Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása Orbán Viktor turizmust tanuló lánya is ott volt, akárcsak Andy Vajna filmügyi kormánybiztos – írja a HVG.hu.

A meghívottak végighallgatták, hogyan vázolja fel Rogán az ágazat teljes átalakítását jelentő kormányzati koncepciót. Az eseményen viszont nemigen látták a legnagyobb szakmai szervezetek képviselőit, akik közül többen a HVG.hu-nak azt mondták, nem is tudták, hogy egyáltalán volt ilyen.

„A Budapest Barátai Együttműködés egy vegytiszta civil kezdeményezés”

– mondta a portálnak az egyik szervező, Bienerth Gusztáv az eseményről, ahol a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője vázolta fel a kormány terveit. Azt is elmondta, hogy kifejezetten szempont volt, hogy „ne legyen átpolitizálva” az összejövetel.

„Andy Vajnának a filmturizmuson keresztül fontos szerepe van a nemzetközi imidzsünkben, szerepe van abban, hogy milyen kép alakul ki hazánkról a világban. Ez ténykérdés, és amit ebben az elmúlt években a filmügyi biztos felmutatott, annak alapján húsz Andy Vajna kellene”

– mondta a HVG.hu-nak Bienerth.

Orbán Ráchel részvételéről azt mondta, hogy „számítanak a külföldön tanuló vagy a szakmához kötődő, külföldön dolgozó fiatalokra”. „Manapság fontos, hogy a külföldön tanuló, dolgozó fiatalok hazajöjjenek. Orbán Ráhel ráadásul ennek a területnek az egyik legpatinásabb szakintézményében tanult”.

Mint korábban írtuk: Egy új, erősen központosított állami intézményrendszerrel venné át az idegenforgalom irányítását a kormány: a legfontosabb sporteseményektől kezdve a nagy koncerteken és fesztiválokon át mindent központilag koordinálnának, sőt, lenne egy sor esemény, amit maguk szerveznének.

141 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Azon sem lepődnék meg, ha neki lett kitalálva ez az egész!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Szép lassan mindent bekebelez a Orbán família.
nezelodo
"Azt is elmondta, hogy kifejezetten szempont volt, hogy „ne legyen átpolitizálva” az összejövetel."
Hát persze, hogy nincs átpolitizálva a rendezvény, hogy is lenne! Végül is már eldöntött ténynek látszik, a királyi család tulajdonává szeretne válni az ágazat, és a százlábú egyengetné az útját.
nevemnick
A saját lábon állás nem jelenti azt, hogy kettő láb, lehet az akár száz is. Stabilan fognak állni.
colibri
Azon sem lepődnék meg, ha neki lett kitalálva ez az egész!
Toby
Nem kell ide a körítéses, sunyi duma ! Az orbánc-lányé lesz a bót ' oszt' jó napot !
cs.n.
Lassan már azt is az állam mondja meg, mikor vehetek levegőt. Menjenek a francba. Erre a rezsimre elégedetten csettintene még maga Rákosi elvtárs pajtás is.
Desischado
Indul a mutyi turizmus! Úgy látszik, rühelke meg vayna itt is aratni akar, hogy szakadna rájuk a plafon!
dr. prédikátor
van rá fogadásom hogy a recsölke lesz az új turizmusért felelős államtitkár vagy turizmusügyi miniszter!!!És megint a mi lábunkra állnak!!!
nemkati
@verum: @colibri: Ezt az "államosítjuk a turizmust" ötletet már akkor kitalálták, amikor apuka elküldte Ráhelkét turizmust tanulni Svájcba. Fel van építve gondosan a rendszer. Kíváncsian várom a következő ötletüket, amivel megalkotják az uralkodó királyi családot.
nemkati
@dr. prédikátor: Jól összeillesz Ráhelkével, legalábbis @zöldszem: fotójával. :DD
karma1
Sirva fakadtam, amikor elolvastam ezt a hirt,... Nagyon komolyan mondom, valoban igy tortent...Ha ezek bebetonozzak magukat, akkor tiz Hirosima atombomba sem fogja oket kirobbantani, plane a Varbol...

nem tudom, ki ez a s@ggnyalo manus, aki ilyen lelkesen magyarazza, milyen jo is nekunk vajna, (meg 20 vajna kene! - itt bogtem el magam, a TEHETETLENSEGTOL, mert csak azt latom, hogy hogy szaguld a kis Magyarorszag a sajat sirjaba...)
Mar akkor megirtam a hsz-emet, hogy tuti, hogy recsolkenek van az egesz allamositas kitalalva, tehat nem vagyok hulye...

