Nyilatkozott az ATV-nek az a férfi, aki a rendőri igazoltatás közben elhunyt autós mellett ült tegnap Újpesten.

A szemtanú részletesen beszélt arról a televíziónak, hogyan emlékszik a péntek délután történtekre. Elmondása szerint félreálltak az autóval és telefonálni akartak, amikor odaléptek hozzájuk a rendőrök. Türelmet kértek tőlük, amíg felhívják, akit szerettek volna. Ettől a rendőrök idegesek lettek. A később elhunyt férfi nem akarta megmutatni az autóját, ezért intézkedés megtagadása miatt elő akarták őt a rendőrök állítani. A szemtanú szerint miközben megbilincselték, már látszott, hogy nincs jól, négyszer mondta ezt a rendőröknek is. Bilincselés közben a földre esett és beütötte a fejét, de a barátja szerint akkor már eszméletlen volt. A rendőrök arról beszéltek, hogy a férfi csak szimulál, de azután rájöttek, hogy valóban rosszul van. Némi huzavona után elkezdték az újraélesztést, közben kihívták a mentőket, de nekik sem sikerült már megmenteniük a férfi életét.


 
 

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@idppp: Már megint káromkodsz?! Ki bántott itt TÉGED? Fejezd be! Néha előkerülsz, aztán eltűnsz... Menj be 6 hétre a pszichiátriára megint! Aztán ne gyere ide vissza!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Mármint Feri, vagy csak 2 f nem jön már be egymás után a billentyüzeten?
Equus
szakszerű és korrekt rendőri intézkedés volt.
Érdekes lenne, ha az osztrák polizeinek azt mondanám az intézedés kezdetekor, h kussolj, most mesélem az önéletrajzomat.
Arra viszont jó a sztori, h kis örökítőanyagtemető királylány csámcsogjon rajta.
peterkelemen
A lényeg, hogy pimasz és tiszteletlen volt és ellenállt a rendőri intézkedésnek. Innentől kezdve már nem fogunk gyertyát gyújtani érte. Honnan a picsából tudhatták volna a rendőrök, hogy igazat mond az egészségi állapotát illetően? Ezen az alapon, akkor minden gazember azt mondja majd, hogy ja bocsi, de szívbeteg vagyok vagy ilyen olyan bajom van.
idppp
@Equus: "miközben megbilincselték, már látszott, hogy nincs jól, négyszer mondta ezt a rendőröknek is. A rendőrök arról beszéltek, hogy a férfi csak szimulál, de azután rájöttek, hogy valóban rosszul van. Némi huzavona után elkezdték az újraélesztést, közben kihívták a mentőket, de nekik sem sikerült már megmenteniük a férfi életét." Képes felfogni a történteket, maga rohadt, lelketlen, agymosott állat?
Peller Anikó
Inkább azt kellene tisztázni miért baszogatták őket a rendőrök. Volt valami okuk rá vagy csak úgy szórakozásból. Ugyanis nem kéne zaklatni a polgárokat csak úgy Laár pour lár.
mackoka46
Hát mit várhatunk ennek a szégyentelen botrány országnak a rendőrségétől ?
Pontosan ilyeneket és az ehhez hasonlókat.
Jut eszembe, egy közép amerikai diktátor engedélyezte, hogy a katonák büntetlenül nőket erőszakoljanak. Mi jöhet még...
F_Viktor
@mackoka46: Írod:
"Mi jöhet még..."

Ahogyan írtad...
Eleinte lophatnak, fosztogathatnak, később nőket erőszakolhatnak..., mert pintyő és polt jó barátok, s a pártkatonák igényeit ki kell elégíteni.
wagabund
na, ennek a tanunak annyi...
_tisztelet bírónő! huszonhét rendőr bizonyítja, hogy ott a helyszínen még teával is megkínálták az elhunytat, aki ennek nagyon örült...aztán a tanu irigységből ellökte az igazoltatott személyt... de különben is...a rendőrök ott sem voltak...őrjáratoztak a déli határon...a tanu meg mindenféle betegségben szenved...főleg ha be van tépve...
a tanura ráférne egy tartós sárgaházi bentlét..
peterkelemen
@Peller Anikó: A rendőröknek a világon bárhol joguk van igazoltatni bárkit. Ebben mi a zaklatás? Igazolja magát aztán jó napot, de ez az ürge nem volt hajlandó végrehajtani az utasítást.
Peller Anikó
@peterkelemen: ebben az a zaklatás, hogy joguk van és EZÉRT igazoltatnak. Nincs mindenhol így, mert máshol is joguk van de nem EZÉRT igazoltatnak, hanem mert valamilyen oknál fogva gyanúba keveredtek vagy már valamilyen oknál fogva üldözik őket.

Óriási különbség péterke.
peterkelemen
@Peller Anikó: Ez ne haragudj, de badarság. A zaklatás az ha ok nélkül és állandó jelleggel valakit baszogatnak például igazoltatnak.
Peller Anikó
@peterkelemen: És? Igazoltatnak ahol érnek. Keresik rajtad a fogást amiért lehet büntetni. Az autósok a jó balekok, azokat le lehet húzni, ha lehet jó zsírosan. Azzal a hazug felkiáltással, hogy balesetmegelőzés miatt. Ha kiteszem a lábam már igazoltatnak. Bezzeg a határon nem igazoltattak amikor tízezrével tapostak a vadak. Vicc:

- Hol vesztetted el az órádat?
- a pincében.
- akkor miért itt keresed?
- mert itt világos van.

remélem érted a célzást.
SystemError
@peterkelemen: Igaza van Anikónak a legtöbb EU országban csak és kizárólag alapos indokkal lehet igazoltatni. Erre persze lehet mondani, hogy gyanús volt, na de az egy szabad országban nem alapos indok...:) Itt a jogfelfogásban nem csak a rendészeti szerveknek kellene átállni, de a szocializmusban és annak örökségében szocializálódott társadalmunknak is.
Ne vedd basztatásnak, szerintem ez nagyon szomorú..:( A saját jogainkkal kapcs néha olyanok vagyunk, mint az állatkertben bezárt és félig megőrült elefánt, csak himbálódzunk a rabságtól megőrülve. Nem,nem alap! Egy jogállamban a rendőr nem viselkedhet így.
Amúgy én is arra gondolok, hogy valami dilerkedés stb volt. De nem kezdeném áldozathibáztatással, derüljenek ki a részletek. Másrészről úgy is olyan lesz a sztori a végére, hogy jogos legyen a rendőri fellépés, ez is az illiberális demokráciák része:)
karma1
Miert kellett megbilincselni? Nem szaladt el, csak a telefonjat akarta lebonyolitani. A rendorok viszont ezt rovidre zartak.
Probalna engem itt valaki megbilincselni, ha en azt mondom, hogy elobb le kell bonyolitanom egy fontos hivast.
Igaz viszont, hogy itt meg tevedesbol sem baszogatnak csak azert, mert autoval vagyok... Ha pedig nagyon nagy ritkan - eddig 2-szer a 17 ev alatt - megallitottak, az rutin ellenorzes volt, mindenkit megallitottak szondazasra, oszt jonapot.
Nincsenek lesbol elbujt traffipaxok , sot, inkabb csak oszlopokra kihelyezett fix merok vannak, amiket viszont jo elore jeleznek tablaval...
karma1
Ha most ilyen esetek megtortenhetnek, akkor mi lesz akkor, ha orban bevezeti a szuksegallapotot? Mert hogy bevezeti, az nem kerdeses, es az is, hogy osszel. Megnyirbalva ezzel minden alap-szemelyisegjogot, amit felulir a "terroristakat keresunk" cimu TEK-es tokos eljaras...
sintersanya es polt orszagaban csak a bunozok erezhetik magukat biztonsagban...
karma1
Mindenesetre a rendorok elkovettek azt a hibat, hogy egy olyan autost igazoltattak, aki mellett van egy elo tanu...

