Kiugróan, 9 százalékponttal nőtt a kormánypártok támogatottsága a teljes népességen belül januárról februárra a Tárki közvélemény-kutatása szerint: a Fidesz-KDNP-t januárban a teljes népesség 29 százaléka, februárban 38 százaléka támogatta. Az Összefogásnak nem jött be az összefogás, sőt.

"Az adatfelvételt a korábbiaktól eltérően a közelgő választások miatt a szavazási helyzetet szimuláló módszerrel végeztük. További változás, hogy a baloldali ellenzéki pártokat most először nem pártonként, hanem az Összefogás közös listájaként kérdeztük. Mindemellett a részvételi hajlandóság természetes fokozódása is hozzájárulhat az előző hónapokétól némiképp különböző eredményekhez, amely minden pártot érint" – tudatták.

Januárban külön, pártonként kérdeztek rá az MSZP, az Együtt 2014-PM és a Demokratikus Koalíció támogatottságára, a három párt összesített eredménye akkor 21 százalék volt. Februárban már az Összefogás támogatottságát mérték, amely szintén 21 százalékot tett ki a teljes népesség körében. A biztos pártválasztók körében a három párt népszerűsége januárban 35 százalékos, februárban viszont 27 százalékos volt.

A kutatás szerint a Jobbik támogatottsága nőtt: a teljes népesség 8 százaléka szavazott volna januárban a pártra, míg februárban 15 százalék, a pártválasztók körében pedig 14 százalékról 19 százalékra emelkedett az arányuk. Az LMP-szavazók aránya is nőtt: a teljes népességen belül 1 százalékról 4 százalékra, a pártválasztók körében pedig 2 százalékról 6 százalékra.

A hagyományos pártpreferencia-kérdéseken túl egyéb, politikával kapcsolatos kérdésekre adott válaszokból az derül ki, hogy a lakosságban közel azonos arányban vannak azok, akik kormányváltást szeretnének (40 százalék), mint azok, akik azt akarják, hogy a jelenlegi kormány maradjon (39 százalék).

146 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Majd akkor fog igazán nagyot nőni, amikor - győzelmük esetén - szép sorjában fizettetik vissza a zemberekkel mindazt a földi jót, amiért most rezsi-küzdenek...csak a birkák látják úgy, hogy van ingyen ebéd...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Megugrott az eszetek tokja !
Hülye Tárki !
QQCSI
@nyanya001: Tudod, van az a pénz, amiért korpás a hajuk.
nyanya001
@QQCSI: Nyomják a hülye mantrát ezzel is befolyásolni akarják a tömeget !
Én nem tartok közvélemény kutatást csak azt hallom úton útgélen, ahogy az emberek
beszélnek a maffiáékról ! És az nem pozitív !
QQCSI
@nyanya001: Azt is mondták ugyebár, hogy nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni. Ami az emberek véleményét illeti, sajnos, nagyon sokakat megvezettek...
köhögő bolha
2002-ben,2006-ban is megnyerték a közvélemény kutatást.A választást azok az emberek fogják eldönteni,akiket soha nem kérdeztek,nem láttak még PC-t,és csak vonalas telefonjuk van esetleg.
nyanya001
@QQCSI: A gyenge felfogásúakat meglehet vezetni a rezsicsökkentéssel
de keservesen megfizetünk ezért pár garasért !
amaramaistanna
Mit is írhatna a Fidesz fiókintézménye?Tegnap este az ATV-ben hangzott el,hogy akik csalódtak a Fideszben,azok jelezték,hogy az összefogás jelöltjeire szavaznak,még akkor is,ha nem mindegyik pártot preferálják a listán és az egyéni körzetekben.A demokratikus ellenzék teltházas kampánygyűléseket tart,kivetítőkkel,mert nem férnek be a termekbe.Hiába a lenyúlt közmédia hurrá jelentése,az emberek érzik,érzékelik egyre inkább a valóságot,s azt,hogy egy nagy átverés áldozatai.Az a fontos,hogy biztassunk mindenkit ,hogy jöjjön 04.06.-án szavazni és szavazzunk az összefogás pártjainak listájára és egyéni jelöltjeire!
human
Bevált a fidesz gyűlöletkampánya. Ez persze azért működhetett, mert a lakosság nagy része szeret gyűlölködni. Sikerült ellenséget adnia a tömegeknek és elterelni a figyelmet Paksról és a földek, trafikok, takarékszövetkezetek lenyúlásáról. Lehet szidni a fideszt, de ez egyben látlelet is a társadalom egészéről.
szablyafűrész
Majd akkor fog igazán nagyot nőni, amikor - győzelmük esetén - szép sorjában fizettetik vissza a zemberekkel mindazt a földi jót, amiért most rezsi-küzdenek...csak a birkák látják úgy, hogy van ingyen ebéd...
hattorihanna
@human: Higgyétek el,nem lehet elterelni a figyelmét annak akinek elvették a megélhetését,a magánnyugdíját,stb..Az agymosottak követik,de nagyon széles az réteg akibe belerúgtak a 4év alatt,úgyhogy reménykedjünk...Nálam a minap volt egy bizonytalan fidesz szavazó,/amúgy ritka jelenség/addig ecseteltem neki a fidesz húzásait,hogy a végén azt mondta nem megy el szavazni... :-)Ez is jó nekünk,eggyel kevesebb szavazat rájuk..Nem szabad elbizonytalanodni,erre számítanak,így lett meg a 2/3-uk is,nem azért mert olyan jók.
JAJMÁR
Tárki, ugyan. Már nem hiteles, ha csak egy kicsit vezetne a Fidesz, elhinném, de ezt... figyelem az emberek reakcióit, és a véleményét, mindenfelé, amerre járok. Nem is kell kérdezni, ott vannak az elszólások... ez nincs, az se működik, de bezzeg Mo. jobban teljesít! A Fidesz bajban van :)
tavaszi
@nyanya001: miért nem mész be egy fidesz irodába hogy rágyere, hányan jönnek be önként...az Lmp a 106 ból 14 helyen tud máig jelöltet állitani...de az mszp.nem mer kijönni az utcára...gyűjteni...mert ráköpnek az emberek az asztalra...egyettlen korrupciót nem deritett fel senki a fidesznél...sonda ipsos ...amit mért az az összefogásra még siralmasabb. de mindegy is...milyen dolog hogy a szóvivő asszonyság könyörög a simonsikkasztónak hogy valljon szint ...hunnan a 240 milla ...az emberek nem hülyék...
Desischado
Akkor hiszek ezeknek ha majd idejön mondjuk a pápa személyes, és bejelenti, hogy nyerésre áll a fityisz! Jajmárnak igaza van, és is sok háborgót ismerek, és vadidegenektől is hallok nem épp hízelgő véleményeket! A tárki meg amúgy is a fidesz zsebében van!
verőce21
Ez az összenyafogás nem fogja elérni a bejutó 15%-ot sem! :)
Yoda69
@verőce21: Abba belegondoltal mi lesz itt ha a fidesz marad? De most oszinten. Szerinted vezet ez az ut valahova amin haladnak? A deviza tartalekot elik fel aprankent, gazdasagi novekedes nincs. 4 ev alatt 0,7%-ot nott a GDP. Az allamadossag csucson van. A nyugdijpenzek eltuntek, a rezsicsokkentest pedg a mi adonkbol vajazzak le, Ez mind mind latszat tevekenyseg a pontagyuak megvezetesere. Eddig mukodott, de egy ujabb 4 evet nem fog kibirni az orszag. Kartyavarkent fog osszeomlani orbanisztan, es csak abban remenykedhetunk nem lesz olyan anarchia mint ami Ukrajnaban van.
silber13
@tavaszi: Az utolsó mondatodra: Azért vannak olyanok!:-)
Yoda69
@tavaszi: Mar elnezest de nem az MSZP dolga a fidesz mutyijainak kideritese, hanem az ugyeszsege lenne. De azt meg a fidesz vezeti. Akkor mirol is beszelsz? Az MSZP ramutatott a trafik, casino fold es sok egyeb mutyira, de az ugyeszseg nem nyomoz.
Ramutattak szargyarto evi 16 millios megtakaritasara, mikozben 11-et keres, es mas adozott jovedelme pedig nincs. De az ugyeszseg nem nyomoz.
Ramutattak meszaroslorinz 7 milliardos vagyonara amit 3 ev alatt szedett (lopott) ossze, de az ugyeszseg nem nyomoz.

