Sokan kibuktak Franciaországban, hogy a sajtószabadság ellenségei is ott fognak menetelni a Charlie Hebdo-megemlékezés politikus vendégei között. A vállalhatatlanok listáján ott van Orbán Viktor is. Az Elysée-palotának magyaráznia kellett a dolgot. Politikai rokonszenvektől függetlenül tényleg nagyon rossz érzés, ha az ember egy felemelő, a Nyugat alapértékei mellett kiálló esemény szégyenlistáján látja saját országa miniszterelnökét. Franciaországban annyira kényesek a sajtószabadságra, hogy egészen komoly morgás támadt, amiért olyan politikusok is ott demonstrálnak ma Párizs utcáin, akiket a sajtószabadság ellenségeinek tekintenek. És hogy ez nem valami jelentéktelen hisztiklub problémája, az abból is kiderül, hogy az ügyben az elnöki palota is közleményt adott ki.

Forrás: cink.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
A tahókat nem szeretik kulturált társaságban.
köhögő bolha
@Senara: Már csak a szotyi köpködés hiányzik.
tivoli
Na kérem szépen, ezeknek az uraknak, hölgyeknek, akik ma Párizsban, mint magas rangú politikusok menetelnek, köszönhető a mostani zavaros helyzet, a szegénység, a kilátástalanság, a bizonytalan jövő.
Talán nem kéne rangsorolni őket, hogy melyiknek milyen szerepe van a kialakult helyzetben, mert mindegyik bőven ludas, hogy megtörténhetett az, amiért most olyan képmutatóan tiltakoznak.
36
@Senara: Illene begombolni a zakót, ha állunk!!!
Senara
@36: Valóban , de a nyakkendőt is illene megkötni rendesen . De itt nem az öltözködés a probléma , hanem egy ország miniszterelnöke a testbeszéde , terrorizmus 17 áldozatának illene megadni "egyfajta" tiszteletet .
36
@Senara: Nem tudom mit tanult Nagy-Britanniában, de bizonyára nem ezt a stílust és etikettet.
Igaz. Más tanítani és más tanulni. Megint más készséggé tenni.
Testbeszéd?!
Elég csak a azt megnézni, hogy akkor mit művel, amikor a rádióban beszél és közben talán nem is akarja felfogni, hogy filmezik is.
Homlok ráncolás, arc maszírozás, szorosan önmagához húzott, keresztbetett karok, fej kitámasztása kézzel, undorodom tőletek száj.
Egy félresiklott, céltalan, indulatait elfojtó és mindenkit lenéző ember.
volvós
@Senara: 17:02

A képen látható Viktornak üzenem:

..." azt " mosni kell, nem vakarni !!!
Senara
@volvós: Nem tudom átadni neki .:_-)))
Senara
@Csizmás Kond: Netanyahu, Lavrov, Orbán, Davutoglu, Bongo a sajtószabadsáért szervezett tüntetésen!!! Basar Al Aszad miért nem jön? ...Erre gondoltál ?
volvós
@Senara: ...majd az ugri-bugri sajtósa átadja neki !!!
miazavalami
@Csizmás Kond: Várjuk meg Orbán többi lánya kihez megy férjhez, illetve a fia kit vesz el...
Senara
@volvós: Jaj a rossz hír hozóinak! :-)) Csak jót és szépet , még ha kopogtatják a fejét akkor is .
levi
@volvós: Már hogy mosná? Egyrészt a potrohától nem is látja másrészt meg a sok szolgáljai minden nap fényesre szopja neki.
volvós
@36: 17:32

Persze, de ha egyszer nem éri el a gomb a gomb-lukat...:-))))
nyanya001
Még mindig jobb, ha a saját zsebében turkál president Voktor mint a
mienkében de állandóan !
Ezzel együtt... hááááát egy tahó !
vonotok
Sajnos róla ítélik meg a magyart is. Ha sikerülne az EU parlamentjében a Nép-párt kizárná a Fideszt a soraiból az volna a főnyeremény .
papa.49
Megint mindent megtett hogy ,,öregbítse a hírünket,, mondhatom szégyen hogy ez a kampó a ME.
verőce21
"Tekintetbe véve, hogy a terrorizmus mekkora világprobléma, mindenkit örömmel fogadunk, mindazokat, akik készek segíteni nekünk, hogy megküzdjünk ezzel a csapással." - elnöki palota.