Most meg el,... De azert ne vigyen letrat sotet ejjel mellekuton, mert jon az osztrak-magyar hulye nyugger mercis,... Esetleg fenyes delben a Koruton...
eszegfu
Az biztos, hogy a rendőröknek joguk van igazoltatni... de nem kell megmondaniuk, hogy "közuti", vagy "jármü", vagy egyéb ellenőrzés? Nekem az a furcsa: miért akarták megnézni a kocsit is...amit a tulaj nem engedett... mert ezt már zaklatásnak érezte, vagy talán lehetett valami a kocsiban...fogalmam sincs...
Cicamama55
A haláleset konkrétan hogy következett be, szerintem csak a Jóisten tudja!De nekem bizony nagyon nem áll össze a kép annak előzményéről! Nem tartom elképzelhetetlennek, ha pont a sofőr telefonálása miatt lett a kocsi leállítva igazoltatásra...A semmiből, hogy teremtek ott a rendőrök?!
TASzSz
@idppp: Már megint káromkodsz?! Ki bántott itt TÉGED? Fejezd be! Néha előkerülsz, aztán eltűnsz... Menj be 6 hétre a pszichiátriára megint! Aztán ne gyere ide vissza!
karma1
@eszegfu: Ha itt velem hasonlo fordulna elo, (de nem fordul), akkor nem kellene beengednem a rendort az automba, mig meg nem mondja, mi a celja,. Ha megmondja, es en nem fogadom el az intezkedest, akkor o megteheti azt, hogy csak a kocsit lefoglalja, en meg jussak haza, ahogy tudok, DE: ha a rendor nem tud egy nagyon szep es helytallo indokot produkalni az eljarasara, akkor az siman az allasaba is kerulhet! De akkor annak az indoklasnak azt kell tartalmaznia, hogy a szomszed jelentett fel, mert tolem nagyon budos jott elo a pincebol, es lehet, hogy nekem titkos droglaborom van. DE: ezt a rendornek akkor ott tudatni kell velem!Ilyen ecceru...
De megbilincselni? Es azert nem lehet uldozes, mert a rendor a mar allo autohoz setalt oda, igazoltatasi szandekkal., Tehat semmi uldozes,m semmi szirena, kek-piros feny, csak a bilincs...
Ne haragudj, ezt nem lehet kimagyaraznia a rendornek
Bar sintersanya orszagaban a rendori tulkapas beletartozik a munkakori leirashoz...
justhpeter
Az országos rendőrfőkapitány mit csinál ? Alszik vagy beszart ?
eszegfu
@karma1: Igazából én pontosan azt sem tudom, milyen jogaim vannak egy igazoltatásnál. Sőt még azt sem, ha "ellenszegülök", akkor mit tehetnek a rendőrök. Egy dok. filmsorozatban azt láttam, hogy Amerikában pl. ha nem "müködik együtt" a rendőrökkel egy igazoltatáskor, akkor megbilicselik és viszik a börtönbe. Tehát max. véleményem lehet, aminek talán köze sincs a valósághoz.
Csizmás Kond
A rendőrnek kötelezettségei vannak és a kötelezettségeiből adódóan jogai...a többit mindenki úgy reagálja le ahogy akarja...
karma1
@eszegfu: Latod, ez komoly hiba,... Es sajnos ezt tudjak a rendorok is, es megprobalnak BARMIT megtenni.
Amerika az egeszen mas, es egyre jobban "masabb" lesz, mivel trump enyhitene a fegyverviselesi szabalyokon. Amerikaban teljesen hetkoznapi dolog a kesztyutartoban az onvedelmi fegyver. Tehat az igazoltato rendor nem veletlenul ideges, ha a sofor nem engedelmeskedik enki azonnal.
Itt megint mas: itt nagyon szigoru feltetelekhez kotik a fegyverviselest, de nagyon sok embernek van fegyvere (szinte minden farmernek, mert a beteg allatokat lelovik, hazilag, de mar ehhez is fegyverviselesi engedely kell), viszont nalunk nagyon megbuntetne a rendor pl. a ferjemet, ha a kesztyutartoban lenne neki kezifegyvere. (Szokott menni a pisztolyklubba celba loni, de a pisztoly szallitasanak is megvan a pontos es szigoru szabalya a kocsiban. Ha nem ugy szallitja a fegyvert, akar az engedelyet is bevonhatjak egy idore, vagy/es magas penzbuntit is kaphat).
karma1
Az allampolgaroknak meg alapveto szemelyisegi jogai, amikbe egy jogallamban meg az intezkedo rendor se gazolhat bele csak ugy...
Magyarorszag (me'g) nem Eszak-Korea
karma1
@justhpeter: Ja, Almaban beszart...:o)))
quadrocopter
@justhpeter: Pap országos főpandúr egy pártcsicska, 2010 óta megszaporodtak a a rendőri jogsértések, mert a rezsimnek akar megfelelni és nem a jogszabélyoknak! Nem véletlenü, ültette oda Pintrér-Maffiás "Sanyi bácsi"!
Sziszifusz
@quadrocopter: 08:29
..."országos főpandúr egy pártcsicska"

