Vagy a jövőbe láttak, vagy pedig gyanúsan az utolsó pillanatban menekítették ki a pénzüket egy becsődölés előtt álló bankból.

A 24.hu cikke szerint Matolcsy György jegybankelnök fiai vagy a jövőbe látnak, vagy pedig valaki súghatott nekik egy bedőlő bankról. 

Bejelentés érkezett az ügyészségre Matolcsy fiai ellen

Fotó: Google Street View

Tavaly decemberben a Magyar Nemzeti Bank korlátozta a NHB Banknál a kifizetéseket, majd nem sokkal később a bank be is csődölt. A pénzintézet amúgy Matolcsy György rokonának, Szemery Tamásnak az érdekeltségébe tartozott. 

Ennél a banknál vezette cége számláit Matolcsy Ádám és Matolcsy Máté is, valamint ez a bank segítette hozzá cégeiken keresztül őket a cikk szerint egy-egy értékes rózsadombi villához is. Ráadásul az egyiket maga Matolcsy György használja.

Ám a lap szerint egy-két héttel azelőtt, hogy az NHB Bank megborult volna, mindkét fiú hirtelen egy másik banknál nyitott számlát, és oda vezették át az NHB-nél tartott pénzüket. 

"Lényegében megegyező álláspontjuk szerint mindkét esetben azért valósult meg a váltás, mert szükségük volt egy új bankszámlára és a Gránit Banktól nagyon kedvező ajánlatot kaptak" – olvasható a cikkben.

A 24.hu által feltárt furcsa ügy után Tényi István híres be- és feljelentő tett bejelentést az ügyészségen bennfentes kereskedelem gyanúja miatt. Tényi a 24.hu-nak azt mondta, az ügyészségtől azt kérte, hogy a tényállás tisztázása miatt rendeljenek el feljelentés-kiegészítést és vizsgálják ki az ügyet, szükség esetén nyomozást is elindítva.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Szerintem ez így eleve hülyeség. Fülest kapni nem bűn...márpedig elég közél ültek a tűzhöz, hogy értesüljenek, sőt a családban van tapasztalt banki szakember akivel beszélő viszonyban vannak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Így kell csalni lopni állami szinten! Szíjjártó is pont ilyen szerencsés volt a Questorral. Szerencsés csillagzat alatt születtek.
A piros pöttyök felfedezése óta tudom hogy kivételes képességei vannak. A bennfentes információ normális országokban bűncselekmény. Hiába. Aranyeső hullik a Zuckerbergi magassági értelemtől sugárzó NER rokonokra. Csak ami rájuk hullik, valahogy azonnal szarrá változik, ahogy saját erőből hozzányúlnak. A vár, a Rózsadomb, Pasarét különösen veszélyes környék. a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fscontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net%2Fv%2Ft1.0-9%2F60349449_2224390911209914_2512436536788647936_n.png%3F_nc_cat%3D107%26_nc_ht%3Dscontent.fbud5-1.fna%26oh%3D1b67f2265e009cfcbfb984114bf4e94b%26oe%3D5D7388C2&key=22E02Bv9b1SSTrnv6WcM3g&w=600&h=650
kereső
Azért nem ártana "megkapisgálni" magát Szeremeyt sem, hátha kiderülne, hogy az NHB bankból a kft-be lett átsibolva a vagyon. Na de ilyen bankfelügyelettel, ügyészséggel ez csak egy álom. A betétesek pénze igy lett magánvagyonná. Ennyi.
Csizmás Kond
Szerintem ez így eleve hülyeség. Fülest kapni nem bűn...márpedig elég közél ültek a tűzhöz, hogy értesüljenek, sőt a családban van tapasztalt banki szakember akivel beszélő viszonyban vannak...
Nessy
@Csizmás Kond: Normális országban ez bűn. De a mi rendőrségünk, ügyészségünk szelektíven lát bűncselekményt ott is, ahol van, meg ott is ahol csak a kormány szerint van!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: A családban a "tapasztalt" banki szakember az MNB elnöke, ez a szarházi geci volt a füles, így ültek közel a tűzhöz! Sajnos az ilyen tróger fideszes gazemberek vannak hatalmon az "eredmény" pedig kézzel fogható, már csak Bulgária van mögöttünk. scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/56669549_10211767156573980_3763629680561750016_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=e7439dbeb436d1419c8aabbb8f28f72a&oe=5D3E6D20
kereső
@Csizmás Kond: ugye nem zavar, hogy ez köztörvényes bűncselekmény ,igy ilyen formában- sőt, mivel az a "családi banki szakember" ( a szakembert azért megkérdőjelezné), történetesen a Magyar Nemzeti Bank elnöke!!-halmozottan az, mivel az MNB elnöke ezzel hivatali visszaélést IS! elkövetett, ha tőle származik az info.
cikicakk55
Olyan felesleges ez a feljelentés,hisz Polt Petya úgy is elsikálja,már ha el jut odáig egyáltalán. Ezek a mocskos fehérgallérosok mindent megúsznak.
