A 25 éves Barbi itthoni kálváriáját állítja párhuzamba londoni sikereivel. Így kell ezt csinálni!

A levelet a lajk.hu szúrta ki Mindenamianglia.co.uk oldalon.

Kedves hazaiak!

A nevem T. Sipos Barbara, 25 éves lány vagyok, Londonban élek, immáron két éve. Azért írok most nektek, hogy feltegyek egy kérdést, amit én is feltettem magamnak, mielőtt elhatároztam, hogy nem folytatom tovább magyarországi pályafutásomat.

Először elmesélem az előzményeket. Agárdon születtem, majd Budapesten tanultam magyar szakon. Négy szemesztert el is végeztem, de úgy alakult, hogy nem tudtam fenntartani magam a fővárosban. Szinte minden tárgyból jelesre vizsgáztam, maximális ösztöndíjban részesültem, aminek mértéke 15 ezer forint volt havonta. Emellett szociális juttatást is kaptam 10 ezer forint értékben, ugyanis a szüleim nem tudtak segíteni otthonról, sőt, a Diákhitelemből én adtam haza nekik. Ebből adódóan egyszerűen nem tudtam folytatni az egyetemet, dolgoznom kellett. Gondoltam, hogy majd levelező tagozaton folytatom, de aztán, amikor bekerültem a sokat emlegetett mókuskerékbe, már erre nem volt módom.

Egy call centerben helyezkedtem el, direkt értékesítéssel foglalkoztam, úgynevezett “hideghívásos” rendszerben, ami azt jelentette, hogy ismeretlen, (főleg idős) embereknek telefonáltam, hogy különféle biorezonanciás készülékeket sózzak rájuk. Pontosabban nem is nekem kellett eladnom ezeket a méregdrága, de teljesen hatástalan és tudományos alapokat mellőző szerkentyűket, hanem úgynevezett “egészségnapra” invitáltam őket, ahol szűréseken vehetnek részt teljesen ingyen. A valóságban ez azt jelentette, hogy megmérték a vérnyomásukat, és 4 órán keresztül kellett hallgatniuk egy profi értékesítő rábeszélő szónoklatát, míg meg nem vásároltak valami több százezres kütyüt.

Kitűnően teljesítettem. A jutalékom már olyan magas volt, hogy megkerestem a nettó 200 ezer forintot is vele. Szeretem az időseket, úgy tűnik, jól tudok velük kommunikálni, de miután a régebb óta ott dolgozó kollégáim elmondták, hogy valójában hova küldöm őket, szó szerint felfordult a gyomrom. A 20 perces ebédszünetet hányással töltöttem. Aznap már nem volt sikeres hívásom. Hazafelé menet befordultam a Kálvin térről a Ráday utcára. Elindultam, és az a kérdés járt a fejemben, hogy: mi a célom ezzel az egész bohóckodással?

A 200 nettó jól hangzik, de Budapesten elment 60 az albi plusz rezsire, emellett a szülőknek felvett személyi kölcsön törlesztőjére, ami 30 ezer forintot tett ki. Bérletet is vásároltam havonta 10 ezerért. Ezzel épp a fele el is ment. Havi háromezer forintot költhettem. Ez volt magammal a deal. Nem vagyok otthonülős típus, és Budapesten azért találtam magamnak mindig társaságot, akikkel kiültünk a “Gödörhöz” vagy éppen ami jött, viszont komolyabb bulikba már nem tudtam elmenni. A ruhatáramat ebből a pénzből képtelen voltam frissíteni, hiszen napi háromezerből konkrétan a kaját tudja kigazdálkodni az ember, és ezzel be is fejeződött a történet. A call center pedig lélekgyilkos volt. A monoton, folyamatos koncentráció és a szkriptek újramondása kikészített az évek alatt.

Szóval a Ráday utcán sétáltam, és megláttam egy kávézót. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kiültem a teraszára, kértem magamnak egy lattét, és csak bambultam magam elé. Úgy éreztem, most valami mást csinálok. Nem szoktam erre jönni, nem szoktam spontán beülni egy kávézóba, de akkor és ott szabadnak éreztem magam. Csak az a kérdés pörgött a fejemben, hogy mi a célom ezzel az egész bohóckodással?

Eszembe jutott, hogy akár lehetnék mindig ilyen, mint most. Gondtalan, súlytalan és szabad. Elegem volt a magyar politikából, a depresszióból, az acsarkodásból, és abból, hogy a tisztességesnek hazudott munkámból sem tudtam megélni. Akkor azt mondtam magamnak: “Barbi! Te egy tökös csaj vagy! Fogd a cókmókod, és húzz el innen a vérbe!” Amint ez a gondolat a fejembe fúrta magát, hirtelen jó kedvem lett. Elhatároztam, hogy meglépek. Nem érdekel semmi, elhagyom az országot, és zenét hallgatva fogok takarítani valahol, vagy bánom is én, de el innen! Elvégre: mi a célom ezzel az egész bohóckodással?

Felálltam a kávézó teraszán, fizettem, és gyors léptekkel elindultam. Dühös voltam magamra. Rendkívül ideges lettem, amiért eddig csináltam ezt. Úgy akarok élni, hogy az életem a spórolásról szóljon, miközben egy call centerben megőröl az ördögi gépezett? Megvárjam, amíg a kapitalizmus sötétebbik felének legvérszomjasabb korcsa, a direkt értékesítés lerágja az agyamat? Ebből álljanak a napjaim? Mi lesz egy év múlva? Ugyanez? Na és utána? Semmi más, mi lenne. “Élünk, és fúj a szél.”

Én ebből nem kérek, – gondoltam, és már aznap hirdetéseket néztem a neten. Találtam Londonban egy hotelt, ahol minibárok feltöltésére, szobák rende hozatalára és egyéb okosságokra kerestek alkalmazottat. Felhívtam őket, egy hétre rá kellett mennem interjúra. Becsapattam egy bankba, és azt mondtam, mindent vagy semmit! Felvettem 3 kiló folyószámlahitelt, írtam egy londoni magyar lánynak egy erre szakosodott csoportban, aki épp szobatársat keresett, és last minute vettem egy repjegyet. Két napra mentem haza Agárdba, hogy elbúcsúzzak az otthoniaktól. A főnökömet még aznap felhívtam, és azt mondtam: “csesszétek meg a biorezonanciás cuccaitokat!” Aztán rátettem a telefont. Ebből talán levágta, hogy mi van, mert nem hívott vissza.

Tudtam, hogy felvesznek? Nem. Beszéltem jól az angolt? Nem, csak épp úgy, ahogy még ne tudjak letenni egy középfokú nyelvvizsgát, de azért megértessem magam. Viszont nem féltem. Egyáltalán nem. Tudtam, hogy boldogulni fogok. Ha Budapesten sikerült, ott is fog. Így is történt. Elfoglaltam a szobámat, bementem az interjúra, alig kérdeztek valamit, mondtam, hogy bevállalok mindent, ennyi elég is volt nekik. Nem sokáig kellett ott dolgoznom. Összeszedtem magam. Hónapok alatt visszafizettem a folyószámlahitelt, amit kezdő forrásnak vettem fel, kaptam egy jobb állást, mostanra már meglehetősen jól beszélem az angolt, lettek itt barátaim, nem stresszelek, meg tudok élni a béremből, a munkám valóban tisztességes, és hogy mi a különbség? Jól élünk, és fúj a szél…

Drága itthon maradt magyar fiatalok! Nem buzdítalak titeket semmire, csak hogy tegyétek fel magatoknak a kérdést: mi a célotok ezzel a bohóckodással?

Üdvözlettel,

T. Sipos Barbara

egy boldog, angliai magyar lány

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Villon
@Kovács Béla: És talán, ha a kedves vezetőink nem a "családi vagyon" gyarapításával lennének elfoglalva, és a köz szolgálata valóban közszolgálat volna, ha nem ellenségképekkel próbálnának egységet kovácsolni, ha nem a szövetségeseinket tekintenék ellenségnek, ha nem "munka-alpú", hanem tudásalapú társadalom építése lenne a cél, ha nem azzal kampányolnának arab seggeket nyalva, hogy nálunk olcsó a munkaerő, akkor valószínű, hogy nem megélhetési gondok miatt hagynák el százezrével honfitársaink. Jelzem, Svájc, Finnország, stb. sem voltak gyarmatosító országok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ez mind szép és jó ha az embernek mondjuk nincsenek itthon nagy számban barátai, párja stb. 200 nettóval meg a seggem verném a földhöz.
szaboria1
@Hellcat: Budapesti albérlettel már nem is olyan jó az a nettó.
szaboria1
Épp a minap kérdezte a kardiológusom, hogy milyen a Budapesti élet, mert épp azon gondolkoznak lakást vegyenek e az egyetemista gyereknek vagy albérlet legyen. Mivel az egyetemek környékén már 100000.-ft/hó az albérlet. Mondtam akkor inkább lakást vegyenek. Ugyanis azt már megtapasztalták drágább a pesti élet mint a vidéki.
Kovács Béla
1. Talán, ha Anglia nem megnyerte volna, hanem elveszti a két világháborút.
2. Talán ha évszázadokon keresztül nem szipolyozza ki a fél világot gyarmattartóként.
3. Talán, ha a világ őket is eladja szovjet Politbürónak és a -pénzszivattyú rajtuk is ült volna 45 évet.
4. Talán, ha Angliának is négyszer kellett volna elkezdenie csak a XX-században az eredeti tőkefelhalmozást.

