A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, ennek érdekében 2010 óta számos olyan döntést hozott, amellyel megfordíthatók a korábbi rossz tendenciák – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán.

A közleményben azt írták, a rendelkezéseknek köszönhetően Magyarországon a népességfogyás az elmúlt nyolc évben jóval alacsonyabb szintre került, mint a 2002-2010-es időszakban volt, és

a termékenységi ráta is egyre nő.

A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek –  népegészségügyi program is készül

A legfrissebb adatok szerint

a férfiaknál 72,5 év, a nőknél pedig 79,6 év a várható élettartam, ami előbbieknél egyéves, utóbbiaknál 11 hónapos növekedést jelent a 2012-es számokhoz képest.

Kiemelték, az intézkedések hatása európai szinten is jelentős, ugyanis az Eurostat szerint az EU átlagában stagnálás mutatkozik a születéskor várható egészséges életévek számában, Magyarországon azonban növekedés figyelhető meg.

Az Emmi úgy fogalmazott,

a kormány amellett, hogy családpolitikájával támogatja a családokat a nyugodtabb, kiszámíthatóbb életben és a gyerekvállalásban, fontos népegészségügyi lépéseket is tett azért, hogy megelőzze a népbetegségeket, ezzel segítve a magyarok egészségben eltöltött éveinek növekedését.

A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek –  népegészségügyi program is készül

A közlemény szerint a keringési megbetegedések visszaszorításáért kialakult egy országos progresszív ellátási rendszer, amelynek eredményeként az elmúlt tíz évben felére csökkent a szívinfarktusban elhunytak száma.

Az elmúlt időszakban pedig az Emmi fokozott figyelmet fordított a daganatos betegségek megelőzésére, a cukorbetegek és magas vérnyomásban szenvedők kezelésére.

A magyar kormány egészségügyi fejlesztései során mintegy 500 milliárd forintból újultak meg vidéki kórházak, mentőállomások és rendelők, és elkezdődött az Egészséges Budapest Program, amelynek keretében a következő években 700 milliárdos fejlesztés valósul meg a fővárosi és a Pest megyei kórházakban, valamint járóbeteg szakrendelőkben – írták.

Tudatták, jelenleg készül egy népegészségügyi program is, amely öt alprogramból – a daganatos, a keringési, a mozgásszervi, a gyermekkori, valamint a mentális betegségek megelőzését és kezelését szolgáló nemzeti egészségprogramokból – áll.

A program célja, hogy megelőzze a leggyakoribb népbetegségeket, csökkentse az azok miatti halálozást, és javítsa a magyar lakosság egészségi állapotát, várható élettartamát.

A legnagyobb országos egészségügyi intézmények bevonásával készülő szakmai programok várhatóan ősszel kerülnek majd a kormány elé

- tették hozzá.

