Orbán Viktor szerint nem a magyar gazdaság állapota, hanem a nemzetközi pénzmozgások irányítják a forint árfolyamát, ez pedig azt jelenti: a világgazdaság bizonytalansága és az európai gazdaság válsága sem ért még véget – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő azt mondta: a rezsicsökkentés elindítása óta tudták, hogy az ellenérdekeltek ezt nem hagyják szó nélkül, már csak azért sem, mert azóta számos európai országban születtek hasonló döntések.

Orbán: én csak egy szegény miniszterelnök vagyok

"Nem történt olyasmi, amire ne számítottunk volna, ugyanakkor nem szeretném, ha bárki alábecsülné az ebben rejlő veszélyt" – kommentálta, hogy az Európai Bizottság szeretné kivezetni a kiskereskedelmi energiaárak – jelenleg 17 országban alkalmazott – központi szabályozását.

Hozzátette: Magyarországon véget vetettek annak, hogy a magánmonopóliumok visszaélnek erőfölényükkel, de ettől ezek a cégek még hatalmasak maradtak, nagy erőket, összegeket és kapcsolatokat tudnak mozgósítani, ezért is mondható, hogy a rezsiharc színtere Budapestről és a nemzeti fővárosokból Brüsszelbe tevődött át.

Az unió célja, hogy szabadárassá tegye az energiaárakat, a tapasztalatok szerint azonban ott, ahol nem volt központi árszabályozás, és verseny alakulhatott volna ki az energiapiacon, ármegállapodások jöttek létre a színfalak mögött, és az árak magasabbak voltak az állam által megszabottaknál – fejtette ki. Szerinte ezért a brüsszeli álláspont tankönyvízű, a gyakorlat ellene szól.

A miniszterelnök azt is mondta, hogy az uniós véleménnyel ellentétben nem elég a rászorulókat támogatni, mert a középosztály is megszenvedi, ha az energiacégek visszaélnek erőfölényükkel, ezért "a szegényekre összpontosító védekezés helyett" általánosan alacsony családi energiaárakra van szükség.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: az Egyesült Államokban kétszer-háromszor olcsóbb az energia, mint Európában, és jóval olcsóbb Oroszországban, Indiában és sok más feltörekvő országban is. Ha ez így marad, az európai termékek nem lesznek versenyképesek, el fogjuk veszíteni a piacainkat – magyarázta.

Ezen változtatni kell, "van is javaslatunk, de ez pont a szöges ellentéte annak, amit az unió javasol: szerintünk versennyel soha nem fogunk eljutni olyan alacsony árszinthez, mint amit Amerikában és más riválisainknál tapasztalunk" – közölte.

A kormányfő szerint az ipari szektorban is nonprofit energiaszolgáltatásra van szükség a munkahelyek megőrzése érdekében.

Ez szokatlan gondolat, többéves munkát igényel, "de annyit tudunk segíteni a kontinensnek, hogy Magyarországon be fogjuk vezetni, és szerintem be tudjuk majd bizonyítani, hogy a nonprofit energiaszolgáltatás alacsony ipari termelői árakat és magasabb életszínvonalat eredményez, ezért lesznek követőink ezen a területen" – jelentette ki.

Megerősítette: az áprilisi választás előtt emiatt már nem módosítják az alaptörvényt, és bár a választás után ez nem elképzelhetetlen, előbb a nonprofit energiaszolgáltatásról szóló törvényt kell elkészíteni.

Újólag szólt arról is, hogy a Főgáz 49 százalékos részvénycsomagjának megvásárlása mellett "hasonló lépéseket tervezünk, sőt komoly tárgyalásokat folytatunk más cégek esetében is".

A forint árfolyamgyengüléséről szóló kérdésre Orbán Viktor azt mondta, nem jó, ha kormányok fogalmaznak meg árfolyamigényeket, ez ugyanis jegybanki hatáskör.

Szerinte ugyanakkor az árfolyam-ingadozás jelzi, hogy az egyes államok nem urai pénzük árfolyamának, még a legerősebbek sem, amögött bonyolult pénzügyi mozgások vannak. A magyar gazdaság stabil, a folyó fizetési mérleg évek óta pozitív és erősödik, a forint árfolyamának változása a világban zajló pénzmozgások miatt következett be, ezért most a nemzetközi környezetet kell figyelni – fűzte hozzá.

A kormányfő szerint az árfolyam-ingadozás azt mutatja, hogy a világgazdaság bizonytalansága és az európai gazdasági válság még nem ért véget, az európai valuták ezért törékenyek.

Orbán Viktor ismét lelkesítőnek nevezte a foglalkoztatottsági adatokat. Szerinte erkölcsi szempontból helytelen, ha politikusok "sértegetik" a közmunkát végző embereket, és az adatok kozmetikázásának nevezik a közfoglalkoztatást. "Nem kényszermunkáról beszélünk, hiszen ezek az emberek választhatnak a segély meg a közmunkabér között, és a munkát választják, ez szerintem lelkesítő" – fogalmazott.

Hozzátette: a bérek – nemcsak a közmunkabérek – valóban alacsonyak, de "én vért izzadok évek óta azért, hogy megtaláljam annak a módját (...), hogyan tudunk olyan politikát csinálni, amely több munkahelyet és magasabb béreket eredményez".

