Drámai videó került fel ma a DK elnökének Facebook-oldalára. A videóban Orbán Viktortól, Kövér Lászlótól, Kovács Zoltántól és Lázár Jánostól származó idézetekkel támasztják alá, hogy a Fidesz-kormány ki akarja léptetni Magyarországot az Európai Unióból.

Október másodikán tedd érvénytelenné az EU-ellenes álnépszavazást! A távolmaradás is szavazat. Maradj otthon, maradj Európában!

- hangzik el a sommázat Gyurcsány videójában.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
A magyarok többségét sikerült fellelkesíteni az első világháborús részvételre, a második világháborús részvételre, gondolkodás nélkül jelentgették fel egymást a nemzeti érzelem jegyében, juttattak zsidókat haláltáborokba vallásos fanatikusként, majd éljenezték sztálinelvtársat, rákosielvtársat, imperialistáztak, majd komcsiztak, cigányoztak, buziztak, zsidóztak ... gyurcsányoznak és jól csengő nemzethy maszlagért követik Gorbánt a térdre csuhásokon át az idegen gyűlölet propagandáját is benyalva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
amint már nem tud gátlástalanul lopni, illetve eleget, meg is lépi
namihami
@RonaGyuri: Azért bízzunk benne, hogy mostani nagy barátja, Putyin elvtárs elődei által tanított módszerek szerint az esetleges következő titkosszolgálatunk utoléri és némi izraeli beütés módozatával (Eichmann-szisztéma) a hazatérésre beszéli rá.
Akkor pedig sok minden lehet.
senkifia68
Hát igen! Volt már néhány hasonló, éleslátását bizonyító felismerése! Különösen a videó legvégén, amiben nem kételkedem!
www.youtube.com/watch?v=h8YVj0dqvwo
bencemacska
Tényleg jó. Rövid tömör és minden benne van!
Macskaszem
Az egyszerű ember erre azt mondja: Gyurcsány megint hazudik, mert arról kell szavazni, hogy a szemét unijó elárasszon e bennünket migráncsokkal. Sokkal egyszerűbben, de jóval érthetőbben kéne fogalmazni, és nagyon nem megy. Azt mondják a zemberek, utálom orbánt, de ebben igaza van: migráncsok ne jöjjenek. Még olyanoktól is ezt hallom, akiket ennél sokkal többre tartottam. Eddig.
bencemacska
@Macskaszem: Hülyeség ellen nincs orvosság . OV viszont a hülyítés nagy mestere.
A birkák meg bégetnek!
Eriksson
Ferink időnként oltári hatékonysággal tud szólni a néphez.
www.youtube.com/watch?v=5slwmYTD67I
egyvandor
A magyarok többségét sikerült fellelkesíteni az első világháborús részvételre, a második világháborús részvételre, gondolkodás nélkül jelentgették fel egymást a nemzeti érzelem jegyében, juttattak zsidókat haláltáborokba vallásos fanatikusként, majd éljenezték sztálinelvtársat, rákosielvtársat, imperialistáztak, majd komcsiztak, cigányoztak, buziztak, zsidóztak ... gyurcsányoznak és jól csengő nemzethy maszlagért követik Gorbánt a térdre csuhásokon át az idegen gyűlölet propagandáját is benyalva.
wagabund
..." Orbánék ki akarják léptetni az országot az Unióból"...

az ángélus példából is láthatjuk, hogy az nem olyan egyszerű...várjunk pár évet, előbb-utóbb színt vallanak...
...addigra úgyis elárasztanak minket a migráncsok...akkor meg már mindegy...

