Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart,

Megszűnik a kötelező maszkviselés Magyarországon – friss bejelentések a Kormányinfón

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta: A kormányülésen áttekintették a háborús helyzet okozta teendőket.

Magyarország döntése, hogy nem küldünk katonákat és nem engedünk át fegyvert a területünkön.

Nagy az esély arra, hogy az ilyen szállítmányokat megsemmisítenék, és a kárpátaljai magyarok biztonsága is fontos a kormány számára.

A kormány álláspontja szerint hazánk biztonsága az első, és az érdekünk az, hogy kimaradjunk a háborúból.

A kormány igyekszik támogatni és koordinálni a humanitárius segélyszállítást.

A katasztrófavédelem már kijelölte a menedékhelyeket és a fővárosba szállítást is segíti. A magyar-ukrán határátkelők folyamatosan üzemelnek. A rendőrség, az idegenrendészet és a katasztrófavédelem felkészült a többletfeladatok ellátására.

Eddig 120 ezer ember lépett át a határon

Rendkívül sok segélyszervezet vesz részt a humanitárius akciókban, a kormány most 1 milliárd 350 milliós támogatást nyújt ezeknek a szervezeteknek.

A kormány 6 segítségnyújtó pontot nyitott meg, ahol önkormányzati dolgozók és önkéntesek is segítenek a menekülők ellátásában. Vannak, akik csak átutaznak Magyarországon, ők leginkább a harmadik országból származó személyek és vannak, akik a háborús időszakot szeretnék itt átvészelni.

A magyar álláspont a délszláv háború óta az, hogy az első biztonságos országban be kell fogadni a menekülőket.

A kormány kezdeményezésére a 1357-es nemzeti segélyvonalon lehet segítséget nyújtani, eddig nagyjából 200 millió forint érkezett a Híd Kárpátaljáért kezdeményezéshez.

Magyarország a kárpátaljai magyarokkal és az ottani kormányzóval egyeztetve állítja össze a segélycsomagokat, hogy minél hatékonyabban tudja kezelni a helyzetet.

Uniós kitekintésben Magyarország minden olyan szankciót támogat, amelyben közös álláspont van, hazánk elítéli az orosz agressziót.

Fontos szempont azonban a szankcióknál, hogy

„a háború árát ne a magyar emberek fizessék meg.”

Olyan szankciók kellenek, amelyek nem nekünk fájnak jobban. A magyar baloldal ezzel ellentétes álláspontot képvisel például az energia kapcsán.

Szerencsétlen módon egy választási kampány időszakában zajlik a háború, de nagyon fontos hogy nemzeti egység jöjjön létre. A magyar baloldal azonban nincs tekintettel arra a veszélyre, amit ez a háború hordoz hazánk és Európa számára.

Katonákat és fegyvereket küldeni csak olaj lenne a tűzre

Gulyás Gergely külön felháborítónak nevezte, hogy Márki-Zay Péter oroszbarátnak nevezte a kárpátaljai magyarokat:

Még a legszélsőségesebb ukrán nacionalista csoportok sem beszélnek így, tesznek ilyen kijelentéseket.

A miniszter felszólított arra, hogy a felelőtlen nyilatkozatokat mellőzzék, mert ez komoly biztonsági kockázat a kárpátaljai magyarok számára is.

Megszűnik a maszkviselési kötelezettség hétfőtől

A járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, ezért Gulyás Gergely bejelentette, hogy megszűnik a maszkviselési kötelezettség hétfőtől.

