Rétvári Bence azt mondta, folyamatosan csökken a szegénység és ezzel együtt egyre erősödik a középosztály.

A KDNP politikusa szerint egyre kisebb probléma a szegénység Magyarországon

A KDNP alelnöke a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, az Eurostat adatai szerint folyamatosan nő a fogyasztás, és egyre több család tud szórakozásra, kultúrára is költeni. Az MSZP szerint viszont a növekedés leginkább a középosztályt érintette, a legszegényebbek helyzete nem javult. A szociológus úgy látja, a mutatók javulása nem kizárólag a kormányzat érdeme.

Egyre többen pakolhatják tele a kosarat bevásárláskor, anélkül hogy aggódniuk kellene az árak miatt

- legalábbis a KDNP alelnöke szerint. Rétvári Bence a Magyar Nemzetnek arról beszélt, anyagilag egyre biztosabb lábakon állnak a magyar háztartások. Ráadásul a szegénység általános csökkenése mellett egyre kisebb különbség mutatkozik a legjómódúbb és legszegényebb rétegek között, és egyre kevesebben élnek segélyből.

Misetics Bálint szociológus szerint valóban javultak a mutatók, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek valóban jobb helyzetben vannak.

„A lakhatás költségei, tehát lakásárak, lakbérek azok gyorsabban emelkedtek elsősorban Budapesten és a megyei jogú városokban, mint a jövedelmek, tehát a lakhatási szegénységnek ez az aspektusa az ország jelentős részében kifejezetten súlyosabbá vált, illetve többeket érint.

Forrás: atv.hu

Kép: Rétvári Bence/Facebook

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Az ő fizetéséből nekem sem! Nem kéne a pofájukat csak úgy jártatni. Utazzanak vonattal BAZ-ba és Szabolcsba, majd meglátnák. De az olyan snassz lenne. Pedig Mátyásnak bejött!
csipetke
Akinek milliós fizetése van,mint ennek az orbán-seggnyaló rétvárinak,és puccos kocsi a segge alatt,annak tökmindegy,hogy élnek emberek 70 ezres,vagy még kevesebb nyugdíjból is.Rengeteg olyan család van,ahol nem telik tüzelőre,kajára,és a fidesz jóvoltából az ilyen szegény családok száma nem csökken,hanem nő.De a stadionokban működik a gyepfűtés,és ez a lényeg
RonaGyuri
igaza van, pontosabban: egyre kevesebbet törődnek vele! =))
görbetükör
Sőt, nekik egyáltalán, semennyire sem probléma.
ómió
Még a böszmei népzsebelés idejénél is kisebb? Szinte "hihetetlen"...!
tudode
Előrebocsátva nincsenek könnyű helyzetben az őfélesége alá rendeltek amiatt is, mert azt írják az újságok, hogy a jogilag nemisminiszterelnök rákotlott az ország BUKszájára, és mintha a fogát húznák akkor, amikor a szakterületek felelősei pitizve lobbiznak nála annak érdekében, hogy legalább a LÁTSZAT meglegyen őfélesége hobbija, a Hungary Helpen túl,
.
Ha tudnák a végeken a kódisok, akikkel csinosítgatja közmunkával az árkokat, hogy amiatt "is" jut kevesebb az önkormányzatoknak, mert 2020-as költségvetésben
.
---- A miniszterelnökség, és társult kapcsolata részére ... 1.230 milliárd
szemben
---- Az önkormányzatokra .. ...808 milliárd
.
Még az államháztartáshoz nem értőknek is árulkodó hírek látnak napvilágot
.
---- Sereghajtó maradt a magyar minimálbér a visegrádi országok rangsorában
.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/sereghajto-maradt-a-magyar-minimalber-a-visegradi-orszagok-rangsoraban/
.
----- Szinte mindenben sereghajtó Magyarország
.
www.google.com/search?q=Magyarorsz%C3%A1g+sereghajt%C3%B3+2020&oq=Magyarorsz%C3%A1g+sereghajt%C3%B3+2020&aqs=chrome..69i57j69i60l2.18359j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Fentiek tükrében, sötétségében a SZÁMOK NEM HAZUDNAK, sok a duma, és a lehetőségek birtokában kevés a tett!
Nessy
Drága álomtitkár NERtárs! Tudja, a milliós havi fizetésből és év végn a két milliós jutalomból, elhiszem, hogy fogalma sincs arról, mi a szegénység.
Hiszen van politikus, aki szerint 47000 forintból remekűl meglehet élni. Nem mindegy ám, hogy a 47000 forint egy hónapra, vagy három napra vonatkozó összeg! Persze, miután minden erre vonatkozó statisztika felmérést töröltek, valóban az van, amit van képük állítani!
fahrenheit451
A napokban fake news terjesztőkre csaptak le a rendőrök. itt az újabb delikvens, mert amit megint kifosott a száján, az fake news.

