Azt követeli, hogy tartsák tiszteletben Magyarország szuverenitását. 

Az új német szövetségi kormánynak tiszteletben kell tartania Magyarország szuverenitását – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német konzervatív lapnak.

Varga Judit máris utasítgatni kezdte az új német kormányt

Fotó: Facebook/Varga Judit

A miniszter a Die Welt hírportálján pénteken közölt interjúban a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) december elején megalakult koalíciójáról kiemelte, hogy az új német és a magyar kormány "ideológiailag alapvetően különbözik egymástól", de ez a különbség nem akadályozhatja az együttműködést.

Arra a kérdésre, hogy a jogállami elvek érvényesülése vagy a migrációs politika körüli viták nem lesznek-e negatív hatással a két kormány kapcsolatára, kijelentette, hogy "a jogállamisággal kapcsolatos konfliktus ideológiai jellegű", és nem konkrétumokról szól.

Az ilyen viták csupán a Magyarországgal szembeni fellépés eszközként szolgálnak – fejtette ki Varga Judit, aláhúzva: "követeljük, hogy az új szövetségi kormány tartsa tiszteletben szuverenitásunkat", méghozzá a migrációs politikával és a családpolitikával együtt.

Hozzátette, hogy "a német politikát nem szabad kiterjeszteni más országokra", így például ha a németek "bevándorlóországgá" akarják tenni hazájukat, akkor az csak az ő döntésük, és "ránk nem vonatkozik".

Arra a kérdésre, tapasztalja-e, hogy a német kormány migránsok befogadására kényszerít más országokat, elmondta, úgy látja, "az a cél, hogy kötelezettségszegési eljárást kezdeményezzenek ellenünk", vagyis "büntetéssel fenyegetik Magyarországot, mert innovatív megoldásokat szorgalmazunk a migrációs politikában".

Arra a felvetésre, hogy a kötelezettségszegési eljárásokat nem a német kormány folytatja, és a viták a magyar kormány és az Európai Bizottság között vannak, úgy vélte, hogy a német kormány "a jogállamiság ürügyén" bírálja a magyar kormányt, és a migrációval kapcsolatban azzal "vádol", hogy nem tartja be az európai uniós jogot.

Azonban a határok biztosítása nemzeti hatáskörbe tartozik, és "a migrációt mi nem irányítani akarjuk, hanem megállítani", a jogállamiságnak pedig nem csak egyetlen "sablonja" van, és az erről folytatott vita a magyar kormány elleni "ideológiai zsarolás eszközévé fajult" – fejtette ki az igazságügyi miniszter.

A Zöldek és a liberálisok állítása, miszerint Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal, "nem jelenti azt, hogy ez megfelel a valóságnak" – hangsúlyozta Varga Judit, hozzátéve, hogy "nincs bizonyíték" az ilyen állításokra.

A közösségi és a nemzeti jog viszonyáról hozott legutóbbi alkotmánybírósági döntésről szólva kiemelte: "még az általában oly kritikus ellenzék is hallgat az ügyben", mert a döntés azt mutatja, hogy "Magyarország határozottan Európa-párti".

A témában Lengyelországban hozott döntésről a többi között elmondta, hogy a sajtó "rárontott Lengyelországra", miután a lengyel alkotmánybíróság kijelentette, hogy a nemzeti alkotmány egyes területeken az európai jog felett áll ott, ahol utóbbinak nincs kizárólagos hatásköre.

A miniszter kiemelte: "Magyarország részéről soha nem volt arról szó, hogy szembehelyezkedjünk az európai joggal", amelyet azonban "a realitásokhoz kell igazítanunk".

Példaként kifejtette, hogy az uniós migrációs szabályozások a "békeidőkből" származnak, amikor még "nem létezett tömeges migráció", így az elutasított menedékkérők "gyakran egyszerűen tovább maradnak" az EU-ban. Viszont amikor "mi az ilyen, és sok más lehetetlen dologra alternatív megoldást találunk, megbüntet bennünket az EU" – jegyezte meg.

