Pukli Istvánt, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját ügynöknek, a március 15-i ellenzéki tüntetésen általa bejelentett ultimátumot pedig bolsevik diktátumnak tartja Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, aki a 168 Órának nyilatkozott.

Németh Szilárd volt rezsibiztos a lapnak azt mondta, szerinte „olyan csata zajlik, amit a kormány fog megnyerni", ráadásul szerinte "már az egész ló kilóg", a tanárok tiltakozásának pedig "semmi köze sincs se az iskolához, se a közneveléshez, se a pedagógiához. Nyílt politikai zsarolás, igazi bolsevik diktátum. Ennek hallatán még Lukács György vagy Szamuely is megnyalná mind a tíz ujját” – mondta Németh Szilárd.

Bolsevikozta, ügynöközte, sorosbérencezte a tanárokat Németh Szilárd

Hozzátette, őt nem lehet meggyőzni arról, hogy pártatlan szülők szervezték a diáksztrájkot, a tüntetésen pedig egymást taposva tolongtak az ellenzéki politikusok meg a Soros Györgyhöz köthető hálózati aktivisták. Úgy véli, a Teleki Blanka igazgatója, Pukli István is direkt marketingként nyomja a politikát az iskolában, ráadásul szerinte „Pukli úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök”.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ezzel már csak a legostobábbakat lehet etetni elvtársak, akik ünnepnapon is képesek megjelenni és tapsolni egy elmebetegnek elvtársak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Ezzel már csak a legostobábbakat lehet etetni elvtársak, akik ünnepnapon is képesek megjelenni és tapsolni egy elmebetegnek elvtársak.
javit
Rezsibiztos az rezsim-biztos.
Nagy elme ha megszólal !
Még kupakos Lajos Debrecenből szól egyet Főnöküket maguk rúgatják ki Par-lementjükből.
Már kezdem azt hinni ez a céljuk.
De hát akkor miért ilyen hátsó munkásan teszik?
Toby
Ne adja az isten, hogy ebben az országban az "elégedettek" összefogjanak, mert akkor nektek végetek van, mint a botnak - birkózóagyú pártnyalogány !
silber13
Egy végtelenül buta, primitív senki ez a féreg!
Sziszifusz
Miért nem reagálnak normálisan? Miért nem a megegyezés irányába haladnak ? Miért egyes személyekkel foglalkoznak és nem a lényeggel ?
Azért mert ők is tudják, hogy jogosan lázadnak a tüntető tanárok !
Elismerésre méltó emberi tulajdonság lenne az amikor valaki belátja hibáját és hajlandó beszélni a hibák kijavításáról. No itt ilyesmiről szó sem lehet.
Ezt a kormányt csak erővel lehet változtatásra késztetni.
dr. prédikátor
Megszólalt a szarkupac!!! Csak úgy bűzlik!!!
RonaGyuri
Van abban valami árulkodó, hogy ez a nagy-kupac a párt alelnöke! =))
Csizi30
Ennyire hülyének mutatni magát már nem lehet! Ez tényleg ennyire hülye!
leszúrt rittberger
Amúgy Pukli is miért nem ordította tegnap a színpadon, hogy "igen, ÁVÓ-s volt a nagyapám, bleeee, nem tehetek róla, bleee, de attól még Orbánék tolvajok".

Ennyi, és ezzel ki van fogva a Fidesz vitorlájából a szél.

Ezzel a kommunikációval szemben csak így lehet védekezni. Ha buziznak, buzi vagy, ha cigányoznak cigány vagy. És? Attól még az oktatás szar, Orbán szar, a Fidesz szar. És ezt az emberek értik, a vérfideszesnek meg úgyis minden mindegy.
Szókrakész
Igaza van.

"ráadásul szerinte "már az egész ló kilóg", a tanárok tiltakozásának pedig "semmi köze sincs se az iskolához, se a közneveléshez, se a pedagógiához."

Egyszerű a képlet.

Kérjetek bocsánatot és mehetnek is vissza dolgozni.
Szókrakész
„Pukli úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök”."

