Joseph Daul néppárti elnök azt posztolta a Twitteren, hogy azonnali hatállyal határozatlan időre felfüggesztik a Fidesz tagságát. A posztja szerint 190-en szavazták meg a javaslatot és 3-an szavaztak ellene.

Döntöttek a Fidesz kizárásáról Brüsszelben

A felfüggesztés részeként a Fidesz nem vehet részt a Néppárt ülésein, nem szavazhat és jelölteket sem állíthat a pozíciókra.

A szavazás után Manfred Weber azt mondta, nagyon intenzív délutánon vannak túl és nem volt egyszerű a döntés, de a Fidesz tagságát felfüggesztik.

Azt mondta, a Néppárt a felfüggesztés mellett döntött, ez azt jelenti, hogy nem szavazhatnak, nem vehetnek részt gyűléseken, így már a csütörtöki gyűlésen sem. A Fidesznek a felfüggesztés ideje alatt semmilyen beleszólása nem lesz a Néppárt politikájába. "Ez egy egyértelmű döntés" – mondta Weber

A kormánymédia máshogy tudja

Az Origo információi szerint nem zárják ki a Fideszt és nem is függesztik fel a néppárti tagságát. A Fidesz úgy döntött, hogy egy ideig önként felfüggeszti részvételét az Európai Néppárt munkájában.

A portál szerda esti cikke szerint a Fidesz ezalatt tárgyalásokat fog folytatni az úgynevezett bölcsek tanácsával.

Ez a testület foglalkozna a felfüggesztés ügyével.