Az EU-s támogatások kiutalását a jogállami elvek érvényesüléséhez kötő, úgynevezett jogállamisági mechanizmusról elmondta: "azért mentünk bele, mert láttuk, hogy Európát közösen kell kivezetnünk a korona-válságból, így visszavontuk az újjáépítési alap elleni vétónkat, mivel garanciákat kaptunk arra, hogy a kondicionalitási rendeletet (...) nem vetik be azért, hogy ideológiailag zsaroljanak bennünket".

Most azonban "becsaptak minket, egyrészt azért, mert az ideológiai zsarolás folytatódik, másrészt mert a gyermekvédelmi törvényünk miatt nem kapjuk meg a pénzünket az újjáépítési alapból" – mondta Varga Judit a Die Weltnek.

Forrás: mti.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hát ribi..ilyen amikor az erősebb kutya [email protected] ismerős?...ti itthon mindig így tesztek..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
hát ribi..ilyen amikor az erősebb kutya [email protected] ismerős?...ti itthon mindig így tesztek..
Gazella
Tartsd azt a hazug arcodat újra s újra egy pofon elé ... igen ostoba vagy julcsika.
Rockxy
aza helyzet, hogy a MAGYARORSZÁG nevű cég nyújorkban van bejegyezve, ott kéne reklamálni.
www.sec.gov/edgar/browse/?CIK=889414
jesz
Az öreg nácikra ráfér egy kis utasítgatás...két világháború lett az eredménye a német utasításoknak, 100 millió halott az eredmény...

Lebaszni őket, hadd tudják meg milyen is ...éjjel majd úgyis lemenmek apincébe, emlékezve a régi szép időkre, miközben csókolgatják a nagypapa vaskeresztes egyenruháját..