-No talán ekkor lehetne párhuzamot vonni egy fiatal itthoni és angliai lehetőségei között. És mindaddig, amíg a fentiek közül legalább egy feltétel nem azonos a magyaréval, addig ez a toborzó levél ugyanabba a szemétkosárba dobandó, ahová az első világháborút megelőző és az azt követő 15-20 év amerikai kivándorlásra csábító hazug újságcikkei.

-Hogy miért hazug?
Mert nem beszél az idegen-kenyér keserűségéről. Az itthonmaradtak hiányáról, a gyökértelenségről, az ottani megélhetési kiadások nagyságrendjéről, a megaláztatásokról, az üvegnek nézésekről stb-stb.

Arra kérem T.Sipos Barbarát, hogy a következő levelét akkor írja majd nekünk, ha megkérte a kezét egy született angol, fehérbőrű, legalább középosztálybéli fiú. Mert az esetre magam is kíváncsi lennék!

5.
Yoda69
Gratulalok Barbara!
Batran belevagatal es sikerult.
Tovabbi sok sikert!
Bringás
Gratulálok ennek a talpraesett leánynak! Remélem megtalálja a számítását!
Nil
A brexit nem jelenti azt hogy nem lehet kint dolgozni- csak nehezebb lesz az utazás (Az unió előtt is lehetett külföldön dolgozni) Angliának kell a munkaerő és Barbara valószínűleg már elég közel van ahhoz hogy megkapja az állampolgárságot, ahogy az ismerőseim gyerekei is megkapták már.
Nagyon örülök hogy van a komentelők között aki a jövedelméből ki tudja fizetni a rezsit és enni is tud, stb. A többség nem ilyen szerencsés- mondjuk kíváncsi lennék milyen munkával keresi a pénzt - Barbara gerinces volt hogy otthagyta a call centeret - mert nem mindegy hogy milyen munkával keresed meg a kenyered. El kellene már felejteni hogy mindegy hogy milyen csak munkahelyed legyen. Ez a munkaadó érdekeit szolgálja és rabszolgasorsot eredményez.
Az eredeti tőkefelhalmozásból meg már elegem van mert négyévente mindig más halmoz- másképp fogalmazva: lopja meg a népet.
HA bíróság elé lehetne állítani Magyarországot megtévesztés vádjával (fehér ló- föld) akkor mehetnénk vissza az Etel-közbe. És még bocs- itt meg volt minden - nem kellett volna idegen katonáknak és papoknak szétosztani a földet - és megölni igaz magyarokat
Villon
@Kovács Béla: És talán, ha a kedves vezetőink nem a "családi vagyon" gyarapításával lennének elfoglalva, és a köz szolgálata valóban közszolgálat volna, ha nem ellenségképekkel próbálnának egységet kovácsolni, ha nem a szövetségeseinket tekintenék ellenségnek, ha nem "munka-alpú", hanem tudásalapú társadalom építése lenne a cél, ha nem azzal kampányolnának arab seggeket nyalva, hogy nálunk olcsó a munkaerő, akkor valószínű, hogy nem megélhetési gondok miatt hagynák el százezrével honfitársaink. Jelzem, Svájc, Finnország, stb. sem voltak gyarmatosító országok.
varirmag
Jól értem ? 20-21 évesen ,nettó 200 ezer forintot keresett. Minden szakmai képesítés nélkül ,"bohóckodással" .
Nem költözött haza a szüleihez, hogy estin tovább tanuljon. Nem , inkább elment
"Londonban egy hotelt, ahol minibárok feltöltésére, szobák rendbe hozatalára és egyéb okosságokra"
Tehát : Takarítani.
Megérdemli !!!
Barbikánál már csak ez a firkász ostobább, ezzel az idióta címmel.

Gratulálok , ez ám az okos húzás.
szmeagol
Jól tette!
Minden fiatal kövesse a példáját!
garrya
Egy valamit a holgy elefelejtett hozzatenni, hogy angliai fizetesbol ki sem tud venni egy lakast maganak. A legolcsobb elfogadhato allapotu egyszobas lakas 900 fontnal kezdodik Londonban. Az onkormanyzati ado kb 100 font havonta plusz rezsi kb 100 - 200 font szezontol fuggoen. Ez igy 1200 font. Erre jon az "travelcard"utikoltseg ami 100-250 font attol fuggoen hol lakik es dolgozik. Aztan az etel meg egyebek. Az on fizetese jo ha eleri az 1100 fontot. Abbol on semmit nem tud kivenni errol biztosithatunk mindenkit.

Londonban is ugyanugy atverik az embereket kamu biztositassal, kamu egeszsegugyi termekekkel stb. Itt talan meg tobb a sumak alak, csak on ezt nem latja mert nem tartozkodik angolok kozott es nem latja a rendszert at.

Kedves Barbara! Hogyan kepes on lakast kivenni a fantasztikus Londonban es a rezsit is fizetni? Kedves Barbara, Budapesten is lakhatott volna egy kozosen megosztott lakasban havi par tizezerert es akkor futotta volna a fantasztikus partykra meg "bjutiful" ruhakra.
On azt gondolja hogy a fonokok Londonban olyanok mint Terez Anya?? Hat nem.
On szerint aki a hazajaban el es dolgozik az "bohockodik"? Szerintem az a bohoc aki a legaljabb munkakert kimegy Londonba nyelvtudas nelkul es idegenekkel osztja meg az lakasat mert nem telik masra. Es erre meg buszke is. Lol.
Na ez kerem bohockodas.
Gratulalok kedves Barbara.
varirmag
Barbika ugyanolyan idióta mint a firkász aki ezt írta !

De , Barbika legalább Londonba értelmes munkát végez !! Takarít és nem stresszel !
Boldogan él az albérleti szobájában !!
Ez ám az élet !! Ez ám a karrier !!! :-)))))
világlátó
Távol álljon tőlem hogy ítéletet mondjak az ifjú hölgy Angliába távozásáról, vagy azokról akik itthon próbálkoznak elindulni, talpra állni.A probléma gyökere abban van, hogy ebben a szép kis országban miért nincs átgondolt terv a ma születettek felneveléséről családi körben, oktatásáról, felkészítéséről, annak megfelelő munkába állásáról, az életbiztonság megvalósításáról.Ebbe még az is belefér, hogy egy időre külföldön is tanuljon, dolgozzon, szerezzen nyelvi és minden más magabiztosságot, majd térjen haza és kapjon egy lépcsőfokkal feljebb státust az életpálya modell szövevényes rendszerében. Az ilyen módon felkészült fiatalok talán nem mennének el kisegítő , alkalmi, vagy akár főmunkaidős alkalmazottnak egy másik országba, ahol versenyt kell állnia a harmadik világból érkezettek esetenként nagyon ügyes, kitartó versenytársaikkal.Munkaerő hiány van még az autóiparban is. A hazai gazdasági szerkezet általam / is / átláthatatlan, még akkor is, ha azért tisztában vagyok a gazdasági ágazatokkal. Az azokhoz tartozó nagy-, közepes- és kisvállalkozások ezernyi résztvevőiről csak részleteket tudok. Az egyetemeken rendezett állásbörzéken ezernyi munkahelyet kínálnak. Mára mégis közel félmillió magyar dolgozik külföldön. Vajon miért kényszerülnek erre? A fent megjelölt bohóckodás helyett miért nincs normális munka, ami igényli a szellemi és a fizikai erőnlétet, a munka tárgya valami fontos és nélkülözhetetlen alkotórésze valami fontos végterméknek. Az autó is ilyen természetesen, ahogy a telefon, az elektronikai eszközök, a háztartások kellékei no és az élelmiszer, valamint annak csomagolása. Az élelmiszer stratégiai termék - mondják.Számtalan élelmiszer terméket tudnánk előállítani, ami megfelelhet a mai elvárásoknak, az egészségtudatos életvitelnek. Aztán itt a víz, ami talán még inkább stratégiai termék.Itthon kell tisztességes, értelmes, lélekemelő stb munkát találni az embereknek. Idegenben mások után takarítani? - nem hinném hogy ezt akarják a fiataljaink.
r2d2
Igen! Ha elvégzi a magyar szakot, akkor 100e nettóért itthon lehet a NEMZET NAPSZÁMOSA! Vannak akik végig csinálják, diplomával a kezükben + legalább egy középfokú nyelvvizsgával (mert ugye enélkül nincs diplex) elmehetnek 900e -ért Svájcba mosogatni!
hemami
Gergő Viola : Valóban, a föld az élet és hatalom, ezért akarják idegen hordák elfoglalni és elvenni tőlünk. Ne adjuk oda nekik !
teuton
@hemami: Hülye demagog uszito! Na pont ilyenek maradnak Magyarorszagon Orban segget nyalni, mert olyan hülyek, hogy külföldön meg takatitasra sem jok nyelvtudas nelkül...
hemami
Egy kicsit sem vagyok Fidesz-hívő, de ettől még lehet más a véleményem és nem is akarok külföldre menni, már csak korom miatt sem, de nem szeretném, ha az unokáim erre kényszerülnének, mert itthon nem találják meg a számításaikat. Egyébként ők nyelvtudással rendelkeznek, nekem már nem igazán van rá szükségem, ettől függetlenül még a 70-es éveimben is foglalkoztam nyelvtanulással, de be kellet látnom, hogy nem véletlenül kell fiatal korban tanulni. Ez nem jelenti azt, hogy minden öreg demens is, de az tény, hogy az agyunk már nem úgy tudja befogadni az új ismereteket, mint hajdan, fiatalon. Egyébként én még senkit nem hülyéztem le a véleménye miatt, még nálam fiatalabbakat sem, állítólag a vélemény még szabad, minden személyeskedés ellenére is.
iteo
Hm. Asszem kimegyek Londonba biorezonanciás készülékeket árulni.
vadnarancs
Forr a véretek mi trafikos seggnyaló parasztok? Ő is keres annyit mint ti havonta, csak nem lesz barna a nyelve!
deal
Sokan közületek tényleg ezt is képesek lehúzni, meggyalázni?
Mivel zárta a lány a mondandóját?
"Boldog"
(És el is mondta miért.
És aki akarja, meg is érti miért.)

