Magyarországon megbüntettek egy vállalatot, mert egy kormányközeli zenész világnézetét merészelte kritizálni – olvasható a Der Standard című osztrák napilap szombati számában. A lap szerint mindennek az az üzenete, hogy aki Magyarországon “morog”, az számolhat a kormány haragjával.

A Der Standard szerint ebben az a tragikus, hogy a magyar emberek többsége támogatja vagy tudomásul veszi Orbán kormányzását. Európa többi részén működő civil szervezeteknek, szakszervezeteknek, pártoknak vagy vállalatoknak azonnal meg kellene fontolniuk, hogy miképpen lehetne a magyar civil társadalmat feléleszteni.

Nyugati sajtó: "Tragikus, hogy a magyarok többsége belenyugszik Orbánba"

Eközben a Süddeutsche Zeitung című német lap arról ír: a demokrácia leépítése Lengyelországban olyan gyorsan zajlik, hogy a pesszimisták is meglepődtek, és még Orbán Viktor magyar kormányfő sem volt ennyire hatékony 2010-ben, amikor másodszor hatalomra került, pedig ő "azért nagyon sietett".

Brüsszelben és nyugat-európai fővárosokban meg is jelent az aggodalom, hogy Lengyelország “a magyar modellt utánozza”, de ez nem sikerül majd, mert “a magyar modell a maga nemében egyedülálló”.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez bizony tragikus !
Az ellenzék meg egyenlő a nullával !
Képtelen felrázni az embereket !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sziralisa
"Magyarországon megbüntettek egy vállalatot, mert egy kormányközeli zenész világnézetét merészelte kritizálni "- ez így netto hazugság, hiszen ha csak kritizálta volna, de azonnal szerződést bontott vele. 2., Ugyenezeknek a lapoknak tök rendben van, hogy aki Németországban a kedves migránsok ellen merészel szólni, az repül a munkahelyéről? 3., Az is rendben van,hogy amit Ákos mondott a nőkről, az hímestojás ahhoz képest, amit az általuk dédelgetett migránsok tartanak a nőkről?
nyanya001
Ez bizony tragikus !
Az ellenzék meg egyenlő a nullával !
Képtelen felrázni az embereket !
sziralisa
@Horizont: -kedves vagy Horizont, csak nem tudod értelmezni, amit írtam. A német sajtóban ugyanis nincs véleményszabadság, mert törlik, ha a migránsok ellen beszélsz, a valóságban, meg kirúgnak - , itt nálunk is ezt akarta a Telekom- ne mondhassa Gipsz Jakab, akárki- amit mondani akar,mert akkor szakítunk...egyébként üdvözöllek.
Csizmás Kond
Az a tragikus amikor mindenhol csak az elégedetlenséget és a zavargásokat szítja a nyugat.
DR Eric CARTMEN
@sziralisa: Ez a migránsozás már nagyon kellett !! Esetleg egy kis emútnyócévezés is jöhetne ! Uccu !
DR Eric CARTMEN
@Csizmás Kond: Nem ártana utánanézni mi a különbség a "véleménnyílvánítás" és az "uszítás" között. Jó munkát !
Csizmás Kond
@DR Eric CARTMEN: Nem dolgozok...csak olvasgatok...
sziralisa
@Horizont: "Hiába is acsarkodsz a Telekom helyesen cselekedett. Szponzorált egy énekest aki olyat nyilatkozott ami az ő üzletpolitikájukba, akármibe nem fér bele és holnaptól nem szponzorálja tovább." - jó, akkor maradjunk a higgadt, logikus gondolkodásnál: ugye, abban egyet érthetünk, hogy a Telekomnak a kapcsolata Ákossal nem tegnap kezdődött- ergo, ők pontosan tudták eddig is,hogy milyen szellemiségű emberrel kötöttek szerződést...nehogy már ez újdonságként hasson rájuk, hiszen az énekes nem tegnapelőtt óta gondolkodik így...
gulyasgyula
@Horizont: A telekomot akkor kellet volna elzavarni mikor a Magyar ügyfelek által generált nyereségből egy énekes vállakozót támogat 50 millióval ..Ezen az alapon bármilyen vállalkozást lehetne támogatni ..Ráadásul lévén müvészeti tevékenység még nem is adózik ..Na ettől szemét a telekom meg az Ákos is ..
vonotok
Milyen kár,hogy csak a " nyugati sajtó " látja valósan ezt a szenvedő nemzetett.
soljanka
@sziralisa: Nem hiszem, hogy a szerződés megkötésekor kitértek a női egyenjogúság kérdésére. Egy énekes, akinek a kusza, semmitmondó, sekélyes szövegeit zabálták a - érdekes módon főleg - a nők. Most elmondta a magánvéleményét - nyilvánosság előtt-, ami nem tetszett a "munkaadónak". Ilyenkor bármely munkaadó mérlegelheti, hogy akar-e továbbra is alkalmazni olyan embert, aki nem illik a vállalati image-ba.
Amúgy itt egy kis "szösszenet" Ákos egyik dalából:

