Nekünk 3,3 millió magyar véleménye a fontos – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel, arra reagálva, hogy a svéd igazságügyi miniszter kilátásba helyezte:

országa bírósághoz fordul, ha Magyarország nem fogad vissza menedékkérőket.

Morgan Johansson úgy nyilatkozott, hogy Svédország bírósághoz fordul, ha Magyarország nem tartja be a dublini előírásokat, és nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiket a magyar hatóságok regisztráltak elsőként az Európai Unióban.

Öt észak-európai ország – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – nemrégiben levelet küldött az Európai Bizottságnak, arra kérve az uniós intézményt, tegyen lépéseket azért, hogy Magyarország betartsa a dublini szerződésben foglaltakat.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kijelentette, hogy a svéd miniszternek egy kérdésre kellene választ adnia: közel-keleti illegális bevándorlók, akik közel-keleti országot adtak meg származási országként hogyan léphettek elsőként Magyarországon az Európai Unió területére,

hogyan kerülték ki Görögországot?

A külügyminiszter feltette a kérdést, hogy esetleg Görögország felmentést kapott a közös európai szabályok betartása alól? "Valakik meghívták az illegális bevándorlókat, mások nem tartják be a szabályokat, Magyarország pedig viselje a terheket?" – firtatta.

Szijjártó Péter rámutatott: erre a kérdésre 3,3 millió magyar mondott nemet vasárnap. "Morgan Johansson véleménye biztos fontos, de 3,3 millió magyar véleménye számunkra sokkal fontosabb" – írta a tárcavezető közleményében.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Morgan Johanssonnak pedig nyilván több millió svéd véleménye a fontos. Ennek a problémának a megoldásához pedig egy valódi diplomatára volna szükség, nem egy bunkó nagyképű futsalistára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez szar-jancsi mindig mindenkit kioktat, míg egyszer pofán nem vágják! DE sajnos nagyon valószínű, hogy a pofán-vágást mi kapjuk be!
Clavigo
Ez a lófejű ,ökörnek látszó g.eci a külügyminiszter ???Ki hitte volna..
nemfideszes
Morgan Johanssonnak pedig nyilván több millió svéd véleménye a fontos. Ennek a problémának a megoldásához pedig egy valódi diplomatára volna szükség, nem egy bunkó nagyképű futsalistára.
justhpeter
Majd megoldja az EU timsóval és kisebb lesz Szíjjártó pofája.
Béla333
A futsal miniszterünk csak hőbörögni tud! Talán az elmúlt 1-2 évben meg kellett volna tárgyalni az Unión belül, hogy módosítani kellene a Dublini szerződést a rendkívüli helyzetre való tekintettel.
De Szíjjártó tárgyalni nem ér rá, állandóan veszekednie kell az Uniós kollegáival!
krumpli
Üsd őket Petya ! A maradékot, a legalját már nem kérik ! MI SEM !
Béla333
@krumpli: 18.18
Nálunk voltak hamarabb, utána mentek a németekhez vagy a svédekhez.
Lehetett volna annyi eszünk (ha már egyre több iparágban van munkaerő hiány), hogy nem elüldözzük őket, hanem aki olyan, azt itt tartsuk!
Most már lehet hogy valóban a "jobb" munkásokat kimazsolázták, de ezt úgy hiszem mi is így tennénk hasonló esetben.
Szíjjártónak meg nem hőbörögni kellene, hanem dolgozni!
Az ő munkája a tárgyalás, az egyeztetés!
Na ez az amire alkalmatlan Szíjjártó!
1magyar
Földrajzból a svéd uraság biztosan elégtelenre felelt anno.
Az unio határát nem ismeri.
Béla333
@1magyar: 18.35
Hát olvasni azért biztos tud!
Ugyanis nem bemondásra határozzák meg, hogy hol állítottak ki Uniós okmányokat valahol, a papírokból biztos kiderül, hogy pl. nálunk!
Nos ezekről az emberekről van szó!
1magyar
@Béla333: Akkor a görögök még mulasztást is követtek el, nem regisztrálták őket.
laja70
A szavazásra jogosultak 39,45 %-a szavazott nemmel, ez a fideszes kétharmad és sikertörténet! Nem akarom a jó édesanyjukat belekeverni, de tényleg szegény nem tehet arról, hogy nem szecskavágó volt a szülőútja!
Béla333
@1magyar: 19.02
Jó reggelt! Évek óta ez is téma, nem vetted ezt észre?
Ördögvadász
Az osztrákok után (Doskozil, Kern) most már a svédek kezdenek Budapestre ösvenyelni?
Bringás
A Svéd miniszternek a fizetése fontos. Hol is van korrupció?
simmering73
A papagájjal megkajáltatták a magnókazettát. 3,3millió ember, 3,3millió ember, 3,3millió ember. B+ sötétlófia. 3,3millió ember lóf@szt sem ér 4,7millió választópolgárral szemben. Arról nem is beszélve, hogy a 3,3millióból mennyi volt a szimplán beszaratott, akik egyébként zsigerből gyűlölik a népnyúzó, maffiakormányt.
gulyasgyula
@simmering73: ..Na ezt eltaláltad !! Nem gyülölünk ugyan senkit de nem is szeretjük a kormányt ..A BEVÁNDORLÓKAT MÉG JOBBAN NEM SZERETJÜK ..Nem Orbánt szivatjuk meg hanem magunkat ha a bevándorlók a nyakunkra jönnek ..Én már találkoztam velük lenéznek , gyávának tartanak bennünket a tiszteletről ne is beszéljünk ..Ha Te jobban hiszel Gyurcsánynak , Molnárnak stb az a Te dolgod , már 2 szer 2002- 2006-ban hűlyét csináltak belőlünk de úgy látszik van akinek ez is kevés .. ..
Just look my avatar
@Bringás: "A Svéd miniszternek a fizetése fontos."
Neked pedig a nyalni való Gazdasegg!