Forrás: MTI

Fotók: Pixabay cco

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, ..."
Folytatás: a legnagyobb kínok között haldokolva, segítségnyújtás nélkül!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, ..."
Folytatás: a legnagyobb kínok között haldokolva, segítségnyújtás nélkül!!!
papa.49
Kérdés kiket vesz a kontár kurmány EMBERNEK ???
Eladott Ország
Korán halunk, de legalább addig is szarul élünk. Bemelegítésnek nézzük helyünket a V4-ek csoportban, amiben ugye minimum vezető. Mármint a helyünk. Mert fejlődünk és száguldunk, mint a huzat. A földrajzi adatokat kihagyom, a legtöbben jártunk iskolába. Kezdjünk talán a népességi adatokkal, mert az önmagában is elég sokatmondó. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/n%C3%A9pess%C3%A9g.png
Ebből a táblázatból az látszik, hogy a négy ország közül kettőben csökkent a népesség, a másik kettő esetében növekedett. Az egyik csökkenő adat Lengyelországé, a másik a miénk. Csakhogy a közel négyszer akkora lélekszámú Lengyelország népessége öt év alatt 90 000 fővel csökkent, Magyarországé ugyenezen idő alatt 130 000 fővel. Tudom, hogy Orbán Viktor fél kézzel megfordította a kedvezőtlen demográfiai folyamatokat és CSOK, meg családi adókedvezmény és ingyen tankönyv. Csak ez nem látszik annyira, az viszont igen, hogy más országok valamit jobban csinálnak. A másik verzió, hogy jóval nagyobb arányú az országból az elvándorlás, mint amiről mi tudunk. A harmadik lehetséges okát a lélekszám csökkenésének itt láthatjuk: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/hal%C3%A1l.png
Megnéztem a KSH friss halálozási statisztikáit, mert ez a grafikon 2016-ig mutatja az adatokat. Sajnos a helyzet nem javult, ellenben romlott. 2017-ben már 13,5 volt a halálozási ráta. Tehát az van, hogy a V4 országok közül Magyarországon kiugróan magas a halálozások száma és a születéskor várható életkor súlyosan elmarad a többi országban várható életkortól. Nem vagyok szakértő, de lehetséges, hogy ehhez van némi köze a világszínvonalú magyar egészségügynek és esetleg a híresen nagyszerű életszínvonalnak? Nézzük ez utóbbit:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/%C3%A1r.png
Összefoglalom, jó? Jó. Szarul állunk. A V4 országok közül nálunk halnak meg a legtöbben, de legalább a legkorábban is, az életszínvonal is a sereghajtásra jó, ellenben lényegében a külföldi befektetőktől függ az...
Eladott Ország
@Eladott Ország: folytatás, ma, 14:10; ... ország. Tanulság is van, miért pont az ne lenne? Vagy a kormánypropagandát kell elfogadni, vagy a tényeket. A kettő még a végtelenben sem találkozik egymással.
Grafix69
A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek ,szegénységben .
cikicakk55
Hogy a bánatban meg ekkorát hazudni,bele az emberek képébe? Mindenki látja a saját környezetében,hogy ha csak nem valami nagy kutya a szomszédjuk,akkor igen csak nyomorultul élnek a környezetében élők is. Gyógyszerre nincs pénz. Nem kell sem dohányozni,sem inni ahhoz,hogy valaki tüdőrákot,vagy májrákot kapjon. Az köztudott ,hogy a rákot a stresszes életmód kiválthatja,és ha valakiben ott a hajlam,akkor ki is váltja.