Bajnai Gordon szerint nem az a fontos, hogy ő miniszterelnök legyen, hanem az, hogy ne Orbán Viktor legyen még négy évig.  Így magyarázta a politikus az Együtt-PM szövetség pénteki programbemutatóján, hogy pártja elfogadta, az MSZP nevezze meg a baloldali ellenzék közös kormányfőjelöltjét.

A pártszövetség vezetője azt mondta: készek voltak lemondani saját ambícióikról, hogy ne kelljen lemondaniuk a közös célokról.

Hozzátette, a kormányváltás érdekében fogadta el az MSZP feltételét: közös lista akkor lehet, ha a szocialisták nevezik meg a miniszterelnök-jelöltet. Bajnai Gordon ezt azzal magyarázta, személyes áldozat árán is ideje volt véget vetni az ellenzéki kakaskodásnak, mert "Orbán Viktor már kezdte behűteni a pezsgőt".

A volt miniszterelnök szerint a kormányváltáshoz közös lista szükséges az MSZP, az Együtt-PM és a DK részvételével, "konkrét célokra szóló szövetség azok között is, akik tegnap még kemény vitában voltak egymással".

Bajnai: a kormányváltás fontosabb, mint az, hogy miniszterelnök legyen

Beszélt arról, hogy 2012. október 23-án, amikor visszatért a politikába, teljes összefogást szorgalmazott az ellenzéki oldalon, mert az új választási rendszerben ez elkerülhetetlen. "Az elmúlt egy évben végül már mindenki az összefogásról beszélt. Csak sajnos kevesen csinálták. Mi a kevesek közé tartozunk" – mondta.

Hozzátette, önállóan is sok mindent elértek, de nem eleget. "Az ellenzék egy év után visszaért oda, ahol 2012 őszén volt" – folytatta, ezzel indokolva a közös ellenzéki listára vonatkozó hét eleji javaslatát.

Bajnai Gordon azt mondta: a választásig hátralévő 85 nap elég, hogy visszaszerezzék a győzelembe vetett hitet, de kevés, hogy újrakezdjék a belvitákat. "Jobb egy kiegyezés ma, mint holnap egy újabb Orbán-kétharmad" – hangsúlyozta, azzal együtt, hogy ő meghozta a legnagyobb áldozatot, amikor lemondott miniszterelnöki ambíciójáról.

Az Együtt-PM tiszteletet érdemel azért, amit a kormányváltásért tesz: listás helyekről mond le és egyéni helyeket ad át a Demokratikus Koalíció bevonása érdekében – fűzte hozzá.

Bajnai Gordon Magyarország legrégebbi politikusának nevezte Orbán Viktort, aki 25 éve alakítja a magyar politikát.

Szerinte a Fidesz az elmúlt négy évben vadászterületnek tekintette az országot, prédának a közös javakat, gyakran a magántulajdont is. "Vadásztak mindenre: magánnyugdíj-pénztárra, trafikra, tankönyvpiacra és kereskedelmi tévére és rádióra" – fogalmazott.

Azt mondta, Magyarország ma rosszabbul él, mint négy éve, és jobban fél, mint 25 éve bármikor. Ezért – folytatta – a parlamenti választás az Orbán-kormányról szóló népszavazás lesz.

Arra, hogy mi lesz a választási győzelem után, választ ad az Együtt-PM 150 oldalas programja – mondta, kiemelve, nekik van a legtöbb tapasztalatuk a jó kormányzásban. Szerinte az Együtt-PM a biztosíték arra is, hogy a választók nem a 2010 előtti világot kapják vissza.

Az Együtt-PM megbízható, de megalkuvást nem ismerő része lesz a kormányváltó szövetségnek. "A pártérdekből és a személyes ambícióinkból készek vagyunk engedni, ha kell, de az elveinkből sosem" – hangoztatta.

Programjukról elmondta, olyan Magyarországot ajánlanak az embereknek, ahol "végre nyugi van".

