A nyugdíjasok 2010 előtt nem kapták meg a nekik járó figyelmet és anyagi megbecsülést – mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Nyitrai: A nyugdíjasok 2010 előtt nem kapták meg a nekik járó figyelmet és anyagi megbecsülést
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nyitrai Zsolt, a JóKor magazin új számának megjelenésével összefüggésben hangsúlyozta,

a 2010 előtti kormányok rosszul kezelték a válságot, mert elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől.

Hozzátette, a 2010 előtti kormányok a gazdasághoz is rosszul nyúltak, mert nem kerülhetett sor nyugdíjprémium kifizetésére.

Emlékeztetett, novemberben csaknem 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kapott rekordösszegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot.

A baloldal kormányzása alatt nyugdíjprémium kifizetésére eddig még sosem került sor, a polgári kormány viszont negyedik alkalommal adja a juttatást

- tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Kiemelte, a kormány februárban visszaadta a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat is.

Ezt az egy havi pluszt ráadásul a januári 5 százalékos nyugdíjemeléssel növelt összeg után kapták meg a jogosultak

- közölte a miniszterelnöki megbízott.

Hangsúlyozta,

a polgári kormány megbecsüli az időseket, míg a baloldal ismét megszorításokat, nyugdíjcsökkentést, rezsiemelést, és fizetős egészségügyet hozna az időseknek.

Nyitra Zsolt bejegyzésében aláhúzta, a tavasszal ismételten megjelenő JóKor magazinban beszámolnak a 2010 utáni nyugdíjasokat segítő intézkedésekről, valamint egy Orbán Viktor miniszterelnökkel készült exkluzív interjút is közzétesznek.

Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár ugyanitt elmondta,

mindannyiunk kötelessége, hogy megbecsüljük az időseket, azt a munkát, amit az elmúlt évtizedekben elvégeztek.

Kiemelte, "2010-ben kötöttünk egy megállapodást a nyugdíjasokkal, hogy amíg nemzeti kormány van Magyarországon, addig megőrizzük a nyugdíjuk vásárlóértékét".

Álltuk a szavunkat, hiszen az elmúlt években több mint 10 százalékkal növekedett a nyugdíjak vásárlóértéke

- jelentette ki Zsigó Róbert.

Az államtitkár is szólt arról, hogy tavaly novemberben az eddigi legmagasabb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizették ki az időseknek, akiknek visszaadták a korábban elvett 13. havi nyugdíjat is.

A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk!

- jelentette ki Zsigó Róbert.

A videó itt tekinthető meg:

