Csalódást keltő és érthetetlen, hogy egy szomszédos ország vezetője így nyilatkozik abban a kérdésben, amely Magyarországnak és Európának is történelmi kihívást és rendkívüli nehézségeket jelent, ezért délutánra berendelték az osztrák nagykövetet – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek, Werner Faymann osztrák kancellár szavaira reagálva.

Werner Faymann hétfő esti nyilatkozatában a magyarországi határkerítésre utalva úgy értékelt, téves azt hinni, hogy a gondot így meg lehet oldani, hiszen az embercsempészeknek megvannak a lehetőségeik arra, hogy kikerüljék az akadályokat. A megoldás csak politikai lehet – hangsúlyozta. Közvetve bírálta Magyarország eljárását, ahogy a menekülteket hagyja továbbutazni Ausztriába.

A magyar tárcavezető mindezzel kapcsolatban kifejtette: "az ember azt várná egy szomszédos ország vezetőjétől, hogy a tények ismeretében nyilatkozzon", és ne valótlanságokat állítson.

Azért is veszélyes a kancellár nyilatkozata, mert alkalmas a hangulatkeltésre, márpedig az elmúlt napokban világosan látszott, hogy "félreértelmezett és felelőtlen nyilatkozatok" milyen agressziót szülhetnek és milyen veszélyes helyzeteket teremthetnek Magyarországon – mondta Szijjártó Péter.

Kijelentette: nem igaz az osztrák kancellár azon nyilatkozata, hogy Magyarország átengedné a bevándorlókat a területén, ahogyan az sem, hogy az ország nem tesz semmit a bevándorlási helyzet megoldásáért. Éppen azért bírálják Magyarországot az EU-ban, mert "azon kevesek közé tartozunk, akik érdemi lépéseket teszünk", hogy megvédjük az országot és Európát – mondta.

Szijjártó Péter úgy vélte, Magyarországnak kötelessége, hogy megvédje az unió külső, schengeni határát, és "rendkívül furcsa, hogy egyes európai vezetők arra próbálnak rávenni minket, hogy ezt ne tegyük". Furcsa helyzet, hogy európai kormányfők arra biztatnak egy másik európai uniós tagállamot, hogy ne tartsa be az uniós jogszabályokat – magyarázta.

A miniszter hangsúlyozta: a schengeni szabályok világos kötelezettségként írják elő a külső határ megvédését, "mi ennek az európai jogszabálynak meg fogunk felelni még akkor is, hogy ha európai vezetők arra biztatnak minket, hogy ezt ne tegyük, és azért bírálnak minket, mert betartjuk az európai uniós jogszabályokat". Az a jó európai, és az hű az európai értékekhez, aki betartja az uniós jogszabályokat – mutatott rá.

Szijjártó Péter közölte: az elmúlt napokban értelmezést kértek Németországtól és az Európai Bizottságtól, hogy mi a teendő ebben a helyzetben, és mindketten azt válaszolták, hogy "természetesen az a dolgunk, hogy betartsuk az európai uniós jogszabályokat". "Mi ezt tesszük, ezt fogjuk tenni a jövőben is, és visszautasítjuk azt a hazugságon alapuló, hangulatkeltésre, provokációra alkalmas, agresszív helyzeteket előállítani képes nyilatkozatot", amelyet ezúttal az osztrák kancellár tett – mondta.

Közölte, a történtek miatt délutánra berendelték a minisztériumba a budapesti osztrák nagykövetet.

A külügyi tárca vezetője úgy látja, az EU hibás politikát erőltet, mert kizárólag a kvótákra alapozni bátorítást jelent a bevándorlóknak és az embercsempészeknek ahelyett, hogy a gyökerénél kezelné a problémát.