A védettségi igazolvány használata is kivezetésre kerül, egy esetleges hatodik hullám esetén a korlátozások azonban visszavezethetők. Az egészségügyi veszélyhelyzet fennmarad, a kormány cselekvőképességét fenn kell tartani a potenciális hatodik hullám miatt.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyuggerpasi
Soha ne beszéljen egy politikus úgy,hogy "Magyarország döntése" ! Nem kérdezték a népet,ők tízen döntöttek bizonyos dolgokról. A kormány döntése,vagy O1G döntése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
"Az egészségügyi veszélyhelyzet fennmarad, a kormány cselekvőképességét fenn kell tartani a potenciális hatodik hullám miatt."
nyuggerpasi
Soha ne beszéljen egy politikus úgy,hogy "Magyarország döntése" ! Nem kérdezték a népet,ők tízen döntöttek bizonyos dolgokról. A kormány döntése,vagy O1G döntése.
csak úgy....
"A magyar álláspont a délszláv háború óta az, hogy az első biztonságos országban be kell fogadni a menekülőket."
akkoriban a jugók is inkább nyugatra menekültek,ugyan úgy mint most majd az ukránok teszik! -mert elöletek is jobb inkább menekülni...
Pálinkás Pál
épp ideje volt megszüntetni a maszkos baromságot..
Eladott Ország
És ki fizeti ki a maffiaállam 12 évének ámukfutását, ha nem az adófizető magyar állampolgárok, okostojás?!
Az ukránoknak fakardot sem küldünk, de ha az oroszok rajtunk keresztül akarnak fegyvert szállítani, az rendben van. Orbán ismét megmutatta, hogy Putyin csicskája/pincsi kutyája, és kész hátbaszúrni Európát.
ezalenyeg.hu/data/articles/183/1833/article-183338/signal_2022_03_01_14_09_23_378_focuspointscale_w800_h450_fx0_fy0.jpg?key=dc0006e2c1ce2d93aa16e83052808459
Golyóálló mellényeket és védősisakot kértek az ukránok a magyar kormánytól, kategorikus elutasítás volt a válasz – tudta meg az Azonnali.
azonnali.hu/userfiles/c/7/c7981b5c23ea0ffe93dc7e1d92d6fcd2_thumb_940x527.webp
Megint benyalt Putyinnak. Románia, Szlovákia, Lengyelország fegyverekkel, lőszerrel, egyéb hadviseléshez szükséges eszközökkel is támogatják az ukránokat, mi pedig még a szállítást is akadályozzuk. Baj lesz ebből, Kakadu. Lengyel barátaitoknak a PiS -ből most lett hányingerük tőletek. Nem, nem Kakadu, ezt az indokolja, hogy az eddigi szankciókra való rábólintás miatt már így sem fér egy zabszem se a seggetekbe a kolostordisznóval egyetemben! Fostok Putyintól, mint ördög a tömjénfüsttől. Szijjártó: "Nem engedélyezzük halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén."
Komolyan agyf@sz már ez, hogy csak lejárató kampány célra használjátok az ukrajnai tragédiát. A teljes magyar "politika" tényleg a világ legalja!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274891404_2030143740523683_6643917486628694827_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Q32xMZBGw08AX-RMvEw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT83l8r9nA2vphhGagNtD9lUE9qyLLgjmzhM4LhZYx5tGA&oe=62258A99
RonaGyuri
"a veszélyhelyzet fennmarad, a kormány cselekvőképességét fenn kell tartani " !!! =))
na ez igaz ártunk és qurmányunk cselekvőképessége kimerült abban, hogy a veszélyhelyzet ürügyén illetve arra hivatkozva még gátlástalanabbul lophassanak, csalhassanak és hazudjanak! =))
Málna
@nyuggerpasi: Őket hatalmaztuk fel arra, hogy helyettünk döntsenek. Evidens, hogy nem fognak mindenről külön megkérdezni mindenkit.
Málna
@fideszes gyökér: Jó, hát a paranoiások nyilván másképp látják...:-)
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: a maszk egy baromság..csak az idióták lelki nyugalma miatt kellett..semmitől nem véd meg..a világon sehol nem csökkent miatta a " fertőzések " száma...
Pálinkás Pál
@Horizont: már elnézést...én miért szenvedjek a primitív bunkók viselkedéséért,főleg egy nátha miatt..?...és mivel átfutott rajtam, tudom hogy nátha, igaz kissé makacsabb..4 napig fújtam az orrom...ennyi...
Pálinkás Pál
@Horizont: ohoóóóó...talán te kripli vagy ,én nem...én sem vitatkozom, mert ahogy elnézem,ti pszichoszomatikusan vagytok betegek...a fertőzöttek 98,9 százaléka tünetmentesen, vagy enyhén átvészeli..akkor kivel van a baj?..99 ember szív két éve 1 miatt-..a statisztika nem hazudik...
Pálinkás Pál
@Horizont: attól a tény tény marad...2 éve szívunk a gyengék miatt...
Baker
@Málna: Minden baromságban Nemzethy Inzultációt indítanak - aminek az eredménye persze ellenőrizhetetlen -, komoly kérdésekben meg döntenek helyettünk!
Baker
@Eladott Ország: Bálog úgy néz fel a törpe malacra, mint Istenre!
Baker
@Horizont: Egyébként főként WC használat ELŐTT érdemes kezet mosni, de persze utána sem árt.
tudode
Ezzel szemben az egyeduralkodó meghosszabbíította magának a veszélyhelyzetet
.
-----MESTERTERV ÉS SLAMPERÁJ A KÜLÖNLEGES JOGREND VILÁGA
jelen.media/interju/mesterterv-es-slamperaj-a-kulonleges-jogrend-vilaga-1408
-----------------
.
Slamperáj országban bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is, miközben arat a halál!
Pálinkás Pál
@Horizont: 8 milliárd a föld lakóssága...abból meghalt 5 millió " covidos "..még ha igaz is lenne ,az azt jelenti hogy minden 1500 emberből 1..többnyire beteg aggastyánra jelentett halálos veszélyt..az 1499 ember szívott miatta, és mivel bedőlt a gazdaság,még fog is..megérte a hiszti?...
Béla333
"Gulyás nem tud arról, hogy a háború kitörése óta Orbán Viktor beszélt volna Putyinnal, szerinte a kormány nem folytat Nyugatra és Keletre kilengő hintapolitikát"
telex.hu/belfold/2022/03/03/kormanyinfo-gulyas-gergely-szentkiralyi-alexandra-orosz-ukran-haboru-eu-nato

