Az európai baloldal, élén a német baloldallal ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot – írta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szamizdat 9. című közleményében.

Orbán: "minősíthetetlen hangon támadják Magyarországot"

Most azért támadják Magyarországot, "mert nem volt hajlandó egy politikai súlyt és komolyságot nélkülöző közös nyilatkozatot aláírni Hongkong ügyében"

- közölte a kormányfő a Miniszterelnöki Sajtóiroda által az MTI-hez eljuttatott dokumentumban.

"Így volt, s ha százszor terjesztik is be újra, századszorra is ez lesz az eredménye" – jegyezte meg.

Orbán Viktor közölte: Magyarország álláspontja szerint véget kell vetni annak a brüsszeli gyakorlatnak, amely nyilatkozatok fabrikálásában és lobogtatásában merül ki.

"Megértjük, ha bármely tagország hazai, belpolitikai okokból egy olyan papírt akar felmutatni, amin az EU logója látható. De ennek is van határa. Az utóbbi években ez a belpolitikailag motivált, közös külpolitika oda vezetett, hogy az Európai Unió külpolitikája nevetségessé vált. Ha nyolc közös nyilatkozatunkat söpörték eddig félre – és Kína esetében ez történt –, a kilencedik is gúnykacajt vált ki. Szánalmas papírtigriseknek látszunk, és következmény nélküli nyilatkozataink után rajtunk nevet a világ"

- fogalmazott.

A miniszterelnök kiemelte: ideje volna, hogy a nyilatkozattermelő külpolitikai bürokraták helyett végre Európa valódi vezetői, a külpolitika valódi formálói, vagyis az állam- és kormányfők kézbe vegyék a nagy stratégiai kérdéseket, ahogyan ez legutóbb az Európai Tanács ülésén Oroszország esetében történt.

"Ami Európa Kína-politikáját illeti, véleményünk szerint meg kell előzni, hogy újra hidegháborús politika és kultúra alakuljon ki a világpolitikában" – írta.

Hozzátette: a hidegháború újraindítása ellentétes Európa, Közép-Európa és Magyarország érdekeivel is.

"Nekünk fejlődésre, zöld és digitális fejlődésre van szükségünk. Együttműködésre, beruházásokra, kereskedelmi és kulturális tudományos kapcsolatokra van szükségünk, nem pedig bojkottokra, szankciókra, leckéztetésre és kioktatásra"

- közölte a kormányfő.

Hangsúlyozta: Magyarország, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesz a nemzetközi együttműködés fejlesztése érdekében.

"Az Európai Unió alapszerződéseiben garantált jogainkkal élni fogunk, a lojális együttműködés elve szerint járunk el, és Európa külpolitikai súlyának és tekintélyének helyreállításáért fogunk dolgozni. Támogatjuk az Európa stratégiai szuverenitásának és autonómiájának kialakítását célzó kezdeményezéseket. Ehhez először is meg kell fékeznünk az európai baloldal külpolitikai ámokfutását"

- zárta közleményét Orbán Viktor miniszterelnök.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
orbán hazudik!-soha senki sem támadta vagy támadja nyugatról magyarországot,max. az elkeletiesedett,kínaiasodott ruszkibarát fideszt!
míg orbán a miniszterelnök,addíg nem való magyarország az eu. ba!
otthon keverje a fekáliát ,ne nálunk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Büdös rohadt sárgalábú Réti Néger...!! Rihes Kolostor Malac... Te nem vagy " Magyarország ",,,,Putricelli... Bukni fogsz More...!!! Szakadt volna a párttitkár @nyádba a fejed...
Clavigo
" Kijafaszom az az orbánviktor "..? ( by értelmiségi Dojcs Tompika )...
csak úgy....
orbán hazudik!-soha senki sem támadta vagy támadja nyugatról magyarországot,max. az elkeletiesedett,kínaiasodott ruszkibarát fideszt!
míg orbán a miniszterelnök,addíg nem való magyarország az eu. ba!
otthon keverje a fekáliát ,ne nálunk!
csak úgy....
@Shikari: szólj a gurudnak,- lépjetek ki végre a "fertöböl " te idióta! :)
tudode
Na!
.
Az a nagyképúság, amikor a giliszta azt mondja, hogy horgászni megy!!!
.
Az sem kutya, amikor az un. feltörekvő ifjúság azt mondta, miközben beakadt a magnótűje amiatt, mert a székházmutyi jól jövedelmez 30 év múlva is az enyves kezű csaldnak, 3,50 körül "hideg polgárháború van"
.
----- György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=2s
.
A nagymedve pincsiKÁJAként
.
---- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
www.youtube.com/watch?v=ILxGCoxsnZ8&t=27s
-------------------------------
.
Aztán miután/közben totyog a ferdeszeműek "Egy övezet egy útján" még mindig hidegháború dúl valamelyik énjében, rátukmálva az EU-ra, un. ellenségképét
.
"Ami Európa Kína-politikáját illeti, véleményünk szerint meg kell előzni, hogy újra hidegháborús politika és kultúra alakuljon ki a világpolitikában" – írta.
.
De anu sok(k), az sokk egy olyan tagországtól, aki a választásra jogsultak 22%-ából 2/3-ot fabriKÁZOTT, megerősítve a SS hatalmát mindenféle különleges jogrenddel, veszélyhelyzettel:
.
------ Elegük lett a németeknek, megszüntetnék a vétót az EU külpolitikai döntéshozatalában
hvg.hu/vilag/20210607_veto_europai_unio_magyarorszag_heiko_maas
.
Végét kellene vetni ennek a kriptahangulatnak/félelemkeltésnek
.
---- Emergency House - Dübörög a ház
www.youtube.com/watch?v=B9pkdtplToM
.
!!!

