Magyarországon minden harmadik, negyedik választás többről szól, mint a parlament összetételéről; most el fog dőlni Magyarország jövője, de nem négy évre, hanem sok évtizedre – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön a nagykanizsai városi televíziónak adott interjújában.

"Nem szokványos választásra készülünk" – Orbán szerint nemcsak parlamentet és miniszterelnököt, hanem jövőt is választunk

Orbán Viktor miniszterelnök. MTI Fotó: Sóki Tamás

A kormányfő a városban Dénes Sándor polgármesterrel (Fidesz-KDNP), illetve Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral, országgyűlési képviselővel (Fidesz) tartott megbeszélése, majd a választókkal való találkozása után adott televíziós interjújában azt mondta:

nem szokványos választásra készülünk.

Mint kifejtette:

1990-ben sem csak egy parlamenti választás volt, hanem arról döntöttünk, hogy "a régi világ szabályai szerint folytassuk az életünket vagy a szabadság törvényei szerint rendezzük be Magyarországot".

Sorsdöntőnek nevezte a 2002-es választást is, amikor arról kellett döntenünk, hogy négy év erőteljes polgári fejlődése után folytatjuk-e, amit megkezdtünk, "vagy inkább visszalépünk a megboldogult Horn Gyula-féle MSZP politikájához".

Magyarország akkor ez utóbbit választotta, és nyolc évig nyögte ennek a döntésnek a következményeit. "Tönkre is mentünk 2010-re, Magyarország a csőd szélén tántorgó országgá vált" – jegyezte meg a kormányfő, hozzátéve, hogy most megint olyan pillanat van, amikor a jövőnkről kell dönteni.

Kifejtette:

Európán belül ma küzdelem zajlik, ami arról szól, hogy melyik országnak sikerül kimaradnia abból a világtendenciából, amely szerint "egyre vegyesebb népességű, vegyesebb kultúrájú, egyre több gyökértelen embert befogadó" bevándorlóországok jönnek létre.

Kérdés, hogy a lengyelekkel, csehekkel, szlovákokkal, horvátokkal és talán a románokkal együtt sikerül-e kimaradnunk ebből, "és meg tudjuk őrizni Magyarországot keresztény, nemzeti, magyar országnak".

Mint kifejtette: Magyarországon vallásszabadság van, mindenki elmondhatja a véleményét, maga dönthet az életének az irányáról, maga választhatja ki a hitét és a meggyőződését, amelyek szerint berendezi a saját életét.

A férfiak és a nők egyenjogúak egymással, Magyarországon a törvényeket betartjuk és a közbiztonságot értéknek tekintjük, nincs terrorizmus, de mindez most veszélybe került.

A kérdés, hogy keresztény és magyar országként megtartjuk magunkat, vagy pedig kevert népességű Európában fogunk élni, "és akkor be fognak ide telepíteni először tíz-, azután százezer számra olyan embereket, akiknek semmi közük ahhoz a kultúrához, életfelfogáshoz, amit mi az elmúlt ezer évben kialakítottunk".

Ez a választás igazi tétje: "bevándorlóország lesz-e Magyarország vagy sem" – hangsúlyozta.

A kormányfő szerint az ellenzéki pártokban nincs meg "sem a bátorság, sem az akarat, sem a kurázsi, hogy megvédjék az országot, sőt rá vannak kötve" egy nemzetközi hálózatra.

Ez a "Soros-birodalom" kifejezetten azon dolgozik – Magyarországon legalább kétezer fizetett zsoldossal és aktivistával –, hogy "az egész kontinens, annak minden tagállama bevándorlóországgá váljon".

"Le akarják bontani a kerítést, meg akarják változtatni a migránsokat távoltartó törvényeket, és el akarják fogadni azokat a brüsszeli diktátumokat, amelyek után tíz- és százezer számra érkeznek majd bevándorlók Magyarországra".

Ez megakasztaná Magyarország fejlődését, mert "nem fogunk tudni egyszerre nyugdíjat is emelni, fiatalokat is támogatni, lakásépítéseket is támogatni, munkahelyeket is létrehozni", közben pedig felépíteni egy bevándorlóországot.

Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy a magyarok "ezt értik, tudják, és készen állnak arra, hogy megőrizzék az országot olyannak, amilyen". A kormányfő azonban veszélyt lát abban, hogy sokan úgy érzik: a mostani választás "már egy lefutott meccs, tulajdonképpen megnyertük", mert a közvélemény-kutatások alapján úgy látják, akár otthon is maradhatnak, mert nélkülük is meglesz a jó végeredmény.

Ha meg tudunk győzni mindenkit, hogy az ő szavazata is döntő szavazat lehet, ezért ne maradjon otthon (...), harcoljon velünk együtt, vegyen részt a választáson, akkor szerintem nem lesz gond.

Orbán Viktor a tévéinterjúban azt hangsúlyozta, hogy az élet kultúrája, azonos a nők tiszteletével, a keresztény és magyar kultúra kitüntetett helyet ad a nőknek.

Nem biztos, hogy mindig helyesen viselkedünk, de összességében a magyar egy olyan közösség, amely tiszteli a nőket, ez a választóvonal a mi civilizációnk és más civilizációk között, míg a most érkezők a nőket "nem fogadják el a férfiakkal egyenrangú társadalmi szereplőknek".

Az élet melletti kiállás a nők mellett és a gyermekek melletti kiállást is jelenti.

Azt, hogy a leányainkra, asszonyainkra vadásszanak, mint ahogy az elő szokott fordulni országokban, ezt senki sem akarhatja

- emelte ki a miniszterelnök.

A tévéinterjúban Orbán Viktor a nagykanizsai ügyek között említést tett arról, hogy nagyon sok olyan társasház van a városban, ahol egyetlen gázórára vannak rákötve az épületek, de a mostani tél utáni rezsicsökkentés az ott élőknél nem éri el a 12 ezer forintot.

Ennek megoldására az önkormányzat segítségével összegyűjtik, hogy melyek azok a társasházak és családok, amelyek nem tudták megkapni az őket megillető támogatást, hogy ezt a kedvezményt eljuttathassák az érintetteknek.

Kitért arra is, hogy a választások után szeretnének elindítani egy Modern falu programot, hogy ennek révén a magyar falvak "legalább olyan életminőséget tudjanak nyújtani mint a városok".

Hosszú távú elképzelésként szólt arról, hogy Nagykanizsa és Zalaegerszeg között négysávos út épülne, illetve a dél-zalai város térségében csatlakozna az M7-es autópályához a régóta tervezett M9-es sztráda is.

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nagyon itt lenne az ideje megszabadulni ettől az arrogáns műveletlen paraszt-bagázstól! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
nagyon itt lenne az ideje megszabadulni ettől az arrogáns műveletlen paraszt-bagázstól! =))
Madácsi Pali
A cikk címében egyet értek a miniszterálnokkal! Csak én a demokratikus európai unió mellett teszem le a voksom, és nem kívánok az unión kívüli féldemokrata autokráciában élni. Az alapokat már lefektette. Ez a választás tényleg eldönti unokáink sorsát, vagy a börtönbe küldi a törvénnyel visszaélő csaló, rabló bandát.
tudode
Nem kell FÉLNI, NEM FOG FÁJNI, ha eljön az ideje!!
.
Hallgassa meg saját magát, miről is volt/van nagybaszó:
.
------- Orbán Viktor megmondja, mit kell tennie a magyar népnek. 5. rész
www.youtube.com/watch?v=gkOGcZMGVRQ