Varga tegye amit tennie kell.
Gauntlet
Pont ők beszélnek, úgy lefeküdtek a keleti hatalmaknak ahogy az le van írva!
Gauntlet
@Rockxy: A címük a magyar konzulátusé. Érdekes, hmm? Tehát nem vagyunk köztársaság. Képmutató férgek!!!
fergeteg
Mi van alávaló mocskok !
Még az ország javát szolgáló miniszter sem tetszik ?
Maxipocak
Ló lenne ha ez a ribanc visszavenne az arcából, mert nem egy boltban hisztizik hanem egy országot képvisel. Bár valóban csak arra szintre méltó, hogy egy boltban reklamáljon mert megette a kiflit és nem akarja kifizetni.
Maxipocak
@jesz: sem a történelemmel sem a számokkal nem vagy tisztában, persze mit is lehetne elvárni egy hazaáruló, beteges hazudozó fideszpatkánytól.
namihami
Ha egyszer ilyen tudatlanok ezek a németek és a normális államigazgatásukhoz szükség van egy ilyen profi, szakmailag vitathatatlan, szükség esetén akár a saját Főnókével is vitába kezdő szakasszony iránymutatására és megfelelő tanácsaira.
Eladott Ország
Állítsuk meg Brüsszelt, de a pénzt azért küldjétek. Az EU pénze nélkül sehol se lenne ez az “erős “ Európa motorja nevű ország ! Így kell a csődöt is sikerként kommunikálni, gazdasági hulla rablók ! Csörgősipkás Kuszaszem unortodox kóklernek a működése tökéletesen analóg a főnökéével. Mindkettő szélhámos gazember. Mí köszönni valónk van nekünk? A 35 eurós családi pótlék, a 75 eurós minimál nyugdíj, a 450 eurós átlag nyugdíj, a 600 eurós nettó átlag fizetés? Ezeket köszönjük meg és rebegjünk hála imát?
cdn.blog.hu/re/reflektor/image/bursszlep.jpg
Hülyébb vagy mint a spicli apád!
m.blog.hu/na/nacifacebook/image/tyuk.png
Clavigo
Ez a némber mindig mással foglakozik,,mint amivel kellene.. " Szerencsétlen német kormány "..!! Biztos csak néztek,,mint a bögöly... - Vajon ki lehet ez az idióta fapina ? ,meg egyáltalán miről beszél,,meg miért is ? Pegazus ,Völner,,stb...(??)
Nyírfa
Pimaszkodik mint egy neveletlen suhanc. Úgy is néz ki.
csipetke
Mit képzel magáról ez a nő?Ez pont olyan nyomi,mint pötyike. Ez van,ha orbánnak fontosabbak a pártkatonák,mint a hozzáértés..A németek milyen jót nevethetnek ezen a hablatyon...
teuton57
Mantrazza ez a picsa is allandoan a Brüsszelt, migransokat, de ujabban meg a "gyrmekvedelmi törvenyt"... Van olyan fideszbirka, aki ezt el is hiszi? Egyebkent pedig az EU birosaga a napokban hozott a lenygelekkel szemben egy jogerös hatarozatot, miszerint az EUs jog a nemzeti jog felett all, azt egyik nemzeti alkotmnaybirosag sem hagyhatja figyelmen kivül! A nemet AB ezert visszavonta mar az ellenvetest es elismertek az EUs jog elsöbbseget. Utana lehet egyebkent olvasni meg a korabbi EG alapszerzödesben (kb. 1954böl), ami az EUba adaptalva lett... ERRÖL miert nem beszel a picsa mint szakminiszter, ahelyett, hogy mas kormanyokat utasitgatna???
Eladott Ország
Varga Judit: “Olyan Európára van szükség, ahol a nemzetek döntenek arról, mely hatáskört osztják meg Brüsszellel és melyeket őrzik meg maguknak. “ Ugye, fordítva akartad mondani ? Azok az országok léptek, léphetnek be az Unióba, amelyek elfogadják a közösség szabályait. A belépés ugyanis önkéntes, senki nem kényszerített bennünket, hogy tagok legyünk, legfeljebb a józan ész és az alapvető érdekeink. Ma már a jelenlegi hozzáállással, a gazdaság állapotával, a mérhetetlen korrupcióval, Orbán ugri - bugri viselkedésével kizárt, hogy tagjai lehetnénk az EU- nak. Titeket egy közepes színvonalú angol klubba sem vennének be, mert hazudtok, loptok, és többeknek az erkölcseivel, a pártállami múltjával is komoly gondok vannak !
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/251511745_619866039378120_145258439755338874_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=tuSe98tU7zYAX_TEfqb&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9Hmntb1yWw5hnHWGJY51LLzRPgnwXg0Yq_pPuOf_ijXA&oe=61CB30EC
Judit drága, az Unió, illetve elődje már akkor létezett, amikor a kedves papád még besúgó ügynökként dolgozott, sőt, már előtte is, amikor a kedves mamád még kislányként a balatoni SZOT üdülőben nyaralt évtizedekkel ezelőtt. Az Unió irányelvei azóta sem változtak és egy hisztiző pirostérdű kedvéért nem is fognak. Akkor se, ha csontig rágod a könyököd.