És mondja ezt egy olyan kormány tagja, akik úgy lopják szét a közpénzt, ahogy a maffia szokta

hirklikk.hu/kozelet/egy-kormanyzati-erdekkor-ugy-lopja-szet-a-kozpenzt-ahogy-amaffia-szokta/359892/

És már nem szégyellik magukat. Régen még valamennyire, de mára már semennyire.
Érdekes, hogy teljesen romlottá vált állapotukban kezdtek el habzó szájjal keresztényezni a fehér árják.
solidedge
Rétvári egy jövőben játszódó sci-fi regényből olvasott fel.
lusta
@advocat: Nem fognak odautazni, mert a vonat olyan lassú, hogy sohasem ér oda.
kereső
A mérhetetlen támogatottságú néppárt jeles képviselője, úgyis mint a magyar kormány kereszténynek hazudott tagja má ' megint hazudik.
Sámannus
Neked, aki lop, csal, hazudozik és mindegy is.
CsipkeRózsa
"A KDNP politikusa szerint egyre kisebb probléma a szegénység Magyarországon"

Nekik egyáltalán nem okoz problémát, csak a szegényeknek.
Aki Én
Bosszantóan buta, hazug, aljas, álkeresztény patkány féreg.
Nyírfa
@Sámannus: Igen: lop. Igen: csal. Igen: hazudozik. És tökmindegy neki.
lampa laz
Te agyalágyult barom, szinte nem is volt tél, mégis 122 ember fagyott halálra. Ijesztően hülye vagy a valósághoz.
"A tömeges fagyhalál vétkes politikai mulasztás következménye. Annak tulajdonítható, hogy sorsukra hagynak idős, magányos, beteg, magatehetetlen embereket, pedig a magyar társadalom elöregedése államilag szervezett fokozott törődést követelne meg velük, a kilakoltatottaknak pedig nem biztosítanak lakhatást, hanem azt üzenik nekik, hogy gondoskodjanak magukról, a hideg elől pedig vonuljanak a melegbe”
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Kizárt dolog, hogy bármelyiküket megérintené a szegénységben élők helyzete, kilátástalan élete. Ha megtehetnék, a szegényeket megfosztanák a nemzőképességüktől, hogy ne is szaporodjanak, így előbb-utóbb megszűnne egy számukra kellemetlen probléma. Addig lehazudják a csillagot is az égről.
Igazság szerint értetlenül állok:
- még nem szakadt rájuk az ég,
- még nem lázadt fel a nép.
Borsodi
@Horizont: Szó szerint,ahogy mondod! Mit mondanak ugyan azok akik minimálbérből,munkából napról napra élnek egy eldugott helyen ,öregen betegen?
SystemError
Ez nettó hazugság. Ketté szakadt és nőttek különbségek. A kozmetikázott infláció pedig a leszakadók kárára ment.