A Fideszt is három politikus képviseli majd a tárgyalásokon: Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az európai néppárti (EPP) politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmányának 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hüvelygomba
A FIDESZ az EPP-n kívül is FIDESZ. Az EPP meg a FIDESZ-szel együtt se néppárt. Az EU meg nem a magát EPP-nek nevező banda, amiből Orbánék - mint valódi néppárt - mindenképpen kilóg. Ha kiteszik maguk közül, akkor úgy járnak, mint a választások előtt osztódással szaporodó magyar, ellenzéki pártocskák. Hurokkal a nyakukon kirúgják maguk alól a hokedlit…
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elképesztő, hogy még ezt is megpróbálják lehazudni!! =))
RonaGyuri
nem kizárták csak ""The suspension entails: no attendance at any party meeting; no voting rights; no right to propose candidates for posts," " !!! =))
Cicamama55
Nem azt mondták, hogy ha felfüggesztik a Fideszt, kilépnek a Néppártból?! Ma nyilatkozták! Önként és dalolva felfüggeszteni a tagságot, miután a felfüggesztésükről döntöttek?! Vicc ez az egész!
RonaGyuri
a világot ez persze nem érdekli; bő negyed óra alatt egyetlen orosz portál reagált a magyarokon kívül!!! =))
RonaGyuri
szó sincs másról Weber nyilatkozott a Washington Post-nak: felfüggesztettük az Orbán vezette Fidesz tagságát! =))
Jozefina
444.hu/2019/03/20/az-europai-neppart-felfuggesztette-a-fideszt
Ehhez képest Joseph Daul, az EPP elnöke a Twitteren közölte, hogy 190 igen, 3 ellenszavazat mellett megszavazták, hogy felfüggesztik a Fideszt.
Commenter
190 igen 3 nem szavazat ellenében függesztették fel őket. Vérciki égés, ezt kár kozmetikázni. "Szép" hogy saját magukat akarják/ták "felfüggeszteni" egy pártcsalád tagjaként...azt mondták felfüggesztés esetén azonnal kilépnek. Sem szavazati joguk nincs, sem a Néppárt munkájában nem vehetnek részt, nem jelölhetnek ki tisztségviselőket posztokra, úgyhogy mehetnek is a náthásba.Manfred Weber is a fefüggesztés mellett szavazott.
SystemError
ORIGO utópia művek. Mit gondol az a sok kőműves maffiózó, akiből újságírót csináltak egy nap alatt, hogy nem derül ki...:)
A hazug qrva anyját az origónak és ennek a féreg országát megvezető bandának is! Ez kell nektek fidesz birkák, imádjátok, ha pofátokba hazudnak! :)
SystemError
@Mad Looney: Na itt az új nick! Ki vagy Shikáká vagy melyik idióta? :)
papa.49
Ez már megint egy bődületes HAZUGSÁG !!!
kereső
Most akkor önként kilépnek?,ahogy még délután GG mondta?-vagy azzal csak zsarolni akartak?
papa.49
Az origo már kenegeti a fekáliát mindenkire szokás szerint !!!
advocat
Esetleg egy kis tánc és illemtan órát?
SystemError
Azért látszik a geci fején, hogy már nem olyan nagy a pofája. Este 3 adag gyógyszer fog elfogyni...aztán holnap megint lehet tolakodni a receptért, valami sztk rendelőben..:)
Nessy
@kereső: Most magyarázzák a bizonyítványt, hogy ők függesztették fel a tagságukat ideiglenesen!
Ha belegondolok a magyar partnerekbe, Kövér, Szájer, Gulyás Gergely, akkor még azt is megmagyarázzák, hogy azon a plakáton nem is Juncker volt, csak hasonlított rá, hogy nincs is CEU-t kizáró törvény, félreértették, hogy itt legalább akkora demokrácia van, mint Törökországban, vagy Venezuelában.
Commenter
@kereső: önként felfüggesztik magukat a Kövér ajánlotta módon "önkéntes" kilépés helyett? Remélem ez a vég kezdete.
papa.49
A ,,SZOPATÁS,, MOST A CSUTIT SZOPATJÁK DE RENDESEN !!!
papa.49
,,Hivatalos: Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban !!!,,
Ezen nincs mit rugózni, nem saját magukat függesztik fel, hanem a frakció tette meg ezt, NA FIÚK JÖHET A BEÍGÉRT KILÉPÉS !!!
papa.49
A ,,szopórollert,, kiszállították a Lendvay utcába )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