Te azt hiszed a pénz minden?
Ezt ne pénzbe mérd!
A szabadságot nem lehet pénzben mérni, pénzért megvenni.
Amikor békén hagynak téged, és férkőznek be a privát szférádba, hogy rád öntsék a szarukat.

És kik szólnak be?
Akik nem boldogok.
A nyögvenyelősek.
Egy munka sok pénzt keresve is lehet átok, míg egy másik munka kevesebb pénzért is lehet áldás.
De itt másról is szó van.
Te sokat tanult, itt kevesebbet keresel, mint egy sokat tanult kint, ami talán kevesebb tudást igényel, de igazi értéket termelő, a szolgáltatásban,másoknak igazi örömöt okozva.

Persze nálunk sok tudással sokat hazudva, lopva, csalva, sikkasztva több pénzt is lehet keresni, de egy normális lelkivilágú ember nem kíváncsi erre.
Ki kíváncsi egy rablógazdaságra?
Hogy valaki képes legyen erre, meg kell alkudnia, el kell fogadnia, a lelkiismeretét el kell nyomnia.
Egy ilyen ember, hogy tudna boldog lenni - de úgy igazán?

Dobj fel százmillió forintot, és állj alá.
talán boldognak érzed magad - rosszul.
Ahogy leesik az utolsó húszezres is, el is múlt.
Ott van a talpad alatt az egész.
Ott fütyül a szél a talpad alatt, és talán eszedbe jut, hogy szerezted - milyen áron.
Ha ez még akkor sem jut eszedbe, közlöm a rossz hírt: Sikerült teljesen elfojtanod magadban a lelkiismereted, ami valójában emberré tesz.

Ne tévesszen meg, hogy ez a fajta ember szélesen vigyorog a kamerába, mert ezeknek az embereknek dugig vannak a szekrényeik csontvázakkal.
karma1
@varirmag: 19.49-re: Mielott meg elkezdenel kopkodni a "barmilyen" munkara, meg "gratulalni" Barbinak a bevalasztasahoz: Hogy tudd: kizarolag Magyarorszagon kell szegyellni, hogyha valaki nem orvos, mernok, tanar, vagy informatikus, mert nem ezekbol el, hanem peldaul nover (es mint ilyen, AGYTALAZ , magyarul SZART PUCOL!!!), vagy eppen takarit (JAJ, WC-T PUCOL 8 oraban!), vagy eppen buszsofor, vagy arufeltolto egy multinal...
KIZAROLAG MAGYAR EMBER NEZI LE AZT, aki nem trendi munkat vegez!
Ha tudnad, hogy ez kulfoldon teljesen maskepp van, akkor a foldig esne az allad.
De te valoszinuleg nagyon jol erzed magad otthon, bemesz nehany kozossegi oldalra trollkodni, es maris megvan a napi tisztes betevo, hiszen jo ez a magyarnak, es kozben WC-t se kell pucolnod.
Allatira sajnallak, ezert csak annyit mondok: egyszeru szupermarketben, penztaroskent a legrosszabb fizetessel kerestem 180 ezer forintnak megfelelo penzt, heti 40 oras munkahettel szamolva, 5 x 8 oraban. Ezen felul befizettem az adomat, a nyugdijjarulekomat, mindent, amit kellett. Kozben tanulhattam, hogy meglegyen az itteni diplomam is, es azt csinalhassam, amibol otthon is megeltem. Elso generacioskent beilleszkedtem, felepitettem az uj egzisztenciamat, megvan mindenem, amirol te almodni sem mernel a trollkodasod mellett.
Azert irok erre a kozossegi oldalra, mert valakinek el kell mondania, hogy letezik elet orbanon tul is, es nem kell adocsalasal, hazudozassal, masok seggenek nyalasaval megkeresni a betevo falatot. Lehet elni korrupcio nelkul, jol.
Mindenkinek a sajat dontese, hogy hol el, mit csinal, Barbi jol tette, hogy valtott!
karma1
@teuton: Mindig azok osztjak az eszt a kulfoldi munkarol, akik egesz eletukben a falujuk hatarat sem hagytak el, nem beszelnek nyelveket, nem tajekozodnak mas orszagokbeli lehetosegekrol, akiknek a legnagyobb riszk az eletukben az volt, hogy adot csaljanak el, vagy ne fizessek egy darabig a TB-t.
Ilyenkor persze a fenenagy magyarsag elorangatva, melldongetve, es "inkabb ehezunk e hazabanm, de mi akkor is itt halunk meg" hozzaallassal elnek, aztan 60-65 eves korukra elkezdenek zizizni, hogy elb@sztak azt az egy eletuket, ami eppen van, es mindenki mast elkezdenek ezert hibaztatni, sohasem magukat, lehetoleg Gyurcsanyt, Sorost, a liberalisokat, a demokratakat, a sarki fuszerest...
En is tudok olyan holgyrol es a kamasz fiarol, aki 4 honapig elt egy baratom lakasanak az egyik szobajaban, munkanelkulikent, hiaba volt a holgy diplomas, meg arufeltoltonek sem vettek fol, mert "tulkepzett" (azokat meg nem lehet megvezetni, hulyenek nezni, rajuk vagni a leltarhianyt, mert pillanatok alatt atlatjak a rendszert, tudnak szamolni).
Ez a holgy aztan kapott egy allasajanlatot Londonba, volt a kezeben egy telefonszam a cegtol, egy , ahol szallast szerezhetett olcson az indulashoz, es ezzel elindult a 16 eves fiaval. Ra egy evre nemcsak, hogy megalapozta biztonsaggal a sajat es a fia jovojet, iskolajat, de meghivta a baratunk kislanyat is halabol a 4 honapi ingyenszallasert. Repjegyet es kinntartozkodasra mindent fizetett.
Ilyen horribilis - 900 font - lakasberletet csak London Belvarosaban vagyok kepes elhinni, mert ez egeszen irrealis.
karma1
@deal: Nem tudom, hogy adhatnek 1000 lajkot...:o))))
Villon
@garrya: Olvass figyelmesebben. Nem egyedül bérel lakást. Különben pedig nem feltétlen szükséges London belvárosában bérelni. Rendes családi-házas környezetben 3-400 fontért. De bizonyára igen jól értesült vagy, amit saját tapasztalatod erősít. Ha feltételezésem megállja a helyét, akkor kérlek, másokat se nézz hülyének. De ha igazad van, akkor mivel magyarázod, hogy közel ötszázezer honfitársunk vállalja hogy inkább külhonban él és többségüknek esze ágában nincs hazajönni! De ezen kívül aki bátorítja a kivándorlást, az a kedves vezetőnk eredményét erősíti, hiszen a mi Viktorunk büszke arra, hogy milyen sok pénzt utalnak haza a kint élők. Bár szerinted ott nem lehet megélni, mert ez a leány is csak bohóckodik.
Villon
Tényleg nem-értem a Kedves vezető mellett kiállók köpködését. Hiszen pont a mi fényességes vezetőnk büszke arra a sikerre, hogy a külhonban dolgozók több-száz-milliárd forintot utalnak haza és ez mekkora siker a nemzetgazdaságunknak. Ezek szerint pedig jó úton haladunk a totális siker felé. Aki teheti, az mind elmegy, aztán ezek pedig lopjanak, raboljanak maguktól. Persze közben mindenkit utáljunk aki elmegy, meg azt aki átutazik, meg aki marad. - Mindegy, csak utáljunk valakit, mert az nagyon fontos!
Tódor
Nos ha választás, vagy szavazás van, ez a lány nagyon nehezen, vagy nem tud. A dák cigány, aki még nem is járt magyarországon, az megteheti levélben. A csuti geci és tetves élősködő csürhéje minden tehetséges magyart elüldöz, hogy királykodhasson az agyatlan birkák felett, és betelepítse az országba a dák tetveket.
GeoCravker
@Szeparepa2: "de legalább elviselhetőbb, mondhatni némi átmeneti boldogság illúziót is megad az ottani mókuskerék, hiszen legalább az alapvető megélhetést, a számlákat vérhugyozás nélkül ki tudod fizetni... ez is valami a kisembernek... "