 Szijjártó nemrég a francia budapesti nagykövetet is berendelte, miután Franciaország külügyminisztere kritizálta a magyar menekültügyi politikát.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Úgy látszik ez a menekült hullám kellett ahhoz hogy végre kinyíljon az európai vezetők szeme. Most már legalább látják a fideSS igazi arcát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Úgy látszik ez a menekült hullám kellett ahhoz hogy végre kinyíljon az európai vezetők szeme. Most már legalább látják a fideSS igazi arcát.
pbalage
Ez a zselémócsing remélem megnyekken idegileg, mert mostanában nem Orbán kottájából szól sonkazabálás közben a cigányzene, amit a focimeccs és két lopás közben szoktak elhegedülni a maffiózók.
Ez az ügy, kisköcsög, nem a lopási cézatú baltás gyilkos kitüntetgetése a korrupt haverok között.
Sziszifusz
@Dr. Felipe: 12:34
Addig amíg csak a magyarokat érintette a Fidesz ámokfutása, látták a hibákat, de nem foglalkoztak vele. Belügynek tekintették.
Most amikor amikor már más országokat is érint, aktiválódnak az európai vezetők.
enslaved
Végre van egy kormány, amelyik képes a saját lábára állni, az igazát megvédeni. Csak így tovább! Mindenki csak elbújt eddig menekült ügyben, azok, akik tudtak a problémáról, és tehettek is volna ellene, fülüket farkukat behúzták. Ennek vége, senki nem úszhatja meg a felelősségre vonást.
bakegya
@Dr. Felipe: ezeknek arca sose volt,csakkk pofája-lopni csalni hazudni-most is előre behazudta a teknős már Párizs után szabadon,hogy mennyire utálják a magyarok a boros papa szerint is " más genetikai összetételű emberszabású vadakat" magyarul genetikai hulladékokat.Sintér azonnal le is csapott rájuk,aztán kerítési akciózás 22 milliárdért?-és hogy hogy se most mind BÉCSIG JUTOTTAK-ÉN IS VISSZAKÉRDEZNÉK,HOGYAN-71 AKIKRŐL MONDJUK OLY NAGYON NEM AKAR TUDNI SENKI,HOGYAN FULLAJTOTTÁK MEG EGYMÁS NYAKÁN A NYOMORULTAKAT!
A futsalos -szófofó akkor csodálkozik majd amikor a Bérkocsisba őt a teknősével együtt viszik és minden kérés nélkül.
volvós
Petike, megint öngólt löttél...
Wrener Faymann osztrák kancellár Úr intelligenciában
egy évre van Töled...Igen, egy FÉNYÉVRE !!!
Kis györi parasztgyerek, ezt még tanulnld kell,
de ahhoz meg ész kell...
bakegya
@Dr. Felipe: még ma fölnyomni ezt a kergetőző bandát Strassburgba-még atályos az összes nemz egyezménysértő akciójuk-holnap a jobbikosokkal összebútorozva már nehezebb lesz ...
Fradigege
Amióta Dunakeszi gyártelepre beköltözött, túl nagy lett az arca, nem fér be a több milliós ajtón és süllyed a morál.
nena
Ha már az EU-nak szó szerint mi vagyunk a seggük, akit most megqrtak, legalább a szánkat nyissuk ki, hogy ez a sok mocsok elől távozzon !!!
prielle
...az elmúlt napokban világosan látszott, hogy "félreértelmezett és felelőtlen nyilatkozatok" milyen agressziót szülhetnek és milyen veszélyes helyzeteket teremthetnek Magyarországon – mondta Szijjártó Péter.
Így van ez kis kakadu fejű! Mi elsősorban a Fidesz nyilatkozataira figyelünk, és az olyan felelőtlen, a tetteiről nem is beszélve, hogy a világ szégyene lettünk az agressziótól, a primitívségtől!
Nem megsértődni kell, hanem a tanulságot levonva, meg kellene oldani a helyzetet!
Hellcat
"félreértelmezett és felelőtlen nyilatkozatok" milyen agressziót szülhetnek és milyen veszélyes helyzeteket teremthetnek Magyarországon...Ó ezt ti tudjátok a legjobban...kezdtétek helyből a forint bedöntögetésével. Az általános jobbos uszításról ne is beszéljünk.
EGO
... talán inkább BEKÉRETI!!! Óriási a különbség!
rugacs
Én egyszerűen megoldanám a problémát: összeszedném ezt a rakás mocskosszájú fajankót innen és a déli határon csatárláncba állítanám őket a menekültek elé. A kezüket egymáshoz bilincselném, a két szélsőt meg a kerítéshez, hogy ne tudjanak kereket oldani. Ott aztán kedvükre mocskolódhatnának. Tartsák fel ezek a menekült áradatot, akár az életük árán is. Legalább valami jót is tennének még utoljára életükben. Így két legyet ütnék egyszerre. És még pénzbe sem kerülne.
Agyon biztos nem taposnák őket, hiszen agyatlanok... :-)
Toby
Csak ismételni tudom magam:

