültséget indukál.
persze, erről nem mesél a békési minimálbéren örvendező milliomos a reklámban.
Aki Én
@Shikari: ...értem..., vagyis nem. Tehát a csúnya baloldal agyonadóztatta a dolgozót, mire a jó fidesz ezt megháromszorozta...
És innen kezdve már egy siker sztorit láthatunk.
Tehát ha megadóztatnak az nincs rendjén, de ha háromszor annyira adóztatnak meg, az már sikerpropaganda.
Még egy ekkora kretén barma nincs ennek a földnek :(
tulipan
@Shikari: Na Ti aztán ALAPOSAN lebecsülelitek a becszületes MUNKÁST!!!
Ugyibár, nem is véletlen miért is menekült el, éppen az emlmúlt 8 éve alatt közel 1 milliónyi, jó magyar munkásember-asszony ebből a löttyedt, torz, dilettáns, kizárólag a lepénylesőjét, ostobaságokra járatni képes, narancsfejes rablók vezette országból!!!
Nessy
@Shikari: Az ÁFA, a különböző tranzakciós adók, a csipsz adó, meg a többi, az nem a közösbe megy? Eddig azt hittem!
menekült
@Shikari: Tehát a minimálbéresek nem becsületesek. Mered ezt a szemükbe mondani?
Aki Én
@Shikari: Eddig is fizettek te kretén, de az emelés után az állam járt sokkal jobban. Buta vagy mint a föld. Ugattok, hogy a baloldal agyonadóztat, majd mikor kiderül, hogy a fidesz erre rátolt egy háromszoros szorzót, akkor mindjárt szebb a világ.
Aki Én
@Shikari: ...te egy igazi buta barom vagy.
Nessy
@Shikari: Igen, Pontosan az elmúlt években nőttek többszörösükre a befizetendő munkabért terhelő befizetések.
Lehet bruttó akár milyen szép összeg, a nettóból kell megélni.
É nagyon nem mindegy, hogy 100 forint, vagy ezer forint marad a levonások után!
tulipan
@Shikari: Lenyűgöző érvrendszered van, amit csak az a mulla tudásod múl felül! :-)))))))))))))))))
tulipan
@Shikari: Na ja, mert ez a 9 éve a népen pofátlankodó narancsos csürhe egy tollvonással elvette a legcsekélyebb jövedelmekett ! NEM is maradt mit adóztatni NEM hogy az út szélére,de egyenesen a sárba taposva a rászorulókat!!!
menekült
@Shikari: Itt az előbb írtad, 09:11-kor:
"A becsületes munkás nem minimálbért kap! "
Vagyis aki minimálbért kap, az nem becsületes. Iszonyat rövid a memóriád. Eszed mint egy csirkének.
magyarbakancs
A Szocik alatt a minimálbér nem volt adóztatva.
most van.
Nessy
@Shikari: Ha jó helyen élsz, és tudtál magasabb, valóban használható tudást szerezni ez igaz. Vagy ha van lehetőséged naponta ingázni, mert van hozzá közlekedési lehetőség, és tudod fedezni a költségeket.
Az már rég volt,mikor komoly átképzés létezett több százezres költség nélkül.
Szép szlogen, hogy aki dolgozni akar, az talál munkahelyet. Csak azok a fránya tények nem mindig alkalmazkodnak a frázisokhoz.
Nessy
@Shikari: nem értesz te sok mindent! Állás Sopronban, lakás Szabolcsban. A szakoktatást meg inkább hagyjuk!
Nessy
@Shikari: OK. Aztán egy szabolcsi kistelepülésről tényleg nem gond Budapesten dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy hogy pl. 10 szakvizsgával jelentkező hegesztőből 2 fő volt rendelkezett megfelelő tudással.
Vagy a szabályok némelyike. Kamiont lehet vezetni 8 általánossal, targoncát csak érettségivel.
Miután Te más szegmensét látod az életnek, azt hiszem értelmetlen tengeri kígyó csak a vitánk.
menekült
@Shikari: Minimálbérről beszéltél, nem közmunkabérről.
vacsi
Nem a "munkát", hanem a munkásokat nem becsülik, egyik párt sem! A Fidesz sem, erről bárki meggyőződhet, ha a 400 óra túlórába belegondol - és aki tejesíti, az nem fog belegazdagodni, legfeljebb belerokkan, és rámegy a családi élete! Úgyhogy nem kell a másikra mutogatni, mint az ovisok!
