Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Schiffer András, az LMP társelnöke részvételével, Hogyan tovább, Magyarország? címmel tartottak pódiumbeszélgetést a III. Ökopolisz Nyári Akadémián szombaton Felsőtárkányban.

Kövér László elmondta: 1990 után a kommunizmus kisöpréséhez szükséges minimális konszenzus sem jött létre a rendszerváltó erők között. Szerinte ez vezetett oda, hogy 2006-ra "polgárháborús állapotok" alakultak ki Magyarországon.

Gyurcsány Ferenc szándéka tömeges utcai erőszakba forduló megmozdulásokra, ennek nyomán pedig demokráciakorlátozó intézkedések meghozatalára irányult. Ennek nyomán került az ország mélypontra – mondta a fideszes politikus.

Szavai szerint az 1990 előtti kurzus MSZP-be és az SZDSZ-be átlépett képviselői nem voltak hajlandók elismerni az újonnan színpadra lépett politikai erők legitimitását.

Schiffer András arra emlékeztetett, hogy a rendszerváltáskor a régi nomenklatúra elitje békésen gazdasági hatalommá válthatta politikai hatalmát át országosan és helyi szinten.

Az LMP társelnöke rámutatott: a külföldi tőke és a volt kommunista tőkések között létrejött kiegyezés eredménye az a fejlődési pálya, amely az egész felzárkózási projekt bukását eredményezte Magyarországon. Olyan, a térségben egyedülálló gazdasági szerkezet alakult ki, amely a multinacionális szektor fölényét eredményezte.

Az ellenzéki politikus kitért az ügynöklisták kérdésére is. Szerinte "ki kell tenni az asztalra", hogy 1990 után a médiában, gazdaságban, a rendszerváltó pártokban pozíciót szerzők között ki voltak szereplői az állambiztonsági hálózatnak.

A házelnök Schiffer András szavaira reagálva kijelentette: nincsenek és nem is voltak ilyen ügynöklisták. Hozzátette: szelekció és differenciálás nélkül nem lehet ezt a kérdést rendezni.

Schiffer András azt mondta: az elmúlt öt év során az ország oda jutott, hogy aki helyben próbál meg boldogulni, de nem fideszesként tartják nyilván, elesik a lehetőségektől.

Kövér László arról is beszélt, hogy a demokrácia az elmúlt több mint húsz évben a konszenzus hiányában rossz útra csúszott, ennek egyik oka pedig az engesztelhetetlen, arrogáns szembenállás, amikor mindig mindenki a legsarkosabb véleményt fogalmazza meg.

Szerinte a baloldal a 20. század eleje óta nemzetgyűlöletből táplálkozik. Ebben pedig egyre kevesebb a magyar specifikum, az egész európai baloldal nemzet- és kereszténygyűlölő. Ugyanakkor a kezdetektől bevándorláspárt is, aminek magyarázata, hogy a lassan elkopó eredeti bázisuk pótlását látják a betelepülőkben – mondta.

Ezzel szemben Schiffer András úgy fogalmazott, hogy a haza üdvét egy egymás érveire nyitottabb politikai stílus szolgálná, amely elvezethet a konszenzushoz is.

Az egészpályás letámadás politikája azonban nem ebbe az irányba hat, bár az ellenfelek minősítésének is van teremtő ereje – mondta.

Schiffer András szerint napjainkban az elnyomás és a kizsákmányolás alapvetően globális és multinacionális keretek között zajlik, ami nemcsak az alávetett emberek számára jelent fenyegetést, hanem a nemzeti keretek fölrúgásához is vezethet.

A házelnök szavai szerint mára már tarthatatlanná vált a helyzet Európában, megbukott az európai jóléti rendszer és teljes káosz fenyeget. Utolsó utáni pillanatban járunk, hogy újrafogalmazzuk európai identitásunkat, amihez a "kályhát", az alapkövet a család jelenti. Csak így tudunk felépíteni egy új Európát – mondta.

Az LMP-s politikus ezzel összefüggésben felvetette, hogy a Fidesznek is harcolnia kellene azért, hogy a termőföldeket kivegyék a tőke szabad áramlásának hatálya alól, ám ennek Kövér László szerint jelenleg nincs realitása.