Szopnak a ministránsok - plé(h)bános úr ! Még a mongol nagykövet nem volt raporton 1242 miatt !
Freewolf
Nagyon helyes! Ha a sógorok hülyeségeket beszélnek, mi álljunk a sarkunkra!
namihami
Szegény osztrák nagykövet-hogy fogja ezt a traumát feldolgozni?
Lehet, hogy be kell vonulnia a mi világmegváltó miniszterelnökünk mellé a grazi sárga házba?
Bár hely már nemigen lesz, hiszen a teljes magyar állami vezetés lassan évekre előre lefoglalja a teljes épületet.
nyanya001
Remélem, az osztrák nagykövet elküldte a sunyi nagyképű p-ba
ezt a kis hülye impotens külügyért !
Gömblulus
Látod, Petya! Így jár, aki pórul...:D :D :D Nagyon hülye gyerek...
Toby
@nyanya001: Hadd nyöszörögjenek ezek a szarháziak, most aztán az osztrák nagykövet sírva hívta köztársasági elnökét, hogy szíjjártó - dakota nevén Hosszú Lóf@sz - összeráncolta a szemöldökét és gazdasági bojkottal fenyegette meg Ausztriát, sőt, határvillongásokat is kilátásba helyezett, ha őszintén merik bírálni Korruptisztán fő gennyeit !
Lesz nemulass !
Abzug
@enslaved: Az a baj, hogy nem veszitek észre, hogy ez a kormány nem a saját lábán, hanem a tieteken áll. Pedig csak egy picit kellene gondolkodni. Elhiszem, hogy nehéz, de azért próbáljátok ki! Nem fog fájni!
Abzug
@Freewolf: Vigyázz, ha a sarkadra állsz, könnyen hanyatt esel. Bár ebben, ezeken a blogokon már nagy a gyakorlatod!
soljanka
Azért gondoljatok bele, mennyire megszívta Pubika!
Gondolta, hogy belecsücsül a bársonyszékecskébe, utazgat, parolázgat, vigyorog, néha meg-meghívja a világ hatalmasait a családi segítsággel összetákolt viskócskájába, felszedi a nagy lét, néha-néha mutyizik egy nagyot, összejövöget az elvtársaival jó nagyokat röhögve a birkanyájon.

Ehelyett jó messziben meglátogathat olykor-olykor egy diktátort, másfelől meg menekülnek előle a normális államberendezkedéshez szokott külföldi kollégái.
Ráadásul mindenféle idegen népségek jövögetnek be az országba, akirkről nem tudni biztosan, hogy mutyisz szavazók lehetnének-e. Így aztán el kéne hajtani őket, de a nyugatabbra élő hülye, tudatlan népség vezetői állandóan keresztbe tesznek.
Így aztán ez a jobb sorsra érdemes, szegény vidéki fiú, aki érdemei elismeréseként tört ilyen magasra, akinek családja erőn felől összekuporgatta a házikóját, ahelyett, hogy ebben a kukamelegben hűsöltetné fenséges hátsóját, mindenféle idegen emberekkel való konfrontrációja kényszerül kevésbé zseniális, demokrata kollégáival.

