Mélységesen megdöbbentek.

Durván nekiment Hadházy Ákosnak az Országos Gyógyszerészeti Intézet
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy Ákos mai Facebook-posztjában azt állította, hogy a magyar hatóság úgy adta ki az orosz vakcinára az engedélyt, hogy az engedélyezéshez szükséges alapvető méréseket és vizsgálatokat sem végezte el.

Az OGYÉI szerint Hadházy Ákos "ismét álhírt gyártott az oltással kapcsolatban".

Szerda délutáni közleményükben azt írják,

az OGYÉI munkatársait mélységesen megdöbbenti Hadházy Ákos országgyűlési képviselő lakosságot félrevezető Facebook-bejegyzése az OGYÉI által kiadott Sputnik V vakcina engedélyéről.

A hatóság szerint

az ilyen felelőtlen álhírekkel veszélyeztetik a védőoltási program és a járvány elleni védekezés sikerét, ezáltal az emberek egészségét és életét.

"Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak" – olvasható a közleményben.

A képviselő által intézetünknek küldött megkeresést követően a lehető legrövidebb időn belül eljuttattuk Hadházy Ákosnak a törvényesen átadható dokumentációt. Ezt követően Hadházy Ákos – a nyilvánvaló hozzá nem értéséből fakadóan – teljesen hamis képet festett az engedélyezésről a közösségi médiában – fogalmaznak.

"Az igazság ugyanis az, hogy az általa hiányolt vizsgálatokat az OGYÉI a feltételes engedély megadásakor előírta, és ezt vizsgálja minden gyártási tételen az NNK. Tehát egyetlen magyar embert sem olthatnak be a vakcinával, ha nem megfelelő a laboratóriumi vizsgálat eredménye.

A napokban egy rangos nemzetközi orvosi szaklapban megjelent cikk is arra utal, hogy az OGYÉI jó döntést hozott akkor, amikor feltételesen engedélyezte a Sputnik V vakcinát, mivel a legfrissebb kutatások alapján a vakcina hatásossága meghaladja a 91%-ot. Ezt támasztja alá továbbá a gyártóhelyen végzett ellenőrzés és az értékelés eredménye is

Tisztelettel arra kérjük Hadházy Ákost, hogy a jövőben a saját állatorvosi szakterületéhez tartozó témákat kommentálja és ne veszélyeztesse a magyar lakosság pandémiával szembeni védekezését azzal, hogy álhíreket terjeszt"