Viszont az ugyeszseg azonnal nyomozott Gyurcsannyal szemben es megsem talaltak semmit. Szerinted nem elfogultak kisse?
Arrol meg ne is beszeljunk hogy az "koz"szolgalati lakajmedia mind a fidesz penzebol el.

Kell neked egy putyini Magyarorszag? Mert nekem nem.
szablyafűrész
@nyanya001: Egy Hoffmann Rózsa vajon ígérne még további fizuemelést a pedagógusoknak, ha annyira futna a Fidesz-szekér, mint amennyire "kimutatta" a Tárki ?
nyanya001
@tavaszi: Tavaszika én nem járok egyetlen pártirodába sem
veled ellentétbe, miután vannak önálló gondolataim nem szorulok egyik pártra sem !
Yoda69
@szablyafűrész: Igerni sok mindent lehet.
A rezsicsokkentest is az adonkbol es a deviza tartalekbol fedezik. Gondolom a fizuemeles is onnan tortenne, mert gazdasai novekedes az bizony egy nagy 0
a.a
Azért kiváncsi lennék, ha a választási eredmény úgy alakulna: Fidesz-összefogás 40-40 % .. ki kivel állna össze a hõn áhított hatalomért (vagy ki váltana elvbõl pártot!)?
dr. prédikátor
A tárki szerint??? ja a fütyi-sz hazugsággyára irja!!!
bakegya
Ön-kényes-terroristákat a világ bármely sarkából is le lehet vadászni----nem ügy----
MAGYARORSZÁG nagyon kicsi,de csak annak aki minden relációban képes lenyúlni.
Orbán Viki-és csapatai erre szakosodtak!-állandó virtcsaft-és ellenszegülés a és nem utolsó sorban az idő sürgetettségében az előreszalasztása a közös dolgaink helyett az egyéni fidesz egykézben tulajdonlás,működtetés a gazdaság legmélyebb bugyraiban is.Bármely mondatát kielemezve-persze csak a hallók-látók-és érzékelők erre már az első ránktelepedésükkórságát is megtapasztalók könnyen rájöhettek-dehát mint a mellékelt ábra mutatja ...ez is csak egy kampányhecc...mint az állandó hátramutogatás,a kommunistázás,kirekesztés,diszkriminációs csúsztatások... stb.
A felforgatás -megy-miközbe ezek fosztogató gazdasági mutyológiáikon dolgoztatnak magával az ország egyre betegebb,szegényebb,elöregedettebb,és erőtlenebb népével.
Ha a választók nagyhányada ezt nem akarja felismerni akkor két szék közül pad alatt fognak ébredni!!!
Yoda69
@a.a: Kicsi a matematikai eselye hogy egyenlo aranyban nyerjen a ket nagy part.
Nem tudom pontosan a valasztasi szabalyokat, de elkepzelheto hogy ebben az esetben uj valasztast kellene kiirni, mert a szabaly szerint a gyoztes part alakithat kormanyt, akar kissebbsegit is. Ha ket gyoztes van akkor egyik sem alakithat.
Afelol viszont ketseged ne legyen hogy a fidesz es jobbik osszeborul majd a hatalomert.
moiszikf
“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”
a.a
@Yoda69: nem pontos szavazati egyenlõségre gondoltam, csak kb. feltételezés..
De számokra lefordítva.. tegyük fel Fidesz 90 képviselõ, összefogás 70 képviselõ (vagy fordítva) mivel egyik sem éri el az egyedüli kormányzáshoz szükséges 50%+1 fõt azaz 100 fõt (ez azért kell ugye, hogy törvényt tudjanak alkotni) valakivel, valakikkel össze kell hogy boruljanak.
A kérdés az, hogy a hatalomért ki kivel áll össze - kis pártok akik esetleg bejutnak nem jöhetnek számításba, mert nem lesz annyi befutójuk hogy kiegészítsék 100 fõre.
A jobbik kizárva, mert az biztos, hogy nem fog összeállni sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel és a hozzájuk tapadókkal (különben hatalmas szavazóbázist veszítenének!)

Nem lenne ellenemre ha ehhez közeli (90-70, de mindenképp 100 alatti) arányban nyernének a jelöltek, mert akkor végre napvilágra kerülne sokminden - fõleg, hogy mi megy - mi mehet - a háttérben (együttmutyuzás a hatalomért valóság-e) és talán a nép szeme is felnyílna ..
QQCSI
@a.a: "A jobbik kizárva, mert az biztos, hogy nem fog összeállni sem a Fidesszel,..."
Én ebben azért nem lennék annyira biztos.
Ha rajtam múlna, minden induló párt bekerülne, oszt' öljék meg egymást a parlamentben,
melyikük szolgálja a jobban nép érdekeit! Egy a fontos: újabb 2/3 ne legyen!
nyanya001
@QQCSI: Össze fognak állni mint a krumplis tészta
az tuti !
a.a
@QQCSI: Remélem az idõ engem igazol.
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy az a legfontosabb: ne legyen 2/3 (négy éve is ezért rebegtem imát - hiába) mert mint tudjuk és tapasztaljuk a 2/3-ot másképp úgy hívják, diktatúra.
JAJMÁR
@tavasz: 00:03 Az utolsó mondatra. Az emberek, nem! Pontosan értik, mi történik, hát mögött mondják a magukét... Tárki? félremér.

@a.a: A Jobbikkal együtt nyerhet a Fidesz, és nincs kétségem, hogy ők beállnak a Fidesz mögé. Kérdés, ezt akarják-e a Jobbik szavazói? Nyilván nem ezért szavaznak a Jobbikra, ők lesznek a legjobban becsapva.
a.a
@JAJMÁR: Ha így történne, akkor végképp oda lesz minden remény hogy valaha is megszabadulhatunk az átkos múlttól, a mutyizástól, attól hogy Magyarország élhetõ ország lesz.
JAJMÁR
@a.a: Sajnos ezt látom, nagyon esélyes, a Jobbik erősödése a Fidesznek kedvez. A baloldali párt egyike sem állna össze a Jobbikkal.
szablyafűrész
@verőce21: Az ötöslottóban is vagy ennyire "jó" ?

Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások Ön melyik pártra szavazna?
Fidesz-KDNP - 26.93%

Jobbik - 9.48%

LMP - 4.37%

MoMa - 2.56%

MSZP – Együtt-PM – DK – MLP - 48.54%

más pártra - 8.12%

Összes szavazat:
2425
Szavazás időtartama:
2014. január 30. 00:00 -
2014. február 02. 23:59
Elküldöm e-mailben

www.hirlista.hu/szavazasok)

Mos' akkó' mi va' ?
szablyafűrész
@Yoda69: Ezért küzdünk...egyszer legyen már vége az uram-bátyám, saját zsebem, családi gyarapodás közpénzből, oligarchák irányítják az országot, mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek is projektnek !
verőce21
@Yoda69: (05:17) Ostobaságokat és rémhírterjesztéseket írsz! :)
(A Manyuposok pedig csak jól jártak, hogy a pénzüket "lenyúlta" a Fidesz!)
tenger49
...nincs ezen semmi csodálni való,a kezdetektől világos volt,hogy Gy F-n-ek és FG-n-ak semmi keresni valója nincs az összefogásban.természetesen ez is csak egy vélemény.
verőce21
@szablyafűrész: (08:58) Előrebocsájtom, a lottó egy önkéntes adófajta! - ezért senkinek sem ajánlom, hogy túlzottan belemerüljön a játékba!

