Korózs Lajos MSZP-s képviselő több kérdést tett fel az emberi erőforrás tárcának a külföldre küldött Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban. Mint az közismert, tavaly decemberben a kormány úgy döntött, hogy a nyugdíjasoknak 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt fizet ki.

Azon nyugdíjasok kaphattak a kuponokból, akiknek decemberben folyósítottak nyugdíjat – vagyis novemberig nyugdíjba vonultak. Azzal az aprósággal viszont a kormány nem foglalkozott, hogy külföldre fölösleges küldeni Erzsébet-utalványokat, hisz azt egyetlen nemzetközi étkezési jegyet forgalmazó hálózat sem fogadja el.

Ennek ellenére kiderült Rétvári Bence Emmi-államtitkár írásbeli válaszából, hogy a világ 72 országába 32 500 nyugdíjasnak küldtek 10-10 ezer forintos utalványokat. Az összes utalvány értéke 26,3 milliárd forint volt, ebből külföldre 325,5 millió forintnyi utalván ment. A külföldi postaköltség pedig 52,2 millió forint volt.

Rétvári Bence azt is elárulta a MSZP-s képviselő kérdésre, hogy mit kezdhetnek Ausztráliában, de akár Ausztriában az Erzsébet-utalványokkal az ott élő magyar nyugdíjasok:

„A külföldön élő személyek – saját célra – a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni.”

(forrás: napi.hu)

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

feleselek
Orbán 10000 forintjáért fizessenek félmillió forintot, hogy beválthassák!? Ezeknek tényleg elment az eszük!!! Alsó hangon, kb ennyi a repülőút.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Majd amikor a békemenetet szervezik mondjuk!
Zeta
Semmi gond , Romvári a túrizmust akarja fejleszteni.
Emiatt fognak haza özönleni nyugdíjasaink, ennél nagyobb marhaságot ?
Mintha minden héten haza járnának!
jankó321
"Rétvári Bence azt is elárulta a MSZP-s képviselő kérdésre, hogy mit kezdhetnek Ausztráliában, de akár Ausztriában az Erzsébet-utalványokkal az ott élő magyar nyugdíjasok:"

-Ezzel beindította a kormány "Gyere haza nyugdíjas" programját!
Köszönik neked azok a külföldön élő nyugdíjasok, hogy felnyitottad a szemüket!
A hülyének is megéri, pláne azokról a területekről, ahonnan az utiköltség többe fájna.
feleselek
Orbán 10000 forintjáért fizessenek félmillió forintot, hogy beválthassák!? Ezeknek tényleg elment az eszük!!! Alsó hangon, kb ennyi a repülőút.
jankó321
Ukrajnával és az ottani magyar-nyugdíjasokkal nem hallottam példálózni a gyökeret.
Pedig az is közel van.
Igaz, ha olyan is kapott a nyugdíja mellé, aki soha életében ki sem mozdult arról a településről, ahol született, a most átvett "Bözsipapír" hatására biztosan, egy éven belűl elindul világot látni, Magyarba!!!
:-)))
karma1
Ba+,... Milyen kar, hogy en nem kapok otthonrol nyugdijat, es most kiestem ebbol a csodalatos juttatasbol...
Kicsit szamolok: Ha egyedul mennek haza azert az EGY ebedert, akkor ezert harom napot kell utaznom, es a repjegy also hangon is 3500 dollar, vagyis 700 000 forint. De persze vinni kell minimum 5 kilo ajandekot, (kb. ennyi ferne a 20 kiloba bele a ruhak melle),csaladtagoknak, baratoknak. Ennek az ara is ugy atlagban benne lenne kb. 800 dolcsiba, ez nem sok, 160 ezer forint. Otthon majd laknom kell valahol, meg a rokonoknak is adok penzt, hiszen aramot, vizet fogyasztok. Mivel 6 hetnel rovidebb idore nem erdemes hazamenni, ez a tetel is kb. 1000 dollar, vagyis 200 ezer forint,... Szoktam kapni autot, mig otthon vagyok, hasznalatra, es mivel mindenhova idore megyek, ez a megoldas, a baratoknal pedig ejszakaba nyuloan dumcsizunk, az utolso busz is elmegy, Egy tank benzin volt 2015-ben 400 forint, 50 l tank, 100 dolcsi alkalmankent. Kb. 3 napig hasznaltam el ezt.1200 dolcsi a vege 6 hetre. Kell vennem egy WI-FI-t es egy feltoltokartyas telefont is, a legolcsobbat, a WI-FI-re 32 000 forintot kellett fizetni, ebbol 17 ezer lebeszelheto volt, 2 honapra kellett elofizetest venni. Ezalatt az ido alatt azert enni is kell, ha otthon fozok, akkor is kolteni kell ra. Ez a 6 hetre huzos, mert nem egy szemelyre fozok, sosem vagyok egyedul.

Amikor baratokkal, vagy csaladtagokkal vacsizni megyunk valahova, akkor azt termeszetesen en fizetem.
Ha mindezeket a koltsegeket osszeszamolom, akkor az en kis kiruccanasom a bozsi utalvanyos ebedmeghivasra , akkor az jo masfelmillio forintra rug, szoval csak azt tudom mondani orban basinak, hogy "B@szd meg nyuszi a sarlodat!"