"Hol is van korrupció?"
Van egy egetrengető külőnbség Te és Polgár Judit között, Ő tud vakon sakkozni! Te pedig nyitott szemmel sem látsz többet két farpofánál!
Nessy
van egyáltalán közel és távol olyan politikus, akit Szijjártó nem sértegetett??
Ok. 3,3 millió ember a fontos! Nem lehetne megoldani, hogy ők és Orbán alakítsanak egység frontot, és dicsérjék egymást éjjel-nappal, az ország dolgait meg hagyják hozzáértőbbekre?
Tisztelet??? Ha pártunk és kormányunk kicsit is tisztelné e honnak minden lakóját, nem mondana annyi ostobaságot, mint az elmúlt három napban!
nemfideszes
@gulyasgyula: Komolyan azt hiszed hogy 3.2 millióan "nem" fogja megállítani a menekülteket? Hogy most már eszük ágába sincs Európába indulni? Ember, ha az Unió nem öntené a milliárdokat a törököknek olyan menekültáradat indulna el, hogy a csuti akár 10 millió nemmel is kitörölhetné a valagát. Akik nem mentek el szavazni azok nem Gyurcsánynak vagy Molnárnak hisznek, hanem pontosan tudják, hogy a menekült problémát csak az Unióval közösen lehet megoldani, nem pedig bomlasztva azt.
Egyéb iránt én is találkoztam velük és a fideszes politikusokkal ellentétben nem voltak lenézőek, és megadták a kellő tiszteletet.
Ördögvadász
Faymann se fogott kezet Orbánnal. És hol van ma már a szarházi?
Peller Anikó
"Valakik meghívták az illegális bevándorlókat, mások nem tartják be a szabályokat, Magyarország pedig viselje a terheket?"

Ebben especiel teljesen igaza van a szargyártónak. Ezért nem szabad egyetlenegyet sem beengedni és végképp nem regisztrálni az eldobált papírokkal érkező fogalmunk nincs kiket.
Szókrakész
Szijjártónak, Magyarországnak tök igaza van.

Ez nem étterem, hogy rendelek egy kaját, de ha hányingert kelt, megfekszi a gyomrom, akkor visszaküldöm és nem fizetek érte.
Basszák meg az északiak Merkellel együtt!!!
Peller Anikó
@béla: 18.23, "Most már lehet hogy valóban a "jobb" munkásokat kimazsolázták, de ezt úgy hiszem mi is így tennénk hasonló esetben."

Úristen béla, miféle álomvilágban élsz te? Jobb munkásokat? Egyetlen egyet sem találtak olyat béla! A németeknek a mekkent fenyegetése ellenére 50 darabot sikerült ideiglenesen munkábaállítani a postán. Ezek lennének a jobb munkások. A két millióból.

Nem ismerik a nyelvet és soha nem is fogják megtanulni, nem is képesek rá és nem is akarják. Soha nem dolgoztak otthon, soha nem tanultak semmi értelmeset. A szír szaroknak van vagy ötven egyeteme mindegyik három vagy öt éves múltra tekinthet vissza és mindegyik megfelel egy 4 elemi általános iskola színvonalának ahol semmi mást nem tanulnak korán mint alllakakabár. Ezeket akarod te munkára fogni?
Szókrakész
@Peller Anikó: Én 63-ról tudok.
Akkor a javuló statisztika alapján van értelme még vagy 2 milliárd migráncsot beengedni?
Peller Anikó
Aha. De azért olyan nagyon nem javul a statisztika mert 50 a postán kapott próbaidőt és egy páran máshol, gondolom nem kamionosnak alkalmazták őket.
nezelodo
@Peller Anikó: Ezeket az ismérveket nyugodtan elmondhatod a hazai cigányság nagyobb hányadára is, szóval nincs új a nap alatt. A baj Szíjártóval nem az, hogy igaza van-e, hanem az hogy egyre inkább úgy viselkedik a diplomáciában, mint a hatvanas években Hruscsov elvtárs, aki a levetett cipője sarkával verte az asztalt pl. a Biztonsági Tanács ülésén, mert megtehette. Szíjártó miért hiszi, hogy az a diplomácia, amit ő művel, és miért hiszi hogy a diplomácia azonos a kioktatással? Vagy ezzel a módszerrel gyűjtik a főnökével együtt a barátainkat?
Ördögvadász
Pedig ott fenn északon lenne hely bőven nekik és hóhányáshoz sem kell egyetem.-)
Szókrakész
@Peller Anikó: Szerintem reptéri dolgozók lehetnek.
solidedge
Úgy látom már minden országnak hadat üzentünk Európában. Mikor kezdjük a lerohanásukat?
bencemacska
@laja70: De a fürdővízbe belefojthatta volna!!!
Peller Anikó
@nezelodo: jó, de azért ha lehet nem kéne beengedni emiatt kétmillió (idegen) cigányt, a mieink meg hát mégiscsak a mienk. A cigányok közül többen képesek dolgozni ha nem is szeretnek nagyon és egyik sem vágja el a torkod csupán azért mert nem az allakot imádod.