Vége a hazudoznak patkány banda. Úgy látom jobbat kell kitalálni ezeknél 2022-ben, minthogy elmondjátok, ami nincs.
vitriol
ennek a hülyének eddig sem jelentett nagy problémát a magyar emberek elszegényesedése!
Eladott Ország
Rétvári szerint tehát a kormány zseniális és csodálatos, miközben nem történt más, mint hogy továbbra is le vagyunk maradva a fejlődő régióktól, a fiatalok egy jó része pedig elhagyta az országot, hogy valahol nyugaton alapítson családot. Tényleg van mire büszkének lenni. Remélem, legalább ti, ott a Parlamentben elhiszitek a saját hazugságaitokat.
Csak egy példa: a német egy főre jutó GDP a magyarénak kb háromszorosa. A német minimálnyugdíj 2021-től 1250 Euró, a magyar 89. "Mikor szűnik itt meg a feudalizmus, mikor lesz polgári társadalom?" (Kaltenbach Jenő)
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/01/konyhaj%C3%B31.jpg
A múlt a jövő?
nezelodo
Bencuska én elhiszem, hogy csökken a szegénység azok körében akiknek a persely csilingel, és a tartalmát is élvezhetik.
evacica
Ennek a farizeusképű hazudozónak le tudnám törölni a kepéről azt a bárgyú mosolyt! Van képe ilyeneket állítani?! Persze a KDMP megélhetési politikusok , persze a fideszesekkel együtt ragyogóan élnek a mi pénzünkből és hülyítik a népet hogy milyen jó is nekünk! Ritka szemét banda, a baj csak az, hogy van még olyan szerencsétlen, hogy ezt a dajka mesét be s szopja!!!
ómió
@Eladott Ország: Pénzek csak úgy "landolni" még a 90-es években szoktak! A "társadalmi tulajdon" kárára! A bolsevik tetübandád "krémjénél", privatizációnak hazudva! Több, mint 10000 milliárd Ft értékben! A "landolásokat" ott nézheted vissza!
csak úgy....
igaza van bencének! a nyomor ,még a szegénységnél is nagyobb probléma!
csak úgy....
@ómió: te,így 10év távlatából, nem hiányolod a beígért elszámoltatásokat?
ha loptak,akkor miérnt nincsenek még rács mögött a tetves bolsik?
csak úgy....
@ómió: a mátrai államosított ,majd eladott és megint államosított erömüröl nem is beszélve...,ügyesek ezek a bolsik!
ómió
@csak úgy...: Elszámoltatási ígéretek itt Keller efftársatok debütálása előtt voltak jellemzőek. Ő viszont egyetlen "fidesz lopást" nem volt képes - talán, mert ilyen nem volt(?) - bírósági szakaszig vinni se. A bolsi lopások perei meg (Hunvald efftárs, Wieszt efftárs, Hagyó efftárs, "tábornokper", 4-es metró per, stb.) - valószínüleg a "jó fedés" okán, vagy csak ejnye-bejnye elmarasztalások születtek, vagy még máig is tartanak, vagy már "elévültek"! A "liberálisan fertőzött jogrend" az már csak ilyen! A "dereguláció" az sokmindent lát, csak bűncselekményt nem! Ez a vagyoni része. A politikai részűek elszámoltatását meg még anno Sólyom efftárs alkotmánybírósága torpedózta meg alapjaiban. De ott mára már a hunyók is elhunytak, talán érintett már nem is maradt. A legutolsó ilyen a Biszku per volt, ami egyben az igazságszolgáltatás karikatúrájául is szolgált! Ahogy mondani szokták, ami meg lett fúrva, az meg lett fúrva!
ómió
@csak úgy...: Ez a volt Kapolyi efftárs-féle erőmű?
csak úgy....
@ómió: én csak az utolsó tulajdonos efftársról tudok ,a szentéletü mészáros löricröl,aki megvette,lenyúlta és a haver államosította issoráz...,hogy az adókból föl lehessen megent turbózni a céget ! ki az a kapolyi?
kokopelli
Igaza van a Bencének!A zemberek lábon hordják ki az szegénységet üres kosárral a kezükben!Csak az első
évtized nehéz,mert a többi ugyanaz!Szerencsés fickó!A hülyeségéért fizetik! Lehet hogy "keresztyén-akrobata"
a lelkem?
Lepényleső
...a hatalmat bitorlók számára mindenképpen,hiszen a beszedett adókból ők úgy élnek mint Marci Hevesen?
ómió
@Eladott Ország:Az efftársnőd mond is? Újított? Nemcsak hazudik?
ómió