Erre most jöttetek rá???
eugen4402
Teljesen egyetértek Pukli úrral. Ilyen pasikkal nem lehet tárgyalóasztal mellé ülni, illetve nem érdemes. A baj az, hogy akár Balog, akár Palkovics kapná a házi feladatot, hogy tárgyaljon a pedagógusokkal, felhatalmazás nélkül csak időpocsékolás lenne. Nincs is köztük olyan személy, akit komolyan lehetne venni. Orbán is a nevetgélés helyett elgondolkozhatna azon, miért is kértek a tüntetők FELELŐS magyar MINISZTÉRIUM-ot... Szarabb a helyzet, mint 1848-ban.
Hofipisti
Azért egy ilyen ÁVÓ-s verőlegény kinézetű ész-kombájban annyi empátia még lehetne, hogy egy ÁVÓ-s unokáját nem pocskondiázza - főként ennyire primitív módon.
namihami
Miért bántjátok, piszkáljátok ezt a drága embert?
Hiszen elég csak a róla készült fotókat megnézni és ez a fenti kép is jó példa erre, hát mit csináljon szegény?
Ennyi van a fejében (bár elég nagy), de azt mind produkálja folyton-folyvást.
Hogy égeti magát? Hiszen arra van tartva, miért várhatnánk tőle többet?
simmering73
Hány gumiszoba van a grazi "kastély"-ban? Mert sok lesz a beutalt, az már látszik.
joopapa
Ez hogy mer ilyeneket mondani, ez az ogre kinézetű trágya halom azt se tudja mi az a bolsevik diktátum! Ha ezen a tanárok nem dühödnek fel még jobban akkor csak sajnálni tudom őket!
Cicamama55
@human: Mi is úgy látjuk, hogy nagyon összezavarodott csapásokkal haladnak az árral szembe.
kakaósbögre
nos,kérdem én,mennyire tekinthető ez a teremtmény értelmes embernek?
nemjoezigy
Nyugodtak lehetünk, ez se hülyül már meg!
egyvandor
Ez a politikában elkurvult, közpénzen dagadtra hízlalt suttyó komcsizza, ügynöközi a társadalom azon tagjait akik a megélhetésükért, nap mint nap küzdenek, soha semmit nem kapnak ingyen, senki házi ingyenélő politikusok meg csak megvetéssel kezelik, sőt a függöny mögött simán kiröhögik őket.
Miközben a besúgói mentalitás teljes mértékben egybevág a fideszhorda emberekhez való viszonyával.
Nos rezsó szilánk! Ki ma a bolsevista? Ki gázol át mindenkin (pofátlanul kiröhögve azokat akik helyzetüknél fogva képtelenek tenni ellene) a többségre hivatkozva? Suttyónak álltál az is maradsz egész életedre.
egyvandor
@Cicamama55: Gorbán suttyói kitartanak. Egyikük sem bánja a zsíros, korpás, kócos hajat. Akik tehetnének ellene, megosztottak, egy részük még élvezi is a kiváltságokat, még ha csak harmad prímások is lehetnek a zenekarban. Gorbán és pribékjei gyorsan eljuttatták az országot abba a helyzetbe ahol a politikusoknak nem a társadalom érdekében kell versengeniük, hanem abban, ki mekkora nyelvvel tisztogatja a fideszhorda vezéreinek üllepét.
egyember
Ennek az embernek a képét csak 18 éven felülieknek felirattal volna szabad közreadni.
Amit mond, azt meg csak süketeknek, ők túlélnék.
Tádé
Szilárd!
Voltál már a levéltárban?
Javaslom, hogy menjél el.
Tudd, hogy a Bírkózó Szövetségnek nincs rád szüksége.
Javaslatomért nem várok köszönetet.
glorianna
Khm... azért a 168 órától cseppecskét többet vártam volna annál, h ennek a szerencsétlen barázdálatlan agyú zsírfejnek felületet biztosít. Hacsak nem elriasztó példának hozzák le az "interjút".
Törölt felhasználó
Kiváncsi leszek mekkora dildó fér majd belé egy ilyen szöveg után, ha sittre került...:) disznóvágó palinkás fejű ge...
Hellcat
Rezsi szilárd is nagyon törekszik a fényesre pucolt lámpavasért! Csak így tovább te paraszt...ha mákod van közvetlenül a qrbán mellé húznak majd fel!
zöldszem
Ez a fidesztálib 64 -es! Baz+ Szilárd, te hiányoztál az orosz órákról?
A bolsevik szó többséget jelent! Igen basszus a többség szeretné, ha el tűnnétek minta államotokba barátaitokhoz Kazahsztánba!
"„Pukli úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök”...Te! A gazdád vajon miért fél az ügynöklisták nyilvánosságától???

Olvasótársak!! Nem ennek a feje volt, a "ruszkik haza" plakáton???
kepkezelo.com/images/19tifnzh2j1bezxg656z.jpg
világlátó
@zöldszem: De könnyen lehet. Ez volt a belépője a fideszes francia négyeshez.No de azért mégis csak ő a fidesz egyik alelnöke. A rezsibajnok, birkózó, aki ha mással nem, de fajsúlyával mégis csak nyerő a pályán. Még nem tudja, sőt még elképzelni sem tudja a szerencsétlen, hogy esendőségéért a pokolra jut. Miféle ember az ilyen?
karma1
Ennek sportolo koraban nagyon komoly fejserulese lehetett... Mara se gyogyult ki belole...Ahogy elnezem azt az esztetikus fejit...:o(((
zöldszem
@világlátó: Ami érdekes, ha szétnézünk szinte csak komcsikat látunk kormányon, KISZ titkároktól az MSZMP KB tagjaiig, ugyanúgy Bencsik osztja az észt mint a 80as években, Pozsgay lassan nemzeti hős lesz, akkor ellenálló volt...
Koszlott, kopott átsminkelt komcsikkal van teletűzdelve a Fidesz, és ők "ballibsiznek", kommunistáznak!
karma1
@Kristóf Péter: Mintha Hegedus Csaba sokkal jobban megfelelne erre a posztra, sztem, dehat ebben a kormanyban szakembernek nincs helye... Hegedus is kilogna olyan doktorok mellett, mint dejcstompika, kubatov meszaros, stb...:o(((