Ebben tévedsz. Ő nem egy párcsicska, ő más. Ő egy olyan személy akire még csak az árnyéka sem vetődik semmiféle alvilági maffia kapcsolatnak. Ő nem tart vagy tartott kapcsolatot olyan személyekkel akik olajt szőkítgettek, robbantgattak stb. Aki ilyet híresztel az csak Soros bérenc lehet.
quadrocopter
@Sziszifusz: Pap is határőrként kezdte, mint Vakondi KGB.-szakos határőr!
sokanvagyunk
Borítékolom a vizsgálat eredményét: megelőztek egy súlyos közúti balesetet rendőreink, mert ez a rosszullét mindenképp bekövetkezett volna - csak nem mindegy hogy bilincsben, vagy amikor éppen százzal repeszt.
sokanvagyunk
Egyébként a sok évtizedes vezetésem alatt néhány tucat ellenőrzésen átestem már - bilincs és zaklatás nélkül.
justhpeter
@sokanvagyunk: Én is, de ez még nem jogosítja fel a rendőrt semmire sem.
Csizmás Kond
@karma1: Sem személyiségi sem állampolgári jogok nem jogosítanak fel senkit a rendőri intézkedés megtagadására.
Sziszifusz
@quadrocopter: 09:20
A főpandúr megnevezés alatt én a belügyminisztert értettem.
human
Hiba volt lekezelni a rendőrt és a felszólításnak ellenszegülni. A rendőr feltehetően joggal alkalmazott kényszerítő intézkedést. Mikor valakinek hátracsavarják a karját az rendszerint fájdalommal jár és ezért még nem fognak lágyabban bánni vele.
Akinek nem bírja a szervezete az ne húzzon újat rendőrrel, vagy vállalj annak a következményeit.
Főlökött
@human: Igazad van, de meddig lehet szem. szabadság korlátozó ténykedést fenntartani ? Amíg az az emberi életet nem veszélyezteti. Mivel ebben a nyomozó Ügyész jár el, necces eljárásnak néznek elébe az éber őrök. Orvos-szakértő, tanú, az ott lévő barát, helyszín...stb. Nem olyan biztos, hogy ebből jól kijönnek, főleg úgy, hogy "Bilincselés közben a földre esett és beütötte a fejét", tehát már gondolom itt volt egy szakszerűtlen intézkedés - ténykedés. De majd az ügyész megállapítja, a tények és valós ténykedés alapján, ki miben és mennyiben hibázott.
quadrocopter
@Sziszifusz: Pintér max fő AvH-.s lehetne, bár mind a két cég egy mancsban van! Ez sem sűrű egy "demokráciában"!
human
@Főlökött: Beütötte a fejét? Mikor földre kell teperni valakit aki ellenkezik az ilyen gyakran előfordul. Hogy viszel le a földre valakit a nélkül, hogy sérülést okoznál? Nem fogják kipárnázni a járdát előtte. Az más kérdés, hogy sérülés esetén mi az eljárás. Valamint ha jelezte az illető, hogy rosszul van ott valóban van mit vizsgálni.
idppp
@TASzSz: Nem káromkodtam, csak lehető legfinomabban véleményt nyilvánítottam egy Orbán nyalonc lelkivilágáról! Fusson neki mégegyszer, de olvassa el az előzményt is, nemcsak a reagálást!
TASzSz
@idppp: Akkor idézlek: "Képes felfogni a történteket, maga rohadt, lelketlen, agymosott állat?" Akkor ez mi?! Ezt írtad egy hozzászólónak!!!
NEKED jól esne ha IDEGPAPA néven emlegetnének???
rokker33
10 éve vezetek belföldön és külföldön (Szlovákia Ausztria)is!A rendőrökről a tapasztalatom az hogy ok nélkül nem állítanak meg vagyis engem még nem állítottak meg csak mikor rutinellenőrzésbe futottam,de akkor is csak az adataimat kérték el se kocsi átvizsgálás,de még egy szonda se volt.Ha meg szabályt követtem el azt beismertem egyből nem arcoskodom meg nem telefonálok!A rendőrnek is megvan a maga munkája és a világon mindenhol így van ha a rendőr megállít Ő az első nem a telefonálás meg a félrebeszélés! Szerintem ez az ember menet közbe telefonált és ezt láthatták meg a rendőrök és gondolom egyből kérdőre is vonták és sajnos sok sofőr ismeri a jogait a törvényt,de a KÖTELEZETTSÉGEIT EGYIK SE és pofátlanul ellen állnak még ha Ők is voltak a vétkesek!Szerintem itt is ez történhetett,de majd kiderül a vallomásokból meg a boncolási jegyzőkönyvből.hogy esetleg volt e valami a szervezetébe meg az autóba aminek nem kellett volna ott lennie!
idppp
@TASzSz: Mi a jó fene az az "IDEGPAPA", és miért kiabál, fél? A gyengébbek kedvéért, a nagybetűs írás kiabálást jelent! Önnek fogalma sincs a káromkodásról, nézze meg az értelmező szótárban! Egyébként ne tegezzen, nem őriztünk együtt disznót!
Fradigege
Ha rendőr intézkedik, akkor ne telefonálgass.
levarosbukta
@Peller Anikó: Nem nagyon értem mit értesz a baszogatás alatt! Joguk van közúti ellenőrzést tartani. Mi is belefutottunk tegnap egybe késő este. Lelámpáztak minket, szépen lehúzódtunk, udvariasan köszöntünk egymásnak, kérték a papírokat. Eszembe se jutott hogy nekem előbb bármit is kellene csinálnom mint a felszólításnak engedelmeskedjek. Megnézték a papírokat, egyeztettek rádión minden oké volt és mehettünk tovább. Mi ezen a baszogatás? Hja, hogy a delikvens játssza az eszét és nem működik simán együtt a szervvel? Akkor meg mi a fenét képzel? Mondjuk meghalnia nem kellett volna, de így járt. Ennyi.
Peller Anikó
@levarosbukta: SystemError (00.10) elég normálisan leírta, sajnálom ha nem érted.
levarosbukta
@Peller Anikó: Attól hogy leírja hogy máshol hogyan van, attól még itt nem úgy működnek a dolgok, és ha nálunk joga van a rendőrnek közúti ellenőrzést tartani akkor joga van. A többi csak süket duma.
TASzSz
@idppp: Az "idppp" szó mássalhangzóit felhasználva lettél IDEGPAPA! A nyagybetűs írás hangsúlyozást illetve kiemelés - mint stilisztikai eszköz! S ha nem tetszik hogy tegezlek, akkor vedd CSENDŐRPERTUNAK! Ez itt egy HSZ oldal, nem látjuk egymás gesztusait, mimikáját, tehát megengedett - mert vannak íratlan szabályok is az életben!
Fentebb el kellene OLVASNOD, amit idéztem tőled... S ha NEKED ez nem káromkodás, valamint egy másik ember szidalmazása, akkor mi?
wagabund
ahogy elnézem ezt a sok kommentet (itt és más oldalakon) a rendőrségi piszológusok nem győzik a jelentéseket feldolgozni, olvahatóbbá tenni, és úgy továbbítani a főnök asztalára. ( a jobbakat nyomtatásban, aztán bele a kommentelő dossziéjába)