Egy kb. 50 NZD-t ero utalvanyert az utazzon haza, akinek ket anyja van...
quadrocopter
Mit gondolsz te nagyon hülye Rétfalvi, egy külföldön élő magyar, az pottani jövedelmi és kereseti viszonyokhoz szokva, hátast dob egy szaros .10.000 HUF-os Böskétől?
Kevesebb Orbán-mesét kéne olvasnod, okosabbnak is tűnnél!
Clavigo
Beindult a " Gyere haza nyugdíjas " nemzethhyy stratégiai program??? Ezek tényleg ennyire degeneráltak ??
Eladott Ország
"Kedves Viktor!
Mici néni vagyok. Biztosan emlékszel rám, mert soha az életben nem találkoztunk. Te még
klottgatyában rúgtad a műbőr labdát a libalegelőn, amikor én már Darwinba költöztem a
családdal. Darwin nem egy ember – vagyis de, csak én nem bele költöztem ­, hanem egy város. Ausztráliában. Na, itt lakunk mi a családdal. Ehhez még pont nincs semmi közöd, csak úgy mondom. Képzeld, mekkora volt a meglepetésem, amikor karácsony után jött a postás és levelet hozott otthonról. Mármint Magyarországról. Meg is hatódtam egy pillanatra, mert azt hittem, a születésnapomra gratulál nekem valaki, ami akkortájt van. Gondolhatod, hogy meglepődtem, amikor egy marék cédula potyogott ki a borítékból. Erzsébet utalvány, ez volt ráírva. Egy asszony képe is rajta van, aki koronával a fején alszik. Gondoltam, valami álomfejtő kártya, vagy nem tudom mi. Aztán az otthoniak írták, hogy ezzel lehet vásárolni és azért kaptam, mert nyugdíjas vagyok és magyar. Mert minden magyarnak és nyugdíjasnak jár és te küldtél is mindenkinek. Amerikába, Ausztráliába, Új­ Zélandra, Norvégiába, mindenhová. Mit akartál ezzel elérni, Viktor? Meghirdetted az Gyere haza Öreg programot? Ha már a fiatalokat olyan ügyesen sikerült hazacsábítani? Miben reménykedsz? Hogy a 32 550 külföldön élő nyugdíjas hazaugrik bevásárolni, kárba ne vesszen a 10 ezer forintos utalvány? Hogy majd én is hazaugrom csirkefarhátért? Darwinból? És ha már otthon vagyunk, akkor elmegyünk szavazni is? Lehetőleg rád, mert annyira hálásak leszünk az ajándékért? Viktor, te alkalmatlan vagy a vezetésre, mert nincs eszed. Más országban mennél a börtönbe, ha így pazarolnád a köz pénzét. Még egy gazdag országban is letépnék a fejedet a polgárok ilyesmiért. Bár lehetséges, hogy éppen ezért gazdagok azok az országok, mert a nép nem tűri el, hogy meglopják. Csak azt akartam mondani Viktor, hogy nem kell az ajándékod. Tudod miért? Mert ajándékot a sajátjából ad az ember, nem a másokéból. De te már nem tudsz különbséget tenni, azt hiszed, minden a...
1magyar
Ez bizony ostoba ténykedés volt, külföldre Erzsébet utalvány küldeni. Míg mi örültünk neki, addig a nyugaton élők legfeljebb röhögtek egy jót rajta.
Amibe az került inkább szétosztották volna még!
Eladott Ország
Folytatás ma, 12:05... tiéd. Nem baj, majd megtanulod. Szerintem elég lesz egyszer elmagyarázni, hogy
melyik priccs a tiéd. Hallom, otthon havazik. Szép lehet. Befedi a hibákat. De a hó egyszer elolvad. Ezt ne feledd el, Viktor! Most búcsúzom és kívánok minden jót. Nem neked, Viktor, hanem az országnak. Nélküled.
Csók:
Mici néni
Nemezis
küldjék haza a rokonoknak, majd ők elköltik
ágimami
Remélem ezért a kijelentéséért kitüntetik Rétvárit!! Ez az ember államtitkár??? Megáll az eszem! Ekkora ostobaságot még egy 8 általánost végzett sem mond!!