.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a tökéletlenek ! :) egyik este,- lophatnál egy kis gógyít az üres buksidba, ha nem vagy rest..
Clavigo
@Shikari: @Csizmás Kond: Engem nem támadott senki... Két csicskagyász román- szlovák.,,miről van szó..? A sárgalábú dzsukel Réti Néger gazdátok kijafaszommal hadakozik,,jelenleg ?? Mit mondanak a hangok,,a csúzliszájú Zsirmore fejében..??
csak úgy....
@Clavigo: a viktor észlényeinek ezt naponta 3X köne elmondani,és akkor sem értenék ! csupa válogatott oktondi dalia ,kik tüzbe tennék kezüket az uruk és parancsolójukért..
csak úgy....
miért jó a magyar miniszterelnöknek ha keverheti a szart és hazudozhat!? ez veszélyes!
Clavigo
@Shikari: @Csizmás Kond: Szerencsére a komcsi,denevérzabáló kínai elvtársaitok nem támadják ezt a teliszart ,zsebberecskazó ,sárgalabú felsőcsutkai értelmiségit...Megnyugodhattok...
Néro
Mikor magyarázzák már meg a környezetében lévők ennek a tudathasadásos mininek , hogy ő nem Magyarország .
legfeljebb idiótákból álló qurmányát tudják ' támadni '. Mitől ég ez a marha állandóan harci lázban ? Nyugodjál már le már rég béke van nem támad senki csak a zavaros agyadban. Ha képtelen vagy felfogni menjél haza csutra oszt harcoljál a libalegelőn fakardal az való neked nem miniszterelnöki bársonyszék.
134.bátor
Az mèg hagyján,hogy üldözési mániája van,de olyan káosz van abban a beteg agyában,hogy ember legyen aki èrti,mit is zagyvál össze. Teljesen kèsz a pali...tuti elmebeteg
csak úgy....
@134.bátor: kéne egy közvéleménykutatás a fönök beszámíthatóságáról,vagy rögvest a beutaló?
voltmárjobbis
Tán, mert minősíthetetlenül támadja orbán az eu-t. Adok, kapok.
solidedge
A magyarok többsége elutasíja a kínai diktatúrát. Tehát Orbán nem Magyarország miniszterelnöke, ő csak a saját álláspontját hangoztatja. A slepp pedig bólogat, mert tudják amíg ő van hatalmon addig lehet akkorát gazdagodni, mint még soha.
gina
Te aljas elmebeteg mit képzelsz magadról,? te csak egy politikai sötét paprikajancsi vagy , aki minden EU s véleményre vétóval válaszol, ki is vagy te??? egy kezelésre szoruló beteg nárcisztikus cigány, aki azt hiszi magáról hogy császár és övé a világ, az ilyen diktátor nullák mindig az akasztóván végezték. lásd be te idióta a te időd is lejárt...menj vissza a putriba ahonnan jöttél !!!
Qqberci
"élén a német baloldallal"