Eladott Ország
Te mikor dolgoztál az életben, te fidelitasos hülyegyerek?! Többet kellene olvasni, művelődni, tájékozódni, kisebb pofával kisebb baromságokat hangoztatni! Böröcz László fidelitas elnök tökéletesen megmutatja a hazai politika színvonalát. A fidelitas ugyanis már egy fiatal generációt képvisel, ami azonban úgy tűnik messze nem jelenti azt, hogy új fajta látásmóddal, esetleg talán egy krokodilénál nagyobb aggyal rendelkeznének. Csak úgy jönnek, jönnek haza az eddig kint élő magyar fiatalok. Maguktól. Annyira jól teljesít a gazdaság, hogy már csábítani sem kell őket. Ezt egy Böröcz László nevű szervilis seggfej/csinovnyik mondta nemrégiben, amúgy fidelitas-vezér, a nagy vezér szellemi kistesója. Azóta itt dübörög minden, mint elefánt a hídon. Gyere haza! A 6.20-as vonatnál vár anyád, apád, testvéred meg a Blöki. A bukszádat nehogy kinn hagyd!
tudode
Atya gatya ez a pápaszemes ifjú titán sem ad a tisztességére, nem tájékozódik, miközben olyan ORBITÁLISAT HAZUDTAT velük a gondnokság alá helyezett pü. kormányzat, mint a HIM-ALÁJA!
.
Hát, ami azt illeti, fordított az arányosság:
.
----- Mfor: A kormány kaszál a legtöbbet a minimálbér emelésével

24.hu/kozelet/2019/01/24/minimalber-emeles-kormany/
.
2019. 01. 24.
.
""" Míg 2010-ben egy minimálbéres után az állam 34 212 forint bevételre tett szert, addig idén ez már 81 205 forint, vagyis 137,4 százalékkal többet kasszál egy dolgozón az állam, amivel a legnagyobb nyertese a minimálbér-emelésének – számolta ki az Mfor."" (...)
.
Szomorú, hogy ez a Böröcz "is" olyan MATEMATIKAI analfaBÉTA, GAMMA, DELTA, bársony hokedliért SORBAN ÁLLÓ lehet!
kissé felnőttem
TE még életedbes sem dolgoztál 166 év alatt tán csak szerzel diplomát vagy papirt legalább róla amúgy nem elirás a / 166 tudd/ szerinted mennyi az egy napi tranzakciók illetéke kis hazádban? nézz utána! majd 30 al szorozd be és azt kutasd ki ki teszi zsebre és ki nyulja le? hogy egy beteg lányra nem adtok 68 milliót ? stadionból meg már annyi van mint az Alpok összes hegycsúcsai 1000 méter fellettiekből
tulipan
@Shikari: Valóban! Nagyon jól tette! legaláb még többbecsületen dolgozó, magyar embert ösztönözni fog arra, hogy tisztességes munkaidőben elvégzett munkájáért, tiszetességes munkabérért kaphasson és a maga és a gyermekei számára jobb élet- munka éa tanulási körülményeket érhesen el! Álllandó magyarkodó AGYMOSÁSOK nénkül!
i elérséséért, külföldre menjen!
tulipan
@Shikari: Valóban! Nagyon jól tette! legaláb még többbecsületen dolgozó, magyar embert ösztönözni fog arra, hogy tisztességes munkaidőben elvégzett munkájáért, tiszetességes munkabérért kaphasson és a maga és a gyermekei számára jobb élet- munka éa tanulási körülményeket teremthessen! Álllandó magyarkodó AGYMOSÁSOK nénkül! Ennak elérése érdekében, vegye kalapját és külföldre menjen!
tulipan
@Shikari: Én nem vagyok olyan hülye seggynaló narancsos-náci, int Te, hogy a kötlezően előírt szöveget másoljam! Tudod Kutyuska???
nevemnick
Ez az Isten barma nem veszi észre, hogy állandóan belefut a pofonba?
Löki a süket dumát, védi a védhetetlent, miközben a valaga kilóg a gatyájából.
nevemnick
@Shikari: anyádat nem szidtam, te köcsög! Ha így folytatod, megveszlek kilóra és bebaszlak a dögkútba a többi görény mellé.