@csak úgy...: Ki az a Kapolyi? Az egyik bolsi milliárdos! Nemrégiben (tán még most is?) még hőerőművel is büszkélkedhetett! Hát a saját efftársadat se vagy hajlandó megismerni?
ómió
@Eladott Ország: Álmodik a bolsi aljasság, tetüfi? Keller efftársad is hasonló allűrökkel indulhatott, mielőtt a nagy semmit "lakosztályba helyezte"!
namihami
Amire a leginkább az Orbán (lánykori nevén: Mészáros) család a legeklatánsabb példa. Akár bemutatódarabja is lehetne az orbáni család(gazdagodási)politikának.
kokopelli
Erről a szerencsétlenről az egykori angol királynő beszólása jutott eszembe,amikor egy gyarmaton tett látogatást,
és megkérdezte,hogy kis fekete gyerekek miért olyan soványak?
-Felség!Még kenyeret sem esznek ezek a szegények!
-Akkor miért nem adnak nekik süteményt! (:()
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:37; Te büdösbunkó fideszes faszparaszt, annak is az elmebeteg fajtájából! Vásárhelyi Mária ,szociológus, a szociológiatudomány kandidátusa, az MTA tudományos főmunkatársa. Édesapja Vásárhelyi Miklós újságíró, politikus, a Nagy Imre kormány tagja, a Nagy Imre per vádlottja volt. Efftárs' volt a te bűnöző cigányod, ráadásul még KGB-s ügynök is és annak köztörvényes bűnöző bandája te agyatlan faszfej! Takarodjál a fidesz/fidelitas faszszopók és seggnyalók közé!
kokopelli
@Eladott Ország: ...nem kell vitatkozni velük,mert még azt sem értik,hogy mi az a minilmálbér, a min. órabér, ill.
a kivételek az alól, és az kikre vonatkozik,ill vonatkozhat! Az olyan niemandok mindíg a "MI" többesszámban acsar-
kodnak!Szürke senkik a csordájukban,és a vezér scheggét nyaldossák az elismerés reményében!..kétlábú állatvilág ?
csak úgy....
@kokopelli: ez nem vitatkozás! emberbaráti szeretetböl a hülyék fölvilágosítása!
a tibire különösen ráfér! mióta lelépett a zasszony és nem jár dolgozni,egy csöppöt beszükült...
kokopelli
@csak úgy...: a pongyolás "szagértő" meg a trafikját szeretné meghálálni! Az a fondorlatos,hogy ők, mint
bérkommentelők akarnak kioktatni mindenkit! (;-()
csak úgy....
@kokopelli: minden magyar nábobbal nem lehet egyszerre foglalkozni! nekünk úgy hozta a sors,hogy a tibi üres buksijába csöppentsünk ...,persze sziszifuszi a meló, nem teljesen "dicht" a gyerek..
Eriksson
@kokopelli: A híres mondás Marie Antoinette francia királynétól származik, aki azt mondta: "Ha a szegényeknek nem telik kenyérre, akkor egyenek kalácsot."
ómió
@Eladott Ország: Nem kell bemutassad Vásárhelyi efftársnődet meg a familiáját, fajkretén bolsija! A "papi" Nagy Imre egyik elárulója volt, talán ezért úszta meg a kötelet. A lánya meg a "hagyományok" folytatója! Amúgy agyatlan fejedben van arról fogalom, hogy a tetü bolsi élcsapat "krémjében" hány olyan kandidátus, akadémikus, miegyéb volt, sőt, biztos még máig is van, akik csak akkor vették észre, hogy a "magasabbrendű" kommunizmusuknak vége, amikor az már a fejükre omlott? Ettől aléltál úgy el, fajkreténje? Fröcsögjél csak, latrinajózsi! Annyi eszed nincs, mint egy kijáró disznónak!
csak úgy....
@Eriksson: te kretén! csak nem a középkort szeretnéd honosítani a nyomorultak között? te hülyébb vagy mint shikari...,gratula a vándorserleghez.
ómió
@Eladott Ország:Agyatlanul máig se érted, hogy a bolsi tanulmány-linkjeidet tartsd meg magadnak?
csak úgy....
@ómió: te egy fura figura, én gyülölöm a bolsikat ! van fölvétel köztetek?
sok szarházi bolsi ivadék ott terpeszkedik a fideszbe,velük mi a terved!?
ómió
@Eladott Ország: Ezt már többször bevallottad! Most mi a "jeles alkalom", hogy ismét? Szintet lépett a hataloméhségetek, tetüfi? Ne csüggedj! Hazugságinnovációtok "kimeríthetetlen"!
ómió
