Vona Gábor szerint Orbán Viktor október 2-i népszavazásán részt kell venni, nemmel kell szavazni, és a részvételre kell buzdítani. A Jobbik elnöke az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület által szervezett gyergyószentmiklósi EMI-tábor szombati pódiumbeszélgetésén közölte pártja álláspontját a referendummal kapcsolatban.

Úgy vélte, hogy az ehhez hasonló ügyekben felül kell emelkedni a pártpolitikai szempontokon. Megjegyezte azonban, hogy a Fidesz az alkotmány módosításával védhette volna meg sokkal egyszerűbben Magyarországot a betelepítési kvótáktól. Ehhez a Jobbiktól parlamenti támogatást kapott volna.

156 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ennyit vonarol. Egyertelmuen fideSS tamogato, es koaliciora is fog lepni ha a szukseg ugy hozza a magyar tortenelem legkorruptabb, es legaljasabb partjaval a fideSSzel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Nu, olvtársak, készülődik ,,vojnovics nagyvezír" hatalomátvételre. De mi köze van az erdélyi ifjaknak a mi életünkhöz? Ha vojnovicsot is ismerte volna Vaclav Havel, akkor így szólna a nyilatkozta: ,,Ha ez a két ember egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.".
eugen4402
@Horizont: Szerintem is elbacccccta!
Ezzel kárba veszett a kutyasimogatás, a novákelőd-kirúgás, meg az összes újhullámos Jobbikos látszatkeltés. A tanulság kibújt a zsákból, mint valami szög:
- kutyából nem lesz szalontüdő, ha puszilgatják, akkor se...
Yoda69
Ennyit vonarol. Egyertelmuen fideSS tamogato, es koaliciora is fog lepni ha a szukseg ugy hozza a magyar tortenelem legkorruptabb, es legaljasabb partjaval a fideSSzel.
qrfly
hogyén ménem vok meglepve???

hogyismonta 1 NAGYENBER ?? összenő ami összetartozik !!!
F_Viktor
Nem kicsi anyagi érdekből voonaa és orbány putyin EU-s szócsövei.
Komodoi
“Vona beállt Orbán mögé a kamunépszavazás ügyében”

A cikk címe hibás, a cikkíró felkészületlen.
Ugyanis először Vona követelte még tavaly ősszel a parlamentben hogy legyen népszavazás, de az Orbán akkor még elutasította, mondván hogy erről nem lehet népszavazást tartani.

Tehát a cikk címe helyesen:

Orbán beállt Vona mögé és végre kiíratta az elsőként Vona által követelt népszavazást
cs.n.
Tegnap Tőkés mondta szinte szóról szóra ugyanezt. Úgy tűnik, beindult Erdélyben is a kampánygépezet.
Komodoi
Ideje már hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely tudatában van a magyarság eredetének, azonosságának, ebben valóban rejlenek diplomáciai lehetőségek.
Vosztok
@nemfideszes: "Összenő ami összetartozik."

Nem jó! Ami összetartozik, annak már nem kell összenőnie. És a nemzet összetartozik.
papa.49
Ki gondolta hogy nem így lesz,én egyetlen percig se hittem a kondásnak, se a hazugovicsnak...
A kondás a hazugovics seggéből táplálkozik, ott született, onnan nőtt ki!!!
justhpeter
Ezt olvassa az Unió ! Orbán szövetségesre talált. Nem is akármilyenre. Most indult el a fideSS vonata Európa felől a fekete lyuk irányába.
eugen4402
A kurul-érzelmű nemzettársaink két héten belül beállnak egymás mögé tetszés szerinti sorrendben, és mondom néktek gyerekek, hogyha Attila koporsóját már megtalálták vóna, az én mesém is tovább tartott vóna. Vagy Vona? Rosseb tudja...:-)))
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"Ideje már hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely tudatában van a magyarság eredetének, azonosságának, ebben valóban rejlenek diplomáciai lehetőségek."

Én hiszek az igazi történészeknek, antropológusoknak, genetikusoknak, s nem a HírTV-ben feltűnő maguknak szakértőknek nevező politikai kalandoroknak!

Nem szeretném, hogy kötelező tantárgy legyen az Arvisura, tudom, hogy a magyarság nem a Szíriuszról származik, nem a magyarság telepítette be a Föld nevű bolygót, nem a magyar nyelv minden nyelv alapja, s nem a magyar rovásírás a legősibb írás!

DE! Ha még sokáig ugribugriztok, akkor lehet visszamenni a Szíriuszra, ugyanis keletről már ezer éve kipicsáztak bennünket, s most a hülye mélymagyarságotoknak köszönhetően Európa peremére került az ország!
Hidd el, nem kelletek még egy púpnak az ország hátára!!!
Komodoi
@F_Viktor: A hivatalos történész propaganda nem biztos hogy mindig az igazat mondja. Én azért ellenőrizném mielőtt elhiszem amit mond.
Komodoi
@Yoda69: Ez szamárság. Attól még hogy valaki nemmel szavaz, még nem Fidesz-támogató. A népszavazási kérdésben szó sincs a Fideszről, abban arról van szó, hogy külföldről kényszeríthessenek ide betelepülőket. Aki azt ellenzi, még nem biztos hogy fideszes.
laja70
A testvérek! Közülük Balog páter és Farkas Flórihiányzik! Vona is Orbán felé húzódik a baksisért.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"A hivatalos történész propaganda nem biztos hogy mindig az igazat mondja."

Az a "hivatalos történész propaganda" turpisságai az évszázadok során nyilvánosságra került volna történész körökben, míg a szélsőjobber kalandorainak motivációi egyértelmű. Úgy történelemhamisításban, mind a gazdasági és politikai összeesküvés-elméletben.
nemfideszes
@Vosztok: De amikor a "nemzetről" beszélsz ugye nem erre a két putyin pincsérre gondolsz?!
A grazi menekült, akinek sikerült a nemzetet megosztania határon belül, és határon kívül is.
"A haza nem lehet ellenzékben."
A kutyasimogató Gabika, aki még pár éve az iráni gárdát akarta a magyarokra hívni.
"Az iszlám az emberiség utolsó reménye"
nemfideszes
@Komodoi: Aki elmegy szavazni akár nemmel, akár igennel szavaz a fideszt támogatja abban, hogy érvényes legyen a népszavazás. Függetlenül attól, hogy a népszavazásnak semmilyen következménye, jogi hatása nem lesz, a fidesz jelentős politikai tőkét kovácsol majd belőle, és a választásokig biztos, hogy a mellét döngetve, folyamatosan hivatkozni fog rá, mondván az ország több mint fele mögöttük áll.
Hofipisti
A tanítvány végül is nem tagadja meg mesterét!
kkalman
Az erdélyi Magyar Ifjaknak mi a pej paripa pipilója közük van Magyarországhoz? Foglalkozzanak a saját hazájuk, Románia, dolgaival. A mélymagyar Vona meg jó lenne, ha a csutkai geczivel együtt eltűnne a balfenéken, hogy még az emlékük se maradjon itt nyomasztani az embereket.
Yoda69
@Komodoi: Ez meg hulyeseg. Senki nem kenyszerit ide egy betelepulot sem. Ezt csak a fideSS rem-hireszteli.
Ez a szavazas semmi masrol nem szol csak arrol hogy orban az adofizetok penzen egy elovalasztas tartson hogy felmerje a tamogatottsagat. Ertelmenul kidobott 5 milliard forint. Inkabb az egeszsegugyre forditottak volna.
feco fero
@Yoda69: Sok igazad van szerintem is, de inkább erre költsék, mint el lopják!
Ők legalább előre néznek és meg kérdeznek, hogy akarjuk e őket?!
wagabund
@Perwool: bocsánat, de felnyerítettem..

:-)
wagabund
..."Vona beállt Orbán mögé a kamunépszavazás ügyében"...