Szemétláda kohány.
nevemnick
@Shikari: fogsz te még sírni a kezem közt, úgyhogy csak ugass te rohadék.
Aki Én
@Shikari: ...vakmerő egy aljadék geci vagy te ostoba, gyáva barom. Fogsz te még sírni :)
nevemnick
@Shikari: még egy szeg került a koporsódba.
tulipan
@Shikari: Mint,amilyen TE VAGY? alig hiszem!
tulipan
@Shikari: .vakmerő egy aljadék geci vagy te ostoba, gyáva barom. Fogsz te még sírni :)
tulipan
@Shikari: Há' má' meg mi fene van ITT? Te osztod a LAPOKAT??? :))))))))
tulipan
@Shikari: Na ja, mert ez a 9. éve a népen pofátlankodó narancsos csürhe egy tollvonással elvette a legcsekélyebb jövedelmekett ! NEM is maradt mit adóztatni! NEM hogy az út szélére,de egyenesen a sárba taposva a rászorulókat!!! Te tohadék, NARANCSOS SEGGNYALÓ! Nagyon vigyázz, nehogy éppen az vegyen, adott esetben "kezelésbe" akit itt fenyegetni merészelsz!!
tulipan
@Shikari: Neked üres vízfejed van és semmi eszed nincs! Ezért veszed magdnak azt a jellemzően narancsos POFÁTLAN bátorságot, , hogy lenézz bizonyos embereket, akik nem kaptak olyan lehetőségeket az élettől, mint, Te, aki pedig meg sem érdemelted!!!
tulipan
Ugye, Te a kormányzati rabló haramiákra gondolsz a munka "megbecsülésével"???
Eladott Ország
Annyira meg van becsülve a munka nálunk, hogy ha az Audi dolgozók jelenlegi egyhetes sztrájkköveteléseit teljesítik ( 100 %-ban) , még akkor is kevesebb lesz a bérül, mint a lengyel, cseh, szlovák szakmunkás béreknek. Sőt a román minimálbér vásárlóerő-paritáson már többet ért mint a magyar.
Clavigo
@Shikari: Szolgálatba helyezted magadat,,Baromarcú ?
tulipan
@Shikari: A narancsos ájkomcsik egy álmagyarkdó "nemzethy" köntösbe bújtatott magyarellenes csürhe. Épp szopatjuk őket. Imádjuk szembesíteni őket a hazug demagóg, rákosista magyar és népellenességükkel!
szaboria1
Mennyivel is lett jobb? Pontosan annyian mentek ki külföldre dolgozni mint amennyi akkor nem dolgozott. Ne károgjatok már mindig vissza felé már 9 éve ti vagytok hatalmon és még mindig nem tudtatok előre haladni. Pl. tegnap is 400 embernek szüntették meg a munka viszonyát.
A ti statisztikátok egy nagy hazugság.
olivér
@Aki Én: hirtelen nem ellenőriztem vissza amikről írsz,de nyilván nem csinálsz szándékosan hülyét magadból,így elfogadom,hogy ezek helyes számok.Nyilván komolyan befolyásolja a képet a családi adókedvezménnyel együtt 2.5-szeresére emelkedett nettó jövedelmünk,legalábbis nálunk..
olivér
@Mary: közalkalmazottként a nettónk a családi kedvezménnyel együtt,úgy a 2,5-szerese
olivér
@Clavigo: a tiszteletlenség nem pálya,ezzel csak a tehetetlenséget és keserűséget leplezed le-magadban.
Eladott Ország
@olivér: Te meg ki a f@szom vagy te fideszes szarházi , hogy osztod itt az észt. Eredj a fidesz agyhalott barmaid közé, a jóbüdös kurva anyádba, te szarházi seggfej! Mi a lófaszra vagytok büszkék! Koldussá tettétek ezt az országot és itt vered a nyálad, te ökör!