Nem beszélve az utalványokon kívűl a posta, ill. légiposta költségekről, ami + 53 millióba került!!!
Tessék mondani: ezt a pénzt nem másoknak kellett volna kiosztani, hisz ez csak ismét esztelen pénzkidobás volt! Emberek fagynak meg, az eü. a béka s...gge alatt, de M.ország ERŐSÖDIK!!
SZÉGYEN ami ebben az országban folyik!!:DDD
papa.49
Ilyen hülye már senki nem lehetne sötétbence te most kiírtad magad a társadalomból, többet szólnod se kell mert ha pofázol mi meg elkezdünk ,,kerepelni,, ahogy ti tettétek 2010 előtt!!!
Zeta
@Nemezis: mire hazakerül , elértéktelenedik.
kissé felnőttem
csak a meglévő tud elmenni ami nincs az nem megy sehová.
Következtetés nem is volt.
megemelkedik a határforgalmunk lesz tülekedés hazafalé győzzék a vámosok
eszegfu
Bele is haltak volna, ha azt mondják: bocs. elvétettük, de sajnos ez már megtörtént. Helyette egyre "bolondabbakat" ötletelnek, hogy bizonyitsák: tudták mit csináltak és ez igy helyes... szomoru...:(
Eriksson
Nekem van egy komám, aki pár évtizede egy mostanra uniós országban él. Mielőtt költözésre adta a fejét, itthon, Magyarországon beszerzett vagy 20 év munkaviszonyt, így jár neki valamennyi nyugdíjjáradék itthonról is.
Namármost ez a barátom minden évben hazalátogat vagy 2 hétre, honvágyból, nosztalgiából, s ha kapott volna tavaly Erzsébet utalványt, nem lett volna gondja az elköltésével. Fájó, hogy épp az idén lesz az első év, hogy különböző okok miatt nem jön haza, de az utalványa sorsát már lerendezte magában. Amint megkapja, postafordultával küldi is vissza, költsük el saját belátásunk szerint.
Mivel nincs ráírva a pontos név, lakcím, hogy csak az az illető költheti el akinek a Magyar Állam azt szánta, nem látom értelmét ennek a nagy fanyalgásnak amit itt néhány külföldön élő kőgazdag, vagy magát annak tartó az utalványra rá nem szoruló egyén ezzel kapcsolatban is a szarkeverést óhajtja elősegíteni, globális szinten.
bakegya
@Eriksson: lokálisan baromi sokat ÉR(-egy rendes vacsora)-globálisan pedig lószar sok pénzért e hangulatbeteg indulattal lehányva a FARHÁTON ÉLŐ SZÉPKORÚAKRA TEKINTET NÉLKÜL!
bakegya
KOKILLÁBA VALÓ EZ A BENCUS-AZ MÁR IGAZ
CsipkeRózsa
@karma1: levontad a költségeidből a tízezer Ft-ot?
human
VAlaki világosítson már fel. Mennyi egy 5000 Ft értékű utalványnak az előállítási költsége? Azt odáig értem, hogy magában csak egy darab papír. Érhet úgy 20 Ft-ot. De miután kikerül a nyomdából az 5000 Ft átvándorol a kártyát kiadó céghez azonnal vagy csak miután felhasználásra került az utalvány? Nagyon nem mindegy.
Eriksson
@bakegya: A magam életbölcsessége az, hogy: Ha adnak fogadd el, ha ütnek, szaladj el. Továbbá: Ajándék lónak ne nézd a fogát. Vagy: Ki kicsit nem becsüli, nagyot nem érdemli.
Oszt volna még néhány idevágó közmondás, de egy önérzetes, maga ellensége koldusnak ezt hiába is mondanák. Aki meg nincs rászorulva senkire, az könnyen beszél.
Eladott Ország
@Eriksson:" Viktorka országa egy rózsaszínű cukormázzal vastagon bevont, bűzlő trágyadombra épülő várkastélyból irányított babaház. Bűnözők vagytok. Akkor is, ha nincs erről bírósági végzés a kezünkben. Betegek vagytok. Akkor is, ha nincs orvosi látlelet. Látjuk, mit műveltek. Látjuk a lopást, a korrupciót, a gazdagodásotokat, a semmi mással, mint bűncselekménnyel magyarázható úri dőzsöléseiteket. Nem kell ahhoz laborvizsgálat, hogy a büdös húsról tudjuk: romlott. Érezzük, látjuk, hogy romlott és kukában a helye. Már régen az van, hogy ti féltek. Szar lehet úgy leülni a számítógép mellé, hogy görcsösen végig kell túrni a sajtót, hol mondanak rosszat a kormányra. Pocsék lehet azon görcsölni, hogy lehet lejáratni, bemocskolni, eltiporni az ellenzéki hangokat. Ezzel az a baj, hogy ha meg is tudtok törni valakit, ha sikerül is sárba taposni, lesz helyette két másik, aki kétszer olyan hangosan ordít. Vagy tíz. Vagy száz. Ezer. Tízezer."
eszegfu
@human: Én ugy emlékszem, hogy az utalványokat forgalmazó cég a saját költségén állittatja elő, akár 20 Ft/db. A kész utalványokat cégeknek értékesiti (ezeket osztják ki a munkavállalók között) azon az áron, ami szerepel rajtuk. Csak olyan helyen lehet beváltani, akivel az utalvány forgalmazója szerződést köt. Amikor vásárolnak vele, akkor a mennyiségtől függően akár naponta, de akár havonta is lehet, az üzlet készit egy listát x db 100 Ft-os, y db 1000 Ft-os, stb., majd elszámol az utalvány forgalmazóval, aki a névértékből levon kb. 5%-ot és ezzel csökkentve utalják át a beváltó üzleteknek. Vagyis az utalvány forgalmazójának az összes költséget (nyomdai ktg., saját dolgozók bére, stb.) ebből az 5 %-ból kell fedeznie.
nevemnick
@karma1: nekem még van négy utalványom, gyere, oszt jól elköltjük. :D
Pergető
Engem is meglep, hogy külföldre étkezési utalványt küldtek. Gondolom, egy gesztusnak szánták. Valamikor csak haza látogatnak és elkölthetik, vagy levélben elküldik valamelyik rokonuknak!
dr. prédikátor
retekvári!!!te egy igazi nagy marha vagy!!! ráadásul geci is vagy!!!húzzál már el anyádba!!!
sentinel216
Mi is megkaptuk az ajándékot. Hogy a postásunk mit mondott morcosan a bajusza alatt el mentében, abból csak a viktort értettük. Na elővettük a legnagyobb bevásárló szatyrunkat - a gyerekek hagyták itt a nyáron -, elindultunk bevásárolni Karácsonyra. Gondoltuk, most aztán nem csirke farhátat veszünk. Marhahúst vadasnak, szűz pecsenyét, malachúst, süteményeket, cukorkát, csokit a fa alá, kocsonyahúst, halat. Számolgattuk az árakat mielőtt a kasszához mentünk. Kiderült, a vásárolt holmiknak harmadát vissza kellett tenni, mert nem jött ki az utalványok értékéből. Így aztán a nagy szatyor félig sem telt meg. Na de most megkaptuk a nyugdíj emelést! A mamának hétszázat, nekem ezeregyet emeltek. Lesz itt dínom - dánom!
verőce21
Lipsi hiszti...!
Ha nem küldtek volna külföldre böskéket, az lenne a bajuk! (Küldjék haza levélben ismerősnek)
ágimami
@Pergető: Már bocsánat, de ez a gesztus túl sokba került nekünk!!
vonotok
@dr. prédikátor: Minden jelzödel csak egyetérteni tudok.
vonotok
@dr. prédikátor: Minden jelzödel csak egyetérteni tudok.@verőce21:
Pergető
@ágimami: A kormány úgy döntött, hogy így kedveskedik a nyugdíjasoknak! Nekem gáláns gesztusnak tűnik!
justhpeter
Amikor államtitkárokat választottak az embertelen minisztériumba nagy gondban volt a Gazdaállat és a Balog pléh bános.
Mert: Alapszempont szerint csak a náluk hülyébbek jöhettek szóba, mert hát milyen dolog, ha beosztott okosabb mint a főnöke. Így hát összegyűlt a sok barma Istennek, aztán uccu-nesze lehet választani. Ezt követően titkosították a választást,de így is kiszivárgott, hogy Rétvári egy tulajdonsággal többel rendelkezik mint a többi agyatlan, tehát ő nyert. Ő aljas is.
lusta
@bakegya: Az ötlet jó, hátha utána ugrik megmentőnek még egy élomtitkár.
Eriksson
@ágimami: Személy szerint Neked? Vagy kinek?
ágimami
@Eriksson: Nem személy szerint nekem, hanem mindannyiunknak, azt hittem, ez nem félreérthető, de bocs, ha igen!
Eriksson
@ágimami: Úgy gondolod, hogy az adófizetőknek?
sentinel216
@verőce21: Légyszíves definiáld a "lipsi" kifejezést, legalább három egyszerű mondatban! Nem akarok hülyén meghalni. Kapsz 10 percet! Kösz'!
ágimami
@Eriksson: Igen, pontosan úgy gondolom!!
verőce21
@sentinel216: (17:47) Leírtam már vagy hatszor, keresd meg! Kapsz rá többet, mint 10 percet!
egyvandor
Mennyibe is kerül az a tízezer forint? Az erzsébet-utalványok jutalékait kik teszik zsebre?
egyvandor
@Zeta: Jó pénzért visszaváltják. A "neppereknek" dupla haszon.
Eriksson
@ágimami: Most gondolj bele. A nyugdíjasok között sok a rászoruló, mert kicsiny a járulékuk, a gyerekeik nem törődnek velük vagy nincsenek rokonaik, vagy otthonokban, vagy utcán tengetik életüket.
Ez ajándék számukra, még azok is jól járnak, akiknek a szüleik ilyet kaptak, mert annyival kevesebbe kerülnek az "öregek". Még az is lehet, hogy a kisnyugdíjas szülő nem is lát belőle semmit, mert "adófizető" gyermeke elrekvirálja az orra elől. S, hogy az adófizetők pénzéből? Végre egyszer nemes célra is költenek belőle.
egyvandor
@1magyar: Kiosztották, ha kell ha nem. Ebben a jutalék (kezelési költség, zalkotmányosköccség) lenyúlása a lényeg.
egyvandor
@Eriksson: "sok a rászoruló" Ausztráliában? És ott be tudja váltani? Szerinted ezeknek azokról van listájuk akik rászorulnak, vagy akik rájuk szavaznak?
ágimami
@Eriksson: Belegondolok, de nem hiszem, hogy egyről beszélünk!!
Én a KÜLFÖLDRE küldött utalványokról írtam, nem a magyar nyugdíjasoknak küldöttekről!
Amit külföldre küldtek (tök feleslegesen, mivel nem tudják felhasználni) inkább osztották volna fel itthon, a kisnyugdíjasok között, az lett volna nemes cél!!!

