Kibővítik az intézkedéseket.

Koronavírus: Orbán Viktor döntött az új rendelkezésekről – Ez lesz most

A családok és a vállalkozások érdekében a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről rendelkezett – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyben négy döntést ismertetett.

E szerint a családok és a vállalkozások hitel-visszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell felkeresnie bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja hitelét – közölte a kormányfő.

Bejelentette továbbá, hogy a járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő, magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik. Ezek a vállalkozások adják a legtöbb munkahelyet, és ők a legsérülékenyebbek a járvány idején – indokolta az intézkedést, hozzátéve: a 25 ezer lakosnál kisebb települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át.

A negyedik döntés pedig az, hogy a gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, amely a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét – ismertette a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány második hulláma egész Európában újabb csúcsokat ostromol. "A vírus támadásával szemben az orvosaink, az ápolóink és a kórházaink jól állják a sarat, a kormány a védekezéshez szükséges minden eszközt biztosít a számukra" – mondta Orbán Viktor.

Rámutatott ugyanakkor, hogy a vírus nem csak az emberek egészségét, a gazdaságot és a munkahelyeket is megtámadta, ezért járvány idején az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védeni kell.

"Nekünk minden élet és minden munkahely számít" – hangoztatta.

A kormányfő bejelentését azzal zárta: jó okkal lehet bízni abban, hogy nem csak magyarok tízezreinek életét, de sok százezer munkahelyet is sikerül megmenteni. "Egyszer már sikerült, ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!" – mondta.

Forrás: MTI

Kép: MTVA

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez szép és megható szöveg! "Nekünk minden élet és minden munkahely számít"
" jó okkal lehet bízni abban, hogy nem csak magyarok tízezreinek életét, de sok százezer munkahelyet is sikerül megmenteni. " Mármint verbálisan!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ez szép és megható szöveg! "Nekünk minden élet és minden munkahely számít"
" jó okkal lehet bízni abban, hogy nem csak magyarok tízezreinek életét, de sok százezer munkahelyet is sikerül megmenteni. " Mármint verbálisan!
szép új világ
Kár, hogy köszönő viszonyban sincs a valósággal.
justhpeter
@szép új világ: Legalább nem zavarja össze a valóság.
lusta
1. Gyakorlatilag ez a segítség nem segítség.
2. Az iparűzési adó az önkormányzatok bevétele, nem az államé. Könnyű más farkával a csalánt verni.
3.A vállalkozók költségeinek egy részét elengedi, de gyakorlatilag nem ad semmi jelentős támogatást.
Sámannus
A maffia soha nem ad vissza semmit!!!
A lopott pénzzel régen világgá futottak.
Emléxünk még amikor a karibi térségben hurrikán tombolt, hogyan menekítették ki repülőn a maffiózó testvéreiket, aki a kinti pénz nyelőket üzemeltették..
RonaGyuri
mocskos állat! =)) nem is csinál belőle titkot, sőt büszke rá, hogy kifosztja az önkormányzatokat!!! =)) Sőt aki megfelelően nyal az számíthat segítségre! =))
lusta
@RonaGyuri: Ha kivessézzük a mostani ˝nagy gazdaságvédelmi˝ rendelkezést, kiderül, hogy az állam semmit sem csinált és nem tett semmit sem senkiért. A terheket rárakta az önkormányzatok vállára, a bankok gyakorlatilag mentesülnek a fejfájástól és a lakáshitelek is a gazdagokat segíti. Az állam nem adott, hanem lemondott a bevételeinek egy igen kicsiny részéről.
RonaGyuri
@lusta: egy magára kicsit is adó polgári kultúrában, már a pancser aréna zászlórudján legendezne! =))
gina
Felfordul a gyomrom ha ezt a mocskos hazug állatot látom, olvasom,hogy lehet valaki ennyire jellemtelen gerinctelen csúszómászó...
Eladott Ország
Egymillió új munkahely helyett van 400 ezer munkanélküli, 120 ezer közmunkás és 600 ezer külföldön dolgozik.
A Svájci Frank, az Euró brutális magasságban, a benzin, az egekben, a fizetések mélyen nettó 200 ezer forint alatt vannak. Egyedül ami csökkent vitathatatlanul, a fideszre ' szavazóknak az agya! Január óta minden 35. magyar munkanélküli
A januári 5,4 százalékos munkanélküliségi ráta júniusra 8,1 százalékra nőtt: ez 2013-ban volt legutóbb ilyen magas.
alfahir.hu/sites/default/files/styles/embed_photo/public/2020-08/2.-munkanelkuliseg.jpg?itok=S2ovV77H
Milyen jól jött ez a nyugdíjazáskor!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/93320673_3521006701262659_2560804482791243776_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=M1H-X17Fk5gAX9eSyzo&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2e9ef32afb7ed462ffe64b62199dcdf6&oe=5FFB1F12
SystemError
Félmillió szavazót vesztett, hát kinyírja az önkormányzatokat az iparüzési adóval.