"Új kiegyezést hirdetünk, a rezsim vezetőinek és kegyenceinek politikai felelősségre vonása után" – jelentette ki, azt ígérve, a nemzeti érdek szempontjából legfontosabb ügyekben megtalálják a közös nevezőket.

A te jövőd – Haza és haladás, szolidaritás és Európa című programból Bajnai Gordon kiemelte, hogy négy év alatt 220 ezer új munkahelyet hoznak létre, hogy a közoktatásban az állam helyett ismét a szülők, a tanárok és a helyi közösségek dönthetnek az őket érintő ügyekben, illetve hogy a mainál igazságosabb, kétkulcsos adórendszert vezetnek be.

A felsőoktatásról közölte, az első BA-diploma megszerzését – vagyis az első három évet a felsőoktatásban – mindenkinek ingyenessé tennék, aki szorgalmasan teljesít, a mesterképzésben viszont elfogadhatónak tartják az ésszerű mértékű tandíjat, ha ösztöndíjrendszerrel párosul.

Terveik között említette, megteremtik a lehetőségét, hogy hazajöjjenek az utóbbi években kivándorló "gazdasági menekültek". A fiatal munkanélkülieknek garantált képzést vagy munkát ajánlanak, a fiatal vállalkozóknak pedig tőkét és hitelt.

Céljuk a középosztály megerősítése, a törekvő polgárok támogatása, de az is, hogy állam segítse a rászorulókat, mert mindenkinek jár egy esély. Ám – folytatta – annak, akin a közösség segít, kötelessége felelősen bánni az eséllyel. Ezért a semmilyen támogatásban nem részesülő rászorulóknak feltételekhez kötött támogatást adnának.

"Kezdhetitek vágni a centit. 85 nap és Orbánország helyett újra egy normális Magyarországot építhetünk. (...) Újra van remény, mert van összefogás. Adjátok tovább mindenkinek: egy lista mindenkiért, együtt Magyarországért. Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk" – zárta beszédét Bajnai Gordon, aki ezután a program négy fő témájában kérdésekre is válaszolt.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Én úgy gondolom, hogy ez a förtelmes banda akik most élvezik és kihasználják a hatalmukat és tönkreteszik az országot, el kell örökre takarodjanak. Az ellenzék, akik nagyon sokfélék, ha tényleg össze tudnak fogni, el tudják zavarni őket. Fontos kérdés, hogy ki lesz a miniszterelnök jelölt. Lehet azt mondani, hogy ne legyen olyan, akibe a Fidesz bármi módon bele tudna kötni. De nem ez a legfontosabb. Nem is az, hogy baloldali legyen. Sőt! Véget kellene már vetni ennek a megosztottságnak, ami az idő múlásával egyre csak mélyül. Nem az a fontos, hogy bal- vagy jobboldali valaki, hanem az, hogy őszintén, önzetlenül, oldaltól függetlenül Magyarországért dolgozzon, és az elképzeléseit a nagy többség (ideális esetben mindenki) elfogadja.

