Az Országgyűlés ma szavaz a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatáról, amely a rendeleti kormányzás lehetőségét vezeti be a veszélyhelyzet idejére.

Ma korlátlan időre teljhatalmat kap Orbán

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlament egynapos ülése 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A képviselők az első két napirendi pontban a két elfogadásra váró előterjesztéshez benyújtott módosító javaslatokat tárgyalják.

A Ház elsőként a kormány azon javaslatáról szavaz, amely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) józsefvárosi bővítését teszi lehetővé egy állami telekcserének köszönhetően.

Ezt követően döntenek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról, amely a veszélyhelyzet idejére lehetővé tenné, hogy a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében. Az indítvány elfogadása garantálja, hogy a kabinet koronavírus elleni fellépés érdekében eddig hozott rendeletei is hatályban maradhassanak.

Mindkét előterjesztés elfogadásához a jelen lévő képviselők legalább kétharmadának támogatására van szükség.

A határozathozatalok után az azonnali kérdésekre két óra, az interpellációkra pedig egy óra áll majd rendelkezésre, míg a kérdések harminc percben hangozhatnak el.

A Ház ülése várhatóan napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

(MTI)

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ez így van rendjén. Egyszemélyi felelőse lesz mindennek !
RonaGyuri
Nekem azért vannak komoly kérdéseim

na és persze fenntartásaim is, bár ugye Kásler hablatyára reagálni …

A derék főminiszter két keresztvetés és három miatyánk között odanyilatkozott, hogy: „Pontos, kimunkált terv szerint folyik a koronavírus elleni védekezés -” és hogy „a kormány határozott fellépésének jelentős szerepe van abban, hogy Magyarországon a járvány bármilyen európai összevetésben két-három héttel később jelent meg, és lényegesen kevesebb fertőzést okozott, mint a nyugat-európai országokban”!
Ami ugye még viccnek is nagyon durva, főleg annak függvényében, hogy gyakorta a reggel még egetverő marhaságnak titulált dolgokat rendeltek el kora délután.
Nem csak ennek fényében – főleg a ki, hol és mikor mondta - olvasom nem kis félelemmel azt a hírt, hogy: „Magyarországon a koronavírus-járvány ellenére nincs áruhiány és ez a következő hónapokban is így lesz - fejtette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap este. ”! =))
Bogdab Anna
Mondjuk igaz minek mennek be ? a büfe zarva hasznosat nem csinalnak a dönteshozatalt nem tudjak meggatolni tehat csak habzo szajjal fognak ott adok-kapokot jatszani annyi !
Clavigo
@Shikari: Te így is ,úgy is egy bocskoros román kukabúvár maradsz,Bugsy.,akit befogadott az ország.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Elnézést kell kérjek, igaztalan voltam

egy kedves állandó olvasom hívta fel rá a figyelmemet, hogy bár teljes mértékben igazat írtam, de nem elég empátiával

Ma reggel röhögtem körbe ártunk és qurmánunk egyik legnagyobb barmának – pedig nem kicsi a verseny – kinyilatkozását. Nevezetesen, hogy (ha nem is ebben a megfogalmazásban, de lényegében ezt akarták mondani) a tőlük telhető legtöbbet tettek meg.
Nos ab ovo tudnom kellett volna, hogy: tőlük ennyire fussa!
Ráadásul amit tettek: haladéktalanul imádkoztak. Hogy pontosan miért is azt persze nem tudjuk! =))
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 07:29
Spicli román csikari.
Lehet bélcsavarodásod van,hiszen megint szart hánytál ide.
Vigyázz a fejedben,az agyad helyén lévő zsinegre,mert ha elvágja az orvos leesik a füled.
Hogyan tudsz akkor hallgatózni(mint náci házmester),mit mondanak az emberek?
jesz
...állami telekcsere? Ugye nem olyan, mint Sukoró?