Ezek szerint Orbán rendszeresen egyeztet még most is a Putyinnal és a maffia most is hintapolitikát folytat.
Köszönjük Gulya mester a tájékoztatást!
Qqberci
„a háború árát ne a magyar emberek fizessék meg.”

Eddig a csútkány gerinctelenségének és tolvaj tempójának az árát fizetjük...
Málna
@Baker: Még jó, hogy komoly kérdésekben nem kérik ki a véleményünket. Sokan azt sem tudják, merre vannak arccal előre.
division
@Pálinkás Pál: Neked való cikk,nem igaz? Megint jól járnak a hozzád hasonló potyázók. A maszk pedig véd, a legjobb védekezés, ez a japánoknál évtizedek óta bizonyított, nagy hiba még letenni.
Eladott Ország
@Qqberci: ma, 12:56 ♦ Az orosz Sberbank milliárdjait, a Paks 2 milliárdjait a kínai hiteleket, etc... még unokáinkat is gallyra vátgta ez a rohadék bűnöző, qrva banda! A fideszes szarháziaknak még az életfogytiglan is kevés lenne!
division
@Horizont: Hiszen tudod, mindenki dögöljön meg Pali virológus szerint aki kicsit is gyengébb immunrendszerű, idős, stb. Ő egy superman, legalábbis addig, amíg el nem viszi majd egyszer.
division
@Eladott Ország: A Fidesz az oka annak, hogy Putyin egy őrült agresszor? Aha, ez is egy elmélet...
Pálinkás Pál
@division: akkor hordjad szájkosaras nyomi...
division
@Pálinkás Pál: Boltban, sok ember között továbbra is hordani fogom az FFP2-t. Egyébként sokkal kevesebb felső légúti talált meg az elmúlt 2 évben, úgyhogy ez a maszkhordás - a sok kehes között - szerintem maradni fog ezután is. Felkészülök a "már nem kell hordani, félsz valamitől" idiótákra... Ráadásul jó lett volna ezt kitolni még legalább április 1 - ig, hogy az influenzának is kevesebb legyen az esélye, te immunológusok gyöngye...
Pálinkás Pál
@division: elegünk lett a gyáva emberkékből...azt se bánom ha maszkot varratsz a fejedre,ha engem békén hagytok...ja a bárca se kell sehová...képzelem hogy csuklik a mamátok ,azok miatt.akik csak a papírért oltatták magukat..
Macskaszem
Ha nincs vírusveszély, AKKOR MEG KELL SZÜNTETNI A VESZÉLYHELYZET IS KÖCSÖGÖK!
Ja, az továbbra is kell a mocskos rendeletehez meg a korlátlan lopásokhoz. Rohadnátok meg.
division
@Pálinkás Pál: Az olyan tanulatlan emberekből is elegünk van, mint te...Immár szórhatod szét a vírust szabadon, szankciók nélkül, te potyautas.
emerencia
@division: Nem vagy egyedül. Mi itthon éppen most beszéltük meg, hogy ennek ellenére továbbra is viseljük az ffp2-t. Ha 2020 és 2021-ben kibírtam napi nettó 11 órát maszkban olykor nedves levegőben, fárasztó munkakörülmények között, most is kibírom, ha muszáj elmenni valahová. Mindkettőnknek megvan az influ + a covid négy db. oltása (sajnos az első kettő csak gyengébb) de a korunk, egészségügyi helyzetünk, a menekültek valamint a felelőtlen honfitársaink miatt jobb, ha vigyázunk. Engem hiába sértegetnek emiatt, lepereg rólam. Orbán egyszer már levette a maszkját a kamerák előtt. Sok utánzója akadt. Nőtt is rendesen a fertőződtek, betegek, halálozások száma. Néha az az érzésem, hogy direkt akadályozza a görbelapítást, hogy minél tovább élvezze a vészhelyzetet. Egy diktatórikus hajlamú politikus ne döntse el, hogy mikor van vége. Az biztos, hogy április harmadikán maszkban fogok menni ellene szavazni.
Baker
@Málna: Köszi, igazoltad az igazamat!
Eladott Ország
Gulyás: május 1.-ig két oltással is érvényesek is érvényesek az oltási igazolások. A fideszes kormány májusig meghosszabbította a védettségi igazolvány érvényességi idejét. Vajon miért is?! Közben kiderült, hogy a valódi oka az az, hogy a határon túli fidesznyákos bérszavazóknak, tudjuk kik, sokunknak nincs meg a 3-dik oltása és nem is akarják beoltatni magukat, ezért tolják ki februárról májusig. Ez a valódi oka, és nem az EU-hoz való igazodás.Ezzel is elősegítik a határon túliak bérszavazását.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273298598_4580376342090368_3656212167139693620_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=7XEP3ZLD2jcAX-EN4sD&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8XNQO8mtJoBPdsGegEI8OZOZdXmD71MO9L-rMcVe1jCQ&oe=622645AE
CsipkeRózsa
Már a járvány nem is téma, a maszkviselés megszűnhet, a kormányzás milyensége marad!

