Brüsszelben megszületett a megállapodás, Orbán Viktor miniszterelnök elérte, amit akart – írta a kormánybarát Origo hétfő este.

Orbán Brüsszeli győzelmétől hangos a kormánysajtó
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A portál szerint Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott a tervezettnél. Angela Merkel német kancellár ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, 2020. végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkely szerinti eljárást.

Hozzátették:

"Magyarországot nem tudják zsarolni, mert a tárgyalások során sikerült elérni, hogy a Magyarországnak járó pénzt politikai feltételekkel, politikai ellenőrzéssel nem kötik össze, csak és kizárólag financiális ellenőrzés lehet". Orbán Viktornak most nem sikerült elérnie, hogy az ngo-k ne kapjanak pénzt a büdzséből, de Magyarország ezért a célért tovább fog harcolni

- írták.

Emlékeztettek: a magyar parlament múlt kedden megszavazta, hogy a magyar kormány milyen feltételekkel tárgyalhat Brüsszelben, azaz, miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét. A támogatási feltételek között szerepel, hogy a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok; a pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani; továbbá a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének a megítélése. Orbán Viktor miniszterelnök egy ilyen parlamenti határozattal utazott Brüsszelbe tárgyalni.

A magyar kormány álláspontja az, hogyha az uniós tagállamok közösen veszik fel a hitelt, a feltételekről is közösen kell dönteniük – emelték ki.

"Összességében egyértelmű magyar sikerrel zárult az eredetileg két naposra tervezett, végül négy hosszú napig tartó brüsszeli csúcs": Orbán Viktor elérte, amit akart, Magyarország a tervezettnél 3 milliárd euróval többet kap, és év végéig – mint azt Angela Merkel megígérte – lezárják a 7-es cikkely szerinti eljárást

- olvasható a cikkben.

(MTI)

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ma este mondta Dobrev Klára hogy Brüsszel folytatja a 7-es cikkely szerinti eljárást. Mivel Orbán száját évek óta nem hagyta el igaz szó, így Dobrevnek hiszek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
na a sormány kajtó már hangos.
legalább rüsszelbe legyen demokráciás jogállamiság, ha má itthun nincsen csak zoperatif törzsi kezdeményezés, meg pénzérparkolásos ellen zéki összefosás a láczhíd alatt.
solidedge
Ma este mondta Dobrev Klára hogy Brüsszel folytatja a 7-es cikkely szerinti eljárást. Mivel Orbán száját évek óta nem hagyta el igaz szó, így Dobrevnek hiszek.
division
@solidedge: Pedig ne higgy Dobrevnek, hiába is szurkolsz jó baloldali politikus módjára:-) Orbán ismét elérte amit akart, és ez így is marad még sokáig, szerencséjére ennek az országnak.
kakambuki
"Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott a tervezettnél. Angela Merkel német kancellár ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, 2020. végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkely szerinti eljárást." Én erről tudok. Ha ez így igaz akkor Dobrev Klára mondhat amit akar!
Nessy
Hozsanna! Három milliárd euróval többet lehet látványberuházásokra, egyházakra, haverokra, határon túliakra költeni! Ennek tényleg örülhetnek azok, akik "nyertesei" a jelenlegi osztogatásnak, fosztogatásnak!
solidedge
@kakambuki: Ja, aki az M1-et nézi az így tudja. Lelke rajta. Annyiszor mellébeszélt már Orbán hogy mondhat amit akar.
division
@simmering73: Így szoktál bemutatkozni? Nem sok intelligencia szorult beléd a ki tudja hány éved alatt, habár azzal inkább születni kell, tanulni nem igazán lehet.
Nyírfa
Körbe néztem, kizárólag a kormánysajtó híre a nagy győzelem. Egyébként sehol semmi. Úgyhogy én megvárom a HVG, az INDEX, a 24.hu , a 444 híradását.
jesz
Merkel valami trükköt kitalál, hogy ne kelljen az igéretét megtartani...ha tárgyalás nélkül mégis lezáratná a 7-es cikkelyt, lenne hatalmas zúgolódás...lehet, hogy nesze semmi, fogd meg jól lesz belőle, mert Merkel ezen az Orbán/Magyrország banánhéjon kurvanagyot bukhat.
verőce21
Ergo: mi segítünk a töketlen országoknak...?
SystemError
Valóban csak a kormánysajtó...:) Várjuk ki, de már most a szokásos legalja, hulladékra számítok az alapján, hogy más nem hozott le még semmit..
Gauntlet
Ha feláldozták a Jogállamiságot
Feláldozták az Úniót !!
Gazella
Hiszem ha máshol is olvasom.. nem magyar sajtóból.
RonaGyuri
az egy dolog, hogy nem igaz, de valojában ez az ön és közámítás sokat elmond orbán elmeállapotáról és a pribékjeiről is! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: A dolognak ezen része már valóban a zseniális szélhámosok közé emeli, bár az igazat megvallva kell hozzá a hívei bigott bégetése, hogy hatásos lehessen.
Azt mondják/kérdezik, hogy „vajon mennyibe került nekünk eddig a járvány?” annak kapcsán, hogy azzal dicsekszik, hogy „Magyarországon a koronavírus-járvány messze nem okozott olyan gazdasági problémákat, mint a világ többi részén”!
Nos úgy állunk, hogy
egyfelől; messze nem költenek annyit amennyit kellene, igazából azt is leginkább a sarc-prés csavargatásával,
ráadásul, amit költenek annak jelentős részéről egyértelmű, hogy a járványnak semmi köze hozzá, csak ürügy!
justhpeter
Mint tudjuk, Orbán még életében nem hazudott. Nem is tehette, hiszen egy virtuális valóságban él, ahol mindent saját maga mozgat. Ennél fogva azt sem hiszem el, amit kérdez.
lampa laz
Ezért kellett neki a KESMA nevü szennylap gyűjtemény, h ódákat zengjenek róla ha igaz, hanem. A faék agyúaknak meg ez kell, nehogy megerőltessék magukat a tájékozódásba.
verőce21
Ahogy egy dakota mondás tartja: "Minden ország vezetője, számára pozitívan fogja otthon kommentálni az eredményt"
Ettől semmilyen "háttérzaj" nem téríti el...!