Nagyon szomoru kep ez...
zöldszem
Szerintetek található még Magyarországon -bármely foglalkozásban- elfekvő hülye, aki még nem miniszteri tanácsadó, frakcióvezető, gazdasági bizottságelnök, kancellár vagy egyetemi professzor...?!
Jankó123
@zöldszem: Hofi azt mondta anno, hogy "Magyarországon az egy főre eső bunkók száma két fő"!
Egyszóval az utánpótlás hosszú időre megoldott.
Ellenben soha nem gondoltam volna, hogy a XXI. században az emberi hülyeségre doktori, professzori és egyéb tudományos fokozatokat adnak, diliflepni helyett!
profon
Ééééééésssss iiigeeeen ! A heti béka segge alatt díj nyertesei, megosztva, Fősperm és Szilárd.
Desischado
Nem tudom, figyeltétek e már, hogyha valami bődületes svindli van, illetve sz@r kerül a palacsintába, akkor mindig ezt a levitézlett rezsi "védelmezőt" húzzák elő? Vajon mennyiért éri meg neki ilyen ordas hülye, véglénynek lenni? Ha ránézek, az életkedvem is elmegy, olyan gusztustalanul ronda ez a förmedvény!
Tádé
@karma1: és a kézilabdás, kocsis ki ne maradjon!
Yoda69
Ha o bolsevik. akkor orban micsoda? orban egy tomeggyilkos kommunista diktator sirjat koszoruzta nehany napja Azerbajdzsanban, te kocsog idiota.
bakegya
Ennek mekkora rákosi fejet csináltatott a zorbán!!!
Yoda69
@bakegya: Tenyleg most hogy mondod nagy a hasonlatossag. Ideje lenne lerugni a nyakarol.
Cicamama55
@egyvandor: Én nem szeretem az ilyen megfogalmazást. Inkább úgy értelmezném, hogy a fejlődést mindig a tartalmas viták és érvelések utáni kompromisszum szolgálja. Az a fajta módszer, hogy csak amit én mondok az a tuti, az nem vezet előre. Egy ideig lehet hogy működik, de utána az érdekek kezdik mozgatni, ezzel megváltozik a cél, nem beszélve az ahhoz vezető útról! Mostanában pedig ez történik. Minden út végén a pénz, a vagyon, az érdekek állnak, s maga az út már nem elkanyarodik, de el is tűnik. Akik keresik az utat, azokat bolsevikozta, ügynöközte le ez a sz...i. Ennek a tüntetésnek a konkrét kirobbantói nem azt tűzték ki célul, hogy buktassák meg OV-t, hanem hogy az oktatás ügyét ésszerű útra tereljék. De ha ezeket a jelzéseket a kormány semmibe veszi, beláthatatlan következményei lehetnek, ugyanis a Fidesz alkalmi süketté vált. Csak azt hallja meg, amit akar. Erről már a 2-3 éves gyermekeket is le szoktuk nevelni, nemhogy egy országot irányítóit, döntéshozóit.
karma1
@Kristóf Péter: Most hogy mondod, ja...:o(((( Allatira odavalo mindegyik, es a politika aztan vegkepp nem kap semmilyen szerepet sem a sportban,...:o(((((
Clavigo
@Dr. Felipe: 800 ft-os órabérért..:) :) :)
eszegfu
@karma1: Tényleg sajnálatos, hogy Hegedüst 23 évi elnöksége után tették "lapátra", méghozzá annak reményében: ha Németh lesz az elnök, akkor több pénz lesz... ez nyiltan "hirdették", igy 2015. jan. végén Némethre szavaztak. 2015. szeptemberében már arról panaszkodtak -- akik a pénz reményében biztak Némethben -- hogy az "igéret a választásig szólt", ugyanis még egy huncut forintot sem kaptak. Ha jól emlékszem a 2016. a kvalifikáció éve, mert mintha VB-re kellene készülniük a sportolóknak.
karma1
@eszegfu: Meg olimpiara,... Ja, ha a birkozoszovetsegben csupa fiatal "kiralyfi" letezik, akkor annak ez az eredmenye... ("Hany eves vagy kiralyfi?" "Huszonhat!" "Es meg hiszel a mesekben"? - by Markos Gyorgy)
Tádé
Szilárd!
Megint eltévedtél!
A hajaddal együtt az e...d is elment!
Tudod te ki volt Soros felfedezettje, ösztöndíjasa?
Jobb lenne, ha pakolnál.
"Indulj az útra, és vissza se nézz!"
eszegfu
@karma1: Valahogy ugy van, ahogy irod! Eddig birkózóink többnyire sikeresek voltak...majd most, amikor esetleg fizikálisan jók, de lelkileg ez a bizonytalanság: tudják finanszirozni az edzéseiket egyáltalán?! Ez is méltatlan! Pl. a társasági adóból miért nem lehet adni bármelyik sportágnak?! Akkor legalább a sikeres sportokat lehetne támogatni!
karma1
@eszegfu: Mert a TAO elmegy a focira, a tobbit intezzek a gazdag oligarcha-tulajdonosok. ... (Mar ha akarjak szorni valamire a penzuket)
Tádé
@karma1: Szerinted rezsis-rizsás sz. tudja, hogy eddig
bírkózásban hány sportoló szerzett kvalifikációt?
Ja az elmúlt 120 év ...
eszegfu
@Kristóf Péter: Miért kellene tudnia!? Hiszen utoljára 12 éves korában látott birkózó szőnyeget, most meg "csak" a szövetség elnöke!!
Kutyuska
@zöldszem: Valószínűleg tőlük tudja rizsaszili, hogy milyen egy jól képzett ügynök.Bár Orbán szerintem ügynöknek sem volt jól képzett.
magyarbakancs
Szabadságolás volt az elme osztályról Németh úr?
Vagy nagy álmodás helyet nagy mondás kerekedet abból az okos fejéből?
Szellemi kapacitása teljes erejéből mondta ezeket a szavakat?
Vagy csak ennyire telet?
zöldszem
@Kutyuska: Az a legnagyobb baj, hogy az eredi lista Putyin kezében van!
Putyin így el eltud adni egy méregdrága erőművet is! Orbán hazaáruló! Saját és kommunista seggnyalói érdekében, eladta az országot az oroszoknak.
nezelodo
Azt gondolja ez a hájfejű, hogy ezzel a mocskolódással, amiről a megbízója képtelen leszokni, el lehet ezt intézni? Elindult már valami, ezt visszafordítani még akkor sem lehet, ha hadsereggé duzzasztják a hajdúikat.
Tádé
@magyarbakancs: ne szomorkodjál! szilikében még nagyon sok van.
Csepelen van az ország legnagyobb szennyvíztisztítója.
Ebből tisztítás előtt lehet még lehet anyagot kinyerni, forrás anyagként felhasználni.
Elnézést, tévedtem!
LOPNI!
kukac50
Ennek a kugligolyó fejűnek is lenne kitől bocsánatot kérni? pl azoktól akik kimaradtak a rezsi csökkentésből ,mert fával fűtenek! Meg milyen rezsicsökkentés az ahol a rendszerhasználati díjat sokszorosára felemelték az elmúlt 6 évben.
Tádé
Szilárd!
A kockás alsódat nézd meg jobban!
Belül vastagon csíkos!
Klinikai eset vagy!
Egyben nemzetbiztonsági kockázat is!
Miért veszed szádra a miniszterelnök, pártelnök urat és sorosozod le.
Ezek után jó lenne, ha nem vennél tartós tejet.
Kutyuska
@zöldszem: igen, ez az igazi gyarmatosítás, amit a ruszkik csinálnak velünk. Ez ellen érdekes módon a sok birka békemenetes nem béget. Sőt, tapsolnak örömükben.
Röhej.
világlátó
@zöldszem: Bizonyára most többek előtt elásom magam, de már annyira nincs jelentősége ennek, hogy bátran megtehetem, én is a korabeli Mszmp.-nek voltam a tagja., amíg ki nem lépett belőlünk.Már olyan régen volt, hogy kevés emlékem maradt arról az időről. Taggyűléseinken mindig a hatékonyabb, eredményesebb munkáról a személyes példamutatásról, az élen a munkában, a kultúrában, a szabadidő kulturált eltöltésében, hallottam. A mi alapszervezetünkben ennek ellenére voltak emberi hibák , gyarló magatartásformák, emberi gyengeségek, de ezek majdnem mindig előtérbe kerültek és mindenki megkapta a maga " beosztását ". Azért ez kihatott a szakmai elismerésre is. Nekünk ott nem volt részünk mindabban a ma már mérhetetlen mennyiségű bűnhalmazban, amit összehordanak itt olyanok, mint Német Szilárd, meg a többi nagyszájú.Azt gondolom hogy a miniszterelnök ünnepi beszédébe foglalt " gazdaállat " hiányában elhaló szocialista eszmerendszer maradékát babusgató egykori baloldaliak, akik amúgy is kihalnak mint a levelét elvesztő fák gyökerei, még azért élnek. Nem kívánnak új Kun Bélákat, Szamuely Tiborokat, új Kádárokat, de úgy gondolom a világ népessége, éljenek is azok Európában, vagy bárhol, magukban hordozzák a korabeli utópista szocialisták gondolatait, amit a kapitalizmus kifejlődésekor Marx és Engels újított meg és adta tudtára a világnak a kommunista kiáltványt. Ma ezt kevesen tudják. Szitok szó lett minden, ami alig harminc éve még egy társadalom élete volt. Mi tette tönkre, kik tették tönkre? Ez hosszú. A mai magyar nemzetállam új arisztokráciájának, ipari - szolgáltató moguljainak, milliárdos agrárbáróinak és a társként napról napra egyre közelebb férkőző történelmi egyházak vezető bíborosa, püspökeinek együttese új társadalmat , új országot épít ki magának . Csakhogy ezt már ismerjük.
Semmi új nincs ebben, legfeljebb a módszer rafináltabb, ettől aljasabb. A legmélyebb mélységig elpusztítani a szocilista , liberális gondolatokat, újra a tőke / hazai / és a munka ...
JAJMÁR
Hát persze, hogy a Pukli egy jól képzett ügynök. A magyar közoktatás és a nép ügynöke. Ráadásul nincs is egyedül.