36
A Charlie Hebdo(először Hara-Kiri volt a címe) történetét elolvasva, nekem az jön le, hogy egy nemzet romboló, fiatal butító és uszító lap.(18 és 30 év közötti fiatalokat célozza meg) Amikor Charles de Gaulle halálát 1970-ben gúnyolódva közölték, a kormány be is tiltotta.
Azután jelent meg a mai címmel. Mottójuk: Ostoba és gonosz.
Pláne nem csodálom, hogy az összes terroristát lelőtték a franciák.
Nem akarták hogy a Mosad ügynökei gyilkolják meg őket.
tivoli
Álljon meg a menet! Nem tisztem, hogy védjem Orbánt, mert egyébként nem érdemli, de ez egyszer kár hőzöngnetek. A Francia kormány meghívására ment oda, és nem adófizetők pénzén.
Európáért érzett felelősségtudatból felajánlotta a magyarok segítségét a terrorellenes fellépéshez.
Ám ez Európának nem fontos. Európának a Charlie Hebdos féle sajtószabadság a fontos.
Meg Orbán Viktor cikizése.
36
@tivoli: Orbán Viktor szerepelt már a Charlie Hebdo-ban?
Én biztos ki nem állnék egy ilyen szennylapért. Hacsak. Nem mindegyik protestáló kormányfőt, ugyanaz a háttér futtatja, mint az újságot.
Mobil123
@tivoli: Ha valaki okot ad arra hogy cikizzék akkor az így jár! Egyébként nem értek egyet azzal hogy olyan karíkatúrák jelenjenek meg melyek másokat vallásában bánt meg például. DE az e fajta elégtétel hogy embereket gyilkolnak meg ezért felháborító.
Azért nem ártana a sajtószabadságot ésszel végig gondolni hogy annak is van határa valahol, és annak is hogy egy vallás milyen fanatikussá tesz embereket. Én azt gondolom hogy első sorban ezeket a fanatikusokat a valódi hívők tudnék kordában tartani.
JAJMÁR
@36: Nem a lapért állnak ki, hanem a sajtószabadságért.
oncogito
@tivoli: Már bocsánat, de a francia kormánynak, mint ahogy a világ összes kormányának miből van pénze?
Vagy van olyan ország, ahol a kormány tagjai dolgoznak és a fizetésükből finanszírozzák az ilyen meghívásokat?
Várom a választ!
Hofipisti
@tivoli: A francia kormány meghívása nem jelenti azt, hogy az út költségeit ők fizetik. Ennyire még nem csóró a hírünk, bár ha nagyon igyekszik a meghívott ...
A focis hétfői program meg már pláne nem a franciáké, azt a kitérőt, a fogdmegek szállodáját, napidíját stb. Ön is meg én is, mindnyájan fizetjük.
tivoli
@Hofipisti: ma, 20:08
Szerintem se fizetik. Azt írják, az OTP gépével ment. Az meg haver, tudjuk. :-))
Tényleg, erről jut eszembe. Gyurcsány útiköltségét ki fizeti?
36
@Horizont: A gyilkosságokkal természetesen nem értek egyet. De számíthattak a radikális reakcióra. Nem én olvasom a Charlie Hebdot, hanem a Párizsban élő barátom, aki az első olvasat után, dobta a kukába. És én elfogadom az ő véleményét.@JAJMÁR: Az már nem szabadság, hanem undormány.
36
@tivoli: Gyurcsány is a mi pénzünkből megy, csak ő még a 90-es években lopta össze magát.
Borda
Elég sűrűn sasolgatott a tetők felé a vezír. Csupán kötelességből ment el.
levarosbukta
@tivoli: Bocs, nem mi hőzöngünk hanem a franciák, tőlünk akár ott is maradhatna.
tivoli
@levarosbukta: ma, 20:38
Szerintem is maradhat ott, de akkor kit fog szidni a propi törzsközönsége?