Ez a bal- és jobboldali meghatározás nem pontos, csak arra szolgál, hogy megkülönböztessük a fideszeseket a nemfideszesektől. Nem az oldal a lényeg, hanem az elképzelés az ország berendezkedését illetően.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Tegye fel a kezét aki szerint Mesterházyban lessz annyi önmérséklet hogy ne saját magát vagy valamelyik bábját jelöltesse
coni
Nincs olyan ember a politikai látótérben Bajnain kívűl aki ezt az országot ki tudná húzni jelenlegi helyzetéből. Főleg, hogy kezdettől fogva átlátta, hogy csaknem lehetetlenre válalkozott hiszen az operett színész (M.A:) mögött az MSZP keménymag fél tőle mint a tűztől. Orbán dettó. Pontosan ezért lett volna nagyon jó ME.
Meggyőződésem, hogy Gyurcsányban is Finkenstein cserélt elemet hogy Bajnait hatástalanítsa.
F_Viktor
@GeoCravker: Mesterházynak miért kellene visszalépnie?
Én hiszek benne, hogy a megnyert választások után lesz egyetértés az ország jövőjét illetően, hiszen gazdasági programjaik hasonlók.
Bajnaiból nagyon jó gazdasági miniszter lesz, s nem válik eltolcsyhoz hasonlóvá aki csak a miniszterelnök kegyeit lesi. Bajnai ezért akart ME lenni, hogy ne egy párt érdekit szolgálja, hanem Magyarországét.
human
Az ellenzéknek meg kell mutatni, hogy együtt is lehet kormányozni. A kiskirályi rendszer meg maradjon meg a jobb oldalnak.
amaramaistanna
Ma az ellenzéki oldalon van egy igazi államférfi:Bajnai Gordon.
adrenalink
@F_Viktor: Bajnai mint Mesterházy gazdasági minisztere? Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan...
soljanka
@amaramaistanna: Nos én ebből a hármasból- sőt az égész ellenzékből- Mesterházyt tartom a legalkalmatlanabbnak. Gyurcsány, Bajnai, Bokros,Fodor Gábor, Kuncze, akár bármelyik LMP-s: bármelyik karakteresebb,okosabb, intelligensebb, rátermettebb, őszintébb, mint ez a rángatózó fejű operetthuszár.
És nagyon nehéz lesz rábeszélni magam, hogy odategyem az ikszemet.
moiszikf
@soljanka: "Gyurcsány, Bajnai, Bokros,Fodor Gábor, Kuncze" Én ezt a brigádot a vádlottak padján szeretném látni. Mehetnének melléjük a fityisz "öreg motorosai" is, a néhai szadeszes és MDF-es vezérkar. Pusztítottak annyit,mint a nyilasok és a kommunisták együtt.
soljanka
@moiszikf: nem egyformán látjuk a világot.
Szívem szerint én is az összes 23 év politikusát kiiktatnám, de a valóság nem erről szól.
Akkor inkább a kevésbé rosszat választom: és ez a mai rezsim likvidálása.
Cicamama55
@moiszikf: Több év alatt azért hírül sem annyit, mint a mai Magyar csapat!
modera
Ki kellene mennie Angliába, autót bérelnie, és máris válthatna kormányoldalt...:-)) Másra úgysem alkalmas, a mai hazugságait volt szerencsém látni az Atv - ben (Jaj, miket nem mondok, én meg az Atv...)!!
kiskutyauto
Az összefogás miniszterelnök jelöltjének SZABÓ REBEKÁT !!! Csak így lehet nyerni! Csak extrém lépéssel lehet elkergetni az országromboló mutyista fasiszta viktátort! Egy női miniszterelnök mozgósítana nagyon sok passzív csalódott magyart, akiket nem érdekel a politika, pl nők százezreit, akik a fideszmaffia gusztustalan macho-"politika"(-nak csúfolt agyhalála) miatt, többek közt, rá se hederítenek a választásokra. Ha megtudnák hogy női miniszterelnök-jelöltje van az ellenzéki összefogás ernyőszervezetnek, azt mondanák HOPPÁ... az igen...most már feszt megyek szavazni.. TEHÁT EZ A TUTI: SZABÓ REBEKA FOR PRESIDENT!!!
tavaszi
11 hozzászólás egy program beszéd után...számomra ez maga a humorbonbon...de igazuk van a polgártársaimnak...mit is lehet ehhez a nyögdécseléshez..és demagog szöveghez tenni??, semmit ...ilyet szolt: 300 ezren nincsenek a rendszerben...és a kormány ezekről az emberekről semmit nem tud,,,,,Boboorján: NORMÁÁÁLIS??? ez tényleg nem tudja mit beszél...de hagyjuk is mit foglalkozunk egy 3-4 % os kocsonyával...szép álmokat mindenkinek...az első "nagy többezres kampánygyűlésen is " túl vagyunk
tavaszi
@kiskutyauto: végül is igazad van...ezt valóban viccesre kell venni...ez a Rebeka ötleted igy elalvás elött kiverte az álmot a szememből...a röhögéstől. ...azért gurmai zita sem volna piskota ...ő már kimondta csak a fejére sóztak utána csak már késő volt: gyed extrát megszüntetni...tehát jó vicces dolgok ezek...
kiskutyauto
@tavaszi: Persze -persze.. menj csak, feküdj is korán, fegyelmezetten pontosan; ahogy jó nácinak kell ! SIEG HEIL...!!! Én nem röhögök, hanem szánakozom az ilyen nyomorult pszichopatákon mint te...
GeoCravker
@F_Viktor: Mesterházynak azért kéne visszalépnie, mert alkalmatlana feladatra.
1. Nem képes megszólítani a mérsékelt jobboldalt sem, árkokból viszont anélkül is nagy a kínálat
2. Nem képes kommunikálni a gazdasági viszonyokat úgy, hogy az átlagember, avyg akár ő maga megértse;
3. Nem képes a saját szűk táűmogatói körén kívül szinte senkit megszólítani, mert egy helyzetfelismerésből többször leszerepelt retorikai balfék;
4. A karizmája nagyjából egy szépen faragott széklábéval azonos;