kivéve, ha a harcos baloldal résen van, és megakadályozza ezeket a csínytevéseket...
...asszem, ez poen akart lenni...
teuton
@Eriksson: Többre nem futja töled? Mondjuk arrol szolni, hogy 1. Nincs meg Eus. kvota, akkor minek a nepszavazas? 2. Ha lenne is kvota, akkor egy magyar nepszavazasnak semmi joga beleavatkozni vagy felülirni EUs törvenyt vagy hatarozatot... Mivel semmi hasonlo nem jön töled, akkor te vagy a szellentes...
teuton
@wagabund: Aruld mar el hany menekült arasztotta el idaig Magyarorszagot es hanyat hozott be maga Orban (penzert vagy penz nelkül, akik valoban penzbe kerülnek, es nem az Unio vagy az ENSZ fizet ertük!)? Aki az Uniot tamadja, de a penzt elfogadja, azt hogy lehet nevezni? Talan indits TE nepszavazast a kilepesröl, hiszen megteheted! Aztan meglatod az eredmenyet... AZt pedig akit megfizetnek es mindent megtesz azert penzert, nalatok minek nevezik?
Eriksson
@Macskaszem: Szerintem nem nekem küldte.
@teuton: A népszavazás a magyar nép joga. Joga van eldönteni, hogy akar e szavazni, vagy nem akar szavazni.
Ha hasonló jönne tőlem mint amiről Te is írsz, akkor az azt jelentené, hogy beszopom Gy. hülyeségeit, és nem érdekel hazám jövője.
perfekt
Ezek a videók,drámaiak!Egy megrögzött bajkeverő-ócska trükkökkel.Már nem csak Orbán szorul ideg gondozásra hanem Gyurcsány is.
varrólány
@perfekt: Feri bácsi dráma tagozatos ! Én meg sem mertem nézni , van épp elég dráma mindenhol na hogy még innen is ez jöjjön nonszensz!
Igazságos becsületes politikust akarok ! Előre az ország népéért , hajrá! :-))
perfekt
@varrólány: Szia:Komolyan mondod? bár eddig tőled származó írásokat-még ha humoros volt is ,komolyan vettem:) Feri bácsi-mindent eljátszott már--főleg könnyed -darabokat--és hát egyszemélyes drámáját is-Tegnap Kuncze-a tv jükben-meg is rótta Feri bácsit ,mert ezt a drámát televíziókban-és a parlamentben kellett volna neki elmondania.Mikor tisztességről, becsületről-becsületes munkáról beszél-akkor már a kabaré szintjét csapkodja!
varrólány
@perfekt: Szia! Melyik részét kérdezted hogy komolyan gondolom-e? De biztosan , mert a humornak is van éle nem kevés.
A követőit se igazán értem , mit látnak benne talán egy félistent aki még negyedse?!
Borsodi
Számomra ez nem meglepő már hónapokkal ezelőtt írtam,hogy erre megy ki a játék.Nem az unióból ha nem az országból léphetnének már örökre ki.és az életünkből.
kukac50
Ha az unióból való kilépésre szavaz a Nép, az Magyarország végét jelentené.
Orbánt nem lenne aki fékezné! A z Orbán gazdaság politikája nem ér egy lyukas garast!
Csak az új adó bevezetését tudja,a szegény rétegtől elvesz a gazdagoknak ad!
Szókrakész
Drámai sötétség uralkodik a dk-sok fejében.

Istenem!!!
Segíts, hogy megvilágosodjanak!!!
Szókrakész
Remélem, hogy az országnak CSAK ez a 3%-a ilyen sötét, hogy hisz ennek a politikai kaméleonnak.
moareka
@Szókrakész: Istenem segíts, hogy legyen vége a tolvaj banda a regnálásának,- de minél hamarabb,- ez a mindennél fontosabb!!!
kopacsijanos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Desischado
@Szókrakész: Bocsi, téves lájk. Ebben mi a sötétség neked? Épp hogy nagyon is világosan szóltak, és igazuk van!