Nem tudom, mit kene tenni ahhoz, hogy a nemzet vegre folebredjen, es elzavarja ezt a parazita tarsasagot...
JAJMÁR
@karma1: "Nem tudom, mit kene tenni ahhoz, hogy a nemzet vegre folebredjen, es elzavarja ezt a parazita tarsasagot... "
A "hogyan" kérdésre kell a válasz, no meg azok, akik megadják! A nép várja a vezetőit!
- remélem, hogy "csak" ennyi kell már.
nyanya001
@karma1: Ez a nemzet már nem fog felébredni ezek nem ugyanazok
akik voltak évtizedekkel ezelőtt.
Ezek után megérdemlik a szolgasorsot - sajnos -
Tudom, kemény szavak de csak nézd meg, hol van a régi Csepel... elszomorító !
Hellcat
@colibri: Pontosan neki lett kitalálva.
Január
@dr. prédikátor: Úri ember biztosra nem fogad. :)))
dr. prédikátor
@nemkati: Mi ez a dehonesztáló beirás??? Én tisztességes prédikátor vagyok:)))))) bahhhhh!
Január
@nyanya001: Igen, az öregebbek szép lassan kihalnak, a fiatalok közül aki tehetne valamit már régen "dobbantott" az országból is elment, vagy készül elmenni, aki marad az jól lebutítottan szocializálódott. Ez a réteg jól irányítható, és a hatalomnak ez kell.
A tormába bújt féreg is azt hiszi, hogy a torma a legédesebb gyökér.
eszegfu
Ezt a "bölcs" előrelátást!? 2-3 éve (nem követtem!) kezdte el tanulni Svájcban az idegenforgalmat... gondolom nemsokára végez és máris kreált neki O.V. egy tutti állást! Ha belegondolok, hogy ez is állami irányitásu intézmény lesz és a "feje" lesz az összes m.o-i sport-, zenei- és fesztiválnak egy kb. 30 éves fiatal, akinek semmiféle tapasztalata sincs sem a szakmában, sem egy szervezet vezetésében... hát nem megnyugtató ez sem!:((
Macskaszem
Elkeserítő, hogy ennyire lesz@rnak bennünket, ennyire nem adnak még a tisztesség látszatára sem, a kis liba is nyilatkozgat ha kell, ha nem, pedig ostoba mint a föld, jobb lenne, ha inkább kussolna.
magyarbakancs
Orbán részvény társaság lesz az ország!
Vagy már az is?
libellle
@karma1: 9:53 Tudod én is gondolkodom sokszor azon, hogy miert nem "áll fel az a nemzet " és mondja eddig, nem tovább. Mindig azt halottuk, hogy a tüzes Magyarok. Na...Ennyire gyáva lett volna az a nép. Látja, hogy a nyakán ül egy rákos-daganat és nem akarja eltávolitani. Hm...? Természetesen mindenki tudja, hogy az ami államositott elöbb-utóbb kivérzik. Mindenki kilopja amit még hagytak a demonok akik a nép nyakán ülnek. Mennyire szeretném tudni, hogy kik miket mondanak majd ha ez a maffiozi banda eltakarodik? Majd mindenki azt mondja. " én ezt tudtam, hogy igy lessz" vagy pedig a fidesz választók azt, hogy "mi ezt nem tudtuk". Csupán a kérdés az, hogy ki segit majd akkor annak az országnak. Az EU? Bizonyára nem.
dr. prédikátor
@magyarbakancs: Nem lesz!!! Már nyolc éve az! Viktor szopkin zrt!!!
Macskaszem
Húsz endy vajna kéne a kis rohadéknak, nekünk viszont egy is sok belőle, mert a csútival kettecskén annyi pénzt ellopnak, hogy az egyszerű ember számára felfoghatatlan.
justhpeter
Azt hiszem ez fogja az ifjú hölgy sorsát is rosszra fordítani. Sajnálnám ha kiderülne, hogy nincs annyi esze, hogy az apja vonalától távolodjon, mert ez azt is jelentené. hogy bármit csinálna a közhangulat folyton összemosná az apja hatalommániájával - nem is alaptalanul. Én a helyében a svájci kurzus után kicsit hosszabban is külföldön maradnék és a szakmámban való elhelyezkedést vállalnám, hogy a későbbiek érdekében a megfelelő szakmai gyakorlatot megszerezve önálló(politikamentes) vállalkozásba kezdhessek. Az apai politikai vonal rátelepedése negatív hatás lenne későbbi életében.
Fradigege
Így áll meg a saját lábán, bazmeg! Máshogyan nem tudna.
eszegfu
@justhpeter: Én is amondó vagyok... dolgozzon külföldön, szerezzen tapasztalatot "háttér" nélkül, valóban "álljon a saját lábán"... ha van egy kis esze... Nem élhet senkinek a szülője végtelenségig és igy nem is támogathatja gyerekét élete végéig.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
petike
@libellle: Tudod miért nem áll fel a nemzet? Mert a mai 25-45 éves korosztály többsége nem foglalkozik az ország dolgaival. Az én kollégám 33 éves, 3 gyereket nevel az élettársával, és ezen túl fogalma nincs a világról. Megemlítettem neki orbán győző nevét, nem tudja kicsoda, azt tudja, hogy geciorbán vmi sportcsarnokot! épített, de hogy hol, már nem tudja. Felcsúton? Miért oda? Miért baj, hogy most elárverezik a földeket?
Teljes sötétség. Ő (ők) ezt szokták meg, nekik ez jó.
Dr. Felipe
Hát akkor ezért kell a turizmussal foglalkozókba is belerúgni hogy a g..i lányának legyen csinos kis állása saját lábon.
libellle
@eszegfu: 11:59 Ès nem marad valaki papikája örökké egy ország diktátora
libellle
@petike: 12:29 Ès nem katasztrofális?. Ennyire érdektelen egy ember a sorsa és gyermeki jövöjével szemben
Clavigo
Csúzliszájú ,kapafogu kis g.e..ci. Ezt az ágazatot még nem b@cctátok széjjel..Sikerülni fog,..
eszegfu
@libellle: Tulajdonképpen az egész "levezetésemet" ezzel a mondatoddal Te fejezted be !:)))
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
namihami
Ez a kedves Récsölke egy szimpla biológiai csoda.
A jelek szerint a papája egy százlábúval került közelebbi kapcsolatba, mert a csemetéjének már olyan nagy számú "saját lába" van.
Vajon a többi csemete is hasonló frigyből született?
Ajvé, milyen bíztató perspektíva!!!
sentinel216
Ezeknek a burzsujoknak csak egy szerencséjük van, szétverték a munkásosztályt, bűntudatot ébresztettek a proletariátusban. Nincsenek bányász tömegek, vasgyári munkások, csepeli melósok, kohászok. A lázadó fiatal egyetemistákat, főiskolásokat klikkesítették, nincs igazán összefogás. Egy - egy ágazat néha felemeli a fejét a mocsárból, de a vezír hamar oda nyom egy ki baksist, vagy felelőssé teszi őket mindenért, ezért a többiek nem az elnyomóra, hanem a lázadóra támadnak. Ki van ez találva! Ha valaki azt gondolja, hogy nem lesz Ráhelka családjából idegenforgalmat kézben tartó dinasztia, nagyon téved.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Slade
Nem esett messze az alma a fájától. Rühellke legalább olyan gátlástalan mint a kedves papa. Naná, hogy érdekli az állami irányítású turizmus. Befektetés és rizikó nélkül lehet a milliárdokat síbolni. Ez a nekik való, apuci erre tanította.
Bedécs LÁszló
@libellle: De nem ám.Visszaveszik tőlük a zabrált vagyont.
Eriksson
Most mér fanyalogtok? Ha a kormány megalakít egy Turisztikai minisztériumot és Orbán Ráchelt teszi meg miniszternek, az már tuti, hogy szakmailag magasan kvalifikált személy kezébe kerül az irányítás. :)))
Szókrakész
És a sajátláb mit felügyelne?
Pénzturizmust?
A Buda Cash mintájára alapítanának egy Svájci Cash Pénzutaztatási és Elszállásolási céget?
zöldszem
@Slade: Hányinger az!!!
Nem is értem, mit keresett egy országot érintő megbeszélésen, egy állampolgár?
Szokrakész, Eriksson, Aki Én, Slade, Nyanya bakegya, sentinel216 namihami,Bedécs LÁszló,eszegfu,libellle(sorolhatnám) gyereke is jelen volt? Mennyivel különb ez a beképzelt béka szájú takony mint bár ki gyermeke ebben az országban?
"vegytiszta civil kezdeményezés”
"és akkor kivontuk az zoxigént a vízből teccik érteni"
És még valaki most is azt hiszi, hogy a "miniduce" a terroristák miatt akar új terrortörvényt hozni?
Nem!!!, totális hatalmat akar!!!
kutyahűség
Már nagyon kíváncsi voltam évek óta, hogy mire lesz jó az a sok-sok okosság, amit Ráhelke a saját lábán állva tömött a kis buksikájába a méregdrága svájci oskollában. Na itt a válasz.
Eriksson
@zöldszem: Az a békaszájú kisasszony évek óta szakirányú képzésben vesz részt, s ha jól emlékszem még valami turisztikával kapcsolatos díjat is nyert tavaly? tavalyelőtt?
Melyikünk gyereke mondhatja ezt el magáról? :)))
zöldszem
@Eriksson: Ja, értem! Az egész országban, egy csak-egy, alkalmas személy van aki irányítani, vezetni tudja az erősen központosított idegenforgalmat!? Minő véletlen egybe esés pont egy Orbán kölyök!
De megnyugodtam vannak mások is" Az eseményen viszont nemigen látták a legnagyobb szakmai szervezetek képviselőit, akik közül többen a HVG.hu-nak azt mondták, nem is tudták, hogy egyáltalán volt ilyen."
Most, hogy így megtudtam "micsodi" tudással, kitüntetéssel rendelkezik a királylány, esetleg megtudnád azt is mondani, mit keresett a zártkörű megbeszélésen, ahová az ország legnagyobb szakmai szervezetek képviselőit nem hívták meg?
Eriksson
@zöldszem: Per pillanat úgy áll a helyzet, hogy "Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,
Meddig a szem ellát puszta földön, égen;"
Egyébként, ha ez egy zártkörű megbeszélés volt, miért hívtak volna meg holmi szakmai szervezetek képviselőit? ://
Fradigege
Rasikáéknál jön a puja. 4-5 hónapos terhes.
papa.49
Akkor most gyorsan kell grundolni még egy lábat a rühelkének, hogy legyen min ácsorognia)))))))))
karma1
@justhpeter: @eszegfu: Mindkettotoket melysegesen tisztelem, de azt hiszem, most egy picit naivak vagytok, es nem naprakeszek.

Valoban, egy normalis csaladban, - plane a vendeglatoban! - arrol volna szo, hogy a gyerek kulfoldon kezdjen el dolgozni, szerezzen tapasztalatot, es mikor ez megvan, jojjon haza, kamatoztassa itthon a tudasat, akar a legmagasabb szinten is.

DE: Ti komolyan azt gondoljatok, hogy recsolke egy percet is fog valaha ebben a szakmaban dolgozni?
Apuka egy egesz torvenyt , egy komplett infrastrukturat "faszol" a janykajanak, ilyen naszajandekot ember meg nem adott a gyerekenek!

A komplett szerencsejatekot odaadta vajnanak, a dohany- es szeszt odaadta szinten az egyik csokosanak, aki a nagykert is mukodteti, es kizarolag tole lehet minden dohanytermeket beszerezni, (most nem jut eszembe a neve), es a harmadik legjobb huzoagazatot, a turizmust most leteszi a lanya kezebe!!! Ez ISZONYAT!!! Magyarorszagon ez a 3 agazat volt eddig a legnagyobb adojovedelmezo agazat, nincs mar semmi masunk, ha a stadionepitesek meg a Moszkva ter atepitese befejezodik, akkor az epitoipar a nullara fog zuhanni, tehat SEMMI olyan nem lesz Magyarorszagon, ami hozhatna a penzt.

recsolke apja se dolgozott egy pillanatot sem, a lanya se fog, mert ez naluk csaladi tradicio, jol lathatja majd mindenki, hogy az orban csalad igy is sikeres lesz...

KATASZTROFA lesz, ha ezt aterolteti a Parlamenten...
micfild
@colibri: szerintem ez teljesen egyértelmű az első pillanattól fogva.
lampa laz
@petike: így igaz ahogy írod, nekem is vannak ilyen ismerőseim, kollégáim hogy élnek bele a vak vilågba, azt sem tudják mi történik körülöttük és ez a legszomorúbb.
karma1
@zöldszem: Az en lanyom megkapta otthon a szakiranyu kepzest, majd elhelyezkedett egy Budai Varban levo etteremben, ahol az ideutazasaig dolgozott, pultoskent. 18 eves koratol 24 eves koraig egy helyen ugy, hogy nagyon sokszor nem kapott fizetest, ha igen, azt is kesobb es kevesebbet, mint kellett volna. Tartotta minden szinten a szinvonalat, jo iskolaban tanult, szerette a vendegeket is. Most mar biztos, hogy nem dolgozhatna ott, mert fel evre ra, hogy eljott onnan, az etterem megszunt, nem tudtak azota sem folyamatosan uzemeltetni.

