Vasárnap reggel rejtélyes felirat jelent meg a szentgotthárdi katolikus templom kapuján – írta meg a nyugat.hu. Az áll rajta: Isten is megpihent a hetedik napon, pihenjetek ti is!

Templomon álltak bosszút a vasárnapi zárva tartás miatt

Ám nemcsak a "javaslat" tűnt fel a templomon, hanem a kaput purhabbal le is fújták, hogy ne lehessen kinyitni. A fotók az esetről állítólag a Facebookon jelentek meg. Itt arról is írtak, a templommal szemben térfigyelő kamera van, így feltehetően könnyű lesz megtalálni a tettest, aki ellen rongálás lehet a vád.

A felirat készítője valószínűleg a vasárnapi zárva tartás ellen akart tiltakozni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Harrach száját kellett volna befújni purhabbal
a templom nem tehet semmiről !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
A Harrach száját kellett volna befújni purhabbal
a templom nem tehet semmiről !
levarosbukta
@nyanya001: A templom az nem de a sok csuhás igen!
silber13
Nem védem őket, de legfeljebb csak azok a " csuhások " tehetnek róla, akik a parlamentben megszavazták ezt a baromságot. Nem hiszem, hogy az alsókökörcsini pap ezt megszavazta volna!.
Senara
Bizony az ál-keresztények tehetnek róla nem a vidéki plébános . Fele"baráti " szeretetből több százezer ember életét tönkre tették . Vannak akik elvesztették a munkájukat a többinek többet kell dolgoznia .
Csizmás Kond
...gondolom holnap dózerral mennek neki...
...ez az a fajta népség mint az ISIS...
dr. prédikátor
@nyanya001: A g...ci harach száját nem befújni kell hanem bevarrni!!!Örökre!!!
Csizmás Kond
Melyik vallásban tanítják azt, hogy az Isten a hetedik nap megpihent ?
egy_valaki
Nem vallás tanítja,hogy Isten a hetedik nap megpihent ,hanem a Biblia írja ! A probléma csak az ,hogy a hetedik nap a Biblia szerint a Szombat !!!
human
Inkább a székházat kellene újra átrendezni. Az jogos lenne.
Csizmás Kond
@Horizont: majd eljön az ők pihenőjük is...de biztos vagy abban hogy tovább jobb lesz ?
amúgy a katolikus vallásban úgy tanítják, hogy az Isten a világot hat nap alatt teremtette és a hetediken megszentelte, tehát aki azt az írást írta nem katolikus.
Csizmás Kond
@Horizont: ..erre mondják ugotj vak mert árok van...és az ugrik...:)
egy_valaki
@Horizont: Kedves ismeretlen ! Szeretettel ajánlok neked egy könyvet !Ha tudod szerezd meg .olvasd el ,és meglátod lesz még rosszabb is !! A könyv : Ellen G. White ,Az utolsó napok eseményei !!!
mlaszlo
@egy_valaki: A Szombat (Sabat) azt jelenti: Pihenőnap. A Bibliában, Mózes könyvében található, a Tízparancsolatban. "Hat napon át munkálkodj, a hetediken pihenj meg". Ez nem csak a katolikus egyházra, hanem minden kersztyény egyházra vonatkozik. Hogy kinek mikorra esik a hetedik nap, az a munkája fügvénye. Lényege: egy napot adj, Istennek,a szellemi dolgoknak, a családnak.
egy_valaki
@mlaszlo: Nem hinném ,hogy itt alkalom van teológiai vitákra ! Csak ehhez annyit,Jézust pénteken feszitették meg ,SZOMBATON nyugodott a parancsolat szerint !
Lesz még baja az emberiségnek a SZOMBAT miatt ,ne feledd !! üdv
egy_valaki
@Horizont: Sajnálom nagyon ,hogy nincs lehetőséged,elolvasni .Én viszont itt nem igen tartom alkalmasnak a helyet ,hogy elmeséljem !Azért ha tudod próbáld meg ,sok érdekes van benne ! üdv
nemkati
@egy_valaki: Nana! Csak ne gyere azzal a szombattal! Majd kitalálják a szombati zárvatartást is!
egy_valaki
@nemkati: Kedves Kati ,azt nem !!! De csak idő kérdése és kötelező lesz a Vasárnapi teljes munka szünet ! Neked is ajánlom a fent említett könyvet !! Üdv
Toby
És mondá az Úr: - az hétnek hetedik napján a munka alapú társadalomban nincs munka ! Se bevásárlós nincs, ellenben látogassátok az Úrnak az házát, ha otthon nincs kenyér, a papnál biztosan lesz, az igazhitűeknek lesz misebor is, mise-unicum vagy jéger, takarítsátok meg az orbán-képeket !
Ez az Úr parancsa !
kukac50
Ha a templomban ingyen ebédet fognak osztani akkor sok ember fog elmenni.
Ha nem lesz ebéd, akkor csak azok akik eddig is elmentek.
levarosbukta
@egy_valaki: Olyan soha nem lesz! Minden marhaságot azért nem kell beszopni. Nem adok fél évet, de legkésőbb karácsonyra vissza fog állni a régi nyitvatartási rend.
pbalage
@egy_valaki: ugyanmár, a rómaiak (de főleg Nagy Konstantin) azt mondott, amit csak akart.
És ugyebár akkoriban a Biblia volt a közmédia.
JAJMÁR
Nem a templomot kell bezárni, hanem a hipermarketeket kinyitni. Ha már bezárták vasárnapra... pedig... nem volt 30 ezer ember az utcán, tán azér'?
karma1
Hulye fidesz! (Meg hulyebb kdnp) a magyarban a "vasa'rnap" szavunk a VA'SA'RNAP szobol ered, vagyis vasarnap volt nalunk a legnagyobb va'sa'ri, piaci idoszak. Nem baj, ha a ven buzik magyarul se tudnak, meg a tortenelmet sem ismerik, azert azt ne higgyek, hogy ok fujjak a passzatszelet, es majd ok megmutatjak, mikor kell az embereknek es mit csinalniuk...
ferii
Mit vártatok egy ilyen hülye kormánytól?Egy normális ötletük nincs!
nezelodo
"nyanya001
A Harrach száját kellett volna befújni purhabbal
a templom nem tehet semmiről"