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az bizony amit ti generáltatok, lefizettétek a csőcseléket !
Tulajdonképpen az akkori hatalom megdöntése volt a célja Orbánnak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Az bizony amit ti generáltatok, lefizettétek a csőcseléket !
Tulajdonképpen az akkori hatalom megdöntése volt a célja Orbánnak !
fejetlenke65
2006 óta rengeteget romlott dagilaca állapota!!
Mézike
Monnyok a sz@rkavarást azzal kezdtétek...
egyvandor
Alakultak. Hogy nem szakad rá az ég!
Mint láthatjuk azóta mennyi otromba, megalázó, sunyi gaztettet követtek el a "ner"-hez nélkülözhető emberek ellen és nem ez ami utcára tudta vinni és ott tartani őket.
Ahhoz az állapothoz szükség volt saját titkosszolgálatra, futball huligánokra, szélsőségesekre, jól fizető káder pozíciók beígérésére, ...
Más szóval leosztani az emberek feje felett a lapokat és utánuk az özönvíz.
Sokáig fogjuk még annak a helyzetnek a "hálapénzét" fizetni. Sokáig fognak annak szervezői még élősködni a nyakunkon.
bakegya
Ennek a az MSZMP HADÚRNAK- rangján aluli volna csöndbe elsunnyogni-mert már gusztustalan az a mentálhigénés kosz ami ennek és a maffiájának kifér akár napi átlagban is a ...
vitriol
kövérrel kapcsolatban még várom a folytatást : a nyugdíjasoknak felajánlott kötelet használja fel saját céljára! - ez így sportszerű!
verum
Hofi Orbánról és Kövérről - meg innen-onnan - és még mindig aktuális
www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY
kkalman
Köteles Kövérnek nem erőssége a gondolkodás. Ha csak egy picit is tudna gondolkodni, 2006-ot nem kenné az MSZP-re.
zöldszem
Aki KISZ titkár volt Ifjú kommunistaként az ne kommunistázzon...
pbalage
Már értem. Ezek szerint Gyurcsány saját magát ostromolta meg 2006-ban.
quo vadis
Álszent, mocskos patkány! A 2006-os cirkuszt a fidesz rendezte, aztán meg óbégatnak. A hatalomért a várost is felgyújtatták volna. Lehet, hogy Gyurcsány hazudott, de amit ez a bagázs tesz az mindennek a teteje. Ilyen alávaló tolvaj, korrupt kormánya talán még soha nem volt a magyaroknak. Ezekhez képest Gyurcsány csak tanuló.
papa.49
Nos látható a pápaikanásziparitanuló megint nem vette be a gyógyszerét, azért beszél ennyire félre)))))))))))
gino
Ennek a mocsoknak kellett volna de mind akét szemét!
kkalman
@gino: ma, 22:37 Miután felhergelték a csőcseléket, sem ő, sem a főnöke nem mert odamenni, ahol alacsonyan szálltak a gumilövedékek.
izo
@vitriol: Te valamit nagyon összekevertél!
izo
@kkalman: Miért nem?Hát ki k.rta el nem kicsit..?
izo
@quo vadis: Nem kellene gyurcsányit védened, jót röhög rajtad.
solidedge
A polgárháborút a jobboldal indította el. Egyetlen oka volt, hogy nem ők nyerték a választást, ezért szétverték Budapestet.
Yoda69
A fradi kemenymag tudna beszelni errol a "polgarhaborurol". Nem kellene hulyenek neznitek az embereket kover elvtars.
Siffert jellemzi hogy egy asztalhoz ul ezzel a komcsi disznoval.
silber13
@izo: Tanuld meg végre Gyurcsány Ferenc nevét helyesen leírni, néhány társaddal egyetemben!:-)))
1magyar
Igaz, amit a Schiffer mondott, az egészből.
bakegya
@solidedge:így van,ahogy írod. Az én kocsimban 1oo ezres lyukat vágatott egy betontéglával a teknős focihuszárjainak csapata-a kapucnis kamaszolat állatok módjára rászabadították fideSS NYIKKHAJCSÁRÉK BUDAPESTRE-orbán már nem fért a gatyájába,mert a választásokat elvesztette.
eugen4402
Ameddig egy csoport önhatalmúlag azonosítja önmagát a NEMZET-tel, addig hiú ábránd konszenzusról beszélni. Aki a hatalom hibáit, bűneit szóvá teszi, az nem nemzetgyűlölő. Meg kellene tanulni végre a nagyon mélyen tisztelt teoretikus hölgyeknek-uraknak, amíg még tehetik. A puccskísérletet meg nevezhetjük bárminek, akkor is puccskísérlet marad...