Hidd el, ez többnyire elég. Sokaknak nem a munkával, hanem az itthoni döglődéssel van bajuk.
GeoCravker
@Tódor: Már három éve is nyilvánvaló volt a társadalom szociális abortusza
endresy.blogspot.hu/2013/09/ismet-tarsadalom-szocialis-abortuszarol.html
A fiatalok elvándorlása nyomán generációk fognak eéveszni
teuton
@Szeparepa2: A hülyek maradnak, es te is közejük tartozhatsz, de milyen jogon beszlesz masok neveben? Talan azokat kerdezned meg, akik elmentek, hogy jol erzik-e magukat külföldön (vagy csak jobban), de legfökepp hogy visszamennenek-e Magyarorszagra? En ismerek sokat a környezetemben, senki közülük nem vagyik vissza, meg nyugdijaskent is marad, söt meg a magyar allampolgarsagot is sok leteszi es felveszi a külföldit... Egyebkent meg aruld elazt is, milyen sikeres volt a penzzel visszacsabito programm? Olyannyira, hogy 0,01%-ot nem tudtak vele visszavinni, igy le is allitottak... Ha neked tetszik a fidesz-tragyaban valo dagonyazas, akkor maradhatsz, de aki többre-jobbra vagyik, az megy!
varirmag
@karma1: ""Allatira sajnallak, ezert csak annyit mondok: egyszeru szupermarketben, penztaroskent a legrosszabb fizetessel kerestem 180 ezer forintnak megfelelo penzt, heti 40 oras munkahettel szamolva, 5 x 8 oraban. Ezen felul befizettem az adomat, a nyugdijjarulekomat, mindent, amit kellett. Kozben tanulhattam, hogy meglegyen az itteni diplomam is, es azt csinalhassam, amibol otthon is megeltem."""

Szegény te ! Ha nem köpködnél hanem figyelnél, elmondanám, hogy ez nekem itt is sikerült. Csak a "pénztároskodás" kimaradt az életemből.

"" Elso generacioskent beilleszkedtem, felepitettem az uj egzisztenciamat, megvan mindenem, amirol te almodni sem mernel""

Gondolod ??? Te kis ügyes távolbalátó !!!

A " trollkodasról" : Én évek óta itt vagyok a propin, , mindig a saját véleményemet írom le.
Te meg "odakintről" ( vagy mégsem ?) köpködsz .
Az írásokhoz, cikkekhez szólj hozzá, ne a véleményekhez , ha megkérhetlek.
U.i.
Bocsáss meg , de a "karma" típusú "okoskákkal " nem "beszélgetek"
Minden jót neked, ott ahol vagy.

Elso generacioskent beilleszkedtem, felepitettem az uj egzisztenciamat, megvan mindenem, amirol te almodni sem mernel a trollkodasod mellett.
varirmag
""El lehet menni""" Gy F.
Bárki, bármikor elmehet ha nem érzi jól magát, ha mást akar, ha ...és ha ...!!!
Senki nem tartja vissza őket.