"Szűzek és víg özvegyek
Ha kell én házhoz megyek
Tudom, hogy melyiknek mi való"
human
2010-ben én is pesszimista voltam. Így 5 év távlatából azt kell, hogy mondjam 2010-ben optimista voltam.
gulyasgyula
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lampa laz
@soljanka: nem ismerem eme Kossuthdíjasmagyarértékiknákos munkásságát, de amit itt idéztél tőle elég is volt ahhoz hogy ne is legyek rá kíváncsi.
karma1
@gulyasgyula: 20.55-re : Bocs, de ki mondta neked, hogy a muveszeti tevekenyseg NEM adozik? Ez valami nagyon sarkanyos mese... A Telekom pedig reklamozhatja a sajat tevekenyseget, erre el van kulonitve megfelelo osszeg, amit arra kolt, amire akar.
akoska most rugta el a pottyost, raerositve koverlaca undoritoan noellenes, diszkriminativ beszolasara.
Tudod, aki adja a lovet, az rendeli a zenet... A Telekom mar latja, hogy akosba olni penzt = ongyilkossag...
karma1
@gulyasgyula: Azt hiszem, hogy elerkezett az az ido, hogy rendkivul gyorsan bocsanatot kerjel @Horizonttol, mert O nem beszelt veled igy.
Ha nem kersz tole elnezest, akkor te pont az vagy, mint a s@ggnyalo partod osszes ferfiembere, vagyis akkor TE MENJ A pi...ba!
lampa laz
Orbániában is csak a nap nyugszik, mi nem.
gulyasgyula
@karma1: Biztos nem fizeti be kb.54% át adóba ,,van ilyen adózási forma , azért sirnak művészeink mikor nyugdíjba mennek mert nyugdíj járulékot is valami jelképest fizetnek ..Ez is tisztelt KORMÁNYAINK bűne ..Kivétel nélkül mindegyik babusgatja "" a müvész ""világot ..
gulyasgyula
@karma1: Ha Ő a Bokros akkor megvan az oka hogy nem tisztelem ..Akkor volt az első cégem mikor pénzügyminiszter volt ,,eleget nyögtünk miatta pedig tele volt az ország privatizálható vagyonnal amit lenyúltak a politikusok..Akkor tanultuk a demokráciát attól a trógertól ..Orbán ministrálhat neki ..
gulyasgyula
@karma1: Én soha nem adtam volna neki egy fillért se ..Nagyon sok hasznosabb reklám hely is van ..
Desischado
@gulyasgyula: Előbb talán szedd össze magad, és kérj bocsánatot Horizonttól! Kinek képzeled magad, hogy sértegetsz másokat? Több tiszteletet!