A rezsisziszi eddig azt hitte mindenki más hülye, de rá kell ébrednie, hogy ő a helikopter :)
világlátó
között feszülő kényszer állapot kialakulása a cél. Ehhez kell a " nemzet " mint legfőbb szentség, ehhez kell az egyeduralom, a parlamenti túlsúly, az alkotmánybíróság bólintása, az igazságügyi szervek totális együttműködése, néhány gátlástalan magyar alattvaló, mint a fidesz alelnökei, ehhez kell néhány miniszter, aki részben félelemből, részben az egyéni haszonszerzés kimondott céljával kollaborál ezzel az egyeduralkodóval.Mindehhez kapóra jött a népvándorlás legújabbkori szörnyűsége, ami kiváló alkalmat teremtett a félelemkeltésre, a gyűlöletgerjesztésre. Ez bejött !! A mai állás szerint, esély sincs a váltásra. Félő 2018.-ban sem lesz.A kényszer pedig nagy úr. Egyre többen hódolnak be a hatalomnak. Egyszerű okokból. Élni kell, lakni kell, gyereket nevelni kell, elő kell teremteni az öregkor létfenntartó fedezetét.
A nemzeti ünnep itthon a borzongásé volt. Határainkon kívül pedig üde és tiszta, ünnepi hangulat. Ez a hatalom a félelem, a védekezés okkal és ok nélkül , a fenyegetés sötét leplével borította be az ünnepi lelkületet.
A Pukli úr harsány felszólítása hideg borzongással töltötte el a hallgatóságot. Emlékeztetett Orbán Viktor egykori bátor/vakmerő felszólalására . Akkor is beleborzongtunk.
Kíváncsi leszek a szónok sorsára, további életútjára. Arra is, lesz e elég erős kollegiális védelme.
Kedves @zöldszem. Én mint volt párttag , azóta sem váltam egyik hazai pártnak tagjává.
Azt sem mondom, mit sokan rettentő büszkén vallanak, hogy " soha nem voltak tagjai semmilyen pártnak ".. Vajon ők akkor hová tartoztak? Hol ide, hol oda, ahol éppen süt a nap? Ez persze nem ítélet. Nem a párttagság teszi az embert emberré. De látod, mégis fedezetül szolgál a gonoszság kifejlődéséhez. Így volt ez 1917.-ben, nálunk az 50.-es évek elején Rákosi alatt. Az elvakult, utolsó csepp vérig elkötelezett , ész nélkül tapsoló, párttagok , az igért koncért milliókat elsíboló és a pártpropagandát finanszírozó gazdasági háttér erők együttese juttat országokat rossz pályára.
hetöndöe
@A Tündik bündije: A nemzet ogréja.Ez kurva jó!:-)))))