Még csak annyit, hogy én bizonyos összegig, kb. 150-200 ezer Ft. adtam volna utalványt, mert akinek több-százezer Ft. a nyugdíja, biztos vagyok benne, hogy nem számított neki!
sentinel216
@verőce21: Kiadtál egy külön szótárt? Mert sem az értelmező, sem a magyar kifejezések, sem a szleng szótárban, de még a börtön szótárban sem találom. Kösz'! Neved alatt Google, vagy Wikipédia megtalálja.
Eriksson
@egyvandor: El tudom képzelni, hogy hány magyar nyugdíjas él Ausztráliában. :-)))
Eriksson
@ágimami: Pénzt, vagy azzal egyenértékű vagyontárgyat soha nem lehet igazságosan elosztani. De ha már így történt, hogy a külföldi nyugisok is kaptak, higgyük el, hogy sokan hazaküldik azt itthon élő rokonaiknak. Így azok duplán jól járnak.
ágimami
@Eriksson: Azt hiszem két malomban őrlünk, de mindenkinek megvan a maga véleménye, én tartom magam az enyémhez! Ennyi!!
cikicakk55
@Nemezis: küldjék haza a rokonoknak, majd ők elköltik
, 12:11
Tudod ezzel annyi a gond,hogy nem biztos az a levél amibe bele tennék ide is érne. Édesanyám testvére Németországban él. Két éve küldött anyukámnak 500 Eurót expressz + légiposta. Levelet is írt mellé és abba rakta a bele a pénzt. Valami csoda folytán a levél megjött,de a benne megírt összeg hiányzott a borítékból. Anyukám ment a Posta központba reklamálni,de annyit mondtak neki,hogy nem szabad értéket postán levélben küldeni. Persze ezt én tudom,de egy 86 éves 60 éve kinn élő embernek nem biztos,hogy eszébe jut.Ráadásul nagyon ügyesen vették ki belőle,mert nem látszott a borítékon,hogy fel lett bontva.Már pedig a nagybácsim egész biztos,hogy bele rakta a borítékba,mert meg volt róla a papírja amit a Német Postán kapott a feladáskor.
kishonda
Adnék ennek a félnótás retekvárinak 10 rúpiát, hogy csak az indiai-pakisztáni határ melletti boltban költheti el! De el is számoltatnám vele!
Eriksson
@ágimami: Melyik az a másik malom? Ahol mindenki a pénz körül őrlődik? Ahol csak az jó, ami nekem jó? Ott ahol piszkosul sajnálunk mindenkit, mert éhezik és fázik, de ha véletlenül kap valakitől valamit, az már nonszensz?
@ágimami: Ha teszem azt, pl elmész egy szakrendelésre, és megkérdezik mennyi a nyugdíjad, mit válaszolsz? Meghaladja a 150-200 ezer forintot? Na akkor neked fizetned kell a kezelésért, mert nem vagy rászorulva, csak a kisnyugdíjas lesz ingyen ellátva. Bonyolult dolgok ezek.
S ha valakik akik külföldön élnek, valszeg, hogy fizettek idehaza nyugdíjjárulékot, különben nem volnának benne a rendszerben. Akkor miről is beszélünk?
bencemacska
@Eriksson: ma,18:03
Amit leírtál, igaz. DE:
- Mi lett volna, ha húznak egy határt, ami felett már röhej az ilyen ajándék,
- Mi lett volna, ha pénzben adják, és gyógyszert is lehetett volna belőle venni. Esetleg tüzifát!
- Mi lett volna, ha OV levele helyett is pár forintot küldtek volna a tényleg rászorulóknak?
Csak egy kis jóérzés kellett volna hozzá. Szerintem sok volt az utalvány, fel kellett használni!!!
Eriksson
@bencemacska: Ezekre a kérdésekre már régebben megválaszoltam, de megteszem még egyszer:
...Nem húzhatnak határt, mert akinek több a nyugdíja, több járadékot is fizetett be az évek során. Miért kellene kizárni a jóléti juttatásokból? Hiszen már jó előre megfizette a jogosultságot.
...Ha pénzben adják, akkor jövedelemnek számít és adóbevallást kellett volna készíteni, amely összegnek nagyobb részét lássuk be elvitte volna a könyvelő.
...Ezzel az utalvánnyal vásároljon élelmiszert, s az ennek révén felmaradt tízezer forintot meg költse gyógyszerre, tűzifára.
...OV levele ha ír, ha nem ír teljesen releváns az anyagiak szempontjából. Ugyanabban a borítékban volt, melyben az utalvány, külön pénzbe nem került.
...Ki beszél itt jóérzésről? A hozzászólók többsége december közepe óta háborog, hogy ez a "geci a mi pénzünket költi nyavalyás nyugdíjasokra".
bencemacska
@Eriksson: Van igaz abban amit írsz, de nem tartom jónak továbbra sem az osztogatás ilyen módját.
Nem biztos, hogy több járadékot fizetett be, akinek több nyugdíja van. ( Te is tudod hogyan lehet manipulálni, mivel csak az utolsó évek (azt hiszem 3) alapján számítják a nyugdíjat!
(Ugyanúgy nem tartom jónak azt sem, hogy minden három gyerekes ingyen kapja az ebédet, meg a tankönyveket! Azt kell támogatni, aki rászorul és megérdemli!!!)
Eriksson
@bencemacska: Mondom, hogy a javakat sohasem lehet igazságosan elosztani.
De ennél a nyugdíjutalványnál legalább megpróbálták. Nem differáltak, egyforma összeget kapott a kisnyugdíjas és az is aki nem volt rászorulva.
Érdekes amit írsz az utolsó 3 év számításról. Aki 40 év (vagy valamennyi) alatt nem volt képes összehozni egy rendes nyugdíjra valót, annak 3 év alatt nem fog sikerülni. Pláne, ha hatvanvalahány évesen már se fizikailag, se szellemileg sem olyan hatékony mint annak előtte.
bencemacska
@Eriksson: ma, 19:10
Bocs. de pont azt felejtettem ki, amiért elkezdtem írni:
"Ugyanabban a borítékban volt, melyben az utalvány, külön pénzbe nem került."
Akkor tisztázzuk:
- az utalványos borítékon feladó Magyarország Kormánya,
- a kísérőlevél feladója Orbán Viktor.
Az utalvány tértivevényes volt, a kísérőlevél név és címzés nélküli!
Eriksson
@bencemacska: Hol érdekel ez engem? A lényeg, ami a borítékban volt. A többi kötözködés és blabla.
Desischado
@karma1: Megvallom, jót nevettem! Mit sírsz drágám, tiszta haszon nem? Igaz, egy valag pénzt elköltenél, de legalább hazajönnél! Képzeld, hányan fognak erre hazajönni!
Ez a rétvári úgy hülye, ahogy van! Tiszta hülye, aki nem normális! (még mindig vihog)