Aki Én
@olivér: ...úgy látom nem értetted meg :(
kereső
@menekült: tegnap 09:18, pedig maga a pénzügyminisztérium közölte a minap, hogy a vállaltoknál dolgozók 42%-a ( ez több ,mint 2 millió fő) minimálbéren van bejelentve.
kereső
@olivér: 08:37 légy szives ne számold a családi adókedvezményt- anélkül kell figyelembe venni a bttó-nettó összehasonlitást. Az adókedvezmény jelentősen torzit- mivel függy a gyermekek számától. Tehát csak is és kizárólag a pőre /nem eltorzitott/ számok mutatnak valamit.
menekült
@kereső: Ez elég szomorú statisztika. És ha hozzávesszük a közmunkásokat, az jön ki, hogy a dolgozó emberek többsége jóval az átlag alatt keres. Na persze azt tudjuk, hogy az átlagot az a néhány Fidesz-KDNP-s kedvezményezett húzza fel, akik havonta több milliót keresnek. Érdekes, hogy ezek a hascsikari, turbincs, és társaik ezt igazságosnak tartják. :)
Eladott Ország
@menekült: ma, 11:05; Valóban ha a valós statisztikai adatokat megtudnánk az katasztrofális lenne, a Nyugat-Európában élő migránsok életszínvonalát sem érné el, talán még a Görögországban élőkét sem.
kereső
@menekült: Még torzabb a kép, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a közmunkásbér nem éri el minibálbért- mint anno a gyurcsányék idejében.Akkor ugyanis megkapták- ma is azt kapják.
A legújabb ksh adat szerint már 355 ezer Ft az átlagkereset./gondolom ez bttó/. Irtam sokszor, hogy az átlag az a "bikini szindróma"!Valós adatok nincsenek.
Eladott Ország
@kereső: A KSH párthatározatra működik, magyarul, csalnak. Nem mediánt számolnak, hanem számtani átlagot, az meg cca. 1/3-al kisebb. Civil szervezetek panaszkodnak, így többek között nyugdíjas szervezet, hogy nem jutnak hozzá hivatalos (állami) adatokhoz, lassan már csillagászati árakon sem. A maffiaállam mindent titkol, hamisít!
tulipan
Jól látszik, hogy a narancsos horda állandóan bizonytalanságban, kisebségi érzésektől szenved,jól mutatja az időról idöre ténő hisztizésük, hiába a hatalomban, immár közel 9 eltötött évük a híveik előtt, még mindig a baloldali kormány "tetteivel" próbálják igazolni magukat! Bajnai és Gyurcsány igazán jókat mulathat!!!á
menekült
@Eladott Ország: A valódi statisztikákat sose tudjuk meg. De már az is, amit látunk, hajmeresztő, és mennyi mindenről nem tudunk. Ha csak azt nézzük, miféle miniszteri biztosokat nevezett ki a kormány a regnálása alatt, ami csak arra jó, hogy valakiknek odaszórják a pénzt.
- a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos
- az örökségvédelmi ügyekkel kapcsolatos – feladatok koordinálása
- a Budapesti Útépítési Program koordinálásával kapcsolatos – feladatok ellátása
- a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram végrehajtásával kapcsolatos – feladatok ellátása
- a Kárpátalja (Закарпатська область) fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos

na nem sorolom.
Eladott Ország
@menekült: ma, 13:00; kerékpározásért felelős miniszteri biztos , űrkutatásért felelős miniszteri biztos
dr. Baán László: a Városliget fejlesztéséért és a Magyar Állami Operaház beruházásaiért felelős miniszteri biztos
dr. Cserháti Péter: Egészséges Budapestért Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
dr. Garai Péter: Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
dr. Hankó Balázs Zoltán: orvos- és egészségtudományi képzést folytató felsőoktatási intézmények fejlesztéséért felelős miniszteri biztos
dr. Hoppál Péter Tamás: kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos
Petneházy Szabolcs Attila: magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos
Rónaszékiné Keresztes Mónika: a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos
Szekeres Pál Levente: fogyatékkos emberek társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos
Vartus Gergely: E-health koordinációjáért felelős miniszteri biztos
dr. Szentes Tamás: hajléktalanellátás koordinációjáért felelős miniszteri biztos
és így tovább, и так далее. Aztán ha már semmi új lopási technikát nem sikerül kitalálni, majd jön a máglyarakási, boszorkányüldözési, inkvizíció-, tornádó-, óceán- és vulkánkitörés-ügyi miniszteri biztos. Kerül, amibe kerül.