De vannak akik minden sz@r ellenére itt, ebben az országban akarnak és tudnak is tanulni, dolgozni és boldogulni.
Vannak akik minden nehézség ellenére, itt maradnak és elérik mindazt amiről álmodtak.
Szabad a választás !
karma1
@varirmag: te is tudod, hogy Gyurcsany Ferenc kiknek mondta, hogy "El lehet menni innen",... Azoknak a vallalkozoknak, akik huztak a szajukat a magyar adotorvenyekre, es azzal peldaloztak, hogy Szlovakiaban micsoda jo eletuk van a vallalkozoknak... ERRE mondta Gyurcsany, hogy akkor huzzanak el oda a vallalkozok...
Kosz, egyebkent en is hosszu evek ota jovok erre az oldalra, az "okoskodasom" pedig nem okoskodas, kizarolag szemelyes tapasztalat.
Nem szemelyeskedtem, kizarolag Barbi leveklevel kapcsolatos velemenyedre riposztoztam. Ha nem tudnad, ennek az oldalnak ez a celja, szerepe.
Legkozelebb, ha latod, hogy enn szolok hozza, ugorj egyet, es aznapra mar minden problemad megoldva.
Ha viszont Te otthonrol osztod az eszt egy kulfoldon elovel kapcsolatban, akkor ne haragudj, en toronymagasan folotted allok.
Barbi is, meg en is csak azt tudjuk mondani: mindenkinek all a zaszlo, aki meglepi, tudja, hogy nem lesz egyszeru, de meg kell probalni. Csak az tud ehhez igazan hozzaszolni, aki vagy maga van benne, vagy valamelyik csaladtagja, esetleg kozeli baratja.
varirmag
@karma1: 1. Olvasni !
2. Értelmezni !
Menni fog ???
karma1
@varirmag: Neked ugyanezt javaslom, es aggodom is, hogy vajon menni fog neked? Addig is egy kis ertelmeznivalo:
24.hu/belfold/2006/06/15/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol/
Jozefina
Igazab volt a csajszinak. Elhatározás kérdése. Bátran neki vágni. Itthoni siránkozásból semmi nem lesz. Van ismerősöm, aki egy hátizsákkal, nyelvtudás nélkül 7-éve él Angliában. Nem Londonban, hanem attól pár kilométerre, Kitűnően érzi magát. Néha hazalátogat, de azok közé tartozik, akiknek soha többet Magyarország!!!
Sok sikert Barbi!!!
emerencia
Én nem emelném piedesztálra Barbit de az őt bírálókkal sem értek egyet mindenben. Egyszerűen csak élt a lehetőségeivel de ez nem mindig jött neki össze. Nem hiszem, hogy tőle bármiben is rosszabbak azok a fiatalok akik másféle utat választanak itthon vagy külföldön és meg van az a képességük, hogy felismerik még a munkavállalás előtt, ha erkölcsileg elfogathatatlan munkát várnak el tőlük. Barbi nem egy utánozandó példakép, csak egy történet a sok közül.
emerencia
@karma1: @varirmag: Nem gondolom, hogy bárkit illene le vagy felminősíteni pusztán azért mert elment vagy maradt. Karma te azt írod, hogy a világban nem nézik le az embert, ha nem elit munkát végez, hanem megbecsülik. Akkor te miért ekézed az életüket itthon ledolgozott hatvanasakat? Szerinted az normális, hogy öregségükre azért kell elnyomorodni oly sok embernek mert akarva, akaratlanul a szülőföldjén dolgozza le az életét? Varirmag te pedig azt írod, hogy "vannak akik minden sz@r ellenére itt, ebben az országban akarnak és tudnak is tanulni, dolgozni és boldogulni." Ez igaz. Csak az a baj, hogy Magyarországon egy boldogulós emberre túl sok olyan nem boldogulós honfitárs jut aki tisztességgel, hozzá értéssel és szorgalommal végzi a munkáját. Ez egy torz társadalom, melyben sajna nem nagy dicsőség sikeresnek lenni. Azon kellene dolgoznunk mindnyájunknak, hogy ez egyszer és mindenkorra megváltozzon. Béke veletek.
karma1
@emerencia: Jezusmaria! Hol olvastad tolem, hogy en barkit ekeznek, aki nyugdijkorhataru??? Ez meg viccnek is rossz lenne! Remelem, ezt Te sem gondolod komolyan! Hogy ekeznek barkit is, hiszen en is 62 eves multam...Epp ezt probalom elmagyarazni olyanoknak, mint varirmag, aki otthonrol azokat becsmerli, akik - korra, nemre valo tekintet nelkul - kulfoldon vallaltak munkat! Pont azt mondom, hogy az en korosztalyomnak szinte eselye sem lesz arra, hogy rendes nyugdija legyen, pedig az egesz eletuket becsuklettel vegigdolgoztak, adoztak, TB-t fizettek, es most - bocs - de sz@rba sem veszik oket.
Ha barhol ilyen ertelmet vont volna le barki is - nemcsak Te -, azoktol elnezest kerek a felreerthetosegert - persze, ha volt ilyen...Igazan sajnalnam, ha ez jott volna le...
Amikor en hagytam el az orszagot, akkor meg csak annyi volt a baj otthon, hogy egy 40 ev folotti, elvalt no egy gyerekkel sz@rt sem ert mar az akkori kormanyzat szamara sem. Valaszthattam - valasztottam.
Ugyanezt lehet tennie kulonben mindenkinek,: valaszthat egy bizonytalan, de tobbet, mast igero elet vagy marad, termeszetesen kulonbozo okok miatt. Tudom, rengetegen tennek meg, de az idos szulok, vagy mas korulmenyek miatt megsem indulhat el semerre sem. Nekik a legrosszabb a helyzetuk, mert onhibajukon kivul meg kell alkudniuk azzal, amire esetleg ok nem is szavaztak. Mindenkeppen nehez a dontes, akar mozdul valaki, akar marad.
emerencia
@karma1: Ma 02:58- kor írtad de így még egyszer elolvasva rájöttem, hogy a melldöngető mélymagyar itthon élőkre céloztál. Őket én sem kedvelem, bocs a félreértésért.
archive
Megragadt bennem egy mondata: "Elegem volt a magyar politikából, a depresszióból, az acsarkodásból, és abból, hogy a tisztességesnek hazudott munkámból sem tudtam megélni." Sok fiatal igen, ezért is hagyja itt az országot. Nem a buli miatt, hanem azért, mert hazugságot lát, hall mindenhol. Hogy dolgozhat éjjal-nappal, akkor sem viszi semmire (csak ha sógor koma)
garrya
@Villon: Önnek fogalma nincs a lakás bérlés költségéröl Londonban. Legyen szíves olvasson utána. A hölgy Londonban él és azzal henceg hogy otthon nem tud lakást bérelni de kint megéri. Kint egy "shared house"- ban lakik amit otthob is megtehetett volna és akkor még spórolhatott volna is. Minek kötözködik velem? Én tényeket ragadtam ki amikkel nem lehet vitatkozni. azt lett volna a lényege a mondandomnak, hogy Londonban sem ér többet a kereset ha ugyanúgy akar élni mint otthon. Ha egy "single" szobával megelégszik Londonbam akkor Budapesten ez miért nem jó?
Villon
@garrya: Köszönöm válaszát. Két dologra engedje meg, hogy felhívjam figyelmét.
(1) Engedje meg mindenkinek, hogy maga döntse el, hogy mi jó neki, hol és miért.
(2) Jómagam nem ismerem az összes lakhatási lehetőséget, annak költségeit Londonban. Amennyiben Ön birtokol ilyen információt, kérem ossza meg. ( feltehetően több-ezer lehetőség közül lehet választani )
Megjegyzem, én is dolgoztam külhonban, Karintiában vállaltam fél évet és lényegesen több pénzt tudtam hazaküldeni havonta, mint amennyit itthon megkerestem és még spórolnom sem kellett, valamint belefért kéthetente a hazautazás (egy út oda-vissza 1,200 km)
Grafix69
Magyarországon az állam olyan törvényeket hoz amivel már akkor tisztában vannak ,hogy élhetetlen amikor beterjesztik . Olyan adó és járulék törvényeket hoznak , hogy teljesen egyértelmű , nem lehet betartani azokat mert akkor éhen hal mindenki. Magyarországon olyan járulék törvényeket hoznak vállalkozóknak amiket ha betartanak azonnal tönkremennek. Magyarországon mindenki tudja ,hogy trükközések és szabálysértések nélkül nem lehet életben maradni , még azok is tisztában vannak ezzel akik büszkék az úgynevezett Magyar modellre . Magyarországon aki azt gondolja ,hogy lehet élni 80-100 ezer forintból havonta , az elmebeteg. Családok mennek tönkre és azok akik tehetnének ellene nem csinálnak semmit , persze nyilván havi 1-2 millió forintnál nem veszi észre a valóságot. Nyilván a csaj is tudta ezt ezért lépett ,ezért léptem én is a családommal együtt , nem nézek le senkit aki 70 ezer forintokért dolgozik otthon ,viszont aki fizeti őket mélységesen megvetem. Aki tud elmegy aki nem tud marad ,de egyre kevesebben maradnak főleg azért mert nem akarják,hogy ilyen szarházi politikusok kilopják azt a kevés pénzt is a zsebéből amiért keményen megdolgozott míg azok verték a farkukat. Magyarországon azok élnek jól akik lopnak , vagy így vagy úgy de sokféle lopás van , a kenő pénz is az :)))) Mindenki hazudozik azért ,hogy megéljen a munkahelyen meg vissza élnek a helyzeteddel pl ha hiteled van vagy elváltál vagy nő vagy .Aki azt gondolja ,hogy ez nem így van az meg csókolja körbe a honatyákat. Remélem mind börtönbe kerül.
Perwool
Általában azok mennek el akiknek tele a tö...ke az ígéretekkel, a feketemunkával,a fizetés nélküli életükkel, és az élhetetlen agyonpolitizált állandó szabadságharcban, kampánylázban élő Orbánlanddal!
garrya
@Villon: Annyit tennék akkor hozzá, hogy én magam több, mint 10 évet éltem Londonban. Jelen pillanatban is egy egyszobás lakást bérelek ami 950 font havonta plusz egyebek 200-300 font havonta. Ennél nem igen van olcsóbb. Kis studio vagy bedsit talán 800 - 900 fontért, de azok rém kicsik.

Én London szélén lakok aminél kijebb már falvak vannak ahol olcsóbb lenne de onnan nem éri meg bejárni, se időben, se árban. Egy vonat bérlet havi 300 font felett van Londonon kivülről. Plusz kilincstől kilincsig sem rövid az út. Volt benne részen és nem lehet élvezni túlságosan.

Fel lehet ütni a rightmove.co.uk vagy a zoopla.co.uk weboldalakat amik a legpopulárisabb albérlet kereső oldalak. Ott majd láthatja mennyire nem olcsó itt.
London valószinűleg a világ egyik legdrágább városa utazás és albérlet szempontjából.

Természetesen vidéken olcsóbb, de ott munkát is nehezebb kapni meg kevesebb ismerőse is lenne az embernek.

Nekem az a problémám, hogy a kedves Barbara "lebohócoz" embereket, akik keményen dolgoznak és az, hogy inkorreltül hasonlitja a megélhetési lehetőségeket Londonban és Budapesten. Úgy lenne fair, ha lakás bérlést lakásbérléssel hasonlitotta volna össze, nem pedig lakás bérlést egy szoba bérlésével amiben sok idegennel osztja meg a konyhát, fürdőt stb. Ez így nem áll meg.
A hölgy elfelejtett beszámolni a valós költségeiről és fizetéséről.
Az, hogy a fiatal hölgynek egy negatív munkaélménye azt kezdeményezi, hogy lebohócozza az országot és arra buzdítson, hogy mindenki lépjen le?? Ezt nem értem és nem is akarok ezzel egyet érteni.

Én egy olyan helyen dolgozok, ahol egyetlen litván dolgozik és kb 100-120 angol. El kell mondjam, hogy egy fizetésből egyikőjük sem képes saját lakást bérelni. Másodállásuk van, segélyt kapnak, párjukkal együtt bérelnek stb.

Természetesen ha valaki hajlandó egy "lyuk"-ban éldegélni és órákat tölteni buszon, metrón, hogy munkába jusson, akkor tud spórolni. De ha a kedves Barbara ugyanazt az életmódot folytatná Londonban,...
Villon
@garrya: Tisztelettel vettem viszontválaszát. Az általánosításokkal magam sem értek egyet még akkor sem, ha az elkeseredés okán történik. Ez miatt nem is tértem ki a levél stílusára, valamint azért sem, mert ez esetben irreleváns számomra. A lényeg az, hogy egyre többen hagyják itt Magyarországot, és ennek bizony oka van, nem csak gazdasági. És ha nagy tömegben vállalják hosszú időn keresztül azt, amit Ön is vállal, akkor az bizony országvezetési hiba. Ellentétben a Fényességes vezetőnkkel, én nem tartom sikernek, hogy ennyi pénzt utalnak haza, hiszen ezek adózott pénzek, ami után a közterheket nem a magyar államkasszába fizetik. (másfelől viszont ennyivel kevesebbet tudnak politikusaink elsibolni.)
karma1
@garrya: 16.27-re: Azt hiszem, Te nem vagy tisztaban a magyarorszagi alberleti arakkal, meg ha shared home-okrol is beszelunk. (Ezt inkabb flat-elesnek hivjak, annyi fiatal all ossze, ahany haloszoba van a berlemenyben, a konyhat, furdot kozosenn hasznaljak).
Arrol nem beszelve, hogy Ma.o.-n meg a tyukolat is kiadjak luxus-alberletnek, mig Londonban a landlordnak rengeteg kotelezettsege van a berlojevel szemben.
karma1
@garrya: Csokolom, ne a koltsegeket tessek ecsetelni, HANEM AZ INCOME-ot! Azt, hogy mennyi penzert tetszik arrafele nyomorogni. Mert meg a vegen megsajnalom, es nem ertem meg, hogy akkor miert is nem jon haza, ha annyira draga az elet Londonban???
garrya
@karma1: Most én hogy jövök a képbe??? Ön elvesztette a fonalat. Mi a Barbara leveléről beszélgetünk aminek semmi köze ahhoz hogy én hol élek. Ön ismeri az én múltamat? A sztori nem rólam szól, ne személyeskedjen itt velem hanem maradjon a témánál. Az én magánéletemhez önnek semmi köze.