"a jövőmet helyre, tétre, befutóra..." mondta Vona a kasszánál... kérdés nyerő-e?
a kampány fokozódik...és ezt lovagolja meg Vona.
Nil
Kibékültek? Lehet menni haza, jurtában lakni és nyilazni
feleselek
Ez várható volt, hiszen orbán polgári köréből indult!
Összenől, ami összetartozik...!
Lackó50
Ennek az egész népszavazásnak semmi értelme. Ha ezt Vona nem veszi észre, akkor ő se különb Orbánnál. Én már ha elmegyek , juszt is IGENNEL szavazok. Ezek nem a nép véleményére kíváncsiak, mert ha valóban tenni akarnak valamit ebben az ügyben, akkor azt pár törvénnyel is meg lehetne oldani. (Úgy is szeretnek törvénykezéset játszani.) Nem ismerem el a mohamedám vallást, nem engedek mohamedán templomokat építeni, ... stb. és maguktól elmennek előbb utóbb. Hogy hova, az legyen az ő gondjuk. Én beengedtem őket, de ők a szabad mozgást kihasználva vissza fognak önként és dalolva menni oda ahonnan küldték őket. Itt egészen más áll az erőszakos szavazat gyűjtés mögött. Inkább arra kíváncsiak, hogy mennyi embert tudnak mozgósítani. Ez inkább egy "előválasztás" próbajátéka. Mert hogy ezen semmi nem múlik a migránsokkal kapcsolatban, abban biztos vagyok.
karma1
@Komodoi: Lasd be, azert az eleg ciki lenne, hogy a Stadionok Vedoszentje egy vona-otletet koppint, nem?...:o)))
karma1
@Komodoi: Erre a sziklaszilard jellemu vonara gondoltal? Ket honap alatt vajon mennyit igert be neki a csuti potrohos a tamogatasert?

index.hu/kulfold/2016/06/02/vona_orban_kiegett_csak_a_szerzesi_vagy_es_a_foci_motivalja/
Yoda69
@feco fero: Ne dolj be orban szinjatekanak. Ez a szvazas nem mas mint a pavatanc resze. Nem letezo dologrol minek kell szavazni?
Az MSZP visszavonta a nepszaazasi kerelmet miutan a fideSS eltorolte a vasarnapi zarvatartast. Sajnos. Mert most kettosbeszedu csuti taho ujra be akarja vezetni. Igaz csak deltol. De vasarnap ki megy hajnalban vasarolni?
szaboria1
@Komodoi: Ez a népszavazás csak egy felmérésre van kitalálva Orbán már rég aláírta az EU-ba a Kvóta szabályozását.
Vona meg most vesztette el azt amit eddig próbált felépíteni.
dr. prédikátor
Mégis ! Ki gondolta hogy másképp lesz???A vonyitó is meg a viktor szopkin is a náci eszméket éleszti ujjá!!!Ha ezek ketten összeállnak akkor Magyarországnak végképp befellegzett!!!Az se véletlen hogy Erdélyben kampányolnak, onnan várják a győztes szavazatokat!!!
Komodoi
@F_Viktor: Nem került volna nyilvánosságra. Ha valaki nyilvánosságra akar hozni azzal ellentéteset, lehurrogják, ráfogják hogy szélsőséges, délibábos, stb. Meg van ez szervezve.
Komodoi
@nevemnick: Nem erdélyi ifjak, hanem erdélyi magyar ifjak. Az a közük.
Komodoi
@nemfideszes: A Fidesz nem tud tőkét kovácsolni belőle, mert a népszavazás a Jobbik ötlete volt, először a Jobbik követelte hogy legyen népszavazás, még tavaly ősszel a parlamentben, a Fidesz akkor még elutasította, mondván hogy erről nem lehet népszavazni.
A nép nem hülye, emlékszik hogy kinek az ötlete volt a népszavazás, azé lesz a politikai siker.
Komodoi
@dr. prédikátor: "A vonyitó is meg a viktor szopkin is a náci eszméket éleszti ujjá"

Tudsz mondani egy ilyen konkrét náci eszmét, amit újjá élesztenek?
Perwool
@Komodoi: Szóval nem itt él, adózik az erdélyi és szavazhat?.. És ez szerinted teljesen jogos... Érdekes... Ez szerinted​ tök igazságos ugye?​ Ez a világon mindenütt így van?
Megszavazza, hogy nekünk ki legyen a miniszterelnökünk, de nem érinti, hogy az álltalunk befizetett adót, mire költi el? Bassza el stadionokra, tömi a zsebüket a strómanjainak az EU-s pénzből.
Megjegyzem, én sem kívánok beleszólni, hogy mondjuk Erdélyben a 2 magyar párt közül melyik képviselje a helyi magyarok érdekeit. Az ő sorsukról van szó, értelemszerű, hogy ők döntsenek róla.
Komodoi
@Perwool: Teljesen igazságos, mert az ő ősei is harcoltak és meghaltak Magyarországért, azzal megszerezték a jogot hogy az övék is az ország. Nélkülük nem biztos hogy a maradék csonka ország létezne. Ez mindenütt így van, Spanyolországban szavazhatnak a Dél-Amerikában élő spanyol állampolgárok, Portugáliában a Brazíliában élők, Nagy-Britanniában a máshol élők, stb.
Perwool
Ühüm... Az általad felsoroltak, melyik ország szavazhat levélben?
Mert idehaza mint tudjuk csak a határon túliak!!!
A marosvásárhelyinek semmi dolga csak belerakja a borítékba a szavazatát. Ezt alátámasztva, 2014-ben kb. 500,000 volt a határon túli kettős állampolgárok száma, ebből 200,000 szavazott borítékban. Érdekesség hogy kb. 500,000 volt az akkor nyugaton munkát vállalók száma is. Tudod hányan szavaztak közülük? 20,000-en! Tízszer kevesebben mert "egyenlőek" a feltételek. Meg ahogy Móriczka elképzeli! Vajon szerinted a Fidesz miért nem támogatja a nyugaton dolgozó magyarok borítékos szavazását?
Komodoi
@Perwool: Az elszakított nemzettestvéreink nem jókedvükben költöztek oda, hanem ők ott őslakosok, nem hagyták el ősi földjüket, tehát természetes hogy joguk van levélben szavazni. A Londonba kiköltöző magyarok viszont önszántukból hagyták el a hazájukat, ha szavazni akarnak szavazzanak a képviseleten.
nevemnick
@Komodoi: 11:37 idefigyú te népművészeti agyagedény! Azért nem magyarok, mert egy egy diktátor és a kiszolgálói, nyaloncai közé álltak. Ha annyira tetszik nektek/neked a zorbán, akkor kaparjátok ki magatoknak ceaușescut, oszt pofázzatok neki, és ugassatok bele a románok életébe. Na, húzz a 3.14csába!
Komodoi
@nevemnick: Nem tudtam hogy te mondod meg hogy ki magyar. Ezt a képesítésedet még a bolsevizmus idején szerezted?
Perwool
@Komodoi: Nem! Ha élni akar a román a szavazati jogával emelje fel a seggét és menjen el szavazni! Még én sem szavazhatok levélben aki itt és dolgozik adózik!!!
Ideje volna működtetni az összement országot! (96 éve nem történ semmi..az elcsatolt területek unios országok.)Azután, ha "eljött már a Kánaán", akkor siránkozhatunk a " régi dicsőségen, amely eltűnt az éji homályban"!
Kapcsolj el a köztévéről, ártalmas! Fanatikus Trianon függő!
Nyugi, nem sok idő kell hozzá Orbán és Vona kivezeti az országot az Unióból, hozzá csatolják Ukrajnához!(tudod az orosz hitel, és a Jobbik orosz pénzelés) Ami megmarad Trianonból, az ilyen fanatikus Trianon függök elrendezik!
Amúgy még azt megkérdezem, neked van valami magyarság mérőd?
Komodoi
@Perwool: "Ha élni akar a román a szavazati jogával"

Valamit félreértettél. A románok nem szavazhatnak a magyar választáson csak a magyarok. Te azt hitted hogy a románok is szavazhatnak a magyar választáson? Ez cuki.
Komodoi
Az Orbán állt be Vona mögé, mert Vona találta ki hogy legyen népszavazás, még tavaly k9vetelte a parlamentben. A cikk címének pont az ellenkezője az igaz.
nevemnick
@Komodoi: 13:18 írtam már, hogy minek tartom azokat az erdélyieket akik belepofáznak Magyarország belügyeibe. De, hogy értsd, idén (nem először és nem utoljára) áprilisban jártam Erdélyben. Egy magyar igazolvánnyal rendelkező, sepsiszentgyörgyi ,,polgár" a választásokkal kapcsolatban kijelentette: igaz, hogy rendelkezik a magyar állampolgársági papírral, de ő elsősorban román-székely származású és nem magyar, de akkor is elmegy szavazni: itt is áll a bál a magyarok közt, nem baj, ha ott is áll a bál.
Perwool
@Komodoi: Miért? Lemaradtam valamiről? Megváltozott a magyar államhatár Románia felé? Mesélj?
"A románok nem szavazhatnak a magyar választáson csak a magyarok."
Magyarok! Azok akiknek a magyar állam területén van az bejelentett lakcímük!
Cukorborsó, azért látom igyekszel félreérteni, amit lehet!
Anno sokan, csak a magyar útlevél miatt kérték az állampolgárságot, hogy szabadon vállalhassanak Nyugat-Európába munkát! (Ma, mivel Románia is EU-s ország, ez okafogyottá vált!) Megkapták, mert magyarnak vallotta magát, de lehet, hogy már az apja sem tudott magyarul!
Komodoi
@nevemnick: Magyarország minden magyaré, tehát minden magyar belepofázhat a saját országa ügyeibe, egy székely az nem román hanem magyar.
Nincs itt semmilyen bál, a magyarok azt akarják hogy Magyarországra senki ne kényszeríthesse rá kívülről hogy idegeneket telepítsenek be Magyarországra, ebben tökéletes nemzeti konszenzus van.
Komodoi
@Perwool: Te azt hitted hogy csak az magyar, aki Magyarországon él? Ez még mókásabb. A magyar állampolgárságot azért kérték, hogy a jog szerint is Magyarországhoz tartozhassanak.
nevemnick
@Komodoi: elcsépelt duma, hogy Magyarország minden magyaré, csak nem mindegy, hogy az a magyar miért magyar. Anyagi haszonért vagy az országáért. Amúgy érdemes lenne egy kicsit gondolkodnod az előző hozzászólásom ezen részén: ,,... elsősorban román-székely származású és nem magyar,..."

