Németországban a Süddeutsche Zeitung foglalkozott Magyarországgal, a lap Paul Lendvai: Orbán Magyarországa (Orbáns Ungarn) című új kötetéről írt.

A cikkben Cathrin Kahlweit kiemelte: a politika iránt érdeklődő olvasók tudják, hogy kétharmados parlamenti többséggel rendelkezve

Orbán elsőként megfélemlítette a médiát, majd kiüresítette az alkotmánybíráskodást, és azt is tudják, hogy miként gyűrte maga alá a politikai intézményeket az új alaptörvénnyel és jogszabályok százaival, és hogyan töltötte be embereivel az összes, valóban az összes stratégiailag fontos állami pozíciót.

Tudják azt is, hogy ezek az emberek gyakorlatilag elmozdíthatatlanok, és hogy a kormánypárt az állam és a közigazgatás valamennyi szintjére befészkelte magát, és azt is tudják, hogy a választási szabályok megváltoztatásával a Fidesz kiváló esélyt szerzett arra, hogy akkor is megszerezze az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, ha választási eredménye romlik.

Magyarország számára mindez lényegében azt jelenti, hogy egyre kevésbé valószínű a demokratikus hatalomváltás

- fejtette ki Süddeutsche Zeitung szerzője, kiemelve a kötetből egy idézetet, miszerint Orbán Viktor "az alkotmányosság leple alatt, alkotmányjogi eszközökkel alkotmányjogi puccsot" hajtott végre.