Én nagyon hosszú évekig dolgoztam az egészségügyben és látom mi van most és mi volt régebben. Egyre fiatalabb korban jelenik meg a rák és egyre gyorsabban öl. Most már nagyon sok rákellenes gyógyszert lehet kapni,de nagyon kevés azoknak a száma,akik hozzá is tudnak jutni. Az OEP ugyan is nem mindenkinek támogatja ezeket a gyógyszereket. A gyermek születéseket meg ne is említsék inkább.Ma már 30 alatt nem is nagyon vállalnak gyereket a nők.( persze van kivétel,de az inkább megélhetési,vagy véletlen gyerek) Régen a családoknál 3-4 gyerek volt az átlag,ma már a kettő inkább.Sőt egyre több az "egyke." Orbán!!! Legalább arról ne hazudjál,amit saját szemünkkel is látunk,hogy nem igaz!!!
simmering73
Ez a hét vicce. Van még ilyen a tarsolyukban ennek a nemzetvesztő kormánynak?
Hellcat
Az intézkedései szerint meg nem..."Ne azt nézzék amit modnok hanem amit csinálok"
tudode
13. évi baromkodás után, előtt, mögött!
.
Ha leáldozik a CSILLAGA hernyó ŐFÉLESÉGÉNEK v gesztenyesütú, v jósként MÉG MUZSIKÁLHAT
.
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
.
Még jópár bodicsekk, aztán tárt KARÓKKAL várja Gráz rokkant parkolója!
Yoda69
Ezt magyarazzak el annak a 73 eves bacsi rokonainak, akit az orvos hazakuldott mondvan semmi baja, sot talan csak szimulalja az infarktust.
papa.49
Az a 73 éves férfi aki tegnap meghalt az orvosi rendelőbe menet, a kontár kurmány szerint nem volt ember, hogy dögölnétek meg szemét gecik !!!
Pálinkás Pál
Ha valóban ez a célotok fidesznyikek,költözzetek az örök vadászmezőkre!!!Rengeteg elkövetkező rossztól megkímélhettek minket!!!
Nessy
Annyi tízezresem lenne, ahány "népegészségügyi program" készült az elmúlt években, nem várnám a nyugdíjat.
Aki beteszi a lábát az EMMI-be, az rögtön programot csinál.
Ne igyunk, ne dohányozzunk, sportoljunk, táplálkozunk egészségesen.
Aztán, ahogy a vicc mondja, ha mindent betart és beteg lesz, szokjon rá a piára, vagy a cigire, hogy legyen mitől eltiltani.
Ahova mindegyik eljut, az a szép prezentáció, az újabb ÁFA emelés az általuk károsnak tartott élelmiszereknél, élvezeti cikkeknél, a só csökkentése pl. a kenyér teljes ízetlenségéig.
Lehet kivonulni a Ligetbe a szűrő programokkal, de az befejezetlen szimfónia. Ugyanis a paciens vagy elmegy a háziorvosához az ott kapott eredménnyel, és talán hónapok alatt történik vele valami, ismerve a szakrendelések várólistáit, vagy el sem megy, mert nincs rá ideje, és marad minden a régibe.
Volna azért értelmesebb megoldás is, de az valóban pénzbe kerülne, és hosszú a "megtérülési ideje". Pedig hosszú távon egy értelmes programmal pár év után lehetne spórolni a tb. kiadásain. De ez nem olyan látványos, és nem olyan "jól jövedelmező" némelyeknek, mint egy stadion építése.
papa.49
@Nessy: Gondolod ,,egyetlen kapavágás,, történik ez ügyben szerintem NEM, mert ez csak a ,,MASZLAG,, amivel a népet etetik !!!
Nessy
@papa.49: De lesz majd "kapavágás", meg alapkőletétel meg egyéb ceremónia a kórház a város szélén építésével kapcsolatban. ( Jó volt az a cseh sorozat!)
Lepényleső
...,addig adót fizessenek,aztán rögvest el is tűnjenek,hasukon a két köbméter földdel,amit előtte velük kifizettetnek?
Jozefina
orbán célja, hogy minél tovább éljünk, de a túlvilágon, ahol nem kell nyugdíjat. TB-t, netán szociális támogatást fizetni!!??
tulipan
Pontosan ezen cél érdekében zárnak be ősszel, az országban 40 kórházat!!!
Nessy
Azért kéretik megnézni az "emelkedés" bázis számát!
tulipan
