Megismételte azt, amit vasárnap már elmondott. Nem vissza, hanem előre lép. A helyzet így még kiélezettebbé válik az előválasztási kampány finisében.

Karácsony Gergely bejelentette: nem lép vissza

Fotó: Facebook

Nem lép vissza, lényegében ezt jelentette be szerdán délután Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt.

Mint beszámoltunk róla, a nap híre volt, hogy a legfrissebb közvéleménykutatások szerint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester megelőzi Karácsonyt.

Márki Zay a Medián vizsgálatának napvilágra kerülése után szinte azonnal bejelentette: nem neki kellene visszalépnie az előválasztás második fordulójában.

A miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját Dobrev Klára (DK) nyerte. Azóta tart a nyilatkozatháború a második helyen végzett Karácsony és a harmadik helyen végzett Márki-Zay között, hogy ki legyen Dobrev egyedüli kihívója a 10-én kezdődő második fordulóban.

Tehát Karácsonyt nem befolyásolják a friss közvéleménykutatási adatok, folytatja a kampányt 10-ig, a második fordulós előválasztás megkezdéséig.

Fotó: Facebook

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@emerencia: Annyira megütött ez a mondat: " Mi leszünk a fidesz, aki nem lop."
Jó, hogy idézted, mert ez önmagában is vissza tudja zökkenteni az elbizonytalanodó választót.
Márki, aki fidesz akar lenni. Nem kell akarnia, egy az egyben az.

Boldog vagyok, hogy Gergely magához tért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Nem vette észre, hogy Gyurcsány úgy keresztbe tesz neki, hogy attól koldul?

Nehogymár Dobrevnek konkurense legyen...Karácsonynak ott a Főváros homokozónak...játszon abban.
rokker33
Hahaha ki gondolta volna...ja mindenki :) Ezek is tipikus élősködők ,akik Magyarországon szeretnének meggazdagodni 0 munkával :) Nem baj Orbán elsöprő győzelemmel fogja ezeket a patkányokat megalázni!
emerencia
"És van vitám Márki-Zay Péterrel akkor is, amikor ő megvédi a Fidesz családi adópolitikáját, amikor úgy fogalmaz, hogy "mi leszünk a Fidesz aki nem lop.""
❌Remélem egyszer Dobrev Klára lesz a miniszterelnök de annak is nagyon örülök, hogy Karácsony Gergely folytatja, megjött az esze.❌
Nyírfa
@emerencia: Annyira megütött ez a mondat: " Mi leszünk a fidesz, aki nem lop."
Jó, hogy idézted, mert ez önmagában is vissza tudja zökkenteni az elbizonytalanodó választót.
Márki, aki fidesz akar lenni. Nem kell akarnia, egy az egyben az.