...a jelenlévő képviselők kétharmadára lesz szükség...akkor még a beteg is bemegy(vagy viszik, mindegy, csak jól szavazzon)
Yoda69
@Shikari: Heil csikari!
Nem voltal te lager fuhrer dachauban?
Ennyi esszel es gyulolettel ami beled szorult ott megalnad a helyed.
Nessy
És a törvényt Kövér és Áder rögtön alá is írja! Az, hogy ennek a törvénynek semmi köze a vírus helyzethez, a bigott hívek fel sem mérik, nem is értik miről van szó !Ha pedig igen akkor azt jobb nem minősíteni! Az ő "lelkiismeretükből" ennyire fussa! Van az a júdáspénz!
levarosbukta
Egy biztos, a vírus nem válogat. Ezer % hogy van már köztük fertőzött. Remélem egyik sem ússza meg szárazon.
ómió
Pedig ilyesmi nyilván csak efftársnak járhatna! A vírus meg csak hadd "parádézzon"!
Aki Én
@Shikari: @ómió: Érdekes, de Európában mindenhol megtudják oldani korlátlain ideig szóló korlátlan hatalom nélkül.
Persze már az sem normális, hogy ez egyáltalán felmerül egy jogállamnak és demokráciának mondott országban. Az sem meglepő, hogy a magatokfajta beteg bolsik ezt a pártolják, miközben demokráciát és jogállamot emlegetnek. Ez is egy olyan ellentmondás, ami jellemez titeket, gondolkodni képtelen, hazaáruló elmebetegeket.
Gondolom, ti egy pár vagytok.
Aki Én
@Shikari: @ómió:
,,Néhány európai ország ahol az állam a munkáltató helyett kifizeti az amúgy állásukat veszítő dolgozók bérének bizonyos százalékát, a teljesség igénye nélkül:
Svédország: 94%
Nagy Britannia: 80%
Ausztria: 3 havi bért átvállal a cégektől, de min. 80%
Franciaország: Az érintett ágazatok dolgozóinak bérét 100%-ban
Csehország: 80%
Németország 60%
Dánia: 75%
Románia: 75%
Lengyelország: 40%
És Magyarország? Ja, nem! A Kedves Vezető!? (Emlékeznek? Ő, Ő, Ő) NULLA – azaz – 0%!!"

