Külön érdekesség, hogy az Intézet felmérése még a háború kitörése előtt készült. 

Publicus: a megkérdezettek kétharmada szerint Orbán Putyin érdekeit szolgálva bomlasztja az európai egységetFotó: MTI/Máthé Zoltán

A Publicus Intézet szombaton közzétette a legfrissebb kutatását, egy országos, reprezentatív felmérést. Ezt Ujhelyi István magyar szocialista európai parlamenti képviselő megbízásából 2022. február 03-14. között készítették, azaz még a háború kitörése előtt. Ebben megállpították:

a megkérdezettek kétharmada inkább egyetért azzal az állítással, hogy Orbán Viktor és kormánya Putyin orosz elnök érdekeit szolgálva bomlasztja az európai egységet, ezzel veszélyeztetve Európa és Magyarország biztonságát.

Ezt mondta tízből kilenc (88 százalék) ellenzéki szavazó, a bizonytalan szavazók többsége (54 százalék), illetve minden tizedik (11 százalék) Fidesz szavazó – részletezi a hang.hu.

Minél nagyobb településen él valaki, annál inkább egyetértett azzal, hogy a magyar miniszterelnök és kormánya Putyin orosz elnök érdekeit szolgálva tett különböző külpolitikai lépéseket.

A községekben élők 58 százaléka látta így, addig a Budapesten élőknél már 76 százalék ez az arány.

Az is kiderült a kutatásból, hogy a válaszadók többsége szerint a magyar kormány jelenlegi külpolitikája Oroszország érdekeit szolgálja elsősorban. Ez azért érdekes, mert egy éve még csak negyedük nyilatkozott így.

Tízből nyolc válaszadó inkább egyetért azzal az állítással, hogy Magyarország az értékek tekintetében hagyományosan a nyugathoz tartozik, ezért a jövőben a nyugat felé kell törekednie.

Szintén tízből nyolc megkérdezett inkább nem ért egyet azzal, hogy Magyarországnak az az érdeke, hogy Oroszországhoz közeledjen és távolodjon az Európai Uniótól és az Egyesült Államoktól.

Tízből kilenc válaszadó inkább egyetért azzal az állítással, hogy Magyarország NATO-tagsága biztonságot jelent hazánk számára, ezért a NATO-ban való együttműködés kiemelt jelentőségű.

Forrás: hang.hu
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
A 21. század legnagyobb hazaárulója.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pipás
A 21. század legnagyobb hazaárulója.
Klubtag
@Pipás: ...nyugodtan hozzácsaphatod a 20.-at is...sőt
@simmering73:...ezért helyes, hogy az EU vezetői - önvédelemből - kerülik a vele való érintkezést és amikor csak lehet eézárják előle a kényes információkat...
Néro
Saját érdekeit szem előtt tartva. Mihelyt kap egy kis ellopni való pénzt a bomlasztást felfüggeszti. Elviszi haza majd kezdi előröl. Közbe a seggébe szűrt pávatollakkal harci táncot lejt.
ómió
Talán nem egy zárt efftársi kört kéne kérdezni, efftársak!
csak úgy....
ezt nem a hibbant fidesznyikeknek szánom,mivel ök nem is értenék meg az összefüggéseket..
www.youtube.com/watch?v=fNuG2AASnuk&t=25s
Gazella
@ómió: kuss mulyijooo... menj haza gazot kapálni a román földre!!!
Gazella
Bezony bomlaszt rendesen..mindig arra pávatáncol amerről pénzt remél.. h rohadna le a p@@e
tudode
Kitakar, betakar, ki tudja, hogy miről ketyeg az, aki saját orgánumával, a Sargentini jelentés vitájában azzal védte a mundérját, vagy mit is, hogy
.
--Azt a Magyarországot akarják elitélni, aki fegyvert fogott a világ legnagyobb hadseregével, és súlyos véráldozaot hozott a szabadságért

"""Orbán Viktor 2018. szeptember 11-én az Európai Parlamentben tartott beszédében megvédte Magyarország álláspontját, és bírálja a Magyarország uniós szavazati jogoktól való megfosztására irányuló eljárást."""
.
Giving a speech in the European Parliament on the 11th of September 2018, Viktor Orban defends Hungary's position and criticises the proceedings to strip Hungary of EU voting rights.
.
Foedításban
.
""""Orbán Viktor 2018. szeptember 11-én az Európai Parlamentben tartott beszédében megvédte Magyarország álláspontját, és bírálja a Magyarország uniós szavazati jogoktól való megfosztására irányuló eljárást.""
----------------
.
Nem itélték el az egyeduralkodót, csak ugrott a guba, amelyet Frank Engel is megerősített
.
----- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0&t=34s…
--------------------
.
Sebaj

