Csütörtökön bemutatták az új diósgyőri stadion látványterveit. A résztvevők szerint 6,5 milliárd forintból Kelet-Közép-Európa legnagyobb sportkomplexuma épül Miskolcon.

Már nemcsak stadionrekonstrukcióról van szó Miskolcon, közelebbről Diósgyőrben, hanem egy sportkomplexum fejlesztését jelentette be Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón, amelyen a DVTK-stadion rekonstrukciós terveiről számoltak be.

Újabb stadion épül 6,5 milliárdból :DDDD

A polgármester úgy fogalmazott, a stadionrekonstrukcióra rendelkezésre álló forráson túl – ennek a támogatási szerződése már kész – van egy másik fejlesztési lehetőség, amelynek keretében a DVTK utánpótlás akadémiáját alakítják ki a stadion mellett, kétmilliárd forintért. Elmondta: a város közgyűlése 300 millió forintos tőkeemelésről döntött, hogy a kétmilliárdos fejlesztést meg tudják valósítani.

"Ezzel pedig a sportkomplexumra fordítható összeg megemelkedik négy és félmilliárdról hat és félmilliárdra" – hangsúlyozta Kriza Ákos, hozzátéve, így megnyílik a lehetőség, hogy az utánpótlás-nevelés is megfelelő keretek között történjen Diósgyőrben. Jelezte, az idén már körülbelül 600 millió forintot költött a város futballra, a környezet kialakítására és a csapat működésére.

Rangos nemzetközi mérkőzések

Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos bemutatta a látványterveket. Úgy fogalmazott, mivel Diósgyőrnek igen erős a szurkolótábora, a hazai ultrákat külön, kiemelten kezelik, kikérik véleményüket. Elmondta, egy nagyjából 15 ezer férőhelyes létesítménnyel gazdagodik Miskolc. A stadion az UEFA IV-es kategóriába tartozik majd, így rangos nemzetközi mérkőzések, például Bajnokok Ligája csoportmeccsek megrendezésére is alkalmas lesz. A lelátó a pályához rendkívül közel helyezkedik el, és teljesen fedett lesz. A multifunkcionális stadionban a tervek szerint a klub múzeuma és szurkolói boltja is helyet kap.