Jelenleg viszont egy ujzelandi szallodalanc hoteljeben vezeti az ettermet es a pub-ot. Egy evre ra, hogy ott elkezdett dolgozni, Az Ev Dolgozoja lett, egy 10 napos ujzelandi korutazas volt a jutalma.
Nem volt "hatszele", apukanak nem kellett korrumpalni egy egesz orszagot azert, hogy a lanya valahol vezeto beosztast kapjon, es megis tulelte a szitut!
Nem hiszem, hogy ezert az ordogi cselekves-sorozatert, amivel most az orszagot a vegso ketsegbeesesbe, a meg mukodo gazdasagi reszeket pedig tonkre kene tennie azert, hogy recsolke alldigalhasson a sajat labain.

Ha ruhelke megkapja egy egesz orszag turisztikai ipara folott a teljhatalmat, akkor mi a banatot fog adni meg a masik 3 lanyanak es a fianak?
libellle
@karma1: Èdesem, ez volt a legjobb beirás!!!
karma1
@libellle: Koszi, de en inkabb arra vagyok buszke, hogy IGAZ! Most tamogatom az egyik unokaocsemet , akinek 6 honap kulfoldi gyakorlatbol kell szakdolgozatot csinalnia, es ehhez kulfoldi gyakorlatot kell igazolnia. Rohejes, de a lanyom lesz az egyik fonoke (mar most is o tanitja be az ujonnan jovoket).
A nagyfonok meg sosem csinalt ilyet (kulfoldi diakot alkalmazni), de a lanyom kedveert siman belement.
Elolvastam a kovetelmenyeket, amit az iskola tamaszt a diakokkal szemben: haaaat, ennek a fiunak meglesz ra a lehetosege, hogy teljesitse az osszes kovetelest, de nem hiszem, hogy a tobbieknek sikerulni fog.
(A magyar iskola elvarja, hogy a diak belefolyjon a hotel gazdasagi , konyvelesi, penzgazdalkodasi rendszerebe. A budos eletbe ilyet meg nem hallottam, es nem hiszem, hogy a baratja, aki a becsi Kempinskybe megy szakmai gyakorlatra, az meg fogja-e kapni ezt a betekintest? Szerintem nem, de az nem az en bajom).
Ja, itt jut eszembe: nem tud valaki egy kobor szakacsot, aki onalloan is tudna dolgozni? Sajnos, neki is a lanyom lenne az egyik fonoke, de nem lehet minden nap karacsony...:o)))
eszegfu
@karma1: 7:09 Tudod nekem a "jóhiszemüségem" akár egyenlő is lehet a naivitásommal. Én teljes mértékben komolyan gondoltam: ha a lányának van egy ki esze, akkor nem a "tálcán kinált" dolgokat fogadja el az apjától, hanem tényleg megmutatja mire is képes, már csak maga miatt is! Az is tény, hogy én Gyurcsány fiával hasonlitottam össze, aki ugye betegápoló és mindezt egyedül döntötte el és áll helyt a posztján. "Megelőlegeztem" neki a bizalmat, aztán majd meglátjuk mi történik. Lehet, hogy O.V. csak erőlködik, hogy lányának poziciót alakitson ki és a lánya mégis másként dönt. Persze könnyen előfordul, hogy nagyon messze vagyok a realitáshoz, főleg azokkal a tényekkel összevetve, amiket irtál és amiket én is látok, tapasztalok... de akkor "bebuktam" az optimizmusomat. Nem először és nem is utoljára... :))
karma1
@eszegfu: Draga Baratnem, en nem akartalak megbantani, nem azert irtam, hogy "naiv" vagy... Az a helyes ut, amit Te gondolsz annak, meg amit a lanyom is valasztott magatol!

Ahhoz, hogy egy egesz orszag turisztikai iparat vezesse valaki, leheloszor egy utazasi iroda alkalmazottjakent kene elhelyezkednie, meg kellene ismernie, hogy ki akar es miert Ma.o.-ra jonni, meg kellene ismernie a legnevesebb ettermek belso iranyitasat, megtudni, mitol sikeresek (vagy eppen mitol panganak), szoval Te es Justhpeter Baratunk nagyon jol latjatok a dolgokat,

Semmi, de SEMMI nem potolja a gyakorlati reszt, amit mindenkinek sajat maganak kell osszeszednie...:o))
Es tudd azt is, hogy az optimista emberek viszik elore a vilagot...:o)))
eszegfu
@karma1: Ne hülyéskedj már!:)) Egyáltalán nem bántottál meg! Tulajdonképpen én is annyit gondoltam O.V. lányáról, mint akárki emberfia a saját gyerekéről...és amit Te is irtál a lányod szakmai "előéletéről". Magának "kaparta ki a gesztenyét", mert ő akarta. Ezt várom el Racheltől is... persze, ha van egy kis esze és nem "széditi" meg az apja által kinált lehetőség. Egyébként ha azt is számitásba veszem, hogy milyen "nyomás" alatt nő fel egy "hiresség" gyermeke... hát nem könnyü a leszármazottaknak "gerincesnek" maradni!
Papuska1
Nem értem, hogy mi ez az új magyar hisztéria. A politikusok családtagjai is emberek, és ugyanannyi joguk van, mint más polgároknak. Furcsa lenne, ha a "modern Magyarország" baloldala követelje, hogy a politikusok hozzátartozóit "B listázzák". Amellett, hogy megint egy rossz emlékű baloldali szokást próbálnak feleleveníteni, az emberi jogok tekintetében is erősen kétesek. A politikusok nagykorú, a családjuktól külön élő rokonai, tehetségük, képzettségük alapján miért ne bontakozhatnának ki? Orbán Ráchel hat nyelven beszél, olyan idegenforgalmi tapasztalatokkal rendelkezik, amivel hasonló korú fiatalok nem, és olyan képzésben részesült, amit rajta kívül még magyar idegenforgalmi szakember nem tudott megszerezni. Az eredményei alapján kiugróan tehetséges a területen. Miért ne kaphatna, akár az ország érdekében fontos feladatot? Bezzeg, ha nem hazánk fia (lánya) ér el sikereket és ifjú emberként ultramilliárdos, az senkit nem zavar! Miért saját nemzetünk polgáraival vagyunk ilyen kritikusok? Egy USA, vagy nyugati fiatal vagy bármilyen korú vállalkozó karrierje természetes, ha egy magyar ér el, hozzájuk viszonyítva elenyésző karriert, gazdagságot, elönt mindenkit a sárga irigység.
Eriksson
@Papuska1: Az semmi, amit a Rachel lány tanult, és még most is tanul, és amit eddig elért saját szorgalma által. Ellenben aki 6 évig pultosként dolgozik, majd idegenbe szakad és egy év tapasztalatszerzés után egy szállodalánc éttermét vezetheti, az már döfi.
zöldszem
@karma1: Drágám, épít Felcsútra egy űrállomást...a gond megoldva!
libellle
@karma1: Na definitiv, nem fogják a könyvelést egy wendég diáknak megmutatni sehol Amennyiben ( ez is valószinütlen) csak egy felületes bepillantást engedélyeznek.
libellle
@Papuska1: Pont itt van a kutya elásva. A miniszterelnök apuka nem "készithet" a lányának egy miniszteriumot, és pont ezert nem államiztathat különbözö szektorokat, hogy gyermekeinek valami szuper állást biztositson. Mert, mind ennek kizárólagosan ti, a polgárok isszátok a büdös levét. Eg müködö demokráciában ilyen abszolut elképzelhetetlen. Csak Èszak-Korea jöhet itt még számitásba, mármint példának.
Gyuri Géderről
Egy gyerek nem tehet arról kik a szülei.Remélhető, hogy rendes ember lesz belőle.
Nem vagyok fideszes, utálom Orbánt és vele együtt az ország kifosztóit.
karma1
@Papuska1: Kedves Papuska1! Nagyon orulok, hogy tovirol hegyire el tudtad olvasni a fide$$ altal kinyomtatott aktualis brossurat, kulonos tekintettel arra, hogy ezugyben Neked, mint fide$$-hivonek, meg gondolkodnod se kelljen egyetlen allitason se:

Volna par kerdesem, amit - hogyha tudsz - legyszi, tamaszd mar ala egy-egy linkkel:
Peldaul: Mibol gondolod, hogy recsolke 6 nyelven beszel? (tudod, hogy hany ev kell meg egy rendkivuli nyelvtehetsegnek is, hogy akar 1 idegen nyelvet is elsajatitson, nem mindjart 6-ot?
)
Latom, Neked jol elmagyaraztak a legujabb Alapkatyvaszos torvenyt, miszerint ha a csaladtagok nem elnek egy haztartasban, akkor barmit megtehetnek, az osszefonodas, erintettseg velelme fel sem merulhet, mert recsolke meg veletlenul sem palyazik a papaja segitsegere, mint latjuk.