silber13
Sovánka Lacika: Kinek is az elhí Nem tecc rá emlékezni?resült mondása: " – Én a Fideszért ölni is tudnék!" . Mellesleg tudjuk. Azé, akinek egy képviselőtársa a az éles lőszer használatát hiányolta 2006-ban! és kinek a javaslatára vásároltak elektromos sokkolót, bilincset és egyéb játékszereket? Ergo, neked hallgass a neved Lacika!
dr. prédikátor
Köteles lancelot etárs!!!Hogy nem rohad le a képedről a bőr!!!te szemét geci!!!Az egész 2006 os balhé a ti lelketeken szárad!Ti generáltátok az egészet a viktor szopkinnal az élen!!!De annyi bátorság nem volt bennetek hogy ti is kiálljatok a felhergelt tömeggel!!!Aljas egy ganaj gerincnéléküli mocskok vagytok!!!Hogy rohadna el a szád amikor kinyitod!!!Schiffer! te is egy gerinc nélküli aljadék vagy!!!Jól esett a nyalás???
eszegfu
Már ott elakadtam, hogy "2006-ra polgárháborus állapotok"... nem volt türelmem végigolvasni. Szerintem valamit ugy lehet rendbe tenni, hogy először az előttem lévő feladatokra koncentrálok, majd visszafelé teszem u.ezt. De ha ma továbbra is csak "gyüjtöm" a trágyát, akkor a büdös életben nem lábalok ki ebből! Vagyis "normálisabban" kellene megoldani a menekültügyet, nem kellene kapaszkodni az olimpia rendezéséért, abba kellene hagyni a Paks II. épitésének tervét, kevesebb stadiont kellene épiteni, stb. Próbáljuk ma a minimálisra csökkenteni a várható kudarcokat és ha ez már viszonylag optimális, akkor lehet elkezdeni a multat is "boncolgatni". Az, hogy a közel 10 éve történt dolgok még mindig előkerülnek, (mint valami tutti fegyver) ha valami uj "szaros" ügy van, hát bizony ezt csak a mai sulyos problémák elfedésére szolgál...szerintem.
simmering73
Polgárháborús állapotok fidesz a neved.
nyanya001
@silber13: Egyesbe lehet vele szántani .. :)) ( 5,46-ra)
varrólány
Mit akar ez már 2006-tal? Inkább gondolkozna már előre nézve , persze lehet már a jövő évet látja?!
Hari
Mit lehet erre mondani? Ez Magyarország "házelnökének" , egyik legmagasabb "közjogi méltóságunk" szellemi színvonala. Csoda, hogy itt tartunk ? Magyarország, hát ide süllyedtünk ? Vagy lesz ez még lejjebb is . Nem csoda, hogy az ország tele van öndicsérettől harsogó plakàtokkal es hirdetésekkel, erre fussa a képességeikből, no meg a pénzünkből. Ezek még véletlenül sem olvasták Kölcsey HUSZT-ját.
Sziszifusz
Pofátlanságának, gátlástalanságának mutatója az, hogy ilyen képtelen állításával is teljesen hülyének nézi a magyarokat.
Ő is ismeri a 2006-os zavargások körülményeit, annak szervezőit. A saját potentátjai szervezték az akciót. A szervezettség világosan látható, egyértelmű volt.
Egyébként is ha feltesszük a kérdést, hogy kinek állt érdekében egy esetleges polgárháború, kormány buktatás ? A válasz egyértelmű, a Fidesznek !!
DR Eric CARTMEN
Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével, a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami, Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába.
eszegfu
@egyvandor: Igy igaz! "Alakulni" csak az időjárás, a természet képes, az ember meg ALAKITJA "kedvére" a dolgokat
magyarbakancs
Kövér úr most is polgárhaburú van.
Főleg azokat üldözik kik nem értenek egyet önökkel.
Megbüntetik azokat a településeket ahol nem az önök embere a polgármester.
joopapa