"""A választókat becsapó, a valóságot eltitkoló, a nemzetgazdaságot válságba sodró kormány elveszítette hitelét, elveszítette szavazóit, elveszítette erkölcsi alapját. Ezek után Európa minden kormánya lemondott volna. Ők azonban foggal-körömmel, kézzel-lábbal ragaszkodnak bársonyszékeikhez, így aztán elveszítették maradék méltóságukat is. A népszavazás ügydöntő. Ez az utolsó alkotmányos eszköz, amellyel az emberek kinyilváníthatják akaratukat. A népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Végrehajtja az emberek akaratát, vagy maga ad zöld utat, hogy kipenderítsék. Onnantól fogva nincs több magyarázkodás, nem hivatkozhat sem demokráciára, sem alkotmányra, sem törvényre, semmire az égvilágon. Nem marad más számára, mint futni, de gyorsan."""
.
10 nap múlva ELDŐL, hogy KINEK KELL FUTNI!!!
.
Sok beszédnek SOK A ZAZA!
Perwool
"A mostani kormány felfogása szerint a demokrácia abból áll, hogy az emberek csak arra valók, hogy négyévente elmenjenek szavazni és bedobják a cédulát. Utána csönd, s ők azt csinálnak, amit akarnak. Egypártrendszerű logikában gondolkodnak, bár kényszerűen tudomásul veszik, hogy több párt van Magyarországon. De az emberek nem szavazógépek, akik négyévente egyszer szívességet tesznek a politikusoknak. Az elmúlt hetek sztrájkjai olyan érzést, üzenetet és bátorítást jelentenek, hogy az emberek nem hajlandóak tudomásul venni és tiltakoznak az ellen, ami körülöttük történik. Magyarország ma a kezelhetetlenség irányába halad, lassan nincsenek olyan politikai erők, akik garantálni tudnák, hogy az események az alkotmányosság medrében maradnak.
Indokoltnak tűnik a kérdés, hogy a mai helyzetben van-e értelme sokat foglalkozni egy elfogyóban lévő, szélsőséges programot képviselő törpepárttal. Szerintem nincs."
- Orbán Viktor, 2007.12.03.

Orbán:"a nyolcvanas években nem a diktatúra, hanem az azt csinálók ellen harcoltam" Hogy a helyükbe léphess!

„Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."
(Magyar Nemzet, 1998. április 9.)
verőce21
Ha eltűnnek, kihalnak az arrogáns lipsik a társadalomból, a közéletből, akkor nagy békesség honol majd az országban, nélkülük. :)
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 21:06
Igazad van.Akkor majd fideszes birkák békésen fogtok legelészni pénztáros lőrinc valamalyik birtokán.
verőce21
@kulabombaafityiszre: De ti hol fogtok legelészni az a kérdés? Az örök vadászmezőkön?
verőce21
@koszpeko: Vagy elíziumi mezőkön – , mivel az itt lakók gond és baj nélkül éltek, és sohasem éreztek fáradtságot, éhséget vagy szomjúságot...
division
@verőce21: Már a németek is kezdik olyan iskolába íratni a gyerekeiket ahol nincs migráns gyerek, ugyanis vegzálják a német gyerekeket, sőt az egyik szülő szerint ki is dobtak az ablakon közülük egyet. A saját vallásukat mindenhol rá akarnák erőltetni a többiekre, ha pedig egyre többen lesznek nagy lesz a probléma. Ezt ma még sokan nem látják, de ha nyer az ellenzék nálunk majd meg is tapasztalják.
Sámannus
Ez a fószer nem tudja hogy mit beszél. A maffiatagok a nép elől bujkálva a túlélésre és a leszámolásra játszanak, de rá fognak baszni, mert a kuktán ha nincs szelep az felrobban..
Most még lehet kajánul hazudozni, ez az érdeke minden külső hazudozónak.
Jegyezzétek meg a maffia nem törődik az országgal itt csak és kizárólag a rablás a cél.
Ganyéj aki mást mond.
tudode
@Perwool: .
Ő tudta, de tudta, hogy OTT VAN A DEMOKRÁCIA, ahol a NÉP!!!
.
Meséljen őkelme a demokráciáról, anno valamikor MÉG SEJTETTE, v "csal" rikácsolta:
..
----Orbán Viktor megmondja, mit kell tennie a magyar népnek. 6. rész
www.youtube.com/watch?v=_ICE6T7cltI