Érdekes amikor fogták magukat és kanadába emigráltak néhány tucat (nem kétmillió !!!) akkor azok ott sem kellettek. Amin ugye nagyon csodálkozom.

Pedig megtehették volna, hogy kiválogatják belőlük a jobb dolgozókat, ugye béla? :)
bencemacska
@solidedge: Teljes körkörös letámadást vezényel a tarajos mind a három helikopterrel!!!-:))))
Just look my avatar
@solidedge: "Úgy látom már minden országnak hadat üzentünk Európában. Mikor kezdjük a lerohanásukat? "

-Ha a lerohanásuk elött nem küldenek nekünk pénzt, nem tudjuk majd a hadifogolytáborokban miből etetni őket!
:D :D :D
Just look my avatar
@bencemacska: "Teljes körkörös letámadást vezényel a tarajos mind a három helikopterrel!!!"

Hárommal csak akkor, ha a Rogánéknak éppen nem kell sürgősen celebesküvőre menniük!
:D
bencemacska
@Just look my avatar: JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!-:))))
gulyasgyula
@nemfideszes: ..Én nem tudom mióta jársz szavazni kb 20-30 % Kb : 2 millió soha semilyen szavazásra nem megy el .Az Unió-nak Merkelnek elég volna annyit mondani egy bevándorlót sem fogadunk és lelassulna , lassan vissza térne a rendes kerékvágásba a bevándorlás amikor nem a határon hozzák őket az embercsempészek de amíg az olasz Merkel parancsra hozza őket hajóval miért ne jönnének ..Ha beengeded őket vagy itt maradnak vagy elengeded őket nyugatnak ..Na akkor kerülünk csak fekete listára Brüsszelbe is Merkel-nél is ..Hol találkoztál velük nem tudom de én legutóbb egy termál fürdőben 4 voltak ..A medence korlátra támaszkodva úgy dohányoztak mintha az lett volna a hamutartó , pedig 20m-re ott volt a dohányzó .Ennyit a tiszteletről .Ez csak egy példa a sok közül ..Az Unió nem akar közös megoldást ne hogy már azt hidd hogy neked jogod is van , mert még másnak is eszébe jut ..Persze vannak akik az Orbán ellenességet össze tévesztik a saját érdekükkel .A Magyar nép a történelem során mindig ilyen széthúzó volt , ezért nem jutunk egyről a kettőre ..
nezelodo
@Peller Anikó: Látom nagyon felszínesen ismered a kanadai dakota kalandot. Fakitermelésre irányították őket, (mivel kevés villamosmérnök volt közöttük), nem a segélyosztó hivatalba. A következő Európába tartó géppel már jöttek is vissza diszkriminációt ordibálva.
Sajnos én is, és még több millió honfitársunk is diszkrimináció áldozata lett idehaza, dolgoznunk kellett, egész életünkben, és mégsem kiabáltunk diszkriminációt, meg fajüldözést.

Az állítólag ide özönlő arabok a fene tudja miért, nem igen akarnak tündérországban maradni, még a regisztráltak is elszöknek napokon belül. Amúgy sem kellenek, tetszenének letelepedési kötvényt vásárolni, akkor nem néznének a seggükbe is be, csak a bakszámlájukba, és máris jó migrák lesznek, mint egykor a Kaya Ybrahim.
Desischado
@krumpli: Bocsi, téves lájk.
ez a sérós nyomorék csak veszekedni tud, esze az semmi! A pénzt azt kérjük, a kötelezettsége meg nem kellenek!

Undormány!@Just look my avatar: Ez király volt, még most is szakadok a nevetéstől!
1magyar
@Béla333: Én észrevettem, csak az a furcsa, hogy a svédek nem.
verőce21
Ezt a sok muszlim cigányt bármelyik más földrészen halomra lőnék, csak itt Európában vannak jogaik.
Szókrakész
@Peller Anikó: Amúgy űennek az 50 migráncsnak mi a feladata a postánál?