Miről beszél ez a barom? Még mindig a 2006-os eseményekkel foglalkozik! Ha megtudná a nép az isten adta nép hogy mi folyik a háttérben, mennyit és milyen ocsmány módon lopnak! A saját választóik zavarnák el őket a sunyiba! Megvolt hozzá a 2/3-os felhatalmazásuk hogy ezt az országot jobbá tegyék, csak a hatalmukat az ország szisztematikus le rablására használják! Az európai jóléti társadalom csak nálunk bukott meg mert ezek mindent ellopikáznak!
Toby
Te csak tudod, te mocsok, hisz Demeter mobilkapcsolatban volt a "békés tüntetőkkel" amikor átvezényeltétek a csürhét az Astóriához !
szaboria1
@verum: Ez még mindig aktuális a Hofitól.
ezusthaju
És kinek volt köszönhető az az állapot? Hát nem ennek a velejéig korrupt szemét fidesznek?
papa.49
@DR Eric CARTMEN: Ne haragudj a ,,juhász,, az magasabb rendű foglalkozás mint a ,,kanász,, hát a mi egy szem házelnökünk, még itt is lejjebb szorul mert ő csak egy ,,pápaikanásziparitanuló,, de ettől független jól felvitte az Isten akarom mondani a fütyisz a dolgát))))))))))))
Vizual
Ennek a Kövérnek megártott a hőség. 2006-t nem fogják tudni lemosni magukról. Egy elvetélt puccs kísérlet volt. Gyurcsány hibázott. Nem vonta felelősségre őket, és azokat akik megszervezték. Azt a Fradi B közepet ami most visszanyalt.
alterego56
Eddig azt hittem hogy Orbántól nagyobb gazember nem született az elmúlt ötszáz évben. Tévedtem.
Grafix69
Az a baj hogy Magyarországon elszálltak a jövedelem különbségek ,például otthon a Központi Süketelési Hivatal ( KSH) azt hazudja ,hogy 245,000 ft a bruttó átlag jövedelem ,nos legyen ez a hazugság igaz . Akkor kérdem én ,hogyan lehet az ,hogy egy állami cégvezető havi fizetése az 1250,000 ft eléri? Ahol én élek ha a heti fizetésem 5x kapná egy vezető ( nem tulajdonos) akkor már felnégyelték volna. Azért legyünk racionálisak otthon az átlag melós a közszférában 102,000 ft ot vihet haza a főnöke meg 620,000 ft -ot az hatszorosa , Lázár elvtárs megmondta ez legalább még 20 évig így is marad . Csodálkoznak ,hogy az Afrikai kontinens emigránsai nem akarnak napi 2 dollárért éhen halni, mert gazdasági emigránsoknak nevezik őket. Én meg nem akarok ennyi semmirekellő politikust eltartani mint Kövér László és társai és nem akarok 55 százalék adót fizetni a fizetésemből azért ,hogy másoknak legyen pénze külföldön héderezni az én adómból ,és nem akarom a vasárnapi csuhások bolt bezárásait és azt sem ,hogy Magyarország jobban teljesít. Kommunista kizsákmányoló népnyúzó bűnözők szövetsége akik 209 ft béremelést adnak bruttóban egy ápolónak és mobiltelefont a raboknak, akik kerítést építenek ,hogy ne jöjjön ide senki sem , de szerintem a nyugati határra is építhetnek zárakat mert elmegy mindenki aki élni akar, teljesen mindegy milyen színe ,nemzetisége van mert otthon csak halni lehet élni csak azoknak akik mások nemi szervét szopkodják a nagy tolvajlásban. Pont egy ilyen napraforgó mint Kövér aki olyan szinten forgatja a köpönyeget mint más az alsó gatyáját , akik nemzeti hangzatos hazaáruló gazdasági fasizálodásukat a nép nagy megmentőjének állítják be, magukat ,akik mindenkit ellenségnek és a Magyar Nemzet árulóinak titulálnak aki nem nézi jó szemmel kizsákmányoló bűnös működésüket picike Szeretett Magyarországon.Az Isten verje meg őket a 3-4 millió nem politizáló Magyar szegény nevében.
soljanka
A Hír tévé már a székház előtti balhét megelőzően szólt a CNN-nek, meg a BBC-nek, hogy majd tőlük vegyék át a felvételeket.(e-mail váltás - bizonyított)
Orbán már júliusban megkapta a kazettát. Attól kezdve szervezkedett.
Vagyis igaz, amit Kövér mond: ők polgárháborút akartak.
A röhej az, hogy a Bközéppel akarták azt kirobbantani. Mert hát a fijjuuk picit gyávácskák.
wagabund
...most ezek a szaktekintélyek vannak kijelölve a parázs izzásban tartásához...