Amúgy az államosítás megszállottjai beszélnek bolsevikokról?Ráadásul tele vannak volt ügynökökkel.:-)
Ez a Soros bérencezés is már annyira szánalmas.
nezelodo
Nem szeretnék most Orbán közelében lenni, sem azok bőrében, akiknek bűnéül rója fel a saját diktátumának következményeit. Hol lapít a Hoffmann párttitkár elvtársnő, meg a Czunyiné? Hol vannak azok akik a parázsló tüzet olajjal locsolták, mert azt hitték a hatalmi szó olyan mint pár éve volt?
Vajon hányan szeretnék most ott befogni a fülüket, és hányan rettegnek, hogy elrugdalják a húsosfazék mellől? Mert ne gondolja senki, hogy a döntéshozó most lapogatja a csicskásai hátát.
zöldszem
@világlátó: Nem Te vagy az egyetlen. Ezekkel a hajdankori Mszmp-Kisz huszárokkal az a gond, hogy még mindig hátra felé mutogatnak. Sokan nem tudják lezárni a múltat! Ami volt el kellene felejteni! Addig amíg ezt nem zárják le, nem lépnek tovább, nem lehet újat építeni. Nos van akinek sikerült, többek között neked is sokaknak másoknak is. Ami ellen 26 éve fellázadtak, ma két pofával zabálják, mert az Orbán szájából folyik! Megjegyzem, én soha nem voltam egyetlen párt tagja, szimpatizánsa!
Az a baj, hogy azok mocskolják a letűnt korszakot leghangosabban, akik a Kádár rendszer kiszolgálói voltak, a párttitkárok és az ő leszármazottjaik, akik most ott ülnek a kormányban. Nem a szocializmust sírja vissza az emberek többsége, hanem a munkahelyeket, az egészségügyi ellátást, lakást, ingyenes oktatást akár az egyetemig, stabil megélhetést.
Az elmúlt 25 évben ha csak fele annyira tudtak volna élni a hatalmukkal, a külső segítséggel, mint Kádár, akinek Moszkvából dirigáltak akkor már leköröztük volna Ausztriát! És nem azt mondaná ma kuszaszem, hogy 30 év múlva utolérjük.
"A szocializmusban mindenki lopott, még is volt minden, ma senki sem lop, még sincs semmi"
A szabadságunkkal, az Eu-s pénzekkel nem tudtak élni politikusaink! És erről nem a régi rendszer párt káderei tehetnek. Csak egy kis ízelítő!:
"Csatlakozásunk óta végig haszonélvezői vagyunk az EU költségvetésének. 2011-ben 4,4 milliárd euróval, azaz 1300 milliárd forinttal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk!
Magyarország éves kiadása 2011-ben 15 ezer milliárd forint! Ehhez képest 1300 milliárd az amit kaptunk! Magyarország (2014-2020) EU költségvetés alapján az eddigieknél is több támogatásban fog részesülni! (ennyit a külső segítségről)"
Itt a teljes cikk!
vanholnap.hu/mennyit-fizetunk-be-es-mennyit-kapunk-az-eu-tol-az-ellenseg-nem-kulfoldon-van/
zöldszem
@világlátó: Nem büszkeségből mondom, hogy nem voltam páttag. Apum ellenben az volt, nem töltött be magas pozíciót, de tag volt!
Nem éreztem vonzalmat ahhoz, hogy KISZ tag legyek. (mert korban inkább az lehettem volna)
Ezidáig mindig programra szavaztam, volt amikor a Fideszre, de a legutolsó "program" folytatjuk, na ez nem nevezhető "programnak". Ma meg olyan egy szavazás mint egy nyilvános wc. Benyitsz és próbálod eldönteni, melyik a kevésbé szaros. Tovább megyek, maholnap már ezt sem lehet eldönteni.Képtelenek vagyunk egy, viszonylag tisztességes, szakértői, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni. Vissza térve a párttagságra. Semmi baj,ha valaki hisz egy eszmében, az sem baj ha ahhoz hű marad. Kel lenni ilyennek is. Illetve az sem baj, ha ráeszmél, hogy eddig úgymond "tévedésben" élt. De akkor ne váltogassa!
Nézzük Orbánt! Kezdte KISZ-sként, majd liberális, volt ugye, a Liberális Internacionálé alelnöke 8 éven át, református majd hithű keresztény, demokrata. Ma már illiberális! Ha sokáig jár keletre lehet, hogy nem sokára ortodox.
Persze lehet, hogy egyes dolgokról másként vélekedünk húsz évesen, mint negyven évesen.
Na de ennyire?
Akkor még hit benne, hogy ne lopj ma már nem, akkor még nyugaton volt helyünk, akkor még nem leszünk Putyin pincsik, az oroszokkal való lepaktálás hazaárulás...á, nem is sorolom.
Na ez a gerinctelenség!!!
világlátó
@zöldszem: Jól látod. Az igazi félnivalónk éppen az, hogy a mai magyar társadalom java tanácstalan, kiábrándúlt, perspektívátlan, nem látja a saját jövőbeni sorsát akár csak 5 - 10 évre előre. Hogy lehet akkor a CSOK nevű hitelre gondolni is. Hogy lehet ekkora kockázatot , három gyereket bevállalni? Kik azok, akik 25 évre eladósodást bátran vállalhatnak? Még a mai " biztos " pozícióban, a fidesz árnyékában, vagy ernyője alatt élők sem lehetnek nyugodtak. A kampány pedig dübörög.Csak remélhetik a hitelt felvevők, hogy a sorsuk nem a devizahitelt felvettek sorsa lesz. A megélhetési bizonytalanság, a gyerekeink jövője, / az én unokám 24 éves és mindjárt hatodéves / az öregség és a családi, egyéni költségvetés átstrukturálódása összhangja iránti aggodalom , a szűkebb és a tágabb környezetünk veszélyei, gondjai, mind kihatnak a mindennapjaink hangulatára. A hírekből csak a dráma és a tragédia, hallik. Már nem is tudjuk milyen csatornát válasszunk.