Boldog vagyok, hogy Gergely magához tért!
emerencia
@Horizont: Ha hagyta volna MZP "barátját" egyedül megküzdeni D.Klárával-vel az nekünk, jobb?
emerencia
@Nyírfa: Nem tudom hol hangzott el ez a mondat (" Mi leszünk a fidesz, aki nem lop." ) MZP szájából de szerintem itt lógott ki a lóláb. Fidesz barát ő most is, ahogyan azt néhányan sejtettük az eddigi dolgaiból. Nem véletlen, hogy zajos, zavaros a mondanivalója.
Nessy
Maradjon mind a kettő a szavazó lapon, és végre mindkettőnek szilencium!
Csizmás Kond
Na de most őszintén, ha már jelöltette magát, ha idáig eljutott miért kéne visszalépjen ? Milyen felfogás az, hogy az utolsó hajrában viszakozik ? Ha ilyen lépegető izét akartak akkor miért jelentkeztek ennyien ?
kereső
@Nyírfa: Várjuk meg a végét. Én nem vagyok ilyen optimista.
Ezt azért olvad el/olvassátok el! Nagyon kemény.
nepszava.us/karacsony-ujraegyesitesi-igerete-az-orban-rendszer-megtartasat-jelenti/
tudode
Nagyon jól döntött, mert hogy merészeli egy 44 ezer körüli város polgármester annak a főpolgármesternek elvenni az önbizalmát, aki Egymilliónyolcszázezres főváros 22 kerületétét tartja egyben, kis országnyi feladatot látva el, legleg-nek minősítve önmagát.
,
Miközben a 4+16 éve országló ha demokratikusan tette volna diktátorként, akkor is sok lenne, mint 16 gombócból, reformok helyett, csupán forrásmegtakrítás céljából cenralizálva azokat az alrendszereket, ami úgy sikeredett, hogy
.
--- Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.-------------------------------------
.
Eladósítva az országot a keleti nyitással, az ikertesóval, tetézve ma már legalább 2.800 milliárd kötvénykibocsátássl, és a napokban 64 milliárd kinai kölcsönnel!
.
Miközben az országban béke, nyugalom lett volna, a rendszerváltás óta diktatűrét építve senki nem tud semmit bábreli zűrzavar lett szinte minden szinten.
.
Kár!
fűre lépni szabad
Karácsony nem lesz újra főpolgármester.
Most maradni fog az, mert nem lesz miniszterelnök, de a következő önkormányzati választáson bárki ellenzéki indul ellene, bukni fog.

(bírom, amikor így kinyilatkozom, olyan mintha nálam lenne a bölcsek köve, pedig csak egy kis sutyerák vagyok kinyúlt fekete-piros pulóverben az Elm(e) utcából)
fűre lépni szabad
Nyer Dobrev, vagy MZP, vagy Karácsony?

www.youtube.com/watch?v=mOYZaiDZ7BM

Nem nyer Dobrev, vagy MZP, vagy Karácsony?

www.youtube.com/watch?v=mOYZaiDZ7BM

Mert valami sosem változik, bárhogy is alakuljon az élet.
Nyírfa
@fűre lépni szabad: 16.26

Az hó, hogy van önkritikád! :)
fűre lépni szabad
@Nyírfa: Tényleg ezt mondta MZP? Hát ez elég durva.

Most már én is örülök, hogy Karácsony nem lép vissza. Így megossza a rájuk szavazókat és Dobrevnek nagyobb esélye lesz.
Nyírfa
@emerencia: 15.54

Ez akkora lóláb, hogy ráfér az egész fidesz-kdnp. Márki , szerencsére megtette azt a szívességet nekünk, hogy még időben kimutatta a foga fehérét. Nem túl okos ember, de ez most jól jött.
Nyírfa
@fűre lépni szabad: 17.05

Hát, igen. Durva.
Most vettem észre , hogy az előző válaszomban jó helyett hót írtam, pedig az nem passzol az önkritikával. :)
fűre lépni szabad
@Nyírfa: Tök mindegy, mi már fél szavakból is megértjük egymást.
fűre lépni szabad
Öreg vagy (máshogy: egy vén f*sz vagy)?
Túlsúlyos vagy (a fekete sem karcsúsít)?
Csúnyán kopaszodsz?
Hézag van a fogaid között?
Az arcszőrzeted hagy némi kívánnivalót maga után?
Már csak léggitározni/léghegedülni tudsz?
Izzadsz, mint a ló?
A hangod szivar és whisky-issza?
Koncert után meg akarsz halni a fáradtságtól?