A kötet vészterhes végkövetkeztetése szerint ez a módszer iskolát teremthet, és az EU eddig nemigen tudott mit tenni ellene – tette hozzá Cathrin Kalhweit.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Gáon: " az elmúlt 25 év mérlegelése után a legeredményesebb gazdasági, pénzügyi és család, valamint magyarság politikát a Fidesz képviseli."
Az egykulcsos adóval egy csomó pénzt hagytunk az emberek nagyjából 10%-nak zsebében.
Bevezettünk úgy 3 tucat új adót.
Emeltük az ÁFA-t, minden létező járulékot.
Megszüntettük a rokkant nyugdíjat.
Megszüntettük a korkedvezményes nyugdíjat.
Bevezettük a tandíjat.
Lenyúltuk a takarékszövetkezeteket.
A munkavállalók kárára módosítottuk a Munka Törvénykönyvét.
Haverok közt osztottuk szét az állami földeket.
Lenyúltuk a szerencsejáték ipart.
Lenyúltuk a dohányforgalmazást.
Lenyúltuk 3 millió ember magánnyugdíját.
Lenyúltunk minden létező közbeszerzési eljárást.
Leépítettük a sajtószabadságot.
Leépítettük a demokráciát.
Összebalhéztunk minden civilizált állammal.
Gyilkosokkal kereskedtünk.
Diktatúrákkal cimborálunk.
Fényesre nyaljuk Putyin seggét.
30 évre katasztrofális adósságba verjük az országot.
Koncepciós pereket rendeztünk.
Magánhadsereget csináltunk.
Üres stadionokra kúrtuk el a pénzt.
Százezer szám üldözzük el a munkavállalókat az országból.
Európa szégyenévé tettük a hazánkat.
És folytatjuk..
Tényleg család-barát kormány!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
Egy SZVD, v egy AWM-F sok mindent megold(ana)!
cs.n.
"kiüresítette az alkotmánybíráskodást"
A közmédia kedvenc alkotmányjogásza, ifj. Lomniczi (aki mellesleg a CÖF szóvivője is), majd megmagyarázza a nyájas nyájnak, hogy ez nincs így. De ha mégis így van, akkor ez így van jól.
quadrocopter
Hát akkor nincs más hátra, mint előre...
ila51
na és leszedni a körmüket , amivel loptak , de mindet
cikicakk55
De tényleg! Így leírva és ezt elolvasva,komolyan ijesztő a jövő.Azt tudjuk,hogy ami most van az nem jó,sőt... Rengetegen tudjuk,hogy ez így nem jó,nincs jövője gyermekeinknek,unokáinknak. Bele gondolva a leírtakba,még is mit lehetne csinálni? Azzal,hogy több millióan püföljük a klavit a számítógép előtt,még nem bukik meg a diktátor.Ellenzékünk nincs.Illetve van,de az annyit is ér.Összehívják a sztrájkot,mondják a magukét,majd haza mennek és a kormányzásuk alatt összelopott milliárdokból kényelmesen nézik amint a Magyar 4 millió szegényből 5,majd 6 millió lesz.Az ellenzék feje nem fáj,hisz Ők már voltak hatalmon,megszedték magukat.Amelyik még nem( Együtt,PM ) azok közt is több olyan van aki már kiharcolta a maga kis milliárdocskáját. Komoly ellenzék nélkül a 4 millió szegény mit tudna csinálni? Szétszórva élünk az országban,pénzünk még a megye központjába beutazni sincs,nem,hogy Pestre menni.Minket nem szállít az ellenzék buszokkal Pestre,mint a Fidesz csinálta és csinálja is a békemenetesekkel.Mit tehetünk egy ilyen diktátorral szembe,akinek a zsebében van a rendőrség, a bíróság, ott a TEK,aki megvédi őket.Az biztos,hogy nem örülnék annak,ha most lennék újszülött.
kissé felnőttem
mint a bohoc zenész akitől elveszik a hangszerét Van másik ... van másik
Gáon
Kaparjál meg egy magyar-és nemzetellenes destrukciót, akár belföldön, akár külföldön, onnan azonnal kiesik egy transznacionális galuti liberális, a demokráciáért aggodalmaskodó zsidó. Ez esetben egy németországi zsidó. Ha megkaparásszuk jobban, akkor minden ilyen esetben a Soros honoráriumok és diszkrét felkérések, irányított cikk íratások, megrendelések is tetten érhetők. A Fidesz pártot a győzelmes parlamenti választások előtt, a helyhatósági választások során az ország szinte valamennyi közigazgatási egységének helyhatóságában elsöprő fölénnyel választották meg. Ezt követő parlamenti választáson a Fidesz kétharmadot ért el. Méghozzá olyan demokratikus választás során, amely tisztességes módjához semmi kétség nem férhet. Felmerül a kérdés! Mi irritálhatja a transznacionális judeo.finánc-oligarchátust? Valószínű, hogy az a bűvös kétharmad! MIÉRT? Azért mert egy fragmentált politikai palettán, ott ahol egyetlen erő sem képes kétharmados többséget szerezni a pártok közötti politikai kavarással a nemzetközi levantei hamiskártyások jobban meg tudják játszani cinkkelt lapjaikat. De ott, ahol a nemzeti erők a nemzeti érdekek alapján kormányoznak, ott erre semmi esélyük nincs. TEHÁT MI MARAD EZEKNEK? Az évszázadok óta bevált intrikálás, rágalmazás, mocskolódás, hitelrontás. De ezt a régi programot már igen sokan ismerik és felismerik.i.imgur.com/Ai5HDUF.jpg
Macskaszem
Demokratikus kormányváltás demokráciában szokott előfordulni. Itt már drasztikusabb dologra lesz szükség, vagy az orbán nyakunkon marad, míg ki nem múlik.
grincss
@Gáon: Gratulálok, "jót" sikerült zsidóznod!
Megkönnyebbültél?
Ostoba!
Gáon
@grincss: Akkor könnyebbülnék meg, ha nem kellene zsidóznom.Illetve a társadalmi anómia, és destrukciók mögött nem mindig valami undorító liberális zsidó érdekcsoport állna.
Gáon
A judeo-fináncoligarchátus, élén az egykori Budapest, újlipótvárosi, Pozsonyi úti milliárdos SOROS (magyarosítás előtt) Schwarc Györggyel megfújták az Orbán Viktor ellen behangolt sófárokat, amelyre a transznacionális judeo-média és galuti liberális zsidó kórus átkozódni kezd. Egy eredetközösség, azonos érdekközösség, azonos énekhang. Az egyetlen pozitívum, hogy tartják magukat a Tóra vonatkozó részéhez. Ábrahám fia IZSÁK történetéhez. Amelyben a kéz Ézsaué, de a hang, de bizony a hang JÁKOBÉ!
Maxipocak
@Gáon: Hát engem az zavar, hogy rajtam kívül még úgy kétmillió Honfitársamat baszták át és azóta is szisztematikusan basszák át és fosztják ki. Na ez nem intrika, mocskolódás és rágalmazás. Ezek a qrva tények bazd meg, QRVA NAGY TÉNYEK!!!
Borsodi
Rajtunk kívül mindenki látja az Országunk keserves jövőjét,csak mi vagyunk vakok.@Macskaszem: igazad van a nyakunkon marad örökre,sajnos!
Perwool
@Gáon: Szépen bebifláztad a Fidesz mantrát!Te is egy jó kis zsidózással pihented ki a tegnap esti stroke-dat?
Az a röhejes, hogy a fajtád habzó szájjal zsidózik, oszt annyian vannak a Fideszben, mint a zsizsik a babban..:)))))))))
Apropó! Orbán visszaadta már Sorosnak az angliai tanulmányi költségeit, amit az fizetett neki? Soros! taníttatta fizette a tanulmányait, aztán harminc év múlva szembeköpi! Gerinces!
Biztosan. Ugye tisztességes ember nem köpköd olyat, akitől adományt fogadott el, Orbán meg közmondásosan tisztességes...Soros akkor még jó zsidó, és jó tőkés volt!
Tévedsz!! Horn is 2/3-os volt!!
mandiner.blog.hu/2014/02/10/horn_es_orban_ketharmadok_es_egyfordulos_valasztasok
Gáon
@Maxipocak: Azután, a tisztelt urat, mivel és kik fosztották ki? Az alig észrevehető inflációval? Az államadósság mértékének csökkentésével? Az IMF felügyelet megszüntetésével? A CSOK-kal. A csökkenő munkanélküliséggel. Az ország gazdasági mutatóinak javulása által bekövetkező felértékelődéssel. Ezáltal a befektetői bizalom megerősödésével. Az árszint stabilizálásával? Az élénkülő kiskereskedelmi forgalommal és növekvő számú lakásépítésekkel ? Mivel? Vagy azzal, hogy 2010 óta nem szívhatja a magyarság vérét az idegen érdekelek kollaboráló, magát baloldali liberálisnak nevező poszt-bolsevik maffia?
Gáon
@Perwool: Azt hitte ez az egykori újlipótvárosi zsidó pénzmaffia vezér, hogy azért mert valakit taníttat az a lelkét is eladja neki? Soros, ez a vén zsidó Corleone, ez a Jahve-Moloch fajzat, azt hiszi, hogy minden eladó? Mocskos pénzén mindent megvehet? Soros soha nem volt jó zsidó! Soros egy ócska zsidó, aki egy fillérrel nem támogatta Izraelt. Ott soha semmi jóléti beruházást nem támogatott. A 21. században az antiszemitizmust egy névvel lehet kifejezni, ez pedig Soros György neve!
quadrocopter
@Gáon: Ezt a sok szépet mind feldughatod magadnak, ha a zemberek nem érzik, nem tapasztalják, mert ami tavaly 10.000 HUF volt, az ma 13.000 HUF, szinte változatlan bérek mellett!
A zemberek nem arra kíváncsiak, hogy kifelé milyen festett pofát mutatnak gengszterék!
Az a magyar leszarja a gazdasági mutatókat, akit nem Mészárosnak, Garancsinak hívnak, mert ebből az ihaj nagy jóságból semmit nem érzékel!
Gáon
@Perwool: Igen! Valóban! A Fideszben is vannak zsidók. De azok tisztességes , a magyar nemzeti szellemhez és magyar nemzeti érdekekhez lojális zsidók. Bölcs zsidók, nem csupán "magyarországi galuti zsidók", hanem magyar zsidók. Olyanok, akik rögeszmés liberális sipítozás helyett meghallgatják JIRMIJAHU nagy próféta intő szavait, amely megtalálható Jeremiás könyve 29. fejezet 7. mondatánál
"וְדִרְשׁוּ אֶת-שְׁלוֹם הָעִיר, אֲשֶׁר הִגְלֵיתִי אֶתְכֶם שָׁמָּה, וְהִתְפַּלְלוּ בַעֲדָהּ, אֶל-יְהוָה: כִּי בִשְׁלוֹמָהּ, יִהְיֶה לָכֶם שָׁלוֹם. "
Ez fonetikusan héber nyelven így hangzik: (Askenázi) "V’Dirsu Esz Solajm hoir aser higlészi eszhem somo vöhiszpállu báádo el - Adonaj ki bislajmo jihje lohem solajm". (szefárd) V'darsu et salom hair aser higleti etchem sama v'hitpallelu baado el - Adonaj ki beslomo jihijelachem salom." Vagyis magyarul: "És keressétek azon város békéjét, ahova számkivettettelek és imádkozzatok érte az Örökkévalóhoz; mert az ő békéjében lesz számotokra is béke.” Vagy más fordításban:
"És igyekezzetek a városnak jólétén, a melybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek."
Nos ezek bizony ilyen zsidók és nem hitvány magyar-és nemzetellenes kriptozsidók.
Qqberci
@Gáon: " Ha megkaparásszuk jobban, akkor minden ilyen esetben a Soros honoráriumok és diszkrét felkérések, irányított cikk íratások, megrendelések is tetten érhetők."