@sentinel216: Akkor a rokonom hallgasson. Neki kemény 950 ft-ot emeltek. Hogy viktor szopkin dádé ugrana végre be a kénköves pokolba!
karma1
@nevemnick: Ha kaptam volna, - de nem kapok - azt visszakuldtem volna a kozos baratunknak. Tudod, aki az ELTE-n tanitott, es most nyomorog, mert az orszag kilopta meg az elet munkajat is alola, mert "maskepp" gondolkodik. Most eppen kabatokat, adomanyokat gyujt a raszoruloknak, pedig neki sincs sok...
Hat igy elunk, draga fiam, ...
Mindenesetre koszi, ha 2018-ban hazamegyek, feltetlenul elmegyunk oda Hozzad a baratunkkal egyutt...:o)))) A baj csak az, hogy Bozsi addigra kiorexik az elkolthetoseg korabol...:o)))))
Mindenesetre nagyon szepen koszonom, hogy gondoltal ram...:o)))))
karma1
@ágimami: hahaha,... Bementel a csobe! Pedig nem erdemled meg!...:o)))) Ja, es meg vannak ezen az oldalon, akik azt tartjak, hogy a mini-szterelnok ur galans ajandekat, amit mondjuk kikuldott Darwinba (jo meleg hely, kurva messze Magyarorszagtol, de en meg 5 ezer kilometerrel messzebb vagyok, delebbre), azt miert nem kuldik akkor vissza Magyarorszagra??? Es ezt komolyan mondjak! Besz@rok! Ez eppen olyan dolog, mintha en vinnek egy oriasi tabla legfinomabb csokit (a sajat kedvencemet) a baratom szulinapjara, aztan mondanam neki, hogy nosza, bontsa ki az ajandekat, lassuk, mit kapott tolem, es persze a csokibol illik megkinalni mindenkit, tehat engem is, en viszont szepen bekapom az egesz csokit, se az unnepelt, se a tobbiek nem kapnak belole...
erre mondja Kohn bacsi, hogy "Ugyes"...
Persze, ki tudja, hogy habony mit tudott bemeselni orbannak, miert is kuldjenek kulfoldre , messzire is Bozsi utalvanyokat?
karma1
@CsipkeRózsa: Huba!!! NEM! Elfelejtettem ezt az oriasi koltseget levonni! A 48500 forintos nyugdijas baratnomet meghivta egy ismerose pizzazni, egy V. keruleti pizzazoba, es a baratnom - dieta miatt - csak egy salatat evett es egy szodavizet ivott, az ismeros fizette a cehet, de a baratnomre kb. 11 EZER forint jutott volna. (Az illeto a szivarzsebebol fizette ki ezt az osszeget, mert kulfoldrol jott haza, es azert is ott talalkoztak, mert ott volt dolga ). Aztan a baratnom hazament, es a Mamaja megkerdezte tole, hogy miert is rosszkedvu, miert sirdogal? Mire a baratnom mondta neki, hogy "anyam, nem erted? Leultunk egy atlagos helyre, delben, es egyheti nyugdijamat fizethettem volna ki egy salataert, vizert, egy kaveert, es akkor meg egy forintot sem fizettem rezsibe, es nem ettem, nem ittam, nem kozlekedtem egy hetig! EZ a bajom!"
karma1
@Pergető: Azt mondod, szep gesztusnak kuldtek ki Ausztraliaba ezt az utalvanyt.
Azt hiszem, te se gondoltad vehih, amit leirsz. A mostani vallalkozasomban az elerheto kereset orankent 80- 100 dollaron van bruttoban, aminek 80 %-at kaponm kezhez, vagyis 60-80 dollart ORANKENT! Megis, mijafaszomat kepzelnek ezek az idiotak, amikor 53 millio forintert csinaltak egy ilyen "kedves gesztust"? Mondd, mit kezdenek peldaul en egy 50 dolcsit ero etkezesi jeggyel? Amikor orban TUDJA, hogy ezeket az utalvanyokat csak meghatarozott elfogadohelyeken valtjak be, MAGYARORSZAGON!
Csak egyetlen dolgot mondjal , amit ez a nemzeti elmebeteg - a kedvenc fonokod - akar egyszer is vegiggondolt es jol csinalt?
Csak EGY ilyen intezkedest mondjal, persze olyan eredmennyel, amit nem a szazadveg, nem a KSH es nem egy masik kocos fidesz-banda fenyezett oriasi eredmennye...
Hisz meg a gyermekelelmezesre kuldott 30 milliot is lenyelte, a mai napig nem jutott el a gyerekekhez, akkor mirol is beszelsz?
mariaberta
A külföldn élő nyugdíjasokat nem lehet lekenyerezni egy 10 ezres böskével. Annyira nem hülyék, hogy ezért hazajöjjenek.
karma1
@Nemezis: Az otleted jo, de akkor megis mi a loszarert kellett egyaltalan kikuldeni? Foleg 53 millio forint postakoltsegert, ha ugyis tudtak, hogy kulfoldon a hajukra kenhetik?
Te sem gondolod, hogy ez az intezkedes atgonfolt volt, ugye?
Szerintem takony-habony vizualizalta ezt a kepet maga ele, es o talalta ki ket feher csik kozott, hogy mivel tudna meg szavazokat szerezni maganak, aztan ujra visszaajult a kokoba...:o)))))
juttka
@feleselek: Sosem volt, sosem lesz, és jelenleg sincs.
juttka
@karma1: És a 10E-s utalványból kb. egy fél szatyorra való élelmiszert tudsz vásárolni. Tuti, hogy megéri hazajönnöd!
juttka
@Pergető: Ennyi milliárdért gáláns gesztus? A te adódból is ment a pénz, okosabbra is lehetett volna költeni.
juttka
@Eriksson: Nem biztos, hogy mindenkinek van itthon rokona.
karma1
@juttka: Latom, jol kovetted a kiadasokat...:o)))))) (Es kepzeld, ebben meg szesz sincs, meg cigi se, mert nem iszom, nem dohanyzom...:o)))))