"A látványtervek után hamarosan elkészülhetnek a kiviteli tervek, majd jövő májusban, a bajnokság végén indulhat az építkezés. A kivitelezési idő nagyjából egy év, vagyis a jelenlegi számítások szerint 2016 nyarán vehetik birtokba a miskolciak a város új stadionját" – ismertette a menetrendet Vígh László.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@1magyar: EMBERTELENSÉGET is írhattál volna,de igazad van ez már beteges mánia erőszakos kiterjesztése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Biztos mindenki másképp látja, de szerintem a foci az csak egy a sportok között, és talán még csak nem is a sportok királya vagy királynéja. A sport pedig csak egyike a fontos dolgoknak, amik hozzátartoznak egy kellemes élethez. Ebből így kiemelni a focit, ráadásul más sportágak rovására, pláne ennél sokkal fontosabb dolgok rovására, az pazarlás, a vagyon és a munkaerő elherdálása. És milliók tiltakozása ellenére.
bakegya
@1magyar: EMBERTELENSÉGET is írhattál volna,de igazad van ez már beteges mánia erőszakos kiterjesztése.
bakegya
@nemkati: a lényeg az hogy nincs helye elégedetlenségünknek,ellenállásunknak még tapadási felülete se.Se szó-se beszéd a foci őrületét telepíti korrupt eszközökkel,az ország államadósságát punpálva fel ezekkel az arénákkal és tüntetőlegesen lenyúlva az EU polárainak eurómilliárdjait-ócska pligarha ez a vicctor-szétrughatná már egy jó góllövő a seggüket ezeknek a szuprfasz fidessnyikkhajoknak!
Rózsika Hatházi
Mára, sajnos az egész Kárpát medence, egy nagy stadion lett. Mit stadion? Maga, a Colosseum, ahol őrült Nérónk összeengedi a jobboldalt, a baloldallal,majd saját magát dicsőítve zengedezi az önnön sületlen költeményeit. Hiába, a történelem ismétli önmagát.
Január
Kérdés, miből akarják ezeket a stadionokat fenntartani? A megépítési költségük is horribilis a fenntartásuk sem lesz kétfillér. A bevétel minimális - akkor csak a költségvetésből oldható meg, és másra nem fog jutni, ami fontosabb.
nyanya001
Ez a degenerált csak építi és építi a stadionokat !
Mobil123
Lányok és Fiúk! Nézzünk más szemszögből ezt a sok stadiont! Pl . Hány tábori ágy fér el a pályán? Lehet hogy ide lesz elszállásolva akinek nem marad fedél a feje felet. :-)
nyanya001
@Horizont: Csak árvízi gátakra nincs
meg értékteremtő munkahelyekre !
Meg... lehetne sorolni ...
lajospapa
Ne háborogjon senki! Elment szavazni? Kire szavazott?
nemkati
@lajospapa: Elmentem mindig. És sose szavaztam a focisra. Mégis ideült a nyakamra. :(
verőce21
Jobb lenne, ha várakat építene az országban? :)
joopapa
Erre már mit lehet írni, elmentek ti abba a jó k... ti büdös kö... banda! Ön cenzúrát hajtottam végre, a pontozott helyekre mindenki azt gondol bele amit akar :-)))
nemkati
@verőce21: Homokvárat bármennyit. Egy szögesdróttal körülvett homokozóban, ahonnan nem tud kijönni.
Vasárnapiiskolás
@Horizont: Ne húzzon el, feleljen a sok cigánymunkáért. Remélem hamarosan a szél fütyül a talpa alatt !
1magyar
A folyó medrek kotrása, árvíztározók sokkal fontosabbak lennének mint ezek a szar pénznyelő stadionok!
Az ész megáll!
Szimba
Fontos az új stadion. Ki kell elégíteni orbán vágyát. Kell az eb-hez, vb-hez, olimpiához. Semmi más nem számít, csak teljesüljön a vezér álma.
nemkati
@köhögő bolha: 0rbán is erre készül. Remélem még megéri, amikor gaz növi be az összes stadionját.
qxy
Na végre! azt hittem már ebben a hónapban nem lesz ujj stadion. Ezért nem tudtam aludni a héten. Hála Orbánnak lesz annyi stadionunk hogy apraját a malacok eszik.
Másra úgysem kell.
Csak egyszer lenne nálam a pénzes kulcs. el venném az összes pénzt minden faroktól és ha jönnének hogy éhesek, mondanám. .- Egyél stadiont! Egy hónapig a füvet rágnák a stadionban arról kezeskednék! ! Utána meg egymást. Úgyis van elég belőlük.
Szimba
Na és hol van hozzá a foci? 20 helyett csúszott vissza a magyar válogatott a fifa ranglistán. Tán nem a stadionok számától függ a magyar foci eredményessége. Na, de, ha vezérnek ez a hobbija, akkor dögöljön meg a magyar nép, akkor is a stadion építés az első és legfontosabb.
Vasárnapiiskolás
@Szimba: Ne legyél már negatív!!! Nézd a jóó oldalát. ha megtaláltad tudasd velem is:)))
verőce21
@Horizont: (18:45) Hogyan, miért húzna már el a ...? 2014.04.07-re a narancsosok címvédésével a szavazók többsége az államvallást választotta. :)
Szimba
@Vasárnapiiskolás: Reális vagyok. Nincs jó oldala. Értelek.
Szimba
@nyanya001: 'A BRFK ugyanis pénteken arról tájékoztatta levélben a pályaválasztó zöld-fehéreket, hogy a stadion biztonsági hiányosságai miatt nem tudja ellátni a feladatát."
nyanya001
@Szimba: Mi lehetett az a biztonsági hiányosság ?
Fradigege
15 ezres. Ezzel aztán lehet pályázni az EB-re. Minimum 30 ezres stadionok kellenek. A családok ezekre a hulladékokra nem mennek ki. Fapados itt minden. Megy a rongyrázás. A dortmundi pálya egyik kapuja mögött van egy 25 ezres lelátó. Az csak az egyik oldala a stadionnak. 15 ezres. Határ a csillagos ég.
hattorihanna
Ha megépítik felgyújtom,esküszöm! :-D Ezek télleg ki akarják húzni a gyufát a pofátlanságukkal...
szandokan
@nemkati: Nincs igazad, mert a világon a foci a legnépszerűbb sport, ott mozognak a legnagyobb pénzek. Ezt akkor is el kell ismerni, ha a magyar foci erőteljesen stagnál.
nemkati
@szandokan: Egy statisztikát megérne, hogy a 10 millióból hány embert érdekel a foci. Különösen a magyar foci milliárdos stadionokkal és különösen annak, aki kajára alig tud költeni. Teszek rá, hogy mekkora pénz van benne. Biztos nagy pénzek, de nem nekem, és nem is azoknak, akik meccsekre járnak. Ha esténként vagy reggelenként elmész futni, vagy leúszol egy uszodában pár hosszat, többet ér, mint megnézni egy Diósgyőr-Felcsút meccset egyszer 100 forintért, majd utána többezerért. És hogy erősen stagnál, az megmosolyogtatott. :))
bakegya
@köhögő bolha: hogy Te miket találsz-hát ez jól szemlélteti mekkora pénzmosodát működtethetnek a foci körül a szuperfaszok-a magyar nemzeti keresztapukájuknak is el kellene kűldeni ezt a reterátot!DDDD
JAJMÁR
@szandokan: 22:08 Hogy érted, hogy a magyar foci stagnál? Most olvastam, hogy 20 helyett esett vissza :)
(Mindig utólag derül ki, hogy nem is volt olyan rossz előtte :) )
JAJMÁR
A magyar fociba nincs pénz, hogy lenne, ahhoz focizni kellene... A stadionokat max bérbe adhatjuk, vagy ... gőzöm sincs. Nálunk jóval erősebb, gazdagabb országok megroppantak egy Olimpia rendezése miatt, a stadionépítések és a kiszolgáló létesítmények akkora összeget visznek el.
Nekünk ehhez még Olimpiát sem kell rendezni.