ezek alapján készül el a végleges magyarázat.
maci0427
Sok-sok éve vezetek, / hivatásosan is / de amikor a rendőr megállít ellenőrzésre köszönök - kiszállok / igen én is !!! / elmondja a gondját - baját a rendőr , de még soha nem kellett a lábaimat kirugdosni, a kezeimet " sehová sem tennem " és halál komolyan ,indokolatlanul meg sem büntettek még, pedig fizettem már... ! Minden iratom és a kocsi tartozéka rendben naprakészen van ! Na ez a Jogkövető Magatartás !
maci0427
@peterkelemen: Hagyja,kár mindenért...-- Vannak akik még a rendőrnek is azt mondják,hogy "megveszlek kilóra" , az ilyeneknél nem számít senki és semmi,csak az,hogy minden úgy van ahogyan azt én akarom - ott állók meg - úgy előzök - úgy megyek át a piros lámpán ahogyan én akarom, leszarom a KRESZ. összes szabályait - paragrafusait - minek nekem jogosítvány a vezetéshez - pia nélkül nem is megy... -, mert én vagyok a király és én mindent megtehetek és mindenikek kuss...! Igen vannak ilyen emberkék ! De sok helyen jártam már...- Olaszban - Német - Ausztria - Svájc - Svéd - Orosz -ban - Szerbiában.. és mindenhol engedelmeskedni kell megállításkor a rendőrnek és kemények..,ja a Szlovák Policia meg...,na ott már még keményebbek, ha arról van szó ! Tessék menjenek ki külföldre és megtapasztalhatják...De ha jogkövetők vagyunk és "csendesek" ott is ,akkor ők is másképpen állnak hozzánk...!
eszegfu
@karma1: tegnap 8:14 Lehet, hogy baj, ha az ember nincsen tisztában a jogaival egy ilyen esetben... Szerintem az sokkal fontosabb, hogy én tudjam: mi a szabály, a törvény, amit betartok... ha mégis "belefutok" egy szabálytalanságba, akkor azt pontosan tudom vétettem, vagyis teljesen feleslegesnek érzem a jogaimat ismerni. Egyébként kiváncsi lennék, hogy egy igazoltatásnál hány embernek jut először az eszébe, hogy milyen jogai vannak? Abban egyetértünk, hogy Amerika egészen más, nem kellett volna összehasonlitanom magunkkal.
karma1
@eszegfu: A legelso dolog, amit megtanulsz egy IGAZI demokratikus orszagban, az az, hogy NEKED vannak elsosorban jogaid, mert az osszes kozalkalmazottat TE fizeted, az adodbol. Tehat itt alapvetoen az a helyzet, hogy nem irnak elo egy csomo baromsagot autokelleknek, aminek a hianya miatt megbuntethetnek, es nem allnak vitathato lesben, hogy megbuntethessenek, Az autokat 6 honaponkent kell muszakiztatni, tehat semmifele muszaki hianyossaga nincs az autonknak, ha megallitanak, es mivel nem iszom, a szonda miatt sem kell izgulnom. Ha ejszaka neha nagyon udvariasan megallitanak, akkor kozlik, hogy breath test van,(mert pentek vagy szombat este van, vagy eppen karacsony, husvet, pialasi ido) es mondjam meg a nevem es lakcimem a muszerbe, amit elem tartanak. Persze fujok, negativ, megkoszonik, hogy ellenorizhettek, ha rossz az ido, figyelmeztetnek az ovatos vezetesre, es jo utat kivannak. Viszont nekem mar szerelt fel potgumit a rendor, amikor egy uveg szetvagta a gumimat. Mert ez is hozzatartozik a tevekenysegukhoz. Ha nem vagy bunozo, akkor valoban nem lehetsz semmifele onkenyes intezkedes elszenvedoje... Megvesztegetni nem lehet oket, (ezert eloallithatnak!), de tudjak, mik a kotelezettsegeik es jogaik. Na, ebben a reszeben mar nem lehetsz biztos a magyar rendorsegnel, mert otthon akarmi is megtortenhet. Es ez nagyon szomoru, mert az adofizetok penzebol cseszeget Teged is, meg masokat is, feleslegesen...
eszegfu
@karma1: Sajnálom, de az első mondatoddal egyáltalán nem értek egyet! Én ugy gondolom, hogy nekem elsősorban kötelességem van, aztán ha ezeket teljesitem, akkor vannak jogaim. Tehát kötelességem betartani a szabályokat, törvényeket és akkor jogom van ellentmondani. Az most más kérdés, hogy a szabályok időnként hülyeséget tartalmaznak, de ha már hatályos, akkor be kell tartani. De ahogy olvasom, hogy Nálatok nem irnak elő egy csomó baromságot autókelléknek, viszont 6 havonta vizsgáztatni kell a kocsikat, hááááát az sem egy "leányálom"... lejön a futószalagról az autó és fél év mulva már vihetem vizsgára?!
karma1
@eszegfu: Nem, az uj autokat 3 evig nem kell vinni vizsgara, hanem csak a 3000, 10 ezer es 20 ezer kilometeres olajcserekre es rutinellenorzesre, utana 3,4 es 5 eves koraban kell csak vinni ilyen muszaki tesztre, es az auto 5 eves kora utan kell felevente vinni...:o))) Minden alkalommal kell 60 dollart fizetni (ez az illetek), es ha nincs javitanivalo az auton, akkor csak ennyibe kerul a mutatvany. Az oreg autokon kell ezt-azt javitani, arra adnak 28 napos turelmi idot, ami alatt megjavittathatom, es csak be kell mutatni a vizsgaztato helyen a javitasi szamlakat, es megint megvan 6 honapra a muszaki. Jo a rendszer, mert nem rohadsz le az uton - hat itt nem is latsz az ut mellett felreallitott rom autokat, meg vontatast se...:o)))
Elfogadom termeszetesen, hogy Te maskepp gondolod a kotelessegeket es a jogokat, de azt hiszem, hogy ez sajnos csak megerositi a korrupt rendorok letezeset, miszerint ok azt kepzelik, hogy az autos van ertuk, es nem ok az autosokert. Ezert is tehetnek meg sokmindent egy otthoni autossal, sajnos,...
Mondom, nem kell elfogadni az en allaspontomat, pedig a ketto egyaltalan nem zarja ki egymast! Ha egy tarsadalomban mindenki tudja jol korulhatarolhatoan a dolgat, a jogait es a kotelessegeit, akkor az a tarsadalom nagyobb valoszinuseggel fog jol mukodni, mint egy rablokapitalizmusra epulo rendszer, mint ami ma eppen van otthon. mindenki ugy erzi, hogy ami nincs lebetonozva es nem forro, azt el lehet lopni, mert azt o megerdemli, es ha nem o lopja el, akkor majd jon mas, aki helyette lopja el, - akkor mar inkabb o lopja el, mint mas, nem igaz?
Nincsenek visszatarto ereju buntetesek, szabadon lehet rabolni, ha fideszes vagy, akkor a polt mindent elsikal, soha nem fognak szamon kerni Toled semmit sem.
Ezert is tartjak felelemben az embereket, es igy hasznaljak ki az emberek kotelessegtudatat - aminek meg a nyomai sincsenek meg bennuk...
Nem akarlak megbantani, mert nem erdemelnel ilyet, de sajnos ez a meglatasom,...
Kerlek, ne vedd Magadra!..:
eszegfu
@karma1: Hát igen...az egész csak nézőpont kérdése, hogy mi van előbb a jogom, vagy a kötelességem? Azt hiszem, hogy engem nem lehet ebből a szempontból megváltoztatni...hiszen hogy lenne jogom bármihez, ha a kötelességem nem teljesitem?! Ha rend van a házam körül, akkor kifogásolhatom a szomszédom házatáját...ez mindenre érvényes. Pontosan ebből kiindulva merem "kinyitni" a számat. De nincs szándékomban ezen vitatkozni Veled...elfogadom, hogy Te pont forditva gondolod.
karma1
@eszegfu: Egyaltalan nem gondolom pont forditva! Hiszen eppen azt mondom en is, hogyha MINDENKI tudja, hogy mi a dolga (kotelessege), es tisztaban van a jogaival is, akkor nem valhat senkinek sem a jatekszereve, senki nem mondhatja meg neki, hogy ezt vagy azt csinaljon!
Te is, en is a poroszos nevelesi formaban tanultunk, es bar az hatekony, de pont a "kotelessegtudas" belenk veresere alapult az egesz, - dehat a Habsburg es a regi magyar vilag nem is volt demokratikus, hanem kiralyszag, tekintely-alapon nyugvo tarsadalmi forma - es a fenyitesen alapult. Ha nem tudtal valamit, jott a buntetes. Ha itt nem tudsz valamit az iskolaban, akkor Veled kulon fognak foglalkozni, felzarkoztatnak, es ha sikerul megcsinalni azt, amit a tobbi gyerek is, akkor kapsz egy dicseretet, amitol megjon az onbecsulesed.
Szavakkal olni lehet, vagy eletre megnyomoritani emberek lelket, letorni a kreativitasukat. En ugyanugy gondolkodom a kotelessegekrol, mint Te, de itt megtanultam, hogy jogaim is vannak. Es ha nem tartom be a kotelezettsegeimet, elveszitem a jogaimat.
Nekem csak itt jott meg az onbizalmam, de visszanezve mar tudom, hogy boven lett volna mire buszkenek lennem otthon is, olyan teljesitmenyem volt.
Itt minden elismerest megkapok szakmailag, de rendkivul komolyan veszem a kotelezettsegeimet is: az adofizetest, a szavazast, es van olyan kozossegi munka is, amiben rendszeresen reszt veszek.
Ha egy embert mindig csak a kotelessegeire figyelmeztetnek, es mindenfele sikerelmeny nelkul kell leelnie az eletet, akkor az az ember egyszer csak elvesziti az onertekeleset, allandoan sajatmagaban fogja keresni a hibat (holott nem o a hibas a dolgokert!), aztan eljut arra a pontra, amire a magyarok nagyon nagy resze eljutott: totalisan elvesztette az erdeklodeset barmi irant is, ami peldaul a szavazassal fugg ossze, es bar csak ok tehetnenek a legtobbet a hazaert azzal, hogy elmennek szavazni, de nem fognak, mert a piszkos rendszer annyira eredmenyesen mondogatta nekik,
karma1
@eszegfu: folyt.: hogy mennyire ertektelenek, hogy teljesen elveszitettek az onbecsulesuket, es egyaltalan nem hisznek abban, hogy az o szavazatuk barmit is szamitana.
Pedig de. Ha jobban ismernek a jogaikat, akkor tudnak, hogy igenis rajtuk mulik, hogy kik fognak rajtuk uralkodni a kovetkezo 4 evben!