Jobb eredményt ért el a magyar küldöttség, mint a terv volt...!
Aki Én
@division: intelligencia kérdése az is, ki mit hisz el. Különösen az emút nyócév tükrében.
Nyírfa
@Aki Én: Abszolút. Mint ahogy az is intelligencia kérdése, ki, mit választ.
tudode
Hurrá!
.
Az enyveskezű családfő győzött perkopf lóvét!
,
Szokásához híven, a feneketlen hokizsebében fog landolni ki tudja hány bennszülött EU-s lóvéja!
.
-----Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
.
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE&t=88s
.
!!!
RonaGyuri
@Pegero: csakhogy ő tudta - veled és a NER-társaiddal szemben - mit jelent a konzervatív!!! =))
Aki Én
orbán nagyon ráérzett, hogy a buta szektáját mivel tudja etetni. Ki is használja, szemlátomást zabálják az alattvalók.
De tény, hogy erre a suttyó, hazug, megtévesztő kettős beszédre csak alacsony értelmi képességű emberek fogékonyak.
Bármi történik, neki az világraszóló siker. Ilyen volt a minden idők legérdektelenebb népszavazása is, ami ugye érvénytelen lett, mégis példátlan, 98%-os sikernek jellemezte.
Képzeljünk el hasonló eredményt egy vizsgán :)
ómió
Akkor anarcholiburnyákék hiába hazudták-csalták ránk a hetes cikkelyt?
kakambuki
@solidedge: Lehet, igaz én a másik csatornákat is nézem mert szeretek nagyokat röhögni néha. Viszont a német cégek java itt csak van nálunk, annak ellenére is hogy én milyen csatornákat nézegetek. Érdek és profit!! Ez a lényeg mindig és mindenhol, a többi csak a körítés. Érted-e?
kakambuki
@tudode: Lehet. Az ország elleni politikai támadást védte egyenlőre, de a zsét csak úgy kapta meg hogy az elköltése feletti pénzügyi szakmai ellenőrzést magára vállalta, vita nélkül! Nagybecsű elődeihez hasonló pártsíbolás és magán költések tehát szóba sem jöhetnek. Az ugyanis a Vitya bukását jelentené. Ha pedig mégis megtenné és titokban akkor vagy nagyon ügyes zsugás, vagy pedig az ellenfelei nagyon h.lyék! de majd meglátjuk.
troppauerhumer
A győzelem a 20%al kevesebb pénz, és a jogállamiság feltételeinek bennmaradása (a jogállamiság szó nélkül), akkor győzött.Meg azt is, hogy lecsökkentették a vissza nem térítendőt?
'A jelenlegi megállapodás szerint azok a tagállamok visszatarthatják a pénzt, amelyek befolyásolják a jogállamiságot, mindaddig, amíg a lépés a kormányok minősített többségének támogatásával történik.'
Maradt viszont az a rendszer, hogy egy ilyen döntést az Európai Bizottság javaslata alapján a tagállamok minősített többségének támogatásához kötnek (a magyar miniszterelnök egyhangúságot várt volna el), ugyanakkor megerősítik az ellenőrzést biztosító uniós szervek szerepét is."
Mark Rutte, a holland miniszterelnök olyan vészféket biztosított, amely lehetővé teszi bármely ország számára, hogy olyan aggodalmakat vessen fel, hogy egy másik nem tartja tiszteletben a reformját. gazdaság, és ideiglenesen leállítják az uniós visszafizettetési pénzek brüsszeli átutalását.
De a többi kormány érzékenységének megfelelően a mechanizmus korlátozott. A végleges szöveg szerint az EU vezetőinek ′′ szabályként ′′ legfeljebb három hónapba kerülhetnek a panaszok kezelésére. A végleges döntés hivatalosan az uniós bizottság kezében maradt.
Egy másik villanás a beszélgetések során az volt, hogyan lehet a pénzt a jogállamiság tiszteletben tartásához kötni. A kritikusok azt állították, hogy Lengyelországban megsértették a bírói függetlenséget, és azt állították, hogy Magyarországon aláássák a demokratikus normákat. De a kemény körülmények miatti nyomás fenyegetésekhez vezetett Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől, hogy blokkolja az egész helyreállítási csomagot.
Ebben a kérdésben Merkel asszony és Krisjanis Karins, a lett miniszterelnök által vezetett vezetők csoportja olyan kompromisszumos terven dolgozott, amely lehetővé tenné az uniós kormányok súlyozott többsége számára, hogy akadályozza a kifizetéseket egy országnak a törvénysértések miatt.
A bizottságnál is felmerülne az uniós költségvetés védelmére és a...
troppauerhumer
A bizottságnál is felmerülne az uniós költségvetés védelmére és a csalások elleni kiadások hatékonyabb helyreállítására vonatkozó javaslat."