Csizmás Kond
@Nessy: Na ne viccelj...gondolod hogy a bankvilág aki egyfajta rokonságban áll az nem kommunikál ?
Ezek csak fiókok ami egyik nyílik a másik zár.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: És akkor mi van, te nem értesítenéd a fiadat, hogy húzz mert inog a talaj ?...így rádnézve tényleg lehet hogy nem.
Csizmás Kond
@kereső: És az ugye téged sem zavar hogy az ilyen köztörvényes hülyeségek amiket összeírkálsz orvosi esetek ?
teuton
@Csizmás Kond: "Fülest kapni nem bün" SZERINTED! Csak nem mindegy, milyen a füles! Ha egy jo nagy pofon, akkor attol bukfencet vetsz, ha bennfentes hir, akkor az büntetendö. Persze csak demokraciakban, ahol az igazsagügy független a partallamol...
staro2
A bennfentes információt pénzügyi műveletekhez felhasználni bűncselekmény akkor is ha valakinek az apja mondta a vasárnapi ebédnél.
Csizmás Kond
@teuton: Mivel neked amúgy is hiányos a magyar értelmezésed a füles nem üzleti titok elárulása hanem tipp valamire...
human
Jövőbe láttak.
Kész, nyomozás lezárva.
szaboria1
@Csizmás Kond: Csak egy kérdésem van, ha neked abban a bankban lett volna pénzed és most azt elbuktad akkor is így vélekednél? Mert ne mert azt mondani, hogy a két fiú nem fülesre lépet. Ez is olyan mint a Quaestor bedőlése előtt a Külügy kivette az ott lévő pénzét.
RonaGyuri
ez a "bennfentes kereskedelem" tankönyvi esete!!! =))
RonaGyuri
@Csizmás Kond: Bunkóka, ehhez is hülye vagy! Nem a fülest kapni a bűntény, hanem adni és felhasználni!! =))
Aki Én
@Csizmás Kond: Megint egy totál törvénytelen esetet próbálsz a magad ostoba módján védeni, mert az fideszközeli. Tényleg nem akarsz egy román fórumon sokkolni?
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 10:34; A bennfentes információ demokratikus országokban bűncselekmény. Az etika, erkölcs, tisztesség a fidesznél ismeretlen fogalom. Előírás az például, hogy a hatóság nem tervez illetékességi területén, vagy a saját tervét nem bírálja el, ezt hívják összeférhetetlenségnek. A jelenlegi eset ennél sokkal súlyosabb, ez közpénz lopás is egyben. Az, hogy a nemzeti bank félnótás csörgősipkás elnöke a fiait értesíti mert bukik a bank és vegyék ki a pénzüket a veszteséget pedig az adózó polgárok viselik, ez jóval több mint erkölcsi kérdés ez kőkemény bűncselekmény, ezért börtönbüntetés jár normális helyeken! De ez az ország nem az, itt egy skizofrén bűnöző cigány diktatórikusan vezet egy egész országot, de őrá rá is hamarosan sor kerül!
kereső
@Csizmás Kond: 10:36 aztat mondod, hogy a "bennfentes információ" továbbadása az MNB elnök részéről nem köztörvényes bűncselekmény? Én vagyok az orvosi eset- mert a helyén minősitem a cselekményt? Jajj cica-mica, tényleg ajtó mögött a helyed. Egy ócska kis kibic vagy, akinek semmi sem drága.azért kérdezd meg azon vállakozások vezetőit is, akiknek úszott a pénze-mert többet tartottak a bankban, mint amennyit az OBA kifizet. Nem lennék azért meglepve, ha születne erre egy "lex szemerey"-és az állam! az adófizeők nagy kasszájából kártalanitaná őket.
lusta
Volna itt egy apró hozzáfűzni valóm. Igaz, nem én találtam ki.
