A DK elnökségi tagjának nyilatkozatára reagált az államtitkár. 

Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk

– mondta Vágó István az ATV Csatt című műsorában.

Az ellenzéki politikusokat gyakorta nevezik oltásellenesnek a kormányközeli felületeken, ám ez a DK elnökségi tagja szerint nem igaz:

ők ugyanis nem oltásellenesek, a "keletivakcina-ellenes” kifejezés sokkal inkább kifejezi az álláspontjukat.

Vágó István arról is beszélt, hogy az előző napok eseményei, a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek,

“már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben a kínai oltóanyaggal”.

Jó kis vita volt tegnap a hazai sajtóállapotokról és az ellenzék "oltásellenességéről"... Somogyi Zoli józan...

Közzétette: Vágó István – 2021. április 13., kedd

Minderre reagált kemény hangú posztban Menczer Tamás, a A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki szerint a baloldal betegeken és halottakon átsétálva akar hatalmat szerezni.

Az államtitkár mindenek előtt hangsúlyozta: a kínai és az orosz vakcina a magyar adatok szerint pontosan olyan védettséget nyújt, mint az úgynevezett nyugati vakcinák.

„Vagyis, aki oltást kap – bármelyiket – az jó eséllyel nem lesz beteg, de ha netán mégis elkapja, szinte kizárt, hogy súlyos állapotba kerüljön”

– fogalmazott.

 Menczer szerint baloldal betegeken és halottakon átsétálva akar hatalmat szerezni.

„Mindenki életveszélyben van, aki az oltásellenes baloldalra hallgat, de rövidesen, amikor az átoltottság eléri az 5-6 millió embert, teljesen nyilvánvaló lesz, hogy a baloldal hazug és aljas halálkampányt folytatott”

– zárta bejegyzését Menczer.

Forrás: hvg.hu, ATV

Címlapkép: MTI Fotó: Kallos Bea

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Biztos, hogy egy államtitkárnak ez a dolga? Ennyire ráér?
Legalább ne hazudozna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Biztos, hogy egy államtitkárnak ez a dolga? Ennyire ráér?
Legalább ne hazudozna.
Aki Én
...egyébként ha időben kiderül, hogy nem elég hatékony a kínai, lehetett volna a többivel oltani. Ilyen alapon akár veszélyes is lehetett volna, szerencse, hogy ,,csak" nem elég hatékony.
Vagyis bebizonyosodott, hogy nem ismerték eléggé a hatásait.
volvós
Csodálom Vágó Úr türelmét...hogy tud leereszkedni evvel a női génekkel átalakított csicuskával...Egy müvelt Vágó több intelligencia szintel feljebb van, ...
Nakivagyok
Menczer szerint baloldal betegeken és halottakon átsétálva akar hatalmat szerezni. Egyenlőre Menczer-fityma ti sétáltok a halottjaitokon páros lábbal taposva rajtuk TELJES FELHATALMAZÁSSAL.Mond te fityma Nagy Orr Bánod makkján szaladozva le-fel nem ásnád inkább tíz ezrével a gödröket ,hogy valami hasznod is legyen? Tuuudod munka alapú társadalmad a-Laposa alapján.Eresztény alapon.
kotos
Én nem akarok beleszólni, mert ehhez (se) értek. DE: nem hiszem, hogy a beteges Kína és orosz gyűlölet komoly politikai tőkét jelentene. Legfeljebb olyan rasszista, ilyen- és olyan-fób, stb szavazókat, akiktől Isten mentse meg Magyarországot. Az ellenzéknek e tekintetben is át kellene tekintenie a politikáját. Ezzel nem azt állítom, hogy Orbán jobb.
A kínaiak soha nem állították, sőt rendre az alkalmazó országok (kivéve Sao Paolo!) alá mérték a hatékonyságot. Nincs olyan, amin ne lehetne javítani, a kínai kutató ezt mondta, amit gyorsan félremagyaráztak. Viszont sok (minden?) mutáció ellen jó.
Minden oltással vannak problémák az AZ kívül is, a Pfizert pl. félévente ismételni és aktualizálni kell. Az orosz talán 5 évig jó. Máris mások az árarányok, stb. Minden előnynek megvan a maga hátránya, miként minden hátránynak az előnye.
Leveleket "egy laikus" névre kérem a kiadóba.
Havanagi
Hát én ezért nem regisztrálok,mert össze-vissza hazudoznak,átpolitizálják az egész járványt,ki hiszi még el,hogy az ellenzék oltásellenes?De azért szajkózzák,mert a gazda erre kötelezte őket.Velejéig romlott banda.
kotos
@Havanagi: az ellenzék nem úgy általában oltásellenes, csak a keleti oltás ellenes.
kissé felnőttem
pontosan te mersz hatalomvágyról makogni? takarodnál el a gazdáddal a közéletből ! mióta uralkodtok azóta gyülölködéssé vált a parlament, az ország , hát ezen kéne elgondolkodni ha lenne mivel? Vágónak képzeld pontosan igaza van és ti hazudtok loptok csaltok büntetlenűl ne hidd letellik ám nagyon hamarcsak a mai ellenzék az ugy simán 6-7 millió ember, aki nem fideszes ám
NKF
A baloldal,úgy szar ahogy van Kúrcsányostól,Vágóhidas Pistától,meg az összes nyikhajtól!
Emmersson71
@kotos: Egyetértek..valóban nem értesz hozzá. Ne is beszéljünk a vakcinákról, mert én sem értek hozzájuk :)
DE! A baloldalt vádolni bármilyen "fóbsággal", röhej! Egyelőre még Orbánék hápognak valakik ellen mindig. Hol Brüsszel, hol Soros (Gyurcsány, Jakab, Hadházy) a mumus, hol a melegek, a civilek. Védik a keresztényeket, miközben Kínával és Törökországgal mutyiznak. Közben a Lengyelekkel is bratyiznak és Putyin seqqéből ki sem lehet robbantani őket.