@Szeparepa2: A szivemből beszélsz, nálad a pont!
eugen4402
Tévedés, hogy Putyin örülne a kilépésünknek! Pont azért van neki a felcsúti faló, hogy szabad bejárása legyen a brüsszeli Nagy Házakba... Illetve, falónak pici, inkább faszamár (csak felnőtteknek)...
szép új világ
Addig míg pénz jön a uniótól nem lépnek ki, azonban ha elapad a forrás az Magyarország végét jelenti. Kilépésünk esetén összeomlik a gazdaság és az Orbán kormány - ellensúly és kontroll híján - az 50-es éveket hajazó diktatúrát fog kiépíteni! Orbán már be pucsított Putyinnak és láthatóak az új "Szovjet" - Magyar barátság létrejöttére utaló jelek.
Isten óvja ettől Magyarországot!
magyarbakancs
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de egy méteres F...t sem ér az EU.
Tudják, hogy Orbánnék a saját haverjainak osztogatja az EU-s pénzeket és csak a haverok pályázhatnak mért nem lép az EU?
Vagy talán ez a szokás más EU-s tagállamban, mint Olaszoknál, Görögöknél, Németeknél?
Lenyúlom a pénz és kész?
Minek az EU akkor, ha nem tesz semmit.
Bürokratikus vízfej.
Politika temető kivénhedt saját országukban levitézlett politikusokkal van tele az EU.
varrólány
@kkalman: Épp lehet! De nekik is vannak családtagjaik, rokonaik , barátok ,barátnők stb..így meg már több mint 40 lesz! :-)
eugen4402
@magyarbakancs: Azért ez egy övön aluli ütés volt... Sajnálom, de sok igazság van a véleményedben, igazából nem is tudlak cáfolni. Csak azon töprengek, mióta is küldték az EU-ból a horribilis pénzeket, "JOGHARMONIZÁCIÓ"-ra, hogy ez a helyzet megváltozzon. Hát megváltozott! Ezek felszámolták a fékek és ellensúlyok rendszerét, és a politikától független igazságszolgáltatást (!?)
Bringás
Orbánék magyar érdekeket érvényesítenek az EU bürokratáival szemben.
El kell menni és nemmel kell szavazni, ha nem akarjuk egész Európát lenullázni a Merkel féle barmok miatt!
Sziszifusz
@Bringás: 09:48
Akár elmész szavazni akár nem, akár igent mondasz akár nemet, teljesen mindegy.
Ennek a népszavazásnak az eredménye semmit sem befolyásol, legalább is a nemlétező betelepítési kvótával kapcsolatban. Viszont kiválóan alkalmas azoknak a disznóságoknak az elfedésére, amilyenek miatt, normális esetben, a kormánynak már régen le kellett volna mondania.
Ezekkel a dolgokkal te is tisztában lehetnél, ha látásodat nem zavarná az a fenék, ami az arcod előtt van.
Eriksson
@Sziszifusz: "Akár elmész szavazni akár nem, akár igent mondasz akár nemet, teljesen mindegy. "
Ezt nem állítanám. E népszavazás végeredményének a figyelmen kivűl hagyása az Eu. részéről erőteljes bizonyítéka lesz annak, hogy az unió nem a tagállamok lakosságának együttérzésére, együttműködésére óhajt építeni, hanem azok teljes elnyomására valakiknek a homályos (?) és önös céljainak érdekében.
karma1
@Kovács Gizella: Jaj, de jo! Mind a harom fogyoker rajta van a kepen! (Az asszonyok biztos mogottuk lihegnek a foldon a hajhuzas utani allapotukban...:o)))))

Atyavilag! Hogy van meg ennyi orult Magyarorszagon?
Senkinek a csoret nem b@ssza a 16 ezer penzert betelepitett, nem ellenorzott migrans? (Mert ok NEM menekultek, hanem bevandorlasi szandekkal - legalabbis deklaraltan azzal - jottek Ma.o.-ra. Ok a legnagyobb belso vezely, 5 even belul robbano idozitett bomba, hiszen 5 ev mulva kell visszafizetni a befektetest+a hozamot! ) Majd egy amugyis terrorizmusra hajlo ilyen faszinak mondja azt orban , hogy kicsit varjon, mert most eppen nincs annyi az allami bugyellarisban???)
Macskaszem
@Eriksson: Orbán februárban mindent aláírt Brüsszelben, mert tudja, hogy nix ugribugri. A népszavazásnak látszó faszság egyszerű birkatáp. Zabáld kétpofára, talán belőled is lehet egyszer nemzeti hörcsög.
karma1
@Macskaszem: Csak tudnam, hogy kitol kapnak egyesek ennyire barom otleteket, mint pl. " E népszavazás végeredményének a figyelmen kivűl hagyása az Eu. részéről erőteljes bizonyítéka lesz annak, hogy az unió nem a tagállamok lakosságának együttérzésére, együttműködésére óhajt építeni, hanem azok teljes elnyomására valakiknek a homályos (?) és önös céljainak érdekében."

Miutan orban alairt MINDENT , - hiszen nagyon jol tudja o, hogy annakidejen Magyarorszag alairta azt a kozos szerzodest, ami pontosan leirja a kovetendo kotelezettsegeket, jogokat, amit minden orszagnak be kell tartania, - tehat eppen ezert mondta o mar ket hettel ezelott is, hogy ez az egesz szavazas KAMU.