Úgy tudom ,h Orbán korábban ezeket a célokat fogalmazta meg:
Egyáltalán ne legyen hitel, hiszen a magyaroknak az eleve gyanús (vagy valami ilyesmi) - persze ez nem vonatkozik arra a többezer milliárd forint hitelre, amit a kinai kommunista diktatúrától es az ex-kgb ügynök Putyintol veszünk fel..
Ebben nem jart sikerrel, hiszen egy hatalmas hitelt fog felvenni az EU.
Mo.3 milliárddal több hitelt kap...hehee...dehisz itt írták az orbánbaromfik mink nem vagyunk rászorulvahahaa..ja az
NGO is megkapják a támogatásokat..Orbán hiába ágált ellenük...ja most látom...höhöö...az eurológus meg azt írja :a jogállami feltételek nem változtak-hátmostígy olyan tamás...ööö..tanácstalan vaok...hehee..
Ne legyen az EU-nak lehetősége a demokratikus/jogállami feltételek nem teljesülése esetén visszatartani a pénzeket
Ebben sem járt sikerrel, hiszen a Tanács minősitett többséggel (vagyis nem elég, ha a lengyel és a magyar fasiszták ősszezárnak) ezt megteheti majd.
3. A hitelért cserebe szüntessek meg a 7. cikk szerinti eljárást
Ebben sem járt sikerrel, ez kb szóba sem került, ha jól értem
Minő szerencse, hogy vannak még az országban páran ilyen megvilágosult emberek, kik vezér csillagként ragyognak a magyarság egén, megvédve a hiszékeny többséget a tudjukkiktől.
Megszopta orbi.A civilek továbbra is kapnak támogatást. - Ezt is beszoptad Lókupec ..