olivér
@kereső: a gyakorlatban viszont része a jövedelemnek,ez is növekedést jelent számunkra,egy tényező,ami eddig nem létezett
menekült
@Eladott Ország: Némelyik annyira nevetséges, hogy sírva fakadok. :(
De az világosan látszik, hogy a sok minisztériumban meg a különböző államtitkárságokon dolgozó rengeteg ember kevés ahhoz, hogy a munkaköréhez tartozó feladatokat munkaköri feladatként ellássa. Kell kreálni még ilyen-olyan címen biztosokat is, akik a fizetésükön felül plusz pénzért csinálják azt, ami egyébként alapból a dolguk lenne. Rettentő ötletes megoldásokat talált ki ez a kormány, ezt a képességüket inkább másra használták volna, mint lopásra és pénzlenyúlásra. Mert én ezt az ország meglopásának tartom.
menekült
@olivér: Te is kevered a dolgokat. A bérekről, és a bérek adóztatásáról van szó, nem a jövedelemről. A béren kívüli juttatások egy egészen más téma. Mondjuk, erről jut eszembe, a pocakos vezér azt állította, hogy a kafetéria megszűntetésével senki nem fog rosszabbul járni. Már ezt se értem, hogy gondolta, aki kettőig el tud számolni, az ilyet nem mond. Na hát a legtöbb munkahelyen mostantól nincs kafetéria.
olivér
@menekült: mondjuk az adókedvezmény szorosan kapcsolódik az adóztatáshoz.A második rész jogos,az komoly érvágás sokaknak,ha a munkaadó nem kompenzál-gondolok a lakhatási támogatás kivezetésére pl.,ez reális amit állitasz
Eladott Ország
@menekült: ma, 15:12; A minisztériumi háttérintézmények száma meg egy kész katasztrófa.
A sok fideszes szarházi, ide dugja be a pereputtyát és a haverjait, csókosai, a szakmunkások/szakemberek meg dolgozzanak már nem is balkáni, hanem bangladesi bérezésért.
www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hatterintezmenyek
Eladott Ország
@olivér: fideszes hülyegyerek, a fidesz nevű bűn-és politikai prostituált banda, rúgta ki a melósok mankóit a cafeteria megnyírbálásával. Akik úgy vettek fel lakáshitelt, hogy bekalkulálták a munkáltatói támogatás millióit, nagyot koppantak. Nem lesz adómentes az albérlettámogatás, stb...
24.hu/fn/penzugy/2018/08/02/kirugja-a-melosok-mankoit-a-kormany-a-cafeteria-megnyirbalasaval/
olivér
@Eladott Ország: válogasd már meg a szavaidat!Te csak a Fideszre haragszol ennyire vagy ha más lenne hatalmon,annak is csak a hibái miatt gyűlölködnél mindenkivel szemben aki nem a Te leveledet fújja?Ezért jársz ide?
kereső
@olivér: A gyakorlatban igen,része a jövedelemnek.Viszont nem lehet összehasonlitási alap-mert a te nettód is torz,a családi adókedvezmény torzitása okán. Az,hogy mennyi adóalap csökkentést vehetsz igénybe attól függ,hány gyermeked van-mert az igénybe vehető összeg eltérő.
És nem is mindenki kapja-mert ugye az csak a gyermek 18 éves koráig jár -általánosságban.
Tehát,ha összemérünk-akkor ezt akkor ki kell hagyni-és a nettó kereseteket ilyen módon kell összehasonlitani.És még egyet azért ne felejtsünk- progressziv volt a fidesz kormány előtti szja, a magasabb jövedelem nagyobb adókulccsal adózott. Most viszont egyrészt a lineáris adókulcs azt eredményezi,megfejelve a rendkivül diszkriminativ családi adókedvezménnyel, hogy igen erőteljes jövedelem átcsoportositás van az alacsonyabb jövedelműektől, a magasabb jövedelműekhez.Aztán van még egy következmény-amit a gyermektelenek ,ill.azok akiknek a gyermeke már betöltötte a 18.életévét- finansziroznak.A járulék kedvezmény következtében sokan nem fizetnek egbizt.-és nyjárulékot.A Tv.szerint ezt úgy kell kezelni mintha az illető megfizette volna-tehát jár az ellátás. Namost ez a költségvetés szintjén járulék-azaz finanszirozási összeg kiesést jelent. Itt már téma volt, hogy a járulékok nem fedezik az ellátásokat. A kormány meg nem pótolja, az ő rendelkezése miatt kiesett összeget- eü. alulfinaszirozása!