A baloldal pedig széttárja a karját és csupán egy qrva "garancialevelet" kér a termékhez, amit dupla áron (szövevényes céghálókon keresztül), egy közbeiktatott céggel vásároltak a pénzünkön! De csak annyit kapunk, hogy az eladó kijelenti: "nem olyan hatékonyak a vakcináink, módosításra lehet szükség".
simmering73
A jobboldal úgy szar ahogy van sosemhazudtamtól, eltolcsistól, kiaf@szomostúl, meg az összes nyikhajtól!
Giovanni Alba
@kotos: ma, 12:54
Az ellenzék nem a származási helye miatt ellenzi a kínai és az orosz vakcinát, hanem azért, mert nem kapták meg a hivatalos felhasználási engedélyt az Uniós egészségügyi hatóságtól. Semmit nem akarnak beadatni, aminek nincsen meg az engedélye, mindegy honnan származik.
Ha annyira jó, annyira szuper meg minden a Mao könnye meg a Putyin kölni, akkor már régen be kellett volna adni a dokumentációt engedélyeztetésre, és nem hisztizni. Ja, hogy még nem értek a végére a feltételül szabott teszteknek? Hát az gáz. Te vennél felvágottat, aminek nincsen meg a forgalombahozatali engedélye azzal a magyarázattal, hogy a vizsgálatok még folynak, nem kell kötözködni? Ajánlanád ezt még másoknak is, nyugodt szívvel?
Érted már? Az ellenzék ellenkezése nem ideológiai, hanem szakmai.
A fidesz lovagol az ideológián. Emlékszel, ugye? Kizavartuk az oroszokat mi, a hősök, a bátrak, többet sose jöjjenek vissza! Aztán meg felveszünk kölcsönt évtizedekre eladósítva az országot, hogy ugyan már, a környezetvédelem jegyében építsenek nekünk ezen a pénzen atomerőművet. Utáljuk a kommunistákat, de a Kínai Népköztársaság kommunista vezetőivel koszorúz Pekingben a kormányfő, valamint több évtizedre eladósítva az országot kölcsönt veszünk fel Kínától, hogy ezen a pénzen, az általunk ajándékozott telken (cca. 800 milliós érték) kínai munkások építsenek Kínából behozott anyagokból kínai egyetemet. Zárszónak is egy a vége, az ellenzék ellenkezése nem ideológiai, hanem szakmai alapokon áll, a fidesz viszont még csak nem is szélkakas, sokkal rosszabb. Ahogy a főni mondta, nem arra kell figyelni amit mondanak, hanem arra, amit tesznek.
ómió
Akkor a keleti ellenes petíció egy '"efftársi oltástámogató kiállás" volt, Vágó efftárs!? Igazán "furák" ezek az "efftársi kiállások"!
Emmersson71
@Giovanni Alba: Paks 2 és a kínai vasútvonal kimaradt...dédunokáink is nyögik majd az árát :(
Pági
@NKF: Én meg épp a Mencrre akartam ezt írni. Nem baj?
Giovanni Alba
@Emmersson71: ma, 13:44
Elfogyott a felhasználható karakter, ráadásul nem is jutott eszembe, bocsi :-)
kotos