Elmorzsoltam egy könnycseppet...
volvós
@rugacs: 14:24
Azért a szükebb családodat ne keverd bele az ügybe...
kakaósbögre
végülis...baszott fontos hír hogy egy külpolitikailag nulla helyiértékű nímand csalódik,ja.
justhpeter
Mekkora a nemzetközi respektje Szíjjártónak ? Átesik a nullán ? Mert ha igen, van miről beszélni, ha nem ez egy felejtős történet.
kkalman
Szijjártó csalódott? Én nem. Bizonyította újfent, hogy alkalmatlan arra a feladatra, amivel megbízta a mutyikirály főnöke.
bencemacska
@kkalman: Mert a vezénylő tábornok csak olyant bíz meg, akinek saját gondolata nincs!
Hogy képzeled, hogy nem hajtja végre szó szerint az ukázt!
Toby
@nyanya001: Itt a bizonyíték, amit a linkben van ! Koszisztánban másodlagos a szakértelem, sőt, az sem baj, ha nincs, csak jó cimbinek és jó nyalogánynak kelllenni, máris érkezik a milliós fizu, amely természetesen az 50 féle fidesznyik adóból megy !
Mert a hawer az akkor is hawer, ha csont hülye ahhoz, amiért kapja a Nagy Pénzt !
Cicamama55
Azért már ideje lenne elgondolkozni kormányunknak azon, hogy ha minden országból csak a negatív visszajelzések érkeznek, magunk ellen fordítunk mindenkit, valami csak nem jól működik...
Dr. Felipe
@Mirabilis: Azért tegnap belengették az osztrákok hogy talán meg kellene vonni az uniós pénzeket a nem szolidáris országoktól, na ettől nem véletlenül állt égnek zseléfej összes haja. A fideSS maffiát ugyanis a pénz tartja egyben, ha megvonják tőlük szétesik az egész katyvasz.
paolo006
@enslaved: senki nem úszhat meg semmit, csak a tolvaj fideSS csürhe.
peno
@Dr. Felipe: Kedves Dr.Felipe én meg azt javaslom az Ön által aposztrofált kormánynak nyissa meg a határt a nyugati végeken napi szinten 12 órára mondjuk egy hétig.Kíváncsi lennék a sármos hozzászólására mit szólnának nyugaton a szomszédok és hogyan reagálnának a dologra.
peno
@justhpeter: mi lenne ha megnyitnánk a határt mint annak idején a németeknél hogy átmehessenek az osztrákokhoz?
peno
@kkalman: Tudja,hogy mit kellene csinálni,mert az Eu. vezetői se tudják,lehet tanácsot a nékik.
peno
@bencemacska:Mert az Eu.nak van ez ügyben saját gondolata.
peno
@Cicamama55: Most hol akar dorombolni?
peno
@Sziszifusz:Nem kell kétkapura játszani,nem biztos,hogy a kormány rosszat csinál.
peno
@bakegya: ez egész egy bal...fütyi hozzászólás,nem kellene átgondolni az egész írást.
peno
@volvós: Igaza van kedves volvos,a nyugati határra kellet volna építeni a kerítést és minden menekültet itt tartani.Csendben megkérdezem ,hogy orvosnál már voltak az osztrák nagykövettel karöltve.
peno
@prielle: Ha konklúzió levonása úgy látom könnyebben megy, mint olyan megoldást mondani ami mindenkinek jó.
volvós
@peno: 21:41

Pistike, ezért regisztrált ??? Esetleg a cikkhez valami büfizés ???
Megnyugszik a kisbeteg...menjen vissza a kórterembe, az ápolók
már figyelik... gyógyszert bevenni, irány a rácsos ágyikó...
Esetleg Anyuka is bent van a másik kórteremben ???
peno
@rugacs: Észlény menjél le te a déli határra és lásd vendégül a menekülteket etesd itasd mosdasd,és ha netán kiröhögnek nem kell sírnod te választottad,és tisztelet a tényleges menekülteknek,hogy eljutottak idáig.Csak az a kérdés miből jutottak idáig és hogyan képzelik a jövőt tudnak e integrálódni vagy saját kolóniát fognak alakítani mondjuk Budapesten az új épülő zsidó lakótelep mellet,az nagy szám lenne.
peno
@volvós: az a baj,hogy a hozzászólásod kritikai szinten is butaság remélem van a megoldásra is ötlet nemcsak a vicsorgásra.
bakegya
@peno: rendel-tolmács nélkül is boldogul-szerintem jobb ha magára is hagyjuk-na szevasz...
volvós
@peno: 22:17