Eleg baj az, hogy aki otthon el, annak ebbol csak egy fel szatyor kajara telik... Na, ez azert mar a 7. fidesz uralkodasi evben egyedul orban szegyene, meg a tesze-tosza ellenzeke.
karma1
@egyvandor: Egyik- masik hsz-elo igen nagyon meg lenne lepve, hogy hany magyar el jelenleg nyugdijaskorban Ausztraliaban, hiszen a vilaghaboruk es a forradalom utan Amerika, Anglia, Ausztralia es Uj-Zeland voltak az emigransok celpontjai. Auziban peldaul komoly zsido kozossegek elnek, akik a IIVH utan mentek ki.
Van egy 65 eves ismerosom Ausztraliaban, jelenleg kamionparkja van, jo vallalkozasa. 40 eve dobbantott oda Ma.o.-rol, es most azt kerdezte a kozos baratunktol, hogy jovo evben haza akar telepedni, mert a lanya juniusban befejezi az egyetemet, es Hollandiaban akar tovabbtanulni, de o, az ismerosom inkabb megallna Magyarorszagon, Mivel ez az ismeros 40 eve ki nem mozdult Ausztraliabol, allandoan uton van vagy az irodajaban, fogalma nincs az otthoni viszonyokrol, igy az otthon elo kozos barattol kerdezte meg, hogy mit gondol, havi 5-7000 AUS-bol meg tudna elni Magyarorszagon? Mire az kozos baratunk mondta, hogy na most menj a jo budos francba, miert nem jossz elobb haza , miert nem nezel korul, mert akkor esetleg jobban tudnal donteni. Nem tudjuk neki elmondani, hogy ne egessen fol mindent maga mogott (ceget, hazat el akar adni), mert megbanja.
Na, akkor peldaul a neki kuldott 10 ezer forintos, amde bevalthatatlan utalvany mit is jelent neki, szerinted?
Pergető
@karma1: Arról beszélek, hogy az ajándékot szabadon felhasználhatják a nyugdíjasok. Aki külföldre kapott, hazaküldheti, felajánlhatja és még ezer módon hasznosíthatja. Nem kötelező külföldön élni, nem kötelező ott elkölteni.
karma1
@Pergető: Valoban. Nem kotelezo kulfoldon elni, es meg ha akarnank sem tudnank itt elkolteni sem 10, sem 100 ezer forint erteku utalvanyt sem egyszeruen azert, mert ez kizarolag Magyarorszag hatarain belul hasznalt bon.