De amig loszar van, addig csipegeto vere'b is, ahogy elnezem...:o))))
Eriksson
@Macskaszem: Kicsit túlzónak tartom a pofátlanságot amely a beírásod jellemzi.
Ha nem tudod mi a különbség egy tény és ugyanannak a ténynek a lehetséges elutasításának ténye között, akkor jobb, ha nem dicsekszel a butaság örökké pislákoló lángocskájával.
nemfideszes
@Eriksson: Ez a cikk több ponton is sántít.
1. "72 órát dolgoztak hetente az emberek, manapság pedig akár heti három nap is elég lehetne, akkor az új szisztéma kevesebb emberrel is működne. " ... ez elég demagógnak tűnik annak fényében, hogy ma Magyarországon több százezer állás betöltetlen, mert nincs megfelelő munkaerő. Még ilyen munkára sem: szakszervezetek.hu/hirek/6460-szeptembertol-beremeles-lesz-az-egeszsegugyben
2. Az árviszonyok közel sem azonosak Európában! Ha az lenne akkor a termékek illetve szolgáltatások után befolyó összegből bőven jutna magasabb munkabérre, és nem lenne ilyen nagymértékű munkaerő elvándorlás. (lásd még alacsony infláció, amire amúgy a oly büszke a kormány) Ergo nálunk jóval alacsonyabb összegből megoldható egy menekült kiskorú ellátása mint 20 millió. Már csak abból kiindulva, hogy a magyarországi rászoruló kiskorúakra is jóval kevesebbet költ az állam, márpedig semmilyen törvény nem kötelezi a kormányt, hogy különbséget tegyen a rászorultak között.
És amiről a cikk hallgat:
1. Az EU ahogy eddig is ezután is ad pénzt a menekültek ellátására.
2. Még egyenlőre szó sincs kötelező betelepítésről.
3. 1300 menekült esetén, csak az eddig értékesített letelepedési kötvények után, a haveri offshore cégeknél maradó összegből, évi közel 40 millió jutna minden egyes menekültre. A kötvények után majd kifizetésre kerülő kamatokról már nem is beszélve!
4. Ahhoz, hogy Magyarországra betelepíthessenek menekülteket az országnak, mint befogadó országnak kell menekült státuszt adni ergo ha az ország nem ismeri el menekülteknek ki is utasíthatja ezeket az embereket.
5. Nagy valószínűséggel ennek az 1300 embernek nagy része nem akar itt maradni (eddig sem akart, ezért is ment tovább) ergo vagy megpróbál vissza menni nyugat-Európába, vagy hazatér.
... folyt. köv.
nemfideszes
@Eriksson: 6. Senki és semmi nem tiltja, hogy ezek az emberek idővel munkát vállalhassanak, ergo ne szoruljanak állami támogatásra. Ez részben a kormányon is múlik, hogy tud-e számukra értelmes munkát adni, lásd több százezer betöltetlen munkahely.
7. Az ide telepítendő 1300 menekült (már ha egyáltalán ide telepíti őket az EU) kicsit jobban át lesz „világítva”, a nyugat-európai szervek által, mint a letelepedési kötvényeket vásárolt több ezer külföldi, a magyar hatóságok által.