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
A múltkor valami mást mondott. Mi már kikerültünk a válságból,
csak az a gagyi, tehetetlen Európa bénázik még...
Viktor, Viktor...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
A múltkor valami mást mondott. Mi már kikerültünk a válságból,
csak az a gagyi, tehetetlen Európa bénázik még...
Viktor, Viktor...
dr. prédikátor
Cigus fecalicus!!! nem sül le a pofádról a vastag bőr???Hány milliárdot loptál már el az emberektől???de tudod mit . 2014 től valóban legyén szegény ember és menj el közmunkásnak!!!Tudod, 47 ezerből is meg lehet élni.Cigus fecalicus !!! T A K A R O D J!!!
szablyafűrész
"Orbán: én csak egy szegény miniszterelnök vagyok" Ja ! "Szegény..."

Csupasz seggel a történelembe



Azt hallhattuk, hogy a Vezér az öt leggazdagabb magyar egyike, ami - valljuk be - csak a legnaivabb Fidesz-zombikat lephette meg, a magyarok többsége ezzel - ha nem is a helyezés pontos ismeretében - tökéletesen tisztában van.



És ez így helyes is, mégiscsak, hogy jönne ki, ha olyan csóringer miniszterelnökünk lenne, hogy még egy jachtkikötője se lenne, piha!

Az olyan országot, amelyiket egy gatyából kilógó seggű filosz vezet, az olyat még a költöző libák is leszarják, márpedig hogy néz ki egy zöldfülű miniszterelnök a májusi réten?



Az is milyen nevetséges, ahogy elődei eljótékonykodták a miniszterelnöki fizetésüket!

Ha valaki értékes munkát végez, azt jól meg kell fizetni, a pénzt pedig meg kell becsülni, nem pedig szétszórni mindenféle élhetetlenek között!

A jó miniszterelnököt az különbözteti meg a rossz miniszterelnöktől, hogy ismeri a pénz értékét és hatalmát, márpedig hogy ő ismeri, azt nem lehet letagadni még az ellenségeinek sem!



Pénz beszél, a többieknek meg csak az állkapcáját lengeti a tavaszi szél, amelyik vizet áraszt, de majd szállítunk egy kis dolomitot a gátakhoz is, oszt jónapot!.



Mikor miniszterelnök lett, az égadta úrvilágon semmihez sem értett a lopáson kívül, merthogy azt korán kezdte.



Amikor Szolnokról Pestre költözött egy Mester utcai tanácsi lakásba, nem sokáig nyomorgott a prolinegyedben, hamar szert tett egy színvonalasabb, szintén tanácsi lakásra a már előkelőbb Haris-közben, ezt tanácsi pénzen felújíttatta, majd eladta, természetesen a méltóságos asszony üzleti köréből került rá a vevő.



Hogy hogyan épített ebből magának villát, hogyan próbálja eldugdosni a nyilvánosság elől, meg miért fotóztatja magát előszeretettel a spejzban, az már legyen az ő dolga, meg az is, hogy miért kell a mai napig trükköznie a használatbavételi engedéllyel.
Brother Louie
"a jegybank hatásköre, és nem jó, ha a kormányok árfolyamkérdésekről kezdenek el beszélni"

ennek ellenére beleugatnak mindenbe.
silber13
Hazug, cinikus senki vagy, te csúti kertitörpe!
szablyafűrész
Szép kis villa van benne borospince is, ahogy az egy tokaji szőlősgazdához illik, és nem lennék meglepve, ha atombiztos bunkert, pánikszobát és menekülő alagutat is rejtene a birtok, első az óvatosság, ugye...
A vagyon java természetesen nem saját néven szerepel, erre jó a kiterjedt család, és aki arra kíváncsi, hogy miért is a rendkívül tehetséges Vitézy gyerek vezeti a Budapesti Közlekedési Központot, annak tudnia kell, hogy az adriai kikötők telekkönyvi tulajdonosát meg Vitézy Tamásnak hívják.

A ;ne mi nyerjük a legtöbbet sárazsadányi ügye a magyar igazságszolgáltatás szégyene, de aki azt hiszi, hogy a Méltóságos Asszony veszteséggel szállt ki belőle, az nagyon-nagyon ostoba.
Amit a közvélemény lát az Orbán-vagyonból, az csak a jéghegy csúcsa, márpedig, mint tudjuk, a jéghegy kilenctizede a víz alatt van, nem látható.
És ami látható abból egyetlen centiméter sem tiszta, egy tisztességes jogállamban egy ilyen velejéig korrupt politikusra már rárohadt volna a műanyaglakat is.
Ezek az üzleti tranzakciók nem a nyilvánosság előtt zajlanak, strómanok, cégek, részvényesek és részvények, külföldi bankok és tőzsdék szövevényes hálózatán keresztül folyik az üzletelés.

Soha nyilvánosan nem mutogatott, ügyvédek és közjegyzői páncélszekrényeiben, letétben tartott szindikátusi, kölcsön és adásvételi és egyéb szerződések biztosítják a Család anyagi érdekeit, melyek nagyságrendjéről a népnek halovány segédfogalma sincs.

Hogy kik a KÖZGÉP részvényesei, hány százalékkal érdekelt a cégben az Orbán-család, azt sűrű, sötét homály fedi, aki meg a parlamenti vagyonbevallását nézegeti, az vagy hülye, vagy röhögni akar egy jót.



Vagy sírni.

Rettenetesen nagy pénzek mozognak ebben a szférában és egy miniszterelnök - főként a mai ügymenet mellett - pillanatok alatt tud milliomosból milliárdost csinálni, ehhez elég egy önálló képviselői indítvány, esetleg egy szaftos kis kiszivárogtatás, meg egy bennfentes információ és kész is a milliárdos.
szablyafűrész
A tiszta korrupcióról, mint amilyen például a messze bűzlő Gripen-döntés, ne is beszéljünk, annak ellenértéke valamelyik Karib-szigeteken dolgozó bank számláin lapul.