Naháááát! Ez még csak nem is migráncs! Másszóval, egy " becsületes" "keresztény " magyar zember is művel ilyen szodomát??? Kivégezni! Az ilyed mind!! Ebben egyetértek az arabokkal!!!
www.origo.hu/itthon/20180819-orizetbe-vettek-egy-kislanyt-megeroszakolo-ferfit-dombovaron.html?utm_source=hirkereso
advocat
Esetleg egy kis nyugdíjemelés.
Összhangban a minimálbérrel, bár azt a munkáltató fizeti, és nem az állam.
Clavigo
Pfhhhheejjj,,vazzze……. Nem kéne már a szart is kitaposni a Csüngőhasú Cimbalmosból,,és Nemzrthhyy Dalárdájából ?? Csak úgy,,érdeklődöm..
papa.49
@Clavigo: Nem látom a klavit a röhögéstől, potyog a könnyem, pedig sírni kéne ezen az ,,egészségügyön,, ami itt van !!!
papa.49
Na gyerekek akkor hallgassátok ezt meg, bevérzett a bal szemem, orvos csak a jövő hétre lett volna, egyik társunk szerzett helyet hogy meg nézzék még tegnap, odamentünk, nem fogadtak igaz már este fél kilenc volt mire odaértünk,átküldtek a Mária utcába, ott megvizsgáltak elláttak..
Ugye ez a ,,hatalmas fejlődés,, az egészségügyben 150 km menjél hogy szemészeti ellátást kaphass...
Ez a dünnyögő barom kasler meg húzza a farkára a filmjét amit forgatni akar !!!
csak úgy....
@papa.49: Rebesgetik,hogy egy idö óta, bizonyos kor fölött a keresztényi erkölcsökre hivatkozva,leszarják az idösebb embereket...
A múlt század elején, Csongrádban müködött egy Pipás Pista nevü egyén,aki a szerencsétlen,nyomorult családoknál,kérésre ! el tette láb alól a ,már semmire sem jó ,csak zabáló és beteg idös embereket,mint utóbb kiderült,... nö volt a szentem!
Nem akarlak izgatni,inkább vedd (burkolt) ;) figyelmeztetésnek...
Clavigo
@papa.49: A tíz parancsolattal tudnék segíteni... Rajta vagyok az ügyön.!!! Nemzethhhyleg..
papa.49
@Clavigo: Kösz a segítőszándékot!!! Bár nem látszik rajtam de néha szoktam forgatni a Bibliát, és nem csak portörlés alkalmával...
A Tízparancsolatra inkább a ner. huszároknak lenne szüksége, főként jól beleverve a fejükbe !!!
kokopelli
...nem "XY ker.-i orvosi rendelő,hanem "XY ker-i Taygetos!? ;-(((
Clavigo
@kokopelli: A Taeigitos - nevű ,,országos kiterjedésű, Nemzethhyy hálózatról,,,, orvosi rendelőkről van szó...
papa.49
Ebben az egészben ott van a hiba nem terv hiányzik hanem az AKARAT ANNAK VÉGREHAJTÁSÁRA, MEG AZ AHHOZ SZÜKSÉGES PÉNZ !!!
Yoda69
Na asszem ez volt a dekad legnagyobb hazugsaga.
Indoklom is miert:
A fideSS
- 3 millio magyar nyugdijmegtakritasat ellopta, radikalisan csokkentve igy a nyugdijakat
- bedontotte a forintot 260-rol 330-ra es ezzel raszabaditva az inflaciot a magyarokra, amik leginkabb a nyugdijasokat es a kis keresetueket sujtja.
- romokba dontotte az egeszsegugyet. Tobb honapos varolistak kritikus mutetekre, a emergency ugyeleten 9 oras varakozasi ido.
- a maganorvosi rendszer elzullesztette. Infarktusos betegeket kuldenek haza orvosok, arra valo hivatkozassal hogy szimulalnak. A beteg uton hazafele meghal.
- tobb tizezer orvos es apolo hianyzik az egeszsegugybol akik most nyugaton praktizalnak, viszont a fideSSesek magan-gyogyintezetben kezeltetik magukat kozpenzen. orban egyenesen Grazba jar gyogykezelesre.
- 72 ev a magyar ferfi atlag eletkora! A legrosszabb adat az Unioban! Es orbanek 75 evre akarjak emelni a nyugdijkorhatart, hogy meg veletlenul se kelljen nyugdijat fizetni, ugyanis nem lesz mibol.