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Azzannya ! Pontosabban az anyád...
12 év alatt 2 évi nyugdíjjal loptatok meg mindenkit te görény !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Azzannya ! Pontosabban az anyád...
12 év alatt 2 évi nyugdíjjal loptatok meg mindenkit te görény !
volvós
Szopógép zsótika !! Ti meg az ezerszeresét basztátok zsebre...Jó lesz ha áprilisban eltüntök...
Nessy
Öregapád füle, te lökött Jó, tudjuk egy miniszteri biztos nem mondhat mást, csak amit a főnöke előír neki, de azért ekkorát nem kéne lódítani!
134.bátor
Ezek már megint honnan kerültek elő? Igaz,van annyi államtitkár,ahány lakosa nincs egy kisebb falunak. Hazudni azt mind egyformán tud. Undorîtó banda az egèsz
Nyírfa
A szátokból csak hazugság ömlik, kussolni kéne már!
Emmersson71
A nyugdíjasok 2010 előtt kaptak 13. havi nyugdíjat, amit a Fideszesek - köztük O1G - nem szavaztak meg!!!
ómió
Na, ne má'! Hiszen az efftársak olyan "gondosan" elvettek a nyuggerektől 1-2 havi nyugdíjat, hogy ihaj!
Tehenész
Kérd el a szüleid nyugdíjas papírjait, és ha tudod tanulmányozd a 2010 előtti emelések mértékét és hasonlítsd össze ti mit adtatok a szárnyaló, előremenő gazdaságotokkal. Meg fogsz lepődni. Ezt követően kérjél bocsánatot a nyugdíjasoktól. Nem szégyen, de hazudni igen.
drrotf
Úgy látom ,hogy a hozzászólók jól ismerik a FIDESZ 12 éves uralkodásának hatásait a nyugdíjasok helyzetéről, és ezt a nyitrait, aki életében egy jót nem dolgozott oktatja azokat akik 40-45 évet dolgoztak, hogy eltartsák magukat és családjukat..Ez az áldott jó kormány az inflációt követő nyugdíj emelésével csak annyit ért el.hogy a nyugdíjak értéke a 2012 évi szinten van , semmit nem változott!Úgy lett amint szajkózták, hogy megőrizték a nyugdíjak értékét, egy csöppet sem változott , ott vagyunk a nyugdíjjal ahol 2012-ben voltunk!Közben mások bére rendszeresen az infláció fölött emelkedett, noha ez a hazudozós doktorminiszterelnökünk azt mondogatta, hogy minden évben mindenki léphetett egyet előre.A nyugdíj korrekciót is csak mindig az év végén számolják el, addig a ki nem fizetett pénzeket , nyugdíjakat a kormány ingyen használja.Az év végi korrigálást úgy tünteti fel, hogy az a kormány áldásos tevékenysége miatt van és nem a törvényi előírás miatt!Nyitraikám!Ne erőlködj, átlátunk a szitán!Ha normális lennél a 2008-as világválságot nem hasonlítanád a mostani egészségügyi válsággal, és akkor mindjárt rájönnél hogy amit mondasz az egy nagy marhaság!
tudode
Na akkor nézzük meg, hogy 2010 előtt mit is kaptak, un. svejci indexálással, na nem a ciklus végén?
.
---- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
""""Öt évre szóló, nyolc lépésből álló nyugdíjkorrekciós program kezdődik jövő januárban: a mintegy 2,6 millió nyugdíjas évi nyugdíja átlagosan 51 ezer forinttal nő - jelentette be a miniszterelnök."" (..)
============
.
Ígéret szépszó, ha megtartják úgy jó, na nem úgy, ahogy az egyeduralkd "törődik" a nyugrkkel, a ciklus lejártával kutyának tessék, voks vadászat ellenében, már a14. havi nyugdíjjal kellenne "megtisztelni azokat, akiknek köszönhetik a NER-esek inflációt követően, ki tudja hányszáz ezerrel megrövidítve a nyuggereket:
.
----- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
--------------
.
???
Tehenész
@ómió: Tudod miről beszélsz? Vagy csak ebéd után teli gyomorral hülyeségeket írsz megszokásból.
Eladott Ország
Orbán nekünk nincs szükségünk minden évben új autókra, új bútorokra, luxuscikkekre, mert a mai nyugdíjasoknál jobb helye lenne ez az összeg. Orbán luxusrepülőgépe, amivel focimeccsekre repked. Biztosan ez is a mi pénzünkből van mint minden, amit ellopott a büdös cigány az évek alatt. A Bermuda három szög felé nem mentek?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122108961_846188139458942_5907438621171434462_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=JHx0n8AYAN8AX8JX8rF&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8jMJ2RWKH-kWM8WAhpYwo8pOlVjpLZfQdSsooDEeQ1bw&oe=623F71B7
Clavigo
A nyitrai nevű valagfényesítő,,,meg a félbarom bajai cukrásznyalonc...
ómió
@Tehenész: Ó,igen, efftárs! Én tudom, miről beszélek! Az öregem szenvedett ettől az "efftársi gondoskodásotoktól"! 2 havi nyugdíja bánta! (Nettójából számoltak neki nyugdíjat - mínusz 1 hónap - majd elvették tőle a 13. havit - további mínusz 1 hónap)! És te? Tudod miket makogsz, vagy csak az elmebajod egy rohama tört rád?
Emmersson71
@ómió: Hazudsz. Az öreged meg szenilis már :P
jesz
amit eddig nem fizettek ki, azt már baszhattyuk...de az idei évben az infláció duplán elviszi, amit a nyugdíjasok kaptak a kormány kegyelméből...
most ilyenkor mi van? Ne a Gyurcsány-Bajnai nyugdíjelvonásain rugózzanak, hanem a 2022-es év(eddigi) iszonyú pénzromlásán, az ebből eredő áremeléseken, melyek a nyugdíjakkal már nem követhetők...