Kit érdekel, ha leteszel egy ilyet az asztalra:

www.youtube.com/watch?v=XeaO7D7jB1A
Nyírfa
@kereső: 16.07

Átrágtam magam rajta, nem volt könnyű, mert helyenként annyira magyartalan, hogy többször neki kellett futni a mondatoknak.
Hogy mondjam? Több észrevételem is van, talán pontokba kéne szedni, de jobban szeretem a beszélgetős formát. Ami taszít, az a stílusa. Taszít, hogy egy olyan országból keménykedik, ahol az amerikai álom kéz a kézben jár a napi szintű lövöldözéssel, és, amely kultúra annyira nem hasonlítható az európai társadalmak berendezkedéséhez, mint amennyire értelmetlen összevetni az almát a körtével.
Taszít, hogy a cikkíró nagy mellénnyel gyalázza azt az embert, aki nála magasan szocializáltabb , és láthatóan nem érti azokat az indokokat, amelyek Karácsonyt a békés rendszerváltásra ösztönzik.

Ugyanakkor az írás tele van részigazságokkal, nyilván sokkal határozottabban kell fellépni a fidesszel szemben, sokkal erőteljesebben , ellentmondást nem tűrően kell beszélni és , ami ennél is lényegesebb, cselekedni, hogy érvényt szerezzünk a társadalom egyértelmű többségi akaratának, az ország valós érdekei szerint.

Karácsony polgárháborútól tart - azt hiszem, joggal -, és ezt mindenáron el akarja kerülni. Eddig rendben is van. Csak az ehhez megválasztott eszközei hatástalanok, gyengék vagy annak tűnnek.
Nincs idő arra, hogy jósággal maga felé fordítson megvadult szélsőségeseket, elvakult, tájékozatlan , meggyőződéseikben fixálódott , a diktatúrában nagyobb biztonságot érző , kereső embereket.

Az idő kevés, a lehetőségek korlátozottak, és ezen a szűk mezsgyén Klára nagyobb biztonsággal mozog, tudatosan, jobban felépített stratégiával halad előre. Valószínűbbnek érzem, hogy az ő esetleges kormányzása kisebb kockázattal jár a választások után, ugyanis tudja, meri használni a rendelkezésére álló hatalmi ágakat. Ezért fogok rá szavazni.
Nyírfa
@fűre lépni szabad: 18.25