És ahány ilyen módon kreált milliárdos, az mind leadja a sápot a Keresztapának, aki elégedetten ül a pénzhegyek tetején, mint a nép egyszerű és szerény gyermeke, miközben a nép fele nyomorog.

Ha tisztán lehetne látni, hogy hány intézkedés született Orbán regnálása alatt a nyomor felszámolása és hány Orbán és sameszai meggazdagodása érdekében, el lehetne csodálkozni, attól tartok.

Amikor pedig a baloldal széplelkei Anikó asszonyt méltatják párás szemmel, akkor valaki elmondhatná nekik, hogy nincs ok a szemforgatásra - ez esetben is csak a zsák találta meg az ő igen passzentos foltját.

Ha a mezei Fidesz-fant erről kérdeznéd, úgy nézne rád, mint liba a piros kukoricára, azt mondaná, rosszindulatú vagy és gyűlöletet szítasz a Nemzet Miniszterelnöke ellen.

Pedig dehogy tennél ilyet, csak egy ócska maffiózóról beszélsz, aki tönkretette az országot és közben igencsak megszedte magát. És akkor arról a néhány millió dollárról még nem is esett szó, amit a baltás gyilkos kiadásáért azeri barátjától kapott.
Hagytuk, megérdemeljük.
human
" nem a magyar gazdaság állapota, hanem a nemzetközi pénzmozgások irányítják a forint árfolyamát,"
Azért ez elég gyengusz magyarázat a kormány 0 teljesítményére. A gondolatmenetén haladva a képviselőket akár le is cserélhetnénk brókerekre.
levarosbukta
Ehe, ehe, ihi, ihi, ezen így korán reggel durván vinnyogok.
karma1
@szablyafűrész: 8.36-ra: ... mert az oroszok mar a spajzban vannak, es ott lehet veluk elonyos (az oroszoknak elonyos) uzleteket kotni,...:-(((
Brother Louie
@human: Kósa Lajos elméjének köszönhetően 270 forintról 280 forintra ugrott az euro árfolyam 2010 júniusában, miután nem tudott megállj!-t parancsolni a szájának és össze-vissza ugatott.

Azóta 310 az euro a kormányváltáskori 260 helyett.
lajospapa
Az ókorban az ilyen szemforgatókat farizeusoknak hívták.
karma1
Majd ha lesz egy kis idom, elkezdek gyujteni a szegeny, ketkezi kis miniszterelnoknek, aki 2-an remenykedve varja a penzespostast a segellyel...

Ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna,... Minek a szegeny embereket meg jobban ingerelni?
Brother Louie
Hamarosan beüzemelik a Nemzeti Adományvonalat megint.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Száradjon a hazug képére a bőr,ha még egyszer kiejti a száján a rezsicsökkentést.
bakegya
...vicc-tort ne eröltess már nekem a fejembe-elég volt a balta is!-a savas mozsdatás,aztán most meg a putyint meg se emésztettem,máris nagykést énekelnek még a madaraid is a hasamba-vicktor megdöglesztetted már a döglött lovat is,meddig bírod még a furmányos...szabadságsarcoltatásodat...
Hellcat
Szegény és korlátozott? Ekkorát még nem hazudtál a 4 év alatt...De szerintem soha...Ez az egy mondat olyan de olyan sok ponton támadható, hogy bele se fogok mert estig írhatnám a kommentet.
magyarbakancs
"Szegény miniszter elnök vagyok."
Igaza van be határolja gondolkodását,hogy ki kel szolgálnia a segg nyalóit.
Miniszter elnök úr cseréljünk egy hónapig jövedelmet és az enyémből éljen meg.!
Gondolom le lebiggyedne a szája és nem lenne akkora arca mint jelenleg van.
A Tündik bündije
"Nem a magyar gazdaság állapota, hanem a nemzetközi pénzmozgások irányítják a forint árfolyamát."

Hát hogyne. A magyar gazdaságnak ehhez az égvilágon semmi köze. Keressük megint kizárólag külföldön a bajt, a zombimenet azt még elhiszi.
coni
Hülyét csinálnak a magyarokból. Egyrészt nem egyszerű miniszterelnök, hanem...
Másrészt előre jelezte a FED a likvid pénzek csökkentését így biztosan tudni lehetett, hogy amikor bekövetkezik, ha elég alacsony az alapkamat, elszáll a Forint.
Ezért vágtak olyan szorgalmasan, mert ez ösztönzi az exportot, javít a mérlegünkön.
És rá lehet fogni a spekulánsokra.
nyanya001
Azt hiszem ide is illik !
Rejtélyes pszichés betegség - A Münchausen-kór tünetei és kezelése