...ha ennyire nyugdíjas-barátok, akkor most gyorsan kérünk még 5% "pótpénzt", modhatni farhátpénzt...
Év végére már szart sem ér...
namihami
És ez leginkább a nyugdíjak és az árak emelése közötti arányban figyelhető meg.
A bérek se igazán árkövetőek, de a nyuggerek tényleg ""köszönik szépen"" az orbáni törődést.
ómió
@Emmersson71: Már a hazugbolsi mivoltodat is rám hazudnád, bolsiék gyagyása, csakhogy a rabló magadéit mentegethesd? Bújj be Böszme efftársad - a lopótök - ánuszába - ott "védve leszel"!
Tehenész
@ómió: Vissza a karámba, már megint elcsatangoltál, apád tudja mit írogatsz. Vedd elő a 2010 előtti nyugdíjemelés papírjait, számolj ha tudsz, majd hasonlítsd össze az elmúlt 12 évvel. Majd próbáld értékelni / általános iskolai tananyag/ . Nem nehéz csak ésszel megy.
Pipás
@Tehenész: Ezt a félkegyelműt @ómió a Lipótmezőről engedték ki.
Feró25
A fidesznek is csak most számítanak a nyugdíjasok és akik béremelést kaptak, mert itt a válaztás 12 évig csak a határontúli paraziták léteztek megnyerik a választást 4 évig semmi nem lesz.
CsipkeRózsa
De szép az élet, mindenki a nyugdíjasokkal foglalkozik, lám, hogy megbecsüli őket az Orbán kormány!
Pipás
@CsipkeRózsa: Lám, hogy "megbecsüli"!
Dr. Proktor
Hol a nyugdíjmegtakarításom amit a Fidesz vett el ?
Dr. Proktor
@Emmersson71: Lehet hogy már az örege is hazudós volt...
Nyírfa
@Dr. Proktor: 16.02

Biztos. Ilyen ember nem lehet kommunista.
ómió
@Tehenész: Elővettem! 2008. jan. 1-től az efftársaid nettóból számolták a nyugdíjakat, ami eleve 8,5% nyugdíjcsökkentést "eredményezett" a nyugdíjba vonulóknak, majd 2009-ben Libás efftársatok bejelentette, hogy megszűnt a 13. havi nyugdíj! Ez újabb 8,5%-os efftársi nyugdíjcsökkentés! Itt az "általános iskolai tananyagod"! Ennek megértéséig se jutottál el? Akkor - látom - neked, bolsevik karámbélinek a "kivívott" államcsődötök "hozadékaiba" felesleges is beletekintést javasolnom. Épp úgy, mint a gyakorló elmebeteg @Pipás efftársadnak!
telegdilaci
@Néro:Nahát és ti sem adtátok vissza 2010-után most adtátok vissza a választások előtt,miért most volt rá 12-évetek,ha annyira akartátok volna vissza adhattátok volna de eddig nem voltak fontosak a nyugdíjasok,ez nagyon állságos hazug néphülyítő propaganda,ezt az agymosott Fideszes Szektatagok biztosan elhiszik!
no more
Nyitrai hazudik.
A svájci inedxálás megszüntetésével és az igazságtalan nyugdíjemeléssel úgy kiszúrt, annyi pénzzel lopta meg a nyugdíjasokat az Orbán-kormány, mint még senki. És tette ezt akkor, amikor hasít a gazdaság és többszörös Marshall-segélynyi pénz ömlik az országra.

Ki vezette be a 13. havi nyugdíjat? Kényszerből ki törölte el ideiglenesen (Isten adta, Isten elvette, Áldjuk Isten nevét)? Ki nem adta vissza a kormányra kerülésük után, holott 14. havi nyugdíjjal ámított és bámított? Kinek van pofája 12 év után ezzel kampányolni, és a mostani ellenzéket ezzel támadni?
Hát persze, hogy a rosszéletű mafffiózó Fidesznek, és a csürhe bandája ezt a szart is benyeli és támogatja. Őrület! ( i.ytimg.com/vi/r7G-Dz6gGKU/hqdefault.jpg )

Congratulations, pupákok!

www.youtube.com/watch?v=_xJcE9tnY6E

Orbán "telefingott búvárruha" Viktor valamiért - nem tudni miért, mert sok sérelme van a bolondnak - sajnálja az emberektől a pénzt. Ez tényleg így van. Ha nem hiszed, járj utána. Pl. kérdezd meg a pedagógusokat, hogy miért sajnálja tőlük a megfelelő illetményt, ami jár nekik?