Nyilván a fenntiek nem mindegyike kellene egy emberben meglennie ahhoz, hogy esélyes jelölt legyen valaki. De az, hogy semmi...
GeoCravker
@Horizont: Bajnai 2012-ben esélyesként indult neki a helyzetnek. Azóta sokat hibázott
tavaszi
@kiskutyauto: hú de belédverték a németet...azta ...én csak oroszul tanultam...azt hittem érdemben szólalsz meg. ...látod milyen bátor vagy? simán nácizol...és cseppet sem fosol,hogy teszem azt ma éjjel érted megy a fekete autó,hogy bemutassanak nekem,hogy ki merészelt lenácizni...ez is bizonyitja hogy sem nácizmus..sem fasizmus nem létezik ...hál isten az országban...ezért böföghetsz ...következmény nélkül...téged még lekomcsizni sem szabad...mert az én legjobb barátom volt városi elsőtitkár ma is barátok vagyunk ...és tudod az egy rang. ha tudni akarod együtt röhögtünk...a baloldal "összefosásán"
F_Viktor
@GeoCravker: Ebben nem értünk egyet, mondom annak ellenére, hogy én sem vagyok elájulva Mesterházytól. Okát nem tudom, mert hülyeségeket nem beszél, csak talán a meggyőző ereje kicsi.
Gazdasági viszonyokat jól kommunikálja, elvégre egyik szakmája.
Támogatottságának megítélésére áprilisig várni kell, mert Orbántól való félelem olyan nagy a Zemberekben, hogy egyenlőre nem felmérhető. Gondolj csak a CBA dolgozókra, vagy a közszolgákra. A Zemberek félnek nyíltan a fityesz ellen fellépni.
GeoCravker
@F_Viktor: Nem érdekes, hoyg mi a aszakmája. Tényleg. Amíg az ellenzék a problémákat a zárt görbe menti integrálás szintjén képes kommunikálni, és nem megy le a zemberek a Gpsz Jakabok szintjére, addig akár perzsául is mondhatják.
F_Viktor
@GeoCravker: Sorolj fel pár hibát amit Bajnai elkövetett? Én csak annyi hibát róhatnék fel neki, hogy nem verte keményen orrba több esetben a jobboldalt mikor azok hatalmasakat hibáztak. Ilyen a bajai video, a szombathelyi képviselők adriai bulijai és kábszer fogyasztása, mutyi-ügyek, elsimicskázott ezermilliárdok ügye.
De mentségére felhozható, hogy nagyon kevés időt kapott szereplésre a médiákban (nem véletlen pl. a parlamenti közvetítések megszűnése), s az esküjét szintén megszegő legfőbb ügyész fityeszes mosdatásai. Ilyen ellenszélben nem egyszerű a harc.
F_Viktor
@GeoCravker: Lehet, hogy nem is kell Gipsz Jakab szintjére lemenni. A Zemberek nem hülyék, látják, hogy a nagy elszámoltatásból semmi nem lett bárhogyan erőlködött Budai, s azt is látják, hogy hó végén mi marad a pénztárcában. Ezekből még Gipsz Jakab is azt a következtetést vonja le, hogy 2006-2010 között a fityesz végig hazudta a négy évet, valamint azt, hogy jobban éltek 2010 előtt, mint most. Ezeket mérlegelve tudni fogják kire szavaznak majd áprilisban.
verőce21
Mit is mondhatna ez a rakás szerencsétlenség! Valamit fel kellene mutatni a megbízóinak. :)