Ismetelten kerem az elnezesedet, de sajnos nekem ez a velemenyem, es elmondhatom most mar tapasztalatbol, hogy sokkal jobban es tudatosabban elem az eletemet, mint otthon tettem. (Pedig hidd el, otthon is megprobaltam mindenfele jatekszabalyt betartani. Senki nem ertekelte).
Nekem az a velemenyem, hogy eppen ezert azt a massziv 40 %-ot, aki soha nem megy el szavazni, a szokasos modszerekkel senki sem fogja tudni megszolitani, mert ez a reteg mar elveszett a szavazatvadaszok szamara teljesen...
SystemError
@levarosbukta: Nem mondtam, hogy nincs joga. Én arról a posztkommunista rendőrállami felfogásról s jogértelmezésről beszéltem, ami nálunk a rendfenntartó szervek és a társadalom fejében is él a mai napig. Ez nem süket duma és az önkorlátozó jogfelfogás, ahogy te is állsz ehhez az a süket duma. Csak szólók, hogy nem más országok, hanem mi is EU ország vagyunk(még) és az emberi jogok ránk is vonatkoznak. Persze ettől lehet más a gyakorlat, de ettől ez még nem jó...

Akkor nézzük mikor igazoltathat a rendőr itthon:

"A rendőr igazoltathatja azt, akinek személyazonosságát a közrend, a közbiztonság védelme érdekében, bűnmegelőzési vagy bűnüldözési célból, a tartózkodása jogszerűségének megállapítása céljából, közlekedésrendészeti ellenőrzés során, továbbá az igazoltatott vagy más természetes, illetve jogi személy és egyéb szervezet jogainak védelme érdekében kell megállapítani. A rendőrt tehát nagyfokú önállóság és döntési szabadság illeti meg a tekintetben, hogy kit igazoltat, az igazoltatás azonban nem lehet öncélú, és zaklató jellegű."

Tehát persze igazoltatni lehet, de "még nálunk is":) ezt úgy kéne értelmezni, ahogy leírtam...
Mindegy én fogok mások érdeke mellett kiállni, ha szeretnek fogságban élni. Pontosan ebből fakad az is, hogy ilyen országok, mint a mienk is miért szeretik a diktatórikus vezetőket. Mondhatnám azt a példát is, hogy az elrabolt áldozatok is is egy idő után kötődnek a fogvatartójukhoz. Ez biológia, pszichológia..:)
@Peller Anikó:
eszegfu
@karma1: 12:36 Akkor én félreértettem a 10:57 válaszodban "...A legelso dolog, amit megtanulsz egy IGAZI demokratikus orszagban, az az, hogy NEKED vannak elsosorban jogaid,..." gondolatodat...bocs.!
1magyar
Gyerekem Németországban dolgozott és egyik hétvégén elindultak kirándulni a munkatársaival a gyorsvasúttal és az állomáson a rendőrök igazoltatták őket.
Semmi gond nem volt, megköszönték és mindenki ment a maga útjára.
Ez ennyi a demokratikus országban.@karma1:
Eriksson
@eszegfu: Én erről azt gondolom, hogy senkinek sem szabad teljes jogot adni, mert az előbb-utóbb mások rovására megy. A jog addig jogos, amíg nem zavar másokat saját jogaik érvényesítésében. A.m. Élni és élni hagyni.
kokopelli
A SystemErronak ebben az esetben nincs errorja!A demokratikus államberen-
dezkedésnek meg vannak a pedagógiai eszközei,hogy az "olyan" zsarukat
megneveljék! Mivel az én adómból fizetik azokat,akik engem megvédjenek,
akkor elsősorben nekem vannak elvárásaim! Sajnos sok filmet mutatnak buta,
korrupt zsarukról,de az említett jogállamokban a felvételi rosta is igen kislyukú!
Azon kívül,hogy az ővet nem kapcsoltam be és látták ill. követtek a "zetlivel"
más nem történt a cca. 40 év alatt! Az a ß@r náluk,ha gyanúsak a főnöknek,
akkor a szabadidejükben kapják a fejmosást és a hegyibeszédet,vagy akár egy
gyorstalpaló felfrissítést! Direktben hallottam ismerőstől! Mivel az errefelé egy
hivatalnoki alkalmazottságnak felel meg,a logika ist azt súgja nekik,hogy semmi
cowboy szerep,ha lehet! :--))
kokopelli
@Eriksson:
Erről szólna az igazi liberalizmus elve:
!"Ahol a te "jogod" kezdődik,ott ér véget az "enyém"!
...és fordítva !!
eszegfu
@Eriksson: 15:19 Ugy általánosságban mire gondolsz: miben "nem teljes jogot adni"? Szerintem a jogomat a törvény garantálja és egyben korlátozza is, mert csak bizonyos feltételekkel érvényesithetem...ez igy rendben is lenne. Talán a joggal való "visszaélés" inkább a zavaró nekem, amire Te is utalsz a megállapitásoddal "A jog addig jogos, amíg nem zavar másokat saját jogaik érvényesítésében."
idppp
@TASzSz: Én nem másik embert szidalmaztam, hanem egy lelketlen, abnormális gondolkozású Orbán csicskát, aki semmilyen részvétet nem érzett egy brutális rendőri intézkedés következtében elhunyt, ártatlan emberrel szemben! Nagy különbség van a kettő között! A káromkodás és a szidalmazás két külön fogalom, látom sok baja van a szövegértelmezéssel! Egyébként nincs benne g betű, és egy p is hiányzik! Elég kontár teljesítmény! A TASZSZ szovjet-orosz hírügynökség, erősen hajaz a jereváni rádióra, mint az Ön hozzászólása, nyilván nem véletlenül! Putyinista tetszik lenni?
idppp
@peterkelemen: 22:03 Ez nem így van, csak a diktatúrákban! Nem közúti ellenőrzés volt, ahol nem kell megindokolni az igazoltatás okát, csak egyszerűen bejelenteni! A gépkocsi a járda mellett állt, ez unatkozó rendőrök számára sem elegendő ok a vegzálásra! "Évek óta szajkózzák, hogy csak indokolt estben zaklathatnak igazoltatással, ellenőrzéssel! Hol az ok, mert az okozatot már ismerjük!"
SystemError
index.hu/belfold/2017/08/07/ujpest_igazoltatas_rendorseg_halal_bilincs/
Egy kis fejlemény, amiből számomra egyre jobban a vegzálás jön le. Szeretném hozzátenni, hogy a rendőrnek kb azt is el kell viselnie, hogy el van küldve a picsába. Ezt már ki is próbáltam..:) Abszolút aránytalan fellépés volt a rendőrök részéről és, ha nem járt a motor, akkor bizony az nem közúti igazoltatás, de ha az is sem kaphatja fel a vizet azon, ha ez nem tetszik valakinek, ezért nem lehet "előállítani valakit" csak, ha megtagadja az intézkedést vagy ellenáll, de verbális ellenkezésért nem.