""" Balsors idején menetrendszerűen megérkezik a pillanat, amikor a haza minden polgára megérti: az ország ügyei nem tartoznak a pártok hitbizományához. Az a nép elvehetetlen tulajdona. Megérti, hogy a demokrácia ott van, ahol a nép. Ha a nép az utcán hallatja a hangját, akkor ott. Beköszönt a pillanat, amikor a haza minden polgára megérti, a politikában nem a pártok érdeke, hanem az ő személyes jövője forog kockán. Az állása, az egészsége, a tisztes időskora, gyermeke vagy unokája jövője. Megérti: most nem az méricskélendő, mi a jobb és mi a baloldal. Most nekünk kell döntenünk, mert a mi kórházaink, a mi egészségünk, a mi családunk, a mi gyermekeink tanulása, a mi hazánk földje forog kockán. A népnek joga van elkergetnie a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti.""
.
Ahelyett, hogy a SZÉKFOGLALÓINÁL (ahogy már azt sem meséli el) egy normális kormány ELREGÉLI mit szándékozik a KORMÁNYRÚDDAL kezdeni, aztán MIKOR LETELIK ("ennek" a becsülete) megbízatása MILYEN MÓDON TETT ELEGET a NÉPFELSÉG "szolgájaként" a

MIGRÁNS, a Soros, a CSALÁD, A HIT, ÉS a HAZÁJÁVAL!
Így még NEM KÚRTA EL senki ezt az országot!

.
verőce21
@division: Sajnos hülyék ezek, csak a hatalom megragadása az egyetlen programjuk. Elvesztüket érzik, mert tudják, ha most veszítenek - márpedig veszítenek -, akkor hosszú időre el lesznek hajtva, mint a legyek!
verőce21
@Sámannus: (21:21) Amiről te írsz, az megtörténhet békés úton is, ha változást akar a nép. Akkor egyszerűen ellene szavaznak a hatalomban lévőknek.
De ma itt az országban nincs kormányváltó hangulat! Úgyhogy ne csináld a fölösleges feszkót, mert nincs semmi alapja a feltevéseidnek!
JAJMÁR
Igen, a jövőnk a tėt.
Vadàsz, vv. rabló .
De az a durva, hogy nekem a vadàszról semmilyrn ės làzas jut
JAJMÁR
@JAJMÁR: bocsi. Ez a hsz hirtelen elpillanatozott.
Ez a vadàsz vs. rabló ua. Banda

Aki megszavazza őket bűnrėszes
verőce21
@Mirabilis: (21:38) Te sem tudod, hogy miről beszélsz, de arra még várhatsz, ha van időd.
Sámannus
@verőce21: Tévedsz a kukta fedele azzal van lezárva, hogy a média mást mond mint a valóság, a dolgok rossz felé mennek, nem arra amerre egy demokratikus társadalomnak menni kell.
Te miből állapítottad meg hogy nincs ilyen hangulat? Az MTI-től? Vagy a méhszaros médiától?
Hogy a vidékieket kizárják az információtól a gazdasági buborék még kipukkanhat, ha egy tapsra mindent szétlopnak? Akkor már a maffia lesajnálja az országot a kukta fedél meg elszáll.
human
"jövőt is választunk"
Azt hiszem ezzel senki nem vitatkozik.
human
@Mirabilis: Óóóó, hát a sort még lehetne folytatni. Ebben a pillanatban is biztos tervezgetnek valami lopást. Ezeknek a génjükben van. Mellékesen és semmikép nem dicséret képen, nagyon ügyesen és nagy szorgalommal csinálják.
nihil
A választás célja, hogy orbán viktor, meg a siserahada börtönbe megy köztörvényes bűnözőként vagy nem.
verőce21
@human: Te "human" létedre ennyire gyalázatos helyesíró vagy?
Mert így nagyon hiteltelen amit írogatsz!
csipetke
Jövőt is választunk,akkor én olyat szeretnék,amiben tolvajok nem rabolják szét az országot.
Túl nagy kívánság?
verőce21
@Sámannus: Itt csak Te tévedsz, nem én. A Fidesz vidéken fogja megnyerni a választásokat! (60%-kal)
Sámannus
@verőce21: Mert a vidéket zárja le hermetikusan és oda hozza az Ukránokat, nem a magyarokat.
Értem én mire apellálsz, de ez nem az igazság, csak le van fojtva egy állapot, csak a szareső fog elmaradni, de minél későbbre tolódik annál cifrább lesz. Ott még lehet süketelni, mert van kinek.
Ezt teszi a jobbik is, de az is csak babafing lesz nem megoldás. Hogy csak én tévednék örülni is lehetne de ettől kicsit a fütyisz is fosik nem hiszem hogy rosszul látom.
human
@verőce21: Igen. Mikor másba nem tudsz belekötni, akkor jön a helyesírás :)
Grafix69
Igen elvtársak nem évekre határozza meg a jövőt hanem évtizedekre börtönbe fogtok megrohadni remélem.
Commenter
@RonaGyuri: Muszáj ezt az ocsmány agyrémet premier planban címlapra tenni? Politikai és vizuális környezetszennyezés!
Pálinkás Pál
Bizony viktor,jövőt választunk..én úgy képzelném el hogy te meg a hordád láncraverve gubbaszt valahol...és nem civilizált böriben...
Sámannus
Csak azért pofázik, mert az apja nem a pottyantósba dobta a lyukas kotont, hanem felhúzta.
csipetke
@verőce21: 21.12 Külföldön.Az ittmaradó fideszes birkák pedig kevesen lesznek ahhoz,hogy eltartsák az egyre pénzéhesebb fideszes hordát.
Yoda69
@Csizmás Kond: =
Mi az a soros eszme a te felfogasodban?
verőce21
@human: (23:11) Itt elsősorban a hiteltelenségeden van a hangsúly! Aminek csak hű tükre az iskolázatlanságod!
verőce21
@Sámannus: Számítunk arra a 3,3 millió ember szavazatára, akik a bevándorlás ellen szavaztak! Aztán ha csak a fele teszi le a Fidesz mellett a voksát az is elegendő lesz. :)
quadrocopter
@Csizmás Kond: Macska! Melyik az a "Soros eszme"? Mesélj!
Csizmás Kond
@Yoda69: @quadrocopter: ...amibe ti éltek.
kereső
@Csizmás Kond: 07:56, erre gondolsz cica-mica? "pro patria et libertate"!
quadrocopter
@verőce21: Matekból sem vagy kajakos, csicskuczi, az a kvótás 3.3 milla, aztán ebben az összes birka is benne van, ergo: ennyi az össz, benne a nem hordaimádó pánikoltakkal!
A többi dönti nel, ami számszerűen is a többség!