Ehhez kell a korlátlan hatalom? Akkor ok!
Aki Én
@Shikari: Na, ebben igazad van! Emlékszel? A gazdád 10 évig volt a liberális internacionálé alelnöke.
Gyütt Mönt
@justhpeter: mikor is volt itt felelősségre vonás? Ez egy következmények nélküli ország, lásd pl. stadion beléptető kapuk, Híd a munka világába, Elios projekt, stb.
Gyütt Mönt
@Peller Anikó: kétlem, hogy ennek ne lennének hosszabb távú következményei. Szerintem öles léptekkel haladunk a huxit felé.
Clavigo
@Shikari: Kíváló " jellemrajz " a Telefingott Búvárruháról. Tőled,,egy elmebetegtől,,szêp munka volt.
tudode
Na!
.
Most farag rá az országgal együtt az ellenzék arra, hogy 2012 óta ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBAN bió-díszletként kotlanak a plenáris üléseken!
.
Őfélesége BÜNBAKJA lettek a 2020 március 11-én magömlésként kihírdetett veszélyhelyzettel, amelyben ŐSZERÉNYSÉGE saját magát neveztette ki a katonai operatív törzs vezetésére a génhibájával együtt, megfűszerezve a törvényesített teljhatalmi vágyával !
Csizmás Kond
A koronavírus után most a zellenzék koronafosást kap...
Yoda69
@Aki Én: Rendesen feltorolted ezzel a szarjanko csikarival a padlot :)
Aki Én
@Shikari: 11:23-as hozzászólásod elnyerte a köztetszést. Még ha nem is úgy gondoltad elmebeteg fejeddel, ahogy aztán mégis sikerült :)
Aki Én
@Shikari: Még akár az is lehet. Sokkal több csalás ahhoz sem kell.
levarosbukta
Vírus ide, vírus oda ha megszavazzák ki kell menni azt utcára! Ellenzék ébresztő!!!
csak úgy....
@Csizmás Kond: gondolod cirmim? szerintem az ellenzék,most nyogodtan hátradölhet a fotelban és csak ki kell várniuk,míg a teljhatalmat kapott,minden magyarok viktora neki nem kormányozza az országot a falnak! orbánnál hataloméhesebb ember ,jelenleg nem létezik európában !
Borsodi
@csak úgy...: Ezt nem is kell mondani persze,hogy hátra dőlünk és beletörődünk a sorsunkba.Gyáva népnek nincs hazája.Megvárjuk még azt is,hogy meg koronázzák!
csak úgy....
@Shikari: örömmel tölt el,hogy butább vagy mint tegnap! ne is hasznád az eszed,tibim mert az kincs,ami nincs...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:41
Most is azt tudom válaszolni,mint a múltkor:Nekem van anyám,és neked falra vertből kikelt???:)))))))))))))))))))
Remélem első dolga az lesz a trottyos gatyásnak,hogy megszünteti a hozzászólások lehetőségét.
Te meg otthon munka nélkül,mert vége lesz a bérbeíró szakmának is,ábrándozol a vezéred nagyságáról.Addig amíg éhen nem döglesz.
Felfogtad falra vertből kikelt?:))))))))))))))))))
csak úgy....
@Borsodi: ne az ellenzék bizonyítsa be,hogy orbán alkalmatlan a posztra! azt a birkáinak a börükön köll tapasztalni.
Kookas
@Borsodi: aztán az a korona kínai legyen!
levarosbukta
@Shikari: Ne örülj annyira Shikari! Te fogsz a legnagyobbat koppani a végén.
csak úgy....
@Shikari: húzd föl a redönyöket,nyisd ki az ablakokat ,engedj be egy kis friss levegöt és mosakodj meg mert már arra nagy szükséged lenne...,persze ettöl sem lenné okosabb!
ómió
@Aki Én: Azonnal lesz "korlátozott" idejű felhatalmazás, önnön bolsiságát mindig másra hazudni igyekvő bolsi bohóc, mihelyt megmondjátok (meghazudni nem elég!), meddig tart a vírusjárvány! A többezer halálos áldozattal járó "megoldásból", ahogy ezt "mások meg tudták oldani", mi viszont inkább nem kérnénk!
Csizmás Kond
A teljhatalom a vészhelyzet idejére szól, vagyis amíg tart az ilyen fertő. Ha esetleg tudja valaki hogy mikor lesz vége miért nem jelenti a kormánynak, hogy he, eddig és ne tovább.
ómió
@Aki Én:"Néhány európai ország" viszont nem tett semmit azért, hogy a munkaadóit abban támogassa, anyagilag is, hogy azok minél kevesebb dolgozójukat legyenek kénytelenek elbocsátani! E támogatás fejében talán bánjanak ők méltányosan a saját dolgozóikkal! Mindenesetre "igen bájos" ilyesmit egy olyan tetübolsi Böszme-fantól olvasni, kinek imádottja 12% fölé tornázta fel a munkanélküliséget, miközben az akkor elbocsátottak "jövedelemkiesésének" kb. a nulla százalékát "kompenzálta"!
CsipkeRózsa
Nagyjából nem sok minden fog változni Orbán intézkedéseiben, eddig is teljesen egyedül döntött, még a legfontosabb témákban is.
Csak most hivatkozhat a törvényre, hogy neki szabad.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te butább vagy, mint azt eredetileg gondótam...
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Megint hazudsz, mint mindig.
Kértem már sokszor, hogy egy sort másolj ide, amiben bárkit imádok.
Én nem a te beteg és elfajzott korcs fajtádból származom, aki aljas, tolvaj politikusokat imád. Egyszerűen nincs a fejen napi 24 órában senki seggében. Próbáld ki, mielőtt hozod a ,,bizonyítékot".
@ómidióta: 13:47 Mert azt akarod idehazudni, hogy azért halnak ezrével az emberek, mert nincs a kormányfőjüknek korlátlan hatalma korlátlan ideig? Ennyire még te sem lehetsz elmebeteg fajankó. ...ja, de, te lehetsz.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: és mi lesz ha összeroppan ,ne adj isten koronás lesz és a semlyén csicska a helyettese köll,hogy döntsön a dógokba? ...szerintem bele is öszülne.
Oposit
Én meg remélem, hogy a most éljenzők is emlékezzenek erre a napra.