A 7-es cikket nem szüntetik meg, hanem végigviszik és lezárják. - Ezt is beszoptad Lókupec.

A jogállamiság szimpla minősített döntés lesz - Ezt is beszoptad Lókupec...hehee..
A jogállam maradt,a pénzelosztás feltétel maradt..hehee,...vétó nix...minősített többség van...győztem kiáltotta a dunaparti napóleon höhöö...
tudode
@kakambuki: .
Az ország sara az, hogy a rendszerváltásból, --- ha kitölti ezt a négy évet is -- a 16 éve alatt, ami lényeg sztem, a fiatalok jövőjét porrá zúzta azzal is, hogy teljhatalomra törekedve
.
-- az alaptörvény közjogilag érvénytelen,
-- Magyarország nevű állam jogilag nem létezik,
-- Őfélesége nem is miniszterelnök
.
------ Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=1s
---------------------------------
.
Amelynek következtében az ország tragédiája lesz, majd ha valami módon vége lesz ennek a garázdálkodó érának, AKKOR ÚJRA ELŐRŐL KELL KEZDENI szinte mindent, ha demokráciában szeretnének élni az állampolgárok!
kakambuki
@tudode: Létezik. Az ország neve Magyarország, államformája köztársaság. Ezt az alkotmányban is rögzítették amely valamivel azért sokkal másabb a stalini-Rákosi féle tákolmánynál, illetve még a Kádár félénél is, amely vazallus rendszerben népköztársaságnak nevezték a megvalósított osztálydiktatúrát. Gyurcsány Ferenc pedig nem miniszter elnök már hál"Istennek és talán nem is lesz többé sosem.
tudode
@kakambuki: .
Lehet csűrni, csavarni, de valójában esküszegő lett 2010-ben, mert a Magyar Köztársaság alkotmányára esküdöt
.
----- Orbán Viktor Miniszterelnöki esküje a Parlamentben - 2010
.
www.youtube.com/watch?v=gTz-9pVSvqk
---------------------------------------
.
Aztán gondolt egyet, kettő lett belőle 4/5 helyett kibulizta azt, hogy 2/3-al alkotmányozzon!
.
Nem ártana tájékozódni őfélesége dicsőségeSS életútjáról!
.
El jön majd az idő, amikor a magyarok rájönnek arra, hogy azok megfelelőek egy ország irányatására, akik képesek alázatra, és szolgálatra!
division
@RonaGyuri: Téged folyton törölnek:-))) Csak nehogy úgy járj, mint Svarci akciófilmjének a címében: "Végképp eltörölni":-))
division
@Aki Én: Nem baj, a lényeg az, hogy a legokosabb, legintelligensebb most is te vagy itt a propin:-))
division
@Horizont: Majd írok néhány dolgot priviben, tudok már pár dolgot már sok mindenről, de itt inkább nem, túl sok az általam seggfejnek tartott okoskodó barom, akik mint a falka úgy támadnak egyből a maguk rendkívül cizellált stílusukban.
verőce21
@division: (13:07) Azt Ő mondta, amikor a dobtárassal a nyakában járkált...! :)
division
@Nyírfa: Téged nagy eséllyel sosem választottalak volna. Akkor most nem vagyok intelligens? :-)
division
@Nessy: Az egyházi intézmények valóban jól járnak az utóbbi években, látnád milyen gyönyörű az óvoda nálunk, öröm oda járni, ott dolgozni. Pont most megy megint egy hatalmas felújítás, bár mondjuk értelmét nem látom annyira, mert tavaly lett felújítva:-))))
Aki Én
@division: Látod, ezt sem tudod a helyén kezelni. Attól, hogy te nem vagy egy észlény, nem vagy túl intelligens, még nem jelenti, hogy én vagyok a ,,leg" bármiben is.
Aki csak azért jár ide, hogy vadidegen embereknek fényezze magát, miközben a másikról egy hangot sem tud, az nem intelligens ember. Minden ilyen dicsekvésedből, kérkedésedből lejön, hogy még te magad is csodálkozol, hogy ott vagy ahol vagy. Ezért is győzködsz vadidegeneket, hogy te bizony egy fasza csávó vagy. Igazából magadat hitegeted.
Hát, gondold újra.
Aki Én
@division: Na, ezt sem érted. Nem Gyurit, hanem a kompromittáló cikkeket törlik. NA, szerinted miért?
Sőt, te vagy az, akit már számtalanszor töröltek innen. Ha jól számolom, ez legalább a negyedik profilod, te hiteles embör :)
division
@Aki Én: Most még csak a cikkeket törlik, de tudod hogy van az, változnak az idők...Egyébként semmit nem írtam magamról most sem, csak megjegyeztem, hogy Orbán megint elérte amit akart, mondjuk ezen a téren valóban hasonlítok rá:-))
division
@Aki Én: Még valami: Amikor még létezett a moderáció, sokunkat töröltek olykor, ez nem hitelesség kérdése, csupán csak olyanokat írt az ember, ami nem tetszett az éppen regnáló modinak. Ilyenkor csak másik néven tudott az ember visszajönni, volt, hogy másik gépről csak. Nyugi, téged, és az esetleges plusz 100 nickedet ez a veszély ma már nem fenyegeti, itt lehet bárki akár ezer névvel is (ahogy vannak is), régen ezt szűrték erősen, ma már nincs jelentősége.
Nyírfa
@division: 13.37