...több-kevesebb sikerrel...
Hari
@joopapa: ez egy tudatos elterelés, főleg, mert a publikum már jószerivel azt sem tudja mi volt akkor. Ilyen kijelentés, azt sejteti, hogy sovány eszű elvtársnak gőze sincs a polgárháború és a garázdálkodás fogalmával. De csak mondja, mert előbb-utóbb maga is elhiszi, mint azt, hogy most építik újjá az országot.
Dr plágium
Nektek ez volt a célotok!
Tüzet szítottatok, (ami hamarosan lángra is kap) csak most fordítva működik, nem ahogy ti akartátok!
Abzug62
Kellene, hogy érdekeljen, mi van Kövér szerint?! Soha, semmiről nem érdekelt a véleménye, és legalább etekintetben következetes maradok!
kkalman
@izo: tegnap, 23:11 Miért? Ki tett keresztbe a kormány minden intézkedésének? Nem kicsit, nagyon!
kkalman
@Hari: ma, 08:50 Lehet még mélyebbre süllyedni. Ezt naponta bizonyítják, és sikerként propagálják.
sentinel216
Tulajdonképpen "győztek" a "forradalmi ifjak" a TV ostrománál. ( Torockai is megkapta méltó jutalmát a lázításért. Polgármesteri székbe ültettétek.) De azt elfelejtettétek a fejükbe verni a B közép harcosainak, hogy mi legyen, ha a rendőrök kapitulálnak. Loptak egy két mozdítható dolgot, aztán eloldalogtak. Senki nem olvasta be a 12 pontos ultimátumot. A sunyiban, gyáván hátulról szervezkedő fidesz vezérkar nem ment el a győzelem helyszínére, nem olvasta be a beígért kormányváltó nyilatkozatát. Annyit sem mondtak, enyém a vár, tied a lekvár. Kövér most akarja átírni a történelmet? Unokáink sem hisznek nekik.
izo
@kkalman: És a mostani kormánynak ki...?
kkalman
@izo: ma, 20:14 A mostani kormánynak saját maga tesz keresztbe, miután nem beszélhetünk valódi ellenzékről.
izo
@kkalman: Ne mondd, bármit csinál másnap az ellenzék már kritizál.
kkalman
@izo: ma, 20:26 A kritika egészen más dolog, mint az, hogy szándékosan akadályozza valaki a kormány munkáját. Hogy csak egyet említsek, a vizitdíjas népszavazás. Az egészségügynek jó lett volna, de Orbánék népszavazással megakadályozták. A mostani ellenzék mit is akadályozott meg Orbán agymenéseiből?
quo vadis
@izo: nem védem. Akkor sem védtem amikor még miniszterelnök volt. De attól még mindig sokkal különb volt, mint ez a törpebohóc. Ennek a hatalom nem azért kellett mert a magyar népet szereti, hanem mert a pénzt. Magyar politikus ennyit még nem lopott, harácsolt össze mint ez és a bandája.
És lehet, hogy nem szeretem Gyurcsányt, de ha választanom kellene, még mindig inkább egy intelligens értelmes ember, mint ez a felfuvalkodott hólyag.
dömdödöm
2006 -ban szándékos műbalhés helyzet alakult ki . Jó volna tisztán beszélni végre !
A pogárháborús helyzet a következő volt :
Az év elején már utcai összecsapásokba torkollottak az addig békés tüntetések. Február 18. és 20. között a rohamrendőrök és mesterlövészek tüzet nyitottak a tüntetőkre. Hivatalosan összesen 106 halálos áldozata lett a véres karhatalmi beavatkozásnak, ami miatt február 22-én a parlament eltávolította posztjáról Viktor Janukovics akkori elnököt.
izo
@kkalman: Pont olyat az internetadót ami havi 700ft! A vizitdíj egy marhaság volt, csak az ágica széfeket vásárolt belőle! Felháborító, hogy ha reggel laborba mentem előtte fél órát kellett sorba állni, hogy befizethessem a 300Ft-ot.Az autópálya matrica is sok embernek jó, de ez az ellenzék azt is akadályozta, Segény Budaőrsieket sajnálom ahol a legmagasabb a kereset az országban és nem tudnak 5000Ft-ot 1 évre fizetni!
izo
@quo vadis: Intelligens aki még mindig keresi a szakdoliját? Gyurcsány persze nem szereti a pénzt mert évente 120 millió osztalékot vesz fel ?!Mit gondolsz, hogy szedte össze a vagyonát? Rövid az emlékezeted, a partlamentben azt mondta tisztességesen szedte a vagyonát miazhogy..!
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kkalman
@izo: ma, 21:45 Magyarázd már el nekem, megkérlek rá, hogy hogyan is van ez? A vizitdíj marhaság, népnyúzás, az internetadó, ami a vizitdíjnak több, mint a kétszerese, az egy nagyon fasza dolog. De miért? Csak azért, mert az előbbit nem Orbán találta ki, míg az utóbbi az ő agymenésének az eredménye lett volna, ha bevezetik. Ugyan máááár! Vedd le légyszíves a narancs szemüvegedet, és próbáld anélkül nézni az eseményeket. Meglátod, sokkal árnyaltabb a kép a színtorzító szemüveged nélkül.
izo
@kkalman: Kissé cinikus vagy! Azt a 300 ft-ot BETEG embernek kell fizetni!Sorba kell állni ha értelmezted volna írásomat.Arról nem beszélve kórházban napi 1000Ft volt.A netadó ezzel szemben nem kiszolgáltatott eberek fizetik .Tudnék több érvet is de neked szerintem felesleges a vörös szemüveged miatt.
izo
@silber13: Kérdezd ebben az ügyben a Gyuszi taxist!
Szeparepa
És ez a büdös retkes náci hazaáruló fidesz söpredéknek köszönhető kizárólag...
Yoda69
@izo: Venasszony, neked aztan rendesen atmostak az agyad narancslevel... :)
Mézike
@izo: Csak halkan jegyzem meg. nem a rászorulók fizettek volna vizit díjat.