Es meg hosszan lehetne soronli, de minek?
Itt valtozni nem semmi, sot rosszabb lesz, mert a kormanynak nem erdeke a magyar emberek eletenek meghosszabbitasa.
A kormany a magyar embereket robotoknak, es rabszolgaknak tekinti, akik robotaljanak a fideSSert, es dogoljenek meg hamar hogy ne kelljen nekik fizetni nyugdijat.
Ez a veres igazsag akar tettszik akar nem.

Egyetlen lehetoseg van a magyarsag tulelesere, ha ezt a verszivo maffia kormanyt elzavarjuk es a helyere szakerto kormanyt teszunk, akik talan meg helyre tudjak kormanyozni a felresiklott orszagot.
Desischado
@Clavigo: Részemről máris mehetünk! Lapátot hozzak? Vagy egy palacsintasütő is megteszi?
Kedves barátaim, íme az év ordas nagy hazugsága! Hogy rohadna le tőből az a mocskos, hazug nyelvük!
karma1
Na, ez nekem mar fizikailag faj. Komolyan mondom, a TESTEM faj olvasni ennyi es EKKORA hazugsagot!

Volt egy baratnom, aki szerelmes volt a ferjebe, de a ferfi rettenetesen csalta ot - nem egeszen nyiltan, de tudhato volt a kimaradasainak az oka.
Mikor egyszer megkerdeztem a baratnomet, miert nem kerdezi meg soha, hogy hol volt tegnap ejjel a ferje, akkor o azt mondta nekem, hogy "TUDOM, hogy megcsal, es ha megkerdeznem, valami semleges dolgot kellene hazudnia nekem. Es ez nem neki lenne problema,- mert otletei mindig voltak, - de nekem fajna az o hazugsaga, fizikailag is". Ekkor meg nem ertettem a baratnomet - mara mar tokeletesen.
Ezek MINDIG ki fognak talalni ujabb es ujabb hazugsagokat, de akiknek mondjak, egyszer remelem eleguk lesz a hallgatasukbol es tesznek ellene.