Fontos, hogy az ember jól tudjon kérdezni, előhívva a válaszhoz segítő információkat. Ez egyben minden felismerés alapja.
Az általad feltett kérdés azonban megválaszolhatatlan, mert alap híján próbálsz építkezni.
Aki Én
@division: Megint feltételezel, és tényként kezeled. Engem még nem tiltottak ki, ez az egy profilom van évek óta. Nincs jelentősége, hogy te mit hiszel, de megint a nemértésedet bizonyítod.
Ha téged kitiltanak, az a modinak nem tetszik, ha Gyurit tiltanák ki, akkor viszont vele van a baj. Mhh, értem :(
Valóban hasonlíthatsz a személyiségzavaros orbánra. Kb úgy érheted el amit akarsz, ahogy ő. Ha erre büszke is vagy, hát az már tényleg téged minősít.
Rockxy
má tízéve bukik a zorbán, de most iggen nagyot bukott.
három milijárddal megrövidítette az uniós rezsimet.
division
@Nyírfa: Pont, ahogy te is alaptalanul vádaskodsz. Ennyi.
division
@RonaGyuri: Ja, ne gondold hogy érdekel, felőlem írhatsz naponta 100 hozzászólást is, úgysem te döntesz semmiről ebben az országban:-)
division
@Rockxy: Folyton bukik, és még mindig csak bukik és bukik...:-)
division
@Aki Én: Azt állítasz amit akarsz, nem igaz? Te szoktad mondani. Egyébként meg nem, ha Gyurit tiltanák ki az is a modiknak nem tetszene, mert vagy trágár volt, vagy személyeskedő, stb. Viszont mivel nincsenek modik, így a propi lényegében egyenlő lett a face színvonalával. Valóban van, amiben hasonlítok Orbánra, általában elérem amit akarok, és erre tényleg büszke vagyok.
Clavigo
@Shikari: Téged ki kérdezett,,,,te román buziqrva muzsik ?
simmering73
Hiába hepciáskodott Orbán, feleslegesen szavaztatta előtte a magyar parlamentet, nagyon kisfiúnak bizonyult ő az EU-csúcson. Nem merte megvétózni az EU hétéves költségvetését, annak ellenére sem, hogy az EU semmit nem teljesített abból, amit kötelező érvénnyel megszavaztatott magának a magyar parlamentben. Ez azt is jelenti, hogy Orbán nevetségessé tette magát, mert nem tartotta be az általa megszavaztatott parlamenti határozatot, ahogy ő szereti mondani: a magyar emberek akaratát. Igaz, hogy az sem a magyar nép akarata volt, hanem kizárólag az övé, de ezúttal is kiderült, hogy semmit nem számít Magyarországon a parlament, Orbán azt csinál, amit akar.
nepszava.us/orban-kisfiunak-bizonyult-totalis-vereseget-szenvedett-a-jogallamisaghoz-kotik-az-unios-penzeket/
seqsaq
@Nyírfa: Na azokban nem fogsz csalódni. Azt írják amit szeretnél.
RonaGyuri
@simmering73: tudod ezek a csökött-agyú birkák jobban hisznek ennek a gátlástalan trógernak, mint a saját szemüknek! =))
Nyírfa
Maga a cikk is megér egy olvasást, de én most a képek miatt hoztam a linket. Nézzétek meg rajtuk Orbánt!