cikicakk55
Most tényleg mi az igazság, sajnos napközben nem értem rá a netet figyelni,így a propi volt az első amin olvastam a döntésről,de ez zavaros. Most akkor a Fidesz nem várta meg,még döntenek,hanem Ők maguk döntöttek úgy,hogy felfüggesztik a tagságukat? Ilyet lehet? Ez épp olyan,mint ha a bűnöző a tárgyaláson nem várja meg az ítéletet,hanem bejelenti,hogy egyenlőre haza megy,nem csinál törvénybe ütközőt,de majd megvitatja otthon a családdal és ha döntöttek akkor vissza jön. Persze lehet,hogy az én hasonlatom közel sincs ahhoz,amit a valóságban jelent a Fidesz önnön felfüggesztése,de szerintem ezek már sumákolnak és az EP nagyon hülye lesz,ha bedől Orbán időhúzásának. Szeretné az EP választásokig kihúzni,mert abban reménykedik,hogy a jelenleg ellene ágálókat majd lapátra teszik és akkor a velük egyívású korrupt,hazug és csaló politikusok kerülnek hatalomra,ahol Ők megint érvényesülhetnek.
Qqberci
@RonaGyuri: Az agresszív kismalac qrva nagyot esik a biciklivel. Odamegy a jó tündér, és megkérdi: Kismalac, nagyon megütötted magad? Mire a kismalac: "Kuss, én így szoktam leszállni!"...
papa.49
@cikicakk55: Itt van a hivatalos bejelentés !!!
,,Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban,,
Nem ők, ez csak az origo hazudta kapásból !!!
almosd
@papa.49: papa felfüggesztették ,ennyi ,a fidesz nem szavazhat és tanácskozásokra és megbeszélésekre sem jelenhet meg. (kívül tágasabb ).
papa.49
@almosd: Kérdés a szatellit pártja kndp mit tehet ???
Ennél nagyobb pofont most hirtelenjében nem kaphatott volna,!!!
De vajon a fütyisz most TÉNYLEG KILÉP, mint ahogy a dudadani ma is harsogta ???
Gauntlet
Kizárni kellett volna! Az tiszta ügy!!
namihami
Meg se fordult a fiúk fejében, hogy őket kijátszhatja valaki.
Most nemcsak házhoz mentek a lóf@szért, de állandóan dörömbölnek érte a kapun.
almosd
@papa.49: a kdnp mást nem tehet mint összeteszi a két kezét és imádkozik ,ha a fidesz kilép akkor már neki megvan a forgató könyve ,és ez nekünk nem lesz jó az biztos.
SystemError
@Gauntlet: Mivel tahó parasztok, ezért a "vergődés" amit már most előadnak gerinctelenűl az további pofonokhoz fog vezetni. Így most egy világ nézheti végig milyen a fidesz gerinc. Ha kizárták volna őket, akkor ezt a műsort nem nézné végig mindenki. Pontosan tudja magában mindenki, hogy ami most jön annál az is szebb történet, ha az anyjukat adják el egyenként(ami a fidesz belépő amúgyis)
Commenter
@papa.49: harappéter azt nyilatkozta hogy ők maradnak, őket ez nem érinti, ez a fideszről szól :)
Gauntlet
@Commenter: xDD hirtelen vége lett a koalíciónak!
arcmás
És akkor most az ellenzék összefogva elkezdhet dolgozni csak pontosan, szépen azon a listán, amin 2010 óta fel van sorolva Orbán összes aljas húzása, amivel leépítette a demokráciát, maffia módszerekkel ellopja az ország, és az EU pénzét; de legfőképpen kiemelve, az igazságtalan, torz, az ellenzéknek esélyt sem adó, a fidesznek hamis kétharmadot hozó választási rendszer visszásságait kellene bemutatni !!!
És mindezt folyamatosan, látványosan, minden médiát bevonva a vizsgálatokat végzők orra alá dörgölni, és a világ tudomására hozni.
Ez nem egyszerű, de most már kéne dolgozni is keményen a változásért, ellenzéki politikusok, és nem csak magatokkal elfoglalva lenni - hogy ki, kivel, hányszor -, mert ennél jobb esély nem lesz.
arcmás
...meggyengíteni Orbánt, és a romlott, beteg rendszerét.
csipetke
Ez borítékolva volt,orbán azt hitte,hogy mindig mindenhol bármit megtehet.Az ő szófordulatával élve:-világossá tették neki,hogy mégse.Hja,és hogy itthon az ellenkezőjét magyarázzák,azt durbincs és csikari csont nélkül benyalja..
Desischado
@papa.49: Hála istennek, már ideje volt!