De kérdésedre, az ötös lottón annak a valószínűsége, hogy egy ötösöd legyen: aki tanult matematikát, annak: 90 alatt az 5.
Akinek ez semmit nem mond, annak:
86*87*88*89*90/ 1*2*3*4*5 = 43.949.268

Tehát annak az esélye, hogy egy 5-ösünk legyen a lottón az 1/43 949 268

De ha két mezőre osztod a számtáblát, már csak 45 szám közül kell öt tippből eltalálnod 2-3-4 vagy öt számot! A fenti képlet alapján kiszámolhatod, hogy milyen döbbenetesen megnő az esélyed! :) - (ha mások is úgy akarják!)

A közvélemény kutatásodról annyit, idézném boldog K. Lászlót: "Szavazást kell nyerni, nem közvéleménykutatást!" :)
Mangu
@tavaszi: Tetszik a hozzászólásod, mert bebizonyítod, hogy az emberek mégis hülyék, mármint a fidesz támogatók. 250 millión rágódnak, miközben milliárdokat nyúlnak le, a többi tevékenységükről nem is beszélve (nem sorolom, mert nem fér ki). Mentsd el véleményed, majd pár év múlva olvasd újra.
bundi
@verőce21: mielőtt nagyon beleéled magad, ajánlom figyelmedbe:
propeller.hu/itthon/2881085-foglalkoztatas-hogyan-nohetett-ami-valojaban#c1043075
vagy:
propeller.hu/itthon/2880451-most-indult-be-rezsihaboru-legcsunyabb#c1042581
egyébként jogos a kérdésed:
"Ki az a hülye, aki azt hiszi, hogy a nonprofit vállalkozás azt jelenti, hogy a dolgozók ott nem kapnak fizetést? Jelentkezzen!"
és erre válaszolt is egy hülye...
"Azért ha az alapdíjakat eltörlik, csak hasznos a fogyasztónak!
Van, aki fél évig sem lakik pl. egy gázfűtéses lakásban és mégis különböző alapdíjakat kell fizetnie."
vagy nevezzék át ezt is fideszmódra (mint a tandjnál) szolgáltatási hozzájáruzlásnak?
emlékszel erre?
vastagbor.blog.hu/2012/03/09/negy_eve_mondtunk_nemet_a_tandijra
majd erre?
www.jogiforum.hu/hirek/24968
és végül a valóság:
www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/tandij-2013-vajon-mi-az-igazsag
egyébként tegnap @tavaszi: haveroddal durcásan bevonultatok a susnyásba... a rezsis cikknél...
mindkettőtök számára, itt a link:
propeller.hu/itthon/2880451-most-indult-be-rezsihaboru-legcsunyabb#c1042581
ha netán érdemben válaszolni szeretnétek... de ugyanez áll a választási programos cikkekre is...
mert ez a cikk amire írtatok magát a vezért teszi nevetségessé...
mert mi is a cím?
megugrott a program nélküli szélkakas módjára forgolódó párt támogatottsága...
és ki támogat valakit, akinek se programja sem célja, sem eredménye...csak vádaskodik (eddig eredménytelenül) és hörög mindenkire...
a kérdés nyitott...
a kérdés nyitott
rugacs
@szablyafűrész: Te például hogyan küzdesz ez ellen? Konkrétan? És mi a biztosíték arra, hogy a következők nem ugyanezt fogják csinálni?
Mi a biztosíték arra, hogy ha te irányítanál, te nem a rokonaid zsebébe meg a sajátodba dugnád a bevételeket?

Egyáltalán mutassál már olyat a történelemben, amikor ez nem így történt!!
magyarbakancs
Sajnos ez így fog történik a Fidesz megnyeri a választást.
Ezt mind a töketlenségnek és a hozzá nem értésnek lehet köszönni.
A DK egymaga indult volna talán jobban járnának.
Boszi27
@Yoda69: Egyetértek. Nekem sem kell putyini Mo, de még ázsiai sem. Akinek az ízlésének megfelel, települjön ki Ez itt földrajzilag Európa, és én, meg sokan mások szeretnénk, ha szellemiségében is az maradna, akkor is ha most átmenetileg csökkent a rezsi, nőtt a rizsa. Az általad említett esetekben azért nem nyomoznak, mert a teljes kapacitásukat leköti Horváth András volt NAV-alkalmazott elleni nyomozás.
moiszikf
@szablyafűrész: "Mos' akkó' mi va' ?" - Mi lenne? Semmi. Tudnod kellene, hiszen Te írtad oda, hogy: "Összes szavazat: 2425" ... a 8,1 millióból. LOL
Min. százezer Zembert kellene megkérdezni, területileg arányosan elosztva az egész országban, nem egy lakótömbnyit.
Yoda69
@verőce21: Te vagy az ostoba, de rettenetesen. Miert jo az valakinek ha elveszik a penzet?
verőce21
@Yoda69: (12:58) Sokat kellene ahhoz még tanulnod, hogy ezt megértsd! :)
Yoda69
@verőce21: Tudom rendesen agymostak teged, de azert ha elmagyarazod megertem.
Reszemrol en megtartottam manyup megtakaritasom, ami evi 10-12% hozamot hoz az ING-nel. Gondolom te visszadtad az allamnak (fidesznek). Elmondanad akkor ez neked most miert jo?
lacika1ö
A Fideszre csak elme beteg szavaz,A KDMP-re meg agyműtéten át esettek (sajna a műtét nem sikerült ) Hát erről ennyi !
szablyafűrész
@moiszikf: Ezt magyarázd a nyalóka közvél.kutatóknak is, akik többnyire 1000 megkérdezettre vetítve hozzák ki a felmérés eredményeit - amit betettem, abban ezek több, mint kétszeresét kérdezték ! Ennyit számít, ha duplázódik a kérdezettek száma.

Oxi ?

@verőce21: 15 %-ról írtál, erre betettem neked egy köz.vél.kutatási eredményt, mire átnyergeltél a lottónyerés valószínűségszámítására !

rugacs:

Hogyan küzdök ? Szembesítem a gengszterkormány meséit a valósággal, vagy az általa korábban közöltekkel ! Ég ennyire pofátlan mutyi kormánya nem volt ennek az országnak, mint a fidesznyik, amelyik kapitalista gazdasági viszonyok között ( a "magántulajdon szentsége !") simán, maffiamódszerekkel hozzányúl az emberek javaihoz , majd elosztja a párthű birkák között !
verőce21
@Yoda69: (15:06) Én nem is voltam a MANYUP-ban sohasem! - de szegény fiatalabb generációból jól élt az MSZP kassza és a tőzsdebrókerek! :)

@szablyafűrész: (15:50) Mert nem olvasol, csak írsz! :)
Yoda69
@verőce21: Mar megint csak a fideszes propagandad nyomod. Hogy kerulhetett volna a manyup penz az MSZPhez? Hazudsz mar megint! Ha igaz lenne, hogy fizettek volna be 3millio ember megtakaritasat a fideszes kasszaba, ahonnan aztan valoban eltunt a penz.
Szerintem mar nem latsz tisztan a sok zagyvasagtol amivel atmostak az agyad.
pesti
@Mangu:" Tetszik a hozzászólásod, mert bebizonyítod, hogy az emberek mégis hülyék, mármint a fidesz támogatók. 250 millión rágódnak, miközben milliárdokat nyúlnak le"
Már ideje lenne észrevenni,hogy a fidess rendszeresen bedob egy gumi csontot,es lásd mi történik?Majdnem mindenki ezen rágódik /utóbbi öszödi beszéd/Még véletlenül sem
azon törekednének a kórmányváltást akaró vezetök hogy az elmúlt fidess disznóságait eröteljesen tárja ki értelmessen a választók elé.Most is a közvéleménykutatással van mindenki elfoglalva ahelyett,hogy rámutasson a forint árfolyam zuhanására,és ennek a következményeire,a határontúli Magyarok megvezetésébe az állandó szegénység határán lévök növekedése stb.Egy értelmes programot kell a népnek elöadni,hogy mindenki megérthesse.Enélkül nincs kórmány váltás!
evacica
@szablyafűrész: Szerintem az van, hogy az emberek jó része fél és ha felhívják és megkérdik, hogy kire, szavazna, sokan mondják, hogy a fideszre szavazna, pedig esze ágában sincs rájuk szavazni, de félti a munkahelyét vagy a családja munkahelyét. Vannak akik úgy gondolják, hogy átverik a fideszt mikor a válaszukban a fideszt jelölik meg mint választott pártot. Az elégedetlenség elég nagy a félelem meg még nagyobb a jó Isten tudja, hogy mi lesz még. Igaz jó pár emberel sikerült a rezsi csökkentést megetetni. Reménykedjünk, mert a remény vész el utoljára!
szablyafűrész
@evacica: A zembereknek egyetlen egy esélye és lehetősége van a sok szopatásért, megfélemlítésért, hazugságokért törleszteni, ez pedig a fülke magányában berajzolt, matyómintás X !