Ez a történet semmi többről nem szól, mint a posztkommunista rendőrállami hozzállás megmaradásáról, amit a mai politikai elit még támogat is, mert "őket" is szolgálja ez a jelenség...de nem volt ez másképpen a szocialista kormányok alatt sem nem azért mondom..:)
quadrocopter
A megismerhető tényállásból naz der ki, hogy a polgár nem mutatott aktív ellenszegülést az intézkedésnek, nem lépet fel támadólag, csak nem akart rátenyerelni a forró gépháztetőre, de miért is kellett volna neki, amikor egy puszta igaztoltatásról volt szó és nem ruházat átvizsgálásról!
A rendőr azonnal meggyőződhetett volna a gépháztető forróságáról, de nem tette, minden jel amellett szól, hogy vitatható jogszerűséggel és célból erősködött a polgárral, majd késlekedve fogtak hozzá az életbentartáshoz!
staro2
Így lesz két ostoba ,megfelelési kényszerrel küszködő rendőrből két közönséges gyilkos.
A rendőrnek nálunk kb mindent szabad és ha a közeg egyszerűbb az elvárhatónál akkor ez az eredmény.
1 halott,2 gyilkos.
kokopelli
@karma1: (11:33)
..elég sokszor kell vinnetek az autókat nálatok,pedig alig van hosszú utatok!
Nálunk az új autót először 3 év,majd csak minden 2 évben kell az államilag
engedélyezett müszaki állomásokon ellenőriztetni és pecséttel ellátatni,de a
Kötelező időpontot 2 hónappal lehet túllépni büntetés nélkül!
Az olajcserés dolgokra senki sem kötelezhet,de ha bedöglik a járgányod,ak-
kor vagy te vagy a "hunyó,mert transzpot van folyamatban,mert a "Szerv" is elvitetheti!
Egyébként én minden alkalommal kihasználom a 2 hónap sumákot! A 18 éves
Ford Mondeómat 8x húztam így túl,azaz így fast egy vizsgát spóroltam!
A haver mondta mindig: Ungarische Logik,deutsche Gründlichkeit! Unschlagbar! :--))
TASzSz
@idppp: Nem, Sztálinista! Túl precíz vagy! Az idppp simán kiadja az IDEGPAPA szóalakot! Ember és ember között nincs különbség! Nem téged szólított meg! Te meg mocskoltad! Az hogy a politika (Orbán) hogy kerül egy rendőri intézkedésbe, nem értem részedről!
Ajánlom neked Dr Vincze Gábort a gyulai pszichiátrián! Segít szívesen... 2 barátom is hasonló gondokkal küzdött, mint most TE! Túl vannak a gondokon - életmódváltással rendbe jöttek!!! Már nem keresnek BŰNBAKOT, mint TE!

segitek.eu/?p=2857
Aki Én
@peterkelemen: Azért az nem úgy van, hogy ülök a wc-n, és ha odalép egy rendőr, akkor fel kell pattannom pusztán azért, mert ő rendőr.
Aki Én
@Peller Anikó: 23:32
-Rendőr bácsi, ez nem a maga gumibotja?
Nem. Én az enyémet elvesztettem...
Peller Anikó
@staro2: nézzük azt a helyzetet, a faszi rosszul érzi magát, megállnak, telefonon próbálnak segítséget kérni. Mi a fontosabb neki? A vegzáló rendőr vagy esetleg ambulanciát hívni?