John Kenneth Galbraith: „Egyéneket és intézményeket kerít hatalmába az önelégültség, melyet a nagyobb vagyongyarapodás csodája táplál. Az ehhez társuló Önnön bölcsességükbe vetett hitüket erősíti az a többször említett általános felfogás, amely szerint az intelligencia és a pénz birtokolása kart karba öltve járnak. […] Ebből a hitből következik aztán a cselekvés: a föld, az értékpapírok és újabban a műkincsek értékének a felverése. Az emelkedés aztán ismét erősíti az egyéni és csoportbölcsességbe vetett bizalmat… és így tovább, egészen a tömeges kiábrándulásig és az összeomlás pillanatáig.”
nezelodo
@kereső: Ez a macsek még a gyújtogatást is helyén valónak találja, ha a piromániás fideszes és haragszik a károsultra. Össze is gyűltek az imádott pártjuk körül csorgó nyállal, de a megvezetetteknek nem lesz jutalomfalat.
szegfue
Ahogy olvasom, itt mindenki más véleményen van -- én is, bár nem irtam le --, mint Csizmás Kond... mégis 9 lájkkal "elsöprő győzelmet" aratott!:))) Mégis hogyan?! :))))
Aki Én
@szegfue: Nagyon jó kérdés. Nem az első ilyen fura eset. Nem tudok mást gondolni, minthogy a trollok ,,megtámogatják".
Ezzel együtt óriási butaságot írt, ahogy azt már megszokhattuk tőle :)
szegfue
@Aki Én: Tényleg megdöbbentett, hogy "természetesnek" talál olyan dolgot, amit egy köz szolga csak a poziciójának köszönhetően tudhat és azt meg meri osztani a családjával!!! Azt gondolom nem a "mi készülékünkben van a hiba".
kereső
@lusta: megmondta schmidt mariska, addig maradunk az júnióban, amig "megéri"- azaz ,amig az utolsó eurocent megérkezik orbánék számlájára. Ilyen őszintén még nem hallottam nyilatkozni a madamot, persze azt is tudjuk, hogy amit ő mond/gondol azt végső soron orbán mondja/gondolja.
Eladott Ország
@szegfue: ma, 12:47; Úgy látszik, itt is érvényesül a fideszes algoritmus, mint a választásoknál.
Aki Én
@szegfue: Nem meglepő, tudjuk, hogy ennyi esze van. Ezért fideszes. Totál fordítva vannak összerakva.
Aki Én
@szegfue: Még azt tudom elképzelni, hogy miután sokan reagáltak a butaságaira, többen véletlenül nyomtak lájkot a válasz helyett.
szegfue
@Eladott Ország: 14:16 Hidd el, ez volt a második gondolatom: a 26-i választás ! Csak ugy éreztem, nem tudom röviden összefoglalni... Neked sikerült!
szegfue
@Aki Én: 14:19 Valószinüleg ez okozza azt is, hogy nem mérik fel a füles és füles közötti különbséget! Egészen más, ha az a kormány tagjaitól való, vagy ha én mondom a szomszédasszonyomnak: gyorsan menj el a boltba, mert most ingyen osztanak valamit.
szegfue
@Aki Én: 14:36 Hát ez csak egy tipp lehet, de kétségeim vannak, hogy az itt lévő "ellenzékiek" ennyien tévednek... már 10 lájk!:)))) A Fidesz hivőket meg 1 kezemen meg tudom számolni, akárhogy verik a mellüket, hogy ők a többség!:))
Eladott Ország
@szegfue: Az input adatokat, a számítógépbe betáplált információt kellene elsősorban ellenőrizni, mert ott csalnak a fideszesek, azt viszont nem engedik ellenőrizni. Lehet itt akárhány delegáció, számolhatnak itt orrba- szájba. A tavalyi országgyűlési választásnál olyan dolgok is történtek, hogy az adattovábbítás előtt, a szavazóbizottságot bezárták az óvodában. A VÁLASZTÁSI SZERVEREK MIELŐTT LEÁLLTAK 32%-AL A JOBBIK VEZETETT. DE HIRTELEN VÁLTOZOTT MINDEN UTÁNA...
www.otpercpiheno.hu/2018/04/a-valasztasi-szerverek-mielott-lealltak.html
Csizmás Kond
@kereső: Nézd, az amit képzelsz nem azonos azzal amit én írtam... orvosi eset vagy csak mint minden beteg te sem érzed a saját bajodat.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..bennfentes kutyafasza...megjelenik egy hír és ti minden mahadságot amit ki tudtok találni hozzáképzelitek...elmebaj ez nem egyéb.
Csizmás Kond
@szegfue: természetes vagy sem a cikk nem taglalja, hogy az a bizonyos füles a vesztes bank esetleges csődjéről szólt-e vagy a másikban ahová átmentek a jobb lehetőségeiről. Nekem is elképzelhetetlen, hogy ennyi egyazonlövetű, egyírányú beállítottságú de gondolkodni sosem szokó embert fújt össze ide a szél.