Irtózatos "megrázkódtatás" ért még decemberben, csak nem volt olyan téma, amelyhez logikusan lehetett volna kapcsolni.
Az történt, hogy egy hónapokkal korábban megismert ( nemrég igazolt át máshonnét ) horgásztársamról környezetünk úgy vélte, hogy betonkemény jobbikos, mert az 5 sör után szóba kerülő politikai témáknál tett megnyilatkozásai erre utaltak, de nem "komcsizott" nem " hazaárulózott," egy szóval nem dicsérte az Mszp-t, kőkemény elszámoltatás párti, "visszavesszük a lopott holmit"- párti megnyilvánulásai voltak és bírálta a fidesznyiket is, a fidesznyikek pedig támadták a Jobbikot, mert úgy hitték, hogy jobbikos. December közepén lagziban voltunk, ahol összefutottam vele, félrevonultunk sörözni és persze politizálni is. Tök marhaságból mondtam neki, hogy " kár érted, nem vagy te hülye-gyerek, hogy Árpádsávos hun meséken tervezd a jövődet..bla...bla...bla, mire legnagyobb meglepetésemre rám kérdezett: " mikor mondtam én neked, vagy bárkinek az egyesületben, hogy jobbikos lennék ? "
- Miért, nem vagy az ?
- de nem ám komám, világéletemben balos voltam, még a munkahelyemen sem tudták, mert a főnököm 98 óta masszív, beszűkült fideszes volt, csak nem vagyok hülye, hogy leszopassam magam egy átszervezésnél, létszámcsökkentésnél ? Neked is csak ezért mondom el, mert 3 hét múlva - ha megjön a kedvező telefon - Ausztriában dolgozom a határ mentén, ötször ennyiért, mint itthon !

Úgy sejtem, hogy jóval többen nem közlik a pártszimpátiájukat, mint azt a felmérések hozzák.
verőce21
@Yoda69: (16:39) Elég, ha annyit meg tudsz jegyezni a képességeiddel, hogy jól jártak a Manyuposok, hogy a Fidesz einstandolta a Magánnyugdíjpénztárakat! :)
QQCSI
@verőce21: Nagy mázli, hogy te bezzeg itt vagy a tévedhetetlenségeddel, a rengeteg agyaddal, kiváló képességeiddel...no, meg az úri modoroddal! ma, 20:39
JAJMÁR
Hahó, mindenki! Elég, ha csak annyit jegyzünk meg a mi képességeinkkel, hogy a Fidesz einstandolta a Magánnyugdíjpénztárakat is!
moiszikf
@szablyafűrész: Oxi, de akkor is kevés.
modera
@szablyafűrész: Ez egy mese, nem a te történeted, de azért szeretem az írásaidat olvasni, igazi monológok, amolyan tipikus újságírós fajták...:-))
hattorihanna
Egy biztos,ha ismét nyer a fidesz vagy költözöm,vagy gyújtogatok, de nem leszek tétlen,ezt már most megígérhetem..
Desischado
@hattorihanna: Csatlakozom, de én inkább elmegyek, mert nem vagyok híve az erőszaknak, úgy sem old meg semmit! De teljesen igazad van, valamit lépni kell!
kiskutyauto
"Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam." (Churchill)
Yoda69
@verőce21: Eztmar egyszer mondtad. Csak az idiota ismetelgeti magat.
Ha nem tudsz erveket es indokotat felhozni miert volt jo hogy a fidesz ellopta 3 millio ember nyugdijpenzet, majd vett Mol reszvenyt 25ezren ami ma 13t er, meg elbaszta allamadosag csokkentesre, ami ma rekordmagassagban van, akkor jobb mely kussban maradsz.
Gondolom te jol jartal a fidesszel, biztos van nehany kocsog rokonod aki tolja alad let. De a tobbseg csak szivott veluk, az orszag pedig zuhanoreplesben tart az osszeomlas fele.
szablyafűrész
@modera: Nem neked készlt az ismertető, hanem az értelmesebbjének ( már bocsi ) amúgy a cimbi január óta Jennersdorfban dolgozik !
Ezt csak neked, csak tőlem !

Akkor még megfejelem egy másik sztorival ! Asszem pont it a Propin írtam arról, hogy néha-néha ütősre sikeredett sms-ekkel rongálom a gengszterkormányt és helytartóit egy megyei napilapban. Egyszer csak tavaly tavasszal elkezdték követtetni az autómat, magánnyomozó irodai volt rendőrökkel (is), de meglehetősen amatőr módon, szép egészségügyi sétákat tartottunk így együtt a városban.
Aztán ugyanez történt az ősszel is, de ekkor már car-kamerák voltak a kocsiban ( és "testőreim is mások voltak ) ám amikor észlelték a kamerákat, elmaradtak ezek a komoly csávók, az sms-eim persze továbbra is mennek a lapnak.

Minden okom megvan rá, hogy ne kételkedjem a cimbi elmondásában !
verőce21
@Yoda69: (16:39) Muszáj neked elismételgetni a tutit, mert nehezebben fogod fel a dolgokat, mint egy átlagos embertársad. Azért mert ilyeneket kérdezel, "Hogy kerulhetett volna a manyup penz az MSZP-hez?" - hát azért kerülhetett, drága mert e célból hozta létre a Manyupot az MSZP még Horn idejében ! - hogy hozzájuk kerüljön a pénz, az emberek nyugdíjmegtakarításainak 3,5-4%-a a tőzsdebrókereken és strómanokon keresztül!
Mit gondolsz honnan van Simon számláján 240 millió Ft, amihez hozzá sem mert nyúlni? - mert csak egy stróman. És ez csak a jéghegy csúcsos csúcsának a hegye!

(De majd szép lassan kiderülnek az ügyek, dolgok, hogy lopta az MSZP kassza 11 éven át a társadalom egyre nagyobb részének nyugdíjmegtakarításait, csak nyugalom és szavazz a Fideszre.)
szablyafűrész
@verőce21: Fúúúúú...apám, ezt a tájékozottságot, mint amit te itt előadtál...a fő fidesznyik gengszterek tűvé teszik a világot, átkutattatják a bankokat, hogy honnét származhat Simon milliós kp.gyűjteménye, nem is vágynak másra,minthogy bebizonyítsák a közvetlen kapcsolatot a Simon-pénzek és az Mszp között, erre te, kisujjból, fénysebességgel kitolod magadból a tutit !

Ez igen ! Küld be a fidesz.hu-ra, vagy küld el a nyomozóhatósághoz, mert ezek a szegények csak tapogatják az ügyet, mint vak a p*nát !