Egyetértek a nyugati sajtóval, ez tényleg tragédia, hogy mindentt eltűrünk. De megérdemeljük, amiért hagyjuk, hogy itt üljenek a nyakunkon!
karma1
@gulyasgyula: Bocs, de tisztaban vagy vele, hogy hova irogatsz es mit? Milyen penzugyminiszterrol beszelsz? Milyen 54 % adorol? Jol vagy? Orvos latott???
kkalman
Nem itt élnék, csak röhögni tudnék, hogy a halódó nyugaton látják azt, amit itthon a birkák még csak nem is akarnak látni. Esetleg birkavakságra valami gyógymód?
silber13
@sziralisa: Hogy kerülnek ide a migránsok? Bizonyára nem ide akartál írni Ha pedig a cégnek nem tetszik ennek az igricnek a megnyilvánulása, jogában áll szerződést bontani, ennnyit tudhatnál!
Lepényleső
Igen,úgy néz ki,hogy mi elnyomásra ítéltettünk. Török,Osztrák,Nyugati hatalmak,Orosz,és
most nemzeti-állítólag. Az eddigiek sem voltak jók,ezek meg végképp. Soha nem állunk
sarkra?
silber13
@gulyasgyula: 22:42-re: Milyen jogon küldöd el horizontot a picsába, te baromarcú senki!? Nem látod hogy az ő szövege idézet, és használta az idézőjelet, te tapló! Az alpári stílusod megfelel a veled együtt kocsmázó haverjaid stilusánaak! Tempósan kérj bocsánatot Mellesleg a reklám költséget szigorúan betevezik, és attól nem térnek el, meg aztán arra fordítják, amire akarják!
gulyasgyula
@silber13: Az idézetett nem vettem észre de odairtam Hogy ha Te vagy B..L..Azért elnézést kérek..A reklának sajnos hogy nem szabályozák az elköltését azért lehet költeni olyan emberekre mint ez a majom Ákos ..A stilusom szándékos ha olyan emberekről van szó mint a Bokros ..Koromnál fogva volt részem áldásos tevékenységét élvezni ...
gulyasgyula
@karma1: Hogy hova irogatok és milyen stilusba , milyen 54% ról azt akkor tudnátok ha azóta fizenétek adót mióta Magyarországon bevezették ,és minden kormány tevékenységét élveztétek volna ..Mert nem volt ám mindig adó csak a vállakozóknak ..Már több mint 10-éve nyugdíjas vagyok és még mindig adózom amit eddig az általatok szidott Orbán használja a legjobban ,nem hibátlanul de elődeinél jobban ..Ezért a felháborodásom a haszontalan pénz pocsékolás az Ákos félékre ...Van elég beteg gyerek az országba költsék arra ..Az a baj hogy ezt csak itt ihatjuk le és ezzel a kutya nem törődik ..Még egyszer akit ok nélkül meg sértettem attól ELNÉZÉST kérek ..
karma1
@gulyasgyula: Rossz helyen kopogtatsz, sajat uzletem volt Ma.o.-n, amit egy sulyos baleset miatt nem tudtam megtartania, az embereket, akik nekem dolgoztak, egy evig nem tudtam volna fizetni a semmire, amig az agyat nyomtam, mert nem tudtam jarni.
Otthon volt 28 sulyosan leadozott, nyugdijjarulekozott evem, aminek a befizeteseit remelem most a kisnyugdijasok megkapjak, mert nekem nagyon tekervenyes lenne az utam a sajat penzemig.
A TB jarulekat, jovedelemadot is befizettem, a munkasaim utan is.

Abban viszont tokletesen igazad van, hogy akosra minden filler kidobott penz, es valoban kolthetnek az egeszsegugyre, ehezo gyerekekre.
Nem tolem kell elnezest kerned, hanem Horizonttol, mert ha meg akarsz maradni errefele, akkor az alpari stilus nem elfogadott a mi kis tarsasagunkban.
gulyasgyula
@Horizont: Tőled is külön bocsánatot kérek mert nem figyeltem az idéző jelet és össze tévesztettelek a mocskos Bokrossal ...Általában nem szoktam ilyen alpári lenni de a Bokros tevékenysége nagyon érintett ..@karma1: -- Egyébként 43-év 269 nap munka idővel mentem nyugdíba és volt hogy 36 emberem dolgozott ..10 éve nyugdíjasként lehet hogy nem pont úgy látom a dolgokat ahogy kellene ...?
wagabund
Nyugati sajtó: "Tragikus, hogy a magyarok többsége belenyugszik Orbánba"