A másik meg az ön matekja elég gyenge ha azt gondolja a bevétel nagysága határozza meg a jólétet és nem pedig a bevétel mímusz kiadás. Lol.

Kérem mégegyszer, bármennyire nehéz is ezt megérteni, de ne keverje az én életemet a történetbe mert annak semmi köze az egészhez. Én tényeket közlök amiket sajnos tagadni nem lehet.
Én sosem mondtam hogy jó az élet Magyarországon. Azt sem mondtam, hogy Londonban az élet olyan drága hogy sajnáltatnom kell magam. Az ilyen csevegésnek semmi értelme mert ön nem képes megérteni az írott szöveget és bele akar magyarázni dolgokat amik nincsenek ott. Hihetetlen. Ilyen hozzáállással elég nehéz egy jót beszélgetni. Sajnálom.
Ön ráírt a hozzászólásomhoz de érdemben semmit nem adott hozzá hanem engem belekevert mintha rólam szólna ez az egész.
Ilyen hozzáállással nem szabadna vitatkozni mert senki nem fogja komolyan venni a életben.
kamazuka
Kedves Barbara!
Szívből örülök,hogy kint sokat keresel,annak,hogy jól élsz,mert kint megbecsülnek, mégjobban örülök.De leveled eleje megdöbbentett.
A nevem T. Sipos Barbara, 25 éves lány vagyok.
Az aki egy egyetemi szakon elvégzett 4 szemesztert,és ráadásúl magyar szakon,hogy vetemedik egy írásában arra,hogy keresztneve és kora után leírja,hogy őőőőőőőőő lány!
Bár az idők változnak,de meg sem fordult bennem,hogy netán fiú lennél.
Biztos,hogy ez saját sírásod?
Grafix69
Egy valamit nem kellene elfelejteni az okosoknak,az élelmiszer árak közel , közel azonosak a Magyarországiakhoz , a fizetések meg a hatszorosa néha több, akkor ha a lakhatás pl a 3 szorosa az otthoninak akkor kérdezem az okos kommentelőkhöz mi a francrolsz beszélsz mikor nyugaton ha kuporgatsz akkor is heti 50 euróból eszel és közben keresel 1700 eurót?
Grafix69
otthon eszel heti 15000 ből fizetésed meg pont erre elég .nem kell a mese
karma1
@garrya: Ha a 19.02-es hsz-edben nem azt irod le, hogy te hogy eltel, mennyi volt az income-od, akkor en sem szemelyeskedtem volna, viszont a te sajat keresetedhez hasonlitottad Barbaraet. Egyebkent mibol gondolod, hogy 1100 fontnal nem kereshet tobbet? Te ezelott X evvel ezelott voltal ott, nem tegnap.
Azalatt a 16 ev alatt, amiota en elek a magam valasztotta orszagban, kormanyvaltas is volt, kokemenyen, valtozasok a minimalber-meghatarozasban, egy csomo olyan rendelkezes jott be, amitol az eletunk rengeteg vonalon megvaltozott.
Mondjuk, ha 10 evi londoni munkavallalas alatt nem szoktal ra a tegezodesre (mivel az angol nyelv nem ismeri a magazodast), akkor tenyleg jobb, hogy visszamentel Magyarorszagra. Ott kellenek az ilyen sokatprobalt emberek...
radikalisdemokratak
@Kovács Béla: megbúbolod te azt a dolgozó kedves mamádat!
mi a jó qrva édes anyjáért kellett ennek a magát magyarnak nevező gyülevész csürhének egy horty, egy szálasi, egy rákosi, egy kádár, s mi a jó kurva édes anyátokért kell nektek a
.
GECIGÁNY
.
a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG= FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDAVEZÉRE?
.
he? mi? na!
.
SZOLGANÉP ROHADJÁL MEG!
radikalisdemokratak
el kell olvasni a
.
blogászaton
.
a határátkelőre mutató linken a cikket arról a csajról is, aki kiment, dolgozott - a legalján egy török kebabosnál kezdte! - ma meg írónő, akinek saját kiadásban - interneten e-könyvként! - jelent meg az első angol nyelvú könyve, melynek sikere után ma már best sellerként árulják a másikat angliában!
nem büdös gyökér rothadt mellét verdeső nemzetállami függetlenségét féltő mélymagyar, hanem egy értelmes, felnőtt, saját sorsát alakítani akaró ember, aki sikeres!
garrya
@karma1: @karma1: Jujj. Ez durva. Te nem érted az irott szöveget. Hagyjuk is mert így nincs értelme vitatkozni. Engem keversz bele a sztoriba megint, meg hogy magázódunk, tegezödünk stb. Hitetletlen a hozzáfüzni valód.
Sosem mondtam hogy, hogy milyen jó Magyarországon, a keresetemet sem hasonlitottam az övéhez. Azt próbáltam leirni, hogy jobban él egy kisszobában mint otthon egy egész lakásban. Ez igy nem fair összehasolítás. De úgy látom nem érted ezt.
A hotel fizetéseket pedig magad is megtudhatod ahelyett hogy másokat pocskondiázol. Olvass és kérdezz utána ahelyett hogy acsarkodsz. Még egyszer kérlek ne személyeskedj, hanem maradj a témánál és olvasd újra a mondandot ha nem érted. Én nem.hasonlitottam a fizetésemet az övéhez hanem leírtam, hogy Londonban mit mennyiért kaphat. A saját frusztráltságodnak ne így adj hangot. Szép napot.
Csizmás Kond
...tökös csaj...lehet a tökei befolyásolták.
Amúgy az egész mese még nem is szirupos...csak langya egyveleg. Nem tudott magyarszakos lenni ezért takarít külföldön...de nem is ezért...
karma1
@garrya: Hidd el, hogy nagyon jol tudom, hogy mit beszelek, a szovegertesem pedig NBI-es... Veled egy percig sem szemelyeskedtem, csupan arra hivtam fel a szives figyelmedet, hogyha valaki kulfoldon tud megelni sokkal jobban, akkor tegye azt. Szamtalan hasonlo eset tortent meg a leheto legkozelebbi barataimmal is, magamrol nem is beszelve, tehat TUDOM, hogy mirol beszelek.
Lehet, hogy Londonban ez nem egy karrier - valoszinuleg nem, de egy BIZTOS megelhetes, es nagy valoszinuseggel ez a munka egy jo darabig nem lesz veszelyben, vagyis ezt a lanyt nem fogjak penteken azzal bucsuztatni, hogy hetfon mar nem kell bejonnie dolgozni.
Ezt a bizonytalansagot, jovotlenseget, oktatasi bizonytalansagot bizony a jelenlegi kormany politikaja hozta a kozeletbe, tavaly februar ota megspekelve az elrettentessel, felelemkeltessel, mert egy besz@rt nep folott sokkal egyszerubb uralkodni.
Megigerem, hogy ezentul barmit irsz, meg ha epuletes furcsasagot is, at fogom ugrani, nem reagalok ra, te is tegyel ugyanigy.
garrya
@karma1:Lol. Épületes furcsaságok mert tisztában vagyok az árakkal meg fizetésekkel. Ok te NB 1-es. Lol ismét.