Tudod, mit érzek ebben a dalban? Azt, hogy milyen jó megfogni a másik ember kezét.
simmering73
"Nem Orbán-Gyurcsány szembenállás osztja meg az országot, hanem fasiszták és demokraták szembenállása, amihez semmi köze annak, hogy az Orbán által démonizált Gyurcsány is demokrata, ami talán nem baj, viszont Karácsonynál annyival normálisabb és különb, és van annyi esze, hogy fasisztákkal és bűnözőkkel nem a békességet keresi, és nem egyesíteni akarja a demokratákkal őket, hanem fel akarja számolni az önkényuralmi rendszerüket és felelősségre akarja vonni őket az elkövetett súlyos bűncselekményeikért. Ez bizony konfliktussal jár, amit Karácsony nem bír el."
nepszava.us/karacsony-ujraegyesitesi-igerete-az-orban-rendszer-megtartasat-jelenti/
kereső
@Nyírfa: Tudod, vannak tanulságai ezeknek az előttünk zajló eseményeknek. Alkudoznak az ország "feje" fölött, mint ahogy a vásári kofák sem. Ezekre az "államférfiakra" kéne bizni az ország kormányzását? Akik ketten nem tudják, hogy mit is akarnak? Egyet biztosan- mindketten a hatalmat, de hogy ebből milyen kormányzás lenne- nem az ország egyesitése, hanem az a kicsi törékeny -megbékélés/kiegyezés is tropára menne , mint ami most létre jött.
Ezek akarják a kormányt vezetni főként, és helyettesként?- akkor is majd igy üzengetnek egymásnak, mint a gyerekek a homokozóban- csak épp a be-be hiányzik. Erre van szüksége ennek az országnak? KG azt mondta, hogy Ő hozza el a nyugalmat. Hazudott. MZP azt mondta, hogy egy egész országot kiván igazgatni-és betemeti az árkokat. Hazudott. Nem hogy kormányfőként/és helyetteseként nem látnám szivesen egyiket sem- de a kormány közelében sem. Ezek csak bomlasztanának, miközben egy elképzelt erkölcsi piedsztálról néznének le ránk. Köszönöm nem.
Olyan nagyon örültem, hogy na végre- lehetőségünk lesz egy kicsit fellélegezni 2022 előtt, és már nem vagyunk egyedül mi ellenzéki választók, mert a pártjaink felismerték a történelmii!!! szükségszerúséget, és az ország a mi érdekünkben félre rakták az ellenérzéseket egymás iránt- és kezet fogtak. És akkor jön egy a nagyságát visszaszerezni kivánó párt???(már az sem) bepali egy kedves, jóindulatú emberkét és társául fogad egy akarnok , orbán kettőt. Mi meg csak kapkodjuk a fejünket, hogy mit is akarnak- gyalázkodni, rombolni továbbra is, azzal a hamis jelszóval, hogy a harmadik, az NEM!
Micsoda erkölcsi rombolás, és micsoda lenézése a választóknak.Kicsit komikus szinezete van az egésznek- ki lép vissza, meg egymás mellet, meg külön- nekem meg sirni volna kedvem a dühtől.Hogy már megint megette a fene, mert egy párt nem bir magával, meg egy akarnok nagypofájú ego huszár úgy rendelkezik az országgal, mintha ú találta volna fel a spanyolviaszt. Tényleg csak Öszödöt tudom nekik üzenni.
Nyírfa
@kereső: Remekbe szabott írás! Nem is vitatkozom, csak sajnálom, nagyon-nagyon, hogy Gergely bepalizható volt. És nem akarok, nem is merek arra gondolni, hogy mi lesz, ha Klára ármány áldozatává válik.
Csak bízom benne, hogy vele, velünk, az országgal ez már nem történhet meg.
A rendszerváltás első éveiben, amikor szörnyülködve néztem, hogy kifordult magából egy egész nemzet, elképzeltem, hogy rakunk egy nagy tüzet, egy akkorát, hogy köré férjen mindenki, aki békét akar, aki szeretni akar. Aztán ez a kör bővült, egyre többen jöttek, mert jó meleg volt, nemcsak a tűz miatt, már mögöttünk is alakult egy kör, aztán , mint a hullám, amely sok-sok kis gyűrűt vet maga körül,
az emberek megtöltötték a teret, ameddig csak a szem ellátott , emberek sokasága gubbasztott.
Amíg így képzelődtem, olyan jó kedvem lett. Arra gondoltam, hogy így szeretek élni, mindig is így akartam. Ezért értem Gergelyt. Azt szeretem benne, ami hasonló. De reálisan nézve, nem látom benne azt a potenciált, amely őt miniszterelnöki rangra emelhetné. Klárában, igen.
Lepényleső
Összefogás, magyar módra? Akkor kinek is a szekerét tolja?
evacica
Végre a sarkára állt Karácsony, és nem hagyja agát zsarolni Marki Zaytól!Márki Zaynak nem a felkészültségével van a bajom, ha nem a túlzott önbizalmával, és arroganciájával és erőszakosságával! Mit is akar?! Hogy majd ő mit miniszterelnök helyettes, engedélyez illetve agy jóvá minden miniszterelnöki döntést! Ez azt jelentené, hogy a miniszterelnök egy bán, és ő Márki Zay a mindenható! Azt is elfelejti ez a jóember, hogy itt 6 párti koalíciós vezetésről an szó! Köszönöm ebből nem kérek, cseberből vederbe esnék!
kereső
"de mind a ketten ebben a versenyben a nálunk erősebb és rendkívül sikeres Dobrev Klára mögött végezne, akinek hihetetlen képessége és ahogy épp az imént is elmondtam, rendkívül büszke vagyok arra, hogy női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus. Én azt gondolom, hogy ez egy fantasztikus eredmény.”
MZP-" női mivolta létére!!"
ómió
Hát, ne is! Első a hatalom! Igaz, Dugógeri efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.