Miért kell a vészhelyzeti kormányzás?!
division
@emerencia: Hordjátok is nyugodtan, főleg zárt helyeken, és nem kell foglalkozni, ha valaki beszól. Át kell nézni rajtuk.
Gazella
@emerencia: 14:11 gondolj arra is, hogy a magas halálozáyi arány pont a magyarok kronikus betegségből adódik.. no covid mert ezzel kitörölheted a valagadat.. még annyit, hogy ez az esztelen időjárás is rá tesz 5 lapáttal, hogy megfáznak azemberek.
division
@Gazella: Te csak takaríts, más nem való neked.
Lepényleső
- Gyakorlatilag a mi nyakunkba varrja,hogy a bán Putyin jó barátja - ellene szólni sincsen vér a pucájába?
- A vége a lényeg;- a diktatúrikus irányítás annak ellenére marad,hogy már mondva csinált alapja sem létezik?
( Van még ember aki itt tiszta választásban reménykedik? Kilómétereken át a villanyoszlopokat csak fydes
káderek díszítik? Ezek 2012 óta egyszer sem az ellenzéket győzték le,- hanem az igazságot?)
Rockxy
"...megszűnik a maszkviselési kötelezettség hétfőtől"
virus tud róla?
Rockxy
kérdés 2:
mit csinál a virus, amikor nem fertőz?
Eladott Ország
@division: tegnap, 13:19 ♦ Arról viszont a bűnöző román cigány tehet, hogy Európában ő nyaljas továbbra is Putyin seggét, ez már a lengyeleknél a cseheknél és többieknél is kiverte a biztosítékot. A mai napig nem hajlandó kiutasítani, az orosz kémbankot, melyet minden EU-s tagállam már megtett és nem hajlandó leálltani Paks 2 -sem, tovább üzletel a Roszatommal, az EU-s állásgfoglalálásával ellentétben. Nos ez az ő bűne, meg az, hogy kifosztotta, tönkretette az országot és még szabadlábon van a dagadt geci, de már nem sokáig!
division
@Eladott Ország: Az a baj, hogy nagyon két tűz között van jelenleg, hiszen ha teljesen ellene fordul, akkor is nagy gond lehet, ha vele van, akkor is. Szerintem a középutat keresi.
Yoda69
Vegulis csak napi 70 halottunk van akkor miert is ne?
Sámannus
Lehet örülni, de nem hullott még el mindenki
Gazella
@Yoda69: Azt naponta 300-400 an halnak meg ( országos szinten) ... no comment
Yoda69
@Gazella: covidban? ez nem csak a hetvegi kollektiv adat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.