a nyugati sajtó kapja be!
Csizmás Kond
@Horizont: ha csak néha az baj...gondolkodni mindig kell. :)
Azt viszont a vak is látja, hogy az egész europát az amerikai eszmét lovagló ketrecpolitikus gárda tette tönkre...ukrajnától görögországig.
Csizmás Kond
@Horizont: A " te " kis hazádat úgy szeretnéd megmenteni, hogy feladod a létét ? ...mert azzal amit boszorkáék hajszolnak még a nevünk sem marad meg, hanem egy keverék hontalan folytontelepített rabszolgatartományokká alakítanák európát...és ha őket pártolod akkor te is azt szeretnéd.
Orbánra most bárki bármit ráfog ti kórusba visszhangozzátok...vagyis nem gondolkodtok...de úgy kiállni a "kis hazád" mellet nem lehet.
...és mit nem bírsz amit én bírok ?...mert az a képzelőerő amivel ráfogod valakire, hogy csókos és azért él jól szintén a fingodsincsről árulkodik. ...vagy jobban bírnád ha a muszlimmal kéne bíbelődj ?
Csizmás Kond
@Horizont: Neked a csalódás lételemed...nem bírsz anélkül élni...és még hiányolod is ha valaki próbál kijózanítani...:))
Nem érdekel a lecsópolitika. Az amit én akarok az nem fog megváltozni holmi szárnyaskapúfeltaláló miatt.
...és nem szégyelem magam mert nem tettem olyant és ha megmarad ez a kevés józan eszem ezután sem kell...de ha mégis a ti vágyatok teljesülne akkor nektek lenne miért.
Csizmás Kond
@Horizont: ..ja és zöldesbarna a szemem...
Csizmás Kond
@Horizont: Ma a nyugati demokrácia szerint nyugodt csak az lehet akinek van valami magánvagyona, nyugdíja vagy megbízható vállalkozása...szóval az a betokososdott hit, hogy én elvégeztem a munkámat és hátradőlhetek már rég kiment a divatból.
Az is rászedés, hogy nem kell mi csináljunk semmit csak hitelből hitelt törleszteni, liberális lenni mindenhez mert itt mindenkinek jut minden, toleráns lenni mert senki nem tud kiturni az olyan munkahelyről ami nincs de abból a pénzből él meg az is amit amúgy magadnak vagy az unokáidnak szántál...
...és hinni azoknak akik ezeket akarják elhitetni.
Alzheimer Fauna
A KisGé féle "magyar modell" egyszerű, mint a raklap: a tanult tehetetlenség, a kognitív disszonancia, a személyzeti politika, a szcientológia és a Harmadik Birodalom nyelvhasználatának gyilkos keveréke. De csak sorjában!
Tanult tehetetlenség (Mottó: "Ha a felcsúti kisvasutat támadják, meg kell hosszabbítani Bicskéig, Lovasberényig!")
Öt éve arra idomít bennünket, hogy bármit is tesz, bármi is történik, tehetetlenek vagyunk. Wass, Nyírő (újratemetésestől), Horthy szobrok, hajléktalan- és alaptörvény, gyarapodó milliárdok, a klán büntethetetlensége, a kis rima az Operaház páholyában, arcpirító pofátlanságok stb. Persze voltak és vannak, akik szembe mertek ezzel menni. Tüntetés az opera előtt (de az alaptörvény hatályban!), Mécs, Magyar (de az "emlékmű" még mindig áll!), Nagy Navarro (a "köz" tv undorítóbb, mint volt!). Tényfeltáró cikkek, epés blogok és indulatos fórumbejegyzések (de a g-klán, jobban él, mint négy éve!). Tudom voltak sikerek (net adó, Hóman-szobor, de ezek - szerintem -, csak olyanok, mint a halnak az, amikor a horgász ereszt a zsinórján). Ahogy a Városliget tönkretételét, úgy a felcsúti Colosseumut sem tudjuk-tudtuk meggátolni. Az ország életunt hajléktalanokból, fásult közmunkásokból, letargiába esett értelmiségből, és maradék egzisztenciáját féltő középosztályból áll. KisGé elérte, hogy a magyarok egyre inkább úgy vannak vele, mint az időjárással: „Szar ez, nem tél, de úgysem tudunk változtatni rajta, így elfogadjuk, beletörődünk - és hozzáöltözködünk”.
Kognitív disszonancia (Mottó: Kudlik Juli sem mondja azt, hogy „De megbántam, hogy lefeküdtem ezekkel a férgekkel!”)
Ez (és a többi) már nem fér bele a „2000”-be, így erről, majd máskor.
Mangu
@Horizont: @Csizmás Kond: Ne egymást marjátok, ha lehet, hanem találjatok közös nevezőt, hogy pozitívum is legyen a vélemény cserében. Például: "Nyugati sajtó" - hogyan lehet ezt értelmezni (média rikkancs stíluson túlmenően)? Nem megosztani kell az ország népét, hanem közös nevezőre hozni.
libellle
@sziralisa: Teljesen valótlanokat irogatsz.A német sajtó teli van olyan még kis esetekkel is, amennyiben egy migráns a fal mellé vizelt. Milyen kitalálmányokat állitassz te itt. Ezenkivül a cikk a kormányod "himestojásáról" szól.
libellle
@Csizmás Kond: Oje, megbolondult a klaviaturád? Azt akartad irni, hogy a fidess az aki elllenséges dolgokra uszitja a Magyar népet.
libellle
@Horizont: tegnap 20:09 P E R F E K T !!!Egyszerüen nagyszerüen szenzatios az irásod.
Csizmás Kond
@libellle: ...mindig azt írom amit akarok...
fin
@sziralisa: Kedves, szarlista.

Van egy ÓRIÁSI különbség, amit el/lefelejtettél:
A német kormány, és a német kormányfő jóhiszemű.
Ezzel ellentétben a magyar kormány, és a magyar kormányfő rosszhiszemű.