Orbán harca a múltál és a jövővel... (a jelent már most történelem hamisítják, így az is múltnak számít)
Tehenész
@ómió: Te szerencsétlen, a nyugdíjszámítás módszere változatlan. Mindig a bruttóból levonták az adót és a járulékokat. Senkinek nem lett több a nyugdíja mint a havi fizetése, kivéve ha megelőzően többször is kapott nagyobb összegű adózott jutatást. A jogszabály nem ismerete nem ment fel a rendszeres hülye, és bunkó viselkedés alól.
ómió
@Tehenész: Most már igen, szerencsétlen idiótája! De nem 2008. jan. 1. után! Ja, hogy téged ez a "felmentés-mentesség" tett ekkora bunkó idiótává!? Az más!
Tehenész
@ómió: Majom ember nyugodjál meg korábban is így volt. De a karámban lévő vezér társaidnak lett volna lehetősége változtatni. Miért csak most fontos a nyugdíjas ? Nem várok tőled választ, mivel az már messze meghaladja képességeidet.
Néro
@telegdilaci: Kissé eltévesztetted a címzettet.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:05
Érdekes,nem említetted hogy libás efftás bejelentette a svájci indexálásu nyugdíjemelést amit orbán efftás azonnal megszüntetett.Ez biztosan kimaradt a propaganda anyagból így nem tudhatod,gyagyás.
ómió
@kulabombaafityiszre: Az van, bolsiék zakkantja, hogy mindössze az akkor még évekig fenyegető államcsődveszélyt - tudod: ami miatt az "indexálást elfűrészeltétek", szóval ezt "felejtette el" Libás efftársatok "bejelenteni"! Nyilván, a bolsi propagandaanyagaitokban "véletlen ki lett felejtve"!
ómió
@Tehenész: Majomembert láttál, bolsiék gyagyása!? Ha nem tetszett, ezután ne állj a tükör elé! Böszme gazdádat meg kár mosdatnod! 2008. után nettóból számoltatta a nyugdíjat, mig előtte mindig a bruttóból - ami után járulékot fizetnek - szokták! Ne görcsölj ezt elhazudni - nem fog sikerülni! A normál nyugdíjszámítás 2010. után állt vissza! Innét hazudozzál tovább!
Tehenész
@ómió: Pöcsfej reménytelen vagy. 2008 előtt csak az adót vonták le, 2008 után pedig a járulékokat is, de bevezettek a valorizációt így max 500 Ft-al csökkenhetett a két számítás közötti különbözet. Igaz a valorizáció számodra kínai. 2010- Ben meg annyi történt, hogy még hülyébb lettél 2 évvel 2008-hoz képest. Veled egyébként vitázni olyan mint a galambbal sakkozni. Részemről ennyi, további jó hülyülést,megy ez neked látom.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:10
Az agyadat fürészelték el ezért lettél félkegyelmü gyagyás.
Azt sem tudod mi az a svájci indexálásu nyugdíj hülyegyerek,csak nyomod az idióta mantrádat.
ómió
@Tehenész: Hiába hazudozol, bolsiék zakkantja! "Csupán" a tapasztalat más, mint, amit a te bosi hazudozásod sugall. Az öregem nyugdíja pl. közel 10000 Ft-tal lett kevesebb, "bolsi módon valorizálva", mintha még előtte év decemberében ment volna nyugdíjba! Látom, ez a magadfajta bolsi agyfogyatkozottaknak óhéberül van és a megértése helyett inkább még a (vörös) csillagot is lehazudnád az égről. Azidőtájt, egyébként, tele volt vele a sajtó, hogy ez a típusú bolsevik zsebelés az akkor és utána nyugdíjba vonulóknak 8,5% (nem 500 Ft!) nyugdíjcsökkenést okoz, ami egy évben több, mint 1 havit tesz ki, majd az immár így egyszer már elvett 13. havit Libás efftársad, annak intézményét megszüntetve, mégegyszer elvette! Te meg, bolsiék gyagyása, most még le is hazudnád! Talán Lenin Díjra pályázol?
ómió
@kulabombaafityiszre: Most meg félkegyelmű gyagyást láttál, bolsiék fajkreténje! Ne állj tükör elé, akkor legközelebb megkíméled magad az ilyen megpróbáltatástól, bolsiék elmebetege! A svájci indexálással számolt nyugdíjat meg tényleg nem láttuk még, mert az ország államcsődbe döntésével a bolsi tetübandád "sikeresen" megfosztotta ettől a nyuggereket!