Ők kézbesítik ki a levélbombákat?
Bringás
Nagyon helyesen és nagyon jól megmondta Szíjjártó a svédeknek! Szórakozzanak a görögökkel, akik beengedték a sok selejt muszlimot! Ide egyetlen darab sem kell! Takarodjanak haza!
nezelodo
A Dél Alföldön a tanyákon mégsem a migrák vágják el az ott megöregedett egykori gazdák torkát, akiknek minden kormány utat és villanyt "épített", a fidesz pl. Bp belvárosában, hanem egy kicsit közelebbről, a szomszédból érkezett szavazóképes új állampolgárok, aztán rögtön románná reinkarnálódnak, ha véletlen megírja egy cenzúrából kifelejtett helyi kanászkűrt.
Az asszonyokat, gyerekeket sem ezek erőszakolják verik meg és osztanak jobb és balegyenest, tockost és kokit, hanem saját hozzátartozóik. Ráadásul a migrák nem tulajdonolnak jellemzően vakkomondort sem, aki eltöri az asszony orrát, és átrendezi az arca karakterét. A kormánynak módja lett volna "népszavazás" nélkül is megoldani a határvédelmet minden csinnadratta nélkül, de Orbán Brüsszelben is a függöny mögé bújik amikor karakán módon ki kellene állnia, és a népet tolja bizonyítéknak maga előtt sunyi módon, pedig tele pofával hirdeti a sokszoros választói felhatalmazást.
Aki Én
És az 5.000.000 magyar véleménye, akik keresztbe szarták és érvénytelenné tették a kamu népSavazást?
Ha mégsem számít az általatok meghatározott érvényességi küszöb, akkor miért kellett példátlan mozgósítást, példátlan pénzszórást alkalmazni? Csak nem mégis számítana egy jogállamban?
libellle
@Béla333: Egyszerübb lett volna tavaly februárban amikor aláirt mindent, azt mondani, hogy Magyarország egydül nem képes megoldani a felsö schengeni határ védelmét. Ezert ké segitséget az EU-tól. Igy nem kellett volna áthajtani az országon több mint negyszázezer embert. Ellenben nem kérte mert putini küldetése van. Majd amikor már jó félig kiürül Magyarország az EU- azt mondja köszönjük az együttmüködést próbálkozzon egy másik cirkussal mi is keresünk másik bohócot akkor putin neki ajándékozza Magyarországot.
verőce21
Angela Merkel - aki szombaton háromnapos hivatalos afrikai látogatásra indul - kiemelte, hogy "stratégiailag rendkívül fontos kérdés" az afrikai országokkal folytatott viszony újrarendezése!
Most aztán fél Afrika vízummentességi ígérvényt fog kapni. (Utána jöhet dél-Amerika is.)
nemfideszes
@verőce21: Gondolom, mint fidiótának csutiék Afrikában hirdetett letelepedési kötvényeivel kapcsolatban már nincsenek efféle aggályaid. Annak ellenére, hogy előbb jönnek afrikaiak Európába a letelepedési kötvényeknek köszönhetően, mint hogy vízummentességet kapjanak. De azért böfögd csak a hülyeségeidet, ugyan úgy mint amikor azt állítottad, mindenki mást lehülyézve, hogy nem lesz üzemanyag áremelés. Az sem jött be...
wanderer
@nemfideszes: miért kellene nekünk Morgan Johanssonnal tőrödni? Ő a svéd kormány minisztere,NEM a magyar kormányé...tehát,hogy miket mond az teljesen irreleváns a magyarok szempontjából...
wanderer
@Béla333: mi van Görögország felett csak átrepültek!? Nálunk voltak legelőször...ez úgy marhaság ahogy van!
wanderer
@laja70: akik meg NEM szavaztak azokat a Kétfarkú Kutya hülyítette meg most,2004-ben pedig a Fletóék etették be őket.../23 millió román,tudod.../,mit akarhatunk ettől az 5 millió szerencsétlen iskolázatlan agymosott zombitól? Ők bárkire szavaznának,vagy nem attól függően,hogy ki tudja őket éppen behülyíteni...ezért is tart itt az ország ahol tart...
Béla333
@wanderer: 11.40
Különbség van abban, hogy hol léptek először az Unió területére és hogy hol regisztrálták először.
Nyilván a görögöknél kellett volna, akik nem győzték vagy nem tudták ennyi embernél megtenni, azok jöttek tovább regisztráció nélkül.
Mi meg regisztráltuk őket a jelek szerint először az Unió területén.
Más kérdés:
Szíjjártó a helyett hogy mindenkinek hadat üzent, nem kellett volna az elmúlt években elérni, hogy a Dublini szerződést fel kellene függeszteni a rendkívüli helyzetre való tekintettel?
Megtette? Nem? Miért nem?
verőce21
@nemfideszes: Tehát Merkel ismét csak orbán után kullog?(11:31)
nemfideszes
@wanderer: Ha így állsz hozzá akkor ne csodálkozz ha a másik félnek is irrelevánsak lesznek a te szempontjaid. És innentől kezdve esély sincs bármiféle közös megegyezésre. Le kéne szállni a magas lóról, nem mi magyarok sz@rtuk a világot, még ha sokan is azt képzelik.
Kölcsönös tisztelet...bár tartok tőle fogalmad sincs, hogy miről beszélek.
Ördögvadász
Mehet most már a skandináv bírósághoz.
Nem meghívta Angela kedves a migránst és a szerződéseket felfüggesztette?
Jöttek akár egy csorda át a vetésen, most meg milyen szerződésekre útal Svebjom?
nemfideszes
@wanderer: "szerencsétlen iskolázatlan agymosott zombitól"