hvg.hu/gazdasag/20200721_mff_ngeu_orban_europai_unio_jogallamisag

A nyitókép az EP-hez való megérkezést rögzíti. Egy ilyen sunyi ábrázatú magyar archetípussal nem szeretnék egyedül lenni sem nyílt, sem zárt térben. Árad belőle az alattomosság. Hogy a tiszteletlenségig öltözetlen, ahogyan kiszáll a kocsiból, persze, maszk nélkül, az kocsmaszint.

A 4. fotón látható újra, körön kívül. Nem szorul magyarázatra.

A 6. egy érdekes felvétel. Ahogy lehunyt szemmel mosolyog magában - többször láttam ilyen helyzetben , pulpituson állva is - , azt az érzetet kelti, mintha belső monológot folytatva korholná magát, amitől kínjában vakarózik is.
LauraEM99
Szeхеt kerеsеk, dе аkaгоd? Gyеrе be ide --> www.lovexx.club
Gazella
A 7 cikkely még érvényben van. Ehhez os kötik a kifizetéseket. Plussz emelni kell a munkanélküli segély 3 havit is. Plussz ellenőrzik hogy tényleg arra költi a pénzt amire kell.
Gazella
@division: nem érte el amit akart .. hisz feltételekhez kötik a pénz költést..
Gazella
@Horizont: holland ellenőtmrizni fogja. Plussz még a többi ország is
Gazella
@division: de te se döntesz ebben az országban semmit se!
tudode
A közszolgáknak abba kellene hagyni a magamutogatást, mivel arra kaptak felhatalmazást, hogy tisztességgel lássák el vállalt feladatukat.
.
Az átlagemberek legtöbbjének halvány gőze nincs arról milyen módon működik az Európai Unió, annyit hallanak, hogy őfélesége., európai állampolgárként, nincs kibékülve az EU-s az un. EU-s bürokratákkal, mert rájöttek már2011-ben, hogy őfélesége nemcsak hazájában, az ország képviseletében is CINKELT KÁRTYÁKKAL játszik, hasonlóan megosztva az Európai Unió tagországait, és triszrtségviselőit, amiatt, mert kifogásolni merészelik azt, hogy képtelen elfogadni az Európai Unió un. házirendjét, azaz annak az elvárásnak eleget tenni, amelyet a küldetésétől elvárnak!
.
Ha őfélesége parlamentjében is 100% akarat kellene az un. MESTERMŰVÉHEZ, az új gazdasági, haveri mechanizmusához, akkor már a NER helyett a birKÁKAT őrizhetné valamelyik legelőn!
.
Ha az EU-ban minden tagország képviseletében jelenlevő megengedné magának azt, amit őfélesége, már rég bolondokháza lenne az EU is, hasonlóan hazájához!!
.
Nevezetesen: Füyül a Libe bizottségra, a Tavares , és Sargentini jelentésre, amelyet móriKÁZIK az EU-ban, a zemberekkel takarózva!
.
ad 1. Libe bizottság, Orbánról
.
www.youtube.com/results?search_query=orb%C3%A1n+libe+bizotts%C3%A1g
------------------------------------------
.
ad 2/ Tavares jelentés Orbánról
.
www.youtube.com/results?search_query=orb%C3%A1n+Tavares+jelent%C3%A9s
----------------------------
.
ad 3/ Sargentini jelentés Orbánról
.
www.youtube.com/results?search_query=orb%C3%A1n+Sargentini+jelent%C3%A9s
------------------------------
.
ad 4/ 7-es cikkely elrendelése Néppárt
.
www.youtube.com/results?search_query=orb%C3%A1n+7-es+cikkely
--------------------------------------
.
Képtelen elfogadni, hogy az EU nem nevelőintézmény!
.
LauraEM99
Csак еzеn аz oldalоn a legszebb busty csibéк!
Кövesse a linkеt, és nem fоg mеgbánni!
----
www.lovexx.club
Borsodi
@solidedge: Egyértelmű, Orbán vérégen van az igérgetés nagyravágyás,és ami természetes úgy hazudik ahogy az érdeke kívánja.