Linna
Ugye-ugye? Kérdeztem én, mi keresnivalója van ott? Hogy miért nem olvassa a hozzászólásaimat...?
Linna
Utóirat: Nagy szám lenne, ha a franciák kitiltanák Orbánt :DDD (meg a többit)
Linna
@tivoli: Nemááááá! Akkora körből tudunk válogatni! A világ összes országa nem lenne elég számukra, ha csak egyet-egyet fogadnának be. De szerintem nem akarják.
Linna
Na, mégiscsak kellettek a TEK-esek. Biztos, ami biztos. X.r lehet érezni állandóan a zabszemet a s...ben!
tivoli
@Linna: ma, 20:48
Ez az egy biztos. :-))
Hofipisti
@Borda: Nem csak sasolt unalmában, de - s ez a TV-közvetítésben látható volt - az Asszad-hoz közeledő kamera láttán tülekedett előre a sorban, hogy ő is látható legyen. Borzasztó röhejes volt!
kkalman
@tivoli: Maradna még épp elég fideszes senkiházi, akit lehetne szidni, de a bal oldal se marad le tőlük, hogy ne lehetne szidni őket is. Csak most nem az övék a kormányrúd, ezért kapnak kevesebbet.
tivoli
@kkalman: ma, 21:09
Ez igaz. 2010 előtt minden fórum a Gyurcsány takarodj-tól zengett, mindenkinek Orbán kellett mint megváltó. Hiába mondtam akkor, hogy lesz még ennek böjtje, és lesz még gyere vissza Feri. Elküldtek a francba. Most meg?
Szóval egyszerűbb lenne nekünk alkalmazkodni a világhoz a saját érdekünkben, mert az úgyse fog hozzánk sose.
coni
@zöldszem: Sebaj, majd Putyin megvigasztalja..
Borda
@Hofipisti: Azt figyeltem én is,hogy nagyon kereste a kamerákat is a tekintetével, a kis törpe. Körbe bástyázta magát magasabb emberekkel,ha esetleg mégis lesne rá egy orvlövész nehezebben találja el.
sentinel216
A Gazsi gyereket nem látom a Merkel asszony mögött. Pedig ez is ingyen repülő út, meg ingyen szereplési lehetőség volt. Ja... igaz is nem közszereplő, így nem is érdekli a sajtószabadság elleni merénylet.
73
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakegya
Addig jár a korsó a kútra,amíg el nem törik!-céltáblát csinált ez a cölöp-teknős és kétharmados utonállói belőlünk!
bakegya
@Hofipisti: a célfotók remélhetőleg jól sikerültek a fejéről!
coyote3
Hogy nem rohadt ki a nyelve, mikor azt mondta, hogy ez támadás volt a szólás-és sajtószabadság ellen...
Manhattan
Orbán Viktornak és “barátainak” nem a francia köztársasági meneten kellett volna részt vennie, hanem Marine Le Pen külön menetén vidéken. Aki ezekben a napokban a liberális Európa ellen foglal állást, és a jelenlegi európai politikát támadja, annak nem kellett volna felvonulnia a “Köztársaság menetén!
Desischado
Egyetértek! De ennek a rinocéroszokénál és a krokodilokénál is vastagabb bőr van a pofáján! Pávatáncol, előadja az ájtatos manót, közben orrba szájba éget bennünket, hogy sülne rá az a vastag bőr a képére!
tivoli
@Manhattan: ma, 07:35
Kötelességtudóan megmenetelte magát a többi kedvéért, oszt mégis cikizik. Nem tud olyat csinálni, amibe a liberálisok bele ne kötnének bele.. Ha bal lábbal lép az a baj, ha a jobbal, akkor az.