Manyup-pénz ? Egy -a nagyobbik - részét, egyszerűen elkommunizálták, a kisebb részt meg elzsarolták, a maradék - akik szembeszegültek a gengsztermódszernek - érdekes módon nem veszteséges. Hogyisvanez?
Mangu
@szablyafűrész: Egy iciri-piciri észrevétel. Te sem vagy sokkal értelmesebb, mint a partnered, ha leállsz itt vele vitázni, próbálod meggyőzni. Szellemi szegénylegényt nem lehet szóval, max. bunkósbottal. Tenni kell, hogy talpuk alatt fütyüljön a szél.
JAJMÁR
@verőce21: 06:43 Ez hozzád nem illő, nagyon gyenge indok.. "Ellopom, nehogy ellopja más." Aha. amúgy manapság így van ez mindennel, nem?
(Mivel mindegyik magánnyugdíjpénztár-tagnak minden évben küldték a kimutatást a megtakarításáról, s ez valóban megvolt, hiszen volt mit elvinni, nem nyúlta le senki. Ma viszont nem küldenek kimutatást a megtakarításokról, s ez a háromezer milliárd valóban nincs meg. ) Minden már mellébeszélés.
Yoda69
@verőce21: Ember, te szornyen korlatolt es hulye vagy. Mondjuk ezen nem csodalkozom elnezve a fidesznyikek taborat, jol beleillessz.
Az MSZP hozta letre a manyup penztarakat? Ekkora marhasagot is reg olvastam. Szerintem helyet cserelhetnel a kuszafoguval, mert ekkora suletlensegeket meg o sem szokott allitani.
Mi derul ki szep lassan? A fidesz 4 eve azon kuzd hogy talaljon valamit az MSZP ellen. Tobb mint 4000 ugyet inditottak az ugyesegen, es abbol jo ha 10 maradt folyamatban. Erted? Ha itt valaki csalt es lopott akkor az a fidesz volt, de ne aggodj el lesznek szamoltatva elobb utobb.
Legnagyobb celpontjuk Gyurcsany ellen meg abszolut semmit sem talaltak, leginkabb ez fajhat nekik.
Ugyhogy ne pruszkolj itt, meg hazudozzal ossze vissza. Ha nincs ertelmes mondanivalod, akkor inkabb az MNO-n forumozzal.
szaboria1
Magyar Kornélia tegnap mondta nem szabad el hinni ezt a felmérést mert ez nem az ezt megelőzők felmérése szerint történ hanem egy új verzió amit még csak próbálgatnak.

Tegnap utaztam hangosan mondják a vidéki emberek is semmi sem jó.
Két idős ember hangosan beszélgetek, az egyik mondta mit érek a rezsicsökkentéssel amikor villanyt alig használok nem gázzal fűtők de enni meg kéne de az árak a csillagos égbe vannak.
modera
@szablyafűrész: Az értelmi szintem miatt nem kell aggódnod, azért aki minden kormány alatt képes a teljesítményre, az csak tudhat valamit, nem úgy, mint a firkászok, akik csak a szenzációhajhászáshoz értenek...
Dr. Felipe
Láthatóan a tárki is beállt a fideSS seggnyalók széles táborába mert egyre több fals adatot közöl. Nem lepődnék meg ha kiderülne hogy a fideSS őket is lefizette.
szablyafűrész
@Mangu: Nem így látom. Ami neked meggyőzésnek, vagy annak kísérlete látszatát kelti, az valójában nem más, mint a nyílt színen bizonyítani azt, hogy az ellenvéleményű ellenfél csak dobálózik a szavakkal, erős érzelmi pártszimpátiás kötődése révén nem képes, vagy nem akarja észrevenni, hogy amit állít, az rögtön cáfolható, kétségbe is vonható, mert ezzel úgy érzi, szíve csücske pártja olyan dehonesztáló kritikát kap, amely alkalmas arra, hogy a mélybe rántsák az emberek ( választók) előtt az überpártot !
Tehát nincs szó meggyőzési kísérletről, mint ahogy engem sem tudnak arról meggyőzni,hogy a nemzeti köntösbe takart nyílt közpénzlenyúlás a zemberek érdekeit szolgálja, csakúgy, mint a rezsihülyítés - amely,érhetetlen jóságnak van beállítva - holott pontosan 50 módon fosztogatta a gengszterkormány az elmúlt 3 évben a zembereket, majd morzsát dob vissza a lábuk elé a " látjátok, mennyire szívünkön viseljük a sorsotokat " taktikai választási húzásból !

@modera: ehhez a hatalmas alkalmazkodóképességhez vagy gerinc és gyomor kell, vagy olyat termelsz, aminek mindegy, hogy kap-e kormányzati támogatást, vagy sem !
modera
@szablyafűrész: "vagy olyat termelsz, aminek mindegy, hogy kap-e kormányzati támogatást, vagy sem !"
Talált, süllyedt...
szablyafűrész
@modera: Akkor te vagy az egyetlen Európában, akit semmilyen áremelkedés nem érintett, sem fuvatdíj, sem anyagköltség...stb.
verőce21
@szablyafűrész: (07:07) Ho.ho-horgász létedre, tudnod kellene, hogy a nagy halat fárasztani kell kiemelés előtt! És nagy hal ám ez! - hadd vergődjön még, már úgyis a horgon van!
(de majd sírva könyörögsz a sztoriért, hogy legalább egy flekket elhelyezhess róla valamelyik lapban) :)
verőce21
@JAJMÁR: (10?15) "...a magánnyugdíjpénztár-tagnak minden évben küldték a kimutatást " - de hájszen éppen ez a gyanús benne, nem gondolod?
Az állami nyugdíjfolyósító soha nem küldött semmilyen kimutatást, mégis mindenki megkapta a nyugdíját! ) - de azt hiszem innen sokan várhatták volna (az alamizsnát) :)
verőce21
@Yoda69: (10:33) Örömmel értesítelek, hogy az "ostobaság iskoláját" sikeresen abszolváltad! (Különösen ez utóbbi válaszodért Phd. minősítésre is javasollak felterjeszteni!) :)
hetöndöe
@verőce21: Tudomásom szerint az elmúlt tíz évben még senki nem reklamált,hogy nem kapta volna meg a manyup megtakarítását,feltételes módban gyanúsítani ősi fitymaszos trükk,amit te is alkalmazol,bíróságon ezt évekkel szokták honorálni.
Az állami nyugdíj kifizetésére még annyi garancia sincs,maximum tényleg valamicske alamizsnára.
verőce21
@hetöndöe: Ha hallgattál volna, már megint bölcs maradtál volna Jajoska! :)
hetöndöe
@verőce21: Látom képtelen vagy a normális vitára de egy ilyen alulművelt rezsiharcos birkától nem is vártam mást.
verőce21
@hetöndöe: Csak magadat mínősítheted így!
Desischado
@szablyafűrész: Szablya, imádlak!!! Király vagy!
Yoda69
@verőce21: Tudsz egyaltalan egyetlen ellenervet felhozni a frocsogesen kivul? Rendkivul zsibbadtagyu lehetsz.
bretagne
Én csak abban reménykedem, hogy volt már ilyen mérés, aztán mégsem győztek. Hátha most is...
szablyafűrész
@verőce21: tegnap, 23:36

Ez mire érkezett ?
szablyafűrész
Simonra ? Mert akkor semmi mást nem látni, mint hatalmas vergődést...bojlira jött a törpeharcsa !
törökbasa
Sajnos sokszor leírtam ha az összefogás,vagy a Fidesz megnyeri a választást sokan megint megbánják hogy oda tették az x-et.Megint fog jönni a különböző magyarázatok és megmagyarázzák hogy a sumák miért sumák.
JAJMÁR
@verőce21: 23:43 Az embereknek nem csak a megtakarítását vették el, hanem azt a lehetőséget is, hogy a pénzük inflációt meghaladó mértékben növekedjék. Erre adtak az egyes emberek felhatalmazást, és választottak pénztárt.
Ezt azért találták ki a Horn kormány idején, hogy a pénzt tőzsdére vihessék, megforgathassák, és így növeljék az emberek befizetéseit. Ez pedig jól működött, s erről a kimutatást megküldték az embereknek évente.
Talán az állam is tőzsdére viszi az emberek pénzét? Ha jól tudom, az állam nem kapott felhatalmazást, és nem is teheti.