Ha megtisztelnel vele, hogy elmondanad, hol, milyen intezmenyben tett olyan szakmai , turisztikai ismeretekre szert ez a sajatlabu lanyka, amivel megkaphatja egy egesz orszag komplett turisztikai iparagat?

Volt peldaul egy evet a londoni Ritz vagy Savoy hotelekben? Vagy akar csak Pesten, a Kempinskyben, vagy a Hiltonban? Esetleg egy Gundel Etteremben?

Melyik egyetemen vegzett? Lausanne-ban, ahol mindossze 2 szemesztert vegzett - max. egy tanevet - nem egyetemi kepzest kapott, csak egy elegge altalanost.

Itthon pedig a zenevel osszekotott turizmus dolgozatat ugyanaz az ember tette meg az elso helyre, aki a tutorakent vegig segitette ot szakmai tanacsokkal, vagyis a hapsi adott maganak is egy jopontot. Akkor senki sem merte ezt megemliteni, tehat elfogadtak recsolke harmatgyenge szakdolijat mint "korszakalkotot" (Valoban: elindithatja elso orban recsolke uralkodasat a turizmusban).

Ideteszek Neked egy linket, bar van egy erzesem, hogy nem beszelsz angolul: a cikkiro rendkivuli modon erdeklodik a korrupcio, ezen belul is recsolke tamogatottsaga, es az unios penzek tiborcz pityu altali lenyulasa irant.
karma1
@Papuska1: (Tul hosszu volt a link: hungarianspectrum.org/2014/12/20/how-do-european-union-funds-end-up-in-the-hands-of-the-orban-family/

Azert a cimet leforditom: Hogy kerulnek az unios penzek vegul az Orban csalad kezebe?"
Eriksson
Még az is lehet, hogy Ráchelünk tisztességesen fog dolgozni az ország és a köz javára, ha egyáltalán posztot kap. Nem úgy, mint egy sportminiszter:
www.hhrf.org/erdelyinaplo/cikk_nyomtatas.php?id_cikk=1518
micfild
@karma1: hát.. van itt még pár dolog.. Gazsinak a nemzeti foci--sok-sok stadinonnal és lenyúlható közpénzzel.. Aztán le lehet még nyúlni a szeszesital forgalmazást... és nemzetivé tenni a borászatokat és biztonság kedvéért a pájinkafőzést is. Aztán itt van a teljes élelmiszer- kereskedelem...bár azt lehet a fogathajtóknak van ígérve... ne felejtsük el a médiát, a net-szolgáltatókat a postát sem.. és még nemzeti- áram- gáz és vízszolgáltatás...is várható... A végén pedig nemzeti vizelde is elképzelhető...
karma1
@Eriksson: Ha eszrevetted, ugy altalaban nem irogatok Neked, mert hidegen hagynak a beirasaid.

Ha viszont rosszul , vagy egyaltalan nem tudsz ertelmezni egy szoveget, ami elegge szemelyes, azt viszont megmagyaraznam, de nem kell ra valaszolnod, meg ugy altalanossagba se...

Szoval: A lanyom a Gundelben vegzett, nemet tagozaton, az iskolaban mar elsotol volt kihelyezett GYAKORLATI munkajuk. Nyaron volt egyhonapos szinten KOTELEZO kihelyezettseguk, bar O valaszthatta ki, melyik etterembe ohajt menni dolgozni. Ezen felul voltak meg lehetosegei: A HUNGEXPO rendezvenyszervezoi hivtak meg dolgozni, nemzetkozi kongresszusokon ok voltak a szemelyzet. Ez kivalo gyakorlat volt minden teren.
Aztan innen kapott a Varba egy allast, ahol dolgozott addig, mig ki nem jott Uj-Zelandra. Sajat valasztasa volt, hogy ittmarad-e vagy sem. Itt maradt, aminek rendkivuli modon orultem. Itt 9 evig dolgozott egy bevasarlokozpont kavezojaban, ebbol 6 evet kinevezett vezetokent, 8 ember fonokekent. Mivel kisvarosban elunk, mindenki ismer mindenkit, igy a munkajara felfigyelt az emlitett szallodalanc igazgatoja, es athivta magahoz dolgozni.
Mindenki megelegedesere tortent a csere, mert tobb, sokretubb feladatot kapott, magasabb oraszammal. (Mint tudod, nalunk nincs borravalo sehol, abbol kell megelni, amit megkeresel az orabereddel).
Mint irtam, 1 ev utan ennek a szallodalancnak Az Ev Dolgozoja lett, ... a tobbit lasd fent.
karma1
@Eriksson: Jelenleg - most mar 3. eve dolgozik ott - megkapta az etterem es a barmenedzseri beosztast, szombat-vasarnap a komplett szalloda az O vezetese alatt van, beleertve a recepciot illetve a szobakiadast/kezelest is.
Mielott barkit elkezdenel letromfolni, ledegradalni, azert szerenyen megjegyzem, hogy 4 ev eros szakkozepiskolai kepzettsege, es 18 eves szakmai gyakorlata van, nem nagyon tudnad Ot szakmailag megfogni, mar ha Neked valami hasonlo kepzettseged lenne.

Egyebkent pedig csak azt ne probald nekem bemeselni, hogy Magyarorszagon orban recsolken kivul nincsen egyetlen szakember sem, aki ne lenne sokkal alkalmasabb egy kozpontositott, vizfeju, senki-se-tudja-hogy-fog-mukodni szervezetet, mert ez enyhen szolva se allna meg a helyet...

A fentieket csak azert mondtam el, hogy nehogy felreertsd,: nem a buszke, gyermeket ajnarozo anyuka szol belolem, hanem mas emberek altal megbecsult gyerekemrol van szo...
micfild
@Papuska1: Ha ennyire képzett, akkor helyezkedjen el a versenyszférában.. és bizonyitson ott. Ne pedig az apja által kreált pozicióban villogjon szakmai tapasztalat nélkül
Eriksson
Büszke leheccc a lányodra.
Elismerem, hogy személyes dicsekvések értelmezésében nem vagyok túl jó. Azonkívül mi rosszat írtam?@karma1:
karma1
@micfild: Juj,.. Ne adj nekik otleteket,...:o(((( Tul sok penz van meg ezekben,... De a stadionokat a Gazsi gyereknek mar kitikkelheted...:o))))
karma1
@Eriksson: Ma' semmit, kosssssz... Gyere ide melozni, eppen szakacsot keres a hotel... Csak fozni meg angolul kell tudni... Na meg nem lehecc tenorista,... (Gazdasagi bevandorlo meg lehecc...:o))))
karma1
@Eriksson: Ma' mondtam hogy nem dicsekettem, hanem ez van...:o))) Ja, ha szakacsnak gyussz, akko' a janyom lesz az egyik fonokod...:o)))) (A masik is nagyon jo fej, az altalanos nagy diri,... Kozepkoru, kivalo fonok, nagyon emberseges).
Eriksson
@karma1: Én már nem leszek elvándorló, na meg nem is szakirányú az ajánlat. :)))
karma1
@Eriksson: 11.23-ra: Elmeletileg minden lehetseges, valoban. Elkepzelheto az is, hogy rasika valoban erteni fog a turizmushoz, miert is ne, ha mar olyan qrva draga suliban tanult.

De konyorgom, apuka ne dobja ma' meg egy egesz orszag legjobban huzo iparagaval ?!
Mert nem az a lenyeg, hogy rasinak adja Magyarorszagot jatszoterkent, hanem az, hogy rasin keresztul fogja lenyulni a turizmusnak juttatott unios penzeket, ahogy tette minden mas teruleten... EZ a sokkal nagyobb baj, amire egyenlore senki nem gondol...

Ma.o.-n ma - es amig orban basi el - senki mas nem donthet semmirol sem az o tudta es beleegyezese nelkul, sot, ha azt vesszuk, ha a 6. torvenyt bevezetik, akkor mar az egyszeru magyar allampolgar se finghatja el magat anelkul, hogy eloszor orban vezir ne engedelyezte volna azt...Gondold el, mi lesz akkor, ha a gyerekein es a nehany stromanjan keresztul kiterjeszti mindenre a hatalmat, + bevezeti az allando terrorveszely miatt a fel-hadiallapotot, teljes kontrollal... Mi lesz akkor otthon???