,,... idegeneket telepítsenek be Magyarországra, ebben tökéletes nemzeti konszenzus van." Ez igaz, de! ez a népsavazás nem erről szól, mivel nem ügydöntő, csak egy dologra van hatása: több milliárdra, amit elbacnak a semmiért, illetve, hogy a bagázs felmérje, hogy mekkora a támogatottsága. Nu, ezek az ,,igazi magyarok" .
Perwool
@Komodoi: Nem, nem csak az aki Magyarországon él. Lassan mondom, hogy meg értsd!
Ma-gyar-or-szági lak-cím-mel ren-del-kező állampolgár szavazhasson az ország belügyeit érintő ügyekről!
További jó "natymatyarkodás"! Készítsd az Árpádsávos zászlót, fényesítsd a bakancsodat, mosd a fekete gatyádat, de Perwoll Black Magic-be ki ne fakuljon!
nemfideszes
@Komodoi: És ezt te komolyan is gondolod? Hogy az a nép, amelynek jó része azt is elfelejtette, hogy a csuti mit hazudott kormányváltás előtt? Az a nép, melynek jó része kizárólag a kormány médiából tájékozódik vagy esetleg onnan se? Az a nép, melynek jó része 6 éve mindent elhisz, amit a csuti és pribékjei a képükbe hazudik? Szóval a nép ezen része nyílván emlékezni fog arra, hogy egy plenáris ülésen, egy jobbikos képviselő népszavazásról karattyolt több mint egy éve. De arra már nem fognak emlékezni, hogy miután a fidesz belengette a népszavazást, a jobbik hónapokon át amellett korteskedett, hogy a drága népszavazás helyett, az alaptörvényt kéne módosítani! Most pedig, hogy úgy tűnik a népszavazás akár érvényes is lehet, ismét pálfordulat és beállnak a népszavazás mögé. Az ember nem tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen, esetleg hányjon, látva ezt a két bagázst, ahogy a gyűlöletkampányban egymást túllicitálva próbálják kifogni a szelet egymás vitorláiból.
nemfideszes
@Komodoi: „Tudsz mondani egy ilyen konkrét náci eszmét, amit újjá élesztenek?”

Nézzük csak….
Mondjuk a gyűlöletkampány mindenki ellen, aki nem a csuti maffia rendszerét élteti.
Hogy mindenki, aki a NER rendszerét bírálja az kommunista, libsi (azaz zsidó) és persze hazaáruló!... és ezt a hívek a mélymagyarokkal egyetemben lépten, nyomon kántálják is.
Hogy egyes fideszhez köthető „történészek” szerint a zsidók deportálása Kamenyec-Podolszkba csak idegenrendészeti eljárás volt.
Hogy minden rosszról a nyugat és az általuk finanszírozott „kommunista” ügynökök tehetnek.
Hogy ezerrel megy a Horthy korszak mosdatása, mondván mi csak áldozatok voltunk nem pedig szövetségesek, akik buzgón kiszolgáltuk a nácikat!
Hogy köteles Laca egy nyilas hamvaival rohangál fel-alá Európában!
Hogy náci egyenruhába öltözött idióták masírozhatnak az utcákon büntetlenül.
Hogy megemlékező náci túrákat szerveznek a kitörés napjára.
Orbán Viktor: "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" … ez elég lesz kezdetnek?!
nemfideszes
@Komodoi: Miből gondolod, hogy az összes határon túl élő magyar őse harcolt Magyarországért?!
Miből gondolod, hogy a 600 ezer külföldön élő, dolgozó magyarok ősei nem harcolhattak Magyarországért?!
Miből gondolod, hogy joga van az én általam fizettet egészségügyi és nyugdíjjárulékból egészségügyi ellátást és nyugdíjat kapni annak, aki egy büdös petákot nem fizetett a magyar államnak?! Mi mért nem részesülhetünk az ő általuk fizetett járulékokból adókból?!
Miből gondolod, hogy az én adómból kell támogatni azokat a határon túli magyar diákokat, akiknek állampolgári jogon amúgy is ingyenes a tanítás, én meg fizethetem a gyerekem több százezres „nem tandíját”! Ez lenne a magyar igazság?!
Az általad felsorolt országok közül melyikben tesznek különbséget külföldön élő állampolgárok között azzal, hogy az egyik szavazhat levélben a másik nem?
Milyen jogon pofázik bele az én életembe az, aki nem itt él, nem itt fizet járulékot, adót, és főleg nem ő viseli a döntésének, szavazatának következményeit?! Én belepofázhatok az ő életükbe, főleg hogy őseim nem kis számban harcoltak és haltak meg Magyarországért? Nevük ott díszeleg az első és második világháborús emlékműveken! Ez milyen plusz jogokat is biztosít számomra a fentieket figyelembe véve?!!!
silber13
@Vosztok: Neked is mondom, amit a régi rómaiak: " Gyakran megesik, hogy az érdek a becsülettel vetélkedik " És ülföldiesenmiuát más helyen bizonygattad, hogy nem vagy egy átlagos ember, hát ide írom olyan "külföldiesen" Persaepe accidit ut utilitas cum honestate certet "
Perwool
@nemfideszes: "Az ember nem tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen,"
Nálam ez pár méteren múlik! Ez a párméter Sopronnál van. Az államhatártól keletre a sírástól nyugatra a röhögéstől folyik a könnyem Kívülről nézve, nem olyan mulatságos... de minden relatív...
Komodoi
@Perwool: Nem. Minden magyar állampolgár szavazhasson a magyar szavazáson, mert Magyarország minden magyar állampolgáré.
Komodoi
@nevemnick: "nem mindegy, hogy az a magyar miért magyar. Anyagi haszonért vagy az országáért."

Hogy állapítod meg, hogy egy borsodi munkanélküli 6 gyerekes etnikumbéli az anyagi haszonszerzésért magyar vagy az országért?

"a népsavazás nem erről szól, mivel nem ügydöntő"

De, a népszavazás az alkotmány szerint ügydöntő, tehát ha eredményes, akkor eredménye kötelező az országgyűlésre, akkor törvényt kell hozni róla.
Komodoi
@nemfideszes: A Jobbik azért követelte elsőként a népszavazást, mert akkor a kormány még nem értett egyet azzal hogy meg kell tiltani a kényszer betelepítést. Ha most már a kormány is egyetért azzal, akkor most már fölösleges a népszavazás, mert akkor bele kell írni az alkotmányba és megoldódik a kérdés.
Viszont ha már nem lehet elkerülni a népszavazást, akkor a népszavazáson az a helyes magatartás, hogy elmenni és nemmel szavazni.
Komodoi
@nemfideszes: "mindenki, aki a NER rendszerét bírálja az kommunista, libsi (azaz zsidó) és persze hazaáruló!"

Ez kapásból hazugság, mert a Jobbik is bírálja a tolvaj korrupt cionista Orbán-rezsimet, mégsem kommunista, se nem libsi.

"a zsidók deportálása Kamenyec-Podolszkba csak idegenrendészeti eljárás volt"

Nem zsidók hanem magyar állampolgársággal nem rendelkező külföldi állampolgárok lettek kitoloncolva. Külföldi állampolgárok kitoloncolása az tényleg idegenrendészeti intézkedés mindenhol a világon.

"a Horthy korszak mosdatása, mondván mi csak áldozatok voltunk nem pedig szövetségesek"

A német megszállás alatt Magyarország nem volt szuverén ország, tehát nem csinálhatta azt amit akart.

"köteles Laca egy nyilas hamvaival rohangál fel-alá Európában"

Nyírő József nem nyilas, hanem erdélyi néppárti képviselő volt a parlamentben. Ez olyan, mint amikor valaki SZDSZ-es, akkor az nem MSZP-s. A disznóság nem a hamvainak a hurcolása, hanem az hogy a megszálló oláh hatóságok nem engedik eltemetni, ami barbárság.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"Nem került volna nyilvánosságra. Ha valaki nyilvánosságra akar hozni azzal ellentéteset, lehurrogják, ráfogják hogy szélsőséges, délibábos, stb. Meg van ez szervezve."