Pl. Kisnyugdíjas, gyermekek, szociális ellátásból élők...stb. nem fizetett volna se vizitdíjat se kórházi ellátást.
Most ki a franc fizet szerinted?
Net adó. Te nagyon nem figyeltél oda irodalom órán amikor a dolgok mélyebb megértését tanították.
Ha nem érted hogy neked miért nem jó a net adó, akkor nem az én posztom hogy ezt elmeséljem. Nincs orvosi diplomám!
silber13
@izo: Megkérdezem azt az állitólagosan létező Gyuszi taxist! Meg én! Sőt, a taxiját is. Csak nyihogd már el, hol keressem! Persze tudom a választ, a Gyuszi csak a te elborult agyadban létezik!
dömdödöm
@Mézike: Pedig érthető amit írtam .
A polgárháborús állapotok ukrajnában
és a 2006 -os budapesti műbalhé lett összehasonlítva .
Aki nem lát különbséget az szellemileg elmaradott , mint pl a volt komcsi pártsámán ? :(((((((((
dömdödöm
@kkalman: a vizit díjtől is tartottak az emberek mert ha beveztik és marad ,nincs jogszabály hogy mikor és milyen mértékben emelhető . Ráadásul életszerűtlen procedura .
Pl : A megyematrica szintén zenész mert most még jó mert 5000 de ki garantálja 3 év múlva nem lesz 15 000 vagy akár 20 000 vagy később még több ?
dömdödöm
Nincs egy értelmes egészségügyi , autós , munkavállalói ,vállalkozói és egyéb szektorok érdekeit védő szakszervezet ebben az országban . :-((((((((((((((((((((((((((((((
.
eszegfu
@Yoda69: 2:27 Most komolyan: miből gondolod, hogy nő az illető?
eszegfu
@Mézike: 2:35 Nem is csak feltételes módban, hanem ténylegesen nem fizettek az alatt a 2-3 hónapban, amig érvényben volt.
eszegfu
@dömdödöm: 6:58 Abban igazad van, hogy a bevezetett dijak esetleges emelésére nincs korlát. Viszont a vizit-dij megszüntetése szerintem hibás döntés volt. Ugyanis láttam nálunk a háziorvosnál, hogy jelentősen csökkent a betegek száma...valóban csak az ment oda, aki beteg volt. Most meg... alig lehet kivárni 1-1 beteget, mert olyan sokáig van az orvosnál és hallani lehet, hogy egészen másról beszélnek. Nyilvánvaló, hogy más ember, más helyen, mást tapasztalt, de azt is elfogadom.
coyote3
Kedves kövér elvtárs! Arról is hallhatnánk, hogy ebben mennyi volt a részetek?
dömdödöm
@eszegfu: Volt egy kis probléma a kormányzati komunkiációval akkoriban . Néhány mondatot nem kellett volna hangoztatni . Pl : Potyautas , Nincs igyen ebéd ,Nem kell félni nem fog fájni .
Aztán bajnai : Fájni fog ! Erre mindenki felkapta a fejét ,ja igen ? Akkor kisapám ki vagy rúgva mert
a Bajnai megmondta fájni fog tehát ne reklamáljál mert leépítés van . Igy jártál . :-((((((((((((((((
dömdödöm
@eszegfu: 2005 -ben haverom bement a TB -hoz hogy munkanélküli járulék lejárta jövedelemnélküli és szeretne saját maga után
TB járulékot fizetni . Ekűtték a 3,14 ...ába !
eszegfu
@dömdödöm: Akár igazad is lehet, hogy a kommunikációval szurták el! Ezekre sajnos én nem emlékszem...csak a Fidesz "nyomulására".
dömdödöm
@eszegfu: Én már 2004 ben sejtettem hogy baj lesz ,valami nincs rendben .
Közben volt olyan diplomás ismerősöm aki még akkor sem fogta fel 2010 -ben hogy válság van
amikor már 3 éve dőlt minden körülöttünk mint a kártyavár . Teljes nyugalommal újítatta a házat mikor a lakóknak napi megélhetési gondjaik voltak . Vett még egy kocsit a családnak a forgalomban életveszélyes feleségének a cégautó mellé ,szűltek gyorsan 3 gyereket
mint ha mi sem történt volna . 5 év kellett hozzá hogy közgazdász diplomával észre vegye a válságot . Úgy locsolt hogy kiment a fűre ,felnézett az égre ,borult viharfelhők ,elkezdett
locsolni rá 5 perc múlva leszakadt az ég :-(((((( És ezt rendszeresen eljátszotta . :-(((((((
eszegfu
@dömdödöm: 8:43 Akkor még nem lehetett kötni megállapodást a TB-vel, talán 2010 körültől lehet. Ez a lehetőség jó a magánszemélyeknek... csak azt nem értem: senki sem kérdezi meg, hogy ha nincs kereseted, akkor miből fizeted ki azt a kb. 45-50 eFt-ot havonta?
dömdödöm
@eszegfu: 6700 ft a tb jövedelem nélküieknek ( önkormányzat támogatja egy darabig ha kérvényezik ) szó nincs 45 -50 ezerről
eszegfu
@dömdödöm: 8:57 Az természetes, hogy vannak olyan emberek, akik csak akkor veszik észre a változást, amikor a másik már régen tul van! Vannak olyan témák, amelyek mellett én is simán "elmegyek"...talán mert nem tulajdonitok nagy jelentőséget, vagy nem érdekel, vagy egyszerüen figyelmetlen vagyok.
eszegfu
@dömdödöm: 9:05 Akkor nem ugyanarról beszélünk! A TB ellátások teljes körére a megállapodás dija 45-50 eFt havonta. Az egészségügyi ellátásokra a megállapodást kötése (ha nincs semmilyen jogviszonyban járulékfizetési kötelezettséged) ma már kötelező és annak a havi összege 6.930 Ft havonta. Ezért kaphatsz ingyenes orvosi, kórházi ellátást és felirhatnak gyógyszert is, de nem kaphatsz táppénzt, továbbá nem számit bele a szolgálati időbe.
dömdödöm