Mindenki tudja, hogy hamarosan elérkezik az az idő, amikor nem lesz miből nyugdíjat fizetni.
verőce21
@szablyafűrész: (08:36) Te olyan vagy, mint a ballibák, következetesen nem figyelnek! (még elesnének egy "érvtől") :)

Amit ide belinkeltél annak sem fogtad fel a lényegét, hanem az ellenkezőjét próbálod sulykolni: "...nem az új erőművekkel kerülünk függőségi viszonyba Oroszországtól, hanem most függünk tőle a gáz miatt!" - érvelt Jávornak Lázár az orosz jelenlét miatti aggodalmára. - "Az atomerőművel nem fogunk függeni Oroszországtól, hiszen mi döntjük el, kitől vásároljuk hozzá az üzemanyagot. Energiát pedig az szállíthat nekünk, aki el is viszi a hulladékot..." :)
verőce21
@JAJMÁR: (10:30) "Ezt azért találták ki a Horn kormány idején..." - ezt magyarázd meg már légyszi' ennek a fafejű @Yoda69: - nak is! :)

A tőzsdebókerek első számú leckéje, szabálya: - hogyan lehet az ügyfél számlájáról a pénzt a saját számlára átjátszani!
(- következtetéseket remélem neked már nem kell elmagyarázni.) :)
törökbasa
Nagyon jó,szavazzatok minél többen az Összefogásra,de a Fidesz sem rossz.Legalább szopunk tovább és soha nem lesz vége.Csupán egy rövid megjegyzés.A két párt MSZMP=MSZP-és a Fidesz négy év kivételével vezették az országot hova??..ahol most is van.Ez a kis ország többet elbír mint Amerika.
excep
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szablyafűrész
@verőce21: Rólad se fognak elnevezni okos telefont !

Figyelted, hogy Lézer mennyire elszólta magát ?

"„Az IMF-hitel mentette meg az országot” – Lázár János ezt egy paksi bővítésről szervezett egyetemi fórumon ismerte el csütörtök este."

Amúgy te is egy "szakzseni" lehetsz energiaügyben !

Mert mennyire is fogja kiváltani az elektromos áram a földgázt ?
Átállnak a háztartások elektromos kemencékre ?

Ma már ne szólalj meg...
modera
@szablyafűrész: De, érintett, csak lényegtelen, főleg az egykulcsos adó végett.
modera
@Desischado: Csak vigyázz, nehogy kettészeljen...:-))
JAJMÁR
@verőce21: 10:52 Efféle szabályok dominálnak mostanában, de nem, vagy nem csak a brókerek között.

Nekem szimpatikusabb,ha az állam nem úgy akarja megvédeni az emberek pénzét, hogy magához veszi, Jobban tetszik, ha a biztonságos, törvényes és kiszámítható gazdaságra vigyáz, az embereket pedig felnőttnek tekinti. Tudnak ők dönteni.
verőce21
@szablyafűrész: (19:26) "Az IMF-hitel mentette meg az országot” - talán nem így van?
Olyan csődhelyzetet teremtett Féleszű Fletóék kormányzása, hogy két héten belül fizetésképtelenséget kellett volna bejelenteni az országnak! - Ne forduljanak elő mégegyszer kormányon ezek az ALKALMATLANOK!

(az energiáról 10:45-ben már írtam, a véleményem változatlan)
verőce21
@JAJMÁR: (23:43) Éppen az ilyen okok miatt nő a Fidesz-KDNP támogatottsága, mint amiket írsz! - Szeretik az emberek a biztonságot.
szablyafűrész
@verőce21: Miért van az, hogy a válságot következetesen kihagyjátok az érvelésből ? Gyurcsány hazudott - lemondott !
Orbán hazdik - lemondott ?
JAJMÁR
@verőce21: 11:40 Vicces kedvedben vagy. Vagyis voltál :))))))))
verőce21
@szablyafűrész: (19:09) Ismét ferdítesz a tényeken! A válság érezhetően 2009-2010-ben érződött vastagon, (és még ma is). Fletó pedig 2008 őszén már felvette az IMF hitelt, mert addigra az ország fizetésképtelen volt, az alkalmatlan kormányzása miatt.

Miért van az, hogy erről az apróságról el akarod terelni a figyelmet? (Orbán miben hazudott?)
verőce21
@JAJMÁR: Miért? :)
- engem a humorom sosem hagy el! - úgy látod kiszokott belőlem? :)
JAJMÁR
@verőce21: 11:41 órakor -ekkor írtad a vicces hsz.-t- még megvolt, -a humorod-. Örülök, hogy éjszakára is veled marad, az szuper lehet :)
verőce21
@JAJMÁR: (20:31) Örülök, hogy nem azt írtad, hogy "kiszökött", mert csalódtam volna benned! :)
verőce21
@JAJMÁR: (Bár szívesen csalódnék.) :)
JAJMÁR
@verőce21: Hm, akkor örüljünk. Nekem tetszik, hogy elismered a a Fideszhez a biztonságot kötni, vicces. Ahogy a kiugró népszerűsége is. :)
aremy
@verőce21: orbán mindenben hazudik és a megmaradt imf hitelt ki tapsolta el ???
no mert a szeretett kormányod vagy erről nem tudsz ugye hogy IGEN.ja és a
HOFI után szabadon SÜVEGCUKROT neked de jóó nagyot...
verőce21
@JAJMÁR: (20:41) Ápr. 6-án meg fogjuk látni. (- mint a vak mondta)

Felétek milyen a közbiztonság?
verőce21
@aremy: (20:42) Nem örülök a jókívánságodnak, de viszont kívánom neked is!
Tanuljál még sokat, mert híjával vagy ugyancsak a tényeknek. :)
JAJMÁR
@verőce21: 20:44 Nem zárom az ajtót, még nem hoztak be semmit :)
( Kb. 20 évvel ezelőtt ellopták a fiam új bicaját az udvarból. 25 éve pedig disznóvágás napján a lenyomatott svártlit, azt is az udvarból. )
Mások viszont lopókra panaszkodnak.
aremy
@verőce21: én csak két égbeiáltó tényt közöltem veled és ha szerinted nem igaz
akkor te tényleg Fajnemzetes vagy ...
aremy
@verőce21: és még annyi kérdeznék a kisfiú után nem várható hogy téged is meglátogat
a szeretett vezéred???
verőce21
@aremy: Az IMF hitel körül azért nem ártana több ismereted a "tényekben", mielőtt minősíted az Orbán kormányt! Mert vissza is kellett azt fizetni. :)
verőce21
@JAJMÁR: (21:00) Hozzám huszon éve még betettek egy 28-as biciklit a hátsó garázsba, mikor nyitva hagytam a garázsajtót.
de kb. három hete a szomszédomhoz nekem kellett kihívnom éjjel kettőkor a kommandósokat, mert kirámolták őket. (szerencsére mind a négyet elkaptuk. Mindenre fel voltak készülve a fickók, de esélyük sem volt)
verőce21
@JAJMÁR: (20:52) Akkor nálatok most nagyobb biztonság van, mint régen volt!
(Nincs okod panaszra!) :)
JAJMÁR
@verőce21: 21:20 Vigyáznak rám :)))
(Mo. jobban teljesít, abból is látszik, ami a szomszédodban történt. Segíts magadon,... meg a szomszédon... :) )
Jó éjszakát :)
szablyafűrész
@verőce21: A gazdasági világválság 2007-ben indult, Soros 2006-ban megjósolta,

Orbán miben hazudott ? Van még ilyen tökös kérdésed, vagy rövid a memória !