@F_Viktor: (00:17) Na majd megláthatod április közepére! :)
F_Viktor
@verőce21: Te is gyűjtheted áprilisra a grazi útra a pénzt, hogy Kedveskéd meglátogathasd. Ki tudja mikor fogod legközelebb szabadlábon látni :-)))
hetöndöe
@F_Viktor: De ugye szükségtelen neki retújegyre feleslegesen költeni.:-)))
Desischado
Nekem csak az a lényeg, hogy Hazugovicsot és a bandáját el tudjuk zavarni! De félek, mert ergo, sok a hülye, sok az érdektelen, és sok a tudatlan, akik például aláírják, kitöltik azokat az íveket, amin az adataik vannak, és azokkal már lehet manipulálni! Nekem mindegy, melyikük lesz ME, csak orbánt sikerüljön elzavarni! Utána már csak könnyebb lesz!
Hellcat
Ez az elgondolás nagyon dicséretes de meseházival az élen semmire nem fogtok menni...
lacika1ö
Kérek minden olvasót hogy segítsenek !!5630 Békés Város Fideszes polgár mesteri hivatal,(ahol Erdős Norbert nyert ) A lényeg az hogy a polgár mesteri hivatal minden létező kis vállalkozást tönkre tett ,boltok bankok zártak be..És ennek a pénz ki esését úgy konpenzálja hogy minden indok és megfelelő törvény nélkül a gyermek védelmet el veszi és ha más veszi fel a családit nem az a szülő akkor még azt is megvonja,,Kötelező az elválás,,házasság mert ennek híján megvon mindent.Kérek minden olvasót és igazság érző olvasót hogy adja tovább,Ez embertelenség ! Köszönöm a segítséget.!! Izsó Gábor a polgár mester
amaramaistanna
Nagyon beszómázottnak kell lennie annak,aki bármiért is elitélné Bajnai Gordont.Ez az ember bűntelen,ami ritkaság a mai világban.Egy hazáját szerető igazi államférfi,mely ritkán adatik meg egy-egy ország életében.Előtte ugyanezt,csak Gönz Árpádról lehetett elmondani.Mindkét ember önzetlen,embertársait-az arra érdemeseket -megbecsülő,hazájukat szerető államférfiak.Én viszont a fideszes harácsolókat és a náci eszméket hirdetőket látnám sürgősen rács mögött.
tivoli
@amaramaistanna: 07:04
Kijelentéseddel kapcsolatban tájékozódj több felől és felé, láss az orrodnál tovább, elmélkedj Bajnai jellemén, aztán mosthoz 24 óra múlva írd le, mire jutottál.
tivoli
Mesterházy kívülről fújja az aktuális szoci elvárásokat, majd ha egyszer másként tesz, repül mint Gyurcsány.
Bajnai sosem akart mini elnök lenni, csak előre lökdösték bizonyos körök mint jóképű, szimpatikus fiút. Aki azóta már semnem jóképű, semnem szimpatikus fiú. A szög kibújt a zsákból.
Akad még néhány önjelölt a baloldalon? Számít?
Úgy hirdetik az összefogást, hogy még magukkal sem képesek összefogni. Hogy tudnának Orbán ellen?
Vagy az utolsó pillanatban mégis elismerik, hogy eddig hülyeségeken vitatkoztak? Akkor meg a szimpatizánsaikat tévesztik meg, mert akinek az egyik kellett volna, nem a másik, vajon beéri a harmadikkal?
Jellemtelen opportunista banda.
tivoli
@Desischado: Bajnai szerint, nem fontos, hogy ő legyen a me. Hát az ő szemszögéből nem is. Sőt az se igazán fontos, hogy kormányváltás legyen. Mert gondoljunk csak bele: Mindegy, milyen párt lesz a befutó, a politikai gazdasági irányvonal nem magyarországon dől el. A stróman neve meg behelyesíthető.
martinpalermo
Ez az ember Villalakó-- a 150 oldalas titokzatos iratának tartalmát miért nem tárja elénk.Azt már elmondta néhányszor, hogy ezek mocskok---mi nem leszünk azok,nem fogtok úgy élni mint eddig.Mekkora fenyegetés ez!!Még most is az ellenfél ellenség képét festegetitek,néhány üres frázissal.Kiejtetted,ország világ előtt fájni fog.menj a francba a fájdalomkeltéseiddel együtt!
lenhardtibolya
@amaramaistanna: Atyaúristen! Ez az igazi "államférfi"... Ha meg valahogy ő kerülne hatalomra, aztán csődbe vinné az országot, - ahogyan a cégeit is sorra csődbe vitte - akkor azzal a csibészes mosollyal amellyel a sok balféket elbűvöli, szépen bejelentené, hogy "nem értettünk hozzá"...
nemkati
Én úgy gondolom, hogy ez a förtelmes banda akik most élvezik és kihasználják a hatalmukat és tönkreteszik az országot, el kell örökre takarodjanak. Az ellenzék, akik nagyon sokfélék, ha tényleg össze tudnak fogni, el tudják zavarni őket. Fontos kérdés, hogy ki lesz a miniszterelnök jelölt. Lehet azt mondani, hogy ne legyen olyan, akibe a Fidesz bármi módon bele tudna kötni. De nem ez a legfontosabb. Nem is az, hogy baloldali legyen. Sőt! Véget kellene már vetni ennek a megosztottságnak, ami az idő múlásával egyre csak mélyül. Nem az a fontos, hogy bal- vagy jobboldali valaki, hanem az, hogy őszintén, önzetlenül, oldaltól függetlenül Magyarországért dolgozzon, és az elképzeléseit a nagy többség (ideális esetben mindenki) elfogadja.