Tételezzük fel te vagy a helyében rosszul.
karma1
@kokopelli: Meg hogy nincsenek hosszu utak??? Az A1-es 1800 km hosszu (ez az eszak-deli fout), es ha egy egyszeru szemspecialistahoz kell mennem, akkor 200 km oda, 200 vissza! Volt tavaly egy balesetem, ami miatt ki kellett cserelnunk a kezivaltos kocsit automatara, es bizony a Ford Kuga Titaniumot kellett vinnunk a 3000-re, 10 ezerre, es mar a 20 ezres szervizen is tul vagyunk. Ilyenkor mindig ujrainditjak a computert is a kocsiban, tehat nem biztos, hogy jo, ha kihagyom a szervizt. Itt sehol nem latsz az ut szelen lerobbant autokat, mert ha lerohadsz, akkor nem biztos, hogy a kovetkezo 100 km-en ki tudnal allni egy szervizbe. Az eszaki szigeten meg sivatag is, na ott aztan tenyleg nincs semmi,. Sztradank nincs sok, leginkabb Aucklandban es Wellington korul vannak jo 2x3 savos sztradak, de itt delen nem annyira. Ettol fuggetlenul az utak kivalo minoseguek, pedig csak 1-1 sav megy 1-1 iranyba. Nem nagyon van szalagkorlat sem - meg a nagy szakadekok szerpentinjein sem, - azokat is csak mostanaban kezdtek el csinalni. Nagyon jo a kozlekedes, nem banom a feleves muszakikat, annyit meger, amennyibe kerul...:o))
karma1
@1magyar: Latod, pedig nezhettek volna oket migransnak is... :o))) Ha mondjuk valaki most Roszkenel, Szerbiabol akar bejonni, akar ervenyes utlevellel, ez egyaltalan nem jelenti azt, hogy sima lesz a Magyarorszagra vezeto utja...Hala orbanek csodalatos migranspolitikajanak...
Nekem soha nem volt problemam idegen orszagokban a bejutasbol. Mikor 2000-ben Amerikaba erkeztem, akkor is csak azt kerdezte egy 3 meteres neger vamos, hogy "hus" van-e a csomagomban (A "hus" alatt a magyar szalamit ertette...:o))) Mert az tilos volt mar akkor is, de a magyarok notoriusan csempesztek be a szalamit, kolbaszt az amerikas rokonoknak...:o)))
peterkelemen
Lehet itt okoskodni, de ha egy rendőr igazoltatni akar (eleve ezzel a joggal fel van ruházva bárhol a világon) ott nem lehet félrebeszélni hanem igazolnia kell magát és nem 5 perc múlva meg amikor ő úgy gondolja hanem azonnal. Cirka több ezer esetet lehetne ide bemásolni, hogy külföldön sem szórakoznak.
karma1
@eszegfu: Csak emlekeztetoul a korabbi "vitank" kiegeszitesere: Ha mindenki tisztaban lenne a sajat jogaival, akkor itt a rendorsegnek kutya kotelessege lenne kiadni a boncolasi jegyzokonyvet a csaladnak. Nem teszik: kenik a sz@rt az ugyeszsegre, akiknek ehhez semmi kozuk. Ez egyertelmuen a rendorseg sara, de mivel Magyarorszagon ma senki sem vallal semmiert sem felelosseget, ez megtortenhet.
propeller.hu/itthon/3298649-igazoltatas-kozbeni-halal-nem-adtak-ki-boncolasi-jegyzokonyvet#v1926153
kokopelli
@peterkelemen: (00:17)
..hány ország erre vonatkozó jogi irodalmát olvastad át? Mindenki a saját orszá-
gáról próbál beszélni,de te "ex cahtedra" kijelentesz! Irigyésleméltó,ha valaki ilyen
biztos! Gratula! Anno nem volt véletlen,hogy a legjobb viccek a Kovács (13) Józsi
örmesterről,vagy a Fateréknál a kemény csendőrről szólt,akik a cigányokat "rend-
berakták! Valami ragad mindíg a következő generációkra is!
Ezért ajánlanám a saját ország nemismert jogi állásáról szóló személyes axiómák
terjesztését! Hagyjuk "a világon mindenütt" általánosítást!
karma1
@peterkelemen: 00.17-re: Hat azt hiszem, hogy ebben egy picit tevedsz... Persze, Amerikaban nem lehet cicozni egy rendorrel, de miert? Mert a rendor jogosan feltetelezi, hogy az illeto kesztyutartolyaban van kezifegyver. Ott ez mindennapos. Amde egy normalis orszagban, ahol a demokracia es a szemelyisegi jogok tenyleg mukodnek, ott a rendor ezerszer is meggondolna, hogy feleslegesen izelgessen, mert tudna, hogy ennekem csak annyit kell tennem, hogy az azonotiso szamat es az idopontot megjegyzem, es a jogtalannak tartott felesleges vegzalasa utan mar mennek is a birosagra, bejelenteni az esetet.
Normalis orszagban a rendor ved es segit, es csak vegszuksegben cseszeget, peldaul keso ejjel pentek-szombaton, amikor nagy a valoszinusege, hogy valaki ittasan szall be a kocsiba. De ezt egy normalis autos is tudja, es nem haragszik ezert, ha pedig ivott, akkor meg viselje csak a kovetkezmenyet - nem sajnalom, mert lehet, hogy piasan pont az en gyerekem autojanak utkozik neki.
A jatekszabalyokat nemcsak a polgarnak, de a rendoroknek is be kell tartania. Ilyen egyszeru...
idppp
@TASzSz: Jézusom! Nem érti az istennek sem! Keressen már egy olvasni tudó kisgyereket, és kérje meg, hogy magyarázza el miről szól egy-egy mondat! Orbán nem a rendőri intézkedéssel kapcsolatban került szóba, bár avval is jogosan lehetne! Egy mocskos lelkületű Orbán nyaloncról írtam, aki meggyalázta egy halott ember emlékét! Ő nem az, hanem egy szemellenzős, agymosott embertelen, lelketlen állat! Ez véleménynyilvánítás, persze szidalmazás is, mégsem dicsérhetek egy szemetet, csak, hogy a maga kedvébe járjak! A tények beszélnek, bármennyire nem tetszik...
peterkelemen
@karma1: Ezek a rendőrök cseszegették az illetőt? Hol derült ez ki? Minden amit a média közöl erről szó sincs. Én azt mondom, amit a média idáig leírt az esetből abból összerakva a dolgokat ez egy igazoltatás volt, ahol az ürge bunkó volt és nem tett azonnal eleget a rendőri felszólításnak. Ha nekem azt mondja egy rendőr, hogy igazoljam magam, akkor nincs ilyen, hogy visszaszólok, hogy bocsi, de most még telózok. Sehol a világon ilyen nincs.
peterkelemen
"Türelmet kértek tőlük, amíg felhívják, akit szerettek volna." Kész. Innentől fogva már az igazoltatott személy nem tett eleget a rendőri felszólításnak. Innentől fogva már nincs miről beszélni sem, mert eleve nincs igazuk. Sehol a világon nem fogja egy rendőr megvárni azt amíg én telózgatok. Ez egy nagyfokú tiszteletlenség a rendőrrel szemben.
1magyar
Ez a rendőri igazoltatás igen régóta létezik, millió,milliárd embert igazoltattak már és ha ez halált okozna, bizony sokan halottak lennénk már.
karma1
@peterkelemen: Ha egy auto parkol, es nem jar a otorja, de egy rendor odamegy, es elkeri a papirokat, ez egy teljesen felesleges vegzalas!
Olvasd el az osszes ezzel kapcsolatos cikket, sehol nincs az, hogy a rendor azert ment oda, mert 1/ korozott volt a rendszam vagy/es a kocsi, 2/ gyanusak voltak a benne ulo szemelyek, 3/ eppen egy bunugyben nyomoztak, es tanukat akartak keresni.
Szoval ez a pillanat mar elmult, a rendorseg reszerol SEMMIlyen indoklas nem volt az intezkedesre! Ha pedig nincs indok, csak a rendorok unatkoztak, es probalgattak az "egyenruha erejet" (vagyis elvezni azt, hogy egy egyenruhasnak ma Magyaroirszagon isteni hatalma van!), akkor bizony ez egy felesleges vegzalas volt, indok nelkul.
Sajnos, nem tudsz meggyozni, mert erre nincs magyarazat. Ha pedig utolag jonnenek elo barmivel a rendorok - mert abban biztos vagyok, hogy elo fognak valami eroltetett indokkal jonni, hiszen vedik a munder becsuletet! - akkor mar ki fog logni nemcsak a lolab, hanem az egesz lo, es a rendort akarjak felmenteni az emberoles elkovetesenek a gyanujaval.
Mit gondolsz, miert nem adjak ki a boncolasi jegyzokonyvet? (Bar az ugyeszi boncnoknak is lehet korpas a haja, ha jol megfizetik a "velemenyet")
Magyarorszagon akkora a korrupcio, hogy mar azt sem hinnem el, amit kerdeznek.
Es nyugodj meg, van olyan, hogy azt mondom egy allo motoru autoban a rendornek, hogy bocs, de elobb befejezem a beszelgetest a telefonomon.
Miert mesz el amellett, hogy az illetot a motorhaztetore dontottek volna, es NEGYSZERI kereset, hogy rosszul van, nem veszik figyelembe, hanem inkabb hatrabilincselik a kezet???
Tudod, en jolmukodo demokraciaban elek, es itt ez elkepzelhetetlen lenne!
kokopelli
@karma1: bocs de azt hittem a térkép nézegetése közben,hogy a nagyobb települések
a szükséges infrastruktúrát is helyben építették ki! Az lehet hogy a "naiv euró-
pai" képzelgése? :--))
karma1
@kokopelli: Nem, egyaltalan nem...:o)) Kivalo - es eleg suru - az uthalozat, az infrastrukturak ertelemszeruen a nagyobb varosokban osszpontosulnak, a deli szigeten a legjobb korhaz a christchirch-i - tolem majdnem 600 km-re - az eszaki szigeten a fovaros, Wellington es Auckland, meg Hamilton a mervado...
Nekunk is van korhazunk, jo nagy es teljesen felujitott, de az orvosok csak valtakozva tudnak rendelni a ket varosban: hetfo-szerda-pentek Dunedin (200 km-re tolem, 400 oda-vissza), kedden-csutortokon ugyanaz a szakorvos Invercargillban, ami 52 km-re van tolem, szoval egy jo szazas, ha oda kell mennem vizsgalatra. A haziorvosom viszont 40 km-re van tolem, mert en farmland-en lakom: majdnem egyenlo tavolsagra mindenhonnan...:o))) De mindenhonnan kivalo uton tudom megkozeliteni a fent emlitett helyeket...:o))))
