Niedermüller Péter az egyéni mandátumáról, míg Hajdu László 15. kerületi polgármester a kerület vezetéséről mond le a DK-s győztesek közül. Vissza fogja adni mandátumát Vona Gábor, egy másik jobbikos képviselő és az MSZP egyik ismert arca is.

Végeredmény csak szombatra várható a 2018-as országgyűlési választással kapcsolatosan, de nagy meglepetésre minden bizonnyal már nem kell számítani: a Fidesz ismét kétharmaddal győzött. Lesz azonban változás a jelenleg elérhető eredményhez képest, ugyanis vannak olyan mandátumok, amelyek sorsa kérdéses.

Sorban mondanak le a mandátumról a politikusok

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Niedermüller Péter listáról jutott be, ugyanakkor a jelenlegi ciklusban európai parlamenti tagként képviseli a DK-t.

Az atv.hu megkereste, arról érdeklődve, hogy mi lesz a listáról megszerzett mandátumának sorsa. A politikus azt mondta, hogy a mandátumot nem veszi át, marad EP-képviselő. Mint mondta, „valamelyik kollégája fog előre lépni erre a helyre, ő pedig visszamegy Brüsszelbe, és 2019-ben is a DK listáján fog indulni, mint európai parlamenti képviselő.

Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere szintén listáról jutott mandátumhoz.

Janiczak egy korábbi közleménye szerint nem lesz országgyűlési képviselő, helyette Ózdon marad polgármesterként. 

A DK-s Hajdu László a 15. kerületben éppen polgármester, aki szintén mandátumot szerzett. A politikus elmondta, hogy a mandátumot leadni nem tudja, hiszen nem pártlistán szerezte azt. Így pedig időközi polgármester-választás lesz majd a kerületben.

A DK 9 mandátumot szerzett, ebből hármat egyéni választókerületben. Marad 6, így az országos listájuk első 6 helyezettje juthat be a parlamentbe. Ugyanakkor az első 6 helyezett között található Oláh Lajos, aki már egyénileg is mandátumhoz jutott, illetve Niedermüller Péter is, aki elmondta, hogy a mandátumot nem veszi át, így más kollégájára fog az átszállni. Ezeknek köszönhetően léphetnek előre a lista 7. és 8. helyén található személyek, Székely Sándor, a DK-val szövetséget kötő Magyar Szolidaritási Mozgalom elnöke, illetve Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

Annak kapcsán, hogy Molnár Csaba is marad-e EP-képviselő vagy sem, a párt külügyi kabinetvezetője izgulhat. Ara-Kovács Attilának ugyanis akkor van esélye, ha a DK ügyvezető alelnöke továbbra is Brüsszelben szolgálja majd a pártot. 

Sorban mondanak le a mandátumról a politikusok

MTI Fotó: Kovács Tamás

Hétfőn este kiderült, visszaadja parlamenti mandátumát Vona Gábor is. A Jobbik elnöke kiszál a politikából is, nem fog indulni a párt közelgő tisztújításán, így az ő helyére is más ülhet be a Jobbik listájáról. Hasonlóan döntött Gőgös Zoltán. Az MSZP most lemondott elnökhelyettese a fiataloknak akarja átadni a terepet, ezért az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt jelentette be, hogy Harangozó Tamás javára lemond parlamenti mandátumáról.