Nem tudok róla, hogy agymosott zombi lennék, mivel nem vagyok egy párt híve sem. És hát iskolázatlan se vagyok, minek után mérnökként dolgozom idestova 30 éve.
De te milyen iskolai végzettséggel is minősítesz másokat?
nemfideszes
@verőce21: ... hát ez poénnak elég szar "vót", véleményedet tükröző kérdésnek viszont már nevetséges.
namihami
Itt a következő bünti, amit ""zseniális"" vezetőink ""szuper"" döntése folytán a mi nyakunkba sózott adókból kifizettetnek velünk.
Magyarország vezetői ismét jobban teljesítenek.--kéne néhány milliárdért plakát és egyéb agitka, a Rogán szomszéd aktív segítsége révén.
karma1
@nemfideszes: Megint bezuhant ide egy uj troll, mint kocsmaba a reszeg... Majd eltunik ez is, most ezt a feladatot adhatta ki a siro's, hisztizo orban...:o)))) Ahany troll letezik, annak mindnek be kell rontania valami kozossegi oldalra, es szorni a baromsagait, majd tovabbmenni.
Nem tartod igazsagtalannak, hogy nekunk csak 2-3 hulye trollunk van ezen az oldalon? Hat nem birjak mar a gyurodest, kulonben is, a 17 milliardbol "fussa" erre is...:o)))

A kerdesed meg koltoi, akkor fogod megismerni az iskolai vegzettseget, mikor piros ho esik... Igaz, azt a masfel ev gyogypedet nem is nagyon kell szamontartania...:o)))
Eladott Ország
Az észak-európai országok is rájöttek, hogy a migránsok nem is akarnak dolgozni, nem is akarna beilleszkedni , csak a segély kell nekik. A másik nagy probléma, hogy a menekültek visszaküldésének sem létszámban sem időben sose lenne vége. Mi meg tartsuk el ezt a "kiváló munkaerőt", mert a saját országuk sem fogadja vissza.
verőce21
@nemfideszes: (12:29) Nem nevetséges egyáltalán a kérdés, Merkel mindenhová Orbán után megy a világban! Apropó, Dél-Amerikát el ne felejtsük lekaszálni előtte, majd el felejtettem! :)

Hol írtam én olyat, hogy a benzinár nem fog emelkedni? Az pótadó miatt nem fog emelkedni, amit olyan alacsony olajárnál raknak rá, ami kompenzálja az olajár csökkenést.
nemfideszes
@gulyasgyula: Kedves Gyula!
Minek után a csuti egyenlőséget húzott maga, illetve a pártja és a nemzet közé (lásd. „a haza nem lehet ellenzékben” „magyarok 98% nemmel szavazott” stb.) nehéz bármiféle nemzeti egységet, összetartozást megteremteni, hogy az ne a fidesz politikai, illetve hatalmi érdekeit szolgálná.
Mellesleg a hívek kommentjei is ezt támasztják alá, aki nem fideszes az nem is magyar. Kicsit többet kéne olvasgatnod tőlük.
A népszavazás előtt is folyamatosan arról pofáztak, hogy az nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdés. De most már Tuzson is arról beszélt, hogy „politikai párt mögött soha nem állt ennyi ember”. Hogy te is megértsd, ha elmentem volna és „nem”-el szavazok akkor most a fidesz propaganda szerint én is a fidesz mögött állnék. De érdemes olvasnod az olyan fidióták hozzászólásait is, mint verőce vagy bringás, akik már a 2018-as újabb 2/3-os fidesz győzelmet vizionálják a 3.2 millió „nem”-el szavazóra hivatkozva. Szóval hagyjuk ezt a képmutató dumát a nemzeti érdekről.

„Ha beengeded őket vagy itt maradnak vagy elengeded őket nyugatnak „
Eddig sem akartak itt maradni ez után sem fognak, megnyugodhatsz.