-----.Orbán: Ha az EU nem ad pénzt, majd kérünk Kínától
444.hu/2018/01/10/orban-ha-az-eu-nem-ad-penzt-majd-kerunk-kinatol
---------------
.
Előéletében rinocérosz lehetett!
tudode
Bocs!
.
Lemaradt őfélesége linkje amivel védte Magyarország, alias Orbán Viktor mundérját:azzal is, hogy "azt a Magyrországot akarják elitélni aki fegyvert fogott a világ legnagyobb hadseregével, és véráldozatot szenvedett - valahogy így:
.
------ Viktor Orban: "You are condemning Hungary"
www.youtube.com/watch?v=6oqhwvPj5mo
.
"""Giving a speech in the European Parliament on the 11th of September 2018, Viktor Orban defends Hungary's position and criticises the proceedings to strip Hungary of EU voting rights."""
-----------------
. .
Tragédiosz!
kereső
Segitsetek legyetek szivesek. Lehetséges, hogy orbán ellnei utálatomban és haragomban el kerülte e figyelmemmet, hogy orbán viktor és a külügyminisztérium hangosan és egyértelműen elitéli az orosz agresszitót, és felszólitja putyint- fejezze be a civil lakosság elleni támodasákota, és ne használjon a civilek és senki ellen sem Ukrajnában nemzetközi egyezményekben tiltott fegyvereket.
Segitsetek kérlek!
magyar1
Na ugyan miért? Mert nem viszi bele a magyar embereket egy háborúba? Vagy mert veszünk orosz gázt?
Úgy olvasom az orosz gáz ugyanúgy megy nyugatra is tovább mint eddig, nem csak hozzánk.
Ilyen egy normális miniszterelnök, ezt várjuk el tőle hasonló esetekben.
bence
orbán Putyin kutyája ! Folytatja Pávatáncát , még az országunk kiárusításától sem riad vissza !
namihami
""... illetve minden tizedik (11 százalék) Fidesz szavazó ...""
A Fidesz gerébjei. Azok, akik hátbatámadják az Istenüket. Pedig a Viktor csak a mi érdekünkben, a mi jobb életünkért , gazdagodásunkért dolgozik. A nemzetközi hiteleket is azért veszi fel, hogy nekünk adhasson. (a bentiből már nem jut, azt ő már hazavitte)
Ő maga mondta, akkor csak igaz lehet. Hiszen ő sose hazudott. (ezt is tőle tudjuk)
Havanagi
Nagy titkok tudója lehet Putyin,hogy ilyen hűségre kötelezi Orbánt ,magyarul zsarolja ,akit egy normális ország parlamentje már régen átvilágított volna.Hozza nem lehet nyúlni.Miért is?
human
Nem hiszek abban, hogy Orbán rájött, hogy átverte Putyin és rájött, kisebb ember, mint aminek gondolta magát és elkezd visszasorolni az európai országok közé.
Orbán meg van róla győződve, hogy Putyin visszaállítja az régi SZU területi egységét még ha csak bábkormányokon keresztül is. Orbán pont ezért úgy gondolja, hogy Putyinhoz való hűségével a győztes oldalon fog állni.
Gazella
@human: zsirhájnak Trianon is fáj .. Nagyon kell neki..
human
@Gazella: Orbán és Szijjártó és gondolom a többi fideszes koment falán is megjelennek akik Ukrajna szétverése után azt hiszik Putyin majd területeket ad át Orbánnak. Ezek annyira hülyék, hogy elhiszik, hogy ingyen, pusztán seggnyalásért cserébe Putyin majd odaad olyan területeket amikért akárhogy nézzük orosz katonák adták az életüket. Végig sem gondolják csak nyomják zsigerből a hülyeséget.
ómió
@Gazella: Bolsiék gyagyása! Már mindenkit magadhoz csalogatnál?
Klubtag
@kereső: ...jól látod, hogy nem látod...sőt még büszkék is rá, hogy ők aztán nem tiltakoznak, "csak" elítélnek...
Gazella
@human: Én székely földre gondoltam.. Ez román terület... Szerbek kizárt, hogy adják a vajdaságukat.. Osztrák kiröhögi zsirhájt.. Szlovák?? Beint neki.
ómió
@Gazella: A te kreténségedtől még a vékony... is rájöhet bárkire!
Klubtag
@Klubtag: ...tévedtem, helyesbítek:
...ők aztán nem elítélnek, "csak" csatlakoznak a tiltakozókhoz...(ez a csodás magyar nyelv, ezért nem értenek meg mindet az EU-ban...:o)))))))
human
@Gazella: Orbán azt reméli Putyin kiterjeszti a hatalmát Romániára és Lengyelországra is. Ezért remélik a híveik, hogy Putyin majd akkor ajándékoz valamit.
Logogrif
Az alapvető baj, az hogy Kecóka világéletében "cigánykodott" azaz mindig a napi politikai érdeke miatt volt "világnézete..."
Németh István
Sajnos a világot félrei informálja a valójában nagyon buta média, amely viszont igazából az usa-eu.(német-francia skandináv brit bűnszövetkezet) aljas a valósságot eltitkolni akaró, erre alapozódó agresszivitásban, nyilvánul meg >> csupán hatalmi, területi, gazdasági előnyök megszerzése érdekében! Csak szíveskedjetek utána nézni > Ukrajna mint önálló közigazgatási rend szerinti államszervezet nincs nyilvántartásba véve, nincsenek határai jegyezve! Az egykori Szovjet hatalom, jogutódjának része > tehát az Orosz FÖLD! A miniszterelnöke Putyin! Mese nincs! aztán a mi -magyar fogalmaink szerint - egy önállóan működő un. "megye" szerkezet! Amely több nemzetiségi egységre oszlik! Ezek lettek a szakadár nemzetségek amelyek ma már a maguk függetlenségét, elszakadását az Ukrán "megyéből" kialakították, amelyet Putyin el is ismert! A korábban általam megfogalmazottak innentől adják, hogy az Orosz földteke az usa- Eu.féle szemetek mocskos igyekezete ellenére nem köztéri piac, hanem szuverén Oroszország, amelynek a belügyeibe való moslék beavatkozási szándék az amit az usa, eu. a nyerészeke-dések akarnak akarnának kihasználni! Ez nem megy! A félrevezetett világ köztük ti is a hosszú cicit