Például Orbán meg KoZo Soros-ösztöndíjában...
Gáon
@quadrocopter: A kiskereskedelmi forgalom növekedése. A lakásépítések számának emelkedése, az enyhén felfelé ívelő népszaporulat az ön borúlátó elemzését és frusztrációjának pontosan az ellenkezőjét mutatja. TUDJA MILYEN ZSIDÓK sípoltak a Kossuth téren? Azok az újlipótvárosi zsidók, akik dúskálnak a jólétben, több ingatlanjuk van. Egy családban több autó, amelyhez már semmiféle parkolóhelyet nem találnak "Lipóciában". Nyaralóik vannak és jövedelmező egzisztenciájuk. NOS ezek sípoltak, ezeknek a legnagyobb a pofája. MIÉRT. Mert nem minden róluk szól. Nem többé nem ők a közélet alfái és ómegái, ahogy ezt 1947 óta több generáción keresztül megszokták.
Perwool
@Gáon: Soros egy milliárdos bankár, üzletember. Csak itt számít az ördög közeli hozzátartozójának, Amerikában egy a többi milliárdos közül. Ha nem lenne az alapítványa és nem szerepelne sokat a médiában, azt se tudnánk, hogy a világon van. Nemrég halt meg Pál, a testvére, akiről sokan szinte nem is hallottak. Kb. ugyanolyan gazdag, vagy még gazdagabb volt, mint György, csak kevésbé élt a nyilvánosság előtt.Egy milliárdos vállalkozó mindenhol igyekszik befolyást szerezni a politikai életben is. Nem azért mert világhatalomra tör, hanem mert a politikusok döntésein óriási pénzei múlnak.Soros nyilván adott pénzt kölcsön Európában is, és természetesen a világon bárkinek.. Persze. Bankár. Hitel, kamat, mindenki jól jár. Szép dolog a politikai bla-bla, de a haszon még szebb.A hitel a gazdaság egyik mozgatórugója, a kamat meg a hitel ára. Valaki amúgy azt hiszi, hogy a többi milliárdos nem így viselkedik?A gazdag vállalkozók mind-mind befolyásolni igyekeznek az egész világon a gazdaságot, politikát. Egyébként Sorosról a jelen nagyokos vezetőink úgy vélekednek, hogy évtizedeken keresztül az alapítványa harcolt a diktatúra ellen, taníttatta a hátrányos helyzetű gyerekek millióit világszerte. Például őket is. Aztán Orbán egy nap úgy döntött, hogy az alapítvány mostantól már nem ezt teszi, hanem háttérhatalomként a világ elpusztítására, gyengébb esetben leigázására tör.
quadrocopter
@Gáon: Sikeresen butulsz "spu, tuttad" ? Mert a javakban dúskáló zsidóknak vajon milyen motivációból támadt volna kedvük fütyörészni, ha egyszszer nincs rá okuk?
Arról mesélj, hogy a rezsim miért a hivatalnokokba, köztisztviselőibe, rendvédelembe önti a
pénzt? Autócsere? Így van ! Tudod hol? A köztisztviselőknél, hivatalnokoknál és a jól menő vállalkozóknál, ahova amúgy is ömlik a haveri pénz! Hova lett az orbáni "középosztály" melyet még maga a hibbant sem tudott definiálni?
A meséket a birkahodályban kell előadni! Látszik, hogy az említett kör valamelyikéből estél ide!
Logikátlan mese, amit itt előadsz, de észre se veszed
Perwool
@Gáon: "Az ország gazdasági mutatóinak javulása által bekövetkező felértékelődéssel."
A hitelminősítőt baromira nem érdekli a nyugdíj, a nettó bérek, az életszínvonal, a polgárok jóléte.Csak és kizárólag az, hogy a felvett pénzt biztonsággal visszafizeti-e az adott ország!
Hogy mindehhez milyen életszínvonal, jogbiztonság vagy intézményrendszer társul az édeskevéssé nem érdekli őket. Ha ezt úgy érik el, hogy bevezetnek még + féltucat adót ez a hitelminősítőt hidegen hagyja.6 évnyi bóvli után hitelminősítői szempontból ott vagyunk ahonnan elindultunk.
"A csökkenő munkanélküliséggel"
A munkanélküliség tudod miért csökken papíron? Elmondom.
Pár hónap munkanélküliség után kikerülsz a nyilvántartásból, ha találtál munkát, ha nem. Attól kezdve nem vagy munkanélküli, csak nem dolgozol.Emberek tömegei kaptak munkát. Közmunkát. 50 ezer forintért. Szóval az eddigi szociális segélyt, csak el kell érte menni otthonról. Produktív munkával általában nem jár, az adófizetők állják a számlát, de jól néz ki, hogy ennyi embernek munkát adtak. Próbáltad már ezt a "munkát"?A kormány szerint a közmunka rendes meló, de az átlagbéreket mindig úgy közlik, hogy a "köz foglalkoztatottak nélkül"? Tudod miért, mert lerontaná a statisztikát! Orbán a munkahelyteremtés eredményei közé sorolja azokat, akik külföldön dolgoznak bejelentve.Ezzel azért elég hülyén néz ki..Rövidesen majd a külföldön dolgozók fizetését is beleszámolják a hazai átlagbérbe és akkor aztán tapsolhatsz fejen állva, hogy mekkorát javult a nép helyzete, Orbánéknak "hála."
Perwool
@Gáon: "Az IMF felügyelet megszüntetésével?"
Az IMF hitelt lecserélték
www.portfolio.hu/deviza..
index.hu/gazdasag/2013/..
Vajon mikor lejárnak ezek a dollárkötvények (amiknek ugye még árfolyam-ingadozósa is van) és vissza kell majd fizetni, akkor is ilyen fasza lesz minden ?A kötvény névre szóló, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír.
+Az orosz hitelt ...
4000 milliárd + kamatait 21 éven keresztül kell évi 300-400 milliárddal kell törleszteni!
Nézd meg a jelent! Európa skanzenje vagyunk az 50-es évekből és aki valamire való,menekül amerre lát. Na ezt lehet magyarázgatni...
Gáon
@quadrocopter: Meglepetésére közlöm, hogy nem vagyok Fideszes, sőt Jobbikos sem. Több generációs magyar nacionalista vagyok. Minden politikai formációt azok szerint értékelek, minősítek, hogy az milyen módon, milyen eredménnyel szolgálja a magyar nemzet javát és jövőjét. Akiben van szemernyi objektivitás annak be kell lássa, hogy az elmúlt 25 év mérlegelése után a legeredményesebb gazdasági, pénzügyi és család, valamint magyarság politikát a Fidesz képviseli. Ezt akkor is kénytelen lennék kijelenteni, ha személyes indítékaim lennének arra, hogy utáljam a Fideszt.
quadrocopter
@Perwool: Most pár napig megint hallgat, de azért beles majd az oldalra, aztán amikor úgy látja, hogy ütős mesével érkezhet, akkor újra itt lesz hülyíteni Szuperisztán halatlan feltöréséről!
quadrocopter