De hogy ezek még ezt is elhazudják, hát ez már szánalmas! Kérdés, hogy a birkákon kívül ki veszi be? Mert értelmes ember egy szavukat sem hiszi! Még hogy magukat függesztettél fel, persze, én meg a Dalai Láma vagyok, hódoljatok, de tüstént!
Hüvelygomba
A FIDESZ az EPP-n kívül is FIDESZ. Az EPP meg a FIDESZ-szel együtt se néppárt. Az EU meg nem a magát EPP-nek nevező banda, amiből Orbánék - mint valódi néppárt - mindenképpen kilóg. Ha kiteszik maguk közül, akkor úgy járnak, mint a választások előtt osztódással szaporodó magyar, ellenzéki pártocskák. Hurokkal a nyakukon kirúgják maguk alól a hokedlit…
Dr.Doktorovics trinitron dr.
ha ez a szar alak vezeti az országot még az unióból is előbb kilépünk ,mint az angolok.
balos
Az agressziv geci "leszállt a velocipédről"!Ja nem!Lelőkték!Az mti cáfolja,hogy meg-esett!
kokopelli
@cikicakk55: Felfüggesztették 190 a 3 ellenében oszt annyi!Németül és angolul cca. 30perccel
ezelőtt láttam a nyugati TV-kben! Magyarázhat amit akar,mert úgy összement a kamerák előtt,hogy
azt hitték,a szőnyeg alatt fog távozni! Nemtoom,hogy a Putyin-gazdi küldött-e már részvétlevelet?
bencemacska
@Cicamama55: ma, 18:54
Nem először csináltak segget a szájukból! ezek ilyenek!
kokopelli
@papa.49: ahogy a "csikaris" jósolta de a dal másképp cseng ma este:
"Ahogy én szeretlek nem szeret úgy senki,
ahogy én szopok nem szopik úgy senki!"...190:3... KO-s padlófogás! (;-))))))))))
papa.49
@kokopelli: Ez kb. 98 % ELUTASÍTÁS !!!)))))))))))))))))))))))))))
papa.49
Fütyiszek a ,,SZOPÓROLLER,, megérkezett a Lendvay utcába, tessék használni szorgalmasan !!!
SystemError
@Pegero: Akkor ezt pontosítanád, hogy konkrétan mire gondolsz...? Gondolom az Origo tényszerű közlése a mérvadó? :)
papa.49
@Gauntlet: Igen érdekes a kndp helyzete egyedül talán a budiba jutott volna be tehát ők is LAPÁT !!!
bencemacska
De én még mindig nem értem, ha a fidesz is, meg az EPP is MEGEGYEZETT a felfüggesztésről, akkor mi a picháról szavaztak??
papa.49
@bencemacska: Ezt csak az itthoni birkák kajolják !!!
Dr plágium
Nem probléma, úgyis ki akarnak farolni az EU-ból. Azt viszont elképzelni sem tudom honnan fogják ellopni a sok milliárdot a családnak.
SystemError
@Pegero: Nahát, megint összevissza hazudozunk! :) Illetve minimum 10 éve, igaz te fidesz rezidens bérqrva!
Mary
@cikicakk55: Hivatalosan megszavazták a fidesz felfüggesztését a Néppártban. Nagy egyetértésben lett megszavazva. A többi csak körítés hozzá mint mindig. Az origo lehozta, hogy nem történt semmi, se felfüggesztés, se kizárás. Persze nagyképű O1G úgy adta elő, hogy ő akarta a felfüggesztést. A sajtótájékoztató hallatán szégyelltem , hogy magyar vagyok. Az, hogy egy miniszterelnök hazudik az emberek pofájába, ez már nagy szégyen. Még nagyobb szégyen, hogy vannak még emberek akik elhiszik a fidesz propagandát és hisznek a kormány tévének. Egy ismerősöm azt mondta, hogy ő csak a tv2-öt nézi, és ott azt mondták, hogy idejön Soros és lebontja a kerítést és beengedi ide a menekülteket. És bizony elhitte az ismerősöm. Ez folyik a médiából, jól meg vannak az emberek tévesztve. Orbán az EU ellen van, de azért jó volt milliárdossá válnia és a haveroknak is az EU és a magyar adófizetők pénzéből. Akkor bezzeg nem volt Brüsszel ellenség amikor a pénzt küldik. Az is elég baj, hogy az EU fogja kikényszeríteni orbántól, hogy Magyarországon demokrácia legyen, független bíróság stb és nem a magyar emberek harcolják ezt ki.
simmering73
És mivel ez a gennyes banda nem fog változtatni a politikai retorikáján, ezt a felfüggesztést akár véglegesnek is lehet tekinteni.
SystemError
@Pegero: Jó ez a bértrollkodás nem érdekel a semmiről..:) Tehát akkor konkrétan mire gondoltál?