Persze, a kutatók alapvető tulajdonsága, hogy falaznak az elődeik munkájával kapcsolatban :-) Ők pedig maradnak az árnyékban, hiába az új kutatások eredményei :-PP

Éppen a történelem kutatása az a tudományág, amely teljesen nyilvános, az eredményeket publikálják, az értékelésekben több tudománnyal szorosan együttműködnek (nyelvészektől a szociológusokon át a genetikusokig).
Tehát ez van "megszervezve", amit állítasz a kalandor ál-történészek hazugsága.

Írod:
"Ez mindenütt így van, Spanyolországban szavazhatnak a Dél-Amerikában élő spanyol állampolgárok, Portugáliában a Brazíliában élők, Nagy-Britanniában a máshol élők, stb."

Ahogyan a Spanyolországban, Portugáliában, "Nagy-Britanniában", stb. dolgozó és élő magyar állampolgárok!
Viszont a Dél-Amerikában élő, 400 éve Spanyol ősökkel rendelkező állampolgár nem szavazhat a Spanyol választásokkor, népszavazásokon!

Figyú, @Perwool: -nak annyi a problémája a levélben szavazásban, hogy
a) csalásra ad okot, ezért is lett megalkotva ez a törvény,
b) a kedvezményes honosítással megszerzett magyar állampolgárság miért jár nagyobb kedvezménnyel, mint pl. a születéssel keletkezett magyar állampolgár esetében?

Írod:
"Teljesen igazságos, mert az ő ősei is harcoltak és meghaltak Magyarországért, azzal megszerezték a jogot hogy az övék is az ország."

Az, hogy ők, a székelyeknek, a felvidékieknek ma külföldön kell élniük, azt éppen nektek, mélymagyaroknak köszönhetik!
Komodoi
@nemfideszes: "megemlékező náci túrákat szerveznek a kitörés napjára"

Mindenkinek joga van megemlékezni a bolsevizmus ellen harcoló hősi halottakról.
silber13
@Komodoi: 15:10-re: Más országban élő magyar ajkúak adózni, ha egyáltalán adóznak, azt kint a saját országukban teszik meg és kifejezetten az anyagiak miatt kérik a magyar állampolgárságot.
nevemnick
@Komodoi: 16:27 téged félrevezettek. Nem ügydöntő. Kár erőlködnöd, félrebeszélned, én nem a 6 gyerekes borsodi etnikai munkanélküliről beszélek. Lassan olvass, értelmezz, tájékozódj, oszt majd gyere vissza, de teljesen felesleges, inkább nézd az olimpiát.
Komodoi
@nemfideszes: A szavazati jog nem függ az adó és járulék fizetéstől. Ha attól függne, azt cenzusos választójognak hívják, amit a modern demokrácia már meghaladott.
Levélben az szavazhasson, aki nem hagyta el a hazáját, hanem otthon van ősei földjén. Aki Londonban van az elhagyta a hazáját, az szavazzon a képviseleten.
Komodoi
@F_Viktor: "Az, hogy ők, a székelyeknek, a felvidékieknek ma külföldön kell élniük, azt éppen nektek, mélymagyaroknak köszönhetik!"

A hazaáruló balliberális Károlyi-rezsimnek köszönhető, amely leszerelte a magyar hadsereget, fölszerelte a szeparatista milíciákat, megtiltotta az ellenállást a megszállókkal szemben és átengedte az ország területét.

www.hargitakiado.ro/cikk.php?a=MTQx
"felmerült Kolozsvár védelmének gondolata, azonban azt lehetetlenné tette a városban elhelyezett román zászlóalj és nemzetőrség, amelyet a magyar kormány szerelt fel és látott el pénz-zel"
Komodoi
@silber13: Egy magyar ember mindegy hogy miért kéri azt ami jár neki. Ami jár az jár.
silber13
@Komodoi: Magyar ember? Lehet, mert beszerez egy hivatalos papirt és ezzel feljogosítva érzi magát minden itteni dologban a beleszólásra, holott semmi maást nem tesz, mint a mellét döngeti egy kézzel, magyarságát bizonygatva, míg a másikat tartja a járandóságért, amiért semmit nem csinált!
nemfideszes
@Komodoi: Szerintem meg nem mert:
1. Nincs semmiféle jogi következménye azon felül, hogy az idiótái döngethetik a mellüket.
2. A gyűlölet és az ok nélküli félelemkeltésen semmi más célja nincs.
3. Ha elfogadjuk az Unió pénzét, akkor fogadjuk el a szabályait is, mert nem leszünk különbek azon romáknál, akik csak felveszik a segélyeket, de a törvényeket és a szabályokat már nem hajlandók betartani.
4. Egy olyan országban ahol a tudatlanság, és a gyűlölet már így is oly mértéket öltött, hogy az emberek 60 százaléka elutasít egy olyan népcsoportot, ami nem is létezik, nem nagy politikai érdem a gyűlölet és az uszítás terén sikereket elérni.
5. Álságos, mivel a letelepedési kötvénynek köszönhetően már így is több, mint 6000-en kaptak letelepedési engedélyt.
6. Álságos, mert nem kötelező betelepítésről, hanem menekültügyi eljárás lefolytatásáról van szó, azaz ha az adott tagállam nem ismeri el menekültként az érintett személyt, akkor nem tartózkodhat jogszerűen az adott országban így nem telepítik oda.
7. Képmutató és álszent, mert a fidesz és a jobbik gyűlölet politikája szembe megy a keresztény értékrenddel.
8. Képmutató attól az embertől, aki még pár éve ezt mondta:
„Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét”
9. Képmutató attól az embertől is aki még pár éve az iráni gárdát akarta behívni Magyarországra és az iszlámot tartotta az emberiség utolsó reményének.
10. Hazug, mert a kormány egyenlőséget húz a menekültek és a terroristák közé, ahogy maguk és a nemzet közé is.
11. Képmutató, mert miközben az iszlámvallásúak ellen uszítanak, sorra adnak el nagy értékű ingatlanokat araboknak… és persze Habonytól, Tiborczig mindenki üzletel velük.
12. Soha se kelljen megélned, hogy gyerekeiddel menekülve, gyakran a biztos halál elől, ilyen mértékű gyűlölettel kelljen szembenézned.
Úgyhogy még az a szerencse, hogy nem ti mondjátok meg, hogy mi is a helyes „magatartás”!
Egy...
nemfideszes
@Komodoi: Ismét felteszem a kérdést, bár úgy látom feleslegesen mert úgy sem megy át, és csak terelsz.
Ha ő belepofázhat az én életembe, úgy hogy nem is itt él, akkor én mért nem szólhatok bele ily módon az ő életébe? Milyen jogon járnak számára azok a juttatások amikért én fizetek, ők pedig nem? Nekem mennyi is jut az ő általuk fizetett járulékokból és adókból? Az "ősi földje" már nem Magyarország, akár tetszik akár nem!!! Sem földrajzilag, sem közigazgatásilag. És magasról teszek rá, hogy ez nem az ő hibájuk! Ugyanis a külföldre ment több százezer munkavállaló sem hibás abban, hogy nem akartak itthon éhen dögleni a NER oltárán!
Ezt csak a hozzád hasonlók gondolják így, és tesznek különbséget (bosszúból) magyar és magyar között!
Mikola 2006:
"Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna".
Ez a lényeg, a többi meg csak ócska süket duma fidiótáknak!
Komodoi
@silber13: Miért, az eddigi magyar állampolgárok között nincsenek olyanok, akik csak papíron magyarok?
nemfideszes
@Komodoi: "A hazaáruló balliberális Károlyi-rezsimnek köszönhető, amely leszerelte a magyar hadsereget, fölszerelte a szeparatista milíciákat, megtiltotta az ellenállást a megszállókkal szemben és átengedte az ország területét."
És még véletlenül sem annak, hogy egy nacionalista szerb lelőtte a trónörököst, és erre reagálva a német nacionalista arisztokrácia biztatására, a monarchia nacionalista arisztokrata vezetése, háborút indított a szerbek ellen, és amikor bukják az egész háborút, a nacionalista francia kormány büntetésként elcsatolja az ország, több, más nemzetiség által lakta területét. Nagy valószínűséggel, ha nem így történt volna, akkor ma is folyamatosan küzdhetnénk a területünkön élő nem kis létszámú szerb, horvát, szlovák, román nacionalistával, ha nem alakult volna ki előbb egy dél-szláv háborúhoz hasonló konfliktus.
Komodoi
@nemfideszes: 1. Az eredményes ügydöntő népszavazás eredménye a parlamentre kötelező, tehát van jogi következménye.

3. Az unió a mi saját pénzünket küldi vissza támogatásra, amit előzőleg a multijai innen kivittek. Engedd meg hogy elfogadjuk a saját pénzünket.

5. A letelepedési kötvényt a Jobbik elutasítja.

6. Arra akarják kötelezni Magyarországot, hogy idegenek tartózkodjanak az országban.

7. A Fidesznek van gyűlöletpolitikája, mert gyűlöli a Jobbikot, amiért a Jobbik igazi nemzeti, míg a Fidesz csak álnemzeti. Az ál mindig gyűlöli az igazit.