Más- a jelenlegi nyugdijrendszer felosztó-kirovó-tehát a ma dolgozók által fizetetett járulékok adják a kifizetendő nyugdijak fedezetét. A befizetett járulék csökken- tehát a nyugdijak fedezete csökken-a kormány nem kiegészit e miatt, hanem inkább hagyja, hogy a nyugdijak elértéktelenedjenek.
Még emlékszem, hogy a magánnyugdijjal szemben az egyik érv az volt, hogy az "államnak" sokba kerül a kiesett járulék kiegészitése.Hát most nem ad az állam.Nem értem,hogy akkor mire veri a mellét.
olivér
@kereső: értékelem a szakszerű hozzászólást,a belefektetett munkát,köszönöm,sok mindenben igazad is van!A második felében vázolt problémákat is a mostani hatalom bűnéül rovod fel vagy azok gyökerei jóval korábbról eredeztethetők?
olivér
@kereső: igen,például a nyugdíj- és a társadalombiztosítási rendszer hiányaira.Ezek,amióta az eszemet tudom,mindig deficitesek voltak,ha jól emlékszem?Erre alapvető korrekciók után lehetne csak megoldást találni,de ezt még senki nem valósította meg.
kereső
@olivér: Ne keverd! Társadalombiztositás a rendszer-ennek alrendszerei a nyugdij,eü, szociális ellátó rendszer.
Az eü abban az évben volt szufficites- azaz többletes, amikor a jónép fizette alkalmanként a 300 Ft-os vizitdijat. A nyugdij sohasem volt,tudomásom szerint- viszont az öngondoskodás!!(manyup)-ebbe az irányba is!! terelte volna a költségvetést- ezzel szerintem visszaléptünk száz évet. Ma már nem is beszélhetünk egyébként társdalombiztositásról- ,mert az,hogy az alaptörvény nem tartalmazza az erre való jogosultságot, ezzel ez meg is szünt- és még egyvalami ami ennek a következménye- a társadalmi szolidaritás megszűnése felé haladunk.
Alapvető korrekciók felé haladt volna az egészségügyben a Molnár Lajos által kidolgozott rendszer az eü-ben( nem csak vizit dij lett volna,ez csak az alap),de ez az "szociális "népszavazás után le került napirendről. Akkor úgy lettek volna külső források bevonva az eü-be, hogy közben nem züllik le a rendszer.( magánbiztositók bevonása). Most meg azt látom-és látja ezt mindenki, akinek van szeme-,hogy jön majd a magánegészségügyi ellátás a megmaradt romokon.Hogy végül is milyen rendszert akarnak megvalósitani ,azt szerintem még ők se tudják. Hogy a nyugdijjal mit terveznek-még csak nem is látszik semmiféle irány. Hát itt tartunk most.
olivér
@kereső: elkeserítően tudsz fogalmazni,de látom,hogy nem a levegőbe beszélsz,van is alapja a félelemnek egyébként,amiről írsz,tényleg ezekből akár elképesztő visszalépések ,visszaélések is kisülhetnek,aminek már hallani a jeleiről.Nem vagyok szakértő,szegényesek az ismereteim is adatszerűen,de attól tartok,a demográfiai leépülés evidens következménye is mindez,bár nyilván a visszaélések előtt is szélesre tárta az ajtót,ahogy egyébként szerintem a kötelező magánnyugdijpénztári rendszer is ilyen volt.Én nem voltam tag,de egy csomó esetről hallottam.
kereső
@olivér: A kötelező "magánnyugdij" akkor és ott tényleg csak vitte a pénzt a költségvetésből- megfizettük a jövőt!!- de ez később, pontosan a fiatalabb korosztály számára megtérült volna, és ekkor már a költségvetést is tehermentesitette volna. Szóval én azt mondom, hogy ez lehetett volna a nyugdij megoldásnak egyik lehetséges módja.Mondjuk a demográfia problémája már akkor is látszott, viszont nem jelentett akkora nyomást mint most(éppen a manyup miatt), és még ez nőni fog a kivándorlás miatt. érdekes dolog, hogy a más eu-s tagországban letelepedő fiatalok nem óckodnak a gyermekvállalástól.Valami tehát ebben itthon nincs rendben.
