Áder János ötéves mandátuma 2022. március 13-án lejár, így másfél év múlva köztársasági elnököt választ majd a parlament.

Már keresi Áder János utódját a Fidesz, ez a három személy a legesélyesebb
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Mandiner információi szerint a Fidesz legbelsőbb köreiben egyelőre három esélyes jelölt került szóba:

Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter, Maróth Miklós az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke, illetve Csák János üzletember, korábbi londoni magyar nagykövet.

A második ciklusát 2022. márciuásban kitöltő Áder János utódját az Alaptörvény szerint megbízatása lejárta előtt legalább 30, legfeljebb 60 nappal kell megválasztania az Országgyűlésnek.

(Mandiner)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az nyer a három jelölt közül aki a leghamarabb tudja Orbán seggét tisztára nyalni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A kiválasztott utód sem lesz különb Ádernél.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/79113355_1138485699687314_1120808940372754432_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=bUk0EZwXKEMAX8iNZF2&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e2373b3093ff7713b8c33a8ece1c82c1&oe=5F9954D7
Túlkompenzálnak az elvtársak, az ő nagyonkeresztény-tyúdekonzervatív' hevületükben. Csak a seggek változtak...Alapjaiban változott meg a magyarországi seggnyalási piac az elmúlt évtizedekben. A korábban megbízhatónak tartott seggnyalási technikák elavultak, az addig decentralizált piac centralizált lett. A piac szereplői mindebből két dolgot észlelnek: egyrészt azt, hogy képtelenek már diverzifikálni az erőforrásaikat, másrészt azt, hogy amíg korábban sokfelé lehetett kis seggeket nyalni, addig mára egy helyen van az összes nyalható segg és ez, az egyelő Isten Orbán Viktoré lett. A felerősödött verseny miatt ma tényleg csak a legjobb seggnyalók tudnak talpon maradni. De egy valami biztos: ha ezen a piacon próbálkozik ma valaki, még a kétségekkel együtt is nagyobb esélyekkel juthat feljebb, mintha olyan tevékenységet végezne, amire a többség klasszikus értelemben vett munkavégzésként tekint.
solidedge
Az nyer a három jelölt közül aki a leghamarabb tudja Orbán seggét tisztára nyalni.
Nyírfa
Adja Isten, hogy a fidesz már ne jelölhessen köztársasági elnököt. Egyébként sincs már köztársaság, az elnök kirakatbábú, csak arra jó, hogy felvegyen egy halom pénzt , ráadásul egy életen keresztül.
justhpeter
Csákot nem hallottam, nem mondok, véleményt, Trócsányi és Maróth igazoltan seggnyaló pártkatona, ők menjenek a térerőhiányba vagy a fekete lyukba.
verőce21
Királyt kellene választani, egy csomó pénzt megspórolhatna az ország...!
Béla333
Akit a maffia jelöl (az illető beleegyezésével) az rendes ember nem lehet.
Normális erkölcsi érzékkel rendelkező szóba sem áll az ilyen bűnözőkkel!
NKF
Esetleg .nem lehetne jelölni olyan embert aki hasonlitana Göncz Árpádra!
Pokróc
Felesleges kérni ,mindent aláír ,amit elétesznek mindent . Nem tűnt fel még ?
Pokróc
@Pokróc: Bocsi az előzőt rossz helyre írtam .
Pokróc
Nem lesz rá alkalmuk ,más xelek fújdogálnak . Hála !
rokker33
Abba senki sem gondolt bele, hogy ha 2022 ben bukik a fidesz akkor is mindenhol az ő katonájuk fog parancsot teljesíteni!És ha Gyurcsány vagy bárki nyerni fog 22 ben ,akkor sem lesz alkalmuk törvényt módosítani, vagy törvényt alkotni, mert a seggnyaló köztársasági elnök mindent a szemétbe fog dobni!Itt már nem lesz olyan ember mint Göncz Árpád vagy hasonló független személyek!!!
csipetke
Azt fogják választani,amelyik nagyobbat tud bólogatni nekik.Eccerű ez.
@rokker33: 14:44 Ezek a csereszabatos fazonok,akik pénzért/hatalomért átmennek napraforgóba,azaz ahonnan a nap süt,arra fordulnak,illetve ahonnan a pénz dől,oda nyalnak. Amikor a fideszt 2010-ben megválasztották,minden fontos poszton embert cseréltek,és a saját pártkatonáikat ültették oda. Az ellenzék azt mondja,ha a fidesz bukik '22-ben,nincs szándékukban embereket kirúgni,csak azért,mert a fidesz ültette őket oda,ahova.De biztos lesznek posztok,ahonnan repülnek a delikvensek,és ez érthető is
csipetke
@Pokróc: 14:11 Dehogynem.A köztársasági elnököt még a fidesz jelöli április környékén,a helyhatósági választás pedig októberben lesz
Gauntlet
minek? a mostani túl önálló lett? esetleg nemet mondott egyszer?
Nessy
Egyik kutya, másik eb! Teljesen mindegy!
Pokróc
@csipetke: min1 ki tollat ne adjanak neki ,felesleges . .-(
namihami
Mintha nem lenne mindegy, hogy az Orbán melyik klónját teszi oda? Csak a neve más...
verőce21
A jelenlegi Parlament előbb a Köztársasági elnököt választja meg, azután egy hónap múlva a szavazók a Fideszt, kormányt alakítani.
Ez a '22-es menetrend a hazai politikában...
Lepényleső
Káder János helyett találni másikat,- aki szemrebbenés nélkül igázza kik belőle sérthetetlen cáratyuskát csináltak?
A névsor azért arra hajaz,hogy ez esetben sem rizikóztak,- foltot simán találnak a zsáknak?
verőce21
Magyarnak lenni, magyarrá válni nem származás, hanem vállalás kérdése. Bárki a testvérünk lehet, aki sorsközösséget vállal velünk.
human
Bajszos sz*r sem volt piskóta, de egyész biztos vagyok benne, hogy csak rosszabb fog jönni utána. Én arra számítok, hogy olyan köztársasági elnökünk lesz, aki már beszédeiben karakteresebben fogja képviselni a pártállam érdekeit.
Béla333
@verőce21: 19.26
Csak ne lopnátok, ne hazudnátok annyit...
verőce21
@Béla333: Tudtam én mindig, hogy tudatod alatt, testvéri közösséget vállalnál a fineszesekkel...!
Béla333
@verőce21: 07.18
Ha elszámoltok a múlttal, leülitek a bűncselekmények következményeit, bűnbocsánatot kértek a magyar néptől, akkor egy soron következő választáson kiderül, hogy a nép megbocsájt-e.
Ez lehet a menetrend...
advocat
Mi van? Fogynak Soros által kiképzettek? Lesz még ebből gond!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.