Felháborodott posztot tett közzé kedden este a fideszes L. Simon László, aki a jelek szerint most először találkozott a magyar állami egészségügy állapotával.

Felháborodott a fideszes politikus: Nem értem, hogy jutottunk idáig

A fideszes politikus posztját változtatás nélkül közöljük.

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?

S ha felhívja egy 72 éves szívbeteg asszony a háziorvosát, mert vérnyomás problémákkal küzd, s napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában, hogy ebben az esetben azt mondja neki a háziorvosa: nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit?

Gárdonyban Dr. Csáti Géza Attila ezt mondta ma telefonon az édesanyámnak.

Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat.

Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén.

Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!

L. Simon László József Attila-díjas magyar író, költő, balettszerző, szerkesztő, vállalkozó, politikus. 2004 és 2010 között a Magyar Írószövetség titkára, 2010-től fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke, 2011 októberétől a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke, 2012. június 18-tól 2013. február 27-ig a kultúráért felelős államtitkár. A 2016-os Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 32. legbefolyásosabb személye. 

2021. július 31-étől a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Visszanyalt a fagyi? Szembejött a valóság? Üdv a való világban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Jóreggelt Mr. Sajmon! Éjjel nem süt a nap, és a szél sem fúj mindig, a barackmag pedig gyógyítja a rákot. Lehet, hogy a mama nyavalyájára is jó lesz? Bízzon benne, bár igen nagy a fideszben vetett hit kell hozzá!
Gyurka80
Igen az orvosok sajnos 30 percenkét fogadnak 1 beteget! Mintha szabotálnák a munkát.
Manhattan
Visszanyalt a fagyi? Szembejött a valóság? Üdv a való világban...
nezelodo
@Gyurka80: Bizonyára nem hallottál a kormány által megszabott "Teljesítmény volumen korlát" szabályról amin felül, ha elvégzik is a vizsgálatot, vagy beavatkozást, nem fizeti ki a TB. Ezért van fél, háromnegyedéves várólista a szakvizsgálatokra, a műtétekről pedig ne is beszéljünk, mert nem belátható mikor kerül rá a sor. Tehát valóban szabotálják a munkát a kormány előírása szerint.
Qqberci
"Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat."