Nem kell befogni a száját, csak beszéljen, talán magához tér a kábulatából a nép, és magától tudja, mit kell tenni ezekkel a hamis népképviselőkkel.
Csizmás Kond
@silber13: vagyis valaki ószövetségi vallású tette ?
silber13
@Csizmás Kond: " ószövetségi vallású..!!!" :-))))))) Jesszusom!! Ezt a blődséget magadtól találtad ki, vagy súgtak??:-)))
Csizmás Kond
@silber13: ...gondoltam, hogy nehézségeid lesznek...:)
próbálkozz mégegyszer ...
silber13
@Csizmás Kond: Jajj te hittudományok doktora, dehogy fogok veled polémizálni! De már tudom, hogy van katolikus vallás meg ószövetségi és újszövetségi vallás is, minden többi melékes! :-))))
Csizmás Kond
@silber13: A katolikus vagyis a keresztény az az újszövetségi vagyis a Jézusi tanítások szerinti törvényeket vallja...
mate03
@karma1: Megelőztél! De azért köszönöm!Csak azon csodálkozom hogy az itt sokat nyelvészkedők,most miért hallgatnak?
karma1
@mate03: Ha Petofi nem Segesvaron, harcban hunyt el, akkor lehet, hogy a va'sa'rnap sem letezik, mert mar olyan szepen sikerult atirni a tortenelmet, hogy az csak na! Ahol horthy (a kisbetusseg nalam egyaltalan nem veletlen!) a magyarsag peldakepe, Kadar es Horn feketes@ggu komcsi, - na , ott mar en semmiben sem vagyok biztos. De en meg igy tanultam,- ezek szerint Te is... Na nem baj, meg mindig kaphatunk valami gugli-bubustol egy jo kis kioktatast, semmi sincs kizarva!...:o))))
varirmag
Ostoba állatja ! Remélem ő is kap néhány év börtönt !
Papuska1
Szegény szerencsétlen vitatkozók. Nem tűnik fel, hogy körülöttünk az annyira áhított Európában mindenütt zárva vannak a hipermarkettek vasárnap. Lehet, hogy nem véletlenül? Igen zavaros gondolkodású buta ember az, aki azt hiszi, hogy a vasárnapi templomba járás volt a cél. Vasárnap az megy a templomba, aki akar. Ugyanakkor a kereskedelemben dolgozók számára megváltás volt a vasárnapi és az éjszakai bezárás. Legtöbbjük repesve várta már a március 15-ét, nem ok nélkül. A kedves önző urak és hölgyek "maguk akarják eldönteni" hogy vásárolnak-e vasárnap, és éjjel kettőkor, vagy nem. Az a sok ezer családanya, és más szerencsétlen rabszolga az nem számít? Mindig tudtam, hogy a liberális emberek nagyon önzők, öntörvényűek és egoisták, és az a szabadság, ami nekik az, a másik ember nem számít. Ezt a mostani hozzászólók és balhézók mondatai kiválóan igazolják! "Szabadság az Ő szabad jólétük, bárki más rovására". Gratulálok hozzá!
szaboria1
@Papuska1: 16 EU országban nyitva vannak.
Papuska1
@szaboria1: Hol? Mert Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Dániában és Franciaországban járva a nagy bevásárlóközpontok tudtommal nincsenek nyitva. Jó lenne tudni, hogy hol vannak?
szaboria1
27-ből vond ki a 16-tot és a te felsoroltad azok között van. De már Osztrákok és a Franciák is újból nyitnának.
Rockxy
Több mint kétezer év sokmillió eseménye bizonyítja, hogy a politika nem arra való, hogy megoldást találjon az ország gondjaira. Sem itthon, sem bárhol a világban.
A politikának egyetlen célja van, hogy a kiváltságosok luxuskényelmét biztosítsa.
Érted testvérem?
Úgyhogy... be kéne fejezni a politizálást meg a szájtépést.
És végre csinálni valamit.
Itt vannak ötletek:
internetado.pe.hu/miert-hagytuk-hogy-igy-legyen/
És itt:
mikro-evangelium.hu/a-trafikmutyi-jelenseg/
silber13
Nem csodálkozom a purfixes rongáló tettén, hiszen egyre inkább divat a templomokból valamit ellopni,! például orgonasípokat! Lásd legutoljára Pécset. Aztán szétvágjálúk, és pár 10 ezer forintér eladják, nem törődve azzal, hogy a káűr nagyságrendekkel nagyobb.
Knapp75
A templomokat is be kéne zárni vasárnap, hogy az emberek inkább kirándulni menjenek és a családjukkal töltsék az időt!
Na meg a papoknak is jár a szabad vasárnap!! Ne vegyük el tőlük.
Knapp75
@Papuska1: Huh, te fullba nyomod...