Fogadjunk, ha visszautasítja a meghívást, akkor meg azért zúdult volna rá össztűz.
gazdag dezső
Lehet itt mindenkit szidni,gyalázni,de mondja már meg valaki a helyes utat !Azt aki igazán kormányra való !Eddig még mindegyik sokat ígért a választások előtt,és aztán kiderült ,hogy hazudott! Mindegyik hazudott! Eladták az országot hogy maguknak még nagyobb jövedelmet biztosíthassanak.Már nincsen eladható dolog,meg nem is érdemes megvenni semmit,mert lehetetlenné tették az országot,a gazdaságot.A külföldi cégek is már megelégelték az egyre több,és egyre nagyobb adóterheket.A kormány létszáma rövid idő alatt megsokszorozódott.! Újabb,és újabb levegő ,fantomszerveket hoztak létre! Egyre több,és több a semmittevő,ingyenélő,népnyúzók tábora.! Egyre több ,és több pénz kel a fizetéseikre, utazgatásaikra!Ez a kis nép pedig egyre jobban fogy,és persze azok vándorolnak ki akik dolgozni is akarnak,és abból tisztességesen megélni.Itt a nagy baj ,mert egyre kevesebb a bevétel éppen ezért kellenek az újabb,és újabb adónemek kitalálása.Kell a pénz a helikopterekre is !!!Őrület amit csinálnak !!Mi hagyjuk ,és egyre bátrabbak!Soha az eddigi történelem során nem volt ekkora szakadék különbség ember,és ember között! Ekkora jövedelem különbség !Még a földesúri világban is több becsülete volt a munkásembernek.De a Kádár rendszerben sem lehetett ekkora különbség!Hova jutott ez az ország??
gödörben
@gazdag dezső: Sajnos oda ahova hagytuk. A kiiskolázott embereknek kellett volna rögtön számonkérést kezdeményezni, amikor elindultunk lefelé a lejtőn. Ennek ellenére vígan tapsikoltak az ország kiárusítása, az emberek megnyomorítása mellett, pedig elemeznek, dolgoznak(tak) olyan állásokban, ahol volt rálátásuk az ügyekre. Persze amig esik, cseppen valami addig nem érdekes semmi és senki. Mikor majd a lakosság 90%-ának fog fájni na akkor lesz takarítás. Addig pedig csak elkenés, további lenyúlások hagyása.
Szerintem egyébként az egész katyvasz méregfoga kihúzható lenne, ha megfelelő béreket adnának és munkahelyeket teremtenének, mert kis népünk nem menne ellenük és egyik lopós ellen sem, ha meg tudna élni és a lakhatása (egy élet munkájának eredménye) nem lenne veszélyben. Minden ember nyugodtan szeretne élni, csak nem hagyják.
tivoli
@gazdag dezső: ma, 10:41
Orbánnak az a legnagyobb felelőssége, hogy ezt hagyja.
mate03
@tivoli: Ott tartok ,hogy szégyenlem hogy Magyar vagyok! Egész Európa le van döbbenve,hogy a Magyarok hogy tűrhetnek,egy ilyen senkiházi diktátort!
tivoli
@mate03: ma, 11:47
Ne szégyelld magad. Te már akkor is magyar voltál, amikor még Orbán nem is létezett, és akkor is magyar leszel, mikor már Orbán létezni sem fog.
eszegfu
Szomoru, hogy O.V. csak "lemenetelte", amire meghivták! Éreznie kellett volna miért is van ott... Végtére is nem egy "teadélutánon" volt, ahol zsebredugott kézzel fecseghet. Az is lehet, hogy pusztán ez rossz szokása, de valahogy tiszteletlennek érzem...
JAJMÁR
@tivoli: 10:22 Valójában az a baj, amit a 2/3-dos felhatalmazással művelt ! A kritizálókat nem lehet mind liberálisoknak nevezni - mert kérdezem én, milyenek a liberálisok, és hol van az ő tömegbázisuk? -
Ebbe a helyzetbe nem én hoztam, nem az ország, hanem ő, és a kormány hozta az országot és saját magát. Ebben a helyzetben már tényleg nem tud jól lépni, ahhoz meg kellene fordulnia.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 12:41
Figyelj kedves! Egy ország miniszterelnöke nem azt csinálja ami neki éppen jól esik, hanem azt, amit elvárnak tőle. Ezért miniszter, s ezt a viselkedést várják el tőle azok, akik támogatói a háta mögött. Egy seggel több lovat nem lehet csak úgy megülni, hogy mindenki kedvére legyen.
scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10917432_404939036337704_5635453943172967392_n.jpg?oh=e00173aba904c8b78283fe06b189abd5&oe=5535A603
JAJMÁR
@tivoli: @tivoli: 12:57 Na, de Te kedves ! A te logikád alapján a mini.elnöknek kellett volna ezt a linket elküldeni nem gondolod?