Macskaszem
@ómió: Ezt már te se tudod követni, amit itt összehazudozol.
ómió
@Macskaszem:Így belegárgyultál a saját hazudozásaidba, hogy már az én kommmentjeimmel kevered őket? Pihenj kicsit!
csipetke
Orbánnak volt 12 éve,hogy visszaadja a 13.havi nyugdíjakat,vajon miért most a választás előtt lett ilyen sürgős?Ráadásul kínai és svájci hitelből,amit majd a gyerekeink-unokáink fognak visszafizetni.Másrészt a nyugdíjakat mindig,minden évben az infláció alá tervezték,így a nyugdíjasok 12 évig szívtak mint a torkosborz. Az ellenzék visszaállítaná a svájci indexálást,amivel havonta 30-40 ezer ft-al többet kapnának a nyugdíjasok,és nem lenne szükség a választás előtti 80 e.ft-os parasztvakításra.
A fidesz hazugságai,pedig pofátlanok,de nyilván az 1 bites birkáknak szólnak,akik csont nélkül benyalják,:-mint pl fizetős egészségügy,nyugdíjcsökkentés,rezsiemelés,megszorítás,stb...
Tehenész
@ómió: Már szerintem , mondhatom rád ezek után, hogy egy hatökör vagy. Szerinted mindenki hülye, az itt lévők szerint meg te. Újra bizonyságot nyert általad és ezt benned látom is, ékes bizonyítéka vagy, hogy az agyhalál után is van élet,
ómió
@Tehenész: Agyhalál után is van élet? Hát, a léteddel ezt már bőven bizonyítottad! Sőt! Nálad és számodra a valóságtól függetlenül is van! Vagy immár kizárólag úgy?
Pipás
@ómió: Nálad nincs te hülye, neked soha nem volt agyad.
ómió
@Pipás: Így "látod", onnét az elmeosztály munkásőr tagozatáról, bolsiék fajkreténje? Delírium ellen inkább szedáltasd magadat!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:14
Húzzál a picsába köcsög idióta.
Ugasd a családodnak ezt a sok idiótaságot amit itt összehordasz.
Bár lehet azért jöttél ide ,mert már otthon is kiröhögik,hogy milyen hülye vagy,
ómió
@kulabombaafityiszre: Köcsög idiótát láttál, bolsiék elmebetege!? Abból a gondolkodni képtelen agyatlan barom alfajból? Ha nem tetszett, akkor a jövőben messze kerüld el a tükörbe nézést! Így talán még azt is elkerülheted, hogy a kanász kihajtsa efftársi tetvességedet legelni!
kulabombaafityiszre
@ómió: Mi van gyagyás,megint elhajtottak a hülyeségeiddel otthonről.
Nessy
Miután a "figyelem" nem fizetőeszköz, inkább tisztességes nyugdíj emelést adjanak! Ne a felét a várható inflációnak. Aztán év végén a legalacsonyabb, tisztított maginflációs rátával korrigálják, ami alacsonyabb a valós inflációnál.
ómió
@kulabombaafityiszre: Mégis kitereltek téged legelni, bolsiék fajbarma!? Már külsőre is kondatagnak látszol? Eszerint egy családfa vagytok a bolsikkal!
vitriol
Irígylem nyitrait, aki átaludta az elmúlt 12 évet! Ez sokunknak hasznos lett volna!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:30
Egyre inkább látszik milyen hülye vagy,majd putyin efftással együtt lesztek a diliházban.
ómió
@kulabombaafityiszre: Leszoptad már Biden efftársadat, bolsiék gyagyása, vagy elaludt közben!? Neki is uncsi vagy?
Tehenész
@kulabombaafityiszre: Hagyd a fenébe ezt a barmot, ne süllyedjünk le a szintjére. Igaz olyan mélységbe csak ő tud, onnan már fel sem lehet jönni, hiszen ott már élet sincs.
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 12:34
Téged állandóan elzavarnak otthonról,nem bírják a gyagyásságodat?
ómió
@kulabombaafityiszre: Merülj alá, bolsiék fajkretén latrinabúvára! Addig se bűzlesz itt külön!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 14:57
Mi van otthontalan gyagyás ómió,megint kizavartak a házból.
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint feljöttél egy levegővétel erejéig, bolsiék fajkretén latrinabúvára!? Merülj alá újra! Az a te méltó efftársi helyed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.