Ami meg manyupokat illeti-igen voltak simlisek, azokat időben kiszűrte az ellenőrzési rendszer- mert amit nem nagyon kommunikáltak,nagyon szigorú szabályok szerint kellett múködniük.
A tőzsdézés, meg egyéb manipulációs humbug csak azt a célt szolgálta, hogy minél többen lépjenek vissza az államiba, meghát volt ott egy kis zsarolás is! Akik maradtak- nem sokan,mintegy 100.000 fő- azok nagyon örülnek, hiszen szépen gyarapodik a számlájuk- amit a Selmeczi szenátor is megigért anno, most meg az ngm/pénzügyminisztérium azt mondja, hogy erről szó sem volt, nem tudom akkor most ki hazudik,vagy ki hazudott anno?

Nem jó irányba megyünk,én csak azt látom.
olivér
@kereső: Értelek,nem jó irányba megyünk.Szerinted adott helyzetben merre tovább?De a realitásoknál maradva!
kereső
@olivér: A realitások talaján maradva, erre csak az és csak akkor tud válaszolni, ha minden a rendszert érintő információnak a birtokában van. Én csak a felszinről látom a rendszer anomáliáit,ellentmondásait- de magát a rendszert nem.Ezért aztán nem várj tőlem iránymutatást.
olivér
@kereső: Te a felszínről látod ,ilyen mélységben,akkor mi hétköznapi halandók mi alapján válasszunk?Mert azt tudod ugye,hogy a választók nagy része zsigerből dönt,az ingerek alapján ,mivel a részletekbe nincs belelátása,de szinte semmi?És Te sem vagy ideológiától mentes!
kokopelli
@kereső: Amennyiben egy megbízható igazságos redszerben élsz hosszabb ideig,nem is
szükséges az alapos vizsgálat! Az "igazságos" rendszerek áttekinthetőek is,és nem változ-
nak,hanem esetleg kiegészülnek az idők folyamán! A legfőbb kritériuma ennek,hogy a pár-
toktól független legyen! Nem szabadna észrevenni a változást "vice-versa"!
Eladott Ország
@olivér: tegnap 19:19, Mivel te meg a fidesz bűnöző bandád nem vagy halandó, egyszerűbb volt a nyugdíjkaszát ellopni.
Selmeczi: másfél éven belül lesz egyéni számla. Matolcsy György és Selmeczi Gabriella is többször hangsúlyozta a tagok vagyona nem fog elveszni, azt jóvá fogják írni az államnál elindított egyéni számlákon.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/selmeczi_masfel_even_belul_lesz_egyeni_szamla.468486.html
kereső
@olivér: tegnap 19:19 milyen "ideológiát" látsz abban amit irtam? Az meg hogy a magyar nem hajlandó a saját életével/ a saját életét meghatározó dolgokkal foglalkozni/netán tanulni!!! alapvető dolgokat nem az én hibám. Az,hogy a fiatalok,és középkorúak többségével meg lehetett etetni azt a maszlagot ,amivel a manyup pénzüktől megfosztották őket, azt jelzi,hogy a magyar társadalom életismerete,pénzügyi kultúrája ,alapvető pénzügyi ismeretei a béka feneke alatt van.Tulajdonképpen orbánék mindenkit megloptak ezzel. Azokat is akiknek már nem volt érdemes ebbe a rendszerbe belépni, de vállalták! a jövő érdekében,hogy az állam az ő általuk befizetett adóból az akkor nyugdijban lévőket ne büntesse a manyup miatt. Most se manyup, a nyugdijak reálértékben hatalmas veszteségeket szenvednek a meghamisitott statisztikai adatok miatt, a jövedelmi különbségek hihetetlen mértékben nőnek a nyugdijasok kárára.Az ,hogy az "átlag" nyugdij nő csak annak köszönhető, hogy a most nyugdijba vonulók nyugdija magasabb jövedelemből van megállapitva, miközben a 2700ezer nyugdijas közül tübb mint 700 ezer nyugdija az 50-100 ezer Ft közötti tartományban tanyázik. Ezen mi a jó istent segit az évi 2-?%-os emelés? És ,ha az ideológia,hogy 2004-2010 között Gyurcsányék a svájci indexálással 57,8%-os emelést + 13 havi nyugdijat adtak, akkor ideológikusan azt mondom, hogy minderről hazudik a kormány propaganda.
kereső
@kokopelli: Ezért ellenség!!! a "nyil társadalom" orbánnak-és sleppjének.
kereső
@tulipan: nap-mint nap látszik.Már nem is titkolják.Nem is kell hozzá már jogszabályt gyártani.
