Tavaly jelölték Az Év Fájának.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Egy ilyen fát nem kellett volna kivágniuk, akárhányat ültetnek helyette, nem pótolja azt az egyet.
Macskaszem
Fideszes, mit lehet várni tőle. Ezeknek mániájuk, hogy kivagdossák a fákat aztán lebetonozzák a helyét, mert abban van a nagy pénz.
lampa laz
Bezzeg a villanyoszlopokat ott tudják hagyni a bringás utak középén. Itt szép kreatívan meg is lehetett volna oldani, h a fa mellett két oldal elvigyék az utat. Vagy csak meghagyni azon a részen mindent úgy ahogy van. Ötlet nincs csak rombolás, mert az sokkal egyszerűbb. Gondolom jó sok lóvét zsebrevágott a barma ezért az agyat lemerítő tervért.
Csizmás Kond
...közületek hányan láttátok azt a fát, legalább képen ?
justhpeter
@Csizmás Kond: Ma barbármentes napunk van, kéretik tiszteletben tartani.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Mindenki láthatja, aki itt fönt az indexre kattint, és megnézi.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de mostanáig azt sem tudták, hogy egyáltalán létezik azok akik itt adják a nagy zöldet...
Csizmás Kond
...és amúgy bicikliút...épp azok miatt kell kivágni ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nagyszerű ez a fa, csodálatos (volt).
Qqberci
"A kivágott fákat a szükséges engedélyek birtokában vágtak ki, helyettük 18 újat ültetnek majd a közelben."

250 év múlva majd azok is 250 évesek lesznek...
fűre lépni szabad
@Csizmás Kond: Mikor láttad utoljára a Mona Lisa festményt?
Nem láttad? Akkor égessük el!
Emmersson71
@Csizmás Kond: Sokak édesanyját sem láttam, de azért dühítene, ha lemészárolnák!
Még akár a tiéd is :P
Nyírfa
Ilyenkor eszembe jut Áder. Hogy elvan a kis palotájában. Néha felszólal, úgy tesz, mint , aki a szívén viseli a környezetvédelmet, és elmaradhatatlan, szomorú arckifejezésével bámulja, hogy körülötte kivágnak minden fát, veszélyeztetik a vizeink létét - az ivóvizünket is - , valahogy nem zavarta az sem, hogy a Szigetközben bányát akartak nyitni, nem rajta múlt, hogy ebből nem lesz semmi.
Szóval, van egy Áderünk. Igaz, nem nekünk, hanem a fidesznek. Így aztán repülhet a forgács.
simmering73
Remélem azért a villanyoszlopok maradnak a bringaút közepén.
Pálinkás Pál
és akkor csodálkoztok bringások, hogy a többség zsigerből gyűlöl titeket?...
nemkati
@Csizmás Kond: Én minden évben szavazok az év fájára, tavaly pont erre szavaztam. Ha azt gondoltad, hogy mások is olyan vakon élnek, mint te, hogy az ellenzék becsmérlésén kívül semmi más nem érdekli őket, akkor sajnos oltári nagyot tévedtél.

Na meg azon filózol, hogy pont a bicikliút miatt kell kivágni - csak nem Karácsonyt akarod bírálni ezzel a bicikliútjai miatt? Felvilágosítlak, Karácsony Budapest polgármestere, Tihanyban a fideszes polgármester vágja ki a fákat, csak nem Révész Máriusz bicikliügyi kormánybiztos kérésére?
verőce21
Nem helyeslem, de igazából nem is tudom, melyik fáról van szó...! Mert többet is kivágtak és összesen ültettek 18-at helyettük, mégcsak nem is az egy db 250 éves helyett...

De ott egy allée van, és a gyalogátkelő még nem is abba torkollik, hanem a gyalogos átkelőt már korábban nekivezették egy kétágú fának (amely láthatólag nem 250 éves), ahelyett, hogy két méterrel hátrébb jelölték ki a gyalogátkelőt az országúton. Mert akkor logikusan a gyalogos sétányba torkollana. Gondolom, azon át halad a kerékpárút...
Szóval, ha két méterrel jobbra festik fel a gyalogos átkelőt, egyetlen fát sem kellett volna kivágni.
Mert fölösleges a 3 méter széles kerékpárút...Nincs is ilyen előírás.
Az igaz viszont, hogy abba több aszfalt fogy...!
Pálinkás Pál
@Horizont: dehogynem...nem nekem szélesítik a bicikliutat a természet kárára
134.bátor
Ezek csak rombolni tudnak!! Fákat,kultúrát,egèszsègügyet,oktatást,országot...
Csizmás Kond
@fűre lépni szabad: Az eredetit soha nem láttam, de egy fa és egy festmény nem ugyanazon kategória a megsemmisülésre. Fa még fog nöni és előbb utóbb ez úgy is elpusztul mert ez a fák sorsa, sőt ha nagyon öreg amúgy sem szabad közlekedési terület közelében hagyni mert akkor is veszélyes...szóval nincs nekem semmi bajom a fával de ha ki kell vágni hát ki kell vágni...mongyuk én sem arra gondoltam hogy épp a biciklisek miatt de ha így állapították meg akkor elfogadom.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ott jártam el én is de soha nem figyeltem fel rá...amúgy is ez a fák sorsa.
Csizmás Kond
@Emmersson71: ...hát persze...de hány növendékmarha, disznó, hal, saláta stb elpusztításáért vezekeltél mostanig mert azokat azért kellett megölni hogy te jóllakhass ?
Csizmás Kond
@nemkati: ...én is szavaztam de attól még nem nevezek senkit vaknak...
A bicikliút meg szerintem egy luxuskiadás ami csak pénz idő és területpazarlás, szóval ha lehetséges mindenkit ne képzelj a saját bőrödbe vagy agyacskádba mert attól hogy ellenkező a véleményünk még nem biztos hogy te vagy a világokoskája.
nemkati
@Csizmás Kond: Lehet, hogy a vak egy kicsit erős volt, de akkor az mi volt, amikor a felháborodottakról azt feltételezted, hogy úgy háborodnak fel, hogy nem is tudtak eddig erről a fáról, vagy még képen se látták?
Csizmás Kond
@nemkati: Mert szerintem nagyonsokan nem is tudtak a létezéséről akik itt lelkendeznek...csakhát írni kell ha már van a miről a hová és van idő...és bár sokakat érint a beírásom te miért is ugrottál nekem ?
nemkati
@Csizmás Kond: Mert érezni lehetett az írásodból a lenézést.