„az olasz Merkel parancsra hozza őket hajóval miért „
Ha nem csak kormányzati médiából tájékozódnál nem írnál ekkora marhaságokat.
Merkel legutóbb is kijelentette, hogy csak a legálisan érkező (regisztrált), menekült státuszra jogosult embereket fogadják be, az illegális bevándorlók mehetnek haza. A minap jártam Berlinben nyoma sincs annak, amivel itthon etetik a hozzád hasonlókat. Szóval, mint mondtam próbálj meg máshonnan is tájékozódni.
„Az Unió nem akar közös megoldást ne hogy már azt hidd hogy neked jogod is van”
Jelenleg csak a csuti lóg ki a sorból minek után már a V4-ek is kihátráltak mögüle. Ugye nem azt képzelted, hogy mindenkinek azt kell támogatnia, amit ez a szarkeverő akar. Ezt itthon még megjátszhatja, de az Unióban nem. 27 több mint 1, ahogy 5 millió is több mint 3.2 millió.
nemfideszes
@gulyasgyula: „Az Unió-nak Merkelnek elég volna annyit mondani egy bevándorlót sem fogadunk és lelassulna „
Meg ahogy azt Móricka elképzeli. Kihasználva a jelenlegi helyzetet a g…ci csuti beállt Erdogan és Putyin mögé zsarolni Európát a saját politikai és hatalmi ambíciói érdekében. Először is Putyin Szíria bombázásával gondoskodik a háború elhúzódásáról, és a menekült utánpótlásról. Többek közt ezzel is zsarolva az Uniót az ukrajnai embargó miatt, illetve hogy Putyin oligarchái most nem üzletelhetnek kényük kedvükre az Unióban, amikor igen nagy szükségük lenne a bevételekre az alacsony olaj és gázárak miatt. Erdogan pedig szintén zsarolja az Uniót Törökország EU tagságával. Ugyanis a Merkelék által küldött pénz, a menekültek ott tartására neki kevés. Ők EU tagságra vágynak, ami azt jelentené, hogy a szabad munkaerő áramlásnak köszönhetően millió számra indulnának el a törökök Európába, ahol már jelenleg is milliós nagyságrendben élnek. A brexitben ez is közre játszott. Kicsit nézz utána. Ha viszont nem adják, meg az EU-s tagságot a törökök nem fogják visszatartani a menekülteket, és Oroszországgal fűzik szorosabbra a kapcsolataikat. Ezt Erdogan már kerek perec ki is jelentette.
Szóval a probléma egy kicsit nagyobb és összetettebb, mint azt az a 3.2 millió „nem”-el szavazó elképzeli.
Szóval ez a szavazás kizárólag csak a fidesz illetve a kis g…i hatalmi érdekeiről szólt, azáltal, hogy nem a közös megegyezésre törekszik, hanem Erdogan és Putyin szekerét tolva kihasználja a helyzetet, bomlaszt és kavarja a szart, legalább is addig, amíg ki nem b@sznak minket az EU-ból, aztán egyedül nézhetünk szembe egy esetleges menekültáradattal, pénz és hadsereg nélkül.
Itt maradunk majd Európa közepén minden szempontból körbe kerítve, aztán a sok fidióta barom meg majd rázhatja az öklét a világ négy égtája felé, ahogy ezt teszik Észak-Koreában.
nemfideszes
@gulyasgyula: „A medence korlátra támaszkodva úgy dohányoztak mintha az lett volna a hamutartó , pedig 20m-re ott volt a dohányzó .Ennyit a tiszteletről „
Először is ez nem tisztelet, hanem illem kérdése. Másodszor ezen az alapon akkor a magyarokat is elítélheted, mert bizony mindenhol találkozni olyanokkal, akik nem a kijelölt helyen dohányoznak. Kezdve honatyáinkkal, akik csak azért tiltatták ki a kamerákat a parlament egy részéből, mert felvették ahogy tiltott helyen dohányoznak. Szóval talán előbb a saját házunk táján kéne sepregetni ez ügyben is.
nemfideszes
@verőce21: "Végre két nap után megértetted ezt a hírt! Szóba sem jön az adóemelés, mert nem megy mégegyszer 40 dollár alá az olajár. Az a kitermelőknek is gazdaságtalan, inkább odacsapnak az IS-nek. Két napig a semmin csámcsogtatok. Te ebben nem látod a szépet...? :)"

Hányszor kell ez még bemásolnom? Ennyire szenilis vagy, vagy ennyire jellemtelen, hogy folyamatosan letagadod?!
nemfideszes
@verőce21: Csak nem a Torgyán pubi Chilében felejtett cseresznyéjére gondolsz?

"Merkel mindenhová Orbán után megy a világban!"

Ha így is volna maximum kármentesíteni. De a csuti leginkább a keleti diktatúrákat látogatja, mivel saját bevallása szerint is ott érzi magát otthon. Merkel nem igen jár ilyen helyekre, maximum ők jönnek hozzá.
444.hu/2015/01/21/merkel-kozos-sajtotajekoztaton-kritizalta-az-azeri-elnokot-amiert-nem-tartjak-tiszteletben-az-emberi-jogokat-az-orszagaban/
A csuti meg oda ment segget nyalni.
www.origo.hu/nagyvilag/20160307-szijjarto-peter-orban-viktor-ilham-aliyev-azerbajdzsan.html
Ördögvadász
Az a gonosz Putyin. Aki írtsa a zsoldost, mint a legyet. De hogy kerül ide Putyin?
verőce21
@nemfideszes: Te nem érted meg, a beírást, de talán, ha lemásolod még otthon ötvenszer magadnak...
verőce21
@nemfideszes: (13:51)
És Merkelnek a kínai, vagy moszkvai találkozóját szégyelled?
nemfideszes
@verőce21: Magyarázd már meg fidióta, hogy mit kell ezen még megérteni? Korábban azt állítottad, hogy nem lesz adó emelés mondván nem megy az olaj ár 40 dollár alá, most pedig, hogy októbertől adót emeltek mert az olaj 3 havi átlag ára 40 dollár alá esett, tagadod hogy ilyet állítottál volna!
Az meg már a pofátlanság teteje, hogy azzal próbálod menteni a menthetetlent, hogy a másikat próbálod "hülyének" beállítani, mondván a "fehér" az nem "fehér" hanem "fekete".
Szánalmas próbálkozás.
Most komolyan azzal jössz, hogy ki, ki után járt az egyes országokban? Merkel 2005 óta Németország kancellárja, ennél fogva egy kicsit előbb járt az összes kérdéses országban, mint hogy a csuti g..i 2010-ben MINIszterelnök lett.
Bocs de ez nekem már nagyon gyerekes szint. Úgyhogy játsszál csak tovább a homokozódban, a csuti arcképével díszített vödröcskéddel.
verőce21
@nemfideszes: Tévedsz, nem is kicsit! Ha 40 dollár alá esett a háromhavi olajár az bizony pótadó. Ezt írtam korábban is. De ha tartósan alatta maradt volna, akkor az olajáresés kompenzálja a pótadót. Ez volt a téma, akárhogy csavarod.