Feledékeny is vagy, csicskuczi. A népszavazás érvénytelen volt, mivel a szavazásra jogosultak kevesebb mint a fele adott le érvényes szavazatot, ebben szájba hugyozta magát a Geci, mert korán változatta meg a törvényt!
Kb. 280.000 volt a határon túli, hazaárulók szavazata!

Ha ennek a "csak a fele teszi le a Fidesz mellett a voksát az is elegendő lesz." A buktához!
Csizmás Kond
@kereső: nem igazán...az én pátriám nem az egész ejrópa
papa.49
,,nem szokványos választásra készülünk,, ez igaz csutigörény EL LESZTEK HAJTVA A HALÁLFASZÁRA !!!
verőce21
@quadrocopter: (09:13) Majd rájössz, hogy nem lesz kevés!

De te jobb, ha kiutazol a szavazás napján az országból, nehogy az eredmény bejelentése után 5 perccel lecsapjon rád a kommandó, mint az egyszeri Országrontóra!
kereső
@Csizmás Kond: van neked pátriád egyáltalán?és csak ,hogy kötözködjek is egy kicsinykét: nem ejrópa az!,hanem juróp!
Csizmás Kond
@kereső: ..van és benne is élek...nem úgy mind te hogy távolról ...
kereső
@Csizmás Kond: rossz helyen kerestél cica-mica.
human
@verőce21: Nem tudtál megsérteni ezzel :)
nezelodo
Igaza van a kertaljai macskának, ne győzzön a Soros eszme, elég volt belőlük. Eddig is hazudoztak, csaltak és loptak a nyakunkon, nyíltan bevállalva, hogy a kormányzás nem az ő dolguk. Vigye a Soros a tanítványait, az összeset, ahova akarja.
Gyuri Géderről
"Nem szokványos választásra készülünk" –" nemcsak parlamentet" takarítjuk meg tőlük, és a "miniszterelnököt" bíróság elé állítjuk," hanem jövőt is választunk" és a szemétdombra szórjuk őket.
Yoda69
Orbán, bukni fogsz! De akkorát hogy a fal adja a másikat.
Ludmilla
nem ,sátán,remélem az utolsókat rúgod

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.