8. Vona Gábor ilyet soha nem mondott.

9. Az iráni gárdát akarta behívni az országba választási megfigyelőnek! És arra válaszul, mert akkoriban az izraeli hadsereg katonáinak százai rendszeresen sétáltak Budapest utcáin az MSZP-kormány engedélyével. Az iszlám pedig azért reménység, mert példát mutat ahogyan otthon védekezik a globalizmus és a liberalizmus ellen.

10. A terroristák a menekültek közé vegyülve jönnek Európába. Aki tényleg igazi menekült, az nem akar mindenáron Németországba és Svédországba menni.

11. A Jobbik elutasítja a Fidesz piszkos üzleteit arabokkal.

12. Akkor én nem mindenáron Németországba és Svédországba akarnék menni.
Komodoi
@nemfideszes: 1961-ben a baloldali Kádár-rezsim olyan szerződést kötött a Szovjetunióval, hogy Magyarország nyugdíjat folyósít azoknak a szovjet állampolgároknak, akik Magyarországra települnek, anélkül hogy itt fizettek volna nyugdíjjárulékot.
Ez a tipikus baloldali felelőtlenség, járulék nélkül nyugdíjat adni az adófizetők terhére.
Komodoi
@nemfideszes: Kemal Atatürk Károlyival ellentétben nem szerelte le a hadsereget, nem szerelte fel a szeparatista milíciákat, nem tiltotta meg a védekezést a megszállókkal szemben, nem engedte át az ország területét így Törökország területe megmaradt.
Magyarország területe a hazaáruló balliberális Károlyi-rezsim miatt került idegen kézre.
A Károlyi még azt az arcátlan aljasságot is képes volt megtenni, hogy a még 1916-ban a román betörést visszaverő német Mackensen tábornokot, aki nagy népszerűségnek örvendett Magyarországon, elfogatta és átadta az antantnak, nehogy véletlül részt vehessen az ország megvédésében.
Komodoi
@F_Viktor: 97-ben volt egy csazta Pozsonynál, amiről a nyugatiak tudnak, a magyarországi közvélemlény nem. Vajon miért? Azért, mert az akkori Európai Unió Magyarországot megsemmisíteni akaró egyesített seregét Árpád fejedelem vezetésével a magyar sereg legyőzte. A magyarországi történészmaffia soha nem akarta hogy ilyen dolgokról a magyar közvélemény tudjon, a nyugatiak viszont tudnak, mert ők lettek legyőzve.
Komodoi
@Komodoi: (javítás: 97 helyett 907-ben)
Perwool
@Komodoi: Figyel kicsit, ez a kettős állampolgárság érdekes kicsit! Az ország valami zűrbe keveredne és mozgósítania kéne. (mert ugye a Jobbik pedzegeti a katonaság vissza állítását)
Tekintve, hogy nincs kétféle állampolgárság, meg ugye a szavazati joggal kötelességek is járnak, értelemszerűen mindenkire vonatkozna a hadkötelezettség. Előttem a kép, mikor vonulnak be a magyar újoncok, Munkácson, Kolozsváron, Újvidéken.. Az már csak a hab a tortán, ha esetleg az egyik magyar kisebbséggel rendelkező állam lenne az ellenség. 2 sorban állnának a behívottak, egyikbe a barát a másikban az ellenség!
Nem minden aspektusa volt kellőképp átgondolva ennek a kettős állampolgárságnak. Persze nem is ez volt a cél, csak pár százezer szavazat...
nemfideszes
@Komodoi: „Ez kapásból hazugság, mert a Jobbik is bírálja a tolvaj korrupt cionista Orbán-rezsimet, mégsem kommunista, se nem libsi.”

Valóban. Szalonnácik. Akik a MIÉP romjain a fideszből nőttek ki.

„Nem zsidók hanem magyar állampolgársággal nem rendelkező külföldi állampolgárok lettek kitoloncolva. Külföldi állampolgárok kitoloncolása az tényleg idegenrendészeti intézkedés mindenhol a világon.”

Akik történetesen mind egy szálig zsidók voltak. Nyílván egészen másképpen fest emberek „vágóhídra” küldése, ha azt idegenrendészeti eljárásnak nevezzük. Főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy egyesek pont azzal akarják védeni Magyarország mundér becsületét, hogy hány Magyarországra érkezett zsidónak is nyújtottunk menedéket.

„A német megszállás alatt Magyarország nem volt szuverén ország, tehát nem csinálhatta azt amit akart.”

Hol voltak még a németek a zsidó törvények elfogadásánál?! És persze szembe is szállhattak volna a megszállókkal, ahogy ezt tette sok más nyugati ország! Ezzel szemben a politikai és katonai vezetés buzgón kiszolgálta a nácikat. Eichmann-nak elég volt 200 német náci a több százezer zsidó deportáláshoz, mert a magyarok készségesen segédkeztek benne.
Baky László, Endre László, Ferenczy László mondanak neked ezek a nevek valamit?
Szálasiról és nyilasairól már nem is beszélve?! Őket is kényszerítették igaz?!
Úgyhogy hagyjuk ezt az ócska és hányingerkeltő mentegetőző dumát a megszállással!
nemfideszes
@Komodoi: „Nyírő József nem nyilas, hanem erdélyi néppárti képviselő volt a parlamentben………A disznóság nem a hamvainak a hurcolása, hanem az hogy a megszálló oláh hatóságok nem engedik eltemetni, ami barbárság.”
A Szálasiékkal együtt működő nyilas parlament tagja, a Szálasi-kormány utolsó sajtótermékének, az Eleven Újságnak a főszerkesztője. A németekkel együtt menekült el a nyugatiak által megszállt területre, mert ha a komcsik kapják el azonnal lámpavasra is kötik.
„„a zsidósággal szemben helyeslünk és sürgetünk minden olyan törvényes és kormányintézkedést, mely a kérdés általános európai rendezéséig a zsidóságot a nevelés, a közvélemény-alakítás és a jogszolgáltatás területéről teljesen kizárja, a gazdasági életben pedig sürgősen módot nyújt arra, hogy helyüket magyar szakemberek foglalhassák el” … de véletlenül sem volt antiszemita.
„„Félre az útból a magyar lelkiségtől idegenkedőkkel. Azokkal, akik az úgynevezett humánum álorcájában a sajtó, az irodalom, a művészet, a lélek és a szellem területén olyan hosszú ideig büntetlenül pusztíthattak bennünket a saját hazánkban….”
Vajon kikről beszélt? Csak nem Rejtő Jenőről, Szerb Antalról, Radnótiról, vagy Bálint Györgyről, akiket aztán „félre” is raktak az útból”?!
nemfideszes
@Komodoi: "Mindenkinek joga van megemlékezni a bolsevizmus ellen harcoló hősi halottakról."

Hagyjuk a süket képmutató dumát, talán nem kellett volna megtámadni a Szovjetuniót és akkor nem kellett volna ellenük védekezni. Amúgy ha nácik nyerték volna a háborút, akkor te és a magyarok jó része, mint "félázsiai", azaz nem tiszta vérű ária, valahol az Urálon túl tengődnél "idegenrendészetileg".
nemfideszes
@Komodoi: 1. De semmilyen hatása nincs az EU-s jogi döntésekre. Úgyhogy coki.
3. Mint azt, ahogy már máshol megírtam több mint 25 éve dolgozom mérnökként állami beruházásokon, többek közt EU-s projekteken. Úgyhogy ha nem gond erre a hülye dumára nem vagyok vevő.
Amúgy a melldöngetésen kívül mire is mennétek a multik nélkül. Mondjuk az autógyárak nélkül?Milyen munkát is tudnátok biztosítani annak a többszázezer munkásnak, akik ugyan nem keresnek annyit, mint a nyugat-európában dolgozók, de még mindig többet keresnek, mint az állam által fizetett közalkalmazottak, vagy a fideszes haverok cégénél dolgozók.
5. És mit tett ellene?
6. Mint írtam nem kötelező. De ha ez megnyugtatja, a lelked hidd azt.
7. Ugye nem baj, ha ezen jót röhögök. Már csak azért is, mert van jó pár jobbikos ismerősöm. Szívük szerint kiirtanának minden zsidót, arabot, romát meg úgy általában mindenkit, akinek más a vallása és a bőrszíne.
8. Szerinted.
index.hu/belfold/2013/11/11/iszlamhivokent_tert_vissza_vona_torokorszagbol/
amúgy
politicalradical.cafeblog.hu/2014/03/31/a-jobbik-es-iran-kapcsolata/
9. A hülyéket mindig félre lehet vezetni és persze uszítani ócska összeesküvés elméletekkel.
index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2006-os_rendorattakban/
mandiner.blog.hu/2008/10/24/az_irani_forradalmi_garda_vendegszereplese_ilyen_orszag_pedig_nincs
Tehát még csak nem is akkor, nem is azért, és még csak nem is biztos, hogy egyáltalán jártak itt izraeli katonák 2006-ban. Bár az egyik jobbikos ismerősöm izraeli ejtőernyősöket is látni vélt a pilisi hegyek felett, igaz Amerikában meg néha jetiket látni… állítólag.