Azt írod Merkel nem ment keletre. Pedig Orbán után járt Moszkvában is, Pekingben is. Sőt Törökországban is felült az aranytrónra, ha elfelejtetted volna. Minden állításod hazugság!

Na rád szántam az időmből kivételesen pár órát, de látom gyenge vagy nagyon. Kerüljél el messzire a továbbiakban! Nincs időm féleszűekre.
huKKK
Nem pereskednie kéne a svéd miniszternek bevándorlók miatt, hanem visszaküldeni őket a feladónak. Gyáva ehhez. Ahelyett, hogy megtenné amit a hazája megkívánna, velünk bohóckodik. A többi szerencsétlennel együtt.
Béla333
@huKKK: 16.13
Szíjjártó elérte az Uniónál, hogy az elmúlt években tapasztalt rendkívüli migráns helyzetre való tekintettel átmenetileg függesszék/függesszük fel a Dublini szerződést? Tudtommal nem.
Akkor pedig ezen érvényes szerződés szerint ide tolják őket vissza, mert nálunk lettek regisztrálva! Érted amit leírtam, ugye?!
libellle
@Eladott Ország: Miután nem ismered az eljárást ne adj le ilyen okos véleményt. Azok akiket Magyarország regisztrált( elég kevés annál több a nem regisztrált) ott elkelett volna az eljárást is inditani. Amennyiben vaóban menekült akkor menekült statust kap és igy tóvább. Ellenben Magyarország kormánya csak arra hajlamos, hogy zavarja öket ide nyugat felé. Ezeket követöen ki áll az elmehaborodott miniszterelnök valahová és az ordibálja, hogy az EU mindenért a hibás. Ezenkivül a segélyröl csupán annyit, hogy rengeteg magyar vonult nyugat felé különösen Angliát kedvelik és ott a segélyekböl élnek. Vagyis hogy is volt a véleményed szerint az integrálódás? Nos majd ilyen és hasonló kritikákal óvatosnak kellene lenni, mert a saját kritika az ember lábára esik és hatalmas törést tud okozni.
libellle
@gulyasgyula: én a menekültekkel szinte naponta találkozom. Senki nem néz le senkit. Esetlegesen összehuzódnak, hogy nem vegyük öket észre. Valószinü megszólalatál magyarul, és ezért a lenézés. Ezen viszon ne is csodálkozz.
cs.n.
Nem kellett volna eminenskedni, és mindenkit regisztrálni. Most visszanyal a fagyi. Verték a mellüket, hogy mi itt de betartjuk ám a szabályokat, míg a többi tranzitország meg nem, aztán itt az eredménye. Itt lettek regisztrálva, ide küldik őket. És ennek a népszavazásos dologhoz az égvilágon semmi köze sincs, bár kormánypárti politikusok előszeretettel hajtanak végre ilyen "termékkapcsolást" a nagyszerű beszédeikben.
huKKK
@Béla333: 16:38
Értem.
De a dublini egyezményt követő 2003-as dublini rendelet menedékkérőkről szól. Menekültekről.
Nem bevándorlókról. A gond az, hogy itt az illetékes brüsszeli urak az elejétől fogva a betelepítés fogalmat használták következetesen.
kajla
ha ennyit szívunk, nem kellene a szívást okait elzavarni?!
kajla
@huKKK:, ha menedéket kért akkor amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője addig akként kell figyelembe venni. Sok olyan ember van itt (Németországban) is aki a jobb élet miatt jött de dolgozik. Aki meg nem az megy haza.
wanderer
@libellle: "... Valószinü megszólalatál magyarul, és ezért a lenézés. Ezen viszon ne is csodálkozz. " Te miről írsz!? Magyarországon magyar létemre arabul szólaljak meg!? Te jól vagy? Fordulj pszichiáterhez,még vannak szakrendelések...
Szókrakész
@Aki Én: Tetszettek volna szavazni!!!
Antall után szabadon.
gulyasgyula
@libellle: ..Akkor ott mindenki németül és magyarul beszélt ..Megpróbáltuk úgy tenni mint aki nem is látja hogy ők valami arab társaság ..
gulyasgyula