„az unió nem a tagállamok lakosságának együttérzésére, együttműködésére óhajt építeni”
… érdekes megközelítés annak fényében, hogy a magyarok túlnyomó része semmiféle együttérzést nem mutat a menekültekkel kapcsolatban, és a magyar kormány ez ügyben nem hajlandó az EU-val való együttműködésre!
nemfideszes
@szép új világ: A csuti már akkor a sértődött óvodásként viselkedett...
Eriksson
@nemfideszes: Azon még nem gondolkodtál el, hogy ha az uniónak ennyi fölös pénze van, akkor azt miért nem fordította előbb a helyiek jólétére, az egyre fokozódó szegénység megelőzésére, a népjóléti társadalmak megalapozására?
Ha Európa minden tagállama úgy dúskálna a javakban mint ahogy azt a németek elképzelik, akkor esetleg megkérhetnék őket, hogy segítsenek. De addig nincs rá erkölcsi alapjuk.
Macskaszem
@Eriksson: Mi a gond a kamunépszavazás leszarásával? Völner Pál elszólta magát Brüsszelben, kamu, kamu, kamu.
nemfideszes
@Eriksson: "mi a különbség egy tény és ugyanannak a ténynek a lehetséges elutasításának ténye között"
Ha nem értett vele egyet, mért írta alá? Ha aláírta akkor mért uszítja az egész országot? Akár honnan nézem a "különbség" a pávatáncos csuti jellemében vagy inkább jellemtelenségében keresendő.
Eriksson
@Macskaszem: És Te mindig azt figyeled, hogy ki mit mond? Saját véleményed, meggyőződésed nincs?
Macskaszem
@Eriksson: Küldtek nekünk is rengeteg pénzt, de a nemzeti maffiának semennyi sem elég, ellopják az árvák könnyeit is.
Macskaszem
@Eriksson: Mondja ezt, aki állandóan a fideszmantrákat köpködi ide.
Csizmás Kond
---összeollózott tákolmány...olyan mint a gazdája.
Eriksson
@nemfideszes: Tudod Te, hogy konkrétan mit írt alá Orbán? Ugye nem? Nem gondolod, hogy minden egyes politikai egyezményt a nép orrára kötnek.
Lényeg, hogy lehessen muníciót osztogatni a különböző pártok csatájához.
Eriksson
@Macskaszem: Milyen pénzt? Láttál belőle valaha valamit?
Eriksson
@Macskaszem: Egy ilyen mantrát másolj ide drágám.
Macskaszem
@Eriksson: Én nem, de kérdezd meg Pénztáros Lőrincet, meg a gazdiját.
nemfideszes
@Eriksson: Erre voltak a kohéziós pénzek. Az pedig már nem az EU sara, hogy a politikusaink a felét ellopták, a másik felét pedig gazdasági szempontból érdektelen beruházásokra, lásd kisvasút, látványbazár, 40 centis kilátó stb. költik. Mert ezek valóban nem szolgálják a népjóléti társadalom megalapozását.
Eriksson
@nemfideszes: Amit felsoroltál, az mind pályázati pénzekből épült, s ugye kaptak rá pénzt az Eu-tól. Nem mellékesen munkahelyteremtő beruházások. Gondolj bele, hány ember munkája, hányféle termelőágazat összehangolt munkájára volt szükség, mire a kivitelezés megvalósult.
Akkor mi itt a probléma?
Macskaszem
@Eriksson: És a kőkorszakban? Nos, a 2010 előtti időszakot az elmúúútt 6 év alatt szőröstúl bőröstül el kellett volna számoltatni, úgyhogy kérdezd a gazdit.
Sziszifusz
@Eriksson: 10:32
Tiszta sor !
Amennyiben az Unió nem veszi komolyan a népszavazás, kvóta elutasító eredményét, a helyzet egyértelművé válik. Magyarország kilép a Európai Unióból !
Erre megy ki a játék ? Igen !!!
Orbán Viktornak és társainak erre komoly oka van.
nemfideszes
@Eriksson: Hogy mi itt a probléma?
1. Hogy ezek a projektek csak egy időre biztosítanak munkát az embereknek, hosszabb távon nem.
2. A megtérülésük pl. a kisvasút esetében több száz év, tehát GDP szempontjából 0 azaz nulla a jelentőségük. Érthetőbben kifejezve, az állam szempontjából nem hoznak bevételt mellyel újabb beruházásokat és munkahelyeket lehetne teremteni, hogy az EU-s pénzek megszűntével (2020) ezek a beruházások biztosítsák majd a magyar gazdaság stabilitását, ne adj Isten emelkedését.
Eriksson
@Macskaszem: Kutya a kutyát nem harapja, csak azt érteném, hogy az meg miért ugat?
Eriksson
@Sziszifusz: Arról sehol sincs szó, hogy kilép. Inkább arról, hogy hogyan lehet nyomást gyakorolni az unióra.
Furcsa helyzet fog előállni, az már biztos. Példa lehet a többi tagállam előtt.
Eriksson
@nemfideszes: Úgy van, ahogy írod. Ebből is tisztán látszik, hogy az Eu-s pénzek hosszú távon nem érnek semmit, csak arra jók, hogy zsarolni lehessen velük.
- Hogyha nem fogadsz szót, vagy rossz leszel, nem kapsz zsebpénzt. -
Sziszifusz
@Eriksson: 13:09
Arról sehol sincs szó ?
Nézd meg a fentebb látható DK-s féle videót melyen az alábbiak is elhangzanak:.
Orbán Viktor: " Van élet az EU-n kívül is "
Lázár János: " Jó szívvel nem tudnék a bennmaradásra szavazni az uniós tagság ügyében"
Kovács Zoltán "... nem a bennmaradás mellett"
Kövér László:"... hogy kellene ebből, szép lassan, de óvatosan kihátrálni. "