Ez a bal- és jobboldali meghatározás nem pontos, csak arra szolgál, hogy megkülönböztessük a fideszeseket a nemfideszesektől. Nem az oldal a lényeg, hanem az elképzelés az ország berendezkedését illetően.
Yoda69
Itt most nem bal vagy jobboldalisagrol van szo, hiszen minden osszekeveredett.
A fidesz kommunistabb jellegu part, mint valaha az MSZMP volt. Es meg attol is rosszabb. Az MSZP pedig kapitalista eszmeket apol. Szoval ezt el lehet felejteni.
A valasztas tetje, hogy megallitsuk Magyarorszag es a magyar nep erodalast es szethullasat.
Erre kinal (szerintem utolso) lehetoseget az ellenzek. Ha elbukjak ezt a valasztast akkor a fidesz hosszu evtizedekre bebetonozodik a hatalomba.
"Jobb" oldalon a fidesz es a jobbik, mert az tuti hogy ezek ketten koalicira lepnek majd a hatalom megorzesert.
A demokracia oldalan pedik az ellenzek.
Az LMP egy soviniszta megelhetesi part lett. Keptelenek felfogni hogy mi az orszag erdeke, es ezzel a fideszt erositik.
Szoval aki ketelkedne hogy hova kell tenni az X-et aprilisban: csakis az ellenzeki demokratikus osszefogasra, hogy Magyarorszag kikeruljon a fidesz rabigajabol, es a gazdasagunk ujra erosodni tudjon.
GeoCravker
@F_Viktor: ma, 00:17
Nem azt mondtam, hogy hülyék az emberek.
Nem tudom mi a szakmád, de alig hiszem, hogy egy jó szándékú és cseppet sem hülye kőművesnek ne lenne joga tudni, hogy mitől fáj a hasa. Ha az orvos csak latin szavakkal dobálózva annyit közöl, hogy "ne foglalkozzon vele, mert én tudom, magának meg nem kell tudni", akkor ne csodálkozzpn a beléállított vakolókanálon.
Így azt sem állítanám, hogy közérthetően és világosan elmondta volna bárki, hogy mit akarnak a választások másnapján tenni.
1 Ha nyernek
2. Ha ne nyernek.