szívja a tudatlanság okán! Erről persze nem tehettek - azonban az ukrán szemetek saját népüket pusztító manővereivel akarják a világot a maguk javára billenteni >> pontosabban az usa.eu uralmat, hatalmat kiterjeszteni az Orosz FÖLD ellen! Ezért nem kíván hadba lépni az usa-nato szerkezet, mert azonnal világháború robbanna ki! Ezért vezetik félre a világot, hogy a tömegekre való ráhatással a tömeges hazug félrevezetéssel sikerüljön az Orosz szuverenitást semmibe vetetni! Ha nem értitek megmagyarázom, de mielőtt kérdeztek nézzetek utána az Ukrán határok az állami bejegyzettség ENSZ ratifikációjának - akkor majd sok mindent megértetek! Ámen! Hajrá Magyarország, hajrá Orbán Viktor, Hajrá Putyin! Az ukrán hamis nagykövetnek titulált asszony meg menjen a kurva anyjába!
Németh István
A megkérdezettek kifejezetten hülyék, már legalább is azok akik az Eu. bomlasztását fogják az Orbán Viktorra! Az Eu-nak felül kell vizsgálnia önmagát és a német-francia, skandináv vezetést amely az usa európai képviselői - egyszerűen picsán kell rúgni! Egységes Európai unió kell amely minden esetben és körülmények közt a nemzeti érdekelnek megfelelően jár el egy valóságos gazdasági közösség érdekében és mentes a szélsőséges politikai és más földrészek hatalmi törekvéseinek érvényesítésétől! Ma nem ez van hanem a kettős mérce elve, és a moslék korrupciós alávetettség az usa akarat érvényesítése! ÁMEN!
Lepényleső
...ez akkor azt is tükrözi; elsők a bán érdekei,aztán minden ami őket gazdaggá teszi,
s elhanyagolhatóan a legvégén ami az elnyomottakat érinti?
telegdilaci
@Pipás:Elég sokáig tartott hogy mindenki belássa, eddig csak azok látták hogy összevannak nőve akik nem gondolkoztak! Jól mondta a volt Amerikai nagykövetünk hogy Orbán pávatáncol nem lehet egyszerre mindenkinek megfelelni,mi a NATO-hoz és Európához tartozunk és úgy kellene viselkedni!
Pipás
@telegdilaci: Ezt a hintapolitikát, már megszívta egyszer az ország.
mikcip
Lehet taktikázni, de azért most annyira súlyos helyzetben van Magyarország – és a világ is – hogy ha az ellenzék komolyan, tényleg felelősséget érez jövőnk iránt, akkor neki nem azt kell mérlegelni, hogy jobb, ha marad Orbán, és majd amikor igazán megbukik, összeomlik a Kormánya, akkor könnyű és stabil győzelme lesz majd az utána következő választáson. Ugyebár, az ellenzék azzal kampányol, hogy Orbánék tönkretették az országot. Na, már most – majd a még rosszabb helyzetben - mitől ne folytatnák a még nagyobb pusztítást?! Utána – miután egy romhalmaz marad rájuk - hogyan akar, mit tud kormányozni az ellenzék? Két éven belül biztos bukás, és újra itt van Orbán. Szerintem most ne engedje el a lehetőséget a kormányzásra, akkor sem, ha egy nagyon rossz ciklus miatt biztosan újból Orbán jönne… az talán egy kicsit más… a választásokon részt vevő szavazók tapasztalata miatt… jobb Orbán lenne, és nem kétharmaddal, hiszen az ellenzék most talán megváltoztathatja a választójogi törvényt, és sok minden mást; Orbán akkor már nem tehetne azt, amit akarna. Borzalmas nehéz terhet kell felvállalnia az ellenzéknek, ha taktikázik, azt jelenti, hogy a hatalom birtokában kényelmes életet remélnek. Viszont felelősséggel tartoznak választóik iránt, akiket nem hagyhatnak cserben! Remélem… reménykedem, hogy tudatában vannak ennek.
kulabombaafityiszre
@Németh István: tegnap, 19:46
Egyszerübb lenne orbánodat kirúgni a picsába,téged meg átköltöztetni a putyini oroszországba éljél ott ha már annyira szereted putyint.Az orbán gazdád majd a választások után csatlakozik hozzád.
Gazella
@human: Bingó! Csak h lengyel már beintett zsirhájnak Romániáról meg ne is beszéljünk! Putin ezt soha nem kapja meg!
Pipás
@mikcip: Olyan súlyos helyzetben van az ország, hogy ezért maradjon a fidess? Te nem vagy normális.
mikcip
@Pipás: Félreértettél, de én vagyok ebben a hibás. Utólag elolvasva saját hozzászólásomat, látom, hogy nagyon zavaros. Azt szerettem volna kifejteni, hogy miért nem helyes, ha az ellenzék azt a taktikát választja, hogy haddd maradjon kormányon a Fidesz, hiszen olyan rossz helyzetben, állapotban van, vagy lesz a választások után Magyarország költségvetése, és más, hogy aki kormányra kerül mindenképp megbukik. Nem helyes az ellenzéknek taktikai okokból hagyni a Fideszt kormányozni, mert a választások után az ellenzék kormányon mindenképpen jobb lesz az ország számára, mint a Fidesz. Persze az ellenzék is könnyen megbukhat, hiszen a háttérben a Fidesz iszonyú nyomást fog gyakorolni, hátráltatni az ellenzék munkájára. Jaj nagyon komplikált, amit mondani akarok...
kereső
A felmérés eredményéhez- engem nem kérdeztek: akkor +1 fő jelentkezik, hogy orbán putyin teljes kiszolgálója, Magyarország és az Eu érdekei ellenére. Putyin trójai falova- és Magyarország érdekeinek árulója.
nezelodo
Attól tartok, Putyin lehet, hogy sokkal többet tud Orbán egész életéről, mint azt bárki is sejthetné! KGB-s tisztként megfordult Sz.fehérvár környékén is! Biztos, hogy nem csak a ferde hajlamot kutatta és jegyezte fel az ittlétekor, és nem is hagyta a hazai levéltárakra az irattárát!
RonaGyuri
@RonaGyuri: A cikk maga nem különösebben érdekes,