@Gáon: Még valamit! Tök mindegy, hogy fidesznyi, vagy, jobblábas, a zembetek nem azt élik meg, amit itt szépen előadtál, a zsidó - ráadásul logikátlan - kirohanás meg egyenesen ellened szól!
Máshol kell mesélni!
Gáon
@Perwool: Akkor felteszem a kérdést! Személy szerint Orbán Viktor helyett a jelenlegi politikai és közéleti személyi garnitúrából ki tudná eredményesebben vezetni az országot? De úgy, hogy legalább 2,5 millió szavazópolgár egyöntetű támogatását is élvezné.
Valamint, jelenleg a Fideszen kívül, a korábbi kormányzati munkája alapján melyik politikai formáció alkalmasabb az ország kormányzására?
Perwool
@Gáon: Ezidáig mindig programra szavaztam, volt amikor a Fideszre, de a legutolsó "program" "Folytatjuk", na ez nem nevezhető "programnak". Ma már olyan egy szavazás mint egy nyilvános wc. Benyitsz és próbálod eldönteni, melyik a kevésbé szaros. Tovább megyek, maholnap már ezt sem lehet eldönteni.Képtelenek vagyunk egy, viszonylag tisztességes, szakértői, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.Minden politikai garnitúra csak a zsebét tömi az egyik megy a másik jön,csak az étvágyuk lesz egyre nagyobb! Nem számít ezeknek semmi sem , sem ember,sem gyerek semmi,se nő sem férfi...csak a pénz és a hatalom!!! De! Az minden áron! Én az elmúlt 25 év minden politikusát börtönbe zárnám... mert az ország ide jutott! Amíg az emberek nem jönnek rá,hogy a megosztottság csak a kiszolgáltatottságot növeli addig itt nem lesz változás!
Sajnos itt az ország egyik fele az egyik zsebmetsző bandának tapsol, a másik meg a másiknak, miközben nem látják a lényeget. Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz!
Persze akit boldoggá tesz, hogy a számára rokonszenvesebbek zsebelik ki, az örülhet a neki rokonszenvesek uralmának! Én megragadtam a kizsebelésnél, úgyhogy nem sok magyar politikus van, akit nem börtönbe látnék szívesen.
Gáon
Egyéni érzékenység miatt semmilyen etnikumot nem vagyok hajlandó tabusítani, . A kritikák tabusításával az önértékelés kárt szenved. A zsidók a saját prófétájuk messze mutató kritikáját mindig gyűlölködéssel fogadták. Vagy agyonverték őket vagy elüldözték. De a végén kritikájuk a Tóra részévé vált. Tehát hagyjuk ezt! Nem helyes egy adott zsidó csoport felé megfogalmazott kritikát antiszemitizmus vádjával illetni. Mert ez arra ösztönzi a deviáns, destruktív zsidó köröket, hogy minden kritika elöl az antiszemitizmus pajzsa mögé bújjanak és onnan kiabáljanak, antiszemitázzanak, ahelyett, hogy önkritikát gyakorolnának.
Gáon
@Perwool: Örülök, mert valóban érdemes volt beszélgetnünk mert ezzel a megállapítással "Képtelenek vagyunk egy, viszonylag tisztességes, szakértői, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni" maradéktalanul és messzemenőkig egyetértek".
koszpeko
@Gáon: Olyan mocskos neonáci ölt rendőrt Bőnyben mint te.
Gratulálok!!!
Szerintem te még azt is hangoztatod,hogy a pestisért is zsidók voltak felelősök, a középkorban.
Annyira sötét vagy komám.
Kár,hogy nincs belőletek több.
Van ebbe az országba gödör amit veletek lehetne tölteni.
Esetleg szamár maszkos zsidó papokról nem akarsz írni?
:D :D :D
Perwool
@Gáon: " az elmúlt 25 év mérlegelése után a legeredményesebb gazdasági, pénzügyi és család, valamint magyarság politikát a Fidesz képviseli."
Az egykulcsos adóval egy csomó pénzt hagytunk az emberek nagyjából 10%-nak zsebében.
Bevezettünk úgy 3 tucat új adót.
Emeltük az ÁFA-t, minden létező járulékot.
Megszüntettük a rokkant nyugdíjat.
Megszüntettük a korkedvezményes nyugdíjat.
Bevezettük a tandíjat.
Lenyúltuk a takarékszövetkezeteket.
A munkavállalók kárára módosítottuk a Munka Törvénykönyvét.
Haverok közt osztottuk szét az állami földeket.
Lenyúltuk a szerencsejáték ipart.
Lenyúltuk a dohányforgalmazást.
Lenyúltuk 3 millió ember magánnyugdíját.
Lenyúltunk minden létező közbeszerzési eljárást.
Leépítettük a sajtószabadságot.
Leépítettük a demokráciát.
Összebalhéztunk minden civilizált állammal.
Gyilkosokkal kereskedtünk.
Diktatúrákkal cimborálunk.
Fényesre nyaljuk Putyin seggét.
30 évre katasztrofális adósságba verjük az országot.
Koncepciós pereket rendeztünk.
Magánhadsereget csináltunk.
Üres stadionokra kúrtuk el a pénzt.
Százezer szám üldözzük el a munkavállalókat az országból.
Európa szégyenévé tettük a hazánkat.
És folytatjuk..
Tényleg család-barát kormány!
Maxipocak
@Gáon: Gyermekkoromban, emlékszem még ilyenekre: "a Pravda rámutatott, majd leszögezte..." vagy "Pártunk és Kormányunk nyílt és kérlelhetetlen proletár őszinteséggel kijelenti hogy az kőolaj világpiaci ára Népünk és Nemzetünk gazdaságát nem veszélyezteti...". Szóval, csak azt nem értem hogy az agitprop szövegedet miért nem úgy kezdted, hogy: a Magyar Idők és a Nemzeti Távirati Iroda Kormányunk és Pártunk...
Maxipocak
@Perwool: Köszi hogy megelőztél, mert én is ezeket kívántam volna gaon elvtárs orra alá dörgölni... :)
koszpeko
@Gáon: 20.12 Ez nem kritika,hanem vád.
quadrocopter
@Perwool: Ne szenvedj vele, minden jel szerint azökhoz tartozik, akiknek negyedévente emelik a fizuját, mert "csak"! Közben előadja a hatalmas nemzethy üres süketségét!
Egyébként Orbán után bárki hasznosabb lehet, aki nem a gengszter bel - és külpolitkát folytatja!
Perwool
@quadrocopter: Oké meggyőztél!-:))) De olvastad a fideszes zsidó nem zsidó. A fideszes komcsi nem komcsi. A fideszes cigány nem cigány. A fideszes tolvaj nem tolvaj. A fideszes liberális nem liberális. Ezek mind igaz hazafiak, derék magyarok. Időnként egy-egy persze hazaáruló szarházi lesz a nemzeti hősből, de hát megesik az ilyen. (Simicska)
Perwool
@Maxipocak: Mea culpa, mea maxima culpa!!!-:)))
Peller Anikó
@káon: hinnye de hiányzott már egy baromagyú zsidózó geci, neked nincs más problémád a világon mint a zsidó származású embereket baszogatni te állat.