Ja! Hogy Bajnai sem tudja? Bocs.
GeoCravker
@F_Viktor: ma, 00:13
Bajnai hibái? Egyszerűbb lenne azt felsorolni, hogy mit nem rontott el. De legyen.
Szemelvényesen:
- Összeállt a Juhász féle Millával, miközben tudta, hogy Juhász nem tud/akar megegyezni és személyében kompromittálható kendermagilag.
- Beszélt egy olajfa-szerű koalícióról, de másfél évig semmit nem tett érte. Most sem.
- Gesztusokat gyakorolt Orbán felé. Például átvette az orbáni retorika szófordulatait. Ezzel egy hithű orbanistát nem nyert, de sokakat elriasztott a saját táborában és a mérsékelt jobboldalon. izelítőként és kifejtés gyanánt
endresy.blogspot.hu/2013/06/bajnai-gordon-felrehordo-szemuvege.html
- Szárszón és azt követően belement egy elitista vezércseles megállapodás-licitbe. Tovább szűkítve a saját mozgásterét.
- A Fidesz labdáit sorra hagyta elszállni ahelyett, hogy debattőrként lecsapta volna.
...
stb.
moiszikf
@soljanka: "nem egyformán látjuk a világot." Ebben teljesen egyetértünk. Csak én nem vagyok hajlandó a kisebbik rosszat választani,amikor választhatom a Jobbikat is! :-)
soljanka
@moiszikf: káoszból anarchiába...tényleg jó választás :)
pesti
Tudjátok mi volt Szlovákiában 1990-es években Mecsiar alatt?Kb a mi Magyarországon jelen pillanatban,és eltünt a térképröl.Az összefogás zavarta el .Leváltás volt a lényeg,nem
az egyes pozíciók.Ha Mecsiar harmadszorra elment még a kilincs sem állt vele szóba.
Bokros Lajos szavait kellene komolyan venni.Talán úgy sikerülne a váltás.
Nem értem,hogy, ezt Bajnai se Mesterházy nem tudják .
orogordog
Ebből, így nem lesz kormányváltás, a fidesz megvette a nyugdíjasokat, ezt nem vette észre egyik okos sem, plusz zsebre vágta az új gazdagokat, aki eddig nem szavazott eztán sem fog, tehát a pénz beszél, az igazság odaát van.
verőce21
@F_Viktor: (00:36) Vizualizálsz és képzelegsz! De majdcsak felébredsz! :)

@hetöndöe: Ébredj fel te is, ne álmodj!
verőce21
A legújabb orosz slágert küldöm a bajai gyereknek, ne csak az Internacionálét fújja mindig! :)