Hogy kitiltottak, természetes volt a modik részéröl,
s hogy visszaregisztráltál, szarvashibát követtél el,
a nick mellett meghagytad az éjjelilámpát...
Hirtelen mi ez a tegezödés ???
Nem ittunk per Du-t ugy emlékszem !! PONT !!!
prielle
@peno: Válaszait olvasva, azt a következtetés (konklúzió) vontam le, maga egy tökfilkó!
Szeparepa
Szegény SzijjÁRTÓ Boborjánka egy értelmi fogyatékos retardált gügye fiú, aki csak úgy működőképes, ha gazdija rángatja a drótot... csak éppen a drótok túlvégén álló megszokott utasításokat adó gazdi (akinek csak szajkózni kellett eddig amit betanított, ennyi volt a meló boborjánpetikének), most nincs.. mivel orsósviktátor EL VAN TŰNVE... kidőlt nyomorult idióta hazaáruló országromboló nemzetpusztító kretén kedvesvezér - reméljük meg is döglött... - nincs parancs.. nincs utasítás... A többi főgengszter a kommunáci fizeSS orbánmaffia élén, Lázár és a többi szégyen-díszmagyar, egyelőre nem mer ártópetike retardált boborjánkának parancsokat adni a vezír helyett (mégiscsak egy miniszterről van szó ugye), ezért hát szegény kelekótya csirke szinten vegetáló barom plankton... a miniszter... (nem csak magyar de emberiség szégyene leírni ezt, hogy ez a papucsállatka miniszter... de hát orbanisztán abszurdisztánban bárki és bármi lehet miniszter, aki elég mélyre benyal a viktátornak) hát most önjáróvá vált... vergődik kapkod, önálló gondolat híján most szétesett szegényke... (jobb lenne inkább elbújni a Pasaparkban Peti...) Hát most amúgy biztos marha szórakoztató külföldről nézve, amit össze forestgump-kodik ez az egysejtű... csak éppen nekünk nem vicces magyaroknak, akik innen belülről nézzük végig ezt a világszégyen gyalázatot...
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
Je, de hiszen punkpeti nem is csinal egyebet, mint "hangulatkelt"! Es meg o vadolja ezzel az osztrakot?
Desischado
@Toby: Tesó, a török nagykövettel mi lesz? 1526! (Mohácsi vész)
Komolyan, ennek a kreténnek milyen vastag bőr van a képén?! Ők kezdték az egész uszítást, és van pofájuk másra kenni? Agyam dobom el menten!