- írja az OGYÉI Kommunikációs és Koordinációs Főosztálya.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Egyébként meg a Szíjjártó engedélyezte és ennyi a maffiásoknak elég is...
Minek az olyan hülye vizsgálódás...???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Egyébként meg a Szíjjártó engedélyezte és ennyi a maffiásoknak elég is...
Minek az olyan hülye vizsgálódás...???
Csizmás Kond
miért nem büntetik az álhírek terjesztésével kapcsolatban, ha már törvény van rá ?
csak úgy....
lényeg,hogy a vak legyen cina és baráti országból jöjjön , ne az eu. ból!
Aki Én
@Csizmás Kond: mert megszűnne a fidesz-média.
Béla333
Nyilván ha hazugságot terjesztene Hadházy, akkor feljelentené a maffia, de nem teszik.
Vajon miért? Lusták feljelentést tenni, vagy esetleg kiderülne mint eddig számos esetben, hogy Hadházy igazat mond?!
csak úgy....
@Csizmás Kond: pld.: juhász péter a fideszes álhírekböl meggazdagott,miért csak most szólsz?
Csizmás Kond
@Aki Én: @csak úgy...: ...mi a tökömért nem kakukkoltok egymásnak, ha már úgysincs akivel beszélgessetek ?
Clavigo
@Csizmás Kond: @Pegero: Összejöhetnétek... Shikarival együtt még vonatozhatnátok is.. Szájer like-olná a mutatványt.
gina
De a vizfejü Szijjártónak "virologus"ugye neki mindent lehet..az más az egy mocskos fidesz patkány, Hadházynak joga van betekintést nyerni a vakcina papirjaiba... de a sok idomitott Viktor kutyája tiltakozik...
Nessy
Miután pont a napokban jelent meg a hír, miszerint a Szputnyik V gyártásához gond van az egyik összetevő tömeg gyártás kapacitásával, ezért a Szputnyik light -ot ajánlják helyette.
Ez sem igazán erősíti a bizalmat. Talán, ha az operett törzs nem a számokat sorolná fel, hanem esetleg komolyabb tájékoztatást adna a laikusok számára is érthető nyelven, ha az állítólag létező oltási terv nem egy pár soros valami lenne, hanem már legalább pár napra előre tudhatná a jó nép, milyen sorrendben, hol számíthat az oltás beadására kicsit több lenne a bizalom. Mert az, hogy hétfőn telefont kap, hogy pénteken a háziorvosa beoltja, majd kedd este, vagy szerdán újabb telefon, hogy stornó az egész. Miután most is két napot kaptak a háziorvosok (hétvégén) , hogy döntsenek kit hívnak, be kit küldenek oltópontra, intézzék a behívásokat, egyszerűbb lenne egy kész lista, és amikor beérkezik x mennyiség, akkor eldönteni melyik háziorvos kap, és annak megfelelően megszervezni a logisztikát, és akkor behívni a pácienst. Tudom ez fárasztóbb és macerásabb, mint a reggeli "magas szintű" prücsök herélés!
csak úgy....
@Csizmás Kond: mert te akkor is mindenbe és mindenki bele kakukkolsz !
mert te évek óta naponta itt vagy ...
csak úgy....
@Pegero: inkább durung mint te,aki proli és bunfurdi!
persze érthetö,ezek nélkül létezni sem tudnál fideszéknél..
Rockxy
"...olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak"
hány nap alatt tudják ezt az urak megállapítani, és miből?
mediaforras.com/mrns-oltasok-riasztoak-a-halalozasi-adatok-az-idosek-koreben-436
Csizmás Kond
@csak úgy...: Ez így van, de ha nem vetted volna észre nem a te beírásaidat lesem és azt piszkálom hanem a cikkhez írok...te pedig mint egy mozgásérzékelő csak az én beírásomra gerjedsz...amúgy miért zavar hogy itt vagyok ? ...van valami közöd ahhoz hogy hol ki szabad legyen ?...mert szerintem az ilyen mánia már a dili kategória.
Nyírfa
Az intézet vezetői tegyék fel maguknak a kérdést, hogy miért Ákosnak hiszek. Maguknak, nem nekem, nekünk.
solidedge
Hú de fideszes gagyi. Orbánék mondták, hogy Szíjjártó a hatóság megkerülésével egy személyben dönti el, hogy a szer forgalomba kerülhet-e. Épp az illetékes hatóság volt felháborodva, hogy megkerülik, gyakorlatilag levegőnek nézik őket.
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Szeparepa2: a téma nélkülünk is marad téma hiszen mi csak itt duruzsolhatunk és szidhatjuk egymás szüléjét ,semmin semmit sem változtatva ! aki azt hiszi,hogy az ide firkantott (szerinte) okosság változtat valamit a dolgokon...,az önként bevonulhat a viccházba,hogy késöbb ne kényszerzubbonyba vigyék be.
sokan komolyabbnak vélik magukat és a hozzáértésüket mint maguk az egyre gazdagodóbb politikusok! jut eszembe,mi lehet a boldog elvtársal,aki míg le nem bukott boldog volt,most meg boldog vádlott álljon föl..
simmering73
Az OGYÉI (magyar hangjuk Orbán Viktor) durván nekiment Hadházynak.
Csizmás Kond
@csak úgy...: Az hogy okoskodás vagy akármi amit ide beírunk attól még az ember ember maradhat és ne a másikat piszkálja...de sokaknál , pl nálad ez nem megy csak a szarakodás.
Csizmás Kond
@solidedge: ...mongyuk az sem pont így van
Istenakinincsen
Hadházy jól látja...nem csak ezt hanem minden mocskos dolgot amit a "megszavaszott/megbízott"kormányunk a mi érdekeinkre hivatkozva a saját zsebüket tömik.
Ezek már nem Tőletek lopnak!Az ükunokáitok is azt fogják törleszteni amit ma felvesznek hitelt a Ti nevetekben.
Hadházyt inkább el tudnám képzelni miniszterelnöknek,vagy akár királynak is,mint ezt a futballidiótát.
surdilloFUJT
@Istenakinincsen: Többet ér egyedül Hadházy,mint a semmirekellőő"""bátor?""""ingyenélő,bólogatójános orbán mögött!!!
csak úgy....
@Csizmás Kond: 21:55 ezt a tulajdonságot hosszas gyakorlás után a fideszes elvtársak segítségével sikerült magamévá tenni! -különben csak az önkritikát nem ismerökkel szemben alkalmazom! :)
"@solidedge: ...mongyuk az sem pont így van " ...cirmi-cirmi,má megint te szartad a spanyolviaszt?
Yoda69
Az OGYEI vezeteoit O1G nevezte ki.
Ezekutan nincs mirol beszélni.
kereső
Én is mélységesen meg vagyok döbbenve! Mert mit tett Hadházy? Nyilvánosságra hozta az OGYÉI által kiadott engedélyt. A kiadott engedély alapján mondta/irta , azt hogy nem volt megfelelő az engedélyezés. Most van itt az a idő, amikor azt mondom, hogy nem bizom az OGYÉI_ben, már régen nem bizom a kormányban, és nem bizom azokban a "szakemberekben", aki kutya hűséggel megtagadják orvosi , gyógyszerészi szakmájukat, és lógó nyelvvel igyekeznek orbánnak ily módon hűséget esküdni- emberek életének, egészségének veszélyeztetése árán.
Itt ha valaki hazudik, és veszélyeztet, az a pöcsételő szervezet.
kereső
Orbán viktor megvédi az országot. De, ki véd meg bennünket orbán viktortól???
justhpeter
Miért nem perel az OGYÉI a jó hírnevük megsértéséért ? Mert ahhoz a jó hírnén is kellene ?
TollerBela
T.Bíróság ! Az OGYEI hazudik ! Abban is, hogy a Lancetben tudományos cikk jelent volna meg (nem igaz, közzétették az orosz tanulmányt, ennyi), valamint tényleg nem végeztek el bizonyos visgálatokat - de alibiként előírrták olyan szervezetnek, amelyik arra képtelen. T. Bíróság, kérjük, vegye már komolyan azt, hogy ki mit tesz az alapító okirata értelmében !
ómió
Már megint nem tudott átütően rájuk hazudni semmit? Pedig "tréningezik" bőven!
Aki Én
@Csizmás Kond: Ezt vagy képes ideszarni Romániából?
Te miért nem ott osztod a maradék eszedet, te buta kretén? Már ott sem kellesz senkinek?
kereső
Kommentár nélkül!!!
Tisztelt Főigazgató Úr!