Esetleg ha hazatolnád a képedet a Nagy Magyar Valóságba...
balage
" De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!" - akkor mire?
Gyurka80
@nezelodo: @nezelodo: "Teljesítményvolumen korlát. Magyarországon a finanszírozás tarthatósága érdekében került bevezetésre 2004-ben. A járóbeteg-szakellátásra és az aktív fekvőbeteg-szakellátásra vonatkozóan szolgáltatónként, éves szinten, havi bontásban meghatározott elszámolható teljesítmény mennyiség. A finanszírozást az OEP az ellátóknak kizárólag a volumenkorlát keretein belül nyújtja. "
Nessy
Legyünk tárgyilagosak! Különösen vidéken , de a városokban is, az egyre több üres praxis betegeit is el kell látni. Egyre több a dupla praxist ellátó házi orvos. Ha az orvos ott hagyta volna a rendelést, hogy a napok óta problémával fekvő beteghez rohanjon, a kint várakozó betegekkel mi történjen? Ha azt mondja próbáljon bemenni a rendelőbe, üljön ott x időt, szedjen össze még valami fertőzést, ami nagyobb bajt okoz? Akkor ki lesz a hibás? Esetleg ő fertőzi meg a többi beteget, mert az is reális lehetőség. Igen, egyre kevesebb az orvos, egyre több a beteg, egyre több az elvárás, és lesz ez rosszabb is, ahogy a már nyugdíj korhatáron túl is dolgozó háziorvosok abbahagyják , feladják a praxist. Feltételezem, amint tudott, kiment hozzá a háziorvos, és megvizsgálta, felírta a gyógyszert. Ha idős, beteges az édesanyja, és teljesen egyedül van, talán kellene gondoskodni róla, hogy legalább két naponta valaki meglátogassa, segítsen neki.
Nessy
@Gyurka80: Erről van szó! talán lenne műtő kapacitás, CT, MR kapacitás, de nem finanszírozzák. Arról nem beszélve, hogy évek óta nem változnak a finanszírozási tételek, miközben az ellátás költsége növekszik! Ma már meg van határozva, egy betegnek hány labor vizsgálatot kérhet az orvos, melyik szakorvos melyiket kérheti. Nem ok nélkül fuldokolnak az adósságban az egészségügyi intézmények. Különösen a klinikák, központi kórházak! A nehéz, koltséges betegek ellátása az ő feladatuk, ők már nem tudják tovább küldeni a beteget.
human
1. lépés: A választások után a FIDESZ-es politikusok rájönnek, hogy haldoklik az egészségügy.
2. lépés: A FIDESZ megígéri, hogy megoldást talál a problémára
3. lépés: A FIDESZ megtalálta a megoldást: magán egészségügyi ellátás bevezetése
teuton
@Gyurka80: Hurkagyuri! 2010 ota ki van hatalmon? 2010 ota miert nem valtoztattak a szabalyozason, ha rossz? 12 ev es a 2/3 EHHEZ keves???
nezelodo
@Gyurka80: Hú de okos vagy, nélküled nem is tudnánk, miért kell várni egy szakvizsgálatra fél, háromnegyed évet, aztán aggódhatsz, hogy megéred-e, amíg eljön az idő, és mehetsz, vagy időközben meghal a nyolcvan feletti doki, kezdheted elölről a centi vágást. A lényeg, nem az orvos az oka a lassúságnak, be van építve a kormányzat által a rendszerbe. Hiába akartok rendőrt küldeni az orvos nyakára, az csak a lihegő csahosokat elégíti ki, a Kásler félék meg köszönik jól vannak és piszkálják tovább a koszos körmeiket.
Gazella
K÷rdwzd meg a gazdidat, a zsirhájt.. ő utasítására van szét verve az egészségügy.
csipetke
Amikor tömegesen kezdtek kivándorolni az orvosok külföldre,arra orbán azt mondta,hogy nem baj,legalább tapasztalatot szereznek,és majd visszajönnek. Bakker,minek jönne haza egy is, ebbe a fidesz-uralta pusztulatba?Már nem emlékszem,ki mondta,hogy amihez orbán hozzányúl,az szarrá változik. És tényleg...
nezelodo
@Shikari: Sztálin is szétütött az orvosok között, "gondos kezelést kaphatott" a rettegő környezetétől az agyvérzésére, meg is érdemelte ami a vége lett.
Málna
Tudomásom szerint a háziorvosok fejpénzt kapnak a betegeik után. Akkor pedig csak a lelkiismeretükön és emberségükön múlik, hogy hogyan látják el a betegeiket.
jesz
Az L.Simonoknak, és a többi képviselőnek nem kell találkozni azzal az egészségüggyel, ami a plebs'nek adatott...nekik minden védett, külön jár...külön kórház, orvos, stb...

Ezt az L.Simont igazából qurvára nem érdekli ki mit nem kap...mindenesetre igyekszik úgy csinálni, mintha mégis...óriási szerencséje, hogy sajnos nagyon messze van, és így tehetetlen..
Nessy
@Málna: Valóban kártyapénzt kapnak a háziorvosok. Abból fizetik az asszisztens és a takarító bérét+annak járulékait, a rendelő rezsijét, a felszerelését, a kötelező számítógép programot, a nyomtató papírt, minden javítást, vagy új beszerzést stb. A végén, ami marad az a doki fizetése ++ járulék, és megélhetés. A költségek növekedését viszont nem követi a finanszírozás sehol az egészségügyben. Nem ok nélkül van egyre több "üres praxis", és ahogy a már idős orvosok végleg nyugdíjba mennek, lesz ez még rosszabb is! Már nem csak vidéken, de a városokban is.
Nessy
@Shikari: Kár, hogy ezt mondtad már évekkel ezelőtt Káslernek! Nil nocere! Ne árts!
sokanvagyunk
@Nessy: Na,ezt maradéktalanul betartják tapasztalatom szerint... - a semmit tevésükkel.
Emmersson71
"De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!"

Akkor mire, te balfasz?! A mai orvosok lélektelenek az elődeikhez mérve?
Nem lehet, hogy esetleg Kásler és bűntársai direktíváit kénytelenek követni a háziorvosok?

Nem mellesleg...ha egy 72 éves szívbeteg asszony vérnyomás problémákkal küzd, s napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában, akkor MENTŐT HÍVJON! Vagy a fiát! És akkor az dobjon el mindent és ő hívjon mentőt, majd hanyatt-homlok rohanjon a nagybeteg édesanyjához!
És ne a háziorvost hibáztassa!
És főleg ne használja még ezt a helyzetet is arra, hogy a Fidesz vezetőit mentegesse - a sorok közt -, akik által padlóra került az egészségügy!!!