Összefoglalva. Az ország mindennapjait tönkre tette ez a kormányzat. Egy új önálló nemzet létrehozása ma már nem úgy megy mint a függetlenségi - szabadságharcok idején, bár már akkor sem ment, hiszen Rákóczi sem, később Kossuth sem tudta megvalósítani a független , szuverén Magyarországot.
Orbánnak sem sikerül. De amíg próbálkozik, lepusztul az ország, gazdaságilag de morálisan is.
zöldszem
Nézd én úgy érzem, az hogy "függetlenek" legyünk annak esélyét az elmúlt 26 év vezető politikusai "eljátszották". Akkor sem túlzok, ha azt mondom az utolsó 6 év az előzőeknél is "játékosabb" volt. Ha az eddigi EU-s pénzek mellett, nem sikerült a gödörből kimászni, megerősödni, a még hátra lévő 4 (de lehet 2) év alatt lehetetlen lesz!
CSOK, őrültség belemenni.
De kevesen is felelnek meg neki. Előfinanszírozni, + 10 millió hitel+ 3 gyerek kész öngyilkosság. Most megszavazták a NOK-ot! CSOK-NOK- a vége KOPP! SOKK!
26 éve válságos az oktatás az egészségügy!
Közbiztonság, olyan nincs!
Az ország,(bár kozmetikázzák) töménytelen EU-s pénz ellenére bóvliba sorolva!
A bérek lassan tíz éve semmit nem változtak! Pardon 5000 ft! marha sok?! Na nem a Matolcsyéra gondolok! 50 ezer forintér lehet, 8 órában dolgozni! 50 ezer? 15-20 évvel ez előtt is elég xar keresetnek számított!
Európai vezető, szinte be sem teszi a lábát hozzánk!
Elkeserítő, és van, aki tapsol neki, hogy kifosszák. Minél többet lopnak Orbánék, ők annál hangosabban bégetnek !
világlátó
@zöldszem: úgy látom mi ketten jól elbeszélgettünk. Bizonyára kevés útszéli hangot ütöttünk meg.Nagyobb lenne a " közönségünk, ha néhány keresetlen szóval, amúgy kocsis tempóban gyaláztuk volna a vezető politikusokat, vagy néhány volt komcsilibsi kormánytagot.
Azt hiszem, a konszolidált stílus jobben megfelel mindkettőnk izlésének. Jó egészséget Neked. !
zöldszem
@világlátó: A H24-et azért hagytam ott mert a cikkről 2 sor, ellenben az egymás gyalázása 20 sor. Mi értelme? Jó! Néha elszakad a cérna, na de mindig?
Regisztráltam a Mandínerre, na attól mocskosabb fórummal nem találkoztam!
Ha írsz egy hsz. és abban, egy politikust nem épp csodás (seggnyaló)jelzőkkel jellemzed. Jönnek a hívek, és azok téged gyaláznak. Személyeskednek!! Nem akarok, és nem is tudok belemenni abba a förtelmes gyalázkodásba. Második hozzászólásomnál ökörszem voltam.
Hányingert kaptam. Szinte nem is a cikk a téma, hanem, hogy ki tud nagyobb trágárságot írni a másik olv.társ-ról! Nos, kalózkodván ráakadtam a Propellerre, itt azért tűrhető a "hangulat" maradtam.
Jókívánságodat viszont kívánom!
evacica
Csak rá kell nézni erre az értelemtől sugárzó arcra.s mindent megértesz! Ezek vezetik ma M.o..,mert hagyjuk! Szomorú, hogy ide jutott ez az ország! Ilyen embereket mint ez a Szilárd rég a süllyesztőben lenne a helye!
karma1
@zöldszem: @világlátó: Jo volt mindkettotoket olvasni, foleg, hogy tele volt oszinteseggel, tisztasaggal, realitassal...:o)))
Asszem, itt mar a gyalazkodas, szidalmazas nem segit, mar csak meg kell majd nevezni a bunosoket, akik idejuttattak az orszagot, es meg kell talalni azokat a szakertoket, akikvol - ha maskent nem - legalabb ideiglenesen - alakulhatna egy atmeneti kormany, akik megprobalnak visszaallitani a normalis eletet Magyarorszagon... Eleve nem adni annyi hatalmat a kezukbe, amivel visszaelhetnek, eppen csak annyit, amennyivel a bajokat orvosolni tudjak. Ne legyen mentelmi joguk - erdekes, Uj-Zelandon ilyen nincs, ha valaki politikus barmifele hibat csinal, akar magan-, akar a kozeletben, akkor mindenkeppen eljaras ala vonjak, sot, az, hogy valaki politikuskent csinal valamit a torvenyek ellen, sulyosabb megiteles ala esik, mert nemcsak mint atlagpolgar, hanem mint valasztott vezeto csinalt hibat.
Bar en magam es a szuleim sem voltak sosem parttagok, de en olyan helyen dolgoztam, ahol a fonok elvtars volt, (meg sok kollega is), de nem probaltak megteriteni, nem akartak megdumalni, viszont valoban orultem, hogy volt munkam, megelhetesem, barataim, jo tarsasag es kozossegi elet a hetvegeken...
A mai politika meg a meglevo csalado kotelekeket is szetzilalta, a lazabb barati kapcsolatokat meg konnyebben tette tonkre...
Ilyen foku korrupcio soha nem volt, es sajnos lovesem sincs, hogy ebbol hogyan lehetne kivezetni mielobb az orszagot...