Egy zsidó származású egyed.

Ja és hogy ne halj meg hülyén "..melyik politikai formáció alkalmasabb az ország kormányzására?"

Bármelyik te marha. Ettől még az emeszempéeszcsé is jobb lenne, mert semelyik sem tette volna így tönkre az országot mint az ilyen gyökerek által támogatott hazug, lopós, hazug, hazug lopós lopós kormány.

Egyedül a bevándorláspolitikájuk jó, hiába, a habonyi zseniális. De ez is csak és kizárólag a hatalom megtartását szolgálja aminek fényes példája a pénzért árult bevándorlás.

Itt semmi sem történik a mi érdekünkben, abban biztos lehetsz, hazugság az egész, mesterfokon.
quadrocopter
@Perwool: Ez a veréb egy sunyi, hazug jobbikos, ugyanis a hordában is vannak szép számmal zsidó származásúak, vélhetően nem dobnának hátast örömükben a veréb zsidózása hallatán, ugyanakkor ennek ellentmond a hibban "háttérhatalmazása"!
Desischado
A cikk tökéletesen vázolja a sötét jövőt. Amíg az ország negyede birka, a fele közömbös, itt nem lesz változás. Majd akkor kapnak észbe, amikor már késő lesz, az égiek ne adják, hogy igazam legyen.
human
@Szókrakész: Tök mindegy mi a forrás. Pont azt a múltat és azt a jövőt látom amiről ő is ír. Nehogy már azért ne lássam én is így a jövőt, mert egy zsidó üzletember is így látja!
JAJMÁR
Ezt már a 14-es választások előtt úgy gondoltam, hogy uccsó demokratikus esély. Elúszott.
Addig megy ez a "rendszer" amíg az embereket rezignált állapotban tudják tartani. Egyelőre sikerül. Demokratikus választás őket már nem rázza fel.
vonotok
@Horizont: Igazad lészen. De hatalomra még is e nép juttatta. Mely igen csak fájóvá alakult.
Gáon
@koszpeko: Maga pedig olyan mint egy hullámos papagáj az Újlipótvárosban. Azt hajtogatja, amit özvegy Eisenberger Benjaminné, született Korvin-Klein Rabaka betanított neki, aki még egy Shabbati gyertyaáldást sem tudott elmondani tisztességesen héberül, de azért akkora Magén Dávidot hordott a nyakában, hogy szinte felbukott vele. Noha a látvány kedvéért az ajtófélfára is oda volt szegezve egy mezuzah. De abban nem Tóra idézeteket, hanem a kommunista kiáltványt tartotta. Bizony ilyenek vagytok ti, károgó konjunktúra és kriptozsidók. A hatvanas és hetvenes években eszetekbe sem jutott a vészkorszak, pedig akkor még a túlélők ott voltak körülöttetek. Méghozzá szegényen, elhagyottan. Le sem szartátik. Most megy a nagy "holokausztozás" ,amikor már szinte alig van túlélő, de jól meg lehet élni a "projektből" . No meg az összes devianciát destruktivitást, liberális idiótizmust mögé dugni, mint valami harci pajzs mögé és onnan ordítozni "antiszemiták-antiszemiták".
Gáon
@Kedves Anikó!
Akkor mire van a CSOK? Van egyáltalán gyereke? Csókolom!
A "zsidó" pedig nem szitokszó és nem tabu, hanem tényközlés, etnikai eredetközösséghez való tartozás megjelölése!
hemami
@Perwool: A korosztályom és én is már 70 éve hallgatjuk, hogy , ha húzunk a nadrágszíjon még, még, még egyet, akkor majd ilyen-olyan jó lesz, de ez soha nem volt igaz. Már nincs mire várnunk. Csak az utódainkért aggódhatunk mindenféle szempontból. Viszont a jövőkép még a mostaninál is szomorúbb és elkeserítőbb, sajnos.
Gáon
@Kedves Horizont!
Egyszerű a meghatározás!
KICSODÁK?
A vélemény szabadsággal élő olyan társadalomkritikusok, akik nem ismernek, nem tűrnek tabukat és hangot adnak tényeken nyugvó véleményüknek. Még akkor is, ha ez mások érzékenységét zavarják, vagy sértik. MERT (!), ahogy a híres szefárd zsidó filozófus Baruch Spinoza mondotta 1675 tájékán; " Szabad ország az, ahol azt gondolok, amit akarok és azt mondom ki, amit gondoltam".
Nos!
A budapesti érzékeny lelkületű urbano-liberális zsidók, mint aszfalti zelóták és olykor-olykor önkéntes sípoló kórus, ne csak finom liba lavest járjanak szürcsölni a Dohány utcában található SPINOZA étterembe, azaz -éterem színházba, hanem olykor-olykor figyeljenek oda a névadó bölcseleteire is!
Szókrakész
@Horizont: "Az összes kommented egy zavaros lötty!"

Neked!!!
Értelmes gondolkodás, alapismeretek nélkül tényleg az.
Szókrakész
@Horizont: Te még most se fogtad fel, hogy itt nem zsidózás volt a cél.
Gáon
@Horizont: @Horizont:
Nem lehetséges azt, értelmezni hogy mi az a "zsidózás"?
Ahhoz, hogy közelebb jussunk a "zsidózás cselekményéhez" párhuzamokat kell állítani. Párhuzamokat, hogy nevetségessé tegyük ezt a "mumusként" használt cselekményt, minthogy "zsidózás".
Ha a zsidózáshoz tartalmat társítunk méghozzá pejoratív tartalmat és egyéb negatív érzésekkel ruházzuk fel, akkor összehasonlításként vegyük alapul a "bajorozás" , "oláhozás, tótozás, cigányozás, magyarozás, svábozás, katalánozás, baszkozás, (nem baszkurálás)" fogalmakat. Ha egyáltalán ezeket annak lehet tekinteni?
Az imént felsorolt etnikumok egy-egy etnikai-történelmi eredet és sorsközösséget alkotnak.
Azok megjelölésére szolgálnak. Ha nem tekinthető sértőnek, ha valakit "lekatalánoznak" , "lemagyaroznak", akkor nem tekinthető sértőnek az sem, ha valakit lezsidóznak, vagy egyszerűen "zsidóznak". Hiszen ez, vagy egy adott etnikai eredetközösséghez való tartozás vélelme vagy tényre épülő meghatározás.
Ha valaki zsidó létére úgy érzi, hogy lezsidózták, akkor nem a "lezsidózóval" van baj, hanem a "lezsidózott személy" identitásával, amit csak sértődötten, és valami ellen nekifeszülve képes felvállalni. Valami ellen és nem valamiért.
Egy vitára érett tisztességes zsidó nem sértődik meg, ha megnevezik, vagy csupán vélelmezik etnikai eredetközösségbeliségét. Sőt! Öntudatosan felvállalja és nem kezd antiszemitázni, hanem kulturált érveléssel próbál vitapartnere fölé kerekedni. Érveit tényekkel alátámasztani és nem ehelyett nácizni és fasisztázni, meg rasszistázni. Leginkább a "rasszistázásra kell ügyelni" mert az tényállításokkal visszafele is elsülhet.
JAJMÁR
@Gáon: Hogy te milyen agymosott vagy! Elképesztő!
Az se zavar téged, hogy az idehányt vízióid logikátlanok. Persze, van benne némi igazság. Van Soros meg zsidó, és van szétesett baloldal.
Te meg van naci.
Szaporodtok mint a bűn.
kissé felnőttem
Semmi csak része a magyar történelemnek kik is verték az aranyforintot a magyar királyoknak már a XIV- XV: században? előre kifizetve kialkudva?, Kik nem kaptak katedrát hogy tanithassanak? Kik nem lehettek iparosok Budapesten mig Pl lakatos, rézműves, vizszerelő, ? az iparos szakma képviselete 6 % alá nem esett ( Elhalálozások okán) Erről mindha törvény rendelkezett volna ? 1907-1920 rendelkezett is!.1-6-ig ha nem tévedek . Kik tettek hűségesküt --elsőként Pl, Horthy kormányzónak ? Na akkor ugye ezer éve velünk éltek élnek szenvedtek és szenvednek. Kik is alapították az első mondjuk 100 gyárat vállalatot? amelyek hirnévre tettek szert a világban? El kéne már gondolkodni és becsülni a mutlat a jelen ezt meg vagy kiérdemli vagy dönt róla az utókor.Amit ajánlok, nem kötelező, a jelzős szerkezeteket a mások megitéléséből elhagyni. Jobb lenne tőle a világ. Békésebb is. Hozomra hiteleztek a két háboru között a népnek, éltek és élni hagytak.Az hogy a pénzvilágot uralják ? az oka ? máshoz nem engedték tán hozzáférni őket, nem az igazamat bizonygatom, a puszta tényt . A fenti vélemények -- hez adalékként.
Eladott Ország
Amennyiben ez a kleptokrata tolvaj kormány tovább uralkodik a polgárokon, demokratikus kormányváltás nem lesz, hiszen állami szintre emelték a tolvajlást és megvették az igazság- szolgáltatást, mindent. De ez a haveri kapitalizmus nem tartható fenn, hiszen egy szűk réteg gazdasági és politikai hatalmát szolgálja. Magyarul demokráciának nevezett fideszes diktatúra, tolvajlás. Úgy látszik valóra fog válni az első rendszerváltó és egyben országrabló kedves vezető álma, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni és ez az "édes" álom meg fog megvalósulni.
Nem kell messzire menni és az "édes" álmot a karácsony meghozta a szomszédos országba.
Ugyanis a birkát etetni kell ha nyírni akarjuk és ezt a fideszes tolvaj kormány elfelejtette.
reseva
Nos, Paul Lendvaihoz visszatérve, a zsidózásnak itt nem sok értelme van. Az országunkat ejtették fogva ál-alkotmányos formában, amiből "demokratikusan" , azaz szabad választásokkal kiszabadítani már aligha lehet. Mi van még más lehetőség? Az erőszak. Hogy az honnan fog jönni, az se nagyon látszik, belülről ez már aligha működik, túlságosan beleszoktunk a demokráciába. Oldja meg az ellenzék, az a dolga, csakhogy az is fogságban van. És kívülről is ez a helyzet, ami az Uniót illeti. Nem beszélve a külső nagyhatalmakról. Marad a majdcsak elmúlik magától optimizmus? Na, ez látszik a legkevésbé jó megoldásnak. .
magyarbakancs
Orbán és kormánya undormány és csak is nem fülke forradalommal lehet elzavarni.
koszpeko
@Gáon: Gratulálok eme hsz.-hoz.
A 60-as években még egy kósza gondolat sem voltam mélymagyarkám.
Iq-d talán a szobahőmérsékletet eléri.
Vak gyűlöleted szánalmas.
Téged,titeket más nem éltet.
Ez vall rád,rátok.
Mindig hőbörögni,lázadni ellenséget keresni.
Hol a cigányok,hol az E.U.,hol a zsidók,hol a liberálisok.
Nektek mindig kell egy ellenség és ezt a fityfasz szolgáltatja is.