Már mondtam neked, mit csinálj:
27.media.tumblr.com/tumblr_ljubxnFpwZ1qfy2kdo1_500.gif
Csizmás Kond
@nemkati: ...lenézés...szerinted hogyan kéne az olyan akárkire nézni aki egy sohanemttudott valamiről akar a saját igénye szerint határozni...vagy szerinted a tihanyi illetékes előbb a propin kéne véleményt kérjen ?
nemkati
@Csizmás Kond: Fogalmad se lehet arról, ki miről tud, eleve feltételezted hogy még nem is hallottak róla. Na ezt tedd helyre magadban. Nekem nem kell beszámolnod, mire jutottál.
Csizmás Kond
@nemkati: Én is egy ugyanolyan ember vagyok mint bárki más, vagyis tudom amit tudok, de az csak egy piciny része a világnak és a benne való dolgoknak, és más is ugyanilyen mint én vagy bárki, tehát a következtetéshez nem kell semmilyen megerőltetés.
fűre lépni szabad
@Csizmás Kond: Már megint buta és érzéketlen vagy.
A mély jobboldaliak sajátosság ez.

Egy festményt le lehet másolni, de egy 250 éves fát, amit tavaly az év fájának jelöltek, nem.
Csizmás Kond
@fűre lépni szabad: Lehet te még nem tudod de minden ma nött fa másolat...
...és év fája...az ugyanolyanok szavazzák akiknek nincs egyéb dolguk, csak itt fikázni valakit.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Most ezt komolyan írtad? Mert akkor tényleg gond van nálad a toronyban!
Eladott Ország
Nyírfa
Akkor most mindenki, akinek teljesen mindegy, hogy mi történik a természeti környezetével, képzelje el fa nélkül az életet, és gondolkozzon. Fokozzuk! Víz sincs.
Nyírfa
@Eladott Ország: 9.05