Mindkettotoknek legyen szep napja,...:o)))
világlátó
@karma1: Örülünk ám Neked, mert te kívülről jobban látsz minket.Segíts abban, hogy reálisabban lássuk a mai Magyarországot, a hazánkat.
Neked is legyen szép tavaszi hétvégéd !
karma1
@világlátó: Oszi,...:o))) De kivetelesen tenyleg szep volt ma... A krumpliszedes napja volt ma, holnapo vissza a munkaba, csinaljuk a lanyom hazaban a konyha- es furdoszoba felujitast...:o)))

Bar tudnek segiteni,...Amikor szimpla osszehasonlitast csinalnek arrol, hogy itt mi hogy csinaljuk a dolgokat, altalaban lehurrognak, mint akinek semmi koze Ma.0.-hoz... Nekem mindenkim ott el, csaladom es rengeteg baratom, nekem nem mindegy, hogy ok hogy elnek, mit csinalnak veluk , mennyire lesznek alarendelve a jelenlegi hatalomnak...

Megalazonak tartom, hogy aki hatalmi pozicioban van, az barmilyen modon, de foleg a median keresztul, nyilvanosan szidalmazhasson, gyalazzon, alazzon meg embereket, plane nagymuveltsegu tanarokat, felelossegteljes embereket, akiket mar regota csak a munka szeretete tart a palyajukon.
Mondjam, hogy itt milyen fontos az egeszsegugy, a szocialis halo, az idosek megsegitese tobb szinten (aki akarja, az elete vegen luxusszinten elhet, persze, nem olcson, de a jovedelmehez kepest)
Hogyan mondjam el azt, hogy egy alsosokkal foglalkozo, 28 eves tanitoneni NAPI 500 ujzelandi dollar fizetest kap??? (Ennek a 80 %-a a tiszta jovedelme). (A baratunk fianak a felesegerol van szo, a fiatal par elhatarozta, hogy a ferfi marad a sajnos beteg kislanyukkal, mert a feleseg tobbet keres, mint a ferj, aki egyebkent epuletasztalos, es az itt egy rendkivul jol megfizetett szakma, es nagyon keresett is. A kislany valamilyen maj-rendellenesseggel szuletett, 10 honaposan majatultetese volt, de mar jol van, csak fontos a jo rehabilitacioja).

Ettol nem lesz otthon senki sem boldogabb, es attol sem, hogy mi orommel fizetjuk az adot, de CSAK EGYET, nem 87-et! (Tudom, ez tulzas, de rengetegfelet, az biztos).
Hogyan mondjam el, hogy milyen fontos az adakozas, a masokra odafigyeles, hogy az 1 dollart is megkoszonik,...
karma1
@világlátó: Mindenesetre koszonom, hogy Veletek lehetek itt, - meg me'g jopar felvilagosult hsz-elovel - , mert kell egy hely, ahol megtalaljuk egymast, ahol elmondhatjuk, mit erzunk, gondolunk, mit tartunk jonak, mit javitanivalonak...