(Ez ugyanis nem arról szól, hogy semmilyen elvárásunk ne legyen mások felé, hanem éppen arról, hogy saját magunk felé legyen, és ne ugráljunk másoknak, amit éppen elvárnak tőlünk. Pláne, ha mini.elnök az ember, és mások lábán ugrál hol ide, hol oda :) )
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:57
Én ezt a karikatúrát úgy értelmeztem, hogy bármilyen variációban is használják a szamarat, a beszólogatóknak mindig van kifogásuk.
JAJMÁR
@tivoli: 14:18 Igaz ! A mese tanulsága viszont az, - mert ez egy tanmese - hogy ne másoknak akarjunk megfelelni, hanem saját magunknak, a saját értékrendünknek !
Ha a "megfelelési kényszer" elnyomja a saját akaratot, akkor soha, senkinek nem tud az ember megfelelni, kudarcra van ítélve ! Szóval ez elsősorban nem a beszólogatókról szól, de jó mese és nagyon is aktuális. A "megfelelési kényszer" országa lettünk .
tivoli
@JAJMÁR: ma, 14:41
E logika mentén gondolkodva, tisztelettel kérdezem, akkor mi a fenéért szólongattok be mindenkinek, de főleg Orbának, hogy ezt csináljon, azt csináljon?
Mert ezen a fórumon egyéb se folyik, mint okos és még okosabb emberek útmutatása párt és kormányvezetés helyes módjához.
Meg annak a kritikája.
JAJMÁR
@tivoli: Van rá válaszom, de most nem érek rá, majd később...
Csizmás Kond
@miazavalami: a lényeg nem azon van, hanem a karikaturán...amiért kidobtak valakit a nagy csárlitól.
Csizmás Kond
@Senara: Arra nem viszont elborzadtam amikor láttam milyen sandán vigyorog Bibi meg Merkel...
panellproli
Ez egy ujabb bizonyíték a skizofrénia mellett, és alább a gazdasági bevándorlásra tett megjegyzése is.Mikor melyiket tartja népszerűbbnek ,azt az énjét veszi elő.De sajnos csak az elvakult hívei szopják be ezt a kettősséget.
kukac50
Orbán és kormányának híre a rossz külföldön,nem a Népé,ezt szem előtt tartva beszéljen Orbán!
miazavalami
@Csizmás Kond: Na és? Itthon is előfordul hogy valakit kidobnak , mert igazat mond...
simmering73
Gratulálok! Nem csak ő, hanem ez az ország is vállalhatatlan már Európa számára. Köszönjük birkák.
JAJMÁR
@tivoli: 14:47 Ez a fórum arra van kitalálva, hogy itt megbeszéljük közös ügyeinket ! Nem a másokét, a miénket. Nem a fej forgatja a törzset, hanem a törzs forgatja a fejet !

Mivel - feltételezem - itt már mindenki érett személyiség, vannak elvárásaik saját magukkal szemben, ahogy nekem is. Saját magamnak nem felelnék meg, ha "megfelelési kényszer" illetve "félelem" miatt, - nem mondanám el, hogy amerre a "mi" országunk halad, amiket az "én" hazám nevében és az "én" nevemben tesznek, mondanak mások, azzal nem értek egyet. (Gondolom érted, hogy a sok idézőjel azt jelenti, én nem másokkal foglalkozom, hanem saját magammal, a saját hazámmal.)