Fideszimázs. :)))
vacsi
"a fa kivágását nem lehetett semmiképp sem elkerülni, mivel csak ezen a nyomvonalon tudják összekötni a településeket, "
És ha szakemberre bízták volna az útétpítést?!
vacsi
@Csizmás Kond: Például én, amikor a családdal Tihanyban nyaraltunk - és a gyerekekkel együtt megcsodáltuk.
vacsi
@simmering73: Persze, meg nálunk a járda közepén is!
nemkati
Tihanyban is alkalmazhatták volna ezt a zseniális megoldást a természet megvédésére, ami a sepsiszentgyörgyiek bámulatos ötlete.
i0.wp.com/foter.ro/wp-content/uploads/2015/09/47567_bicikli.jpg?fit=750%2C431&ssl=1
nemkati
@Eladott Ország: Az emberi elme és találékonyság bámulatos, felülmúlhatatlan! Micsoda csodás világban élhetnénk, ha Istennek is ilyen képzelőereje lenne!
Csizmás Kond
@Horizont: ..nem akarok ismét magyarázkodni, mert amúgy is mindenki úgy értelmez ahogy azt az elmúlt évei alatt megszokta...de nem ekézek senkit, nem nézek le senkit és nem kezelek le senkit csak a figyelmet keltem fel néhány egyoldalúságra amit itt sokan elkövetnek akarva akaratlanul, és ahogy ez látszik nagyon eredményesen...köszi a dicséretet...:)
Csizmás Kond
@Emmersson71: Mindig mindent komolyan írok, és azt is tudom, hogy te nem tudod megállapítani az én toronybéli képességeimet, csak esetleg összehasonlítani a tieddel ami e megállapításod után is csak azt bizonyítja hogy nem vagyunk egyformák.
tudode
Hogy mik vannak, és lesnek még?
.
Röhög a nemlétező vakbelem, mert a napjainkban indít a kormány "csak" online konzultációt
.
--- A kormány zöld ügyekben indít online konzultációt
444.hu/2021/10/02/a-kormany-zold-ugyekben-indit-online-konzultaciot
.
„””Magyarország kormánya online párbeszédet indít zöld ügyekben, mit jelent számukra a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az elektromobilitás támogatása vagy Magyarország zöld területeinek további növelése - jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton egy Facebook-videóban. Nyitrai szerint „a baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is érte” (ezzel mondjuk lehet vitatkozni).”””
--------------------------------
.
Révész Márius 2006-ban az őszi események során rossz időben rossz helyen volt, és megsérült a feje, de bicikliút kormánybiztosként teszi a dolgát ezerrel, 2027-ig tervezve
.
----- Több mint 1500 kilométer új kerékpárút épülhet 2027-ig
Csizmás Kond
@vacsi: ...jól tetted...
Nekem nagyon sok közöm van a fákhoz,, ma is használom mindenfélére, pl tüzelni, kerítésnek, gyümölcstermelésnek, árnyékszolgáltatásnak, felhasználom a hobbimra mint faragás kisebb b bútor készítés, leshelynek ha néha vadászok...stb, viszont azért mert egy fát valakik kivágnak nem csináltam soha akkora perpatvart, hogy azt azután szégyellenem kelljen.
tudode
@tudode: .
Még annyit, hogy a SS hatalom birTOKOSAI nem hallják meg se az emberek, se a természet örökbecsű szavát, azt,hogy
.
---- Szörényi Levente - Ne vágj ki minden fát
www.youtube.com/watch?v=CTscQF0qdE0
--------------------
.
Nincs arra szó, fogalom, hogy mit engedhet meg magának a közjogilag érvénytelen, szakácskönyvnek is gyenge, kukába való rötyipapírjukkal, amely Kolláth György egyértelmű szavai, Vörös Imre szerint is, és ma már a többiek szerint is
.
----- Kolláth György: az alaptörvény nem létezik
www.youtube.com/watch?v=nzv7ENfHjr0&t=76s
--------------------------
.
Ennél lejebb nem alázható meg egyenlen egy ország sem azokkal, akik polgárháborút vizionálnak megvédendő a közjogilag érvénytelen, az ereszcsatorna virtuóz által összelittyentett valamit, természetesen a mindenreható szabad mozgsának teret adó papírfecnivel!
.
Szotatás kérdése őfélesége UJ ÁLLAMÁNAK az elfogadása, amelynek történetét kicsit jobbra működő testvérpártja meghívására előadott, mint egy hős, aki úgy megreformálta SS hatalmával az országot, hogy az egész demokratikus világ ámul, bámul, hogy a XXil. században ezt is megcsinálhatja bárki kerek e világon:
.
---- Rómában mondott beszédet Orbán Viktor az olasz bevándorlásellenes párt meghívására
www.youtube.com/watch?v=9MrXq6-Yrs4&t=1208s
--------------------------
.
Olasz turné folytatása
.
---- Jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozója, Róma, 2019.09.21.
www.youtube.com/watch?v=cqa63Y-1mAg&t=18s
-----------------------------
.
Miközben migráncs kvótától elzárkózik, de a migráncsok visszatoloncolásában részt vállal!
Yoda69
@Csizmás Kond: Idióta!
Nem egy fát vágták ki, hanem A Fát. A kerékpárút el tudott volna haladni a fa mellett is.
Tok felesleges volt kivágni egy 250 eves fát, aminek szinte muzeális értéke van.
vacsi
@Csizmás Kond: Hát, tüntetni én sem megyek, de sajnálom. A saját kertünkben is sajnálok minden fát, amit muszáj kivágni - igaz, egyik sem ilyen idős, de akkor is...
vitriol
Nem mellékes információ, hogy ki adott rá engedélyt? Hozzá kell szoktatni az állampolgárokat, hogy ne döntsenek felelőtlenül, mert a jövőben mindennek lesz felelőse és nem csak az orbánkormány lesz felelősségre vonva!
Csizmás Kond
@vacsi: Egyetlen fa sem örök életű, mert vagy kivágják, vagy kirohad magától...de szokás szerint ismét nagyobb a füst mint a tűz. Ültetni kell mást és kész, eddig is ezt csinálták, csak a mostani generáció nyafog mindenért mert vagy nem tudja hogyan kell tovább vagy képtelen csinálni bármit.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Ha ezt nem Fidesz regnálás alatt teszi BÁRKI, akkor már tiltakozás, odaláncolás lenne!
vacsi
@Csizmás Kond: Persze, igazad van, de azért sajnálom.
Csizmás Kond
@vacsi: Nem tudom milyen állapotban volt az a fa, viszont aki kivágatta a biztos megvizsgálta és nem csak úgy intett, hogy kivághatják...mert az a 250 év és a nagyvárosi körülmény valahol azért csak meglátszik egy fán és ha valami oknál fogva valakire rádől akkor kit hibáztatnának ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.