Ritka egy rohadt lelkű szarházi ez az ember. Nyugi Viki, pont így fogunk veled bánni mi is, de főleg Józsi esténként a Csillagbörtönben.
Eladott Ország
Nem adókedvezményeket kellene adni, hanem bértámogatást, amit Európa normálisabb része tesz. Az ország olyan mint egy lengőajtó : sose tudod honnan nyílik , de mindig pofán talál. Ezek totál fordítva vannak összedrótozva. Ha megnézed, a legtöbb baromság éjjel és hétvégén terem meg a házuk táján ,akkor járhatnak értük az ufók? Rákosi Elvtárs ablakában mindig égett a lámpa, mert ő éjt nappallá téve dolgozott értünk.
Eladott Ország
@lusta: ma, 15:40 ♦ Orbán már az önkormányzati választásokat is megoldja okosba. Jöttünk szavazni az önkormányzati választásra Bakondi úr nem szólt hogy jövünk?!
Ha a fideszre szavaznak, akkor tárt karokkal várja őket Orbán. Semmi kétség! Orbán mindenre képes!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/68752561_659439284535982_4158602848856178688_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=OEBPKnC1dK8AX9il_X8&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=f06fd70f71ab285ccf244d4d36e9777c&oe=5FEEF028
Eladott Ország
A magyar kormány számláján 12 ezer 713 milliárd forint van miért nem segít az embereken Orbán?!
Azért mert még mindig törlesztik a kedves külhoni úgynevezett magyaroknak a mutyi szavazatokat amivel nyertek! Mert ezt a pénzt még ellopják!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119707104_946752695804638_6056158420931409705_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Mv3DJ6ZGaMAAX9Ym6aA&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=aee9b64a79217f9a1857440faf2906c2&oe=5FE2978D
Jozefina
Egy elmebeteg bosszúálló intézkedései!!! Mert másról nem nagyon lehet szó!!!
Sámannus
A maffiának az országban semmi sem fontos csak és kizárólag a zabrálás. Ők nem érzékelik a válságot, és nem is segítik semmiben a társadalmat, de elsőnek állnak be a markukat tartani.
Remélem januártól az önkormányzatok követelik, hogy elsőként jussanak az uniós támogatásokhoz az a minimum, hogy a lehető legerőszakosabban követeljük az önkormányzatok közvetlen támogatását.
kereső
Orbán ezzel legnnagyobbat azokon az embereken üt, akiket eddig az önkormányzatok segitették, támogatták. Az ipa bevétel elvétele ezeket az embereket taszitja lehetetlen helyzetbe, hiszen az önkormányzat a továbbiakban nem tud segiteni. A vállalkozásoknak meg nem igazán nagy segitség- a valódi segitség a bértámogatás kiterjesztése, a munkanélkülivé váltak-és ellátás nélkül maradtak támogatása lenne, ahogyan a labornak tekintett Ausztria és Európa gyakorlatilag minden országa teszi. Kivéve a gyevi birót- a húbéri Magyarországot. Most olvastam, hogy valamelyik nagyon hülye azt javasolja, hogy szünjön meg a munkavállalói járulék. Akkor megszúnik még az a 3 hónapnyi időszak is, amikor a munkanélküli ellátást kap? (ez a 3 hónap a legalacsonyabb Európában- végül is ebben élen járunk, meg az áfá-val, )
kereső
Tegnapi hir, hogy 76,2 milliárdért szépitik a várnegyedet. 20 milliárdot kap a motorsport. Jut némi gazdaságfejlesztési támogatás Erdélybe, az egyházak sem maradtak ki az osztogatásból most sem. Ebből áll a kormány járványvédekezése, és akkor van pofájuk azt mondani, hogy az ellenzék hátráltatja a védekezést, amikor ezek ellen emel szót. Ez a kormány és sleppje pusztitóbb, mint a virus.
laja70
A vírus szakértő Orbán mindig dönt, utána letagadja. Ez a jellem csúcsa!!!
tudode
És a kormánytagok nem kérik ki maguknak azt, hogy ez a szakbarbár a felelősségükkel dönt egy kis hosszabbításról, felújításról, de nem kért bocsánatot azok családjáról, akiket delejével nem gyógyított me
.
---- Orbán: Aki elkapja a betegséget, meg fogjuk gyógyítani
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/orban__aki_elkapja_a_betegseget__meg_fogjuk_gyogyitani
--------------------------------
,
Szomorú karácsony, egy szakbarbár összevisszaságával, pedig ezen a szinten nem lehet összevissza hetyegni, mint Mari néni arra felé a kispadon!
terlasz
@Eladott Ország: "Viktornak van kisugárzása."
Az jó! Prosztatarákot lehet vele gyógyítani?
gina
Mocskos szemét , nagyon kezeli a virust, irták hogy új gyógyszert hagytak jóvá a magyar virologusok favipiravir ". Das Zulassungsverfahren schwierig und dauerte drei Jahre - wegen Missbildungen bei Neugeborenen als Nebenwirkung. Daher dürfen schwangere und stillende Frauen das Mittel nicht einnehmen. " leforditva: nincs tanulmány róla ( egy japán influenza gyógyszer volt) és az oroszok újra össze állitották most, de külföldi virologusok nem ajánlják mivel japánban régen sok csecsemőnél deformalitás, láb kéz nélkül születtek, ezért akkor japán be is bevonta !! dehát Viktorunknak meg a sok szemétnek ez jó !!! Biztos jó üzlet !!!
Sámannus
A lófingot döntött a mi drága miniszterelnök urunk. A maffia döntött. Ő csak a koton a lófaxszán
ómió
Orbán dönt, a Böszme meg - ha jön - majd "elkúrja"!
balos
@terlasz: Még a vírus is elkerüli,mert több esze van annál,hogy megfertőződjön egy ilyen setét liktól!
kissé felnőttem
"Ez lesz most szólt a diktátor viktátor nem lesz tor? haver kőll ? kapsz gyere ? ja ti annyi má nem nincs kinek ja neki ne már egyszemélyi osztás ?kettős élce férce mérce
kokopelli
@gina: Éppen most nyilatkozott a török/német házaspár,akik az első szérumot a BioNtech-nél sikerrel előállították,
hogy nagy az esély arra,hogy a mutáció ellen is hatásos! Pl.:a német TV csatornákon nem látni politikusokat,akik elját-
szák a szakértőt!..nem az ő dolguk,és kész!!
Lepényleső
Bla-bla-bla,- saját zsebbe mindenki adója?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.