Na szóval: közel 1 millió ember dolgozik legalább időnként vasárnap, ennek csak töredéke a kereskedelemben dolgozók száma!
Ugyanakkor senki nincs a munkahelyéhez láncolva, ha tud jobbat, kereshet mást.
Rabszolga maximum te vagy, a gondolataid rabszolgája.

Ráadásul aki vasárnap pénzt akart keresni, attól most elvesznek egy lehetőséget. Ez gondolom nem zavar, pedig ez is "más rovására megy" ám.

Többször leírtam, ha valaki kereskedelemben vagy úgy általában a szolgáltató szektorban helyezkedik el és vinnyog a vasárnapi nyitva tartás miatt, akkor rossz szakmát választott és semmit nem ért abból, hogy a vásárlót, fogyasztót ki kell szolgálni.
Vajon a most kivételezett "családi" vállalkozások miért vannak nyitva? He?
És miért lett annyi non-stop boltocska a nagyvárosokban?
Mert rájöttek, hogy van rá igény.
Nem egy-egy "liberális" igénye, hanem tömegeké. akik a hagyományos munkaidőn kívül tudják és akarják elkölteni a pénzüket.

Hja és a selejtes logika alapján a szabad szombat is járna mindenkinek (nem csak a kereskedelemben dolgozóknak), mert micsoda dolog, hogy mások "egyéni érdekei" miatt mondjuk szombaton nyitva van a piac vagy ellátnak az egészségügyi intézmények. Gondolom, te sem vagy annyira önző, hogy ezeket elvárnád! ;)
36
@silber13: Így még talán jót is tett a purhabbal, a templom értékei megőrzése érdekében.:) Nehogy a bugázók, bodzázók könnyen bemehessenek. De elítélem ezt a protestálást. A gyökereinél kell kezelni a betegséget. Menjen Orbán, Harrach, vagy Semjén házához és habozza azt be. Ki ne tudjanak jönni! Ja, hogy arra nyuszi, mert azok előtt rendőr áll. Pedig, az lenne az attrakció.
silber13
@36: Mezőkövesden 500 ( ! ) sípot loptak el, használhatatlanná téve azokat Itt is csak pár ezer forintot kaptak volna az ón-ólom ötvözetért, így a kár kb 5 millió forint! Elkapták őket, de már mindegy, a kár megvan!
silber13
@Knapp75: 15:29-re: A papok vasárnap reggel letudják a miséjüket, aztán szabad az egész napjuk. Este esetleg tartanak egy litániát és vége a vasárnapnak.
Papuska1
@Knapp75: Én is tudom, hogy sokan dolgoznak vasárnap. Van akiknek ez indokolt, sőt nélkülözhetetlen, és van, akinél ez üzleti érdek. A nagy multiknál tömegesen dolgozók esetében ez a cégük érdeke, a kis vállalkozók esetében pedig a sajátjuk. Ha valaki elfelejt valami apróságot, ezekben a kis boltokban pótolhatja, a nagy bevásárlást át kell tervezni. (Tegyük hozzá, nekem is!) Ez kellemetlen, de nem annyira, mint a több, mint 30 ezer családot érintő multi nyilvántartás éjjel és vasárnap. Ha valahol lehet segíteni, ott kell is. Ha valahol az emberséges tolerancia létezhet, ott léteznie kell. Egyébként megkérdeztem többeket. A vasárnapi és éjszakai munka a kereskedelemben havi 3-5 ezer Ft-ot keres. Akikkel én beszéltem, erről boldogan lemondanak a szabad vasárnapért. Ráadásul, a munkaerőhiány miatt a törvényben előírt számú vasárnapot jelentősen meghaladta a valósan ledolgozandó vasárnapok száma. Végre, legalább a kereskedelem egy, nagyon sok fiatal édesanyát foglalkoztató szegmensében ez nem lesz lehetséges. én azt mondom, végre! Az lenne a jó, ha csak azokat dolgoztatnák, legalább ezen a napon, akik munkája valóban nélkülözhetetlen!