Nem az a baj hogy mashol jobb neki, nem az a baj hogy magasabb e a fizetése vagy sem. Az sántít hogy olyan körülményeket hasonlit össze ami nem fair. Ezt nem sikerült megérteni??? Trabantot ne hasonlítsunk Ferrarihoz.
Ha jól érzi magát az rendben van, nominálisan magasabb a fizetése rendben van, de ne mondja azt hogy mekkora király mert egy kis szobában lakik olcsón egy olyan házban amit idegenekkel oszt meg. Meg hogy olyat munkát vállal amit otthon nem csinálna es erre büszke. Ez nem helyes.
Meg nem képzelje azt, hogy a munkáltató milyen jó fejek itt. Mert itt is meg vannak azok akik átvernek akit csak lehet. Meg mondja azt, hogy otthon acsarkodás van. Hát itt is csak azt nem követi vagy nem érti. Na ezzel van a baj.
Azzal nincs baj, hogy szereti a munkájat amibôl csak arra futja, hogy a kis szobát béreljen. Igy esetleg tud spórolni is. Ezt kérem nem érteni NB1 -es szövegértéssel??
Lol.
Aki Én
@Kovács Béla: augusztus 1., 16:51

Na pontosan így hangzik, mikor valaki azt gondolja ismeri a történelmet, de képtelen megérteni a mát.
vadnarancs
A sok seggnyaló fideszes hogy gyűlölködik meg irigykedik... Remélem ez a lány olvassa ezeket a fröcsögő kommenteket tőlük és megnyugszik, jól döntött! Sok sikert neki! Ti meg szarjankók kezdjetek rettegni, mert közel a Kánaán vége és ti sem ússzátok meg elszámoltatás nélkül!!!
teuton
@garrya: Ugy tünik a te olvasasi keszsegeddel es szövegerteseddel van baj... A lany azt irta, hogy KEZDETBEN mit csinalt, mert minden kindegy volt neki, nem hogy most is azt teszi! Aztan tegyel 1 probat, kinalj Magyarorszagon közmunkara 150ezer nettot! Szerinted hany millioan jelentkeznenek ra? Merthogy azt allitod, ö egy elvtelen megalkuvo, mert olyan munkat vegez, amit otthon nem tenne... (Megsugom azert neked, hogy külföldön a szocialis segely is min. 120ezer, de a lakbert es rezsit azt meg az allam fizeti pluszban!) Tehat a hangsuly nem a munkan es a penzen van, hanem hogy abbol nyugodtan es bizonsagban meg lehessen elni, nem pedig nyomorogni es rettegni, mit hoz a holnap! Termeszetesen minden kezdet nehez, de szerinted egy takarito Magyarorszagon Budan berel hazat, ha elkezd dolgozni? Viszont külföldön gyorsan gyarapodhat es lep tovabb, ugy munkaban mint lakaskörülmenyben. 1 pelda: Az ismeröseim otthon meg az alberletet sem tudnak neha kifizetni. Elment csaladostul (szülök + lany + baratja) Angliaba. A munkakör persze nem cegvezetö, de meg jobb mint otthon volt, a fizetest meg ne is hasonlitsuk össze. Meg 2 ev sem telt, mar egy komplett hazat berelnek, ahol csak ök laknak 5 szobaban es mar 2x voltak külföldön nyaralni. A magam peldajat is felhozhatom, bar nem tipikus: 1984-ben 200 markaval hagytam el az orszagot, üvegvisszavaltokent kezdtem dolgozni - díplomaval! 3 ev mulva hazat vettem, volt 2 autom, holott 1 evig meg munkanelküli is voltam! (Magyarorszagon kb. 3000 ft volt a fizetesem, csak azert tudtam ott megelni, mert a ceg mint müvezetönek adott ingyen szolgalati szobat! Nem lakast, hanem 1 szobat amiben ketten laktunk, es amihez a wc-t, fürdöt, konyhat masokkal közösen kellett hasznalni! Ezt 2 ev utan megvontak, ezert kellett elmenjek.) Ja, es 3 ev utan volt mar 4 gyerekem, a felesegem pedig csak reszmunkaidöben dolgozott, de evente 2x mentünk csaladostol nyaralni. Na akkor ezt hasonlitsd össze eletminösegben egy hasonlo magyar csaladdal! Szoval az ELETMINÖSEG...
varrólány
Több hasonló történet is van a neten , valós vagy szó szerint igaz-e azt nem tudni. Nem is az a baj hogy külföldön sikeresebb , jobban keres , hanem hogy lenézi aki itt marad . Szíve joga elmenni ha el akar és van lehetősége , de a lenéző hangnem azok felé akik itt élnek , tanulnak dolgoznak ez irritáló. Mindenki és bárki nem mehet el .
Na meg ez a bohóckodós hangnem , hát az ilyen ember viszi magával a gondolatait saját nyűgét mert azt nem tudja elhagyni sosem . Majd térjünk vissza pár éve múlva vajon magánéletileg is all right-e mert van amit nem lehet pénzen venni.
radikalisdemokratak
egy apró,
.
RELEVÁNS INFORMÁCIÓ
.
az itt ugató csahos ebeknek, s a normális, felnőtt demokratikus értékrendet képviselőknek:
.
adóhatóság összehasonlítás:
árulod a hamburgert az utcán.
jön a vevő.
eladsz neki, de már ott a következő vásárló, s venne egyet

budapesten - adjál számlát, mert jön a nav, halálra büntet

londonban - nyugodtan add el a másik vevőnek is, mert a

HMRC - jelmondata:
.
SENKI, ÉS SEMMI, MÉG ÉN SEM ( HMRC ) NEM ÁLLHAT A PROFIT ÚTJÁBA!
.
nav - jelmondata:
.
SENKI ÉS SEMMI NEM ÁLLHAT AZ UTAMBA!
.
TI CSAHOS EBEK, KIK A
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
seggevégei vagytok, hisz egyszemélyes buli az, ami a
.
GECIGÁNYÉ
.
tehát az seggét, meg a hosszúcicijét nyaljátok-szopjátok,
.
MELYIK ADÓHATÓSÁG FELÜGYELETE ALATT VAN KEDVETEK DOLGOZNI?
garrya
@teuton: Ember te miről beszélsz?? Olyanokat magyarázol megint bele amiket én nem állitottam és amiről szó nem volt. Te összehasonlítod mások életét itt aminek semmi köze az én hozzászolásomhoz. Lol. Mondtam én valaha is, hogy jobb élni Magyarországon mint Angliában? Nem. Ilyet nem fogsz találni. Lol.

A téma(!!!) a hölgy volt aki leszólja a dolgozó magyar embereket mert egyetlen negatív élménye volt a munkájával kapcsolatban. Aztán összehasonlitja, hogy mennyivel jobban megél kint Londonban, csak persze elfelejti, hogy a Budapesti lakásbérlést egy szobabérlésével hasonlítja össze. ÉN ERRŐL BESZÉLTEM VÉGIG!!! Ha esetleg vennéd a fáradságot és elolvasnád a hozzászolásokat ne csak egy hozzászolást vegyél figyelembe.
Ki beszél itt szociális hálóról??? Mondtam én, hogy a magyar szociális háló jobb??? Kit érdekel. Szó sem volt róla ezt csak ugy belekeverted. Az hogy te mit csináltál az hogy jön ide??? Nem az volt a kérdés, hogy te mit csinálsz, hanem az hogy a kedves Barbara mit csinál. A te életed, hogy jön a képbe?? Ennyi erővel ideírhatnák 50000 londoni magyar történetetét. NEM EZ VOLT A TÉMA!!
Az, hogy egy család több fizetésből házat bérel, megint, hogy jön ide?? Kit érdekel?? Melyik országban nem tudna egy 5 fős család 3 - 4 fizetésből házat bérelni?? Nem erről van szó. Én sosem állítottam, hogy nem lehet, sőt azt sem, hogy Londonban nem jobb mint Magyarországon. Csak persze nem sikerült elolvasni, vagy megérteni amit én írtam. Akkor még egyszer, csak mert látom nem sikerült megérteni. Én ezekről beszéltem:
1. Ne hasonlítsunk össze olyan dolgokat amik nem egyformák (lakásbérlés életszinvonal + szobabérlés tömegszálláson életszínvonal). Mert ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy Afrikában jobb, mert nem kell vízszámlát fizetni. Lol.
2. Ne bohócozzunk le dolgozó embereket. Ezzel nem szeretek egyet érteni. Tiszteljük meg azt, aki hajlandó az otthoni viszonyok között dolgozni. Ha mindenki úgy gondolkozna mint a kedves Barbara, akkor megszűnne Magyarország. Erre mit...
garrya
@teuton: tapsikoljak???
3. Azt mondtam, hogy baromság a politikát szidni, mert Angliában sem különbek a politikusok, csak kedves Barbara vagy nem érti mi folyik itt, vagy nem akarja megérteni.
4. A kedves Barbara leadta a igényeit azzal, hogy Londonba ment. Ezt ne hasonlítsuk össze a magasabb igényeivel. Nem mindegy, hogy 500 fontért bérel egy szobát vagy 1000 + rezsiért egy lakást, mintahogy Magyarországon sem mindegy, hogy 30ezerért bérel egy szobát vagy 100ezerért egy lakást. Tetszik érteni?
5. A kedves Barbara csalódott a munkahelyén mert bár jó fizetése volt, a munkáltatója, csak őszerinte, átveri az embereket. Na kérem szépen, Angliába jön, hogy ne találkozzon főnökökkel és cégekkel akik embereket vernek át. Lol. Ez aztán elég naív. Itt sem jobb, sőt. Éljen itt pár évig és észreveszi. Lol. pl.:Itt ugyanúgy lenyúlják a magánnyugdíj alapokat stb.