(Most nehogy vissza merj kerdezni, hogy mit erdekel ez engem, mert ERDEKEL, mert a csaladom, szeretteim, barataim elnek otthon - EZERT).
zöldszem
@Papuska1: kepkezelo.com/images/tn3aj31gcis0k4gpvvyo.jpg
"Orbán Ráchel hat nyelven beszél, olyan idegenforgalmi tapasztalatokkal rendelkezik, amivel hasonló korú fiatalok nem, és olyan képzésben részesült, amit rajta kívül még magyar idegenforgalmi szakember nem tudott megszerezni. Az eredményei alapján kiugróan tehetséges a területen."
Na vazze, nem vagy semmi, ekkora védőbeszédet egy idegen gyerekért lenyomni!!
Amúgy honnét tudod, hogy a világon egyedülálló tapasztalata van??
Képzés, vajon miből tudta finanszírozni a drága???
Remélem azért a tapasztalat szerzés, és a 6 nyelv tanulása közben sikerült fejlesztenie a magyar írását is!
kepkezelo.com/images/8l0wzbonciyutjzl33tm.jpg
Eriksson
@karma1: Csak azt kérdezném, hogy miért veszed tutira az egész negatív elméletedet? Egyelőre még sehol semmi, csak egy tanácskozás volt amin nem is tudjuk konkrétan, hogy miről volt szó. Az egész csak találgatás, nem kell mindjárt holtbiztos koncepciókkal előállni.
Nyugalom a hosszú élet titka. Ráérünk akkor idegeskedni, ha odaértünk a hídhoz.
Meg egyébként is per pillanat nem ez a legégetőbb probléma ebben az országban.
zöldszem
@Eriksson: megsúgom neked, de csak neked, csak itt, az én unokám már 4 évesen 3 nyelvet beszélt, ma már 12 éves és 5-nél tart!
És én büszke vagyok rá, ha ez dicsekvésnek hangzik, azt is felvállalom!
libellle
@karma1: Mert az iskola olyan ... draga volt még nem jelenti azt, hogy a hölgyike fefogta azt amit ott magyaráztak. Talán azert nem mert apuka miniszterelnök mindent megtehet, vagy azert mert IQ -ja tul gyenge. Ilyen iskolákba mindenki résztvehet nem kell a tudás csak a pénz.Aztán majd kiállitanak neki valami irka-firkát amit ugye senki sem fog ténylegesen elolvasni addig, amig a pauka a miniszterelnöke annak az országnak.
libellle
@zöldszem: HAHAHAHAHAHAHA na és a többi hatnyelvüt.
karma1
@Eriksson: Hat, szerintem meg nagyon is egeto, mert apuka ma kitalal valamit, holnapra benne van az Alapkatyvaszban, holnaputan meg mar szivhat is a magyar...:o((( Csak ezert,... Tudod, eddig meg amit belebegtettek a mediaban - mert orban lebegtetni azt nagyon tud - , akkor azt meg mind bevezettek, kiveve a netadot.

Nem negativitas, csak elettapasztalat...:o)
karma1
@zöldszem: De erre a ritka nyelverzekre szuletni kell, ugye tudod? ...:o)))) Kulonben pedig gratulalok, tanuljon csak az a gyermek, a Mamamek mindig azt mondtak, hogy annyi ember vagy, ahany nyelvet beszelsz...:o)))
libellle
@zöldszem: Acht Gott a linkre a válasz, Ettöl a borzalmas kaparástól még én is jobban ( egyre jobban) tudok magyar nyelven irni.
karma1
@Eriksson: Meg egy gondolat az en "negativizmusomho", hogy miert latom ugy, hogy a csalad tobbet enged meg maganak, mint egy atlagos familia:

A Gazsi gyerek VIP paholyba valo bepofatlankodasa, valamint rasika Opera-beli, kiralyi paholyos megnyilvanulasa nekem azt tukrozi, hogy mindketten pontosan tisztaban vannak azzal, hogy BARMIT megtehetnek, mert apuka ugyis elsimitana a balhet, ha valaki szova tenne ezt a rasinak, gazsinak...

Magyaran: soha a budos eletbe nem lesz beloluk arisztokrata - arra szuletni kell, mint pl. Habsburg Otto, - ugyhogy a bunkosagukat nem is takargatjak, a teljes hatalom birtokaban...

Szoval ezert erzek negativitast, felelmet azert, hogy az orszagot az orban csalad tagjainak es nehany stromanjanak, barati oligarchajanak a jatszotereve degradalja...

Nem muszaj velem egyetertened, ez az en NEGATIV, de valos velemenyem...:o(((
libellle
@karma1: Ja ja nem ok nélkül hivták meg a nagy államositási megbeszélésre. Ki van az már gondolva, söt papierra van firkálva hogy a száz nyelven beszélö hatalmas nagy talental rendelkezö lányka lessz mindennek az uj borzalomnak a karmestere. ( szépen irtam ?)
Papuska1
@zöldszem: Szó nem volt arról, hogy a "világon" jelen pillanatban kis hazánkról beszélek. Nem sok idegenforgalmi szakemberünknek adatott meg, hogy olyan gyakorló helyekkel ismerkedjenek meg mint ez az ifjú hölgy. A svájci elitiskola első magyar tanulója. Ezt több hazai médiumban és még a szakfolyóiratban is olvasható volt, sőt láthattunk ripotot a "vendéglátás legmagasabb szintű iskolája" címmel, ráadásul több kiadványban Ők is reklámozták, hogy a magyar Miniszterelnök, számos világhírű vendéglátós gyerekével együtt ott tanul. A dolog másik oldala: a világon mindenütt teljesen normális, hogy az apák, a családok a legjobbat akarják a gyermekeiknek. Szerintem az ellenkezője a beteges! Nincs olyan igazi szülő, aki ne tenne meg mindent a gyerekeiért, nem is volna alkalmas magyar miniszterelnöknek, ha nem ilyen lenne. Elnézést kérek, de ha a nyugati kapitalizmus útján hasonló szinten lévő országokban a kiemelkedő családokat nézzük, a gyermekeit minden tehetséges vezető jó helyen próbálja tudni. (Furcsa, hogy számos országot vezető politikusnak nincsenek gyerekei.) Ha ön a saját gyerekére gondol, nem tenné?
libellle
@karma1: Nem negativ a véleményed, csupán tényleges! Szerintem még ettöl szörnyebb dolgok történnek a valóságban.
karma1
@libellle: Szepen irtal, Kedves, nyugi, sajnos nagyon is erthetoen,...:o)))
libellle
@Papuska1: Ja ja orbán szülö mindent megtesz a nagy fammiliert a TE PÈNZEDEN !!! is. Már ez azert több mint naivitás.
libellle
@Papuska1: Az utolso három mondatodra a válasz. Sajnos hülyeséget irsz ugyanis mindig a kommunizmus mezöin sétáltál ezert nincs fogalmad a rothadó lkapitalizmus kemény törvényeiröl. l
karma1
@libellle: Tudod, az a baj, hogy az olyan Papuska-felek, akiknek orban es a sleppje az Isten foldi megnyilvanulasa, az Istennek sem akarja megerteni, hogy recsolke NEM a sajat virgacsain alldogal, hanem az egesz orszagen, es hogy az unios penzek es az adojovedelmek mind-mind az orban familiat es annak a holdudvarat gazdagitjak.

Papuska csak azt venne zokon, ha holnap delelott beallitana hozza ket oltonyos uriember, es azt mondana, hogy azonnal adjon nekik 20 ezer forintot, mert ezzel tartozik a NAV-nak. Az is lehet, hogy mar nyugdijas, es ezert nem erzi, hogy azert kicsi a nyugdija, mert az allam elveszi.

De ha nem is veszi el a penzet a ket oltonyos ember, meg a nyugdija utan sem fizet adot, akkor is kokemenyen adozik, mert a kajan es MINDENEN 27 %-os AFA van, amit Papuska tutira nem igenyel vissza senkitol sem, mert lathatoan NEM vallalkozo, - de nem is egy kalandozo - ember. Es meg azt terveztek, hogy meg +6 %-ot tesznek erre a 27-re, ami a vilagon a legmagasabb AFA! Mikozben - a Papuska-felek fele - azt sugarozza a kormany, hogy rezsicsokkentes, meg egyjegyu inflacio is lehet akar mar ezevben...