@eszegfu: Általában 100 évente van egy ilyen pénzügyi válság ,nehéz mellette csukott szemmel elmenni habár az igaz hogy voltak szektorok amit kevésbé vagy egyaltalán nem érintett , de azért
ebben a villágban gyorsan terjed az információ elég furcsa az hogy valakit kikerül .
Lehmann Brothers csőd USA , Franciaországban a távközlési szektorban olyan komoly elbocsátások voltak hogy az emberek ugráltak le az irodaház tetejéről amikor megkapták a felmondásukat , árfolyamváltozások stb :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
eszegfu
@dömdödöm: Ehhez viszont már nincs mit hozzátenni... egyetértünk.
Vizual
@izo: Izzo vagy a meleg vagy a tájékozatlanság ami megártott. 300 Ft ? És sorba kellett állni ? Tényleg ? Ma már nem kell. Mert egészségügy sincs és orvos sincs, csak pár ilyen kőkobaki. Gyurcsány meg a meghirdetett privatizácois elemet szerezte meg. Mint a FIDESZ a 13 Állami Gazdaságot melyeket szét trancsirozott és elemeiben adta el. Csak, egy pld. És oszt a saját nyereségéből ? Ő onnan, van a most olyan potentát aki az állami pénzeket nyulja le milliárdos értékben.
dömdödöm
@eszegfu: A fidesz pont épp ezt használta ki . A kormányzati sikertelenséget és tehetetlenséget a válság árnyékában , mindent a baloldal nyakába varrtak , megpuccsolták a Gyurcsányt az öszödi beszéddel , ez a rózsafloreszes itteni kiszivárogtatós és a bolíviai ügy is nagyon gyanús nekem ,
aztán a 2006 -os műbalhé , később a 2010 -es választások meghekkelése 2/3 ,majd a kamureformok
nekimentek a multiknak ,támadták az eu- t ,a villámtörvénykezés , majd a 2014 es választások
törvénymódosításokkal való manipulálása hogy alacsony részvétel mellett is a kevés szavazat döntsön ( lejt a pálya hekk ) a folytatjuk szlogen , zölddosszié ,USA botrány , majd Bayer által
bizonyíthatóan kimondott javak újrafelosztási New Deal rendszer kialakítása . egy új felső 10 ezer
létrehozása olyanokból akik nem a tudásuk alapján hanem a párthűség és nemzeti nacionalista elhivatottságuk által kapják azt amit kapnak .Továbbá , a nép megrendszabályozása , a piac megrendszabályozása , a hatalom megtartására való törekvés bármi áron ,mindenáron !
stb ...
izo
@Mézike: Neked súlyosértelmezési probmlémád van.Nézd meg ebben a szövegben hol van leírva "rászoruló"! Én ezt írtam: Kissé cinikus vagy! Azt a 300 ft-ot BETEG embernek kell fizetni!Sorba kell állni ha értelmezted volna írásomat.Arról nem beszélve kórházban napi 1000Ft volt.A netadó ezzel szemben nem kiszolgáltatott eberek fizetik .Tudnék több érvet is de neked szerintem felesleges a vörös szemüveged miatt.
Freewolf
A posztkommunista csürhe a nemzet ellen fordult 2006-ban és a békés járókelőktől kezdve a tüntetőkig mindenkit megvertek. Mint kiderült tán az itt lebzselő Moszados segítséggel! Nemzetellenes disznó csürhe lett a magyarságra uszítva, most pedig tovább tombolna, de már senkinek nem kellenek! A pokolba velük!
eszegfu
@dömdödöm: Ne keserits ezzel a "történelmi visszatekintéssel"...tudok mindegyikről ugy külön-külön, de igy összegyüjtve még rosszabb!
eszegfu
@Freewolf: Bocs., de szerintem meg éppen a "csürhe" volt a tüntető (a Fradi "kemény magja"), és éppen őket uszitotta a Fidesz, mert akkor ők még nem voltak olyan "vagányak", hogy az akkori kormány ellen tüntessenek nyiltan.
Freewolf
@eszegfu: A Fidesz gyűlésre érkezők nem randalíroztak. Akik épp hazafelé tartottak, azok sem, mégis megverték, letartóztatták őket. Akik pedig letérdeltek a rendőrök előtt, azokat meg is rugdosták.Volt akit aztán a fogdában vertek össze. Pár száz fő randalírozott, a békés többség azért vonult fel, hogy Gyurcsány takarodjon már el!
Miért is nm ítéltek el szinte senkit a letartóztatottak közül? Azért, mert a rendőrök követtek el törvényszegést ennyi csak!
eszegfu
@izo: 9:36 Sajnálom, de Neked vannak értelmezési problémáid...Te kifogásoltad a 300 Ft-os vizitdijat, mire Mézike válaszolta, hogy a "rászorulók", azaz a kicsi jövedelmü embereknek nem kellett fizetnie. Aztán, ha ez Neked "cinizmus"...hát legyen! Tudod ahogy a TV ( ahol csak az "állami adásokat" fogják, mert esetleg nincs többre pénz), ugy lehet, hogy az internet is az egyetlen "szórakozási", olvasási lehetőség (mert a napilapokra még inkább nem tudnak költeni). Nem hiszem, hogy ezek meglátáshoz bármilyen "szemüveget" fel kellene vennie bárkinek is.
eszegfu
@Freewolf: Azt még el is hiszem -- és ahogy irtam is -- hogy nem a Fidesz tábor randalirozott, hanem a Fradi szurkolók, akiket a Fidesz uszitott. A törvényszegést pedig csak Neked van "bátorságod" ilyen egyszerüen-nagyszerüen megállapitani! Nem gondolom, hogy bármelyikünk a teljes történés birtokában van... nem voltunk sem jogászként, sem biróként ott... a közvéleményt pedig u.azon videok más-más vágásával bizony el lehet tériteni. De azt hiszem ezeket Te is tudod! Abban megegyezhetünk, hogy kettőnk véleménye igencsak eltér...azt hiszem ez az ügy többet nem is "érdemel".
Strong
@Freewolf: 9:41