Ez az érdekes, rejtélyes, nehezen felismerhető betegség a nagy mesehősről, Münchausen báróról kapta a nevét, aki olyan élethűen tudott bármiről mesét szőni, hazudni, hogy mindenkit megtévesztett magakörül.
kataigaspar
Egy beteg ember két cavinton közti zavaros állapotában tett nyilatkozata,,Csak azt nem értem,hogy az orvosai miért nem tartják a gumiszobába addig,amíg a gyógyszerei nem kezdenek hatni...Hogy is mondta öregapám ??? Tudod fiam ,,Bolond lukból, bolond szél fúj...
coyote3
Most akkor jól értem, hogy az a nagy függetlenségi háború mégsem volt sikeres???
Nil
Ó de sokan szeretnének annyira szegények lenni mint ő!
Az egy dolog hogy a vagyonnyilatkozatában mi van.
Az emberek többsége papíron annyira gazdag hogy semmiféle segítséget nem kaphat, egyébként meg éhen hal vagy megfagy, vagy belehal a betegségébe mert nincs pénze gyógyszerre, orvosi ellátásra
dr. prédikátor
Ahhoz képest hogy életében nem dolgozott egy órát se , elég szép vagyont sikerült összelopni, vagy spórolni???
tavaszi
Micsoda alpári trágár szövegeket engednek meg itt sokan elképesztő. emberek! irány az utca !! "nem kérünk a rezsicsökkentésből!!" táblákkal. Romániát akarjuk" ...félévente szeretnénk rezsiáremelést"!!..."mi szeretnénk a legtöbbet fizetni európába!"...!!rajta táblákat elkésziteni..és irány az utca!! (én majd fotózom..és küldöm széjjel a nagyvilágba ezzel a szöveggel ) ime a nép aki tűzön-vízen át megy a zakkant milliárdos bolsi vezetésével"...demokrácia van...tessék kimondani !! ne vonjanak nyugdíjjárulékot majd mi sporolunk...! Eü. hozzzájárulást se ! ...van nekünk pénzünk eü.re is...tessék utcára menni ...senkinek nem fogják a szemét kilőni...szabadon--emelt fővel. nem itt komentekben nyavajogni...!
Macsi
azért.. én titkon elmorzsoltam egy könnycseppet...
tavaszi
tovább megyek: sem gyest-sem gyedextrát nem kérünk! kennye a hajára ez a szemét felcsúti pojáca!..."ne jöjjön ujabb beruházó az országba "! elég ez!...tessék lebontani paksot ""! rőzsével akarunk melegedni!... "már most is túl olcsó minden...elbírunk drágább életvitelt is!"..."romboljuk le a stadionokat!" és sózzuk fel a területet. "!...semmit nem kérünk ingyen-juttatásként " sem erzsébetutalványt " sem ingyen gyógyszereket"...mindenér fizetni akarunk" ...!..."ne csatornázzák a településeinket" ! majd mi ellapátoljuk a szennyeinket az árkokba..." nem kérünk felmondási védelmet a várandósoknak !"...
szablyafűrész
@tavaszi: Itt van neked az az 50 szép húzás, a miről szart se ér a reztsihülytés...majd megtanulod !

– Adójóváírás megszüntetése
– Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
– Cafeteria megadóztatása
– Munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
– Cégautó adó emelése
– Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
– Illetékemelések
– A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– Az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó).
– Az ebek és lovak kötelező chipezése;
– „Chips” adó bevezetése
– „Chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– Szeszesital jövedéki adóemelése
– Dohányáruk jövedéki adóemelése
– Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
– Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– Az autópálya-használat minimumának 4 napról 10 napra történő emelése – áremeléssel
– Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

– A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-rol 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés
– A rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– A szociális öntemetés bevezetése
– Szociális hozzájárulási adó bevezetése

– Elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
ágimami
"én vért izzadok évek óta azért, hogy megtaláljam annak a módját (...), hogyan tudunk olyan politikát csinálni, amely több munkahelyet és magasabb béreket eredményez".
Ez valahogy nem jön össze...
Szvetlana
Szép Tündérország igazmondó legszegényebb kislegénye:)) Na ne röhögtesd má' ki magadat.
szablyafűrész
emelkedett)
– Közművezeték-adó
– A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelhető
– Kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel.
– Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

– Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– Betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– Telekommunikációs adó
– „Cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ
– Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat/

– Nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– Közmunkások nettó 61ezer forintos fizetésének 49 ezerre csökkentése
– Munkanélküli segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28 ezerről 22 ezerre csökkentése.
– Egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– Pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– Tandíj de facto bevezetése
– Asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– Mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– Egészségügyi járulék emelése

oszt' jó napot ! Drága birkák és vakegerek...
tavaszi
"ne próbálja a kormány a cukorgyárakat ujrainditani!" " ne segitsen máskor a gyulai huskombinátnak az én adóforintomból!"..." katasztrófavédelem is tünjön el...vizfej"! ...majd mi figyelünk...riadóláncban ha duzzad a duna , " tessék a hajléktalan szállokat kiüriteni" ...és biztositani az embereknek ,hogy megfagyhassanak...ha nekik ugy jó..."
" ne tiporják lábbal az emberi jogát valakinek aki az aluljáróban akar élni!"..."tessék a játéktermeket ujra nyitni!" szórni akarjuk a pénzt az üzemeltetők zsebébe."elég az útfelújjításokból!"...
tavaszi
@szablyafűrész: figyelj rám basszus ! mozgositsad a 47% passziv szavazót ...add az összefosáshoz és váltsátok le a kormányt..és Ferenctestvérnek add oda a tételes bajodat...és kéred ezek visszaállitását ! ...amikor nagy ívben beint neked ...akkor küldj nekem legközelebb bármit. jogodban áll élére állni a dolgoknak...és kifüstőlni a mostaniakat...már multkor is mondtam neked . az én mindennapi betevőm megvan...meglesz ...nyugdijam van...dolgozok mellette mert szeretem a munkám...leszarom a mindenkori kormányszinezetet. ...az csak egy dolog hogy családi vonásom a komcsigyúlöletem...de attól még tőlem fletó is lehet basszus...
tavaszi
@szablyafűrész: ...még annyit ehhez az elöbbihez: igyekezned kell mert tegnap már az elemzők a Mérőklubban vagy hol a francban kimutatták,hogy hajszál választja el a fideszt a 2/3-adtól...és mondok valamit még amit most nekem átküldtél küld el egy fideszhonlapra vagy egy fideszirodába...de lehet kinyomtatom..és én fogom bevinni...
Dr. Felipe
Idézek.

"Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni!"
A Tanu
tavaszi
@szablyafűrész: ...nem gondoltam ennyire egyszerű...de sikerült kinyomtatnom...
minden jót neked és jó hétvégét.
nyanya001
@szablyafűrész: Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( Woody Allen )
Dr. Felipe
Mindjárt gondoltam hogy a kusza szem baromságait kapásból ráfogja a Soros Györgyre. Na meg aztán még az is kiderülhet hogy a forintot olyan tőzsdecápák rángatják mint a koser mindenből20% alajos vagy a lézer annyitisérek jankó akik kusza szem hülyeségeire és nem az eszére alapoznak mikor megteszik tétjeiket.

Na meg vannak olyan hülyék is akik annak örülnek hogy kusza szem elszórja a devizatartalékot és így sebezhetővé válik a zország ami már a 312 es euróban kezd is megmutatkozni de ez még csak lepkefing ahhoz képest amekkora cunami fog zúdulni az országra mert nyilván hogy a sebezhető valutákat támadják.
Na meg nem is az a baj hogy kusza szem egy ökör hanem hogy még 9 évig lesz ökör abban a pozícióban.
szablyafűrész
@tavaszi: Az Orbán-vagyonok nyomában

Az alábbiakban részleteket közlünk Ferenczi Krisztinának, a Népszava munkatársának Szüret című, megjelenés előtt álló könyvéből. Az alcím garantálja, hogy jelentős érdeklődésre tarthat számot a tényfeltáró kötet.

A sztráda, a bánya, Tokaj, Felcsút, Haris köz, Cinege út - kulcsszavak az Orbán család felemelkedésében. (...)
Az uniós tagság legfőbb nyertesei szakértők szerint a nagy földterületekkel rendelkezők lesznek, a legtöbb uniós pénzt a mezőgazdaság támogatott tevékenységei kapják majd néhány év után. Érdemes hát későbbi eladásra is spekulálva összeterelni birtokokat, s őstermelővé, családi gazdává lépve elő igényelni a hazai, majd az uniós támogatásokat. De az ingatlanfejlesztés is nagy üzlet, ha egykor mezőgazdasági területeket vonnak belterületbe, s a bagóért vett földet parcellázzák fel családi és sorháznak. Ha ehhez még az infrastruktúrát is sikerül az adóforintokból odavitetni az állammal, akkor az olyan méretű ?véletlen szerencse?, ami sokszorosára értékeli fel önmagában a területeket.

Egy baráti jogászpáros időben eszmélt. 1997-ben - bevonva tevékenységébe két milliárdos vállalkozót - belevágott az üzletbe a Fidesz elnökének feleségével. A céget Szárhegy Dűlő Kft.-nek nevezték el. Tokaj-hegyaljai földeket szereztek be a támogatások igényléséhez. Először néhány helyi polgármestert kerestek fel. Kékessy Dezső, a repatriált genfi üzletember Tokaj polgármesterét, Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó jogász ügyvéd barátja, Szász Attila pedig Sárazsadányét.

A Fidesz vezette koalíció négymilliárd forintot szavazott meg az állami Tokaj Kereskedőház (TK) Rt.-nek adott, zömmel szőlőfelvásárlásra fordított törzstőkeemeléssel Tokaj-Hegyaljának. A víz által nem veszélyeztetett Alcsútnak-Felcsútnak és öt környező településnek pedig 2,7 milliárdot ítélt oda belvízelvezetésre. Mindkettőt a kormány előterjesztésére.
szablyafűrész
Mindezekkel együtt csak 2005-ben került a parlament elé az Orbán család vagyonosodása. (...)
Szőlőtelepítés - ez volt a neve annak a gazdasági ténykedésnek, amit a még fillérekért megszerezhető földre részben állami pénzen álmodtak meg a társaság tagjai a kilencvenes évek végén. Akik éppoly otthonosan mozogtak a 700 millió forintos áfacsalásból felépített nagykovácsi lovardában, Magyar Ildikó és Benkő Péter egykori birtokán, mint a földszerzésben kiváló érdemeket szerzett, a Marosvásárhelyről a hetvenes években áttelepült ügyvéd, Szász Attila gödöllői házában vagy Kékessy Dezső tiszafüredi kúriáján.

Hosszú évek teltek el úgy, hogy valóban csak barátság volt a neves személyek között, maga az üzleti vállalkozás csupán 1997-ben indult. Addig nyitott volt a társaság, az azóta börtönbüntetését töltő Magyar Ildikó és élettársa, Benkő Péter színész és mások is összejártak velük. 1997 szilveszterét is együtt töltötte a társaság Nagykovácsiban.

Ezzel együtt úgy fest, hogy a három jó barát ügyvéd, Szász, Duda, Lévai a cégalapítással Kékessy és Madarász tőkéjének ágyazott meg. A kilencvenes évek Magyarországán még érdemes volt szaladni az olcsó földekért, és helyi kapcsolatokkal minden elérhető volt. Kékessy Tokaj első emberét keresi fel, Szász Attila személyesen a tokaj-hegyaljai kistelepülés, Sárazsadány polgármesteréhez fordul a jeles társaság birtokvásárlási szándékát tolmácsolva 1997 januárjában. Március elején a helyhatóság hozzájárul a vásárláshoz: Lévai Anikó százezer forintért 5 és fél hektáros birtokot vehet az önkormányzattól. (Ugyanekkor változik a szőlőültetvény-telepítés állami támogatásának jogszabályi háttere.) Az állami milliókért alakul szemlátomást rendkívül sietősen 1997 márciusában a két ügyvéd barát, Szász és Duda Attila üzleti vállalkozása, a Szárhegy Dűlő Kft. Másnap csatlakozik hozzájuk a Fidesz elnökének felesége, a szintén jogász Lévai Anikó. Az ő tagságát ekkor nem jegyezte be a cégbíróság, az csak két hónappal később, májusban realizálódott, amikor...
soper
@tavaszi: A pártiroda csak egy ilyen gyenge lúzert tudott prezentálni a propellerre? Kevés vagy mint a pókmáj. Dugulj el és menj az akolba (mn) a társaidhoz. Ott bégess agyhalott.
szablyafűrész
Lévai már március 25-én harmincszoros értéken, 3 millió forintért kívánja apportálni a Szárhegy Kft.-be az önkormányzattól még meg sem vett, 5,5 hektáros földbirtokot. Az adásvételi szerződést hetekkel később, április 10-én írja alá néhai Palcsó Mihály polgármesterrel. Ám nem földapportként, hanem ingatlanként aposztrofálja a szőlőket. (A tulajdoni lapokra másfél hónappal később, május 7-én került Lévai neve.) A kísérlethez két ügyvéd társa, Szász és Duda Attila is asszisztál aláírásával.