Viszont: Mielott barki kitalalta volna, hogy ezt a vilagba 72 orszagba meregdraga penzen szetkuldozgetik, talan gazdasagossagi szamitast kellett volna kerni az elozetes koltsegekrol a Postatol. (Vannak ott eppen elegen ahhoz, hogy ezt kiszamoljak. )
Ha pedig valaki egyszeruen megsugta volna a gazdaallatnak, hogy "viktor, ezt az utalvanyt CSAK Magyarorszagon lehet hasznalni", akkor talan nem kell feleslegesen elherdalni erre postakoltseget.
Aki itt megkapta (vagy eppen Ausztraliaban, Japanban, Gronlandon, Svedorszagban,), az miert kene, hogy visszakuldje? Nem neki lett cimezve?
Figyeljetek mar egy kicsit oda, ez az ajandek NEM ajandek, kb. annyit er, mint kopasz embernek a fesu-hajkefe kombo, es miert az veszodjon vele, aki kapta? Miert kellett egyaltalan elkuldeni? Gesztusnak meg nem gesztus, velem ne jopofizzon egyetlen maffiozo sem, plane igy, hogy az ajandeka eleve szart er Magyarorszagon kivul.

Miert nem osztotta inkabb szet otthon, miert nem vette a faradsagot - eleg lehuto dolgozik a kozalkalmazotti szferaban - hogy megprobalja igazsagosan elosztani az utalvanyokat, miert nem kapott a 100 ezer alatt kereso nyugdijas kettot, mig a havi masfelmillios schmittpaja bacsinak csak adtak volna egyet?
Hol van itt az esz es az ertelem? (Empatiarol, szolidaritasrol, segitsegnyujtasrol nem is beszelek, mert a futyiszben ezek a fogalmak egyszeruen nem leteznek).
Pergető
@karma1: Azért nem itthon osztották szét, mert az alapelv az volt, hogy minden nyugdíjas kapjon. Nagyon sokan, akik jobb körülmények között élnek felajánlották a szegényeknek, még itthon is. Elég sok mindent lehet vele tenni, hogy jóérzése legyen az embernek. Tegyem hozzá, hogy a hazai mélyszegényeknek ez áldás volt!
terlasz
@Pergető: Nem kell itt mentegetni az idiotizmust. A mi pénzünket szórják ki az ablakon!
Orbánnak biztosan nem az a biznisze ebben, amit megpróbálsz naivan belemagyarázni.
Nem sajog még a tenyered? A vastapsod már kezdi bántani a fülem.
kissé felnőttem
@human: ott kezdődik nem mindegy én mint nem rokon értékesíttem majdan avagy tűzhöz közeli barát rokon, vagy a balettkar tagja. lényeg mennyi csurog vissza az ilyen olyan cserkészcsapat nadrágján lévő nagyonn mint a gombjuk nyilásába. éppenséggel szériaszám is mérték 20-200 ig önköltségen. Ugyanakkór fűvel fával köritve leszámlázhat haver 4000 pöngőt is tudod azért mert klubbta, én nem , én csak maximum 25 Ft/ tsück
ki van ám találva mint az olajár mozgási áfája
Pergető
@terlasz: Semmi vastaps. Egyszerűen nem látom annyira rossznak az elgondolást, mint itt páran!
karma1
@Nemezis: Kosz Kedves, hogy megnyugtattal...:o))) Mar a sikitofrasz jott ram...:o))))
anka
Ekkora barmokat nem hordott a föld a hátán!!!
Majd azért Magyarországra utazik az a külföldi, hogy azt a xaros kis böskét' elköltse..., röhej!
scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16106062_1457134984353385_3825850248059858871_n.jpg?oh=fd8dda9f9d9addd4391a32b8a2316e73&oe=59133B1A
karma1
@anka: Jaj, hat en folyton behalok a kepeiden,...! Koszi!!!...:o)))
karma1
@anka: Nem vagyok meg nyogdijas, 63 eves csitri vagyok, de kulonben sem akarok ide kapni semmit, inkabb gyarapitsa a 28 ev utan jaro penz az otthoni nyugdijasokat. Ok jobban raszorulnak...Mire ideerne az a penz, ketszeri atvaltassal, egy kalap szamocat se erne, kb. kapnek havonta 100-120 dolcsit, ha aranyositom a baratnom nyugdijaval, aki 240 dolcsibol kell majd, hogy megeljen. (48500 forintbol).
A forintot eloszor eurora kellene valtani, vagy USA dollarra, aztan nekem arrol szamolnak at NZD-re. Ausztraliaval mas a helyzet, mert AUSD -t tudsz valtani otthon is.
bakegya
@anka: mér kapna,elsősorban még fiatal,másodsorban politikai-és gazdagsági menekült Már nem tudta miit csináljon" jó dolgában",összepakolt és vissza se nézett...JÓL TETTE...és bizonyára megéli a szép kort is,ellentétben a haza minden előtt itthon közmunkán éhezőkkel.
anka
@karma1: - gondolod, hogy a hazai nyugdíjasok megkapják? - a nagy..., mondtam valamit!
Én nem hagynám a bőrükben! - igényelném és valamelyik hozzátartozónak utaltatnám. - szerintem ezt meglehet csinálni!
karma1
@bakegya: Irja' meg ilyeneket, imadlak! Azt azert beleirhatod legkozelebb, hogy "rozsaszintalpu", "arvalanyhaj-szempillaju",... meg hasonlokat...:o)))) Tudod, ezek az igazsagok mindig jolesnek,...:o)))))
karma1
@anka: Akkora hajciho van vele, amit egy otthonlevo el sem tud kepzelni. Haza kene erte mennem, mert van, amit meg hitelesitett iratrol sem fogadnak el, egyszeruen nincs kedvem, cernam arra, hogy idot, penzt koltsek a draga idombol.
Ami penzt enelkul hazakuldok, az sokszorosa igy is annak, amit kapnek, mert fizetem a kicsi unokahugom egyetemi koltsegeit, anyukaja egyedul tartja el, egy fizetesbol, gyerektartas nelkul, szoval van helye a penznek, de nem olyan aron, amit a magyar allam egy magyartol megkovetel.