10. Akkor mind az egymillió terrorista, mert egyik sem akart itt vagy a balkánon maradni.
11. És mit tett ellene?
12. Te „barátom” csak ne akarj sehova menni! Mint igazi magyarnak kötelességed itt meghalni a hazádért. Vagy tévednék?!

Na mára ennyi a „magyarkodából” úgyhogy jó éjszakát!
szmeagol
@Komodoi: ma. 11:37
Nem!
Magyarul tudó román ifjak!
Tehát semmi közük!
F_Viktor
@nemfideszes: Nagyon jól bizonyítja @Komodoi: , hogy a fityesz és a jobbik közös tőről fakadtak és táplálkoznak, egy bites agyukkal mi mindent be tudnak szopni, ha meghallják vezérük szavait.
Komodoi
@Perwool: Te azt várod egy romániai magyartól, hogy adott esetben lője a magyarországi magyart, tehát a nemzettestvérét?
Komodoi
@nemfideszes: Az idegen állampolgárok kitoloncolását idegenrendészeti intézkedésnek nevezik még Amerikában is, meg Franciaországban is. A szavak jelentését még a zsidók kedvéért sem lehet megváltoztatni.

"Hol voltak még a németek a zsidó törvények elfogadásánál?!"

Hol voltak még zsidótörvények, amikor 1919-ben a zsidó bolsevista tanácsköztársaság megkezdte a tömeges magyargyilkolást? (Ok-okozat.)

"És persze szembe is szállhattak volna a megszállókkal"

Nem szállhattak volna szembe, mert Hitler közölte Horthyval, hogy ellenállás esetén a szomszédos román, horvát, szlovák csapatok is megszállják Magyarországot és akkor vérfürdő lesz.
Komodoi
@nemfideszes: "A Szálasiékkal együtt működő nyilas parlament tagja"

Nem. A parlament az nem nyilas, hanem parlament. Abban volt egy frakció, a nyilas párt frakciója, és volt egy másik frakció, az erdélyi néppárt frakciója, aminek képviselője volt Nyírő József. Tehát ha valaki az SZDSZ-frakció tagja, akkor az nem MSZP-s.

"A németekkel együtt menekült el a nyugatiak által megszállt területre, mert ha a komcsik kapják el azonnal lámpavasra is kötik."

A komcsik tízmilliószámra pusztították az ártatlan embereket, remélem ezt nem helyesled.

"a zsidósággal szemben helyeslünk és sürgetünk minden olyan törvényes és kormányintézkedést, mely a kérdés általános európai rendezéséig a zsidóságot a nevelés, a közvélemény-alakítás és a jogszolgáltatás területéről teljesen kizárja"

Mivel látták mi volt a tanácsköztársaság idején, amikor a zsidók jutottak hatalomra. És később a Rákosi-rendszerben is ugyanaz volt, tehát teljesen jogos volt amit Nyírő mondott.

"Csak nem Rejtő Jenőről, Szerb Antalról, Radnótiról, vagy Bálint Györgyről"

Az éremnek két oldala van, Kun Béla, Szamuely Tibor, Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Révai József, Farkas Mihály, Péter Gábor, Aczél György, Erdős Péter, stb.
Komodoi
@nemfideszes: Miért nem kellett volna megtámadni a Szovjetuniót? Hagyni kellett volna hogy zavartalanul irtsa az ártatlan emberek tízmillióit?

Ha a nácik nyerték volna a háborút, akkor a trianoni rablóbékediktátum vissza lett volna vonva. Hitler a Mein Kapmfban elismerően írt a magyarokról, nem tekintette őket alacsonyabbrendűnek.
Perwool
@Komodoi: Semmit nem értesz, itt a vége!
Csak nem vitatkozok egy szobanövénnyel... :)))
Komodoi
@nemfideszes: 1. Az EU jogi döntéseire lehet hogy nincs hatással, de ha a nemek győznek, akkor ide a parlament engedélye nélkül idegen be nem jön az biztos, ha az EU a feje tetejére áll akkor sem.

2. "Amúgy a melldöngetésen kívül mire is mennétek a multik nélkül."
Mi lenne a Tesco nélkül? Magyar kiskereskedelem lenne, mert kereslet van, tehát a kereslet támaszt magának kínálatot.

5. Parlamenti kisebbségből? Nem tudja megakadályozni.

6. Itt az alkotmány, szerintem ez nem vitatéma:

Alaptörvény 8. cikk
(1) ... az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

7. Ugye nem baj hogy ezen jót röhögök? A jobbikosoknak egyetlen egy törvénytisztelő, tisztességes, becsületes zsidóval, cigánnyal, arabbal sincs semmi bajuk, csak a bűnözőkkel.

8. Emlékszem hogy mit mondott, ezt: "Egy ország lehet keresztény, lehet iszlám, lehet buddhista. A lényeg, hogy ne a globális liberalizmus szolgája legyen.", tehát az iszlámban nem annak hitét tartja jónak, hanem azt a tulajdonságát ahogyan védekezik a globalizmussal és a liberalizmussal szemben.

9. Csak ez nem összeesküvés elmélet, hanem tények és bizonyítékok:

kuruc.info/galeriaN/egyeb/mazsihisz1354.jpg
2004 05 20-án 200 izraeli katona érkezett Budapestre
(faximile dokumentum)

index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2006-os_rendorattakban
2013. 04. 25. 13:17
Százhúsz izraeli katona érkezett Magyarországra nem sokkal a 2006. október 23-i összecsapások előtt

regi.sofar.hu/hu/node/81320
Izraeli katonák Budapest belvárosában
2007, március 9 - 19:15

www.breuerpress.com/2007/03/10/izraeli-vedelmi-erok-200-fos-kuldottsege
IZRAELI VÉDELMI ERŐK 200 FŐS KÜLDÖTTSÉGE
2007. MÁRCIUS 10, SZOMBAT, 08:59
Izrael Állam nagykövetsége közölte, az Izraeli Védelmi Erők 200 fős küldöttségét pénteken fogadta Mandur László, az Országgyűlés alelnöke a Parlamentben.

10. Nem kell hogy mind terrorista legyen, bőven elég ha közülük...
Komodoi
@Perwool: Fogalmad sincs arról mi az hogy nemzet. Egy romániai magyar az magyar ember, tehát nem fogja lőni a magyar katonákat, vagyis a nemzettestvéreit.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"Nem. A parlament az nem nyilas, hanem parlament. Abban volt egy frakció, a nyilas párt frakciója, és volt egy másik frakció, az erdélyi néppárt frakciója, aminek képviselője volt Nyírő József. Tehát ha valaki az SZDSZ-frakció tagja, akkor az nem MSZP-s."

No, akkor elmesélem neked miért írta @nemfideszes:
1944 végén szálasi és a hozzá hű képviselők a szovjet csapatok előrenyomulása elől menekülve költöztek Sopronba. Ezt a korszakot szokás "nyilas parlamentként" említeni. Ide csak a képviselők töredéke és söpredéke kísérte el szálasit.
Ők voltak azok - köztük Nyirő -, akik még ekkor is hitték, hogy Németország megnyerheti a világháborút, és így ők majd jutalomban részesülhetnek kitartásukért!

Még annyit, hogy ez a náci söpredék írta: Goebbelst nemcsak kell, hanem érdemes is szeretni!
Komodoi
@F_Viktor: "Ezt a korszakot szokás "nyilas parlamentként" említeni."

Akkor ez egy ostoba és aljas hazug szokás. Az ország parlamentje menekült Sopronba a tömeggyilkos bolsevista hódítók miatt. Ide aí képviselők azon része ment, akik kitartottak esküjük mellett, az árulók átálltak a bolsevisták oldalára.
Perwool
@F_Viktor: Basszus egy Jobbikos "natymatyarnemzettesvír" bértollnokkal futottunk össze!
Egyetlen más cikkhez nem szólt eddig hozzá!
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"...tehát az iszlámban nem annak hitét tartja jónak, hanem azt a tulajdonságát ahogyan védekezik a globalizmussal és a liberalizmussal szemben."

Apropó, mi is a problémátok a globalizációval, illetve a liberalizmussal?
Komodoi
@F_Viktor: Államadósság, faji keveredés, társadalmi normák szétzúzása.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"... Ide aí képviselők azon része ment, akik kitartottak esküjük mellett, az árulók átálltak a bolsevisták oldalára."