@Emmersson71: @Horizont: Kedves laikus testvéreim! Én nagyjából egyetértek veletek. Ha nem is pontosan és nem is mindenben.
Egyetértek abban, hogy a "baloldal" NEM oltásellenes, - általában és teoretikusan. Csak amíg az USA a nyugatit (saját) támogatja (szövetség, japánnal és Ausztráliával a kínai vakcina ázsiai terjedése ellen, stb.) addig ameddig az EU nem adja rá áldását (oroszokkal még packázni fognak pár évig, - nem elég demokratikus, a csomagolás design nem megfelelő, stb), addig bizony az "ellenzék" keleti oltás ellenes lesz. Kételkedem, hogy ez sok szavazót hoz a konyhára...
A történelem, ha tanít minket valamire, akkor arra, hogy legjobb a hintapolitika. Mi már ráfáztunk az utóbbi 100 évben 2 vh-re, + 1 db. hidegháborúra. Több nem is nagyon volt. Az a nagyon kevés, amivel egyetértek a Fidesz politikájában,hogy nem akar az utolsó csatlós lenni egy vesztett háborúban. Addig meg ilyen kis izének, jobb mindenkivel jóban lenni.
A kínai vakcina ára azért ilyen magas, amiért a lélegeztetőgépeké. Messze van Kína.Útközben valahogy megdrágult.
A Pfizer lassan beéri árban és az, hogy sűrűn kell oltani, miként utaltam már rá, valószínűleg a legdrágább vakcinává is teszi.
Köszönöm az anyamentes tárgyszerű hozzászólásaitokat.
sokanvagyunk
Mind a ketten műsorvezetők voltak - ezen felül Vágó további képzettségénél fogva a gyógyszeriparral kapcsolatban tudja miről beszél, míg Menczer az umburda beszerzésekről tudhat többet.
Eladott Ország
A büdös tahóság megint kikönyökölt a jobboldali morális fölény gödréből. Tudják ki az a Menczer Tamás? Ismerős a neve, ugye. A valahai közszolgálati tévés sportriporter Szijjártó Péter jobb vagy balkeze, ki tudja. Mindenesetre a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A focimeccsekről lovagolt át a diplomáciába. Már olyannyira okosodott, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán tartott előadást az Európai Unió előtti kihívásokról és a magyar külpolitika sajátosságairól. Az a fickó, aki a 2014-es brazíliai foci-világbajnokságon elmagyarázta a hülye nézőknek, hogy Laura Chinchilla elnökasszony akkora szurkolója a nemzeti válogatottnak, hogy a meccsek után mezt húz, és kimegy az utcára bulizni a néppel. Chinchilla asszony, akkor már három hónapja nem volt elnök.Egész Európa a kínai és az orosz vakcinára vár, ezekért állnak sorba, miközben Magyarországra már mindkét oltóanyagból érkezett
– ezt bírta mondani (via MTI) a mai napon a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális közpénzcsatornán'.
Emmersson71
@kotos: "addig bizony az "ellenzék" keleti oltás ellenes lesz. Kételkedem, hogy ez sok szavazót hoz a konyhára..."