Szerintem támadjuk meg Izraelt :-)

Ők tehetnek mindenről! :-)
bakegya
@Freewolf: ott voltál,akkor vésd ide a vezéred kocsimárkáját amivel elhajtott az ASZTÓRIÁTÓL A RÓZSADOMB IRÁNYÁBA,DE MÉG NYOMATÉLOSÍTSD AZZAL HA KÉRHETNÉLEK,MELYIK DUNAHÍDON HGYTA EL PESTET A GYÁVA PROVOKÁTOR???
human
Az a tömeg akik kint voltak az utcán 2006-ban azóta tudják, hogy lehet rosszabb is.
szaboria1
Mily meglepő Lacika kijelentése nem érdekli már a FIDESZ a gyerekei jobban érdekli. Mi történt csak nem került Ő is konfliktusba a Vezírrel.
human
@szaboria1: Lehet, hogy az ő gyerekei is belevágnak a LED lámpa bizniszbe vagy valami hasonlóba?
Mézike
@dömdödöm: Ja értem! :-) leesett na...
szaboria1
@human: Érdekes, hogy most jutott eszébe a gyerekei akik már igen csak nagy korúak lettek.
dömdödöm
@Freewolf: 09 ,41 Ritka egy őslény fajtája lehetsz te ?
Freewolf
@dömdödöm: Tévedsz! Mi a jövő vagyunk, a liberálfasiszták meg a múlt! Ideje felébredned!
izo
@eszegfu: Olvasni tudni kell!Nézd meg az általam írt szövegben hol van leírva "rászoruló"! Persze ha olvasni nem tudsz akkor az értelmezés lehetetlen feladat!
eszegfu
@izo: Látod kedves beszélgető-társam, ebben teljesen igazad van: én nem tudok olvasni! De most sértődés nélkül fogadd el: TE MEG NEM TUDSZ IRNI! Értelmezhetetlenek a "dolgozataid", igy ne csodálkozz, ha rajtad kivül senki sem érti! Azt gondolom ezzel ki is meritettük a témát...szép napot kivánok.
izo
@eszegfu: Elismerted te nem tudsz olvasni.Akkor hogy állapítod meg, hogy én nem tudok írni?!
eszegfu
@izo: 16:00 Jól "kivágtad" Magad, frappáns! Legalább van humorérzéked!
Hari
@kkalman: igazad van, a gödör feneketlen, sok minden elfér benne.
dömdödöm
@Freewolf: Akkor jó xar jövőnek nézünk elébe ha ti vagytok a jövő :-((((((((((((((((((((
izo
@Yoda69: Neked elment az eszed, honnan veszed vénasszony vagyok?!
kkalman
@izo: augusztus 9., 22:50 Lehet ragozni, hogy a beteg embereknek kellett fizetni, meg a kórházban 1000 Ft, de visszafelé is lehet. Nincs mindenkinek internet az otthonában. A 21. sz-ban elég röhejes megadóztatni egy olyan szolgáltatást, amit nem csak szórakozásra használnak, hanem sokan munkára is. Ha valaki a munkájához használja, mint költséget tovább fogja számlázni a megrendelőjének, akinek, lehet, hogy nincs is internet kapcsolata. Igazságos?
kkalman
@izo: augusztus 9., 22:50 Még valami. Az internet adó ellen a CIVILEK tüntettek párt hovatartozás nélkül. Annyira pártsemleges volt a tüntetés, hogy nem engedték meg egyik pártnak sem, hogy a pártlogó, vagy zászló ott díszelegjen a menet közepén, vagy bárhol, amerre vonultak.
eszegfu
@Yoda69: Ahogy látom cáfolta tegnap 22:40... de lehet, hogy csak a "vén" volt rossz tipp.
Yoda69
@eszegfu: Mindenesetre eleg agymosottnak tunik:)...
Freewolf
@dömdödöm: Liberális barátaink már így is szétszűkölték magukat. Mi lesz ha Vona fog nyerni? Charter, bőrönd, rettegés? Ez a szlogen, nem?
eszegfu
@Yoda69: Igy is lehet mondani... de az tény: megingathatatlan kőagy...még csak véletlenül sem képes uj gondolatra, ami 1x bevésődött, az többet ki nem simul!...sőt a viccet sem érti. 1x irtam neki, hogy 2005-höz képest ma mennyivel kevesebb a kiskeresetüek pénze, és mennyivel kapnak többet a magasabb kategóriáju emberek. Ő levezette nekem, hogy mégiscsak jobban járnak, erre felajánlottam, hogy én szivesen megcsinálom a bérszámfejtését az ő utmutatása alapján. Kértem, szinte könyörögtem engedje meg...ő meg tök komolyan mondta, hogy értsem meg: nem alkalmaz, mert nem értek hozzá. Egyszerüen nem tudta ezt az egyszerü kérdést frappánsan, viccesen felfogni.
dömdödöm
@Freewolf: Nyerni ? Honnan veszed hogy lesz egyáltalán választás , mitől vagy ebben olyan biztos ?
Freewolf
@dömdödöm: Egyszerű! Orbán Viktor, a magyar demokrácia élharcosa megígérte! Persze a "demokratikus" erőtlenségek inkább háborút szeretnének, de nem kapják meg!
izo
@kkalman: Pártsemleges? A Gulyás MSZP-s (Anyuci is MSZP-s potentát!)gyerekkel, neked elment az eszed!
izo
@kkalman: Szóval neked fontosabb az internet, mint a gyógyítás?!
izo
@eszegfu: 1515 Ne pletyizzen rólam aki:"Elismerted te nem tudsz olvasni.Akkor hogy állapítod meg, hogy én nem tudok írni?!" És ilyen ellentmondóak a hozzászólásaid!
kkalman
@izo: ma, 16:21 Honnan veszed, hogy nekem fontosabb az internet, mint a gyógyítás. Ilyent nem írtam egyszer sem, de még csak nem is utaltam rá.
Az meg, hogy a netadó elleni tüntetésen ott voltak az ellenzéki pártok képviselői is, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tüntetés pártrendezvény volt. Már csak azért se, mert mint már írtam, nem használhatták a logójukat, zászlóikat.
eszegfu
@izo: Kedves Izo! Szerintem a "pletyi" az titkos, 2 ember között zajlik. De mivel nem privátban irtam, akkor az nem pletyka, mert nyiltan, mindenki által elolvasható...az bizony nem pletyka. Azt már talán meg sem kell emlitenem, hogy a kettőnk "beszélgetése" is itt zajlott, nyiltan...mi ebben a pletyka?! Sértegetés nélkül az a véleményem: nem kellene belebonyolódnod a szavak, mondatok értelmezésébe... nem megy ez Neked. Kérlek, ne is válaszoljál, mert nem reagálok. Nem azért, mert nem tudnék, csak nem akarok...
izo
@eszegfu: A pletyi az más kibeszélése, és te ezt csináltad!
izo
@eszegfu: Amúgy hozzám képest te vagy a vén is meg az asszony is!
TASzSz
Tehát akkor még nem forradalom... akkor?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.