Engem ez vezet.

Pokolgép

Háború gyermeke

A háború gyermeke parancsra született.
Mindig agresszív volt, sosem nevetett.
Páncélöklöcskéje labdát sosem fogott.
Nem, nem épített, csak lerombolt!

A háború gyermeke mesét nem hallgatott.
Azt szerette, ahol bárki meghalhatott.
Harckocsikkal játszott, örült, ha temetett.
Annak vérén hízott, ki éhezett!

Nem! Ne ássunk sírokat,
Milliókat egy miatt!
Soha ne kísértsen már!
Nem! Ne ássunk sírokat,
Milliókat egy miatt!
Ne szülessen több halál!

A háború gyermeke úgy volt elégedett,
Hogyha maga körül mindent felégetett.
Nem szerette senki, a világ rossza volt.
Félt tőle élő és a holt!

Nem! Ne ássunk sírokat,
Milliókat egy miatt!

Soha ne kísértsen már!

Nem! Ne ássunk sírokat,
Milliókat egy miatt!
Ne szülessen több halál!...

Téged mi vezet?
Gáon
Kedves @reseva, koszpeko, kiscsillag66, és többiek (Horizont ! -aki remélem látja a horizontot)

Tényként közöltem, hogy a "liberális " ellenzékben (valamint a mostani Kossuth téri föttyögésnél) szignifikánsan felülreprezentáltak voltak a judeo-bolsevik családi gyökerű zsidók, akiknek a családi háttere generációkon keresztül, 1947-től összeforrt a Rosenfeld-Csermanek-féle moszkovita, kommunista diktatúra nomenklatúrájával, annak szerves meghatározó részét alkották.
DE ÖNÖKNEK IGAZA VAN!
Lépjünk túl a múlton. Ez ne adjon muníciót a "zsidózáshoz"!
Fel kell számolni az antiszemitizmust!
KERESSÜK MEG EGYÜTT AZ OKOKAT HOGY MEGOLDJUK A PROBLÉMÁT!
MI TÖRTÉNT?
A 19. században emancipált zsidók judeo-bolsevikokká torzult hitehagyott, kommunista leszármazottai az egykoron felmenőiket emancipáló, "egyenjogúsító" liberális magyar nemesség utódjait osztályidegeneknek nyilvánították. Sok családot elűztek az országból. Akik maradtak azokat kitelepítették, vagyonukat elkobozták ! Ennek az emancipált, a befogadó magyarságot eláruló hálátlan zsidóságnak, egy jelentős része (tisztelet a kivételnek) fészkelte be magát az 1947 után felszámolt magyar történelmi elit és szétzúzott középosztály helyére. Egymás után magyarosították meg vezetékneveiket, vették fel történelmi és autochton magyar nemesi családok vezetékneveit, ősi magyar települések helységneveit egyéb magyar hangzású neveket. Közben megtiltották a többszörösen megalázott, jogfosztott egykori történelmi elitnek az évszázadokon át használt, magyar királyok és fejedelmek által adományozott nemesi előnevek viselését. Tették ezt azzal a szándékkal, hogy a vezetéknevek alapján ne lehessen megkülönböztetni őket az autochton magyarságtól, vagy rég honosodott egyéb magyarországi nemzetiségektől. Sorra elterpeszkedett a közéleten, rátelepedett a sajtóra, a közvélemény formálásra, a kultúrára, a gazdaságra, stb. Röviden meghatározva; a Magyarországon megtelepedett zsidóság jelentős politikai tényezővé nőtte ki magát, miközben az...
Gáon
(Az előző hozzászólás folytatása)

a Magyarországon megtelepedett zsidóság jelentős politikai tényezővé nőtte ki magát, miközben az általa elüldözött és húspéppé darát magyar történelmi középosztály helyén bebábozódott. Ebből a bábból, hol ilyen, hol olyan alakzatok, politikai formációk másztak és másznak elő. A formagazdagságtól függetlenül kulcsszerepüket, valamennyi politikai és gazdasági szegmensben a rendszerváltozás után is megőrizték.
Némi felületes asszimilációra ugyan sor került, de ma „fordított asszimilációs törekvések mutatkoznak. A judeobolsevik gyökérzetű liberálissá átvedlett szabadelvű magyarországi zsidóság kívánja stílusban és gondolatilag „asszimilálni“ a magyarságot!
"Ehhez pedig a rendszerváltozás után olyan parlamenti dobbantót ácsolhatott magának, amilyet még nem ácsolhatott soha."
T E H Á T,
Magyarországon valójában nem antiszemitizmusról van szó, hanem bolsevik diktatúrában a judeobolsevik "zsidóság" által érdemtelenül megszerzett, gazdasági, kulturális, közéleti és média, stb. monopólium görcsös és hisztérikus megvédelmezéséről. Ennek elvesztése miatti liberális-urbánus zsidó aggodalmakról. Ezen aggodalmak holokausztozással történő leplezéséről.
DE VAJON MI LEHET A M E G O L D Á S ?
Ha a gazdaság és sajátos tartalma, a társadalmi forma stb. szükségszerűen bele van vésve a közösség etnikai pszichológiájába, és ha ezt, --mintegy evidenciaként kezeljük--, akkor a szellemi kultúra egészénél még jobban megjelenik az etnikai psziché. Ezek még jobban kötődnek a nemzeti pszichéhez!
A nemzet szempontjából a földrajzi terület, a vallás, a közös nyelv igen fontos, de ez még nem jeleni a nemzetet! Nem ez a magyar nemzet lényege. Egyetlen nemzetnek nem ez a lényege! Ezek csak attribútumai. Igaz, hogy ezek az attribútumok a nemzeti lét stabilitása szempontjából végtelenül értékesek.
VISZONT egy adott nemzet lényegét (ez a magyarra és a zsidóra egyaránt igaz) sajátos jellegének alfáját és ómegáját specifikus fizikai minősége, etnikai összetétele...
Gáon
(Folytatás...)