www.youtube.com/watch?v=wh-1SDOjOZE
m.macskosz
@lenhardtibolya: Kétlem, hogy Csányi, az OTP vezér puszipajtása lenne Bajnai Gordonnak, ezért elhiszem neki, hogy a Hajdú BÉT-et a Bábolnába tömött milliárdok
tették tönkre.
index.hu/gazdasag/2013/09/02/csanyi_a_magyar_politikai_kozelet_versenyhatrany_az_orszagnak/
"...és hozzátette, hogy a Hajdú-Bét is így ment tönkre: a Bábolnát újra és újra feltőkésítették, nem hagyták békében becsődölni, amit a Hajdú-Bét nem bírt. "
lenhardtibolya
@m.macskosz: Engem pl. igazán nem érdekel, hogy a milliárdos speklánsok mikor és mennyit veszítenek, de az igenis zavar, hogy a tisztességes libatenyésztők tönkre mentek. Lehet itt csűrni-csavarni a dolgot, de azt, hogy Bajnai nem sáros a témában, azt bizony hiába bizonygatja bárki, mert a tények makacs dolgok!
m.macskosz
@lenhardtibolya: Talán igazad van, talán nem, nem vagyok eléggé tájékozott ahhoz, hogy érdemben nyilatkozni mernék.
evacica
Csak egyet sajnálok, hogy Mesterházy nem úgy gondolkozik mint Bajnai. Beláthatná, hogy nem ő a megfelelő miniszter elnök jelölt, de görcsösen ragaszkodik hozzá. Jelen helyzetben egyéni anbicióját háttérbe kellene szorítani a győzelem érdekében.
GeoCravker
Azzal a libatenyésztődéssel úgy vagyok kicsit, mint a devizahitelesekkel. Ha bejön az ügy, akkor mindenki veregeti a saját mellét és vállát, ha nem, akkor nyavalyog, és álljon helyette jót valaki, mert ő ott sem volt.
Az üzletkötéskor érvényes jogszabályok szerinti büntetőjogi felelősséget állapítsák meg, ha van. A többivel meg mindenki vonuljon el a spájzba picsogni.
A mezőgazdaság kockázati üzletág. Ezer éve is az volt. A tőzsde is.
Tudom tízezrek lettek öngyilkosak és falvak haltak ki. Ha a Fidesz és trolljai szövegeit hallgatom, akkor már fél magyarország libabélkötélen függne felakasztva.
A valóságban egy tényszerű öngyilkost sem tudtak produkálni. Csak a szájkaratés urbánus legendát. Először egy parlamenti interpellációban fordult elő egyetlen öngyilkosság emlegetése. Amiről később kiderült, hogy nem azért lett a tag öngyilkos. Azóta ezt ragozza az egész jobboldal. Mert az olyan jól hangzik.
Igen. Nagyon szomorú, ha valaki felköti magát. Ronda, lassú halál. Főleg, ha elbénázza. De ez alapvetően mégis az ő személyes döntése és felelőssége.
lenhardtibolya
@m.macskosz: Nagyon fontos dolgot olvastam ebben a kommentben: nem nyilatkozik, aki nem jártas a témában... Ezt felismerni csak bölcs ember képes. Ha nyilatkozni nem akar valaki ismeret nélkül, akkor mit gondol arról, hogy mások pedig milliárdos cégeket, sőt országokat is kormányoznának tudás nélkül...Itt mutatkozik meg a tisztesség, amelyhez gratulálok annak, aki birtokában van...
coni
Bajnai következetes, nagyon jó,összeszedett megvalósítható programja van, és ő valódi veszélyt jelent az oligarchákra, mert a legtöbb amit fel tudtak ellene hozni több száz milliós rágalomhadjárattal is csak a gágogás, amit a bíróság sokszorosan megcáfolt.
Vele még le ülnének tárgyalni nemzetközi szinten is, az azeriakat már sehol nem veszik komolyan. Sok ellenfele van, az összes korrupcióban érintett jobb és baloldali politikus.
Csoda, hogy eddig bírta a nemtelen támadásokat, hiszen ő nem maffiózó mint a többiek.
Bajnai az egyetlen akinek a vezetésével ki lehetne mászni a sz@rból amibe nyakik nyomott bennünket a Simicska "család".
moiszikf
@soljanka: Anarchia? Az itt és most divatos "demokráciához" képest, még az is határozott előrelépést jelentene. Egy próbát megér, innen már amúgy sincs lejjebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.