Figyelmeztetést kapott a védőnő, aki beengedte az önkénteseket. 

Még augusztusban történt, hogy az Összefogás Kőszegért Egyesület önkéntesei mesefigurákkal és más illusztrációkkal festették ki a helyi gyerekorvosi rendelő, a Kőszegi Egészségház falait. A fideszes polgármester, Básthy Béla akkor vizsgálatot indított az ügyben, amelynek eredménye most került nyilvánosságra. 

Óriási botrány lett abból, hogy önkéntesek kifestették a kőszegi gyerekrendelő falait, megbüntették a védőnőt

Fotó: Facebook

Egészen pontosan az Ugytudjuk.hu rákérdezett a vizsgálat eredményére. Básthy Béla azt válaszolta, hogy az ügy lezárult, és az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesített egy munkavállalót.

"A Kőszegi Szociális Gondozási Központ belső vizsgálata során megerősítésre került az, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt. Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy átgondolatlan cselekedet volt ez részéről és szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesítette a munkavállalót”

- mondta a polgármester.

Forrás: 444.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, ki a hülye? Naná, hogy a védőnéni!
Nemám a polgármester, aki egyáltalán elíndította a vizsgálatot, ááá dehogy! Hiszen az fideszes. És azok, ugyebár, nem lehetnek hülyék.
Az igazgató szerepe kétséges. Vagy kénytelen vizsgálni, mert beosztott ő is, vagy ha egyetért vele, akkor:. Két hülye--egy pár.
Érzek némi déja vu-t a buszmegállós vagy a töredezett aszfalt eseteivel.
Találós kérdés::Azok a polgik vajon milyen pártállásúak? (persze, nem nagy feladat kitalálni)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja a fityesznyikek már csak ilyenek! =))
namihami
Na, ki a hülye? Naná, hogy a védőnéni!
Nemám a polgármester, aki egyáltalán elíndította a vizsgálatot, ááá dehogy! Hiszen az fideszes. És azok, ugyebár, nem lehetnek hülyék.
Az igazgató szerepe kétséges. Vagy kénytelen vizsgálni, mert beosztott ő is, vagy ha egyetért vele, akkor:. Két hülye--egy pár.
Érzek némi déja vu-t a buszmegállós vagy a töredezett aszfalt eseteivel.
Találós kérdés::Azok a polgik vajon milyen pártállásúak? (persze, nem nagy feladat kitalálni)
kissé felnőttem
hát eltudnák beszélgetni a gazdasági iszonyokról a z intézmény vezetőjével pedig csak kisember vagyok. A V betüt szándékosan hagytam le. Mi a gond pl a szervezéssel nála? mire telik pénz nála? ki dolgozhat nála? na ez az amikor a gyűlöletet kormányszinten osztogatják. Majd én 10 - re állítom át a harangozást jó 11 ről? lesz igy? a településen. 35 km ám csak odaérni.Nem tud annak örülni hogy egy gondot levettek a válláról megfertőzött fideszes a polgár ?. Persze belerugni valakibe aki segít ja igy működni ? ilyen légkörben kinek jó ? se neki se a beosztottaknak sem. El kéne gondolkodni.volt olyan évjárat,hogy a szülők társadalmi munkának hivták, hogy mentek óvodát festeni meszelni udvari játékokat késziteni festeni homokot naponta felásni, egy szülői BÁL-t rendezni . vitték a WC papirt p zs-t vagy éppen egy bordásfalat a tornaszobába, ja akkor szegény volt az eklézsia de NEM igénytelen.Érdeke és mosolyogni is tudtak egymásra Akkor most ahogy van jóbb lett valami?HÁT? nem biztos
justhpeter
Básthy Béla polgi sajnos egy szégyenpolgi. Mondjuk megköszönhette volna és utólag kifizethette volna - ha másból nem, a saját zsebéből - és akkor én is rá szavaztam volna. Ma azt kell mondjam ő Kőszeg bolondja ! Tehát a legfontosabb személyt a városban már megtalálták, már csak egy tökös polgit kell találni a bolond helyére.
Pági
Pedig már éppen neki akatak állni festeni!
sveikukac
Boldogságos dolog egy ilyen országban élhetni, ahol ennél nagyobb problémák véletlenül sem adódnak...
Rockxy
adj enni az éhezőnek, de számíts rá, hogy seggbe rúg érte egy jóllakott keresztény.
CsipkeRózsa
Ez az eljárás teljesen lejáratja a fennálló rend és a polgármester politikai hozzáállását.
kissé felnőttem
...na a hozzáértőknek KÖJÁL ( volt ilyen nézz utána) Előirás volt anno hogy évente fertötlenitő meszelést, festést kell ilyen létesítményeknél iskola, óvóda, orvosi rendelő anno ilyen volt a ZÖLD kereszt kismama rendelő terhességi felülvizsgáló 1970 es évek Ja megelőzési jelleg .. akkor ma az úr csak köszönettel illethetné azt aki megunta a kéregetést és megoldotta helyette. Begyöpösödött káderok még vannak csere javasolt, ma! nem holnap, még ma.
Sámannus
Nem csodálkozom, ha a nép fellázad ellenetek, retkes mocskos koszos ruszkimuszka buzernyákok.
Málna
A védőnő kissé szerepzavarban volt. Azt hitte, övé a rendelő.
CsipkeRózsa
@Málna: Miért?, mert a jóakaratot, önzetlenséget, a gyerekek érdekében cselekvőket büntetik a köszönet helyett. Egy polgármester is úgy érzi, hogy a politikai ellenségeskedést, amit a kormányfő képvisel, neki is teljesítenie kell. Jönnek a választások.
Málna
@CsipkeRózsa: Ennek semmi köze a politikához. Senki nem mehet csak úgy be valahova festegetni. Gondolom, te sem örülnél, ha valakik kifestenének nálad a tudtod nélkül, a saját ízlésük szerint. Ez nem így működik. Arról nem is beszélve, hogy ha történik valami - baleset, lopás - akkor ki vállalja a felelősséget?
Dr. Proktor
@Málna: Esetleg azt hitte hogy szépíthet a rendelőn és tett valamit...
Amire a polgármesternek nem volt késztetése!
Málna
@Dr. Proktor: De ilyet nem teszünk a fenntartó, tulajdonos engedélye nélkül!
CsipkeRózsa
@Málna: Egy valódi meglepetést jóakarattal, pénz és munka ráfordítással tesz valaki, azt jutalmazni szokták, de nem büntetni.
Málna
@CsipkeRózsa: Akkor én kifestem a lakásodat hupililára, mert szerintem ráfér és nekem az tetszik. És előre bocsánatot kérek, ha esetleg közben valami kárt okoznék a lakásban...Remélem, örülni fogsz.
CsipkeRózsa
@Málna: Ők nem csúnyára, hanem a benne élők szépérzékének megfelelően festették a falat.