Sajnos, az ilyen megvezetett polgarok rohannak el szavazni a fide$$-re, mert ok mindig azt mondjak, megvedik a magyarokat, az orszagot, es rezsit csokkentenek...Hazugsag-hegyek, es parasztvakitas...
Eriksson
@karma1: Most nem akarok mélyen belebonyolódni, hogy hányan vannak még az Orbán családon kívül, akik terelik az ország sorsát. Miniszterelnökök jönnek, miniszterelnökök mennek, mert a világ már csak ilyen. De akik a háttérből mozgatják a szálakat azok mindig ott vannak a mindenkori miniszterelnök mögött, aki némi ellenszolgáltatás és kedvezményért cserébe azt csinálja amit azok diktálnak nekik.
A szinte mindenre kiterjedő éleslátásoddal ezt pont Te ne tudnád?
zöldszem
@Papuska1: Nem fogok veled vitázni, mert téged a "fideszes"ügyben valamiben is az ellenkezőjéről meggyőzni szinte lehetetlen! Annyit sem vagytok beismerni, "hogy ezt tényleg nem kellene". Természetesen, ha a Gyurcsány gyerek kapta volna meg az ország turizmusát, lángba égne Budapest!
Mindenesetre, rendelkezhetne kiemelkedő tehetséggel, ésszel valaki, ha nem rendelkezne olyan anyagi háttérrel,(20-on évesen) mint Ráhel!!!
Az meg, hogy ez az anyagi háttér hogyan lett, nem "ragoznám".
karma1
@Eriksson: Csak az nem stimmel a beirasodban, hogy a "miniszterelnokok jonnek, miniszterelnokok mennek"... EZ MARAD!!! Epp ez a baj, es az, hogy MINDEN ARON, akar az orszagot es a sajat nepet is bealdozva...
Ha a cikkben emlitett osszeroffenes annyira "szintiszta civil kezdemenyezes volt - amire pont csak a turizmus szakertoit felejtette el ez a "szintiszta civil" bagazs meghivni - akkor rogan mi a szent sz@rt keresett ott? Minthogy o erosen fideszes... A civil kezdemenyezes kiberel egy helyiseget, klubhelyiseget, volt muvelodesi hazat, barmit, es ott szepen osszejon, megalakul... De nem rogannal es ezzel a filmpapanak kinevezett horcsoggel az elen,...
zöldszem
@karma1: Annyira édes volt, a kis picikém! A másik mamával vigyáztunk rá. Attól függően melyikünk beszélt kérdezett tőle, pillanatok alatt váltott a megfelelő nyelvre.
Ami roppant érdekes(legalább is nekem), hogy azon a nyelven beszélt (beszél) az illetővel, amelyiken az első beszélgetés megtörtént. Pl először magyarul beszél vele valaki. Később kérdez valamit angolul, csak magyar nyelvű választ kap.
karma1
@zöldszem: Ez kesobb megvaltozik, de a gyereknek erosebb a kotodese minden teren...:o)) A baratnomnek, - akivel mar Magyarorszagon is baratnok voltunk - van egy 7 eves unokaja, akinek otthon a szulei csak magyarul beszelnek, viszont a suliban - itt 5 eves kortol kezdodik- ugye csak angolul beszeltek. A kisfiu egy honap alatt megtanult angolul, de a nagyijahoz (aki a baratnom, es magyar anyanyelvu) felvaltva szol magyarul es angolul...Szerencsere itt mindenki megerti ot...:o)))
Eriksson
@karma1: Csak úgy maradhat, ha megengedik neki. Ha majd a valódi vezérlő apparátus úgy dönt, hogy más kell a helyére, akkor más lesz a helyén. Ő csak egy stróman és nem bebetonozott fővezér, akinek életfogytig biztos a helye.
Azok akikkel éppen "tárgyal" valamilyen ügyben, nem mellette vagy ellene, hanem párhuzamosan léteznek. A dolgok általában rég le vannak zsírozva, mielőtt az orrunkra kötik. Ha kötik.
micfild
@Papuska1: NNnna mégegyszer a kérdésem.. ha annyira ügyes- okos és képzett récsölke.. akkor miért nem helyezkedik el a versenyszférában??? miért a papuskája által kreált állás kell neki??
Papuska1
@micfild: Egyelőre még semmi sem biztos. Az biztos, hogy egy igen jól működő terület az idegenforgalom, de a lehetséges bevételek töredékét szedi csak be. Egy külföldi befektető több terület és akár szállodaláncok megszerzésével a jó magyar viszonyokra és az ország utáni érdeklődésre építve, amit mi a mi pénzünkből hoztunk létre, igen jó pénzt ki tud szakítani. Sajnos ezzel még nehezen tudunk versenyezni. Meg kellene találni azt a módot, és struktúrát, amiben az általunk befeccölt pénzből ne mások vigyék el a hasznot. Szerintem ezzel kapcsolatos gondolkodásról, próbálkozásokról van szó. Nehéz megoldani a "szabad versenyt" egy nálunk jóval tőkeerősebb csoporttal szemben, akinek nem az az érdeke, hogy tartósan jól működjön ez az ágazat, hanem az, hogy minél előbb kivegye belőle a maximális hasznát és itt hagyja a romokat, amit sajnos más területeken is látunk. Ezt is most és itt a ma működő kormánynak kell megoldania. Szerintem ez egy tűzoltó próbálkozás, de lehet, hogy lesz jobb ötlet. Tény, hogy a tőkehiányos, de megélni és felzárkózni akaró magyarokat eresztjük össze a szinte korlátlan tőkével rendelkező, de rablógazdálkodást folytatni akaró nyugatiakkal, az nem igazán szabad verseny. Vagy Ön szerint az?
libellle
@Papuska1: Na ennyi szakszerütlen butságokat összehordani. A nyugati aki megvesz valamit ott az gyönyörüen átépiti a hotelokat, amik teljesen le vannak lakva. Ezeket és turismusban lévö "tárgyakat " ujra épitik és rendben tisztaságban tartják. A nyereséget természetesen elviszi az az övé. Ellenben az államositott turizmus nyereségét csak orbán és bandája viszi. Ez az amit rablógazdaságnak neveznek.
karma1
@micfild: Mert recsolkere all a vendeglatos zenesz megjegyzes: "Asztalnal meghalna"...:o)) Ami azt jelenti, hogyha igazan versenybe kene szallnia barhol, barmilyen formaban, akkor az elso komolyabb problemanal lefagyna, nem talalna a megoldast...

(A fenti poen alapja a kovetkezo vicc: Ket nagynevu ciganyprimas - kikapcsolodaskeppen - elmennek Yehudi Menuhin koncertjere, aki persze oriasi sikert arat a csodalatos jatekaval.