..amúgy kaptál egy lájkot hogy a tied is szaporodjon...:)
Csizmás Kond
@Aki Én: ..ja...a szégyen ölne meg ha pulykamódra, gondolkodás nélkül csak kutykorékolnom kellene ...ti eszt teszitek, nálatok ez törvény nincs ész de hozzá kell szólni, ezért aki előre beír egy marhaságot a többi pisszenés nélkül azt kell fújja.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...szerencsére nem ott volt, így megmenekültem :) na de komolyra fordulva, ha a cikket elolvasod és el is mélázol rajta rájössz, hogy nem is kellett füles...ha nem megy szólj és segítek értelmezni.
balos
Milye vagy az o1gecinek,hogy így ismered?
creativehun
@Csizmás Kond: "(5) Az üzleti titokhoz fűződő jog megsértését jelenti az is, ha az üzleti titkot megszerző, hasznosító, vagy felfedő személy a magatartása tanúsításakor tudott, vagy tudnia kellett arról, hogy az üzleti titokhoz közvetlenül vagy közvetetten olyan másik személytől jutott hozzá, aki az üzleti titkot a (4) bekezdés alapján jogosulatlanul hasznosította vagy fedte fel." Lehet,hogy Te..és még sok kormány párti szavazó oly naívak vagytok,hogy gyakorlatilag bármilyen csacskaságot el lehet veletek hitetni...ezzel szemben azonban...velem együtt sokan nem hisznek a fidesz politikai holdudvarának mérhetetlen zsenialitásában..amely látnoki képességekben nyilvánul meg. Így volt ez a Questor ügy és jelen eset kapcsán is. Tudod..van az a mondás...,hogy ha valami túl szép ahhoz,hogy igaz legyen..akkor az bizony nem is igaz! Persze..Te és még sokan mások szívetek joga szerint hihettek el bármilyen blődséget..ettől azonban még a belterjes információ és az üzleti titok létező fogalmak..és amennyiben veszed a fáradtságot és utánanézel akkor rájössz,hogy az is bűncselekmény...ha Te vagy a bank elnöke..és a fiad pénze a bankban van...és te odahaz megemlíted neki,hogy esetleg jó lenne kivenni. Tetszik neked vagy sem..ez attól még bűncselekmény..és ha ellenzéki oldalról történt volna hasonló a fidesz már minden létező médián ezt tolná az arcunkba. Szóval...nem szeretem ha valaki megpróbál hülyének nézni...
simmering73
Meghekkelte a fórumot ez a retardált? Mert hogy ez még tíz lájkot sose kapott.
lampa laz
@szegfue: amikor megláttam az "első helyezését" én is dobtam egy hátas, h ki volt az a bunkó aki lájkolta. Az biztos, h nem mi közülünk kapta. De tudjuk, h a fideszesek minden aljasságra képesek 1voksért/lajkért.
kereső
@Csizmás Kond: 16:39 te macska, te a saját agybajodat vetited ki itt másokra? Vagy nem is erről van szó? Hanem arról,hogy hülye vagy a kérdéshez, igy aztán nem fussa másra,mint a többiekkel személyeskedni. Ebből fussa csak a habonyi tudomány.Ez itt kevés cica-mica.
Csizmás Kond
@creativehun: Mi a lószaros üzleti izékről hablatyolsz itt összevissza ?...olvasd el, hogy mit ír a cikk és beszélj arról ne azt magyarázd nekem hogy te miben hiszel vagy miben nem mert az a kutyát sem érdekli.
" Tavaly decemberben a Magyar Nemzeti Bank korlátozta a NHB Banknál a kifizetéseket, majd nem sokkal később a bank be is csődölt."
..külön elmagyarázzam mit jelent ?
Csizmás Kond
@kereső: ...és te most mi büdös lószart csinálsz a személyeskedésem kívül ,...vagy azt nem veszed észre ha te csinálod ?
kereső
@Csizmás Kond: miután értelmes érveket nem kaptam tőled, csak "orvosi esetes" megjegyzést, mégis mit vártál cicus? Én nem vagyok Jézus, hogyha pofon vágnak, oda tartom a másik orcámat is.Meglepődtél?
Csizmás Kond
@kereső: Olvass vazzee...vagy mindenkinek külön leírjak mindet ?
advocat
És ezt a büntetőjog bennfentes kereskedelemnek ismeri. Csak hát Péterünk vigyáz, hogy ki kerülhet bele.