Eladott Ország
Tulajdonképpen egyetlen eredményt ért el (több lopható pénzt), azt is azzal, hogy az EU átlag 50%-a alatt tartják a magyar lakosság harmadát. Hogy ez mekkora siker, főleg egy hanyatló nyugattól jobban teljesítő ország esetében!
(ezt nem közlik a kanálisrendszerben.) És tegyük hozzá, hogy 2015 óta még a közép-magyarországi régió lakosai is szegényednek. Az új uniós szabályozás szerint ha a 27 tagállamból 15 (minősített többség) a jogállamiság feltételeit nem latja megvalósulni az érintett államban, pénzügyi szankciókat léptet életbe. Freud talán ezért könyökölt dekázó Judit szájából? Mindenesetre Magyarország most sem járt jól. Elég nagy dilemmába vannak, és még nagyobban is lesznek.
uploads.disquscdn.com/images/80ded6ab6ff30d00ea409679cb57c045b9616dc17f00806bb700b3d4cbe5fac5.jpg?w=600&h=396
uploads.disquscdn.com/images/183984d7a027221c6e276349de3b45a50cd5a96501cf56d9574941190ac01222.jpg?w=600&h=486
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107041317_178672233612576_572154273211111380_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=aw8etc7f5JQAX_nkuso&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=c3e2e2a798f6323706162ac558a8c7fe&oe=5F235291
DR Eric CARTMEN
A magyar parlament négy ügyben “megkötötte” Orbán kezét, mondván ezeket el kell érnie az alkuban. Nézzük:
1. “A szegények nem kaphatnak kevesebbet a gazdagoknál”. NEM TELJESÜLT. . A költségvetésből a tervekhez képest 10 tagállam kapott plusz pénzt (közte pl. a lengyelek, csehek és bolgárok), Orbán egyetlen plusz fityinget sem ért el Magyarországnak.
2. A Orbánék által gyűlölt “ politizáló civil szervetek nem kaphatnak uniós pénzt”. NEM TELJESÜLT. A végleges, elfogadott dokumentum nem törölte az ilyen támogatásokat.
3. “Nem lehet az uniós pénzek lehívását jogállami feltételekhez kötni”. NEM TELJESÜLT. A határozat 22 és 23-as pontja kimondja, hogy tiszteletben kell tartani a jogállami alapelveket (és az uniós alapszerződésében foglalt alapelveket is).
4. “Le kell állítani 7-es cikkely szerinti eljárást a magyar kormány ellen még az uniós költségvetés elfogadása előtt” NEM TELJESÜLT. Ilyenről szó sincs az elfogadott szövegben . A 7-es cikkely szerinti eljárás tovább folyik.Orbánnak meg kellett szavaznia egy olyan döntést, amelyben egyetlen feltétele, igénye sem teljesült. El kellett fogadnia egy olyan költségvetést, amely kb. 40%-kal kevesebb támogatást jelent Magyarországnak . Ennyi Orbán befolyása. Nulla. Csak a szája nagy. Ahogy a holland miniszterelnök utalt rá: Orbán csak háttérzaj.
Kookas
@DR Eric CARTMEN: nem a kezét kellene meg vagy felkötni.
verőce21
Na jól van ám, elszavalta már az ellenzék vagy százszor, mennyire nem tartotta be dr. Miniszterelnök Úr a "négy pontot" Brüsszelben...!
A nyugati sajtó pedig azt írja Orbán sikere volt...
verőce21
"Orbán kiosztotta a kokikat és sallerokat Brüsszelben..."
advocat
Megmondták. Sem a magyarok, sem a lengyelek nem jelentős tényezők. Ennyit érünk?
advocat
Ha jól olvasom, akkor a jogállamiság kérdéseben elég, ha az uniós lakosság 60 %-a támogatja. Nincs lengyel/magyar vétó!
Ez bizony nagy siker! Ugye? Bár félreérthettem. Valaki világosítson fel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.