Ui: Köszi, a komidon megint ájultra nevettem magam!
szaboria1
Petike vedd mér észre magad, mert már csak nevetség tárgya vagy.
herczeg0210
Hát nem látod? Még a haja is égnek állt!!!
peno
@volvós: Kár megihattuk volna mert lenne miről vitázni elmélkedni.
peno
@prielle: Azért mert más a véleményem és nem feltétlen az ellenzék mellet énekelek?
mate03
@rugacs:! Te fogsz állni az első sorban! Remélem szép-szál fiú vagy!
prielle
@peno: Nem azért, mert más a véleménye, nem azért mert nem az ellenzék mellett énekel, hanem azért, mert akinek más a véleménye mint magának, azt sorban kioktatta, kekeckedett! Higgye el, sok okos, jóérzésű ember van a baloldalon is! Véleményem szerint, a baloldali kormányok nem csesztek ki ennyire az emberekkel, ezt csak Orbán és bandája verte bele a maguk fejébe! Mi a megoldás? Reménykedni abban, hogy összeáll egy olyan csoport, akik tényleg a magyar emberek felemelkedéséért dolgoznának, és mi rájuk szavaznánk!
Hellcat
@peno: Te nem semmi figura lehetsz...még rugacs is azt írta, hogy sötét vagy pedig vele aztán nem szoktam egy húron pendülni :D
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
rugacs
@Desischado: Azon gondolkodom, ilyen merész kijelentéseket még itthoni létedre teszed, vagy már te is megpattantál ÚJ Zélandra...
Ki mit kezdett?
Az ugyebár már neked is feltűnt, hogy Magyarország Uniós ország (2004 óta). Vannak előírások. A Schengeni határról már hallottál? Ismered az Uniós előírást erre vonatkozóan? Szerinted vajon mit szólt volna az osztrák kancellár, ha a magyar kormány tudomást sem vett volna a menekültekről? Ha simán mindet szó nélkül átengedte volna az országunkon? Már itt sírna ő is meg Merkel is, hogy miért nem tartottuk be az Uniós előírást?! És kötelezettségszegéssel vádolna ezerrel mindegyik.
Valójában a feszültséget az osztrákok és a németek azzal kezdték okozni, hogy felelőtlen kijelentéseikkel és ígéretekkel a menekülteket bíztatták, miközben bennünket meg arra biztattak, hogy az Uniós előírásokat maradéktalanul tartsuk be. És a kettő egymással beszélő viszonyban sincs.
Egyszerűen hogy még te is megértsd: a menekülteket hangosan csalogatták, miközben nekünk halkan (hogy csak mi halljuk), de annál erőteljesebben, hogy állítsuk meg őket!
És ha még a híreket is figyelnéd, észrevehettél volna valami érdekeset, ami nekem feltűnt: az osztrákok tegnap azzal állították meg a vonatot a határon, hogy sokan vannak rajta. Ennek ellenére mikor azt mutatták, hogy Bécsből tovább ment a vonat Németország felé, látszott, hogy még a lépcsőkön is ültek a menekültek. Noha az osztrák előírások kimondják, csak annyi ember utazhat, ahányan az üléseken elférnek, állva, lépcsőn ülve nem lehet!
Akkor most ki a szélhámos?
peno
@prielle: @prielle: no ebben egyetértünk meg abban is,hogy a baloldalon is vannak jóérzésű emberek.Végre egy vélemény mely várja azt a csoportot ami az emberek érdekeit képviselné és képviseli is.
peno
@Hellcat: Bevallom nem vagyok baloldali beállítottságú,de egy baloldali kritika nem fog a földhöz vágni.
Hellcat
@peno: Korábbi hozzászólásodból kiemelnék egy részt.
"Végre egy vélemény mely várja azt a csoportot ami az emberek érdekeit képviselné és képviseli is." Na látod egy ilyen csoportot szeretnék én is...de se híre se hamva. Mára a politikai erkölcs eltűnt...a fidesz tiporta el a maradékát is...nincs számonkérhetőség, ha botrányba keverednek csak beleröhögnek a kamerába, a választópolgár meg szarik az egészre...el se megy szavanzi...a fidesz bebetonozta magát mert a választók hagyták...eltűrik a puccskísérletet a választási csalást a szabadrablást...mindent. A politikai pálya idehaza a korrupt módon vagyonosodással egyenlő idehaza mára...SENKI nem azért ül odafent, hogy nekünk jobb legyen. Szóval szerintem felejtsük is szépen el, hogy ebből egyhamar lesz kiút...nem vagyok öreg, de egyre jobban kételkedek, hogy az én életemben SEM lesz megoldva az a káosz amit most teremt a fidesz.
rugacs
@Hellcat: Ugyan, a zseni a káoszon is uralkodik, többre-jobbra vágyó ember mindig lesz és a remény hal meg utoljára...
Hellcat
@rugacs: Hát ahogyan ezt a migráns helyzetet kezelik...már megbocsáss de rohadtul nem uralkodnak a helyzeteten...az elmúlt pár napban ami a Keletinél volt az egyenesen nevetséges. Nem engedik őket a vonatra szállni, aztán mégis aztán, lezárnak mindent...Nem tudnak kormányozni, be kéne ezt már látni. A külpolitika is borzalmasan rossz...Az, hogy a KDNP nevű kelésnek beleszólása van dolgokba egyenesen felháborító...önállóan szavazatot se kapnának. " többre-jobbra vágyó ember mindig lesz és a remény hal meg utoljára..."...ezzel viszont egyetértek.