Desischado
eltolcsy már annyi bűnt elkövetett a bandával együtt, hogy tíz életfogytiglan is kitelne fejenként belőle. De amíg a fidesz nevezetű parazita banda hatalmon van, és polt "elsikáló" pétör a főügyész, addig itt nem lesz elszámoltatás. De egyszer végük lesz, csúfosan bukni fognak, efelől nincs kétségem.
kissé felnőttem
se bölcsek se távolbalátók. Egyszerűen : Sugott valaki aki tudott a várhatóságokról volt ilyen kvesztoréknál is ha emlékeznénk kissé!
lampa laz
Ezt a bankot kizárólag azért hozták létre, h a matolcsy familiát feltőkésítsék. Az egész pereputty ebből vásárolt be magának mindenféle luxust, meg cégeket, h életük végéig legyen mibűűl elmentődniük.
szegfue
@Csizmás Kond: Tegnap 16:49 Az egészből ennyit értettél meg???
Csizmás Kond
@szegfue: ..mennyi az az ennyi ?
elmagyarázok egy történetet. Amikor megjelent a svájci alapú hitel majdnem beleugrottam én is. Mindenki meg volt győződve, hogy az egy nagyon olcsó és jó befektetés, nem kell számot adni semmiről, csak a hitel értékét kell lekötni. Elmentem egy banki szakihoz, nem volt sem híres sem nagynevű de csak őt ismertem és megkérdeztem mi a véleménte. Elmagyarázta kétszer is hogy megértsem, minden valutában felvett hitel akkor éri meg ha azt az adott valutában törlesztem, különben a pénzingadozás tönkretesz. Itt is ugyanaz a helyzet, Minden bank a MNB alárendeltségébe tartozik, ha az változtat valamin azt befolyásolja a másik működését. Amint a cikkben is írja már egy éve hogy valami kifizetési izék történtek, tehát gondolom a MNB elnökének a fia rendelkezett annyi hozzáértéssel, hogy észrevegye a megváltozott körülményeket és idejében lépni tudjon, és nem kellett neki különösebb titkokat elárulni.
Itt e lapon az a divat, hogy mindegy mi a téma a lényeg hogy valami módon valakigez kötni lehessen és azt köpni amíg nem jön egy másik ...aki nem áll be a köpködők közi arra is köpnek, mert ilyen az itt összevetrődött egylet civilizációs beállítottsága. Nem ingem sem gatyán egyik nagykutya sem viszont csak azért csináljak magamból hülyét, hogy néhány kergének szimpatikus legyek , annyira azért nem süllyedtem le. Úgy ahogy nincs két egyforma ember úgy a véleményeknek is változnia kéne, de itt az egykaptafa jelenség már túlszárnyalta a kommunizmuból örökölt százalékát is.
szegfue
@Aki Én: 9:32 Nem tehetek róla... szinte a végtelenségig bizom abban, hogy mindenki -- még a fideszesek is!! -- 1x elkezdenek gondolkodni...
Csizmás Kond
@Aki Én: ...az is az ahogy te egészként teszed...
Csizmás Kond
@szegfue: 09:46-ra...miből gondolod hogy csak te gondolkodol, hogy csak a te gondolatod a tökéletes, hogy más pl én nem tud gondolkodni ?
teuton
@Csizmás Kond: Mivel NEKED hianyos az ertelmezesed, az ilyesfajta "füles" bennfentes informacio elarulasanak szamit, nezz utana a jogban! Ja, illib diktaturakban, partallamban az ilyesmi nem szamit, ha csaladon belül van...
Csizmás Kond
@teuton: ..na ne mond..te és a jog...na meg a füles.
...és honnan is tudod hogy milyen bennfentes vagy kinnfentes infót kapott...ha kapott ?...mert aki nem érti a füles jelentését arról kétlem hogy értene egyebet is.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Ez normális demokratikus országokban, ahol nem egy despota, skizofrén, bűnöző irányítja diktatórikusan az országot, ez kőkemény bűncselekmény.
Yoda69
Volt egy hasonlo esett, amikor egy neni veletlenul 1 nappal a Questor bedolese elott vette ki a megtakaritott penzet. Ellene az ugyeszseg azonnal eljarast inditott es vegul csak ezert szuntettek meg mert szargyarto is pont ugyanazon a napon vette ki a rabizott kozpenzt, amit ott kamatoztatott. Csak hat a fijuk ugye senkit nem hagynak az arokparton, igy a neni is meguszta hogy vaizsgalodjanak ellene, es eteleg elmarasztaljak, ha valoban kapott bennfentes informaciot.
Szamomra egyertelmu a kuszaszem fattyai eseteben is hasonlo eset tortent, es 100% hogy nem indul ellenuk eljaras.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.