Mert én fogok, ha túlélem!!!
csak úgy....
@verőce21: látom,itt van a szaros nyelv kft. is...
verőce21
@csak úgy...: De itt vagy te is, @csupa húgy...: !
csak úgy....
@verőce21: gyerekes vagy mint mindíg! eleinte azt hittem,hogy te már fideszes de látom,hogy te még mindíg fidelitaszos...
verőce21
@csak úgy...: És te mihez kezdesz ott, Németországban a "főnemesi rangoddal"? @csupa húgy...:
kereső
Nos a dolog úgy áll, hogy amint ezt a tv.-t kihirdetik- mindenért, de tényleg mindenért , bármi következik is egyetlen ember lesz felelős: Orbán Viktornak hivják- nincs elmúlt tiz év előtti emuuttnyocév, nincs elmúlt tiz év.Orbán Viktor van- 2020. március 11 óta.
Aki Én
@verőce21: Komolyan kérdezem:
Miért jó, ha orbán korlátlan hatalmat kap, korlátlan időre?
verőce21
@Aki Én: Nem kérte korlátlan időre, dr. Autista.
verőce21
@Aki Én: Harácsony Here egyeduralma bezzeg a fogadra való...!
Rockxy
szóval tejhatalom.
ilyen még úgyse vót.
Aki Én
@verőce21: ...gondoltam, hogy nem fogsz válaszolni. Sosem szoktál, csak a buta pofád jár és hazudozol.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 13:21
Az a helyzet csikari spicli házmester,a náci fajtából,hogy kezdheted felkockázni a küszöböt,mert rövidesen az lesz az ebéded.
verőce21
@Aki Én: Talán más a szitu, mint írtam, dr. Autista? - Amíg járványveszély van…!
kulabombaafityiszre
Az itteni hozzászólások mutatják ki volt az egymillió párttagkönyv tulajdonosok egyike a kommunista rendszerben.Aki érti.érti,aki nem így járt.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 13:21
Nem a társalgással van hiba,hanem csak belenéztél a tükörbe,és egy jellemtelen takony darab nézett vissza rád.
justhpeter
@Shikari: Ha nem volnál oly végtelen ostoba, tudnod kellene, hogy a teljhatalommal már csak a kormányoldalnak van veszteni valója. Az ellenzék karba tett kézzel ülhet a parlamentben, de ha be se megy az sem érdekes, és várhatja, hogy a nem lévő szellemi fölényével hogy oldja meg a kormányoldal ezt a nehéz feladatot.
Másik gond, hogy az "isztán" országokat kivéve a világ értelmesebb és intelligensebb fele elítéli Orbánt és a csürhéjét, tehát számottevő politikai támogatásra onnan sem számíthatnak. Kör bezárult, most tessék kapaszkodni és a tejes oldalon meglévő mintegy 70 IQ-t összerakni és egérutat keresni.
Aki Én
@verőce21: ...ha mindenképpen beszélgetni akarsz.
Miért jó, ha orbán korlátlan hatalmat kap, korlátlan időre?
kereső
@CsipkeRózsa: annyiban fog változni, hogy nem tudjuk mely törvényeket fog "felfüggeszteni", milyen törvényeket fog alkotni a rendeleti kormányzásban. Mert hiszen minden rá szállt- az eddigi parlamenti jogkörök szerinti is. Igaz, hogy jogállamokban csakis és kizárólag a járvánnyal összefüggésben hozhatnak rendeleteket a kormányok, de ha ennek a törvénynek elve +koronavirus tv." a megnevezése- akkor bármi ráfogható. Orbánt ismerve nem fog félúton megállni. Élet-és halál kérdése ez nála.
Jozefina
Egyszer valaki véget fog vetni ennek is!!! Én bízom orbán belső ellenzékében!!!
Peller Anikó
@Aki Én: Nem akarnak beszélgetni. Nem azért vannak itt, hanem azért, hogy a tébolyult szövegeikkel felbasszanak benneteket, némi pénzjuttatás alamizsna ellenében. Lásd, halcsikarás, szúnyog és néhány egyebek. Mert ennyire hülyék maguktól nem lehetnek.
csak úgy....
@Shikari: tibim,téged itt napontant több százan mosolyognak meg,sött...,kiröhögnek!
remélem a járvány nem vesz le a lábadról és ezen túl is tudunk rajtad mosolyogni,sött
röhögni! tibim, te nagyon buta...
Gyütt Mönt
@Shikari: tévedés, külföldön nem így működik. Ott eleve adott a fékek és ellensúlyok rendszere és sosem adnának biankó felhatalmazást korlátlan időre.
csak úgy....
@Gyütt Mönt: na ezt fordítsd le egy @Shikari:nak,akinek a többpártrendszer még mindíg bonyolultabb, mint egy buta tehénkének a melltartó..
Clavigo
@Shikari: Ostoba vagy Bugsy,,,,meg bunkó is,te oláh " jött- ment"...
Borsodi
@Rockxy: Agy mosottaknak ez elfogadott lesz.
Lepényleső
"Na ez is megvan!" - a 2022-es országgyűlési választás és a soron következő összes többi,- ami csak örökölhető lesz?
Peller Anikó
@Lepényleső: Ez volta cél. Mi az acél országa lettünk. Feltettük rá a koronát. Remélem.
Aki Én
@Shikari: 18:39 vicces vagy:) A kétharmados parlament? Éppen, hogy annak nem kéne különleges felhatalmazás. Eddig is minden adott volt a különleges intézkedések bevezetéséhez. De te ezt pontosan tudod.
flex
„A járvány után új korszak következhet a világban, amelyben nem lesz helye az önmagukat istenségnek gondoló, teljhatalomra törekvő politikusoknak, akik a barbárság korát hozták el az emberiségnek” – mondta a hétvégi „online” tüntetésen Róna Péter.
Az ismert közgazdász portálunknak azt nyilatkozta, hogy Magyarország vezetői Rákosi óta nem viselkedtek az ország polgáraival olyan elképesztően kioktató, hetyke, és kevély módon, ahogy az Orbán Viktor vezette Fidesz.
Róna Péter a Mátrai Erőmű elképesztő eladásáról azt mondta, hogy ha az emberek a mai, arcátlan hatalomgyakorlás ellen nem lázadnak, akkor saját pusztulásukat idézik elő.