Az új ügyészségi Tv. szépen helyre rak mindent. Lehet itt játszani az ellenzéket, meg performanszot tartani a parlamentben- amig ott ülnek ,a világ számára ez akkor is egy "demokrácia", ha már régen nem az.
kokopelli
@kereső: nem akarok ellentmondani,de egyre többen vannak nyugatabbra is,akik nem
azon a véleményen vannak,hogy egy választás "direkte" a demokráciát jelenti!A legjobb
"hírvivők" éppen azok,akiknek az új magyarutas dmokrácia a hátuljukon jön ki!Csendben
"koslatni" kell a kinti multiknál és fülelni!...és ezek vélemények nem a választások óta hall-
ható! A legjobb,ha két ismeretlen jön össze pl. a sorbanállásnál a kassza előtt! (;-))
csipetke
Ez a seggnyalonc miért nem mondta el azt is,hogy azért van most ekkora munkakínálat,mert kis túlzással a fél ország külföldre cuccolt,hogy megéljenek.Mert a fidesz 8 éve alatt is "szaré-húgyé" dolgoztak.Agyonadóztatta az előző kormány a munkát?A 27%-os adóval mi is van?Európában talán mi vagyunk a legjobban megadóztatva.Micsoda egy undorító bagázs! 9.éve nyomorítják az életünket,de itthon túl sok jót nem tettek.Annál inkább az ideszavazó genyókkal,mert azoknak tolták a lóvét,nem keveset.Minden mással szívesebben foglalkozik orbán,mint az itt élő emberekkel.
kereső
@kokopelli: a "lebutitott" társadalom.
Lepényleső
...a fydes legelső dolga volt,hogy megszüntesse a minimálbér adókedvezményét!
Ez egy két keresős családban cirka 50 000 Ft minusz havonta. (Azoknál akik 2011-ben
nem érték el a fejenkénti bruttó 218 000 Ft jövedelmet,tehát a szegényebbeknél. Akik
ettől magasabb jövedelemmel rendelkeztek,azoknál nőtt a nettó jövedelem.) Eltelt
nyolc év,ami ~ 96 hónap. 96x50 000 = 4 800 000 Ft, az az összeg amivel egy átlag-
keresetű családot meglopott a fydes kormány 2010 óta csak ezzel az egy lépésével.
Sámannus
Csak azt az adót szüntettétek meg, amiből a nyomorékokat és a rászorultakat támogattuk. Ezt nem kérte volna senki tőletek, viszont a leszakadók támogatása másképpen nem valósítható meg szarházikám. Ezért vagytok demagógok, mert félremagyaráztok mindent, és a média minden általatok kiokádott hazugságot közzétesz.
olivér
@kereső: köszi,hogy ezekre rávilágítottál,remélem tényleg hitelesek az adataid.Mindíg kíváncsian várom a válaszaidat,jó,hogy van ,aki tényekkel is igyekszik segíteni a tájékozódásunkat.Nem tudlak megcáfolni,sem megerősíteni,erre nekem sincs kapacításom,sajnos.Én sem tudok ideológiamentes lenni,de tényleg nem tudom kiben bízhatnánk,nálam ez a kérdés!
kereső
@Lepényleső: tegnap 11:01, ezzel tömte azt a lyukat(részben!),amit az egykulcsos adó eredményezett-megközelitőleg 500 milliárd éves szinten.Azaz a magasabb jövedelműek kiesett adóját az alacsonyabb jövedelműektől elvett jövedelemmel pótolták.Azt meg senki!!! meg sem próbálja jósolni, hogy a családi adó-és járulékkedvezmény általi jövedeleátcsoportositás mit eredményez.Mert ez nemcsak azt jelenti,hogy az alacsonyabb jövedelműek fizetik a magasabb jövedelműek adókedvezményét, hanem azt is, hogy a járulékkedvezmény okán kiesik egy csomó pénz az eü.-és a nyugdijkasszából.Azt is fizeti valaki. Illetve nem!, mert az állam nem pótol vissza- inkább költ stadionra, és a határon túlra, na meg a szórvány magyarságra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.