Egyébként ismerek tehetséges kiskamasz "focistákat", talán ha rájuk, beléjük fektetnének egy kis pénzt... de nem erről szól ez az őrület :(
levi
Na véégreee!!! Most már végre hazamegyek, csak erre vártam. Kell a tökömnek munkahely,megélhetéshez szükséges fizetés, ha a miénk lesz Kelet európa legnagyobb muty...izéé stadionja!!!
Desischado
@nemkati: Dettó. Én is voltam szavazni, nem rá szavaztam, mégis a nyakamon ül, hogy az égiek tennék már el legalább Grazba!

Stadion dögivel, csak tudnám ki fogja látogatni, és a botlábúaknak minek?
human
Jó lesz ez. Ha esik, be lehet alá állni.
szaboria1
Vajon ezzel a bejelentéssel,hány miskolcit tud a fidesz maga javára fordítani? Októberben kiderül.
bakegya
Ez már nem csakkk műfüves buli-zsákolnak a fehérvári fijjuuk...orbánkeresztesapukának.
mariaberta
Elképesztő, miközben kórházaink romokban hevernek, szakértők szerint pld a János Kórház katasztrofális állapotban van de beszélhetünk az egész egészségügy helyzetéről.
Arról nem is szólva, hogy pld a Fradi stadionban- az új nevét nem óhajtom megjegyezni- az utolsó meccsen volt, -ha bőven számolom- mintegy 400 néző!
Azt gondolom,itt a józan ész teljesen elment.
coyote3
Híreim szerint Szombathelyen is október végéig aláírják a hali stadion állami kézbe adását , aztán itt is kezdődik az építkezés:))))
szandokan
@JAJMÁR: Nem akartam csúnyábban leírni a magyar foci helyzetét...
szandokan
@nemkati: Én nem is a magyar bajnoki meccsekre gondoltam.
nemkati
@szandokan: Hanem?
Azokra én például soha nem szoktam gondolni. :)
Dr. Felipe
Kis emlékeztető.