hirklikk.hu/kozelet/rona-peter-rakosi-ota-nem-volt-olyan-vezetoje-az-orszagnak-mint-orban/361879/
csak úgy....
@Shikari: termékeny vagy tibim,mint egy cigányasszony...
5:30 kor keltél,ez nem semmi! :)
simmering73
@csak úgy...: El kéne kötni. A nyakánál fogva.
CsipkeRózsa
@Jozefina: Látom, senki nem bízik Orbán nem létező belső ellenzékében.
Eladott Ország
Ez azért mégis több, mint a Ceauseșescu-éra. Ez attól több, hogy egy aljas, hatalommániás politikai szélhámos politikai tőkét kovácsol 9.5 millió ember életének semmibevételéből. Ezekkel az életekkel hazardírozik, miközben saját magát megmentőnek kiáltja ki, midőn egyeduralkodik tesztek, eszközök, végrehajtók és áldozatok fölött. Amikor a rendeleti kormányzás jelentőségét azzal próbálja bagatellizálni, hogy az alkotmánnyal nem mehet szembe. Noha az egységsugarú propaganda-fogyasztók kivételével mindenki tudja, hogy az alaptörvény nevű fércművet eddig is kedvük szerint toldozták-foldozták. Ezt a rendeleti kormányzást álmodta meg már 2013-ban a magyar Reichstag házmestere, Kövér László. Azt persze senki nem vitatta, hogy az azonnali intézkedéshez kell felhatalmazás, az viszont csak korlátozással lehet elfogadható, hiszen a fidesz számtalanszor bizonyította megbízhatatlanságát. Üzenem , a vírus nem ismeri a pártszíneket, nem ismeri a határokat, nem ismeri az ideológiákat, nem ismeri a rendeleti kormányzás fogalmát, nem ismeri a demokráciát vagy a diktatúrát. A vírus egyet ismer: a fertőzés és a halál fogalmát. És ez ellen vajmi keveset tesz a rendeleti kormányzással felhatalmazott diktátor. Amit tesz, az egytől egyig leginkább látszatintézkedés: ahogy lesz, úgy lesz típusú kezelése a járványnak. Ezt pedig jobb híján népellenes bűncselekménynek illik nevezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.