Földet nem lehet cégbe apportálni. Orbán a családi gazdagodását vizsgáló bizottsági meghallgatásán - 2005 novemberében - azt állította, hogy maguk az ügyvédek voltak azok, akik a törvénysértésre tett kísérletüket észlelték, s kérték, ne vegye figyelembe azt a cégbíróság. A korrigáló beadványt nem mutatta be a testületnek, amely törvénysértés kísérletével gyanúsította házastársát.

Az irat létezik - igaz, hogy a Pest Megyei Cégbíróság lajstromában nem szerepel, és érkeztető pecsét sincs rajta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sem kapott ilyen bélyegzőt, amikor - székhelyváltoztatás miatt - 1997 októberében a többi irattal együtt odakerült. A sarkában lévő szignó szerint a cégbírónak kézbe adták, aki egy kölcsön körpecséttel szabálytalanul átvette: kérik, hagyja figyelmen kívül földapportkísérletüket. A lajstrom szerint ugyanazon a napon, 1997. április 16-án megszüntető határozatot hozott a cégbíró. A szabályok figyelmen kívül hagyására lehetséges magyarázat a sietség; két hétre rá, 1997. április 30-án már készen volt a Szárhegy Kft. 8,8 millió forintos állami támogatását engedélyező irat.

Rövidesen - egy hónappal később - beszáll a cégbe Kékessy Dezső, aki a volt miniszterelnök köré felesége révén alakult baráti társaságban is meg-megfordul, és aki a rendszerváltás óta Orbánékkal jó kapcsolatot ápol. Az üzletember a vasfüggöny túloldalán bankárrá lett Madarász Lászlóval együtt érkezik az üzletbe.
szablyafűrész
Közvetlenül a cég bejegyzése után elnyerik az első állami támogatást összesen 7,7 hektár szőlőtelepítésre, túlnyomórészt Lévai Anikó földjeire (5,5 hektár); Szász intézi a papírügyeket - előre. A nemes célért már a Szárhegy Kft. megalakulása előtt is a cégre hivatkozik. ?Kijelentjük, hogy a támogatással megvalósítani kívánt beruházás rendeltetésszerű megvalósításához a tulajdonunkban, illetve 1997. évtől kezdődően ötéves bérleti jogviszony keretében használatunkban az alábbi termőföld rendelkezésünkre áll? - írja a Magyar Államkincstárnak március 22-én többek között azokra a földekre, amelyeket Lévai majd április 10-én vesz meg az önkormányzattól. Bérleti szerződést az állami támogatással megvalósult beruházást követően évekkel, 2002 februárjában köt a cég Lévaival öt évre, akkor, amikor már rég elfelejtették a talajjavítást, az ültetvényezést, s már az újabb állami támogatást is elnyerte a Szárhegy Kft.

Ekkor járul hozzá a miniszterelnök felesége - az aláírás ugyan nem tőle származik, de biztosan így van -, hogy ?bérlő a bérleményen szőlőt telepítsen?. A siker nem marad el: 8,8 millió forint közpénzt hívhatnak le túlnyomórészt Lévai földjeire, ültetvénytelepítésre az elkövetkező években.

Az állami támogatáshoz szükséges 13 milliós önrész Lévaira eső 20 százalékos részére nincs Orbánék vagyonnyilatkozatában fedezet, és nem zárható ki, hogy azt a gazdagabb üzlettársak fizetik. Esetleg a kft.-nek nyújtott tagi kölcsönnel. A Szárhegy Kft. Cégbíróságra benyújtott jegyzőkönyveiben Kékessy egyre emelkedő, ám meg nem fizetett tagi kölcsönéről többször viszszatérően szó esik, de az is kiderül belőle, hogy Madarász László is hasonló nagyságrendben hitelez. Az állami támogatás folyósításának egy része az Orbán-kormány idejére esik, mivel a telepítés 1998-ra csúszik át. (...)
szablyafűrész
Elindult hát az ígéretes vállalkozás, s így érkezett el a kis baráti csapat az 1998-as kormányváltáshoz. Szász vélhetőleg Orbán teljes bizalmát élvezte. Erre enged következtetni az ügyvéd állami megbízatásainak hosszú listája. Az Orbán-kormány idején a Tokaj Kereskedőház Rt. mellett ellátta az Országos Egészségügyi Pénztár, a Duna Televízió, a CD Hungary és a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. jogi képviseletét is (a Corvinus Rt. megbízása korábbi volt). Felügyelőbizottsági tagja lett a Magyar Villamos Művek Rt.-nek és az Antenna Hungária Rt.-nek is.