"nem a zemberek fizetik meg ! " ( by Orbán & Eltolcsy )

– Adójóváírás megszüntetése
– Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
– Cafeteria megadóztatása
– Munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
– Cégautó adó emelése
– Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
– Illetékemelések
– A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– Az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó).
– Az ebek és lovak kötelező chipezése;
– „Chips” adó bevezetése
– „Chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– Szeszesital jövedéki adóemelése
– Dohányáruk jövedéki adóemelése
– Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
– Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– Az autópálya-használat minimumának 4 napról 10 napra történő emelése – áremeléssel
– Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

és még pontosan 25, de mentsd el magadnak és akkor visszatér az emlékezeted is !
vadsanca
Szevasztok! Láttatok fiatal Fidesz-es aktivistákat aláírásgyűjtésnél? Ezen a kőrnyéken (ÉK-i régióban) nem igazán. Sőt , pontosabban egyett sem! Ezek szerint már több nyugdíjas van, mint melós. Ők is a saját érdekeiket nézik! (pl. rezsicsökkentés és nyugdíjemelés) Ettől már Ők hanyatt esnek. Csak azt nem érik fel, hogy ezek megvalósításához BÉRT is kell emelni, és a munka ALANYI jogon járjon, ne pedig kiváltságból. Én mint aktív korosztály, megpróbálok előre tekinteni minden szavazáskor. Tehát a gyermekeim, ill. a jövőbeli unákáim érdekeit szemelőtt tartani.
tavaszi
@szablyafűrész: ...lassan saját magadnak leszel "szablyafűrésze"...elhiszed? hogy kutyát nem érdekel a felsorolásod ? csupán-csak arról van szó,hogy Kiugróan nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága...erről és semmi egyébről nincsen szó,...tudod valószinű sokan magukévá tették a listádat ...és ésn ettől eltekintve csak azt tudom irni neked hogy "Kiugróan nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága...de a legfrisebb, hogy ezt a listádat megerősítsem ...időközi polgármester választást is a Fidesz támogatottja nyerte most vasárnap ...de egyébként rágjad a chipset, igyad aaz elemlt jövedékiadójú szeszesitalt (ha rajtam mulna nem birnád megfizetni,akkora adót nyomnék rá...ugy hallkan mondom)...stbstb...itt most az az alapsztori,hogy 5 héttel a választások elött"Kiugróan nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága...ráadásul lassan bejön a jóslatom : 3 párti lesz a parlament...ennyi...vagy annyi---és egy bambi...
vadsanca
@tavaszi: Bocs, de hozzászólok! Miért van, hogy ebből a régióból mennek a legtöbben több 100, ill. 1000km-el arréb dolgozni? Nem valószínű, hogy "szerelemből"? Itt zártak be a legtöbb válalkozások és a bérek is alacsonyabbak a Dt-i átlagnál. A lényeg az, hogy ez már a családok szétszakadásához vezet. Kell ez nekünk? Ezen a részen is MAGYAROK élnek (nem csak a határon túl), akik itt szeretnék élni mindennapjaikak A KDNP-nek (ha már annyira keresztények) illő lenne e szempontot is szemelőtt tartani.
szablyafűrész
@tavaszi: Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások Ön melyik pártra szavazna?
Fidesz-KDNP - 26.93%

Jobbik - 9.48%

LMP - 4.37%

MoMa - 2.56%

MSZP – Együtt-PM – DK – MLP - 48.54%

más pártra - 8.12%

Összes szavazat:
2425
Szavazás időtartama:
2014. január 30. 00:00 -
2014. február 02. 23:59

Ennyit neked - és rólad !
verőce21
@szablyafűrész: (07:55) Szívesen levelezek veled, mert amúgy tájékozott gyerek vagy, csak nem tudod felülről nézni a dolgokat! Most én is ideírhatnék egy másik listát, "amiben jobban teljesít" és azok a dolgok súlyukban szinte egyenként fölözik a "listádat". :)

Egyetlen tétel, amiben egyetértek és együttérzek veled a vállalkozókat sújtó adóterhelések! Mert az értéket termelő vállalkozások húznák ki az országot a gazdasági gödörből. (Ezeket kell legelőször kivezetni.) Sajnos hosszúra nyúlt már ez a válság, a közgazdasági szakirodalom szerint pedig a leghosszabb válság sem tarthat négy évnél tovább. :) - Hát ez idén már lassan "hét szűk esztendő" lesz.

Az általad felsorolt adók azért állnak olyan sok apró tételből, hogy kivezetése is fokozatos lehessen. Bízunk benne, lassan elkezdődik! (Csak akkor válaszolj, ha eddig elolvastad!) :)
verőce21
@vadsanca: (11:02) Ha az unokáid érdekeit akarod szem előtt tartani, akkor szavazz a Fideszre!

Azért nem láttál ifjú Fideszes aktivistákat aláírást gyűjteni, mert ún. "Rezsicsökkentő Fórumokon" ill. "Kampányindító Fórumokon" összegyűltek a szükséges aláírások. (Én is részt vettem egy-kettőn.)
szablyafűrész
@verőce21: Remélem, magad sem hiszed, hogy " fokozatos kivezetés" a célzott befejezése a lehúzásnak !

Amennyi pénzt szétosztott a gengszterkormány az elmúlt közel 4 évben, azt mind a zemberek fizették meg ! Ennek ellenére harsogott a "nem a zemberek fizetik meg" nép-nemzeti mese !

Mi akadályoz abban, hogy idetedd azokat a témákat, melyekben jobban teljesít" a gengszterkormány ?
Legalább össze lehetne vetni a kettőt...
szablyafűrész
@vadsanca: Egy vidéki rezsihülyítéses fórumra, csak azokat hívta meg a fidesznyik, akik előzetesen aláírták a rezsivakítás támogatását !

- mi lehet a logikus magyarázata annak, hogy csak azokat hívják meg, akik már egyszer aláírásukat adták a saját hülyítésükhöz ?

- így akarták elkerülni, hogy kellemetlen kérdést is a nyakukba kapjanak ?

- mint kiderült, a szédítő mesefórumra kiszámolt idő felét Gyurcsány-Bajnai vitte el, a másik felét meg a saját megkoszorúzásuk !

- Ráadásul az a Kocsis Máté mesélt, akinek az apja már belebukott választási csalásba, fia pedig pert vesztett Gyurcsánnyal szemben ! Talán ezért Gyurcsányozott oly' bőszen...
verőce21
@szablyafűrész: (16:20) Az eredményekről is szóljunk akkor, amelyek közé tartozik:
- Az átlagbér növekedés,
- A magasabb nyugdíjak,
- Az új családtámogatási rendszer,
- A szigorúbb Büntető Törvénykönyv,
- Háromezer ötszáz új rendőr,
- A magyar föld védelme,
Nem utolsó sorban a rezsicsökkentés is.
(Ezek mindegyike ugyanakkora réteget érintett, mint az általad felsoroltak.)

Azonkívül az IMF adósság visszafizetését és a vele járó további megszorítások elkerülését, a "túlzott deficit eljárás" alóli kikerülést nem közvetlenül érzi a lakosság, de egyenként nagyobb horderejűek, mint az általad felsorolt "szablyafűrész összes" :)
szablyafűrész
@verőce21: 1/ Az IMF-hitel 2013 augusztusi visszafizetése abszolút érdektelen és eredménytelen volt, ugyanis ez év márciusában amúgy is lejárt volna, ellenben a gengszterkormány azon félelmét, hogy a még fennálló hiteltartozás tárgyában szorongathatják a kormányt az Eu-val együtt - csökkentette ! Ennyi - kormányérdekű - előnye volt, semmi más !