Undorító vagy, L. Simon!
Emmersson71
@nezelodo: A 10 parancsolatot kifelejtetted! Talán a mamának serényebben kéne imádkoznia.
Nessy
@sokanvagyunk: Ne várj értelmes döntéseket, ahol az egészségügyet külügyér, belügyér, mindenhez értő miniszterelnök irányítják évek óta!
Emmersson71
@Gyurka80: Válts háziorvost! Ha ez egyébként igaz volna - nyilván túlzol -, akkor a 4 órás rendelés alatt 8 beteget fogadna az orvos.
nezelodo
@Shikari: ma 08:37, Az orvosok esküje mellett a parlamenti képviselők, és miniszterek esküje se felejthető, biztosak vagyunk benne, hogy az történik amire a felhatalmazást kapták? Már pedig ezeknek a szavazatai szabják meg az egészségügy működést. Nem emlékezem arra, hogy a Kásler-Pintér-Müller Cili-Szijjártó féle ellátásra szavazott volna valaki is...
Nessy
@Emmersson71: Ha nincs családtag, aki figyelne a mamára, csak akadna annyi aprópénz, az L.Simon családban, hogy megfizessenek valakit, aki vállalja a feladatot.
kereső
@Emmersson71: Vegyen a mamának rózsafüzért, az segit.(mondta valamikor a koszos körmű sarlatán).
nezelodo
@Emmersson71: Bizony igazad van a Tíz Parancsolat Orvoslás helyett való alkalmazásában! Kásler óta sokszor csak ebben bízhatunk, látszik a 45 000 halott esetében is.
Ráadásul a Németh S. bá tv-jében az a legokosabb (Kósa szintű) műsorvezető is az imádságra hivatkozott az Ukrajnát ért támadás megszüntetése kapcsán. Segítsen valaki, Orbán barátja vajon Miatyánkot lövöldöz a rakétáiban az ukránokra, és a kazettás bombáikba Üdvözlégy Máriát töltött?
ómió
L. Simon "lemaradt" a covidról? Pedig, itt is látni, "mi mindenre nem jó"!
Emmersson71
@Nessy: Erre gondoltam én is, hogy szájmonnak van mit a tejbe aprítania. Ha az anyámról van szó, világ másik végéről is "rendelek" privát szakápolókat 24 órás ellátásra.
Málna
@Nessy: Aki viszont csinálja, az csinálja rendesen! A műtőben sem csak félig varrják össze a sebet, mert nincsenek megfizetve.
Nessy
@Málna: Nem bizony! Bele sem tudnak kezdeni néha, mert nincs műtősnő, kisegítő személyzet. A többi "apró problémát" fedje jótékony homály.
Nessy
@Shikari: Úgy sem hallgatná meg! Hol régészkedett, hogy magyarságot kutatott, az egészségügy, oktatás problémáival nem igazán ért rá foglalkozni.
nezelodo
@Shikari: Mit nem mondasz?! Olyan komoly a képviselői eskü is, mint a NER polgi háromszori katolikus templomi holtomiglan-holtodiglan fogadalma a három menyasszonyával, püspöki áldással? Bármikor jöhet a következő...
Macskaszem
Mit nem ért ez a kretén, ők juttatták idáig 12 év kemény aljassággal, mert fizetős egészségügyet terveznek, de azt is MZP-re kenték. A fidesz kormány rendelkezett így, az orvos meg betartja amit elrendeltek. Minden rendelőben így van. Nem az orvos a hibás!!!
Néha kellemetlen mikor szembejön a valóság. Ha a kedves mama nem cseszett volna rá, akkor a VIP ellátásból észre sem vette volna ez az ökör, hogy mennyire galyra rették az egészségügyet.
Csak az a furcsa, hogy a NER szavazó gombáinak sem tűnt fel.
Málna
@Nessy: Hát, én ilyen problémával még nem találkoztam. Embertelenséggel annál többször.
Toller Béla
Sok mindent nem ért az ember ! Egy ekkora gazemberből, int ez a simon, hgy lehet vezető, szakmai vezető, politikai vonalbeli ember egy olyan országban, amelyiknek olyan költői voltak, mint Ady, József Attila, Radnóti, stb. Hogy került ez a hihetetlen erkölcsi nulla a sajtó oldalaira ? És hol élnek az ilyen bogarak, ha most csodálkozik rá arra, amin már fel kellett volna háborodnia három évvel ezelőtt is ?
drrotf
Ilyenkor azt mondja az ember:Van Isten! L.Simon hosszú évi politizálás után azt gondolta hogy ismeri az országot, tudja, hogy működik, és m hogyan működik, de az élet adott neki egy pofont, és megtudta, hogy milyen mélységesen alacsony szintre került az egészségügyi rendszer!A baj az, hogy ebből az esetből nem az jutott az eszébe, hogy lehet talán az egész egészségügyi rendszer ilyenné vált !László javaslom, hogy járj többet a háziorvosoknál, a szakrendelőkben, a kórházakban, é nyisd ki a szemed és a füled, hogy jól lásd és halld ami itt történik.Javasolhatnám még azt is hogy az oktatásban is nézz körül, mert egy pár év múlva már nem lesz aki fizikát , kémiát vagy biológiát tanítson az általánosban vagy a közép iskolákban, és akkor mit fogsz kérdezni? Akkor is csak annyit, hogy hogy kerülhettünk ebbe a helyzetbe?"Ez már akkor kevés lesz!
Eladott Ország
"Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!" Tudod te rá választ, "József Attila díjas" ? fideszes parazita, gerinctelen, geci! Képzeld el, mi vagyunk az EU koldusháza ha még nem tudtad volna! Az orvosok is menekülnek az országból aki teheti! Vajon miért, szarházi?! Ki szívja az ország vérét már több mint 12 éve nagy okos.!
Emmersson71
Alább a József Attila-díjas L. Simon László "költeményeiből"