Orbán felkérte Magyarország párizsi nagykövetének a nem diplomata Kékessyt, ami önmagában nem baj és nem is szabálytalan, de ezen a fontos stratégiai poszton mindenesetre elég szokatlan. Madarász László pedig hirtelen az állami Postabank elnöki székében találta magát. A miniszterelnök feleségével közös vállalkozásukról csak 2000-ben értesült a közvélemény. (...)

Az Orbán-birodalom ?spontán? épülése látványos volt a Fidesz-kisgazda- MDF-kormány idején megszerzett földekkel, ám ennél többre törtek. Az Orbán-kormány 2001 decemberében hozott egy rendeletet, miszerint a családi gazdaságok plusztámogatást igényelhetnek gépvásárláshoz vagy szőlő- és gyümölcsültetvények telepítéséhez. Vagyis a ?kicsik? élvezhettek nagy előnyöket az agráriumban. A földtörvény ugyanekkor elfogadott módosítása szerint akár fél hektárral is lehet valaki családi gazda - egészen 300 hektáros földbirtokig -, így az ilyen mikrovállalkozások is kaphatnak állami támogatást. Termőföld és tartós forgóeszköz vásárlására kizárólag a családi gazdaságok számára a 2002. évi költségvetés terhére előirányoztak tízmilliárd forint kamattámogatást.

Egy másik tízmilliárdot pedig a Széchenyi tervből biztosított a kormány a kisgazdaságok fejlesztésére.
szablyafűrész
És itt jött a bukfenc: aki legalább három éve őstermelőként élethivatás-szerűen mezőgazdasági termeléssel foglalkozik, azt elfogadják családi gazdaságnak. Őstermelő pedig az lehet, akinek már korábban volt mezőgazdasági árbevétele.

Lévai Anikó őstermelő. Felcsúti földjeire váltotta ki kedvezményekkel járó igazolványát, vélhetően tokaj-hegyaljai bevételeire. Ha marad a kormány, s vele együtt a törvény, ő és barátai is - amennyiben őstermelői minőségét családi gazdaságra konvertálja - állami kamattámogatással vásárolhatott volna föl további földterületeket egészen akár 300 hektárig, élvezve az adófizetők jótékony támogatását.

(Folytatjuk)
szablyafűrész
@tavaszi: Jól teszed, ha személyesen viszed be a fidesznyik-tanyára, mert én akárhányszor próbáltam hazugság elleni szérumot bejuttatni, annyiszor megpróbáltak bejönni a gépemre, legalábbis teletömték mindenféle működét lassító szarsággal.
lajospapa
Úgy, a hozzászólásokból szép, összetartó, békés ország képe rajzolódik ki! És szép jövőkép. Szegény miniszterelnök! Sok baja lesz még velünk!
szablyafűrész
@tavaszi: Most esett le ! Vége a munkaidőnek ? Ez lenne az orbáni "munkaalapú" társadalmi öntudat ? Hány órát is dolgozol te naponta, úgy "munkaalapúlag" ?
dr. prédikátor
@tavaszi: Ha nem változtatsz a stíluson, visszavonom a fűnyírási engedélyedet!!!
szablyafűrész
@Brother Louie: Gondolom havi 400.000-ért nyomorgó kisnyugger !
Brother Louie
@szablyafűrész: nem tudom, annyira nem követem a firkálmányait. Azt tudom, hogy Dubaiba akar menni ünnepelni, ha Gyurcsány Ferencék veszítenek és a szeretett Vezető nyerne ismét.

Szóval annyira szarul nem mehet neki.
joopapa
@szablyafűrész: Nem etesd a fidess trolt! Eza barom akkor se hinné el hogy az orbán és bandája tolvaj, ha a szeme előtt lopnák el az anyja nyugdíját!!
bakegya
H-iba
U-gyanúgy
L-ehasználni,szét
L-opni
A -saját hazáját,kétszer is
D-ögkeselyű módban
É-ketverni a társadalm szívébe,aztán
K-ényelmesen,póker pofával kijelenteni-nem is én voltam,és a nyomorultak nyomorultja
vagy?-jól értem?-
nemkati
@GeoCravker: Szegénynek tartja magát, hát minek tarthatja magát a magyar minimálbéres, közmunkás, munkanélküli, vagy hajléktalan, ha ez a grazi intézetből szökött ápolt szegénynek érzi magát?
JAJMÁR
Szegény? Vajon mennyivel lenne elégedett?
Ha pedig arra utalt, hogy nem ura a folyamatoknak, hát, az lehet... viszont ez beismerés.
joopapa
@Horizont:Melyikre gondolsz a három általam felsorolt közül! Boldogok a lelki szegények! Vagy agyilag és erkölcsileg!
coni
Szegény... majd a Paks II. minden baját megoldja.
Elvégre aláír Putyinnak egy olyan biancót (szakmai és társadalmi felhatalmazás nélkül) amin nem szerepel milyen feltételekkel vesszük fel a hitelt és mennyibe fog kerülni a beruházás.
Bár ez már nem az ő gondja lesz, hanem a mienk, meg a gyerekeinké, meg az ő gyerekeiké...
joopapa
@Horizont: Na nem is úgy gondoltam hogy boldog legyen:)
bakegya
Lazán érzelmi fogyatékos,nincs mit ragozni @Horizont: mit gondoltok minek okán fokozza le magát ilyen szintű cinizmussal bedörgölve magát a hazai nyilvánosságnak?-gondolom az orra alá tolták többen is a putyin-mutyiját és a Barózó is beindította a buldózerét.Amerika hangja is ráköszönt!
Nem hiányzik neki a hazai hadd-el-had,pedig lesz az atombiztos halálrabiztosítása okán.
Desischado
Hogy nem sül le a bőr a mocskos, hazug képéről!!! Induljunk ki onnan, ha nem vállalják el a közmunkát, ugrik a segély! Kényszerből vállalják el az emberek ezt a szemét, éhbéres munkát! És vért izzad, úgy dolgozik?! Bizony ám, sokat dolgozik azon, hogyan kell kirabolni az országot meg az embereket, és mindent magának, meg a haveroknak juttatni! Undorító féreg!!! Hogy rogyna rád a ég, meg a templomajtó, amikor bemégy rajta!!!
vukkocska
Nem kellenek ide ezek a kommentek, csak meg kell nézni az arcát, tisztán látni, hogy szét van esve. Pszichésen eléggé meg van terhelve, abban biztos, hogy nem szegény.
kkalman
Nem tudom, ki volt az a felelőtlen személy, aki a zárt osztály ajtaját nyitva hagyta, de...
Végigolvastam a cikket, valahogy még az írásjeleket is hamisnak, hazugnak találtam benne. Az előttem kommentelők már mindent elmondtak, nincs mit hozzáfűzni. Esetleg miniszterelnökünk szegénységét tudom megmutatni, néhány olvasnivaló segítségével.
index.hu/belfold/0920orban/
www.veresegyhazi-hirhatar.hu/hirek/emlekeztetoul-csodak-es-szuret-az-orban-csaladban
bukfenc
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: tegnap, 09:00