36
@silber13: Szörnyű. Az orgonák pedig, igazi művészi alkotások. Szeretem az orgonajátékot. Megnyugtató és felemelő. A köz értékei az orgonák, pont úgy mint az egész templom. Bevasalni meg nem tudják a tolvajokon. Legfeljebb, őket vasba verni.
Nem lesznek sem többen, sem kevesebben a templomokban a boltzár miatt. Ez eddig is és ezután is meggyőződés kérdése lesz.
Nil
István Stephan De Rakovszky​ gyere haza aztán itthon lehet kritizálni - vagy nem
hogy mit mikor és hogyan tartanak nyitva azt a kereslet-kínálat kellene hogy szabályozza - talán a munka törvénykönyvét kellene átfogalmazni és a munkáltatókat ellenőrizni - aki meg dolgozni szeretne azt meg kellene fizetni és hagyni kéne békén
avaslom hogy a rendőrök se dolgozzanak vasárnap - és az orvosok se - na és ott a közösségi közlkedésben dolgozók
Nil
István Stephan De Rakovszky​ gyere haza aztán itthon lehet kritizálni - vagy nem
hogy mit mikor és hogyan tartanak nyitva azt a kereslet-kínálat kellene hogy szabályozza - talán a munka törvénykönyvét kellene átfogalmazni és a munkáltatókat ellenőrizni - aki meg dolgozni szeretne azt meg kellene fizetni és hagyni kéne békén
javaslom hogy a rendőrök se dolgozzanak vasárnap - és az orvosok se - na és ott a közösségi közlekedésben dolgozók, stb - őket is megilleti a jog hogy részt vegyenek a vasárnapi misén
lajospapa
Az, hogy a bolt nyitva van vagy nincs, a legkisebb probléma. Az, hogy sokan nem mennek el a boltba sem hétköznap sem vasárnap, mert nincs pénzük, az nagyobb baj. Aki pedig majd ezután nem megy sem dolgozni sem vásárolni, mert elküldték, az gondolkozzon!
karma1
@lajospapa: golyostollat ez nem erdekli, mert ot nem kuldtek el a vasarnapi zarva tartas miatt, mert nem a kereskedelemben dolgozik.
jancsik68
a VASÁRNAPI BOLT BEZÁRÁS A KERESZTÉNYI BIRKASÁG PRODIKTUMA!!a biblia szerint a teremtés hetedik napja SZOMBAT,ERGO EZ EREDETILEG A PIHENÉS NAPJA!!a VASÁRNAPOT A TÖKKELÜTÖTT PÁPÁK RENDELTÉK EL!Anno István király rendelte el a vasárnapi vásárnap tartását!Ezt tudhatná a KNDP idióta képviselő gárdája.Sok ember e tettük miatt fordult el a Fidesztől!!
Knapp75
@Papuska1: "Az lenne a jó, ha csak azokat dolgoztatnák, legalább ezen a napon, akik munkája valóban nélkülözhetetlen!"

Mindenkinek nélkülözhető a munkája, légy erős.
Ennek ellenére dolgozhat vasárnap a tűzoltó, a rendőr, a mentős, a buszsofőr, a jegyellenőr, a vonatvezető, a színész, a hírolvasó, a vattacukorárus, a könyvelő, az informatikus, a betanított munkás, a biztonsági őr, a portás, a 200 m2-nél kisebb bolt alkalmazottja, a stewardess, az idegenvezető, a felszolgáló, a szerkesztő, a műfordító, a gázszerelő, a fodrász... Folytassam?

Ha a 30,000 érintett (akiket a kutya nem kérdezett meg arról, akarnak-e vasárnap dolgozni vagy megfelel nekik, ha szerdán szabadnaposak helyette) kérte volna, hogy legyenek zárva a boltok, akkor ezt a "kisebbséget", amely úgy akar pihengetni, hogy közben a többieket korlátozza, úgy elhajtottátok volna a vérbe, hogy csak pislogtunk volna! ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.