Szerinted ezek a nyilatkozatok mire utalnak ?
Eriksson
@Sziszifusz: Arra, hogy ezt bármikor össze lehet ollózni, minden megerőltetés nélkül egy adott ügy érdekében. Kérdés, hogy ezek a kijelentések mikor, milyen szövegkörnyezetben hangzottak el. Nem gondolom, hogy összehozhatóak a leendő népszavazással.
Sziszifusz
@Eriksson: 13:53
A Gyurcsány féle öszödi beszédből, a Fidesz által harsogott idézetekről is ez a véleményed ?
Eriksson
@Sziszifusz: Pláne azóta nincs véleményem az ilyesmiről. Ott ugyan ismertük az 'alapművet', oszt mégis százan ezerféleképpen értelmezték. Itt ilyesmiről szó sincs. Nem lehet félreértelmezni a szándékot.
Sziszifusz
@Eriksson: 14:17
Való igaz, nem lehet félreértelmezni az utóbb időben történő, fanatizáló, kormányzati propaganda mögötti szándékot. Figyelem elterelése !
Nagyon nagy probléma Európában a menekült kérdés, de a magyarok szempontjából sokkal nagyobb baj ami itthon történik. Amíg a kvótáról vitatkoznak az emberek addig sem foglalkoznak: a gazdaság motorját jelentő szakemberek kivándorlásával, egészségügy, oktatás, szociális szféra állapotával, közpénzek és állami földek szétlopásával, a korrupció legalizálásával, ... és még lehetne sorolni.
Eriksson
@Sziszifusz: Gondolod, hogy mindenki ilyesmin töri a fejét? Az értelmes emberek teszik a dolgukat és nem ilyen marhaságokon rugóznak, mint mi itten.
öcsi55
Az angolok kiszavazták magukat az EU-ból( megfeledkeztek arról,hogy már nincs Nagy Británia csak kicsi anglia van)igaz már megbánták , már új népszavazást követelnek.Most gondoljunk bele ha mi is kilépnénk?Minden nagy befektető elhúzna innen a vámok miatt,megszűnne a határok átjárhatósága,elzárnák a pénz csapokat ! A figyeszes fiúk csak az értelmi fogyatékosoknak üzengetnek,mint a népszavazással!
Sziszifusz
@Eriksson: 14:46
Tulajdonképpen igazad van.
Sajnos az emberek nagy többsége kiábrándult a politikából, nem érdekli mi lesz később.
Elolvassa az óriás plakátok szövegét, retteg a migránsoktól és közben természetesnek tartja azt hogy a politikusok szétlopják az országot.
Elmondható, hogy a magyar társadalom letargikus állapotba került. A minden mindegy hangulat jellemző.
Eriksson
@Sziszifusz: Valójában ez az igazság. Attól, hogy mi itt vérre menő csatákat vívunk pro és kontra, semmi sem változik a nagyvilágban. Mégis jó dolog, hogy értelmes emberek kulturált módon eszmét tudnak cserélni különböző fórumokon.
nemfideszes
@Eriksson: Úgy látom nem érted vagy inkább nem akarod érteni amit írtam. Az EU-s pénzek hosszú távon akkor érnek valamit ha azokat a gazdaság felzárkóztatására fordítják, és nem ellopják vagy elherdálják idióta látványberuházásokra. Erről pedig nem az EU tehet, hanem a mindenkori magyar kormány. Ha pusztán zsarolási céllal adnák, akkor mért csak 2020-ig biztosítják ezeket a pénzeket?
Amúgy egy kimutatásban olvastam valahol, hogy amíg Magyarországon minden EU-tól kapott 1 euróból 1 eurónyi értéket állítunk elő, addig ez a lengyeleknél 1:7-hez arány. Azaz az EU-tól kapott pénzekből, olyan beruházásokat finanszíroznak, melyek rövid és hosszú távon is a többszörösét állítják elő a bekerülési értéküknek.
Eriksson
@nemfideszes: Arról nem hallottál még, hogy csak konkrét beruházásokra lehet
pályázni, és a pályázati pénzeket csakis arra lelhet fordítani, amely célra utalták. S azt is gyorsan, mert különben hatályát veszti a pályázati támogatás.