Diósgyőr - Krasznodár 1:5

Na meg vicctor másik szekértolója, garancsipisti stadionépítő céget vásárolt magának. Talán nem véletlenül.
Szavazzatok csak birka magyarok ezekre a maffiózókra, folytatjuk.
Január
@Mobil123: Légyszíves tippet ne adjál!
@szandokan: A magyar foci színvonalban a béka alfeléhez liften jár- ez csak az igazság, ha nem így lenne nem ott állna ahol, s ez a rengeteg elutasító komment sem születik meg az állampolgárok részéről, akik véleménye számít ma Magyarországon a legkevesebbet.
Mobil123
@Január: Jól van na :-) Én is tudok hülyeséget mondani nem csak egy fideszes fan (igaz ők túltesznek mindenkin:-D) Csak próbálom megérteni mi a fenének kell ez a sok stadion mert fovi az nincs ebben az országban. Csak foci edzők magas vigaszdíj fejében. A falábúka meg minden sarkon akadnak.
szandokan
@Mobil123: Nem kell a Fidesz tábort blamálni, nem azon múlik, ki milyen ember. Egyébként meg ha már itt tartunk, mi az a fovi? :-))
Mobil123
@szandokan: Hát kinek nem inge nem veszi magára :-)) Az egy elütés "foci" akar lenni.
És különben is amikor Te gallyazod a nem fideszes oldalt azt nem baj? Akkor nem veszed figyelembe ki milyen ember csak azt hogy balos vagy utálja a fideszt. Olyankor Te is figyelembe vehetnéd az Embert !
szandokan
@Mobil123: Én mindig figyelembe veszem az embert. Például az olyanokat, mint te is. Viszont a gyűlölködő, alpári, sértegető stílusban fogant hozzászólókat megekézem továbbra is...:-)
Mobil123
@szandokan: Akkor is utálom a fideszt ! És azokat a fanokat akik nem látnak az orrukig ostobának tartom.:-)
szandokan
@Mobil123: Akkor ki is itt az, aki utálja a másikat? :-)
JAJMÁR
@szandokan: 12:09 Vagyis szépíteni akarod a magyar foci helyzetét