Ja, a baratnom rengeteg tepelodes utan, - bar nagyon szerette a ferjet - elvalt tole, azota o boldog es teljes eletet el - a ferfi eleinte orult a szabadsaganak, aztan par ev mulva elkezdett lecsuszni, mert valoszinu az agyban mar nem o volt a falu bikaja - igy maradt a pia, mint orok barat... Elvesztette a boldogsagat, a gyerekeit - ma mar a lecsuszottak kozott van.
Hat nagyon szeretnem valahol en is ezen a helyen latni ezeket a bo"sz nyilatkozokat...
Yoda69
@karma1: Jo a parhuzam. Ez var az orban kormanyra is mint a baratnod ferjere. Csak sajnos meg hosszu ut all elottuk a moralis szetesesig, es addig meg rengeteg magyar csaladot fognak tonkretenni.
Peldanak okaert kozel 400 ezer embert fognak kilakoltatni a fideSSes eroszak szervezetek a kozeljovoben.
nezelodo
Tessék, már meg is van az eredmény, elég volt hozzá a Tíz Parancsolat bevetése! Ha netán a vezetőink is betartanának legalább egyet belőle, pl azt hogy "Ne hazudj", rögtön szarabb lenne a statisztika.
karma1
@Yoda69: Nem tudom, de ha masok nem, akkor ennek a 400 000-nek (meg plusz akiket mar kilakoltattak, utcara zavartak) azoknak ossze kene fogniuk es legalabb a sajat erdekeikert kiallniuk.
Az Isten szerelmere: hat mar semmilyen utes nem faj ott senkinek sem? Rosszabbak lettek mint a neger rabszolgak Amerikaban, mert ott legalabb folyamatosan harcoltak a rabszolgak felszabaditasaert.
HOL VAN AZ (nem letezo) ELLENZEK??? ILYENKOR MIT CSINALNAK A FELEMELT FIZETESUKERT A PARLAMENTBEN???
Yoda69
@karma1: Gondolom ez a 400 ezer ember szerte szet az orszagban. Nincs aki osszefogja oket hogy kialljanak a jogaikert. Csak arra lennek kivancsi, vajon ok kire szavaztak Aprilis 8-an.
karma1
@Yoda69: Ha jol tudom, akkor mar letezik nehany onszervezodesuk - es hat ezek tulnyomoreszt fiatalemberek, max. kozepkoruak, hat ne en javasoljam nekik a flashmob-ot 65 eves fejjel... Nem hiszem el, hogy ne tudnanak mozdulni, ill. egymast erre biztatni? Nem gondolod?
A 400 000 kilakoltatas nem tudom, mire vonatkozik: 400 000 ember a kilakoltatando emberek szama, vagy 400 000 LAKAST akarnak a bankok visszaszerezni?
Mar parszor olvastam a Propin is, hogy volt egypar nagyon ertelmes es alapos ugyved, aki utanajart a devizahiteles szerzodesek szovegenek, es aki(k) megallapitottak, hogy MINDEN devizahitelt meg kell semmisiteni, mert a kotes pillanataban eltitkoltak adatokat a bankok.
Raadasul akkor teszik kozze ezt a verlazito adatot, amikor egy hete eppen arrol beszeltek, hogy a szomszedos orszagban a horvatoknal (?) teljesen eltoroltek minden devizaalapu hitelt, mert oket is atkurtak.
Asszem, orban mar annyira elrugaszkodott a valosagtol, hogy nem latja vagy nem AKARJA latni, hogy hol vannak a magyar polgarok, hogy mas allamok mit tesznek a sajat polgaraik erdekeben, es hogy merre sodrodik az orszag - menthetetlenul.
papa.49
@karma1: 2010. a saját törlesztéseik rendezése után a BANKOK SZABAD KEZET KAPTAK ANNYIT KÖVETELNEK AMENNYIT AKARNAK EZ VOLT AZ ÁR AMIT A NÉP FIZET MEG !!!
Jozefina
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, " A túlvilágon!!??
Eladott Ország
Ez annyira igaz mint az emberarcú szocializmus.
Eladott Ország
A keresztségben a Versenyképesség és növekedés címet elnyerő Matolcsy alkotás rávilágít a fejlődés mikéntjére, tehát bizonyosan számot tarthat a köz érdeklődésére. Nem tudom, a nagytudású jegybank elnök pontosan mi módon óhajtja utolérni Ausztriát – pláne még a mi életünkben – de érdemes lenne addig elindulni, ameddig nem épül ott is egy kerítés hirtelen.
A vg.hu egy cikkében az olvasható, hogy az unortodox gazdaság szülőatyja szerint pénzt kell tenni az oktatásba és az egészségügybe, valamint számos reformot is végre kell hajtani ezeken a területeken. Feltételezem, Matolcsy nem a Klik-be öntött 38 milliárd forintra gondolt, mert az úgy szét fog folyni, mint galambfos az uniós pénzből viakoloros főtéren felhőszakadáskor. A hamarosan sürgetővé váló kórházak konszolidációjára sem gondolhatott, mert az évente egyszer, olykor többször előadja a kormány, de egy fikarcnyit sem lett tőle jobb az egészségügy helyzete. Van azonban egy pont a tanulmányban, amit biztosan meghall és el is fogad a kormány: növeljék a népegészségügyi termékadó (chipsadó) körét és/vagy mértékét. Nem adok sok időt és valamelyik szavalókórus-tag bejelenti, hogy bizony kiterjesztik a chipsadót a húsra, tejre, kenyérre, zöldségre, mert ez az egy módja van annak, hogy utolérjük Ausztriát. Mielőtt ez bekövetkezne, nekem lenne egy javaslatom: dobjunk össze a jegybank lézertekintetű elnökének egy autósatlaszra valót, úgy egyszerűbb lesz bemérni az irányt. Mi meg talán olcsóbban megússzuk.
Dr plágium
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, "
Kivéve a betegeket, fogyatékkal élőket, időseket. Mindent megtesznek azért hogy minél előbb eltávozzanak ... Hiszen csak elvonnak az eü-től ahelyett hogy adnának. Települések vannak házi orvosok nélkül, mégis az ő pénzüket nyirbálják meg. Nem ragozom tovább, hazug képmutató banda.
magyarbakancs
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek – népegészségügyi program is készül"
ezzel az a gond ,hogy a Gyebi szokás nem mindenkire vonatkozik.
Mert egy melós úgy 12-15 évvel kevesebbet él mint ki az asztalt koptatja a könyökével és feleltség meg az ablakba.
És az is a gond a melós úgy 2-3 szor kevesebb bérből él.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.