Tévedsz, a parlament feloszlott, Sopronba a szálasihoz hű náci- és a nyilas képviselők követték, innen a "nyilas parlament" elnevezés!
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
" Államadósság, faji keveredés, társadalmi normák szétzúzása."

Nagyon nagyon hülye vagy, ha ezekben látod a globalizációt, illetve liberalizmust!
Pl. hol a pecsában lennél az informatikai forradalom nélkül?
OK, tudom, hogy ti igazi mélymagyar jobberek a magyarokat jobbágysorba (csatornák ásása!), sőt vissza a fára kényszerítenétek, de szerencsére a globalizáció még titeket is túlnőtt!
Kihaló faj vagytok. Nagy szerencsére!
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"Basszus egy Jobbikos "natymatyarnemzettesvír" bértollnokkal futottunk össze!"

Van egy fogadásom, @Komodoi: most éppen nemzetőrként élősködik a Zembereken.
Komodoi
@F_Viktor: Tévedsz, a parlament nem oszlott fel, mert akinek joga volt feloszlatni, az államfő az nem oszlatta fel. A Sztalinhoz hű bolsevikok megszegték esküjüket és nem vettek részt a parlament munkájában, de attól még a parlament összeült.
Komodoi
@F_Viktor: Kevered a globalizációt és a globalizmust. A globalizáció az egy fejlődés, mint például az internet, a globalizmus az egy imperializmus, ami például az iraki és afganisztáni háború illetve a szíriai polgárháború kirobbantása Amerika nevében.
Tehát az egyik egy természetes folyamat, a másik meg egy imperializmus.
Perwool
@F_Viktor: "Velejéig natymatyar.. "
Az aradi vértanúk zöme osztrák katonatiszt volt, jó részük egy árva szót nem tudott magyarul. Több hadvezér lengyel volt. Petőfi ereiben egy csepp magyar vér nem folyt.
Amúgy a forradalmat vezető politikusok mind egy szálig liberális meggyőződésűek voltak.
Bem muszlimként halt meg!
egyvandor
A suttyók mindig odaállnak ahonnan a legtöbb hasznot remélik.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"...a parlament nem oszlott fel, mert akinek joga volt feloszlatni, az államfő az nem oszlatta fel."

OK, nevezzük csonka parlamentnek, de a lényeg, hogy nyírő követte nyilas, náci haverjaikat Sopronba!
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"Amúgy a forradalmat vezető politikusok mind egy szálig liberális meggyőződésűek voltak.
Bem muszlimként halt meg!"

Nálunk a mélymagyarok (velejéig natymatyarok) döntik el, hogy ki az igazi, hű magyar, függetlenül nemzetiségüktől, állampolgárságuktól, hitvallásuktól. :-)
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"A globalizáció az egy fejlődés, mint például az internet, a globalizmus az egy imperializmus..."

Ennek még nézz utána!
Komodoi
@Perwool: A 12. pont az volt hogy unió Erdéllyel, a balliberális oldal 2004 december 5-én meg az állampolgárságot is sajnálta a nemzettestvéreinktől. Férgek.
Komodoi
@F_Viktor: Vagyis Nyírő nem állt át Sztalin oldalára.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
" Vagyis Nyírő nem állt át Sztalin oldalára."

No végre, kis vargabetű után csak-csak kiderült, hogy nyírő nem állt sztálin mellé, nem vonult vissza a politikától, mint az Erdélyi Párt parlamenti képviselője, hanem náci, nyilas mivoltát nem meghazudtolva kitartott míg lehetett szálasi mellett.
Komodoi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Komodoi
@F_Viktor: Utánanéztem, a globalizmus az egy izmus tehát egy politikai irányzat mint például a bolsevizmus. A globalizáció viszont egy fejlődési folyamat.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"Ne hazudj, zsidó. Nyírő nem Szálasi mellett tartott ki, hanem Sztalin ELLEN!"

Nocsak, kibújt a szög a náci hátizsákodból? :-)
O"szt nyírő náci barátsága és sztálin "ellenessége" hány magyar katona életébe került?

Írod:
"Utánanéztem, a globalizmus az egy izmus tehát egy politikai irányzat mint például a bolsevizmus. A globalizáció viszont egy fejlődési folyamat."

Akkor mi is a globalizmus? Mert az imperializmus az imperializmus, s nem globalizmus!
Komodoi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
@Komodoi: A szememben ugyanolyan büdös náci vagy, mint amilyen nyírő és haverjai voltak!
a magyarság szégyenei vagytok, akik halálba küldtetek rengeteg ártatlan magyar embert!
Büszke mélymagyar nemzetőr, az oroszokról annyit, hogy putyin pénzén kapod a neonáci agymosást a jobbiktól!
Vizual
Egyszerűen nem kell reflektálni ennek a szemétnek a kommentjeire. Láthatóan nem tud semmit és ami úgy látszik az sem igaz. Látjátok a terrorizmust nem kell beengedni, itt van.
Perwool
@F_Viktor: Mely országokban is van jelen legtisztábban a liberalizmus? Talán a Skandináv államokban. Hol a legnagyobb a társadalmi béke és a jólét?
Mi a liberalizmus, a végletekig leegyszerűsítve?
Élni és élni hagyni. Mindenki úgy él, ahogy akar, míg ezzel nem bánt másokat. Mi ebben a gyűlöletes?
Amúgy mi az a hazaárulás? Gondolok itt arra, hogy pár éve még a ruszkikkal való cimborálás is az volt.
Nagyjából a fél világ tudja évek óta, hogy az oroszok miképp lazítják az Uniót, a szélsőjobb által. Mert ugye feltűnik a Jobbik a nagy semmiből. Aztán az első választáson, amin indul olyan pénzekből kampányol, mint az MSZP, vagy épp a Fidesz. Honnét? Nemcsak a "Kágébéla" ügynél lóg ki a lóláb, de Volner maga a 2 lábon járó bizonyíték az orosz szponzorálásra.
Vona (Zázrivec) a Fideszben kezdte, az adócsaló Volner a szocialista rendőrségnél, Morvai alig hűlt ki zsidó férje teste, máris nagy pofával zsidózott.Összeverődött egy rakás pénzéhes majd nem politikus, kaptak kis manit Moszkvából és igyekeznek azt mondani, amit bevesznek a híveik.Szóval amit ez a jobber "libsiidiotizmus"-nak minősít, azt úgy hívják, hogy demokrácia.
Az sem tudom szerintük ki az igaz magyar?Mert az, hogy ki hová születik nem érdem, hanem állapot!
Felállok ha meghallom a Himnuszt, el is tudom énekelni(nem úgy mint a jobbik), nem égetem el, nem taposom a földön a magyar zászlót, sőt senkiét!
eugen4402
Elég szörnyű dolog jutott eszembe: az egész világon le kellene venni a védett fajok listájáról azt gusztustalan sárkánygyíkot. Hagyni kellene, az EVOLÚCIÓT, hadd tegye a dolgát, és szelektáljon bölcs belátása szerint.
Ne tessék félreérteni! Zoológiáról, biológiáról és Darwinról beszélgettünk egyszer régen, de magamra maradtam a véleményemmel...
F_Viktor
@Perwool: Egyetértek minden szavaddal, csak két dolgot tennék hozzá:

Írod:
"Élni és élni hagyni. Mindenki úgy él, ahogy akar, míg ezzel nem bánt másokat. Mi ebben a gyűlöletes?"

Nem tartom magam liberálisnak, de több ponton azonosulok velük, mint személyes szabadság, törvény előtti egyenlőség, jogállamiság...

Írod:
"Nagyjából a fél világ tudja évek óta, hogy az oroszok miképp lazítják az Uniót, a szélsőjobb által."

Már a jobbik sem (tudja) titkolni, hogy Moszkvából és Teheránból pénzelik őket.
Komodoi
@F_Viktor: Ti kommunisták 100 millió (!) embert gyilkoltatok meg, a nemzetiszocialisták annyit soha.
Komodoi
@Perwool: "Mely országokban is van jelen legtisztábban a liberalizmus? Talán a Skandináv államokban. Hol a legnagyobb a társadalmi béke és a jólét?"

És hol fognak a mohamedán bevándorlók a leghamarabb többségbe kerülni és bevezetni a sariát? A Skandináv államokban. Ez a liberalizmus következménye.
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"Ti kommunisták 100 millió (!) embert gyilkoltatok meg, a nemzetiszocialisták annyit soha."

Ők kettővel kevesebbet gyilkoltak meg? :-)

Írod:
"És hol fognak a mohamedán bevándorlók a leghamarabb többségbe kerülni és bevezetni a sariát? A Skandináv államokban. Ez a liberalizmus következménye."

Te nagyon hülye, nézd már meg a számokat:

Svédországban 451 ezer muszlim él, ez az európai muszlim lakosságnak 1 százaléka, a svéd lakosság 4,9 százaléka!

Norvégiában 144 ezer muszlim él, ez az európai muszlim lakosságának 0,5 százaléka, a norvég lakosság 3 százaléka!