azonban a tényen túl, hogy velünk foglalkozik egy sajnálatos tanulság is van benne

Az index.hu számol be többé kevésbé elfogadható módon az ft.com: „Hungary’s Viktor Orban faces watershed moment on Russia and Ukraine” cikkéről. A nem teljesen korrekt olvasatot jellemezi, hogy „A Fidesz oroszpolitikájának megváltozásáról írt elemzést a Financial Times” címen. Megnyugtatok mindenkit a Financial Times szerkije olvasta el és értette meg az írást! =))
Azonban a cikknek van egy igencsak fontos tanulsága. Arra vonatkozóanm, amire annyiszor vagyok kénytelen felhívni a figyelmet: a világban olvassák azokat a sületlenségeket, amiket potentátjaink – szándékuk szerint hazai használatra – összezagyválnak.
A cikk idézi több hazai „szakértő” megnyilvánulását. Köztük sajnos a mindig nagyon okos (de valahogy nincs szerencséje, mert még mindig nem jött össze egyetlen eltalálásnak nevethető „jóslata sem”) Török Gabócza legújabb agymenést is.
Aminek külön stichet ad az a tény, hogy a derék index.hu betette a hyperlinket az eredeti hablatyról, majd „lefordította” az angol cikk „idézetét”.
S Karinthy kedvesen mosolyog a felhő csücskén! Gyengébbeknek: „KARINTHY FRIGYES: NEVETŐ DEKAMERON - MŰFORDÍTÁS” című művében, igaz több lépésben:
„Jöttem a Gangesz partjairól
Hol álmodoztam déli verőn
A szívem egy nagy harangvirág
S finom remegések: az erőm.”
amiből
„A Herz-féle szalámiban
Sokkal sűrűbb a só,
Mint más hasonló terményekben
Hidd el, ó, nyájas olvasó!”
lett! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.