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a médiából értesült arról, hogy az OGYÉI a 19/2021. (I.28.) Korm. rendelettel módosított 488/2020. (XI.11.) Korm. rendelet alapján engedélyezte a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának forgalomba hozatalát. Ezen vakcinák alkalmazásával kapcsolatban semmilyen dokumentumot nem találunk az OGYÉI honlapján.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége kéri a Tisztelt Főigazgató Urat, hogy az OGYÉI honlapján hozza nyilvánosságra a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának engedélyezésével kapcsolatos dokumentumokat, különös tekintettel az alkalmazási előiratra.

Ennek hiányában a Magyar Orvosi Kamara elnöksége nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani a kollégáinak a készítmények alkalmazását, mert az alkalmazási előirat az alapfeltétele a készítmény betegbiztonságot garantáló alkalmazásának, és ez alapozza meg az orvos jogi és etikai biztonságát.

Budapest, 2021. február 02.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége nevében:

Dr. Kincses Gyula

a Magyar Orvosi Kamara elnöke
Csizmás Kond
@Aki Én: ...ritka egy buta balfasz ember lehetsz...
Nessy
@kereső: Majd mindjárt kiderül, hogy az orvosi kamara tagjai sem értenek semmihez! Epedve várják, hogy külügyérünk és belügyérünk eligazítsák őket orvosszakmai témákban!
kereső
@Nessy: Igen, nagyon várom az efftársak hozzászólásait!
kissé felnőttem
@kereső: tudod mit kéne keresni postára kéne menni megérkezett -e?
sajnálattal a viktor mondta ne csináljunk politikai kérdést,ennek nem is szabadna azzá válni akkor???
C_3PO
Ákos! Komoly karriered lehetne! De ...
Csizmás Kond
@Nessy: Az orvosok arra hivatottak, hogy megvizsgálják a gyógyszer alkalmazhatóságát. Annak beszerzése már nem az ő feladatuk hanem a külügyé...de ha ezt mindenki megértené akkor nem lenne amin rágódjon a publikum.
Gyurka80
@Béla333: Ez a szarházi hadházi még igazat nem mondott!
Gyurka80
@Nessy: A lódoktor megint hülyeségeket terjeszt.
Nessy
@Csizmás Kond: Csak fordítva ülünk a lovon! Először a külügy megveszi, aztán majd megvizsgálják. Persze, ha nincs rá a protokollnak megfelelő idő,az sem probléma. Orbán szólt, hogy siessenek, siettek! Engedély megadva!
Nessy
@Gyurka80: Ennyire értesz a témához?
Béla333
@Gyurka80: 16.31
Nem mondott még igazat Hadházy szerinted?
Nem is lopnak a Fideszes maffiánál? Mindenki ártatlan?! Csak rágalom az egész?
cikicakk55
@kereső: Ma 13:24