Pedig nagyon beteg a magyar foci, de a pontos diagnózist sokan nem merik, nem illik kimondani sem erről, sem másról Na de, hogy könnyebb legyen, ott áll előttük egy nagy kupac... homok... :)
(szépen, stílusosan :) )
Jankó123
@JAJMÁR: Döglött lóba, még az életben nem pumpáltak annyi adrenalint, mint az utóbbi négy évben!
:-)))
szandokan
@JAJMÁR: A régi időkre visszagondolva csak szépíti az ember.
Vadlaci
Valahova tenni kell az adófizetők pénzét, ha már a nem fideszes önkormányzatoknak nem adnak.
Mobil123
@szandokan: De soha nem voltam alpári a fanokhoz. Atlépek rajtuk. A politikusokról meg megmondom a véleményem bár igyekszem kulturált lenni. De ez nem jelenti hogy nem utálhatok őket. Vagy azokat fanokat akik csak mint a birkák mennek a vezetőjük után és nem gondolkodnak.
silber13
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@silber13: Fenébe, nem ide készölt, elnézést! A MÁV-nak.
Toby
Ne legyetek ennyire pesszimisták ! Most épülnek majd a "nyerő" stadionok, mert eddig a fociban hibás volt a zemútnyócév, a zidőjárás, a zárvíz, a gyűlöletkeltőbaloldal, a gonoszeurópaiunió, a zukránválság, a rezsiellenesség, de most az újabb stadionnal fényre derül a haza, a botlábú, milliokból tengődők megtanulnak egycsapásra focizni, bár egy dolgon még nem sikerült változtatni:- a labda továbbra is gömbölyű lesz és most ez a következő évek fő kihívása !
verőce21
Ki nem épít utakat és kórházakat, aki államot vezet? Na de stadiont!? :)
amaramaistanna
A stadion,rosszabb "beruházás",mint egy autó vásárlása- amely szintén gyorsan amortálódik- ,de legalább munkavállalásban,munkavégzésben,vállalkozásban ...lehet hasznosítani.A stadion viszi a pénzt a megvalósításnál,és az üzemeltetésnél.Pénzt nem termel,munkahelyeket nem teremt,ezáltal nem növeli az állam bevételeit se.Ezek nem megtérülő beruházások,melyek Orbán megamániáját elégítik ki.A stadionok az ő piramisai.ILyen önző ,másokat semmibevevő cinikus ember jutott Magyarországnak,miniszterelnöknek.
Törölt felhasználó
Az normális, hogy ha egy kórházba beteszem a lábamat szétnêzek és a rohadt falak, érzéketlenné vált orvosok, bunkó nővrek láttán azzonnal a 200 milliárdnyi stadion jut eszembe. Hát normális ez tahó elmebeteg állat... ? Tényleg van ember, akibezt ebben formában jónak látja..Szerintem már a fideszben is összesúgnak a háta mögött, hogy elvesztette a józan itélőképességét. Megörültél Viktor ez màr biztos..!
aloe
..igen...és még fognak épülni...és utak épülnek...és az alsósok 60 %-ka ingyen tankönyvből tanul...igen...igen...városomban a korház ugy megujjul,hogy mindenki csak nézhet. ..és igen,,,minden közvéleménynél fidesz a vezető ...és toronymagasan...és rezsicsökkentést továbbiak köveznek...és egyre többen dolgoznak...és akinek ez nem tetszik...elhúzhat ganézni ausztriába ...a sógorok aljamunkáját elvégezni...de 3000 euróér...rajta..tessenek menni...a mostani balliberális söpredék 20 évig sem heveri ki ezt a 3 vereséget ami okt. 12-én fog bekövetkezni...
aloe
@Mobil123: figyelj pubi...20 évig lesz jobboldali kotrmánya az országnak...vágod???
ez a baloldali söperedék látod miire képes...semmire...és semmire...ennyi...utálhatsz nyugodtan...neked lesz rossz a közérzered...de tudod mit ...meg is érdemled...
Mobil123
@aloe: Mi van "Tavaszi" visszaengedtek???:-))) pontok., vesszők sorozata és az aljadék dumád jön ? de érdemben hozzászólás nem !! Egy senki vagy aki mostanra gondolom 80 éves lettél már (bár csodálkozom hogy még élsz mert ugye februárban 66 voltál majd következő hónapban 67 majd így tovább) Ja és hogy élsz meg a rokkatnnyuggerből?? Nem halsz éhen?? Kár az ilyen alakot eltartanunk . Állj neki és ásd meg a gödrödet és ugorj egy hasast bele ígérem elmegyek rád dobálom a földet nehogy megégessen a nap vagy a varjúk ki ne szedjék szemed:-)
Te olyan ostoba vagy hogy hihetetlen!
És ne fájjon az agyad az én közérzetem miatt mert az megfelelő a szarházi pártod nélkül is.
De te összefogod fosni magad a következő 20 évben. Keresd meg a magaddal egy szinten lévő ( a béka segge alatt 33 emelt mélyen !) alpári fajodat és velük csevegj.
silber13
@aloe: 16:48-ra @aloe-@tavaszi! Hű vagy önmagadhoz, a helyesírásod még most is egy katasztrófa!, ismét hozsannázol a "városod" kórházáról, emlegetsz mindenféle beruházási marhaságot, és még mindig " söpredék " a baloldalra szavazó. Apropó, egy kérdés, ha megengeded! Most momentán hány évesnek tetszik lenni! Csak kérlek " hazudj, valami elfogadhatót" és ne váltogasd havonta a dátumot!:-)))) Jajj és most mi vagy? Cégtulajdonos,, vagy netán közmunkás? Érdekelne a sorsod alakulása!:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.