@nemfideszes: ..Neharagudj ha nem tudlak olyan udvarias hangon megszólítani mint Te azért a megpróbálok kellő tisztelettel válaszolni arra a kérdésekre amiben nem teljesen értek egyet veled ..A szavazással kapcsolatba meg kockáztatom hogy a 3.2 millióból jó ha 2 millió volt fideszes ..Akik baráti körben elmondták tudták hogy a nem szavattal Orbánnak is szívességet tesznek de akkor se akarunk bevándorlókat a szomszédba ..Csak úgy megjegyzem a politikusok és a média nagyrésze mindig hazudik ezt minden esetben vond le az eredményekből még akkor is ha neked tetsző a téma ..A politikus sokszor kényszerből a média meg érdekből hazudik .., Hogy miért tart össze Orbán a Törökkel és Putyinnal mert a v4-nek jó Magyar kerités de nem nagyon hangoztatják ..Lassan az Osztrák már jobb szomszéd lesz mint a V4-ek ..Hogy te mit láttál Berlinbe azt nem tudom de én 17-éve körbe vagyok németekkel a szoszédom is most jön vissza 3hete ment haza szétnézni ..Nem NDK-sok ..Német Tv csatornákat néznek , szidják merkelt és médiát mert nem a valóságot közli ..Az unióból soha nem zárnak ki bennünket mert az nagyon drága lenne földrajzi helyzetünknél fogva ..Akkor lenne csak dugó az utakon ,autó pályákon ,vámok , komoly külföldi befektetések stb .Az uniós pénzek meg így is-úgy is elfogynak lesz ezekből vita még bőven ..A probléma nem kicsit hanem nagyon összetett és ezt az egész gazdag világ látja csak ha lehet az Eu-val , európával akarják megfizettetni ..Hogy mi lesz a vége azt senki nem tudja ..A politikusok is csak spekulálnak mint mi amatőrök , csak nekik van hatalmuk a döntéseik megvalósításához ..Legalább is azt hiszik aztán ha besokal az eu lakossága borulhat a bili ..
libellle
@gulyasgyula: Erröl nem irtam, Azt irtam, hogy ugy összehuzzák magukat, hogy az ember ne is vegye öket észre. Az a kép amit orbán lefestett az az ö elképzelésében létezik. Vagyis inkább nem az amit dumál azt azert teszi, hogy az embereken agymosást végezzen. Jól megtanulta a komcsi idejében Látni minden parancsán, hogy horizontja csak odáig ér) és nagyon sok ember létezik akinek szüksége van a gyülölködésre és ez nagyon is izlésére van.
gulyasgyula
@libellle: Ezt a nézést ami az övéké az 195..-es években még a legtöbb Magyar embernél is lehetett látni ..Minden aprósággal , sértéssel nem futottak az emberek a rendőrségre , biróságra elintézték maguk között ,az erősebnek volt igaza ..Ezt nevezték ""önbiráskodásnak "" amiről a mai fiatalokat kemény büntetéssekkel leszoktatták ..Náluk még él ez a szellem ""nem félünk senkitől se az életünk árán se ..A mai liberális szellem ami őket védi ezt a megoldást tiltja ..Régen 2 ember verekedésben nem volt szokás beleavatkozni amig talpon voltak ..Most csak a tekintettel és gyülölködésel meg az életformával szabad ölni ..
wanderer
@nemfideszes: A felsőfokú oktatási intézményekben észt NEM adnak csak diplomát. Már találkoztam rendkívűl halvány mérnökökkel...természetesen NEM csak a mérnökök között vannak gyenge képességűek. Nem vagyok diplomás,de hülyének sem tartom magam...Figyelemmel kísérem mind az ellenzéki,mind a kormánypárti médiát. A Fidesz-t sem tartom tökéletesnek,sőt messze vannak attól...de a liberális stb. Kétfarkú Kutya meg egyéb bohóc képződmények a cirkuszba valók...Józan logika,ez sokat segít.
wanderer
@nemfideszes: a svéd miniszter egyszerűen NEM a való világban él..
wanderer
@nemfideszes: Az EU önti a több milliárd eurót a törökökre,de amíg meg NEM kapják a vízummentességet,meg az EU-tagságot addig az a pénz az ablakon kidobott pénz,csakhogy képben legyél..maguk a migránsok is áldozatok,csak ezt ők még nem tudják...szerinted hogy fognak "beilleszkedni"? Tényleg el kellene kezdeni gondolkodni...
evacica
Ez a senki mindenek való csak külügy-miniszternek nem! Fogalma sincs, hogy mi az, hogy diplomácia és hogy egy külügyekért felelős személynek mi a dolga, Az biztos nem, hogy minősítse a különböző országok vezetőit! Csak lejáratja az országot ezzel a stílussal,igaz ezért drága főnöke is mindent megtesz! Ide jutott ez az ország, hogy bunkók vezetik az országot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.