Nálam kifestheted a lakást, az sem baj, ha a mázolást is lerendezed, mert már aktuális volna.
Dr. Proktor
@Málna: Bizony, mert ha engedélyt kérnek rá akkor biztos a polgi házát is ki kellett volna ingyér' festeni...
Az lett volna az "alkotmányos költség" természetben leróva!
Málna
@CsipkeRózsa: Festhették volna csúnyára is. De nem ez a lényeg, hanem hogy nem nyúlunk hozzá engedély nélkül ahhoz, ami nem a miénk.
Málna
@Dr. Proktor: Hát hogyne, egészen biztosan...
Dr. Proktor
A lényeg a lényeg: szép lett, gyerekbarát! Gratulálok a tetteseknek, van szívük, eszük, tehetségük, nem véletlen hogy nem közülük került ki a polgármester...
CsipkeRózsa
@Málna: Nem lenyúlták, csak hozzányúltak, pedig Magyarországon a lenyúlás a divat, ami nem dicsőség, nem jóakarat.
Málna
@CsipkeRózsa: De hozzá sem nyúlunk. Ez alapszabály kellene, hogy legyen. És mint mondtam, bármi történhetett volna.
lampa laz
Össze lehet hasonlítani ezt a jó cselekedetet a barbár méhlegelő lekaszálásával...
a jó, a rossz, a csúf és a gonosz.
Dr. Proktor
Ej, fideszes fiúk, el kellett volna lopni, akarom mondani alapítványba vinni és akkor nem lett volna semmi baj...
Lopni szabad, sőt egyes körökben szinte kötelező, de festeni tilos!
magyar1
Talán a polgármestert kellene elküldeni a francba! Ezért köszönet jár te ...
namihami
@CsipkeRózsa: @Dr. Proktor: Miért álltok le egy ilyen tiszta esetben vitatkozni?
Van nektek szitátok? Akkor álljatok le azzal vizet hordani egy égő házhoz.
Lepényleső
Nem lehet,hogy ez is egy különbség köztársaság,és a között amivel azt eltörölték;a bánsági hiúság?
Emmersson71
Nagyon messziről hozom a párhuzamot...
(és nem az edző ügyéről vitáznék)

A Turi György nagy-interjúból: "Miért van az, hogy a média erejének hála a jelenlegi társadalmi elvárások mentén értékelünk, minősítünk 20-30-40 évvel ezelőtti eseményeket? Miért van az, hogy ilyen kérdésekről egy lezárt pályafutás végén beszélgetünk, nem pedig akkor, amikor azok állítólag megtörténtek?"

***

Szóval, annak idején a szülők összefogtak és kifestették az óvodát, virágot ültettek és teherautó kerekeket ástak be a homokba, majd lefestették. Ha volt vizes az apukák között, megjavította a csapokat, WC-ket, az üveges a törött ablakokkal foglakozott. Ki mennyit tudott időben, anyagban rááldozni a kis közösségre.
Senki sem azt nézte, hogy nincsen maszk Józsi bácsi fején, amikor fest. Pont letojták, Laci húzott-e kesztyűt az üvegtáblákhoz. Sőt..nekünk gyerekeknek a rakéta mászóka alatt beton, jobb esetben sóder volt, nem gumipadló.

Ma ez elképzelhetetlen :(
Ma minden túlbiztosított, a jó szándék mögött sunyiságot sejtenek néhányan, ezért megy a feljelentősdi. Persze általában épp ezek ugatnak a legjobban, ha lepereg a vakolat, csöpög a csap...

Ócska egy világunk lett.
Emmersson71
@namihami: Ha a Kőszegi Anyukák Keresztyén Intézete (KAKI) festette volna ki a gyerekorvosi rendelőt, akkor Básthy Béla (Fidesz) Lokálpatrióta Érdemrenddel (LÉ) tüntette volna ki a város hőseit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.