Finnországban 42 ezer muszlim él, ez az európai muszlim lakosságának 0,1 százaléka, a finn lakosság 0,8 százaléka!

Magyarországon mennyi a cigány lakosság száma?
Előbb fogsz kötelezően cigány népviseletben cigány-bálokra járni, mint egy svéd kötelezően a saria szerint élni!
Komodoi
@F_Viktor: A mohamedán bevándorlók nem egyenletesen terülnek szét az országban, hanem koncentrálódnak a nagyvárosokban, nagyobb népszaporulattal előbb a nagyvárásokban kerülnek többségbe, aztán szétterjednek vidéken is, fokozatosan hódítják meg az országot. Ez leghamarabb a Skandináv országokban fog bekövetkezni az esztelen liberalizmus következtében. Ráadásul a mohamedánoknak nem szükséges többségben lenniük egy településen, ha csak 10%-nyian vannak már megváltoztatják a település mindennapjait, nogo-zónákat hoznak létre, nyomást gyakorolnak az őslakosságra, befolyásolják az ingatlanárakat, elvándorlást indítanak meg.
Nem véletlen hogy Magyarországon azok a falvak ahol a cigányság már 10-20%-ot elér, onnan rohamosan költöznek el a magyarok, és ezért nem a magyarok a hibásak.
Ezek a folyamatok exponenciális természetűek.
F_Viktor
@Komodoi: Nemzetőrség előtt szociológusként, vagy geográfusként dolgoztál? :-)
Mennyi ideig éltél muszlim országban, hogy ennyire ismered őket, esetleg hányszor fordultál meg Svédországban, hogy ilyen jól tudsz prognosztizálni?
Perwool
@F_Viktor: Azért még annyit megjegyeznék, szerintem olyan nincs, hogy jó, meg rossz nemzet, csak jó ember, meg xar.
Macskaszem
Vona csapat döntő pillanatokban mindig szépen besorol a führer mögé. Ők a fidesz csúnya kistestvérkéi, boldogok, ha szivességet tehetnek a nagytesvírnek.
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"...szerintem olyan nincs, hogy jó, meg rossz nemzet, csak jó ember, meg xar."

Az eszem igazat ad neked, de a szívem mást mond :-)
Mert 2014-ben nem nyerhetett volna választást a fityesz ha a magyar nemzet nem lenne agyatlan primitív népség...
Perwool
@F_Viktor: 2014! Nem akarok mélyen belemenni (meg tisztában is vagy vele)!
A Fidesz által megbuherált választási törvények idézték elő azt a matematikai nonszenszt, hogy nem egészen 45%, az két harmados képviseletet idézett elő a parlamentben.
Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkaiba milliárdos közpénzből futballstadiont és futball akadémiát lehet építeni az az ország elveszett, ott genetikusan alattvalók élnek, ott a csókos, tolvaj maffiózó állami vezető haverok bármit megtehetnek.
"Az a nép, amely tolvaj árulót szavaz meg magának, az nem áldozat, hanem bűntárs"
Komodoi
@Macskaszem: Fordítva. Orbán sorolt be Vona mögé, mert Vona előbb követelte a népszavazást már tavaly ősszel, a parlamentben, amit akkor az Orbán még elutasított, mondván hogy erről nem lehet népszavazni.
Komodoi
@Perwool: Az angliai választási rendszert is a Fidesz buherálta meg? Ott 34% szavazattal is lehet parlamenti többséget szerezni.
F_Viktor
@Perwool: Választási nonszensz ide, vagy oda, tény, hogy a fityesz kapta a legtöbb szavazatot. 4 év után, amely idő alatt lebontották a demokráciát, a fékek és ellensúlyok elvét, a szociális hálót, szétlopták és saját haverjaiknak osztották el az EU-s felzárkóztatásra szánt pénzeket, 39 új adóval terhelték a Zembereket, ellopták a leendő nyuggerek megtakarítását, elfelejtették választási ígéreteiket, folyamatosan hazudtak...

Írod:
"Az a nép, amely tolvaj árulót szavaz meg magának, az nem áldozat, hanem bűntárs"

Tudod miről beszélek :-)
Perwool
@F_Viktor: Az egész bagázs. ahogy az első kormányuk idején is, hiteltelen gazemberek összesúgásaival működik.
Mit mondott 2010-ben?
"Magyarország a mai napon megerősítette a demokrácia melletti elkötelezettségét, helyét Európában és az Európai Unióban. " " A magyar emberek a mai napon megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét, és helyette megalapítottak egy új rendszert: a nemzeti együttműködés rendszerét" " A magáncélokat, a magánérdekeket szolgáló, a magánhatalmat építő politika napjai ma leáldoztak, és nem fogjuk hagyni, hogy még egyszer visszatérjenek." Csak néhány mondat a múltból,amely ma kissé hamiskásnak tűnik...Mondhatnám orbitális hazugság! ORBITÁLIS!
dr. prédikátor
@Komodoi: Nem akarok veled vitatkozni , de ahhoz mit szólsz hogy az Erdélyben élő "magyar" székely "testvérek " kijelentették hogy ők NEM MAGYAROK hanem Székelyek???A kettős állampolgárság pedig arra kell nekik hogy nyugateurópába tudjanak munkát vállalni!!!Hát ennyit a "magyar székely"testvirekrül!!!
F_Viktor
@Komodoi: Írod:
"Az angliai választási rendszert is a Fidesz buherálta meg? Ott 34% szavazattal is lehet parlamenti többséget szerezni."

Nem! Ott még 33 százalék sem szükséges, ugyanis egyszerű többségi rendszerben történik a szavazás!
Az egyéni választókerületi rendszer még a 19. században alakult ki.
Lényege:

ASz állam területét annyi választókerületre osztják, ahány parlamenti hely van.
Minden választókerület egy képviselőt választ, a választás egyfordulós.
A legtöbb szavazatot megszerző jelölt nyeri a mandátumot, a mögötte végzett jelöltek pedig kiesnek, függetlenül attól, hogy milyen magas szavazatarányt értek el.
Sajátossága:
hogy előre nem lehet tudni, hány szavazat, milyen szavazatarány szükséges a mandátumhoz.
Továbbá az, hogy az egyszerű többségi rendszerekben hivatalos küszöbhatár nincs, ám az implicit küszöb az utolsó mandátum elnyeréséhez szükséges szavazatmennyiség magas lehet.
Azok a pártok, amelyek sehol sem kapják meg a szavazatok legalább harmadát, többnyire képviselet nélkül maradnak.
A többségi rendszerek a kormányalkotás és kormányképesség szempontjait tartják szem előtt, ezért egyértelmű többséget kívánnak.

Miről is beszélsz?
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"ORBITÁLIS"

Az...
De minek nevezzem, aki ezt nem, hogy 2014-ben, de még ma sem látja?
Perwool
@F_Viktor: "De minek nevezzem, aki ezt nem, hogy 2014-ben, de még ma sem látja?"

Nem kockáztatok!! kepkezelo.com/images/v2spa42u0xufe9l7n6v2.jpg
Komodoi
@F_Viktor: Tehát akkor az angliai választási rendszer még durvább annál, mint amit az Orbán buherált.
Komodoi
@dr. prédikátor: "az Erdélyben élő "magyar" székely "testvérek " kijelentették hogy ők NEM MAGYAROK hanem Székelyek???"

Ezt a hazugságot Ceausescuék terjesztették, hogy megosszák a magyarságot, ennek ne dőlj be. Természetesen a székelyek ugyanolyan magyarok mint mi.
F_Viktor
@Komodoi: Ha durvábbnak nevezed pl. azt, hogy az angoloknál a 19. század óta nem piszkálták a választókörzeteket, miközben orbán a választások előtt egy évvel átrajzolta saját szája íze szerint...
dr. prédikátor
@Komodoi: Tévedsz! ezt nem a csaucseszkuék terjesztették!!!Már rég nem élt amikor ezt mondták.Pontosan nem emlékszem de valamikor 2010 környékén mondták!!!Úgy hogy erről ennyit. De a székely sose lesz magyar!!!
Komodoi
@F_Viktor: Előtte még a komcsik által rajzolt választókerületek voltak, amikor a nagyobb lakosságú de jobboldali Debrecennek csak 3 képviselője volt, a kisebb lakosságú de baloldali Miskolcnak meg 4.
Komodoi
@dr. prédikátor: Igazi székely nem mondott olyat hogy a székelyek nem magyarok, legföljebb egy szekus besúgó székely mondhatott olyat. Árulók minden nemzetben vannak, de ne az árulókat általánosítsuk.
kopacsijanos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kopacsijanos
@dr. prédikátor: Magyarabb magyar mint te !
Yoda69
@kopacsijanos: Teged meg honnan szalajtottak te fos kommunista berenc? Huzz vissza anyadba te hazaarulo geci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.