Kell még néhány kiadós saller a németektől? Meg fogod kapni!...
csak úgy....
@solidedge: oszt orbán után jön az össznépi legelés,mikor kibújt a titkosított ruszki és kínai kölcsön ,havi törlesztésestöl a zsákból!
Clavigo
@Csizmás Kond: @Shikari: Hova szaladtatok csicskák...?
Yoda69
Mar megint a magyar emberekkel takaródzik ez a hányadék. Itt rólad van szó O1G. Téged es a sleppedet támadják.
A magyar emberek a Fudan egyetemmel kapcsolatban is hallattak a hangjukat, aminek része a szabad HongKong.
Bukni fogsz jövőre!
NEM LESZUNK KINA GYARMATA.
division
@Clavigo: Szerintem nem szaladtak ők el sehova. Amilyen alpári hangnemet ütöttetek meg itt páran, a legtöbb jóérzésű ember inkább feladja, függetlenül attól melyik párt irányába is húz. Valahol azért elgondolkodtató, hogy az ember még kulturált módon sem foglalhat állást mert támad a falka egyből, és azonnal megy a románozás vagy a szlovákozás. Ez is undorító viselkedés a javából. A városunk testvérvárosa a szlovákoknak, szóval aljas dolgok ezek, főleg amikor "kintről" hangoztatja ezt valaki.
Duke Nukem
@Yoda69: A terroristák a civil lakosok mögé bújnak, hogy ne bombázzák le őket.
kereső
Miniszterelnük Úr! Hiányolom azt a kiállást, amely a ténylegesen magyar embereket támadó kinai nagykövetség megnyilvánulását itéli el!
Mig az Unió parlamentje, és tagországok sor az Ön külpolitikáját "támadja"- valójában kritikával illeti, addig a kinai nagykövet minősithetetlen hangon , durván támadja a magyar emberek véleménynyilvánitási szabadságát, beleavatkozik a belügyekbe, ás úgy viselkedik az országban, mintha Magyarország nem lenne egy szuverén ország, hanem Kina "újgyarmata " lenne. Nem hallottam Önöktől, hogy ezt szóvá tették volna, hogy megvédték volna a magyar emberekket, és Magyarország szuverenitását.
Na itt kezdődne a dolog, mindaddig amig ez nem történik meg- addig Ön és stábja, csak egy ócska, hazug tolvaj banda, akik mindig akkor hivatkoznak ránk, amikor ezt valaki szóvá teszi. Tudja azt Ön, és stábja, hogy magyar ember nem x@rik arra az asztalra, ahonnan enni kap, és egy közösségben igyekszik betartani annak a közösségnek a normáit, értékrendjét- ahova természetes módon tartozik, és tartozni akar. Önök mehetnek "keletre", pöttyös fenekestől, mindenestől- de mi Szt .István államalapitó nyomán Európához fogunk tartozni- akkor is , ha Önnek nem tetszik. Nem tetszik? Verje fenséges ülepét a földhöz.
Duke Nukem
Orbán Viktor veri a feleségét?

Mindenért egyből tiltakoznak és kikérik maguknak de emiatt valamiért, nem...
Duke Nukem
Ja, és teljesen minősíthető a hangnem amivel támadják Orbánt.
Orbán nem Magyarország - ezt mikor fogja fel végre a pávatáncos (aki még táncolni sem tud) és a rá szavazó birkák?
RonaGyuri
az a minősíthetetlen, amit te művelsz az országgal! =))
Duke Nukem
Jogom van nem szavazni - mert jó hiányában nem fogok a kevésbé rosszra szavazni.
Na de akik a legrosszabbra szavaznak...

"Bencsik András: a pápa keresztényellenesen viselkedik"
What the fuck?
Pipás
@Duke Nukem: Jogod van nem szavazni, de azzal a fideSS-re szavazol.
Duke Nukem
@Pipás: Egész életemben egyszer szavaztam. Az SZDSZ-re. Azóta is bánom.

Erre az egyre emlékszem a tegnapi napból.
Duke Nukem
Holnap nem tudom, hogy mire fogok emlékezni a mai napból, de ha nem emlékszem rá, akkor valószínűleg nem is volt igazán fontos.
dr. prédikátor
HAZUDSZ TE MOCSKOS TRÓGER!!! NEM MAGYARORSZÁGOT TÁMADJÁK HANEM A TI MOCSKOS POLITIKÁTOKAT!!! DE JOBB HA TUDOD TE NEM VAGY MAGYARORSZÁG CSAK EGY MOCSKOS TOLVAJ HAZAÁRULÓ NEMZETVESZTŐ FÉREG!!!
Duke Nukem
Az élet egy játék. Tök mindegy mit csinálsz úgy is belehalsz végül.
Eladott Ország
Már igazán ideje lenne megszüntetni a vétó lehetőségét. Amíg orbán a magyar diktátor, addig állandóan megvétózza az EU intézkedéseit, lépni sem tudnak semmiben a sok vétója miatt. Ez valószínűleg elvárás Kína, az oroszok részéről. A demokráciák kellős közepén van egy diktatúra, amely nem engedi működni a demokráciát, hanem a keleti diktatúráknak kedvez. Orbánék a Trójai Faló az EU-ban. Érdekelne, hogy mit kap ezért a tevékenységéért, mert hogy ingyen nem tenne ilyet, annál sokkal jobban tart az EU-s pénzek elvesztésétől. Tehát feltételezem többet, mint az EU-tól.
Duke Nukem
Emlékszem a három diplomásra is, aki futkorászott a folyosón.
Lassan visszatérnek az emlékeim.
Tiszta Jason Bourne rejtély...
Duke Nukem
Lehet, hogy tegnap leestem egy hajóról és bevertem a fejem?
Amióta beoltottak pfizerel, mind lehetséges - csak akarnom kell!
RonaGyuri
nepszava.hu/i/16/10/1/1319948.jpg