rugacs
@Hellcat: A káoszhoz az ostoba Uniós megjegyzések és előírások kellettek. Az igazság az, hogy az Unió vezetésének még csak lövése sincs, mit kéne valójában tenni. Egyszerűen meglepte őket a menekült áradat. Talán ők is érzik, baj lehet, ha mindenkit ellenőrzés nélkül beengednek, de az évek óta tartó propagandájuk, hogy minden bajba jutottnak segíteni kell, keresztbe tesz ennek. Ráadásul azért csak ők a terroristák elsődleges célpontjai és nem Magyarország. Ezért van hogy összevissza nyilatkozgatnak. Könnyebb nekik áthárítani a felelősséget Magyarországra, mint saját maguknak megoldani azt.
Nálunk a kormány tenné a dolgát, már év eleje óta van ötlet, de hiába, ha az okos Uniós vezetők állandóan mást akarnak. Mivel a törvények meg előírások nincsenek összhangban a kialakult helyzettel, így azt önállóan megoldani sem lehet.
Nekünk az lenne az ideális, ha egyáltalán nem erre jönnének. Vagy ha már be is léptek az országba minél előbb távozzanak. És lehetőleg utána ne hozzánk akarják majd nyugatról visszatoloncolni őket. Mert ez is benne van a pakliban. Miért lenne az jó nekünk, hogy ha a tömegben terroristák vannak elvegyülve, megorrolnának ránk és célpontnak kiáltanának ki bennünket? Ahogy arra sincs szükségünk, hogy a menekültek szétdúlják a vonulási útvonalat. Hogy kellemetlenséget okozzanak a tisztes polgároknak.
Tehát jobb lenne minél előbb szabadulni tőlük.
Nem a külpolitika rossz, hanem a k(ív)ül-ről érkező beleszólás, útmutatás, kritika, stb.!
Már írtam mindenhol, a magyar politikusnak az a dolga, hogy elsősorban a hazájának érdekeit és állampolgárait védje, ne az idegen helyről érkezőket! Ez minden országban ugyan így van. Aki ezt másként gondolja, az váltson hazát!
Ettől a kormány belpolitikája még nem biztos, hogy probléma mentes...Sőt, én sok mindent másképp csinálnék, ahogy te is, de ettől még biztos, hogy nem leszünk hasonló politikai beállítottságúak.
Viszont a többet-jobbat akarás viszi előre az országot és a világot. És tolerancia nélkül nem megy.
Hellcat
@rugacs: Az EU-s résztől eltekintve...te egyet értesz azzal, hogy a plakátolás volt a megoldás a problémára? Vagy az a teszetosza kerítés ami, mint gondolom te is láttad, semmit sem ér? Mert ez szerintem egy az egyben a kormány hozzánemértését tükrözi...mellesleg nem kis pénzkodibás. Szerintem a káoszhoz kellett a magyar kormány impotenciája és az EUs szarkeverés is. jelenleg a II. János PP térnél lakom és a Keleti fele elég sokat közlekedek. Szóval látom mi van...nem szép. Semmi jó nem fog ebből kisülni.
UI: A külpolitika résznél arra gondoltam, hogy szar volt az már bőven a migránsprobléma előtt is.
rugacs
@Hellcat: Nem gondolom, hogy az itthoni plakátolás bármire megoldás lett volna. Ha kint ragasztgatnak, talán ..., ha hinném, hogy a menekültek nagy része valóban menekült. De nem hiszem.
A kerítés kell, csak nem ekkora hanem égigérő. De te is tudod, az igazi visszatartó erő az aknazár lenne...
A káoszt az okozza (mint mondtam már), ha 20-an harminc fele mennek...Egységes elhatározás kell, nem pedig az, hogy az egyik várja őket, de a másik tartsa fel ezeket. A kormány még az elején állást foglalt, azóta innen is, onnan is csak hol ilyen, hol olyan kritikát kap. Ez így nem működik.
Az általad említett régebbi külpolitikai probléma bal oldali megközelítésből lehet hogy hibás, ezt én másként látom, de tolerálom a véleményedet.
Hellcat
@rugacs: Érdekes a helyzet ez tény...Angliában már a lengyelek tüntetnek a migránsok ellen...jópofa az is nem? Ami eléggé aggaszt még az az, hogy eddig is meg volt osztva ez az ország politikailag...most ez miatt megint széthúz az ország...mégjobban. Amíg megy a maradokás, odafent meg röhögve szétlopnak mindent. A nagyon túlzó jobbos uszítást is elítélem, de a menekültet agyonpátyolgató dolgot is. Nem tudok a helyzetre megoldást...a kormány se...a EU se...viszont a sok elcseszett intézkedésükkel és meggondolatlan kijelentésekkel szerintem még rontottak is a helyzeten.
Toby
@Desischado: Milyen igazad van, teljesen elfelejtettem a 150 éves török-toursot ! Áááá... csak ideiglenesen állomásoztak nálunk, legalább megismertük - mi, fél-ázsiaiak ! - hogy nem csak koszos patakban és tóban lehet fürdeni, hanem kiépített, hangulatos fürdőkben is !