A koncert utan a ket primas setalgat az uton, es megbeszelik, milyen is volt Menuhin jateka...
-Te, en asziszem, ez a Menuhin egy nagyon nagy hegedumuvesz...
Mire a masik legyint egyet:
- Aaaa, ne gondold, Jozsi, asztalnal meghalna...)
micfild
@Papuska1: ahha.. tényleg sokkal- sokkal jobb lesz, ha orbán récsölke zsebébe vándorol a magyar turizmus bevétele... -egyébiránt ajánlom figyelmedbe az alattad író - @libellle: - kommentjét.. hátha felfogod.
és nem utolsósorban azt is hogy magyarországon nem csak külföldiek foglalkoznak és élnek turizmusból és vendéglátásból...orbánék a nemzetivé tétellel ezeket is tönkre akarják tenni pont úgy ahogy a trafikmutyival tették.,,
még egy kérdés.. mennyit kapsz a bérkommentelésért, hogy ennyire nem látsz át a narancssárga szemüvegen??
Papuska1
@micfild: Néhány gondolat mindkettőtöknek: 1. Elmondták, hogy egyenlőre nem szeretnék, hogy Ráhel aktívan részt venne a magyar turizmus irányításában. 2. Nem tudom miért jobb az, ha egy idegen, egy külföldi viszi el a hasznot? Ez vagy vak gyűlölet, vagy valamiért a magyarokat utáljátok. 3. Egyértelmű, hogy a tervezett lépések a nyugati tőke rabolóbb fajtája ellen készülődik. Ha az itt termelt hasznot kiviszik az egész ország, legalább is az itthon élő magyarok szegényednek. Valami elmebeteg gondolat, hogy Orbánék mindent maguknak akarnak megszerezni. Orbán, illetve a családja meg sem közelíti a 200 leggazdagabb magyart vagyonban. 4. A mi környékünkön a privatizált trafikok közül kb. 20km-es körzetben mind kimondottan baloldali emberekhez, sőt egy az MSZP-t nyíltan pénzügyileg is támogató családhoz került. Lehet, hogy mi nem Magyarországon élünk? 5. Orbán Viktor politikus társai nem a rokonai! 6. Nekem a ti hozzászólásaitok tűnnek a holdból jötteknek. Egyszerűen amit az USA követség elhintett és több konzervatív közép-Európai kormányt ezzel megdöntöttek, hogy a FIDESZ lop, nem igazán lehet igaz. Ha annyit lopna, mitől csökken az államadósság, miért nincs infláció, miért sikerül csökkenteni az árakat és emelni a béreket, és miért dolgoznak annyival többen, valamint miért értékelik az ország pénzügyi helyzetét a nyugati, minket nem szerető pénzügyi körök kiválónak? A szoci kormányok alatt az államcsőd fenyegetett. Elvették a 13 havi fizetést és nyugdíjat, valamint évekig nem volt béremelés és 10% volt az infláció. Vagy a FIDESZ tud valami csodát, vagy az előző kormányok sokkal többet loptak! Másképp nem stimmel ez a dolog! Végül, azt sem tudják ki vagyok. Egyébként nálatok fizetnek a komentekért? Még elcsábulok.
Slade
@zöldszem: Én már régen nem értem ezt az egészet. Már hajlok rá, hogy én vagyok a fogyatékos. Tényleg nem látják a népek, hogy mi folyik itt? Tényleg úgy gondolják, hogy ez a helyes? Mert ha így van, akkor velem nagyon nagy gondok vannak. Nekem akkor orvoshoz kell fordulnom, mert én gyomorforgatónak találom a FideSS horda minden megnyilvánulását. Undorítónak aljasnak vállalhatatlannak.
Slade
@Papuska1: Hogy is mondta Csónakos a Nemecseknek? "Ittál Papuskám?"
zöldszem
@Slade: Most olvasva a Fidesz birka hsz. kihánytam a kávémat!
Hihetetlen!Egyszerűen nem tudnak annyit lopni, hogy ne tapsvihar kísérje a munkájukat !!
Ez az ember fogyatékosokkal foglalkozik! Miközben ö maga is fogyatékos!
Nem , nem, "a hiba nem az ön készülékében van"!
Az, hogy most meg
zöldszem
@Papuska1: Sokan dolgoznak ??
És hol B+ ???
Milyen nagy gyár jött ide mostanában ???
Közmunkában?!
A közmunka és a segély közt szerinted mi a különbség? 2 utcával odébb kell menni érte. Érdemi munkát egyik se végez és mindkettőt mi fizetjük. Egyetlen célja a munkanélküliségi adatok kozmetikázása. De ha szerinted meg lehet élni 50 ezerből, akkor mesélj róla!
Amúgy meg sok-sok százezer ember melózik 100 ezer alatti havi fizetésért.
Szerinted mi a mennek az adókedvezménnyel?
Az adókedvezmény igazán annak jó, aki tudja érvényesíteni. Az ország jó része nem tudja érvényesíteni.
Az szja csökkentése mennyit jelent annak, aki 70-80 ezret keres? A 48 ezerről ne is beszéljünk. Az egykulcsos szja-val a gazdagok évente milliókat spóroltak meg. És a minimálbéres???
Gyurcsány elbaszott kormányzása a gazdasági válság 6%-os GDP visszaesésével is évi átlag 2.4%-os növekedést produkált..nem sírom vissza a szocikat..de Viktorék évi 2.2%-ot hoztak az unortodox gazdaságpolitikával...válság nélkül...8 ezer milliárdnyi Unios forrás mellett..
6 éve a Fidesz van kormányon, ebből 4 2/3. Egy tollvonás, és vissza adhatta volna az általad említett Gyurcsány megvonásokat! Miért nem tette? Bevezetett vagy 40 adót, megadóztatta a minimálbért. Az IMF hitelt lecserélték!
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/eloredolgozott_az_akk_a_dollarkotveny-kibocsatassal.196712.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201512
index.hu/gazdasag/2013/02/12/dollarkotveny_3_25_milliardot_adtunk_el/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201512
Vajon mikor lejárnak ezek a dollárkötvények (amiknek ugye még árfolyam-ingadozósa is van) és vissza kell majd fizetni, akkor is ilyen fasza lesz minden ???
Eltapsolták a MANYUP-ot!
Államadósság! Nézd meg: kepkezelo.com/images/oouhbfaxaa2a9umcbiq0.jpg
Most pedig köpj fel, és állj alá!
Egyre jobban élünk, (már aki) látszik is a zsíros pofájukon, nem beszélve Orbán lassan a tökére lógó hasán.
zöldszem
@Papuska1: Még egy pár mondat!
Igen végül is hazánk a korlátlan lehetőségek országa!
Egy nap megfeszített munka nélkül lehet valaki! milliárdos:www.parlament.hu/irom37/18470/18470.pdf
Leggazdagabbról kár beszélned!
Mit gondolsz egy falusi gázszerelőnek összelapátolnának 25 milliárdos vagyont 5 év alatt ???
Miközben Orbán barátja meg havi bruttó 1,7 millióból "csöveskedik" ???
Egy felmérés szerint 2014-ben a világ második legkorruptabb embere Orbán !
Alkalmatlan, korrupt társaság, Orbánostól, Gyurcsányostól...
Az ország meg közben kiürül...
De, Te csak tapsolj nekik, csak néha töröld meg a szádat a nyáltól,és a ...
Ha majd kibújsz az Orbán seggéből, nézz szét a Világba, látni fogod, hogy Kelet-Európa éllovasából, legfejlettebb szoci országból, a legvidámabb barakkból, ma Európa mélypontja vagyunk!
zöldszem
@Slade: "Az, hogy most meg"... nélkül!!! -:)))))
Papuska1
@zöldszem: Most nagyon könnyű válaszolnom. Tegnap hozták nyilvánosságra az Unióban, Brüsszelben az új gazdasági adatokat. Csak néhány belőle: GDP emelkedés 2,9% Az ipar teljesítményének emelkedése 10,4% Munkavállalók számának emelkedése (közmunka nélkül) 2,5 % és sorolhatnám. Nem mi mondjuk, az Unió. Persze vannak "menthetetlenek" akikről tudomásul kell venni. hogy nem tudunk mit kezdeni velük, a rájuk fordított pénz nem jön vissza, kidobott pénz. Ők sem halnak meg, de csak annyit kapnak, hogy alap szinten életben maradnak. Önhibájukból haszontalan emberek támogatása ezen túl kidobott pénz. (Más a helyzet a betegek, fogyatékosok esetén. Az is igaz, hogy vannak infrastrukturálisan és kulturálisan annyira elmaradt térségek, amikről lemondott a kormány. Oda, ahol másnapra mindent ellopnak, nem lehet cégeket vinni. Onnan sajnos el kell szökni, aki akar valamit magától. Ez van! A másik Budapest, amit az Unió a legfejlettebbek közé sorolt. Ez az egyetlen ilyen régió az országban. Eddig egész Pest megye hozzá volt kötve.Most ezt próbálják megszüntetni. A fővárosba történő beruházások után nem támogatást kapunk, hanem fizetünk utána. Ezt nem Orbánék döntötték el, ezt az Unió! Mivel a főváros, az esetleges veszteségek ellenére muszáj oda is pénzeket adni. Ez természetes. Ugyanakkor a régi volumenben mégsem jut így pénz. Egyébként örülnie kéne a fővárosiaknak, hogy Béccsel, Münchennel, Kölnnel van egy gazdasági szinten a mutatók alapján. Így a fejlesztések a vidéki nagyvárosokra összpontosulnak. Az Unió elvei miatt ide a leggazdaságosabb fejleszteni. Egyébként néztem a Gyurcsányi időszak Unió által korrigált számait. Szinte mind előtt mínusz van. És ezek nem az adósság emelési számok! Azokon akár kétszámjegyű plusz is van. Ismétlem, az új gazdagok megsegítése a gazdaság érdeke, és nem az ellenfelet segíti a világ egyik kormánya sem! Szóval a számok teljesen mást mondanak, mint amit Te!
Papuska1
Miután átnéztem a cikkeket, kivételesen egy Propeller cikket ajánlok , bár nem minden adatot közölnek a lényeg benne van!
propeller.hu/itthon/3191560-statisztika-szerint-9-szazalekkal-nott-gdp
Aki Én
@Papuska1: 10:26
Nagyon leegyszerűsítve, minden előzményt figyelmen kívül hagyva, kettős mércével mérve igazad is lehetne. De mégis, ez az írás olyan fokú tájékozatlanságról tanúskodik, hogy vitázni sem érdemes vele.
Papuska1
@Aki Én: Szerintem a két külön oldalon állók közötti vita minden eszközét kimerítettük. Én az én igazamban hiszek.További szép napot!
libellle
@Papuska1: péntek, 10:12 Realisan kellene a növekedést látni. Miután a reccesio után amibe viktor vitte az országot, a nagy terveivel, még mindig nem értetek a minuszból a nullához. Ezert a képzelt növekedés kizárólag a minuszból való. Mert a nagy növekedés ellenére még mindig BOVLI az ország besorolása. Az EU ugy is nyilatkozik, hogy Magyarországnak egy mintagazdaságnak kellene lennie ennyi EU-s segitség után. Ès mintagazdaság???
panellproli
Ez is egy nemzeti vízfej lenne mint a KLIK ,természetesen minden pénz lenyúlva, a benne gürizők rovására. Egyébként nem meglepő. Ez a szarházi banda mindent családi vállalkozásban képzel el, és minden vagyont úgy kezel mint a sajátjukat.Erre a felhívás az volt amiko a főG. bejelentette a Seuso kincsek kapcsán hogy megvan a családi ezüst! Azóta a szeme se áll jól bankvezér is csak a saját kedvtelésére vásárolja a Tiziano-t a fegyver és érem gyűjteményt, és a műemlék ingatlanokat. A nagy G meg építi a kisvasutat,mert gyermekkorában nem volt mivel játszani a faluszéli putriban
volvós
Igy könnyü lesz a saját 2 ( elsö ) lában is megállni -
soljanka
@eszegfu: Azért ne "dolgozzunk" fals infókból. Résöl 18 éves kora utántól tanulja a turizmust - az egyetemen ezen a szakon végzett. Utána dolgozgatott nagynevű cégeknél, majd ment a svájci elit iskolába. Lassan 10 éve ezt tanulja, több nyelven beszél.
Tehát a végzettségével nincs is baj.
A gond ott van, hogy vannak ilyen talpnyaló, szervilis barmok, mint ez a szervező fickó is, aki nyilvánvaló nem szakmai tudása miatt hívta meg a kisasszonyt meg Vajnát.
eszegfu
@soljanka: Tulajdonképpen u.arról beszélünk, csak Te más oldalról közelitetted meg. Igazából ugye feltételezzük a tudását, mivel több nyelven beszél és évek óta tanulja a szakmát. De ahhoz nagy "merészség" kell, hogy elvállalja M.o. turizmusának vezetését...szerintem. Nem akarok én könnyelmü következtetéseket levonni... de azért mindig eszembe jut egy vendégkönyvbe beirt 1-2 mondata, ill. a fogalmazása és betüinek "kinézete". Az meg, hogy ez a tulbuzgó "mocsing" meghivta... lehet, hogy nem tehetett mást... Jóhiszemüségemet viszont egy kissé gyengiti, hogy el is fogadta a meghivást. Azt hiszem majd csak "nyugtával dicsérhetjük a napot"...
soljanka
@eszegfu: Szerintem teljesen ugyanarról beszélünk. Én csak arra reagáltam, hogy 2-3 évet írtál a szakma tanulására.
Ne essünk bele a másik oldal hibájába, hogy nem pontosítjuk a dolgokat csak azért, mert nem kedveljük az épp kritizáltat. A tény, az tény.
Papuska1
@libellle: Nem igazán világos a dolog. Az államcsőd előtti állapot 2008-ban volt, akkor még Orbán javában ellenzéken volt. Ezt követően az ország szuverenitásáért cserébe kaptunk egy IMF hitelt, aminek az ára egy csomó nyugati tőke kivitele és majdnem nyugdíj és közszféra bércsökkentés lett. Ebben a helyzetben vette át Orbán a kormányzást. Ezt követően sikerült kivédeni az IMF folyamatos beavatkozását. Előbb megállt, azután csökkenni kezdett az államadósság (igaz nem sokkal, mert visszafizetni majd az unokák fogják) lassú csökkenése. Előtte átlagosan 10%-al nőtt az adósság. Minden viszonylagos. Négy szintet javult az adósságszolgálat besorolása. Ez már nem a bóvli, de még nem a befektetésre ajánlott. Ugyanakkor jelentősebben nőtt az adósság fedezeti biztosításunk kamata, ami nagy pénz. Minden esély meg van, hogy néhány hónap múlva bent legyünk a befektetésre ajánlottba. Hosszú évekre nem, hogy 2% alá de 2% körülire esett a hiány. A franciáknál 7%! A legtöbb környék beliu államban is magasabb. Nem tudok olyat, ahol ez nincs! Az egész látásmódotok ott bukik meg, hogy vakon hisztek a nyugatnak. Annak a nyugatnak, aki 1939-ben durván odadobott bennünket Sztalinnak, és minden kíbnunk, bajunk és az Ő gazdagságuk ebből fakad. Azután még azt is el akarták hitetni mindenkivel, hogy mi vagyunk a hibásak, hogy Hitlert választottuk. Hát a nekünk ajánlott Sztalinnál jobb volt, ha nem is sokkal, de ezt akkor nem lehetett látni. A nyugat nem szeret bennünket! Ezer éve vagyunk "rossz helyen" számukra! Nem csak mi, majdnem az egész közép-Európa! Ezt veszik észre sorra a szomszédaink is! A nyugat semmit nem ad ingyen! A szuverenitásunk kell cserébe, és a rabszolga munka a nyugati negyede bérért! Nagyon melléfog aki hisz a nyugatban, ugyanakkor most ott kell lennünk az Unióban! Ezt én is így látom. Ugyanakkor az unió nem lehet a bürokraták szövetsége kelet-közép-Európa további alárendelt sorban tartására, kiszipolyozására! És itt már nem csak rólunk van szó. Tessék végre látni is!
eszegfu
@soljanka: Egyetértünk! Most is u.ugy beleestem a hibába, mert nem vettem észre a lényeget: nem 2-3 évről, hanem kb. 10 évről van szó. Kösz., a "pontositást"! Legközelebb próbálok jobban odafigyelni.
libellle
@Papuska1: Egyszerüen megvagyok döbbenve ennyi összehordott értelmetlen, butaságon. Azt gondolom semmi de tényleg semmi értelme a te beirásodra válaszolni. Nem nagyképüségböl de, definitiv nem egy ligában vagyunk ami az értelmi szintet illeti. A tied valahol 1965-ben beragadt. Sorry de semmi más pozitivot nem tudok abból a sok butaságból amit leirtál kivenni.
volvós
@libellle: 19:42