"Manfred Weber
sajtótájékoztatóját hallgatva, nem egészen pontos a Propeller közleménye!
A Fidesz kilépett volna az Néppártból, ha ilyen döntés születik!
"

Hamarosan patkányirtás lesz, vagyis csak elfogy a pénz, ami egyenlő azzal..:)
SystemError
@Pegero: Most tényleg nem tudsz írni semmit, hogy igazold a pár poszttal ezelőtti kijelentésedet? Én értem, hogy úgy hazudtok, hogy ez a külső látogatóknak szól..nem ugyanannak a harminc kommentelőnek. Ezt itt mindenki tudja! :) De legalább oldalon belül ne legyél már ennyire: moly.hu/system/covers/big/covers_176991.jpg

Hogy megsértődtél, hogy adsz-e kedvezményt, közben erre vártál! :)
bencemacska
@papa.49: tegnap, 21:30
Nekik elég annyi:
"Kinn is vagyok, benn is vagyok,
Mert én olyan okos vagyok."
papa.49
@bencemacska: A teljesen hülyék között kinevezte magát OKOSNAK de látható már sokan KACAGNAK A FASZKALAPON, MIT KACAGNAK MÁR RÖHÖGNEK, MIT RÖHÖGNEK MÁR FULDOKOLNAK A RÖHÖGÉSTŐL EKKORA BALFASZSÁG LÁTTÁN )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@Shikari:" Joseph Daul néppárti elnök azt posztolta a Twitteren, hogy azonnali hatállyal határozatlan időre felfüggesztik a Fidesz tagságát. A posztja szerint 190-en szavazták meg a javaslatot és 3-an szavaztak ellene."
tibike! te megint plöm-plöm?
papa.49
@csak úgy...: Na de tudhatnád, hogy a fütyiszt nem lehet csak úgy kizárni )))))))))))))))))))))))))))))))))
Persze nem zárták ki mert most felderítik az összes piszkosságukat amit elkövettek az emberek, meg az Unió ellen, azok akik hivatottak lesznek felmérni ezt posványt amit a fütyisz okozott az az országban, mind elkötelezett híve az Uniónak !!!
ITT BABÉR NEM TEREM A CSUTITETŰ SZÁMÁRA !!!
A kizárás ezután jön csutitetű !!!
terlasz
Naná, hogy a fidesz függesztette fel a néppártot! Hogyan is jelenhetne meg ez másképp egy birkaagyban? Néppárt eltörölve, fideszirányítás az EU-ban!
papa.49
@terlasz: Hát igen ezt szeretné a csutitetű de ez soha meg nem valósulhat, mert akkor megint világégés lesz, ez a barom a piktor kottájából próbál játszani !!!
cikicakk55
@Shikari: Tudod,hogy én már nagyon régóta nem írok a te beírásaidra semmit.Ez a mai azonban nálam is kiverte a biztosítékot és most már ezt nem bírom ki reagálás nélkül. @csakúgy- nak válaszoltál ma 11:11 kor. Egy mondatodon kiakadtam " Azt vakog amit akar, Orbán tegnap élőben nyilatkozott" Te ezt komolyan írtad? Mióta jelenti az,hogy amit élőben mond az igaz? Orbánnak teljesen mindegy,hogy élőben,vagy felvételről,de akár archívumból is adják le a nyilatkozatát,akkor is hazudik. Olyan dologban ráadásul amit egységesen,még a számok is stimmelve adja le Európa összes országának tv-je újságjai, rádiói. Azt még megértem,hogy a magyar ellenzéki online újságokat ekézed és megpróbálsz trollkodni,bár az itteni törzsbeírókat nem tudod megvezetni. Ám az,hogy még azután is véded a csutit,hogy egész Európa minden médiája egységesen ugyan azt írja,hogy felfüggesztették a Fideszt,de te még ezután is hiszel a viktátornak ez tényleg szellemi leromlás,sőt agyhalál.
SystemError
@Shikari: Mindenki tudja, hogy azok ti vagytok és ilyen fideszes tetű módon másra mondva tereltek. Hát ilyen a féreg fidesz gerinc, de jól fizetett! :) A hazudozásodra persze nem kell reagálni. Inkább ne is, mert nem érdekel a csípőből hazudozó szarfolyamod.., gondolom az egész néppárt hazudik mi...:)
SystemError
@Pegero: De majd a dezinformátor FakeBoy megmondja a tutit mi..:) Na huzzál vissza bkv ellenőrnek, ahonnan felkarolt a Kubatov..
SystemError
@Shikari: 06:06 Nem érzed, hogy nevetségesen komolytalan vagy, ezt még egy igazi barom fideszes sem gondolja..:)
SystemError
@Shikari: Kár, hogy a szavad és a véleményed egy darab szart sem ér, ahogy hasonló gerincű, anyját is letagadó munkáltadódnak sem..
SystemError
@Shikari: Azért használom, mert veled, fizetett gecicvel ellentétben nem csak felhasználom, hogy átbasszam az országomat te féreg! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.