Nem, tényleg nem hoz szavazót. De a pandémiából eddig is a Fidesz csinált politikát!
Beleszólt a piac kereslet-kínálat folyamatába azzal, hogy hiányt idézett elő (Moderna vakcinából a lehívható plusz 1,5 milliót nem rendelte meg), majd az űrt az ellenőrizetlen keleti oltásokkal tömte be.

Ráadásul hiába kampányol azzal Orbán, hogy "mi vagyunk az elsők az EU-ban átoltottságban", ha annak 40%-a kínai, melyről azért mostanság a gyártó embere mondta, hogy valami nem gömbölyű és a halálozási arány pedig Magyarországon a 2. legmagasabb (első Csehország, ha a két miniállamot nem nézzük a maguk 30 ezres népességével) a világon!
Mintha azt mondaná, hogy nálunk jár a legtöbb ember fogorvoshoz (csakhogy húzatni), de a legtöbb fogatlan is kis hazánkban van. Ez nem pozitívum!
kotos
@Giovanni Alba: Mindenre lehet mondani mindent. Nyugati barátaink meg elvették a Wilsoni-elvekkel ellentétben az ország kétharmadát. Kamionszámra hordják be a szemetet és viszik ki a pénzt. Stb, stb. Ha nem csak az odamondogatás a cél akkor kijelenthető, hogy az EU, USA politikai nyomására lehet, hogy soha nem fogja engedélyezni az orosz vakcinák. (A kínaiak meg be se nyújtották és nem is fogják, - nekik anélkül is megvan a biznisz, - az EU nem érdekes, nem állnak sorba pofonért.) Annak ellenére, hogy a legtöbb ország rendelne belőle és akár a legjobb is lehet, különösen az immunizáció idejét tekintve. Már rengeteg ország használja, de sehonnan se jelentettek rossz tapasztalatot. Ha lenne, az aztán minden újságban benne lenne! Az a 4 orosz eset, az se eset és ráadásul orosz.
Az ellenzék úgy tesz, mintha szakmai érv szólna ellene, holott kizárólag politikai érvek vannak.
134.bátor
Most ez tènyleg nem èrti miről van szó? Ennyire gusztustalan ,undorîtó, gyűlöletkeltő,hazug kormány mèg nem volt ebben az országban. Meg ennyire buta sem.
gina
Aki itt beteg és gyilkos az ti vagytok mocskos kormány és bandátok, mindegy mit is mond az ellenzék, ti vagytok hatalmon, a ti mocskos kezeitekhez ragad minden halott,, szemét alja patkányok
Giovanni Alba
@kotos: ma, 14:05
Beadták a dokumentációt engedélyeztetésre vagy nem? Ez itt a kérdés, a külpolitikai elemzésed meg nem válasz.
Az ám az igazán nagy bökkenő, hogy amennyiben egy szert engedélyeztettek, az bármikor, akár szúrópróbaszerűen is ellenőrizhető kell legyen. Az nem járható út, hogy itt a minőségellenőrzésnek szánt adag, és itt van a többi, ami felhasználásra megy.
Az utolsó mondatod meg egyértelmű valótlanság, hiszen semmiféle bizonyítékkal nem tudod megtámogatni kijelentésedet, elragadott a költői képzelet.
kotos
@Giovanni Alba: Adalék az utolsó mondathoz: Mit ér az EU engedély, - amihez köti az ebet az ellenzék?Engedélyezte az Az-t, majd március 11. engedélyezte a Janssen-vakcinát,(USA), amit ma már fel is függesztettek az USA-ban. Az AZ-t pedig már majdnem mindenhol, Nyugatos elsősorban. Akkor milyen az a szakmai érv, ami az EU-t teszi egyedüli döntőbírónak? Amelyik ilyen vakcinákat engedélyez?
Az EU most pár hónapig azt fogja vizsgálni, hogy demokratikusan adták-e be a vakcinát az oroszok. Az eredményt már lehet tudni. Na ná, hogy nem. Hát, akkor sajnos...
Emmersson71
@Shikari: Az első 9000 halott idején még nem volt semmilyen vakcina. Az kinek a felelőssége?! Rémlik, mintha OV egy személyben vállalta volna előre. Pedig mára vállalhatatlanná vált a helyzet!
Peller Anikó
A kormányzóoldal betegeken és halottakon átsétálva akar diktálni, hatalmat gyakorolni, focimeccseket tartani teliházzal ha van annyi marha.

A kormányzati szervek és csatlósaik mindent elkövetnek, hogy sok halott legyen.