Azt hiszem, a magyar mentalitast kellene visszaallitani, ez igazi, regi, jol kiprobalt ertekeket visszahozni, hasznalni.
Akkor talan meg lehet ujra felemelkedni...
világlátó
@karma1: Mindaddig maradj velünk, amíg úgy látod, értelmesen, tisztességesen és kellő felelősségérzettel fogalmazzuk meg elsősorban aggodalmainkat, gondjainkat a közéletben.
Örömeinkről itt kevesebbet olvashatsz, mert azok a családjainkról, a saját munkasikereinkről, magánéleti boldogulásunkról szól. A propeller még mindig álnéven hagy megszólalni minket, remélhetőleg nem kerül az állambiztonság nyomozói asztalára a lista arról, ki is van az álnév mögött.Megjegyzem halkan, nem hiszem hogy a ronda beszédű, mocskolódó hozzászólások szerzőit , hanem sokkal inkább azokat fogják " elővenni " akik közérthető módon rávilágítanak a helyi és az országos problémákra, mondanivalójuk elgondolkodtat, erőt ad, lelkesít, az utcára visz. Ezek a veszélyesebbek./ szerintem de ezzel üzenek is a mocskolódóknak, mert közöttük több provokátor is meghúzódhat, akik szándékosan gerjesztenek gonosz indulatokat /
Amikor elszabadul egy vezető, személyisége és óvó, védő, környezete már szorongást okoz a kormányon belül is,akkor a demokratikus vezetői stílust el kell felejteni. Az autokrata vezető, aki a szakmájának tekinti a miniszterelnökséget, nem pedig egy kiemelkedő felelősséget, emberi elkötelezettséget, magasztos szolgálatot , a nemzet iránt érzett hitvallást, azzal baj van. Szakmája az iparban dolgozó szakembereknek, a mérnöktől a CNC marógépkezelőig, az agráriumban dolgozó gépjavítóknak, a mozdonyvezetőknek, az építőmunkásoknak stb. van.
Ezt azért írom, mert olvasom, a fiatal, most végzett diplomások a politikában helyezkednek el, mert ott biztosított a karrier és a magasabb jövedelem.Ígyaztán lehet, hogy az államtitkár helyettesség még akár szakma is lehet. De a miniszterelnöki pozíció soha.A karrier ott is csak később realizálódik, akkor, amikor azt mondja ki a hazai politikai elit, hogy a miniszterelnök államférfivá érett.Én azt kívánom, a miénk is váljék egyszer, majd, államférfivá. Persze ehhez még sok víznek le kell folynia a Dunán. Sok korrekció kell a kormányon belül ,...
világlátó
...és kívül.Talán meg kell tanulni megosztani a feladatokat és rábízni az ágazatokat a legjobbaknak, akik valóban értik, tudják, felelősséggel vállalják a feladatokat, de akik mernek felállni is, ha a feladat meghaladja képességüket.Ma a legjobbak nem vállalnak miniszteri funkciót.Mert nincs szükség a tudásukra, csak a lojalitásuk kell.Persze hogy jövök én ahhoz, hogy ilyen megállapításokat tegyek. Nem vagyok más mint egy egyszerű magyar.
A másik igen nagy baj, hogy a közéleti kommunikáció nem úgy történik ahogy civilizált országokban illő, hanem direkt szól egy iskolaigazgató a miniszterelnökhöz, a köztársasági elnökhöz, méghozzá egy tömegtüntetés közben, majd a miniszterelnök direkt válaszol és viccnek tekinti a megszólíttatást.Azt követően egy a második vonalba felemelt óriásbébi lepocskondiázza az iskolaigazgatót, sértegetve őt az ország előtt.Ez annyira durva és annyira megszokottá vált, hogy lassan oda jutunk, hogy az utca embere megbotolván egy kátyúban, prostitúcióval rágalmazza a miniszterelnököt és a kormány botlásban érdekelt tagjait.Ez nem normális állapota a társadalomnak.Itt nálunk úgy beszélnek a miniszterelnökökről, mint valami körözött bűnözőről. Az érintetteknek pedig - tisztelet a kivételnek - a szeme sem rebben. A nép ostoba, nem tudja mi a lényege a " mi szakmánknak " , egyébként is a kétharmad akkor is a miénk ha egy - két ellenzéki képviselőt kilóra megveszünk-oszt jónapot.
Nem tudom hogy van ez más országokban, de én ezt szégyenkezve látom. Hát egyáltalán nem számít miként beszélnek ott lent a népek?Igen, hallom, eddig is hazudtak a népnek.
Ez viszont párosúlt egy előző napokban a párttagok előtti nyílt / majdnem teljesen őszinte / magyarázattal és azzal a kéréssel, hogy mindenki a maga környezetében próbáljon értelmes magyarázatot adni az embereknek, mi , miért történik. Ma ez ismeretlen gyakorlat.
A nép ha nem becsüli, tiszteli a saját / legyen / választott kormányát, akkor a kormánya az erő birtokában függetleníti magát. Ezt látjuk.
Borsodi
Nem azt kell nézni,hogy mit mond hanem az,hogy kimondja,és kit képvisel.Ha csata lenne viszont nem a kormány nyerne,ebben téved.
Toby
Vigyázz, birközóagyú, erős versenyben vagy kósa-nulla lajossal !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.