Cikk- é címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

(ATV)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ezt a mmandátumot nem szabad! felvenni. Ez nem politikai kérdés,hanem gerinc-és erkölcs kérdése.Ahol a fél országot ki lehet "törvényesen"zárni a hatalomgyakorlásból, ott minimum elvárás az ellenzéki politikusok szemben- szolidaritás a szavazókkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Szégyen! Ahelyett hogy újraszámlálást kérnének!
advocat
Ilyen választási rendszer mellett igazuk van. De lehet, hogy nincs mindenkinek "rendes" szakmája. Jól jön a havi párszázezer. Jobb, mint a közmunka!
Mobil123
Minden ellenzéki párt takarodjon összefogva számolják meg a szavazatokat!!! Mint az ovisok!! Megsértődtek mert átbaszták őket és futnak haza anyucihoz!!! Viszont ha nem álltok oda az mind egyöntetüen az újra számolás mellé akkor takarodjatok mind a picsába!
justhpeter
Vegyük észre: Magyarország ilyen kormánypártot és ilyen ellenzéket érdemel ! El lehet gondolkodni azon melyik oldal a nagyobb szégyen, de nem érdemes. A tolvajjal vagy a tutyi-mutyival bármennyivel is előbbre lennénk ?
Eladott Ország
Az egész ellenzéki képviselőknek vissza kellene adni a mandátumot. A diktatúra ki fog teljesedni. Aztán meg fog bukni. Minden diktatúra megbukik. Nem tudjuk mikor, nem tudjuk, hogyan, nem tudjuk, mi fogja elindítani és nem tudjuk, milyen áldozatokkal fog járni. Az erózió már megindult. Ez független attól, hány idióta hitte el, hogy a Fidesz fogja megvédeni az ezermilliárd migránstól. Ez független mindentől. Össze fog omlani, mégpedig ocsmány módon fog összeomlani. Nem hiszem, hogy még négy évet kihúznak így keresztény-konzervatívék, de biztosat persze nem tudok mondani.
kereső
Ezt a mmandátumot nem szabad! felvenni. Ez nem politikai kérdés,hanem gerinc-és erkölcs kérdése.Ahol a fél országot ki lehet "törvényesen"zárni a hatalomgyakorlásból, ott minimum elvárás az ellenzéki politikusok szemben- szolidaritás a szavazókkal.
Eladott Ország
Ez a bűnöző cigány és bandája úgy is azt csinál amit akar. Bojkottálni kell!
Desischado
Remélem a sok csalás rájuk ég! Már csak ebben bízhatunk!
mariaberta
Nem csodálom, ennyi ... között nehéz a munka!
namihami
Eva Kovacs ·"" Nurse, Retired Nurse::az ujjak besorolasa kovetkezik.""
Melyik ujjaké?? A hüvelyk-, a gyűrűs- vagy a kisujj?
Mert a kinyújtott középső, marokrazárt kézzel mást jelent.
(Ja és némi magyar helyesírás. Ami még akkor se árt, ha ugyan kintről, de az itthoni dolgokhoz akar valaki hozzászólni. )
bakegya
@Eladott Ország: nyilvánvaló-okosan teszik,ha meg is teszik.
magyarbakancs
Mindegyik ellenzéki párt képviselőjének ki bejutott a parlamentbe vissza kellene adni a kinevezését.
bakegya
A brüsszeli képviseleteken felül minden ellenzékben mandátumot szerzett képviselőnek ez a hazafias lépése lenne ÁLDÁSOS ISTEN ÉS EMBER ELŐTT!MAGYARORSZÁG KORMÁNYZÓ PÁRTJÁT LE KELL LEPLEZNI !-az európai értékeket tiporta sárba ORBÁN VIKTOR ÉS BŰNTÁRSAI.Orbán elment a FALIG!!!
Commenter
@bakegya: túlment már mindenen, a falon is! A faluban ahol lakom nálunk ez a helyzet már korábban kialakult, mind lemondtak az ellenzéki képviselők, tehát az önkormányzat tiszta fideszesből áll. Ennyi. Ha működik kicsiben, nagyban is fog amíg ezt országosan és nemzetközileg is hagyják...
Madácsi Pali
@bakegya: minden szavaddal egyet értek. A csalással megállapitott eredmény alapján demokrata ember nem fogadhat el mandátumot!
evacica
Gögös Zoltánt nagyon sajnálom, az MSZP egyik legjobb politikusának tartom, főleg a mezőgazdaság terén! Vona meg nagy hibát követ el azzal, hogy visszavonul, ezzel csak Orbánnak tesz szívességet!
egyvandor
A különböző pártokból akad talán tíz olyan politikus, aki nem a ner által biztosított privilégiumokért politizál. (Ők a politikai elit közellensége.) A többi mehetne a levesbe.
karma1
Aranyapaim! Majus 8.-an nem lett volna szabad bemenni a Parlamentbe biodisszletnek, akik elott orban pavaskodhatott egyet, es akikbe - illuzio nelkul , igeretehez hiven - orban sorban mindenkibe belerugott.
Valoban erre volt szuksege az ellenzeknek? Tenyleg ennyire meg kellett alazkodniuk orban elott a 4 evig tarto kellemes fizetesert? Megerte?
Lepényleső
Ez egy részről az emberek cserben hagyása is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.