@csak úgy...: Te gyűlölnéd a bolsikat? Ilyenkor sosem röhögöd körbe magadat? Hiszen egyéb se dől belőled, mint a bolsi demagógia, aljasság és hazudozás! Vagy ez annyira de genere, hogy már fel se tűnik? Ahogy a ma Internacionálét kántáló efftársaid se? Meglátásuk helyett inkább őket is a Fideszre hazudod? Nem árt meg ez a "galamblelkű bolsiság", hogy még mindig a 30-40 évvel ezelőtt történteknél tartasz?
ómió
@Eladott Ország: Keller efftársad anno ugyanígy acsarkodott! Nálad meg álmodik a bolsi nyomor, tetüfi? Húzzál bele!
Eladott Ország
@ómió: Gyógyíttasd, meg a fejed egy afrikai természetgyógyásszal, mert baj van gazdagon.
youtu.be/pkRwRHjTk2g
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Hiába erőlteted másra hithű bolsiságod, te imádod látványosan a neobolsi fideszt.
Attól, hogy nem ért meg senki, még nem vagy művész.
Nincs valami hazai román fórum, ahol tovább dumcsizhasz?
Még a gondoltnál is nagyobb kretén vagy, ha komolyan hiszed, hogy ezzel a stílussal, össze-vissza hazudozással, tények eltagadásával, végbélből kilógó nyelvvel itt bárkit meggyőzhetsz. Hülyéből már van elég.
ómió
@Eladott Ország:Rajtad már egy "gyógyíttatás" se segítene! Böszme vezéredék - a rávaló ellopásán túl - biztos ezért záratták be az OPNI-t!
ómió
@Eladott Ország:Válság? Nézz a pártodra! Lassan már a parlamentbe se jut be! Az meg, hogy a tetübandádnál közéleti kérdésekre a választ nem a "nép" (azt csak mindig magatok elé hazudjátok),hanem, vagy a Lenin-összes, vagy az anarcholiburnyák "píszí" adja meg, a leírt mocskosságodból is egyértelmű!
ómió
@Aki Én:Az Internacionálé-éneklés mai kvótáján már túl vagy, hogy aljas bolsiságodat megint rám próbálod hazudni?
ómió
@Eladott Ország: Bolsevik szeminárium-fertőzésed van, tetüfi, hogy ilyesmiket hazudnál rám?
Nessy
Drága álomtitkár! Olvasta a KSH legfrissebb adatait? Kérjen már meg valakit, aki ismeri a számokat, hogy elmagyarázza mit is jelentenek!
Aztán jöhet a propaganda mese!
Aki Én
@ómió: Micsoda egy buta, egysíkú bolsi balfasz vagy te :(
ómió
@Aki Én: Bolsiéknál úgy szokott az lenni: nem az a "bolsi balfasz", aki - mint te, most is - a szekerüket tolja, hanem, akire ráhazudják! Ugye?
Aki Én
@ómió: ...igazad van, most is pont így cselekszel, bolsi :)
ómió
@Aki Én: Már azt is kifordítod, amit mondok? Igazi bolsi tetü vagy!
Aki Én
@ómióa buta bolsi: Kifordítom, befordítom, mégis bolsi a bolsi...
Tudom, tudom... nem az a bolsi aki MSZMP párttitkár fiát imádja, ki maga is KISZ titkár volt, majd liberális élharcos és a liberális internacionálé alelnöke, majd kormányában volt komcsi ügynökök lettel államtitkárok és komcsikkal rakta tele kiszolgáló személyzetét, akik körül volt KISZ titkárok szaladgálnak és lettek miniszterek. Meg akik száz milliárdokat költenek propagandára, melyre külön bolsi típusú propaganda minisztériumot hoztak létre. Nem is azok, akik ígéretük ellenére a mai papig nem hozták nyilvánosságra a komcsi aktákat ,,kétharmados" felhatalmazással, amiből kiderülhetne, hogy nyakik benne vannak a bolsi államellenes ténykedésbe.
De nem ám. Hanem azok, akikre ráhazudjátok.
balfasz...
ómió
@Aki Én: A bolsi az, aki - mint te - egy-egy Internacionálé eléneklése után, vagy közben a másikra hazudja, tetüfi! Hiába hárítanád!
Nessy
@Aki Én: Amennyiben szó szerinti fordítást nézünk, a "bolsevik" szó többséget jelent! Ha a fidesz narratívát nézzük, a naponta hangoztatott többségéről, (49% = 2/3) akkor jogos a szó használat rájuk!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: ...figyu már. Én nem akarlak meggyőzni, mert egyik bolondot sem lehet meggyőzni arról, hogy ő nem gőzmozdony. Bolsiként mindenkit bolsizol. Mi lesz a következő? Mindenki bolond lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.