Ráadásul ugyan az nap egy orosz virulógus professzor is nyilatkozott. (lehet,hogy azóta már elütötte egy osztrák cukorbeteg nyugdíjas szegényt) szóval azt mondta,a prof,hogy Ő maga is tagja volt annak a csoportnak,akik a Szputnyikot kutatták,de a 60 éven felülieknél és a 10 éven aluliaknál nem csináltak humán teszteket. Ráadásul több összetevő is kétséges ebben a vakcinában. Így kéri azokat az Országokat,akik rendeltek és vettek belőle,azok jól gondolják meg kinek is adják be? Lehet,hogy egy egészséges 30 évesnek semmi baja nem lesz tőle,de Ő még nekik sem merné tiszta szívből ajánlani.
Csizmás Kond
@Nessy: ...mindenki úgy lovagol ahogy neki jólesik. A protokollnak meg semmi köze semmihez. A jogszabály ami előírja hogy milyen gyógyszereket lehet vásárolni az úgy szól, hogy ha három ország megvizsgálta és jóváhagyta amelyek közül egy uniós tag vagy tagjelölt kell legyen akkor nincs miért időt és pénzt pazarolni rá további vizsgálatokra ilyen sürgős esetekben, amikor emberi életeket kell megmenteni.
Nessy
@cikicakk55: Hogy hasonlíthatod egy ezzel foglalkozó prof szakértelmét külügyérünkhöz?
Nessy
@Csizmás Kond: Az idézet további része, hogy a nem uniós engedéllyel rendelkező vakcina esetében minden felelősség a beszerzőt terheli. Ismerve a kormány "felelősség vállalását", ami abból áll, hogy másra hárítja ha valami balul sül el, amit előtte reklámozott, örülök a koromnak.
Csizmás Kond
@Nessy: ...valahogy így...viszont ha három ország bevizsgálta az is jelent annyit mint a zunió rábólintása...szerintem...mert a bevizsgálás mindenütt ugyanazon a módszeren működik.
Málna
@cikicakk55: 17:00 Hol olvastad ezt a nyilatkozatot? Szerintem valamit nagyon keversz...
Nessy
@Csizmás Kond: Nos, erről inkább nem nyilatkozom!
Csizmás Kond
@Nessy: Ahogy a külföldi kaját megszed úgy a gyógyszerét is megeheted.
Aki Én
@Csizmás Kond: Ez tőled, félanalfabéta szellemi-mélyszegénytől bók.
De tényleg, te miért nem Romániában butáskodsz?
Nessy
@Csizmás Kond: Azért van egy hangyafülnyi különbség! :-)))
Csizmás Kond
@Nessy: Persze hogy van de az a gyógyszer javára...
Nessy
@Csizmás Kond: A gyártótól függ. Lehet, hogy a molekula ugyanaz, mint az eredetiben, csak a többi más. Nekem már volt szerencsém egy vaklicit alapján olcsóbbat finanszírozott gyógyszer mellékhatásához. Azóta nem érzem az ízeket.
cikicakk55
@Nessy: Tegnap 17:12

Ó hát Szíjast senki nem tudja lepipálni,hisz Ő már jóval okosabb az Orosz professzornál. Ő dönti el,hogy ki dögöljön bele a vkcinába és slussz. Ezek már mindenhez értenek. Hadsereg,rendőrség,jog,gazdaság, árúházak, Balaton,hidak,foci stadionok. Csupa csupa zseni van a kormányba. Mondjuk az azért nagyon necces,hogy ha kihalnak a nyugdíjasok és a 10 éven aluliak,akkor ki fog Orbánékra szavazni, a gyerekek meg talán nem fogják tudni törleszteni az Oroszoknak Pkas II építésének az árát, és a Kínaiaknak sem a Budapest -Belgrád vasútvonalat. Már a letelepedésiek eleje is kéri a vissza járót. meddig lesz rá közpénz,hisz 300.000 ember elvesztette a munkáját?
cikicakk55
@Nessy: ma 12:25

én is jártam már így.Egy gyógyszer helyett amit addig szedtem ajánlottak egy olcsóbbat. Először kötöttem magam az eredetihez,de meggyyőztek,hogy hosszú távon megéri. Nem érte meg,mert 3 napig vért hánytam,majd 2 hétig kórházban voltam a gyomorvérzésem miatt. A mai napig meg van mind az 5 fekélyem,amit attól a vacaktól kaptam.
Nessy
@cikicakk55: Sok probléma volt/ van ezzel az idióta ötlettel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.