A példádban sem a gyerek, sem az asszony, de még a szamár véleménye sem számít - ami nem furcsa, mert nem a közösségre, hanem a személyiségfejlődésre van kihegyezve -, de egy közösségben és egy valóságos ilyen helyzetben nyilván számítana. Nos, én nem vagyok sem a gyerek, sem az asszony, sem a szamár, amelyiket csak úgy lehet pakolgatni :)
mate03
@36: Gyurcsány nem vette fel a miniszterelnöki fizetését! Ő már akkor gazdag üzletember volt, amikor miniszterelnök lett! Ez nem mondható el, szeretett Viktorodról !
tivoli
@JAJMÁR: ma, 19:14
Szerintem túlbonyolítod. Én csak annyit akartam bemutatni, hogy bárhogy is tesz valaki, mindig bele lehet kötni, mindig lesz valaki aki szerint másképpen kellene. Ezek tények, és semmiféle megfelelési kényszerről nem beszéltem.
Abban viszont egyetértünk, hogy mindenki tegye a dolgát úgy, ahogy jónak látja, ne azt nézze, hogy ki mit mond.
Kivételt képez egy ország miniszterelnöke, mert ő az egyetlen, aki nem mehet a saját feje után, neki mindenképpen sokféle érdeket összehangolva kell mérlegelnie és döntenie.
De nagyon elmentél az alaptémától, mert szó sem volt a Te magánproblémáidról, szokásaidról, elvárásaidról. Azt már csak Te magyarázod bele utólag, nem is értem, hogy miért?
tivoli
@mate03: ma, 20:11
Gyurcsánynak nem is volt szüksége a fizetésére, a cégei jól működtek a megfelelő gazdasági rendelkezéseknek, üzleteknek köszönhetően. Sokkal többet hozott neki a konyhára a kapcsolati tőke, mint amennyi a fizetése lehetett volna.
JAJMÁR
@tivoli: 20:27 Oké, feladom :)

Lehet, hogy egyszer majd lesz olyan, hogy megértjük egymást, de nem most...

(Az "én" csak példa volt, nem rólam írtam, de nem baj... )
tivoli
@JAJMÁR: ma, 20:30
Talán még soha nem találkoztam olyan emberrel, akivel ennyire más lenne a gondolkodásunk, logikánk, mint veled. Bármiről is van szó, egyikünk egy módon, másikunk más módon közelít meg egy-egy problémát, más-más következtetéseket von le.
De nem baj, ettől kerek a világ. :-))
JAJMÁR
@tivoli: 22:24 Ha ez számít, én még soha nem találkoztam olyan emberrel, akivel hasonló a gondolkodásom...
mégis, a saját példámon akartam szemléltetni, hogy miért írnak ide mások erre a blogra, és miért kritizálnak.
Szóval, te egy igazi "úriember" vagy, én meg egy hülye "tyúk" !
Hát nem tudom, hogy kerekebb-e tőlem a világ, csak remélem :)
Köszi :)
tivoli
@JAJMÁR: ma, 12:13
"Szóval, te egy igazi "úriember" vagy, én meg egy hülye "tyúk" !"
Íme egy eklatáns példa, hogy milyen csavaros az észjárásod. Még a sorok között sem utaltam ilyesmire.
JAJMÁR
@tivoli: 15:40 :-DDD
Nem te utaltál az én viselkedésemre, én SAJÁT MAGAMTÓL JÖTTEM RÁ, hogy hülye "tyúk" módján viselkedtem :-D amiért itt és most bocs :) -ezt próbáltam tudatni feljebb is, csak talán nem ennyire nyíltan.
(Mivel a kissé éles hangú és vitatkozó hozzászólásomra szépen, udvariasan és kedvesen reagáltál ! )
Van önkritikám :)
keresztapa
Külföld soha nem fogja elismerni egy belföld igazát, mert akkor nem lenne külföld, aki köteles más igazságát az ő igazsága mögé tenni. Jó lenne már felfogni alap kérdések, igaztalan megítélési módját. Ez a Politika igénye!
keresztapa
@mate03: Tökéletesen igaznak tűnik írásod csak az a suta helyzet, hogy a fizetését igaz nem vette fel, hanem a Táncsics alapítványnak utaltatta, aminek ő vezetője lett leváltásakor!
mate03
@tivoli: Amit le írtál, az nem mentesíti Orbánt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.