Magyarország azon országok közé tartozik, amely az Unió, illetve elődje megalakulása után ÉVTIZEDEKKEL később lépett be, kicsit vicces, hogy jelentéktelen súlyához képest ennyire ugrabugrálni akar. Olyan ez, mint amikor egy új játékos kerül egy összeszokott csapatba és ez az új játékos akarná megmondani a tutit a csapat többi régi játékosának a stratégiáról. Ráadásul az új csapattagot jól meg is fizetik, annak ellenére hogy már sokszor kapott sárga lapot mert nem bírja betartani az évtizedek óta megbeszélt szabályokat. Kedves pirostérdű, ne Brüsszellel foglalkozz. Azzal, hogy ne dobogósak legyünk a korrupcióban. Elvégre ez lenne a legfőbb feladatod...
simmering73
Szerintem meg úgy fogsz te táncolni, ahogy a németek neked húzzák a nótádat.
ómió
Egy kormányt "felkérni", hogy foglalkozzék a saját dolgával, az efftársilag már "utasítgatás"?
Clavigo
@ómió: Pusztán csak az érdekli őket,,hogy a szarfaszú putris Főnököd hova is költi az ottani- itteni adófizetők pénzét...
namihami
@Eladott Ország: 07.21:
Az első képedhez: Azt azért (még elfogultságom mellett is) el kell ismerni, hogy inkább ez, mint a Selmeczi Gabi. Ez legalább nem sértené fel a bőrt a fogaival! Nem utolsó szempont. (karácsonyi ajándékul, jóakaratom jeléül a helyi és többi fideszfannak)
libellle
"tartsák tiszteletben Magyarország szuverenitását. " Absolut, készülnek erre a lépésre, igy minden plusz járadékot beszüntet a Nemet Kormány Magyarország irányában.
libellle
"Azonban a határok biztosítása nemzeti hatáskörbe tartozik, és "a migrációt mi nem irányítani akarjuk, hanem megállítani", Ja ja elfelejtette a 2015 ös putin elvtárs utaitását, amit vegre is hajtottak. Ugyanis gyengiteni kell Europát de különösen Németországot. A meregfogakkal abba a kézbe kell harapdosni aki etet.
Németh István
@Clavigo: @namihami: @Logogrif: Még sorolhatnám a néhány kedves agybeteg kezelésre várót, de nem teszem, mert tudom magukra ismernek "A" nélkül is! A tudásszomj viszont bennük is megvan, tehát képesek a gyógyulásra - ezért legott kötelességemnek érzem, hogy a vágyukat kielégítsem >> megfelelő kezelésileg!!! > tehát miként nem kívánunk mi magyarok sem mások belügyeibe beavatkozni - tudván ennek undórmányos oldalát, legalább is megtapasztaltuk már, hogy az milyen!! Bizony el kell utasítanunk az olyan fensőbbségi álmokat, hogy egy nagyon szemét és hülye kancellárka belepofázzék a más országok sajátos belpolitikai eseményeibe! Aztán véleményt mondhat a külpolitikai hozzáállásról, azonban abba sem pofázhat bele! Bizony rendre kell utasítani! Ugyan is egy moslék hazatagadó seggfej - mert ugye volt szerencséje azt mondani,hogy hányingert kap a hazaszeret szótól Nos akkor nincs is hazája! ha nincs hazája, sehon-nani bitang ember, nem egy hülye állat! Tehát rendre kell utasítani, első fokon!...
Clavigo
@Németh István: Aki az asztalodról eszi a kenyeret,akit eltartasz,,vagy esetleg akit
alkalmazol,,,kis csíra,,,,azt utasítsd rendre.
ómió
@Clavigo: Talán inkább az kéne érdekelje a szarfaszú bolsi germánját, hogy nem más, hanem ők mire költik a saját adófizetőik pénzét!
Németh István
@Clavigo: sajnos azt kell rendre utasítani aki, avagy amely személy renitens! Ami azt feltételezheti, hogy többeket sértő megnyilvánulása akár aljas ellenségeskedésként is kezelhető! >> mi több kell is kezelni! Az ilyet csírájában kell elfojtani, mert alkalmas lehet akár egy nemkívánatos többség uszítására is! Különben politikusnak születni kell - olybá tűnik te nem ebbe a körbe tartozol! De azért BUÉK!
vacsi
Agyalágyult firkász!
"Azt követeli, hogy tartsák tiszteletben Magyarország szuverenitását." - ez miért lenne utasítgatás?! Ha a rabló azt mondja neked, hogy add oda a pénzed, te meg ezt visszautasítos, az utasítgatás szerinted?! Hülye!
gina
Végre beismerhetnéd hogy leszbikus egy mocsok vagy, talán jobban reagál a szövegedre az EU
evacica
Nem tudom ez a nő mit képzel magáról? Egy arrogáns nagyképű senki, aki Orbán kegyelméből került oda ahol van és okoz kárt az országnak! Talán a Völner ügyről lefetyelne ne a németeket szapulná! van elég mocsok az ő háza táján is ahol volna mit csinálni!
simmering73
Ez a nő most az ügyeletes udvari bolond a fidesznél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.