És még egyszer. Nem beszélek arról, hogy melyik országban olcsóbb ez meg az. Nem beszélek arról, hogy hol jobb segélyen élni stb. Ezt meg tetszik végre érteni???
Nem hózom le Angliát és nem sztárolom Magyarországot. Szó sem volt ilyenekről, csak egyesek szeretnek belemagyarázni dolgokat amikor nem kellene.
teuton
@garrya: @garrya: "csak egyesek szeretnek belemagyarázni dolgokat amikor nem kellene" irod. na akkor kezdjük a vegen, ezzel. Mert te magyarazol bele dolgokat, en meg pontosan arra hoztam konkret peldakat, amit a lany is ir. de csak sorjaban... Hol olvastad, hogy lakast berelt Pesten??? Mert ö csak alberletet irt. De csak a logika szerint is, milyen lakas lehet az, aminek a bere es rezsije együtt 60ezer? Talalsu ilyent Pesten? Mert ilyenröl en meg nem hallottam, egyedül a rezsi maga lehet olyan 20-30ezer... Aztan ha pontosabban olvasnal azt irja, hogy amikor elment, kezdesnek kellett neki 1 szoba... Szoval ha te mindenfele biztonsag, munka es penz nelkül valahova odamegy, akkor hotelba költözöl? En is munkasszallon laktam kezdetben, 2-3 honapig... Aztan a lany is pontosan azt domboritja ki, amit minden külföldre költözött mond: biztonsag, nyugalom, pespektiva, eletminöseg! Es nincs acsarkodas, irigykedes, gyülölet, uszitas, mosolynelküliseg! NEM arrol szol a törtenet, hogy milyen jo többet keresni, ezt probaltam meg megetetni veled, hanem nalam es masoknal is arrol, hogy a munkaert valo tisztesseges ber jobb megelhetest jelent! Egyebkent hogy mennyire pont te magyarazod felre amit irtam: Hol all az, hogy az ismerös csalad 3-4 tagja dolgozik? Valojaban 2 dolgozik, a 3. csak alkalmankent kisegit, a 4. pedig tanul! Na akkor mutass nekem olyan magyar csaladokat, ahol 2 ember arufeltöltökent dolgozik egy raktarban, eltart 2 felnött gyereket es egy 5 szobas hazat berelnek, valamint csaladostol evente 2x külföldre repülnek nyaralni? Mar a 2. munkaban töltött evben! Azt sem hasonlitom össze hol olcsobb elni vagy a segöy mennyi! Csak azt, hogy mit jelent a biztonsag! Tetszik erteni???
Aztan azt is elarulnam neked, hogy bar piac-, ill. versenygazdasag van, de a bereket es juttatasokat, nyugdijakat es szocialis halot a mindenkori kormany döntese alapjan alakitjak! Persze ha stadionokra meg idegen zsebekbe megy el...
teuton
@garrya: Az pedig szemenszedett hazugsag, hogy a magannyugdijakat Nyugaton is lenyuljak! Mar csak azert nem lehet, mart altalaban bankok, biztositok vagy Fondok kezelik, amibe az allamnak semmi beleszolasa! Söt! Az allam külön tamogatja ezeket, aki ilyen szerzödest köt, ahhoz hozzajarulast (ami akar 50% is lehet!) es adokedvezmenyt ad! Ajanlom olvass utana, ugy hivjak Riester-Rente es Riester-Förderung! Erthetö, hiszen minel kevesbe szorul valalki az allamra, anal kevesebbet kell neki adni! Mert van ugye minimalber es minimalnyugdij is! Tehat aki a megelhetesi minimum alatt keres, vagy keves a nyugdija, azt az allam kiegesziti!!!
Valamint nincs kenöpenz az orvosoknak-apoloknak, a recept nelküli gyogyszerek olcsobbak, a beteg altal fizetendö összeg gyogyszerekre maximalva van, az öregeket 3 kategoriaba soroljak az ellatasra szorultsaguk alapjan, az apolasukat (vagy aki meg mozgaskepes ahhoz napi fel-3 orara apolonö jar az ozzhonaba) a betegbiztosito fizeti... Nem hiszem, hogy te valaha is voltal tartosan külföldön elni vagy beszeltel olyannal ilyenkröl aki tartosan ott el...
Szoval neked kellene meg1x pontosabban elolvasni amit a lany irt es amit en, ill. a VALOS mondanivalot kibogozni...
Egyebkent meg csak annyit mondanek azoknak -akik szokasos jomagyar modon- a level igazsagtartalmat finoman szolva megkerdöjelezik, vagyis hazugsagnak tartjak, hogy vegyek fel velem a kapcsolatot es leellenörizhetik rajtam, a rokonaimon es ismeröseimen, hogy a hasonlo törtenetek nem kamu... epp ezert senkit nem ismerek a környezetemben a külföldre települtek közül, akik a nyugdij elött meg vissza szeretnenek költözni Magyarorszagra...
teuton
@Kovács Béla: A te kezed senki nem fogha megkerni! Tudod miert? Mert jomagyar modon irigy, söt gyülölködü vagy! Kit erdekel a hany barat/ismerös van? Az ovodaban iskolaban, lak- es munkahelyeden nem mindig ujabb ismeretsegeket kötöttel? Vagy el sem hagytad születesed ota a falud, söt az utcad? Na akkor hogy ketelkedhedd: A felesegem nemet volt, a fiame nemet, a baratom lanyanak ferje nemet, az ismerösöm ferje francia, egy masik felesege nemet, az unokahugom ferje ir, a mostohalanyom baratja portugal...
Keserü a kenyer idegenben? Nemetorszagban van több mint 300fele kenyer! Egyik sem keserü nekem! Különben nem maradtam volna itt, de soha nem vagytam vissza Magyarorszagra, nem volt es lesz honvagyam, ahol a csaladadom ott az otthonom es hazam, es azt is nehezen tudnam elkepzelni, hogy nyugdijaskent visszamenjek, mert miert kellene az eletminösegemböl es eletszinvonalambol leadni?
Tehat inkabb azt mondanam, hogy neked savanyu a szölö, mert csak irigykedsz arra aki vitte valamire külföldön, boldogabb, jobban megy neki mint neked... Igazi jomagyar vagy, csakhogy sajnalatra melto...
Mangu
@Szeparepa2: Jókat nevetek a kommentelők véleményén, megint sikerült összefogásra, egyetértésre serkenteni a "honfitársainkat" (itthon és külföldön élőt/migránst). A lényeget senki nem vette észre, hogy "kutya legyek, ha ezt a levelet ez a "tökös csaj" írta, 25 évével. Műbalhé egy bili sz@rban és harapnak rá.
hetöndöe
A vőm huga és a párja 3 éve dolgoznak betanított munkát Ausztriában és 3 év alatt 4 misit raktak össze takarékba.Értitek?4 misit vazze!És 3 havonta hazajárnak és esznek is,sőt lakást bérelnek.:-)Értitek okoskák?
A többi nyilas duma.
van
Hát nem érted?
Szeressük már ezt a magyar lányt!...

Mi a franc bajotok van egykébbként ezzel a lánnyal, aki több százezer ebből az abszurdisztánból KIMENEKÜLT ember érzéseit gyüjti egybe, fogalmazza meg?

MA MAGYARORSZÁGON SZAR ÉLNI!!!
HÚGY AGYÚ, PRIMITÍV, BETEG - CSAK A PÉNZT ÉS A HATALMAT ÉLTETŐ - EMBEREK KÖZT SZAR ÉLNI!

Ez a paraszt fajta gondol valamit, és próbál mindenkit lehúzni a mag szintjére.
Te büdös paraszt. legyen 10 ezer autód, dugj meg 100 ezer nőt, élj 2 ezer négyzetméteren, AKKOR IS CSAK EGY BÜDÖS PARASZT MARADSZ, BASZD MEG!
Te ezt tényleg nem látod?
Akkor nagyon hülye vagy, baszod!!!
van
@krumpli: Ha Soros ribanc, akkor Orbán egy köcsög.
Van különbség.
Nem muszáj felfognod, de azért van - és nem kicsi.
krumpli
@van: Mennyé mán vissza a swéd migráncsoló tüntetéshez, és olvasd el mit írtam neked te gyengeelméjű !!! :P
krumpli
@krumpli: Jahh... Egy két évig Londonban dolgozó / szakács / lány ismerősöm, például most jött haza, mert elege lett, / persze nem a pénz miatt / hiányoztak az ismerősök, barátok. Ennyi !
" Kinek a pap, kinek a..."
krumpli
@krumpli: Hát ha már nem ír senki : Festő rokon srác, 800 000-et keresett németbe a múlt hónapba, hazajött szintén mint a hölgy ismerősöm. Tök egyedül ( magyarként ) egy bajor faluban " maszeknál "... De csak ennyi volt : Meló, szállás, egyedül van, nem tud csinálni semmit... vége a napnak. Másnap újra elölről mindez. Elege lett, hiányzik az otthon ! 23-éves
Nem mindenkinek leányálom ám mint a kis Soros-bérencünknek...
kukac50
Nagyon sokan követik a példáját mivel itthon fizetésekből lehetetlen megélni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.