kokopelli
@karma1: ..marha nehéz elképzelni! Errefelé tőlünk 18-20km-es körben 5 kórház volt!
A mienk volt a középpontban,de bezárt ergo most négy van! Én ha az autót
itthon használom egy évben a gigántikus 600-1000 km nyomok bele!Téligumi-
val járok egész évben,mert nem éri meg lecserélni! Azt mondják,hogy errefelé
az órák is fordítva járnak! Vettem is egyet ahol a számlap fordított,és a vendé-
gek begolyóznak a tükörképtől! (a "3"-as a bal,a "9"-es a jobb oldalon, és a mu-
tatók ellenkezőleg forognak!. :--))
Olyan nyugi van,hogy a vadkacsák a ház melletti tórol kijönnek és koldulnak,ill
totyognak utánunk!
Vérnyomás a pincében EÜ-kártya nemtom hol! Időnként csekk jön,mivel régóta
nem voltam a daktarinál! (kivéve a fogorvost utánanézetni) A rókák bejönnek és
"jóccakát" kívánnak! (népi mondás szerint)! :--))
karma1
@kokopelli: Eggy kis hegyteton lakunk, a legkozelebbi 500 lakos falu 4 km-re van, de tudod, errefele a nepek elegge praktikusak: ha valami nem eri meg, akkor azt nem uzemeltetik,. .. Nekem sajnos egy baleset miatt kell allandoan az orvossal konzultalni, de ez sem veszes...:o))) Itt nincsenek ragadozok es kigyok egyaltalan, csak valami hulye a nyulakat telepitette be egesz Zelandra, es azok bizony kartevokkent vannak uldozve. Forditott orank nekunk is van, mivel mi mindig azt mondjuk, hogy mi fejjel lefele logunk le a foldgolyorol, tehat az ido is forditva megy...:o)) Amikor meg eljartam dolgozni akkor havonta 2500 km-t tettem a kocsimba. most volt egyeves az autom, mar 34 ezer kilometer van benne... Itt altalaban 2-3 evenkent cserelnek autot, mert akkor meg nem veszitesz annyit rajta. Egyebkent minden a vilagon megvan a 20 kilometerre levo varosban is, bankok, bevasarlokozpontok, gyorsetkezdek, egy csomo autokereskedes, orvos is es vegulis van egy korhazunk is, de az inkabb rehab jellegu...Mindent elintezhetunk a neten is, szoval nyugi van itt is...:o)))
kokopelli
Az én Ford Mondeo Combim 18 éves volt amikor elajándékoztam! A nagykorúak
menjenek a háztól! Most vettem a havertól egy 1a minőségú Opelt a kéthavi
nyögdíjamért,de annyira tele van elektronikával hogy hetekig tanulmányoztam!
Ő még kontrollservicét is csináltatott és minden folyadékot kicseréltetett benne
a saját zsebéből fizetve! Én nem szeretek vezetni,mert a melóba 20 éven ke-
resztül 70km-t tettem meg naponta sárban fagyban hóban! Volt olyan Fordom
amiben 380 000 km volt amikor elajándékoztam! A szabit inkább a tengerentúl
élveztem,mert a nejem mellett nem kellet egy km-t sem vezetnem,ő meg a leg-
nagyobb SUV-ket valasztotta ki! Néha a bevásárlóközpontokban kiszöktem,és
a marha nagy parkolókban tettem egy-két kőrt,amiután a kocsit a régi helyére
állítottam! (a másodkulcs nálam volt) Odaát olyan olcsó volt a benzin,hogy a
km-ek meg a fogyasztás nem számított! Még mindig nem szeretek vezetni, ho-
lott még egy "bums"-om sem volt! Már az első autómnál elment a kedvem a Tra-
bant méregerős 26 LE-jénél!...máig is megmaradt! :--))
kokopelli
Christchirch-ben volt az a földrengés anno?
SystemError
@peterkelemen: Bocs, hogy személyeskedő jellegű, amit írok, de a felhasználói fotód alapján is nagyon szimpatizálhatsz a rendvédelemmel.
Ez olyan, mint, amikor az orvos istennek képzeli magát? Mert azt sem lehet..
Én értem, hogy egy "ilyen típusú" parancskövető "igen vagy nem" felfogású embernek ez sok, de a rendőrök nem rambósdit játszanak, hanem a társadalmat "szolgálják és védik", ahogy ez még a magyar leírásból is kihallatszik, hogy hogyan kell hozzállnia a rendőrnek az igazoltatáshoz. Gondolom, ha te apádat bilincselnék meg halottan vagy basztatnák ennyire túlbuzgóan "ok nélkül", akkor is ilyen elnyomott szolgalelkű állampolgár lennél a hatalommal szemben? Nem igaz, hogy nem érted mi a különbség "szolgálat" és "vegzálás" között.
peterkelemen
@karma1: Úgy basznák szét a fejét a rendőrök máshol is, hogy csak úgy nyekkene. Kint tisztelik a rendőröket csak Magyarországon nem tisztelik.
peterkelemen
@SystemError: Ez most nem politika hanem egy igazoltatás. Volt már ilyen régebben is és lesz is amíg a világ világ.
SystemError
@peterkelemen: Egy szót nem mondtam politikáról...és ezzel az általános valamivel nem tudok mit kezdeni: "Volt már ilyen régebben is és lesz is amíg a világ világ.". Ezt bármire lehet mondani...:) Ez valami beletörődős bölcsesség, amit a gyerekeidnek átadnál hasonló esetekre?
Sajnálom, hogy a társadalmunk ennyire megsínylette az elmúlt 60 évet. Abszolút érthető, hogy ennyire eladható az orosz módi nálunk.
karma1
@peterkelemen: Mondom, hogy NEM,... Pedig Te egy ertelmes fijjunak latszol, azert nem ertem az altalanositast.
"Úgy basznák szét a fejét a rendőrök máshol is, hogy csak úgy nyekkene. Kint tisztelik a rendőröket csak Magyarországon nem tisztelik."
Ne haragudj, de en egy belsoepitesz vagyok, aki ezert tanultam, dolgoztam , 3 nyelven beszelek, tobbszazezer dollaros hazakat tervezek at, keszitek fel eladasra, mi a f@szert kellene nekem tisztelnem egy rendort? Plane, ha tudom, hogy abszolute nem vagyok hunyo semmiben sem???
Igen, akkor huzzam be a nyakam, ha bunozo vagyok, ha reszegen vezetek, meg egyebkent is: ha VAN felnivalom, mert rosszat csinaltam. DE ALAPBOL FOSNI???
Kerlek, magyarazd el nekem, hogy miert??? MIERT kotelezo nekem tisztelni elbol egy rendort??? Mert en 152 centis vagyok, egy rendor meg errefele 190-nel kezdodik? Mert folem tud magasodni?
Hogy tudd, amikor 17 evvel ezelott idejottem, 5 dollarert elkuldhettem a rendort a pichaba,! Kifizettem az 5 dolcsi buntetest, es ha nem tetszett az intezkedese, akkor ezt megtehettem. Ezt valamikor 2002 korul toroltek el, mert egyebkent mar megtepazodott igy a munder, igy visszaadtak nekik a sajat onbecsulesuket.
Amikor egy gyalogrendor 5 forintot adott Kodaly Zoltannak, es mondta, hogy menjen el, nyiratkozzon meg, mert ilyen hajjal nem lehet az utcan az epulo szocializmusban szaladgalni, akkor ehhez mit szolsz? Mert ez megtortent. Pedig Kodaly ekkor mar az allam altal is elismert zeneszerzo es pedagogus volt.
Es a haboru utani evekben ezeknek a sotet gyokereknek volt a kezeben az intezkedes joga , barmit megtehettek veled - ez volt az eredmenye a rakosi fele rendorallam megalapitasanak... Most ugyanennek kellene elojonnie?
TASzSz
@idppp: HIDD azt! Ahogy gondolod! Legyen úgy! Embertársaddal így beszélni?! Még ha TE úgy GONDOLOD is hogy "orbán-nyalonc" ?! Lehet? lehet! Szabad?!
Nem írok neked többet, mert OKOS ENGED, ...
De ne lepődj meg, ha esetleg valaki más is szóvá teszi majd, ha hasonlóan nyilvánítasz véleményt... Nem biztos hogy lerendezi egy idppp@ "hülye" válasszal!!!
peterkelemen
@karma1: Már pedig ez kint így van. Én sok helyen éltem külföldön, de ott bizony tisztelik a rendőröket, pedig ott is vannak ám visszáságok. Látod ott kezdődik a hibás gondolkodás az agyakban azaz például te is eleve azt mondod, hogy nem tiszteled a rendőröket, akkor vajon ők miért tisztelnének például téged? Változtass a gondolkodásodon és jobb lesz a világ.
karma1
@peterkelemen: 17 eve elek Uj-Zelandon, nekem te ne magyarazz olyan hulyesegekrol amit te gondolsz.
En BENNE elek, szoval nem erdekel, merre jartal a vilagban.
Ne farassz legyszi, mert nagyon rossz helyen kopogtatsz.
Tisztelni senkit sem kell csupan a foglalkozasa miatt.
Nem ohajtok tobbet errol a kerdesrol vitatkozni, nem erdekel a velemenyed, tartsd meg a tiszteletedet azoknak , akiknek akarod.
Eriksson
@eszegfu: A demokrácia vívmánya nem azt jelenti, hogy azt csinálok amit akarok, hanem azt, hogy nem kell megycsinálnom amit nem akarok.

Minden más értelmezés az egyén erkölcsi beállítottságán múlik. Hogy az illető gátlástalan akarnok, vagy mindenkit előreengedő félénk individuum.

Szóval, én így gondolom.
Eriksson
@kokopelli: "kokopelli
@Eriksson: Erről szólna az igazi liberalizmus elve:
!"Ahol a te "jogod" kezdődik,ott ér véget az "enyém"!
...és fordítva !!
augusztus 7., 15:41"
Erre a hsz-ra válaszoltam.
kokopelli
@Eriksson: Itt nem a törvényszerinti jogról van szó,mint ahogy a liberalizmus
maga is csak egy fogalom.
Az emberek közötti napi érintkezésről szól a fáma!Ami írott jog szerint nekem jár
arról lemondok,mert a másiknak azzal iratlan emberi jogát hagyom érvényesülni!
Lehet,hogy ez csak mifelénk dívik,de nap mint nap előfordul!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.