Ja ja...

De nem biztos, hogy van neki ! (édesanyja)
Láttatok ti valaha is az anyjáról vagy az apjáról képeket??

Állítólag letiltatta az összes médiánál ! Vajjon méééé...vajjon méééé???

Biztos rüheli őket! (mi tagadás én sem lennék ő rá büszke!)
Bár, - van az a pééénz!!

Rossz-nyelvek szerint az indiai őslakossággal azonos mentalitásúak, de külsőre, - tiszta indiaiak... :))
bukfenc
@vukkocska: Száz szónak is az a vége...-igazad van!

Ez egy szétesett elméjű miniszterelnök!, amit, - soha nem tudjuk megmagyarázni Európának! És, a -világnak!!
gomez
Van Magyarországon középosztály? Hol él ez a hegylakó? Az a duma meg már ismerős hogy begyűrűzik hozzánk minden rossz! Hofi szerint mert a piszkos kapitalistáknak jó nálunk azért rossz! Ennél vadabb kapitalizmus nem kell!!!Értem ne hozzon véráldozatot, mert a végén még szentté avattatja magát! Szegény szent Orbán!!Mondjuk már álszentnek nem rossz!!!
szablyafűrész
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Donki Hó Te
Ha ő a vélt több száz milliárdos családi vagyonnal szegény, akkor milyenek a gazdagok.
Már megint ez a sírás-rívás.
Nem véletlen megy a harács, hogy fel tudjon zárkózni.
Másképpen az ő szegénységét meg nem, tudom értelmezni.
Mert amikor AB jogkör csonkítás, trafik mutyi, titkos orosz-magyar Paks paktum, stb volt, akkor nem hangoztatta, hogy milyen szegény ártatlan.
Akkor a bátor, tökös és a "The World is mine" gondolkodású, harcos, barikád építő, ... karakter dominált.
Donki Hó Te
lajospapa

Nem, mert visszamenőleges hatályú törvénnyel simán leváltja a népet, ha kell.
szjupermen
Szeretnék én olyan szegény lenni, mint ő. Persze nem lelkileg, meg erkölcsileg, mert az szívás lenne.
mariaberta
Nagyon sokan szeretnének olyan szegények lenni mint őkegyelmessége. De ezek szerint még kellene egy pár sűrű forint, hogy meg legyen elégedve. Bizonyára még mindig nem felel meg Lázár et. elvárásainak. Tudjuk: Mindenki annyit ér...stb.
kiskutyauto
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nemsemmi
Fidesz kommunikáció!!!

Amikor javul az árfolyam, az a fidesz érdeme, mert szerintük a befektetők látják a sikereket és ezért nő a bizalom az ország iránt.

Amikor romlik az árfolyam, akkor vagy az unió hibája, vagy a befektetők rosszindulatú támadása, mert irigylik a sikereinket.

Hazug tolvaj banda!!!
modera
@kiskutyauto: Te mi mást is tudnál mondani? A többi hozzászólásod is a magas értelmi szintedet tükrözi...
modera
Hiába próbálsz meg bármit is Viktor, az emberek egy része értelmileg nem fogja fel, miről beszélsz, de áprilisban azért ők lesznek majd kevesebben.
kiskutyauto
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mariaberta
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: A tippet illetően nincs kérdés, mert látható.,különösen az ifjaknál.
Most veri le rajtunk gyerekkori sérelmeit.
adrenalink
@modera: Az értelmesebb része nagyon is érti, hogy miről, és főleg, hogy miért beszél Orbánod, de sajnos a bamba birkák vannak többen...
kukac50
Szeretnék Én olyan szegény lenni mint Te Viktor.
modera
@kiskutyauto: Ne aggódj miattam, elég baj az neked, ha úgy érzed, én egy troll vagyok, te pedig a zseni. Te csak egy Fidesz gyűlölő valaki vagy, mégpedig a legsötétebb fajtából. Írj csak, amíg teheted...
Senara
Történelmi sorozat megy az egyik csatornán , egy illető beszédet mondott a tömeg előtt , a lényege ... szegény voltam , de felküzdöttem magam idáig , maradtam az aki voltam ...
pacsni
mar kezd be@ni a miniszterelnok, mert mar èrzi, hogy eljott a vège, mint a
Chauseckunak.
ila51
@szjupermen: ...Az én józan Nagyanyám szavajárása volt : Szegény az akinek nincs esze !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.