Kérlek bocsásd meg a troll elvtársnak ...
Aki Én
@Papuska1: 16:34 Nem a meggyőződéssel van baj, hanem annak ténybeli alapjával.
Úgy látom próbálnak veled türelmesek és intelligensek lenni, de amikor valaki az egyértelmű mutyit, hazudozást, tolvajlást, dilettantizmust védi, azzal nem megy. És nem erről az egy esetről beszélek, hanem úgy általában az önkéntes és minden valós alapot nélkülöző kormányvédelmi rendszerről.
De itt egy nagyon egyszerű, érthető (akár félre is érthető, de te majd megmondod) hír, ami hűen tükrözi a mai magyar ügymenetet:

propeller.hu/itthon/3192113-18-millioert-vett-tularazott-iphone-okat#v1537547
pbalage
én az ország egy rendkívül súlyos problémájának érzem, hogy papuska1-en kívül létezik még papuska2, papuska3, papuska4 ... papuska1320583 is.
volvós
@pbalage: 8:40

Ezek a lények csak beépitett, fizetett troll elvtársak...
Mint az UFO-k, ész és értelem nélküliek !
Papuska1
@Aki Én: Egyáltalán nem állítom, hogy nincsen olyan ember a FIDESZ bizonyos politikai köreiben, aki nem csak az ország érdekeit, de a saját zsebét is nézi. Megítélésem szerint Ők vannak kevesebben, és ha ez kiderül róluk, hamar eltávolításra kerülnek ezekből a pozíciókból. Ugyanakkor a gazdaság átszervezése, és a politikai hatalommal teljesen normálisan együtt járó gazdasági dominancia megszerzésére tett lépések egy kapitalista társadalomban teljesen normális bizonyos szinteken, ahol ezt az adott politikai hatalmat megszerző kormány megteheti. Ez a gazdaság egy sajátos és szűkebb része nyugaton, de nálunk, mivel a privatizációs tulajdonviszonyok kialakulása most folyik teljesen természetes. Ha nyugaton változik a politikai "szín" ez ott is megtörténik. Persze ki veszi észre például Németországban, ahol 42 éve ugyanaz a politikai erő vezeti az országot. Mikor Ausztriában az eddig az ország létrejötte óta kormányzó baloldalt megverte egy mérsékelten jobboldali párt, össznemzeti hisztéria tört ki pont emiatt, úgy hogy Haidert hamar meg is buktatták. A nyugat politikai életében viszonylagos állandóság van. Ezt szolgálja ki a politika (és viszont). A mi példánk tette lehetővé, hogy egyre több Európai országban éled fel a konzervatív oldal, bár a történelmi hagyományok miatt ez csak a miénknél sokkal kevéssé igazán jobboldali. De itt is kíséri ezeket gazdasági mozgás. Nem az egyszínű szocializmusban vagyunk már, ami a Szovjet befolyású államok mellett nyugat egy jelentős részét is jellemezte. Vége a jóléti demokráciáknak. Az egyenlősdi nyugaton is egyre kevésbé működik. Az emberi természetből adódik, hogy az erősebb, nagyobb tudású fölébe kerekedik a gyengébbnek, a butábbnak. Nem magyarázom tovább! Az általad felvetett terület az, amihez a legkisebb köze nincs a kormányhoz. A harmadik hatalmi kör, a bírói hatalom független jogterület és nem tartozik a kormány hatásköre, irányítása alá. Elég hangosan jajveszékel emiatt a kormány is, mert számos érthetetlen ítélet születik...
Aki Én
@Papuska1: Egy olyan esetet említs, ahol eltávolítottak valakit.
A többire csak annyit, hogy inkább az ősrobbanásig kéne visszamenni, hogy a mával ne is kelljen foglalkozni.
Mai hírek:
-Milliárdok közpénzből a stadion gyepének fűtésére.
-Nyers műbeles virslit kaptak a gyerekek a kórházban.
Nincs több mondandóm olyan elvetemült gazembernek, aki ezeket csak megpróbálja megmagyarázni a volt Szovjetunióval. Qrvára felháborít az ilyen korlátolt hozzáállás!!!
kukac50
Amit Orbán központosít az úgy szar ahogy van!
A Földet eladják mert az állam rossz gazda!
A Klik meg a központosított háttérintézmények nem tudják ellátni a rájuk szabott munkát.
Az EMMI is képtelen megoldani az egészségügyet és az iskolai problémákat,
Orbán üljön a kerekasztal egyik oldalán és tárgyaljon a tanárokkal és a képviselőjükkel.
Másnak úgysincs lehetősége bármit is változtatni jó irányba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.