Nem mondom, lehet, hogyha ukran babuskanak alcaznam magam, lehet, hogy siman megkapnek egy csomo penzt, papirilag az tutira konnyebb lenne, csak nekem nem lenne hozza gyomrom...:o)))
karma1
@bakegya: Mar csak ha genetikailag nezzuk, akkor is megerem az oregkort - jok a genjeim... Apai nagyapam 98 eves volt, a felesege 90, a Mamam szulei is a 90-hez kozel mentek el, az Apukam 91, a Mamam 93 eves volt, mikor elhunyt. Esetleg, ha valaki agyoncsap, akkor talan, de addig???...:o))))
anka
@karma1: Megértelek lehet, hogy én is így tennék! - pláne ha nincs kiért hazajönni..., na veled ellentétbe. img3.dreamies.de/img/17/b/zvgjsbvklr8.gif
Nagyon szép dolog amit teszel, hogy segíted az unokahúgod tanulását! img29.dreamies.de/img/187/b/4fpo0bvtfou.gif
karma1
@anka: Koszi, ez nagyon jol esett! Hatha meg ismerned is a janykat! Nemcsak okos es gyonyoru, de a termeszete is felelmetesen jo...:o))) A ferjemet azonnal levette a labarol a kedvessegevel...:o))) A mamajanak is csak addig lesz munkaja konyvelokent egy svajci cegnel, amig a svajciak meg nem elegelik a sok megszoritast, adot,... Utana nem tudni, mi lesz Vele, veluk... (Illetve nem lesznek segitseg nelkul, mert nem hagyom egyedul oket.)...:o)))
karma1
@anka: Tudod, van olyan ismerosom, aki 68-ban 18 evesen ment ki Amerikaba, aztan atment Ausztraliaba, de amikor a szulei otthon elhunytak, akkor hazajott es beult a keszbe, valami nyugdijat is kap, es most ugyanugy uldogel az Anna presszo teraszan, mint a papaja tette 60 even at. ...:o))) AKi kulfoldon lett nyugdijas, es magyar, az rendkivul jol megel a kulfoldi nyugdijabol. En nem elnek meg, mert ha kulfoldre utaznek 3 honapnal hosszabb idore, akkor nem kaphatok tovabb nyugdijat. Itt nem dobaljak ki a penzt az ablakon. Az ausztraloknal 2 evenkent kell szemelyesen megjelenni, hogy meg elsz, kuldjek csak tovabb a zsozsot...:o))
terlasz
@Pergető: Ha úgy vesszük tényleg nem rossz, de csak Orbánnak. Mi fizetjük a szavazatvásárlását. Nem tudja ugyan felhasználni az utalványt, de érzi a törődést és küldi a szavazatát a fidesznek, ellenünk, akiknek nem tetszik ez a maffiabanda.
anka
@karma1: Hát igen..., nem Magyarország! - különben meg is értem, hogy ellenőrzik, hogy ki él, mert jogtalanul fellehet venni a nyugdíjat! - van rá példa...
Pergető
@terlasz: Egy bökkenő van! Sokaknak tetszik ez a maffiabanda és rájuk szavaz! Te szidhatod őket, akkor sem változik semmi! Lebirkázhatsz több, mint kétmillió Fidesz szavazót, de őket nem fogja érdekelni. És a guta mindig a vesztest üti meg!
karma1
@terlasz: Kuldi a rosseb. Akkor se szavaznek, ha egy kilo aranyat akarna a zsebembe tuszkolni, mert orulok, ha nem latom a ha'jasodo fejet,...
terlasz
@karma1: Te is tudod, hogy nem rólad van szó.
karma1
@terlasz: Tudom, Kedves, hogy tudod,...:o))))
terlasz
@Pergető: Ebben teljesen igazad van, de a guta biztosan nem fog megütni, mert a realitásérzékem nem engedi.
Pergető
@terlasz: Nem is kívántam ezt neked! Viszont vannak itt akik teli szájjal már akasztásokat vizionálnak! Lehet álmodozni, gyűlölködni, sőt hőbörögni is a Kossuth téren, de akkor is a Fidesz marad a kormányzó erő!
A sok önjelölt vátesz itt tépi a száját, hogy el fogják zavarni a Fideszt! Na ezen csak röhögni tudok!
kukac50
Barom Fidesz! Mind egy barom csorda aki megszavazta,hogy drága pénzen kiküldjenek Erzsébet utalványt! Gondolkodásra képtelenek csak elherdálják a Magyar adófizetők pénzét!
sentinel216
Valahol olvastam, hogy mikor az ókori Római birodalom megszűnt köztársaságnak lenni, a diktátor császárok - ha érezték a népszerűségük csökkenését - végigkocsiztak Róma utcáin és a szolgáik réz sestertiusokat szórtak az utca sarába. A polgárok pedig egymást lökdösve kaparták ki a mocsokból a pénzt. Ez jutott eszembe a felcsúti rémegér karácsonyi tízezer forintos Erzsébet kártyájáról. Sajnos olyan körülményeket teremtett az országban, hogy az ember kénytelen lehajolni a könyöradományért. Megalázó, pökhendi, lenéző akció volt ez, egy olyan valakitől, aki a mi választásunk által került fel a magas polcra.
Jozefina
Ennyi ésszel kormányoz orbán. Kikóld egy csomó utalványt szeret a világba, ahelyett, hogy a maradék eszét még tudná használni, hogy ez teljesen felesleges és nem kevés kiadással jár. A külföldiek számára leg kézenfekvöbb lett volna a pénz beli utalás, de nem gondolom, hogy a 10.00.-Ft-ra bármelyik külföldön élő nyugdíjasnak is szüksége lenne!!! De am jár az jár!!!
Hari
@jankó321: tízezerért én hanyatt-homlok rohannék haza, pláne Ausztráliából. Ez az egész mizéria csak azt erősíti, hogy a hülyeség határtalan, ezt, és a hülyitést a fidesz művészi szintre emelte !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.