Azért van annyi kókány munka, mert a nagy kapkodásban nincs idő a normális kivitelezésre.
nemfideszes
@Eriksson: Mivel ahogy már korábban is írtam több mint 25 éve dogozom beruházások területén és számtalan EU által finanszírozott beruházásban vettem részt. Igen közeli rokonom pedig EU-s pályázatok kiírásában vesz részt. Úgyhogy hagyjuk ezt a kormányzati dumát, hogy a pénzt csak arra lehet felhasználni amire az EU adja. Arra lehet felhasználni amire benyújtják a pályázatot az EU-hoz! Kókány munka pedig azért van mert a bürokrácia igen lassú, és azt is meg kell szervezni, hogy a pénzt hogy lehet majd lenyúlni, és csak azután kezdődhet a munka. A munkát pedig a legtöbb esetben, olyan fidesz közeli cég kapja melynek se szakembere, se szakmai múltja, referenciája, minek után a pályázat kiírása előtt hozták létre.
Eriksson
@nemfideszes: Örülök, hogy legalább Te képben vagy. A hozzászólásod alapján viszont kitetszik, hogy ért némi sérelem már ezen a vonalon.
nemfideszes
@Eriksson: Személyes sérelem nem igen. Bár 2010 és 2012 között az elmaradó beruházások miatt jelentősen csökkentek a bevételeim, minek után a fidesz a gazdasági hatalom átvétele érdekében szándékosan "befékezte" a gazdaságot, hogy az egyes területeken több évtizede működő szakcégeket csődbe juttatva szerezhessen piacokat saját cégeinek. Vagy a csőd közelébe jutott cégeket aztán fillérekért vásárolhassa fel. És persze a rezsicsökkentésen is sokat buktam, mivel ennek köszönhetően a villamos iparban is sorra maradtak el a beruházások, fejlesztések. Bár 2013-tól ismét öntik a pénzt a gazdaságba, persze kizárólag csak a saját cégeiken keresztül. De ami sokkal jobban aggaszt az az hogy mi lesz azután hogy elzáródnak az EU-s csapok. Ugyanis amire a korábbi kommentjeimben is próbáltam utalni Magyarország önerőből nem lesz képes megfinanszírozni több tíz, vagy akár száz milliárdos ipari beruházásokat, mivel az ehhez szükséges pénzeket sem a kisvasút, sem a várkert bazár de még csak a TAO pénzekből épült stadionok sem lesznek képesek kitermelni. Még a saját fenntartásuk összegét sem, nemhogy újabb beruházások pénzügyi alapját. Ez van, sajnos. Na megyek mert vár a család és a vacsi, úgyhogy jó éjszakát!
Eriksson
@nemfideszes: Ehhez nem tudok mit szólni, mert az én hajóm jóval a fidesz regnálás előtt futott zátonyra, egy jóval előbbi gazdaságpolitika eredményeképpen.
Jó éjszakát Neked is.
Yoda69
@nemfideszes: Kerded: "De ami sokkal jobban aggaszt az az hogy mi lesz azután hogy elzáródnak az EU-s csapok."

Nos a valasz dramaian egyszeru. orban kilepteti az orszagot az EU-bol. Ez a szavazas is ennek az elokeszitese.
Hogy miert teszi:
1. orban gazdasagilag fuggetlen, tehat vesztenivaloja nincs. Offshore cegekbe mentett szazmilliardjaival tobb generecion at is elvegetalhat az orban familia.
2. politikailag nagyban fugg az Uniotol. Egy esetleges bukas utan a szmonkeres sem maradna el. Viszont ha kilepunk, es a putyini regiokhoz csatlakozunk, akkor orban orokre a hatalomban maradhat, es az elszamoltatastol sem kell felnie.

Akinek ezekutan sem tiszta mi a tetje az oktoberi szavazasnak, az vagy birka, vagy hulye, de az is lehet hogy mindketto :)
kopacsijanos
Csak azok tudhatják ezt akik tényleg ki akarnak lépni az euból!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.