Nem akartam, de te megérdemled - szemezgess és vesd össze a kimutatásoddal:
( a magasabb nyugdíj, az úgy marhaság, ahogy írtad, hisz kizárólag tervezett inflációkövető emelést hajtottak végre, a nyugdíj tv. átszabása is ezt a célt szolgálta ! Utoljára a szocik emelték valóban a nyugdíjat ! )

– Adójóváírás megszüntetése
– Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
– Cafeteria megadóztatása
– Munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
– Cégautó adó emelése
– Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
– Illetékemelések
– A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– Az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó).
– Az ebek és lovak kötelező chipezése;
– „Chips” adó bevezetése
– „Chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– Szeszesital jövedéki adóemelése
– Dohányáruk jövedéki adóemelése
– Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
– Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– Az autópálya-használat minimumának 4 napról 10 napra történő emelése – áremeléssel
– Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem...
szablyafűrész
– A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-rol 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés
– A rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– A szociális öntemetés bevezetése
– Szociális hozzájárulási adó bevezetése

– Elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– Közművezeték-adó
– A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelhető
– Kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel.
– Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése megemelése
– Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre,
-Betététi kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– Telekommunikációs adó
– „Cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ
– Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat/

– Nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– Közmunkások nettó 61ezer forintos fizetésének 49 ezerre csökkentése
– Munkanélküli segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28 ezerről 22 ezerre csökkentése.
– Egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– Pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– Tandíj de facto bevezetése
– Asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– Mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– Egészségügyi járulék emelése

és egy kis bónusz:
„Kína előrehaladásának hajtómotorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát !”
(Demján Sándor )
szablyafűrész
+ bónusz:

2009 2013
(Bajnai ) (Orbán)

kenyér: 110 HUF 220 HUF
burgonya: 100 230
tojás 25 50
liszt 65 150
cukor 160 340
tej 120 210
étolaj 250 500
csirkecomb 550 800
sertéscomb 900 1300
rizs 185 300
margarin 320 480
párizsi 800 1200
benzin 300 430

oszt’ jó napot !
verőce21
@szablyafűrész: (17:14) Azt hittem, valami konstruktívabb választ adsz, de csak magam okolhatom, hogy idetolhattad újra a "mantrádat"! (amiben erős túlzásokba esel)

Miért hazudsz? - kérdezem Tőled szelíden.
szablyafűrész
@verőce21: Hol cáfoltad meg ? Mintha a cáfolatodat sehol nem olvastam volna !

Ezt kissé érthetőbbé teszem:

2009 2013
(Bajnai ) (Orbán)

kenyér: 110 HUF 220 HUF
burgonya: 100 230
tojás 25 50
liszt 65 150
cukor 160 340
tej 120 210
étolaj 250 500
csirkecomb 550 800
sertéscomb 900 1300
rizs 185 300
margarin 320 480
párizsi 800 1200
benzin 300 430

A gengszterkormány tényleg " jobban teljesít" ...

oszt' jó napot !
verőce21
@szablyafűrész: (20:02) Az igazi művész kisebb feladatokra vállalkozik, mint az alkotóereje. Az, hogy Shakespeare megírta a Hamletet - és úgy írta meg, amint megírta: érzékletesen, élően, mindvégig repülő könnyűséggel - arra vall, hogy ez a feladat még mindig alkotóereje alatt állott.

De neked ez az összegzés/feladat meghaladta az alkotóerődet, így éppen azokat a hazugságokat írtad be ismét, amelyek valótlanságára leginkább gondoltam, így már nem is kell tételesen bizonyítanom a valótlanságát, elegendő bárkinek egy pillantást vetni az árcédulákra! :)
szablyafűrész
@verőce21: Hagyd a mellé-dumát Kocsis Mátéra...és hol a cáfolat ?

Itt van neked egy árcédula - csak neked, csak tőlem:

Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzre

A pénzügyi rezsicsökkentés bizonyosan nem oldható meg egyszerűen a készpénzfelvétel ingyenessé tételével. A hitelintézetekhez több szálon is kapcsolódunk. Sokunknak hitele van vagy szeretne némi pénzt félretenni, de még a boltokban is banki terminálokon keresztül vásárolunk. Ez utóbbi ára akkor is beépül a termékek árába, ha csak kevesen használnak kártyát, hiszen az elektronikus fizetés áthárítása törvényi akadályokba ütközne. Így vagy úgy tehát valahogy mindenképp meg fogjuk fizetni egy olyan intézkedés árát, ami tovább csökkenti a bankok bevételét. Ha nem a készpénzfelvételek díjai emelkednek, akkor más folyószámlához kapcsolatos költségek. Ha ezeket sem engedi a kormány, akkor majd a hitelesek, betétesek vagy a boltok termékeiben mindannyian megfizetjük az intézkedés költségeinek a többszörösét. Különösen igaz ez a jelenlegi helyzetben, amikor alig van az árakat lefelé mozgató verseny a bankok között, amiről részben épp a kormányzat eddigi lépései tehetnek. (pénzcentrum)

oszt' jó napot ! ( te kis Zsigó zwei...)
vadsanca
@verőce21: Szia! Te még hiszel a mesékben? ') '98-ban a FIDESZ-re szavasztam mert rendszerváltást ígértek. Ezt be is tartották, de az ellenkező irányban. Ettől kezdve maradtam a régi jól bevált rendszernél. 2010-ben eljátszotta mégegyszer. Az szavazók hittek neki, és lásd mi volt az első cselekedete?! A magánnyugdíj örökőlhető. Ez azt jelenti, ha idő előtt eltávozok a leszármazottaim igény tarthatnak az addig befizetett összegre ill. hozadékaira. Erről ennyit! Igérem, hogy NEM a Fidesz-re adom voksom! Maradok inkább konzervatív baloldali.
szablyafűrész
ez meg a bónusz - neked, tőlem:

Jelentős drágulás volt
2014-01-14 17:52:09
Drasztikusan emelkedett néhány zöldség és gyümölcs ára. Nézze meg, miként változtak az árak!
A KSH tavaly novemberi adatai alapján a zöldség 8,5 míg a gyümölcs ára 2 százalékkal nőtt. Néhány növényért viszont kiugróan sokat kell fizetni. A krumpli és a borszőlő ugyanis 27 százalékkal kerül többe, mint 2012 novemberében. Az almáért viszont kevesebbet kérnek az árusok. Ennek ára csaknem 8 százalékkal csökkent.
vadsanca
@verőce21: Mikor is lett bevezetve a magánnyugdíj-pénztári rendszer?
verőce21
@vadsanca: Szíved joga, hogy kire szavazol. Mindenesetre jó ha tudod, hogy a Manyuposok csak jól jártak azzal, hogy megszüntették a magánnyugdíjpénztárakat!

(Olvasd el ezzel kapcsolatos korábbi beírásaimat. Ha minden jól ment volna ott, 4-4,5 ezer milliárdot ért volna az a portfólió.) :)
verőce21
@vadsanca: (20:58) Képzeld el a Horn kormány alatt. :) (szívás mi?)
szablyafűrész
vadsanca !

A két vh. között is működöt manyup, a gengszterkormánynak az a pénz kellett, amely benne volt, hogy nekiállhasson táplálni a csókosokat, mint a trafik - és földmutyik esetében is !

Először azt hazudták, hogy aki marad, az nem kaphat állami nyugdíjat, majd amatőrségüket igazolandó, eltörölték ez erre vonatkozó döntést, de pénz már alig maradt erre az időre belőle !
Tehát a lé volt a lényeg - ami magántulajdon volt !
vadsanca
@verőce21: Nyertél! 1998 01. 01-ével lett bevezetve. Sajnos nem voltam tisztában a pontos dátummal. A baj a akkor kezdődött, amikor a Fidesz júliusban megnyerte a választást. A sok "hülye" leszavazta a Bokros csomagot a nagy terhek miatt. ( Köztük én is. ) Ez egyik oldalról érthető, csak azt felejtettük el, hogy emelkedési tendenciát mutatott a gazdaságunk a csőd közeli helyzetből. Elképzelhető, hogy már nem itt tartanánk.
Gyuri Géderről
A fidesz - kdmp koalíció bekapta a gumicumit az aláírásokkal. Úgy járnak mint amikor elősször megbuktak. Ez egy bukott ... .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.