"vértócsában fekve találtak meg éppen zenét hallgattam tudatlan barmok öltek meg akik nem tudtak táncolni és büdösek voltak még nálam is büdösebbek
(...)
büdös vagyok meg kell fürdenem kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait (...) bevizeltem akár egy disznó a perzselés előtt (...) ondómban levő életenergiám azonban nem tudtam rendesen szabályozni állandóan ejakulációm volt (...) fejem rothadó bőrdarabra hasonlít hamarosan elpusztulok bűzlök akár egy csillag alakú dögvirág (...) a szabványosítás veszélyeiről írtam tanulmányt amikor találkoztunk átfogott a lábával megbasztam a tanítója lettem az lett belőle amire vágyott
(...)
marékszámra dobáltam magamba szpídet s évekig inasként dolgoztam egy keleti bazárban
(...)
a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam miközben én már párizsban báboztam iskolát alapítottam és egy röhögő törpét követtem akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat

stílust és technikát váltottam ősi szőtteseim indiai tudományos kutatásaim emlékét dolgozták fel ráadásul szerda esténként nő voltam és a vasárnapi matinék idejére lombszoknyát húztam díjakat nyertem jellemem tisztasága politikusi alkatom és kompromisszumkészségem korunk legnagyobbjai közé emelt
(...)
intoleráns és antiszemita félvér istenekkel találkoztam ültek a hegytetőn szotyiztak egyszer az egyikük engem is leköpött az utcán mert nem hittem a megváltás erejében sem az örök boldogságban sem a szeretet erejében
(...)
a szexualitás kreatív kifejezési módjait kerestem a gumi- és latexfetisizmus bennem is vágyat ébresztett minden esőkabáttól és műanyag kvarcórától lázba jöttem
(...)
tanítványaim később a szememre vetették hogy életem e nehéz szakaszában azt mondtam épeszű ember nem lesz sem politikus sem hadvezér (...) nevelési kudarcaim miatt pályát és nemet váltottam újságíró lettem vagy újságírónő"

kuruc.info/r/6/76576/
CsipkeRózsa
A Covid miatt ez volt az előírás. A telefon.
vacsi
Nahát, még ilyen majmot!
"napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában,"
"Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat."
Nem tehetetlen vagy, hanem idióta! Elment a világ másik végére, az anyja meg itthon maradt, teljesen egyedül? Nincs másik gyereke, unokája, stb?
Egyébként én a magam részéről elfogadom, sőt helyeslem, ha a váróterembe nem megy olyan beteg ember, aki adott esetben fertőzhet.
kereső
@CsipkeRózsa: Sajna, némely orvosnál hagyománnyá vált. Nem csak a felnőtteket kezellőknél, hanem sok gyermek orvos is telefonon kiván gyógyitani.
Sámannus
Vagyé te részvényt Brókernarcsitól. Amennyi eszed van annyit is érsz, remélem a saját eszedet nem veszed sértésnek bár nekem az volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.