Amúgy meg, külföldről csak a szokásos maflások érkeznek légipostán a debil csürhének és az a gyanúm, hogy azb osztrákok odamondogatással még nincs vége !
rugacs
@Hellcat: Látod, ha az ember veszi a másik adását is, és nem kizárólag az egyik szemszögből akarja megérteni a valóságot, akkor egészen tényszerűen (és kilátástalanul) fogja látni a helyzetet. Én pontosan ugyan így látom. Amíg marakodunk és acsargunk és egymással vagyunk elfoglalva, addig egy harmadik röhögve kitúr bennünket a jóból. Attól, hogy igyekszünk másokon is segíteni, nem feltétlen úgy kell ezt megtenni, hogy kiszúrunk saját magunkkal. Mi itthon vagyunk és még sokáig szeretnénk is itthon lenni.
rugacs
@Toby: Persze, ezután majd a sirámaikat is hallgathatjuk...
rugacs
Ha az emberek elfogadnák azt a tézist, hogy: "Igazság csak egy van, csak nézőpont van számtalan" , mennyivel toleránsabbak lehetnénk egymással szemben?!
Toby
@peno: Látom, ha összeszeded magad, azért eljut a szürkéig a válasz ! Kissé gyengcske vagy verbában, de figyeld csendben a többieket és jegyzeteltj !
Hellcat
@rugacs: Na ezzel pont így vagyok én is...mármint az itthon maradós résszel :) Jó is lenne egy nemzetként elkergetni minden migránst és politikust :)
peno
@Hellcat: Írtam és reagáltál reá de arra mit írtam a kerítés ügyben szóra se méltattad mert igazam volt ez a baj,hogy az igazságot a szőnyeg alá söpörjük és a másik véleménye mellet elmegyünk mint a távirat.
rugacs
@Hellcat: Nem kell mindenben egyetértenünk, de legalább a legfontosabb dolgokban nem ártana...
libellle
@Sziszifusz: Az a valakit a Magyar polgárok választottták. Mert, hogy nem normális azert még nem for MO.-ra egy állam hadserege sem bevonulni. Azt szépen a magyar polgároknak kell elrendezni.
solidedge
A menekült probléma is megerősíti a Fidesznek azt a meggyőződését, hogy az egész világ hülye, csak ők nem. Addig hergelik a Fideszt, amíg katonai lépéseket nem tesz a világ ellen. Ebben kulcsszerepet játszana a három fős biciklis kommandó.
Hellcat
@peno: Elnézést de nem tudom mire gondol...mit írt kerítés ügyben? Eközben elmondanám mi a véleményem a déli kerítésről...már ebben az állapotában. PAZARLÁS!!! Több szempontból is rossz...Elsőként a hírére felgyorsult a menekült áradat...megindultak, hogy még a kerítés előtt ideérjenek. Másodszor nagyon drága volt és mint tudjuk NEM LÁTJA EL A FELADATÁT! Nos kérdem én akkor mire volt ez jó? Egy két fideszes haver megszedte magát rajta gondolom...Plakátolás megint nem ért szart se. Merre tetszik élni? A fővárosban netán? Vidékről tetszik írogatni ahol egy darab menekült sincs csak a médiára hagyatkozik? Nem mind1 ám...nagyon sokáig neutrálisan álltam a dologhoz amíg a saját szememmel nem láttam mi történik. Mára nem tudom mi zavar jobban...hogy jönnek a migránsok, hogy a fidesz ezt is arra használja, hogy megossza az országot és közben mutyizzon, vagy hogy az EU sem tudja mi legyen.
rugacs
Számomra továbbra sem elfogadható az az álláspont, amit az Eu üzen (leginkább Merkel asszonyság), hogy engedjünk az országunkba minden menekültet, de ne engedjük tovább addig őket, míg mindet nem regisztráltuk (akaratuk ellenére persze nem lehet), aztán akinek már van engedélye azt engedjük tovább és majd ezek közül ők eldöntik, melyik maradhat náluk és melyik nem, az utóbbiakat visszatoloncolják hozzánk és azt csinálunk velük, amit akarunk, de még ez sem történhet az érdekeltek beleegyezése nélkül (emberi jogok). Vagyis feláldoznák az országunkat az ő kényelmük érdekében.
Természetesen a bal oldali pártok (akik imádják a saját hazájukat ha-ha-ha) ezer százalékosan támogatják ezt, azzal a módosítással, hogy szó nélkül (és regisztráció nélkül) engedjünk át bárkit az országon, sőt segítsük őket oda jutni, ahova akarnak. Aztán majd lesz, ahogy lesz. De ha ezért az Unió jól seggbe rúg minket, akkor természetesen azért is a kormány lesz a hibás.
Van rajtad sapka - hülye vagy. Nincs rajtad sapka - hülye vagy. Kényelmes hozzáállás.
Nagyjából minden kritikus egészen az orráig ellát, sajna onnan tovább már nem.
Szóval az itt lévő kb. 100 hozzászóló már ezerszer leírta, mit nem talál jónak. De egyetlen valamire való megoldásra még senkinek sem futotta! Vagyis cseppek vagytok a tengerben.
Gömblulus
Én viszont nem csalódtam Szíjjártóban. Pont akkora hülye, mint eddig volt. Nem szeretem ezt a rendszert Magyarországon, hogy itt csak a kisembereket nyomják el és agyon, aki meg akkora hülye, mint a Himalája, az csak felfelé tud bukni. Ilyen marha ország nincs még egy a világon. ( kivéve Észak-Koreát)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.