VISZONT egy adott nemzet lényegét (ez a magyarra és a zsidóra egyaránt igaz) sajátos jellegének alfáját és ómegáját specifikus fizikai minősége, etnikai összetétele alkotja.
Egy adott etnikumnak és az adott etnikumhoz tartozó egyéneknek, zsidónak, magyarnak egyaránt, stb. kiemelt feladata, hogy valóban saját zsidó vagy magyar etno-szociokultúráját, saját zsidó vagy magyar népét és nemzetállamát gyarapítsa és ne a másikat, a másét, különösen akkor, ha erre nincs kölcsönös igény vagy ennek elutasítottsága mérhető.
Tehát ezt nem kell erőltetni!
Különösen akkor nem, ha mind a két etnikum, nemzet rendelkezik saját nemzetállami léttel. Tehát mindenkinek ott kell élnie, ahol nemzeti közössége, eredeti hazája van.
Ez a megoldás!
i.imgur.com/zr55qm9.jpg
kakaósbögre
@Gáon: Nopshát,ragozhatnám percekig de csak egyszerűen:lófaszt.
koszpeko
@Gáon: Te már csak tudod.
Lekövetted a családfákat :D
Vak,süket és hülye vagy.
Szánalmas.
Ide belapátolod a hülyeségeket és azt hiszed hűűűű de nagyot mondtál.
Itt szerintem senkit nem érdekel az uszításod és csak magadat járatod le.
Tudod,én voltam kint a haláltáborokban Lengyelországban.
Az olyanokról mint te az a véleményem,hogy egy éjszakát be kellene zárni titeket a kemencék mellé és gondolkodjatok el a hülyeségeken amit összehordtok.
Aztán meghallgatnálak utána benneteket.

Talán ismerős Radnóti Miklós neve.
Ő róla mi a véleményed?
Jaaa vagy nem tudod ki volt?
Gáon
Kedves @kissé felnőttem: Maga olyan jó szándékú! Maga körül oly harmatos és rózsaszínű a világ.
De nézzünk egy hiteles társadalomkritikát, méghozzá az egyik leghitelesebb cionista zsidó társadalomtudós tollából.
Ja! Hogy maguk nem ismerik a cionista zsidó társadalomtudományi dolgozatokat?
Azokat a neves és bölcs zsidó társadalomtudósokat, akiknek korszakos munkáit oly nagy szorgalommal dugdossák el a galuti neológ zsidók, de különösen a szekularizált kommunista köpönyegforgató karrier zsidók?
NOS ÁLLJON ITT A ZSENIÁLIS társadalomtudós ;
Aharon DAVID GORDON " A munka, mint megváltás" elmélete.

Amikor a zsidók nem ismerik saját társadalomtudósaikat sem!
www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/ad_gordon.html
en.wikipedia.org/wiki/A._D._Gordon
www.amazon.com/Selected-essays-Aaron-David-Gordon/dp/B00085J61Q (Válogatott esszék) --kötelezővé kell tenni elolvasását minden zsidó részére--.

Ez a bölcs és messzelátó zsidó gondolkodó, társadalomtudós, ekképpen szól a zsidósággal kapcsolatos önkritikus tanulmányában:

"...a zsidók idővel hozzáidomultak eltorzult, elidegenedett természetükhöz...Mi (zsidók) megvetjük a munkát. Még munkásaink is csak szükségből dolgoznak, s abban a reményben, hogy egy napon véget ér a munkás élet, s jó élet következik utána.
Nem szabad megcsalnunk magunkat. Fel kell ismernünk, mennyire abnormisak vagyunk e tekintetben, mennyire idegenné lett számunkra a munka, s nemcsak az egyén, de a zsidóság életében is..."
" Egy olyan nép, amelyik teljesen levált a természetről, egy olyan nép, amely kétezer év óta falak közé volt zárva, amely mindenféle életmódot megtanult, csak éppen nem a munkás életet nem, nem válhat egyszerre eleven, természetes, dolgozó néppé anélkül, hogy minden akaraterejét e célra irányítaná. Hiányzik a legalapvetőbb elem: hiányzik a munka (nem a szükségből végzett munka, hanem az a munka, amely szervesen és természetesen hozzátartozik az emberhez), az a munka, amelynek révén egy nép...
Gáon
Kedves @kissé felnőttem (Folytatás...)

az a munka, amelynek révén egy nép belegyökerezik saját talajába és kultúrájába..."

... "Saját kezünkkel kell megteremtenünk mindazt, ami az életet alkotja (Palesztinába) , minden munkát nekünk kell végeznünk, minden mesterséget és foglalkozást, a legegyszerűbbtől a legdurvábbig, legmegvetettebbig, a legnehezebbig. Éreznünk kell, amit a munkás érez, azt kell gondolnunk, amit ő gondol, úgy kell élnünk, ahogy ő él és mindezt a magunk módján. Akkor mondhatjuk majd, hogy van saját kultúránk, mert akkor lesz saját életünk. (55.-56. oldal)
/Aharon David Gordon, de.wikipedia.org/wiki/Aharon_David_Gordon/
Id.: "Labour", in Aharon David Gordon: Selected Essays, New York 1973.

"Egy nép csak saját erőfeszítései révén tehet szert földre, testi, lelki készségeinek kibontakoztatásával, belső lényének feltárásával. Kétoldalú viszony ez, de a nép az első - a nép megelőzi a földet.
Egy parazita nép nem eleven nép!
Népünk csak azáltal elevenedhet meg, ha mindegyikünk újjáteremti magát a munka és a természetközeli élet segítségével.
Így leszünk aztán jó földművelők, jó munkások, jó zsidók és jó emberi lények.
Másfelől viszont ha Palesztinában a galuti életet folytatjuk, a maga kicsinyes kereskedelmével és az összes velejáró dolgokkal együtt, akkor a következő nemzedékek még inkább ezt az utat követik majd. " ( Jewish philosophy in modern times : from Mendelssohn to Rosenzweig. Nathan Rotenstreich. New York : Chicago, San Francisco, Holt, Rinehart and Winston [1968] oldal 376.)
www.worldcat.org/title/jewish-philosophy-in-modern-times-from-mendelssohn-to-rosenzweig-nathan-rotenstreich/oclc/462814306
www.worldcat.org/title/ad-gordon-selected-essays/oclc/190962599