b+ még egy év sem tellett el. hogy hasonló viselkedésért kitették a szűrötöket az EPP-ből, most az EU-ra hajtasz???
justhpeter
Viktor már régen nem tudja hol van. Ő már sem a hazai, sem a nemzetközi politikában nincs otthon, a felcsúti háza az ő fejében a politikai központ és attól nem tud eltérni. Ennnek a habverésnek egyetlen célja, hogy a támogatói köre ne vehesse észre a kormányzóképtelenségét és a csapata dilettantizmusát.
Qqberci
Nem Magyarországot, csak a kolostor malacát!...
TollerBela
Minek képzeli magát ez a dagadék ?Az EU állásfoglalása egy papírcefet ? A pénze sem kell ? A támogatása sem kell ? A felhajtóereje sem kell ? Mit gondol ez a nagyonhülye, miért értékes ő Kína számára ? Meg a IV.Iván reinkarnáció számára ? Azért, mert le tud venni egy gyenge belsős, gurítós passzot harminc méterről ?
Nyírfa
Matolcsyval kéz a kézben sétálgatnak a pszichiátria fehérre festett falai közt. Mögöttük battyog Kövér, maga elé meredve morzsolgatja a bajszát, és megállás nélkül ismételgeti: megvonom a szót.
Ők voltak Magyarország eltévedt vezetői.
csipetke
orbán már megint azonosítja magát Magyarországgal, sokadjára. Valaki szólhatna neki, hogy ő csak egy ember a sok magyar közül
kokopelli
...annyira foglalkozik a nyugat M.o.-gal,hogy még azzal sem törődnek,hogy a Budapest főváros helyett "a zemberek"
sokszor Bukarestet mondanak! Sajnos,vagy hála istennek,az éves szabadságuk fontosabb,mint a nemzetközi hely-
zet a Lajtán túl! (;-))
Giovanni Alba
@Yoda69: ma, 00:33
NEM LESZÜNK HUNG KONG!!! (ezt úgy loptam ... izé ... kölcsönöztem, mert nagyon tetszik)
Majd Áder (aka bajszos szar) lefordítja angolra, hiszen ő az államfő, neki tudnia kell minimum öt idegen nyelven megszólalni (és írni), ugye, fideszka rajongók? Azt mondja
1, magyar (mert az neki idegen a jelek szerint, nem érti, mit mondanak neki)
2, angol (mindennek alfája és omegája szintén a fideszka rajongói szerint)
3, orosz
4, kínai
5, török?
balos
@csipetke: Hát embernek sem hívnám ezt szemétbányából kivakart gecit!Annyi köze van a Magyarokhoz,hogy itt verték ki belőle a maradékát is a emberi érzésnek!
Duke Nukem
Kemény, ahogy elbeszélek mások mellett - két (külön) világ határán...
Peller Anikó
@csipetke: állat.

"ideje volna, hogy a nyilatkozattermelő külpolitikai bürokraták helyett végre Európa valódi vezetői, a külpolitika valódi formálói, vagyis az állam- és kormányfők kézbe vegyék a nagy stratégiai kérdéseket és kitekernék a nyakát a gazembereknek"

Drága minimiszterelnö kúr végre, végre, végre már. Vagy vár.
kereső
"nyilatkozattermelő külpolitikai bürokraták ..."- Heiko Maas német külügyminiszter.

Orbán azt/azokat támadja hátba, akik eddig/és még most is nagyon-de nagyon bevédték a hátsóját.
Nessy
@kereső: Neki ez természetes tevékenység. A hála nem politikai kategória. Vallja és betartja.
TollerBela
Nem igaz, megint nem igaz ! A magyar kormány politikáját támadják, vonják kétségbe, fogják elutasítani ! Nem Magyarországot !
kokopelli
A német "balodal" (die Linke) 5 taggal képviseli magát az EU-ban és 69 taggal a Parlamentben! ..és "ők báncsák
a zorbánékat"!? ...nem a magyarokat? ...Neeem! .(;-)))))
verőce21
Ha százszor terjesztenek is be "komolyságot nélkülöző közös nyilatkozatot" annyiszor fogjuk megvétózni!

Az EU apparátus siralmas üresség a fejekben. Csupa harmadrendű politikus, többségében hazai döntési jogkör nélküli alakulatokból. Akik ott próbálnak papírlobogtatással megválasztott nemzeti kormányokat utasítgatni...
Néro
@csak úgy...: Emmá nem igaz ! Nagy Orr Bán nem hazudik. Ahhoz is hülle csak beszél össze-vissza mint egy Graci beteg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.