És lőn.
Toller Béla
Nem egyenlők az esélyek. Menczer gátlástalanul hazudik, Vágó meg ragaszkodik bizonyos elvekhez még a vitában is. Ez így nem megy ! Vágónak, mint okosabbnak, látnia kell a magasságkülönbözetet, és lejjebb kell engednie a nívót, Szerintem küldje el a picsába azt a menczert és kész !
Emmersson71
@Shikari: Talán időben és korrekt intézkedéseket kellett volna hozni!
Emmersson71
@Shikari: A parlament..haha - a 2/3 nem rémlik?
Giovanni Alba
@kotos: ma, 14:58
Egy gyógyszer felhasználásához végig kell járni az engedélyeztetési procedúrát. Ha megvan az engedély, akkor figyelemmel kísérik a szer behozatalát és felhasználását. Amennyiben a felhasználás során új, előre nem látható jelenség lép fel, akkor kivizsgálják. Ez van most, ezért kellett ezt az utat bejárni.
Azért kell nekünk ez az engedély, mert ennek a szervezetnek, az Európai Uniónak vagyunk a tagjai, be kell tartanunk a tagállamokra vonatkozó szabályokat. Ha az Amerikai Egyesült Államok tagja lennénk, akkor az ottani szabályozáshoz kötnénk magunkat.
A rosszindulatú találgatásod nem érdekel.
Onnan indultunk, hogy szerinted az ellenzék ideológiai alapon utasítja el a keleti vakcinát. Nekem az a véleményem, hogy az engedélyeztetési eljárásra vonatkozó szándék sincs meg a kínaiakban és az oroszokban sem. Játszanak, szórakoznak. Ha és amennyiben minden előírásnak megfelelnek, akkor mire föl ez a cicózás?
Megismétlem, a rosszindulatú találgatásod nem érdekel.
Érvelj, hozz elő tényeket.
Yoda69
mencer a halalkormany tagjakent mi mast is mondhatna? Dilettantizmusukat alhirekkel palastojak, a felelosseget pedi megprobaljak az ellenzekre tolni.
Nem vedekeztek, nem teszteltek, szabadjara engedtek a 3. hullamot. Ez mind orban bune, amiert felelnie kell. Mar tobb mint 23 ezer ember halt meg miatta.
jesz
az rendben van, ha elérjük a hatmillió ember tökéletes átoltottságát, de amilyen kavarodás van a vakcínák körül, úgy ez a hatmillió lehet, hogy csak hárommillió?

Mert most hallom, hogy a kínai két oltás után még kellene egy, sőt, az istenített amerikai oltóanyagot is betiltották valahol...
Orvos legyen a talpán, aki tisztán lát e körben.

Az is elgondolkoztató, hogy van olyan hely, ahol a kínai vakcínát csak 65 felettieknek adták...ennek olyan kísélet szaga van...ami akár népírtásba is torkollhat?.
fergeteg
Itt is itt van a PROPELLER gépi kommentelése a mi jó kis nemzetiszocialista, a führerünk által jógáhagyott
módszer mellett.
lampa laz
Aszongya ez a matek zseni 5-6 millió beoltott lesz hamarosan, de ezt el kell osztani kettővel, h meglegyen a valódi védettség is. 1 még nem elég, a 2 már valami. Hülyeségben ez sem múlja felül a többit idiótát.
surdilloFUJT
@fergeteg: kár,hogy anyád nem vonta meg 5 percre a levegődet szüléskor!!!Idiótát szülni nem dicsőség!!!
GeoCravker
Mencer hülye. Viszont az ellenzék is elkommunikálta magát.
Még emlékszem, hogy amikor beleálltak, akkor 100 decibellel ment "a kínait soha' refrén. Majd megjelent egy 6 decibeles kiegészítés suttogva, hogy "amíg nincs ilyen-olyan papírja" . Az eredő kommunikáció mégis csak úgy ment át, hogy ha Orbán a kínait javasolja, akkor juszt sem. De az, aki beszáll a negatív attitűdű kommunikációba, viszont nem ért hozzá, vagy rossz témát választ az így jár.
Aki Én
@kotos: ...lehet, hogy a kommunista diktatúrák kevésbé megbízhatóak? orbán is ezt harsogja folyton, mégis csak azokat nyalja körbe, tőlük vásárol. Az sem véletlen, hogy a kínai vakcinán keresnek tízmilliárdokat jó hazaáruló módjára.
Az sem mellette szól, hogy amíg nyugatiból többször annyi érkezett mint keletiből, azt hazudták, hogy csak keleti jön, nyugati nem, vagy késve.
kotos
Ebből a zagyvaságból nem tudtam felfedezni, hogy melyik lehet az a mondatom, amire valamelyik is távoli válasz lehet. Az utóbbi két napban az EU engedélyezte vakcinák 50%-a (a fele!) látványosan megbukott. Az USA és az EU legtöbb tagállama felfüggesztette vagy be is tiltotta az AZ és a Johnson használatát, az EU pedig nem rendel belőlük többet...
Ez ékes válasz az itt átkozódó zavaros fejű kommentelők valamennyiének, nekem nincs is mit hozzátennem legfeljebb azt, hogy "bizonyos szint fölött nem süllyednék bizonyos szint alá."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.