MŰVELŐDJENEK Hölgyek és Urak és ne elégedjenek meg a liberális hullámos papagáj szerepével!
quadrocopter
@Gáon: Figyelj ökör! Kigyűjtöted a sértett zsidók önkritikus röffenéseit és most azt lobogtatod,mint tutit?
Nem létezne Izrael, ha a zsidó dologtalan nemzet lenne, vagy az idegesít, hogy a legjobb, legtöbb koponya zsidó származású?
Az ilyen f***kalapok a nyomukba se léphetnek, mint te!
Hol vannak a jobbikos zihálósok a zsidó felvásárlókkal, miközben körözött teveb***ó arab felvásárolja a hazai kastélygyűjteményt egy bűnöző agyhibbant familiáris közreműködésével?
Paranoiás tahó!
kissé felnőttem
@Gáon: Ajánlanák egyetlen jutubos videót végighallgatni és értelmezni. A Moszkvai szindróma vagy orosz szindróma. leir elmond olyan dolgokat ha fele igaz is ütős. tán 1864-től vezeti végig a ( ha jól tudom Marx ekkor adja ki a TŐKE c művét ) II. vháború végéig az eseményeket. Senkire nem kell hivatkozni csak a szláv népekre a gázkamrára ki is szentesítette? miért is ? aztán a politikát mint olyat törölni kellene a világból is mindörökre.Egyébként bennem se irigység se rózsaszin köd nem lebeg.Nem szégyenlem se itt se ott se másutt nincs tagkönyvem sosem volt már meg nem is lesz.Ami meg olvasható az érdekel. Ja velem nem kell egyetérteni, tévedés Mindenki máskép lát , ért értelme, ettől vagyunk mások szinesek.
Gáon
@koszpeko: Szánalmas kis emberke vagy!
Apám gyermekkoromban velem megtett első külföldi útja Auschwitzbe vezetett. Ez még akkor volt, amikor a "Holokauszt" fogalma ismeretlen volt és nem bővült megélhetési iparággá és szüntelen hivatkozási alappá. Akkor ezt a tragikus történelmi korszakot "Vészkorszaknak" hívták és amelyből a zsidó nép történelmében még legalább négy hasonló nagyságrendű vészkorszakot számlálnak.
No meg van itt más is! Az Örökkévalóval frigyben álló "Izrael maradékával" semmi olyan nem történhetett és történhet, amely az " Úr" akarata nélkül következik be. Következésképpen így a vészkorszak sem! Méghozzá azon egyszerű oknál fogva,hogy az Örökkévaló "nem ment szabadságra" akkor sem, amikor az Ő kiválasztott ZSIDÓ népére a vészkorszakok köszöntöttek! Ez hivatott alátámasztani Yirməyāhū/ Jeremiás Próféta, aki a Kr. e. 7.-6. sz.fordulóján élt és előre megjósolta a ZSIDÓSÁG vészkorszakát!
Egyik családtagom testvérét Auschwitzben pusztították el. Máig nem tudni milyen körülmények között. Noha édesanyja végiggyászolta az egész életét, de soha nem gondolta és mondta, hogy ezért a tragédiáért a magyarságot bármiféle felelősség is terheli. Ismertem Otto Schwerdt urat, a németországi zsidó kulturális élet egyik kiemelkedő alakját, aki szintén megjárta Auschwitz poklát és családjának nagy részét ott veszítette el. A tragédia ellenére békés lélekkel mélyen vallásos maradt. Mindig azt mondta: Örüljünk, hogy élünk, utódjaink vannak. Aki nem érzi jól magát és emlékei gyötörnek, azok aliyázzanak Izraelbe. A zsidóságot valamiért, valami mellett és nem valami ellen kel megélni!
A hitehagyott liberálisokká átvedlett destruktív egykori kommunista, karrierista , a magyar nemezti szelleme és a magyar közakaratot és törtnelmi érzékenységet leszaró zsidókkal van baj.
Gáon
@koszpeko: A maga előadásában a leginkább irritáló, az a jellegzetes Újlipótvárosi "úrhatnám" galuti zsidó arrogancia . Ha valaki fel akarná sorolni, hogy mi generálja a zsidókkal kapcsolatos ellenérzést, akkor ezt feltétlenül az első helyen kellene megemlítenie.
Gáon
@Cefi: @Cefi: Mit reklámozza itt ezt a liber ál-demokrata szellemi lábvizet?
Maguknak kellene legjobban tudni, no meg a két vezetéknevű "szerkesztő nőjücskéjüknek", hogy a kóser tiltja a szalonnát. A maguk köreinek egy ilyen szellemi dagonyát jobb ha Bárhesznek vagy Flódninak nevezik el.
De még a "Kolozsvári sólet" is jobb elnevezés lenne, természetesen nem sertés tarjával, hanem füstölt marhaszeggyel.
karma1
Gyerekek, ez a spu00 az eletben nem valtozik mar meg! Kopkodi a hulyesegeit, a holokausztrol azt allitja, hogy azt egy jo darabig nem is favorizaltak, csak nem tul regen huztak elo a kalapbol... hat hulyesegert nem kell bekopogtatnia a szomszedba... ezek szerint Wiesenthal rogton a haboru utan csak szemelyes serelmeert kezdte el uldozni a nacikat, es valoszinu a nurnbergi per is valamilyen kabatlopasi ugy miatt lehetett megtartva. Persze, az amcsik se a halaltaborokat szabaditotta fel, hanem csak egy homokozobeli incidenst simitottak el.
Cefi
@Gáon: Az ilyeneket mint te, dolgom végeztével le szoktam húzni. De ezt már egy másik nicked alatt is mondtam. Barnanyelvű suttyó.
wagabund
A félelmetes az, hogy egy unijóba törekvő országban puccsot színlelve igencsak keményen bánnak a néppel...és?... ..hát... vadul tapsolnak a tisztogatásokhoz...(az alkalmatlan brüsszel kussol)
...és mint látható, Lengyelország is az Orbáni útra lépett...

...de akkor ez működik?...mert nagyon úgy néz ki.
koszpeko
@Gáon: Szánalmas az a vakgyűlölet amit te itt kultúrköntösbe bújtatsz.
Szánalmas,ahogy vergődsz.
Szánalmas ahogy a goebbelsi propagandát próbálod lökni.
Aztán vergődsz,hogy senki nem vevő a baromságaidra.
Ez az idő már lejárt Horthy és Hitler halálával.
SOHA nem jön vissza.
Úrhatnám?
Nem komám TE vagy az úrhatnám!!!
Te vagy az aki visszasírod a 3 millió tüdőbajos országát a nyilasokat és a nácikat.
De ez az ország tanult belőle és néhány agyament fasz hiába akar itt újra földesúri feudális rendszert SOHA NEM JÖN VISSZA!!!
Te is egy letűnt idő utolsó harcosa vagy és ha majd egyszer meghalsz egyel kevesebben lesztek.
Nincs utánpótlás.
A fiatalok csak divatnak tekintik jó bulinak,hogy menetelhetnek katonásdit játszanak.
Vívd csak tovább szélmalomharcod.
Aztán egyszer körülnézel és azt látod,hogy a baromságaiddal egyedül vagy akkor elgondolkodsz azon,hogy elbasztad "nem kicsit,nagyon".
Senkit nem érdekel egy ideológia, ahogy a kommunizmus sem érdekel már senkit úgy ez sem.
wagabund
@Horizont: próbálok mindent viccesre venni, mert nincs értelme ebben(sem) a komolyságnak...de ha már így kérdezed, akkor elmondom a nyílvánvalót, amit csak az nem lát, aki nem akarja...

működik.(mint nap-mint nap látható, tapasztalható...)

vagy nem?
silber13
@Gáon: Hazudj valami elfogadhatót...!
karma1
@Horizont: 7.42-re: A magazodos stilusa, meg az a sok fennkolt baromsag, amit oszt a neten, az mind ora vall...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.