De igen, tudjuk értelmezni az írásaidat - nem annyira bonyolult, mint képzeled.

A 'beteg' németek valamiért mégis sokkal jobban ének, mint mi (négy évvel ezelőtt, most, és négy év múlva is).
Élni és élni hagyni - na EZ nincs nálunk, és ezért vagyunk mi sokkal rosszabbak!

A magyarok évszázadok óta minden csatát elveszítettek.
Ez nem véletlenül van ám így!
Ez nem tűnik fel tényleg senkinek?
Csizmás Kond
@Horizont: ...vagyis 26 éves vagy...és még harmatos...:))
ennyi idő alatt nem is lehet sokmindent megtanulni..:) ...és nem nézlek hülyének sem főleg hogy megtudtam a korodat betokosodottnak sem...:))
fiatal vagy és szeleburdi...ez inkább a megfelelő:)))
a hit...hát azt a te korodban még korai volna pontosítani viszont később rá fogsz jönni, hogy csak magadba higgy...és akkor se mindig mert minden befolyás érinti a hiteleségi mércédet ami a helyzetfelismerő képességet is változtatja.
Az ami itt folyik nem bírálat...na de majd az idő múlásával gondolom komolyodni fogsz::::))
Csizmás Kond
@Horizont: ...ha ugyanolyan komoly volnék mind te már rég nem beszélnénk...:)
amúgy az enyém is válasz volt igaz nem pontozva hanem tömören fogalmazva ...de ha felhígítod még megértheted...mert mindennek értelme van...
...és nem játszunk haragszomrádat...az ártalmas...
Csizmás Kond
@Horizont: na ez az látod...és értelek is.
Mézike
@Csizmás Kond: @Horizont: @Horizont: :-) Miről is volt szó? :-))))
Csizmás Kond
@Mézike: ...amiről szó sem lehetett...:)))
Csizmás Kond
@Horizont: ...vagyis rajtam nem ugrasz át...inkább rám ugrasz...?...:)
Mézike
@Horizont: Ja értem! És még a két út nem futott össze...:-)
@Csizmás Kond: Cirmi! Ne terelj, nem csorda vagyok.:-)
kutyahűség
Tragikus, bizony. Csak éppen nem belenyugszik, hanem valójában ezt akarja.
Desischado
@Horizont: Azt hiszem, a Karma és Silber nevében is nyogodtan kijelenthetem, mi is szeretünk téged drága! És azért, mert nagyon jó ember vagy, és nem mellesleg neked van világos eszed, és acélkemény gerinced!
karma1
@Horizont: Mondd, Dragam, hat hianyzott ez nekunk? egy het tok nyugalom volt nelkule...:o)))) Most majd megint megtudod, hogy milyen gaz modon kivanod Te a kishaza'dat folytonbetelepitett rabszolgatartomanynak latni...:o))))
majd csak ir neki az orvos valami uj erosebb porokat, addig meg birjuk ki, jon a Karacsony, vagy mi...:o)))
karma1
@Desischado: Nagyon egyetertek Veled, jogos!...:o))) Horizont volt az elso kommentelo, aki hozzamszolt, aztan elrohant ebedet fozni...:o)))
Aki Én
,,Európa többi részén működő civil szervezeteknek, szakszervezeteknek, pártoknak vagy vállalatoknak azonnal meg kellene fontolniuk, hogy miképpen lehetne a magyar civil társadalmat feléleszteni."
Ha erre a kérdésre megszületik a válasz, akkor egycsapásra megoldódik minden. Mármint az újjáépítés után, mert ha felébred a nemzet, akkor itt forradalom lesz. Az építőipar is fellendül, mert újabb börtönöket kell építeni.
JAJMÁR
Tragikus is. Ez a nagy magyar Tragédia, hogy mindig valami elvi megbántott önérzet bujkálódik a magyarban, ezért az indokolatlan düh és félelem, erre lehet építeni a törtetőknek. Tuti bejön, ahogy most is.
Bármit megtehetnek itt a hatalmasok, csak jól kell eladni, reklámozni, ellenségre mutogatni... hisz a "Megmentőnek" minden engedélyezve van.
Észre se veszi a pórnép, hogy annyira "megvédik" őket, de mindentől, hogy semmijük se marad, csak valami önérzet töredék, és jöhet az újabb törtető hatalom, lehet kezdeni elölről újra és újra ugyanazt. A megbántott önérzet rendelkezésre áll.
TRAGÉDIA!
Jozefina
Ez valóban tragikus és egyben tragédia is lesz!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok