Az elvakult fideszeseket nem érinti meg annyira, hogy most jön a neheze, a többszázezrekre váró nyomor és kilátástalanság időszaka, szinte azonnal elkezdték a csoportokban romantizálni a nyomort és a kilátástalanságot. 

A fideszesek már romantizálják a nyomort és az éhezést
Forrás: Fortepan/Erdei Katalin

A kép egy fideszes csoportban készült, válaszul arra, hogy többen felemelték a szavukat az ellen, hogy az Orbán-kormány átverte őket, és minden eddiginél nagyobb terheket rak a nyakukba. 

A fideszesek már romantizálják a nyomort és az éhezést

Ettél valaha zsíros kenyeret, cukros-vizeset, lekvárosat vaj nélkül? Aprítottál forralt tejbe kiflikarikákat reggelire, vacsorára?

- teszi fel a kérést a poszt szerzője, majd kitér arra is, hogy milyen jó a téli estéken vastag pulóverben mégis elégedetten kucorogni és azon vitatkozni, most ki hasogasson és hozzon be fát.

De hamarosan sikerül ezt is túlszárnyalni ugyanis a szerző kitér arra is, hogy:

Mosakodtál lavórban babaszappannal? És levendulással? Egymás után a tesóiddal. Elóször felül, derékig mindenki, aztán alul. A bugyidat, zoknidat pedig kimosni, majd a kályhán szárítani.

Majd elmondta azt is, hogy ők régen örültek a vén autónak, a fürdőszobának, és annak is ha volt melegvíz, hiszen melegvíz is volt, ha begyújtott az ember a bojlerba.

A fideszesek már romantizálják a nyomort és az éhezést

Azonban ez már a csoporttagok jelentős részének is sok volt, valaki az egész szentimentális bejegyzést csak annyival kommentálta, hogy:

Én régen be is hugyoztam. De már örülök, hogy annak a korszaknak vége.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Minden milliárdosnak ezt az életet kívánom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Minden milliárdosnak ezt az életet kívánom.
lampa laz
Ugyan mindenki tisztában van azzal, h orbán miért nyárra tetette az időközi választásokat, mégis döbbenet, h még a rezsibabrálás sem tántorította el a banga népet a fidesztől. Ha beledöglik akkor is a fidesz. Remélem a tél beálltával átélik majd sokan a fent leírtakat. Esténként mesélhetnek egymásnak a jó meleg afrikáról, h ne fázzanak.
Gazella
Na igen. Most jön a hideg fekete leves mindenkinek!!
Gazella
Én az elkén'eztetett gyerekeket sem sajnálom. Ahol a szülő helyett a gyerek dirigál.
Macskaszem
Szerintem a nyomornak nincs olyan formája amelyik romantikus.
A nyomor sz@r dolog, de a legnyomorultabbak szavazzánk ránk állandóan a fideszt. Lehet, hogy ők tényleg élvezik.
Nessy
@lampa laz: Idióta barmok! A háború alatt és után mindezeket kipróbáltam, sőt volt amikor napokig semmi kaja nem volt, vágtam a fát a pincébe, és hoztuk fel a szenes vödörben a szenet, De valahogy nem igazán találtam akkoriban sem gyerekként, romantikusnak, A zománcos nagy lavór is meg van még a pincében, ha valamelyik idióta lélek romantikázni vágyik, szóljon, megkeresem, és eljöhet érte! Elképzelem pártunk és kormányunk nagyjait, amint ezeket a dolgokat "élvezik"!
magyar1
@lampa laz: Tévedtek, az energiatörvény most halad jó irányba. Csak itt is szűrőket kellene alkalmazni.
Mégpedig a reális fogyasztás alapján, a milliárdosok fizessék csak a piaci árat mert nagyobb része úgyis az államkasszából lopta a lóvét.
Eladott Ország
Igen bizony a gatyamadzagot sokáig lehet húzni, sokan el se tudják képzelni, de van madzag mely nem gatyákra való, hanem nyakakra, ezeket hívják nyakravalónak. Ezek erősebbek mint a gatyamadzagok és reméli minden magyar demokrata, hogy a Fidesz vezetésnek ezekből bőven jut majd és nem is igény szerint! Addig húzható , amíg van gatya, utána tessenek fellázadni, ha már sikerült eddig eljutni...
Béla333
Szia Nép! Nektek jó lesz az a kis nyomor, az a kis szegénység. Vállaljátok, legyetek büszke arra ahogy éltek, tűrjetek és fogjátok be a szátokat, hogy mi nyugodtan élvezhessük az összelopott pénzeket!
Hát valahogy így...!
lampa laz
@Nessy: 70 éves vagyok, a gyerekkoromat írták le és nagyon nem szívesen gondolok vissza azokra az időszakokra. Akkor persze az volt az elfogadott, mert körülöttünk is mindenki azon a "nívós" szinten élt. Akkor is voltak a hatalomnak kegyeltjei, de amit most látunk az vérlázító. Nem tudom mi kell még ahhoz, h megváltozzon az emberek gondolkodás módja, talán az előttünk álló tél, tovább emelkedő infláció, az árstop visszavonása, vagy a jó Isten tudja.
Eladott Ország
A mélyszegénységben élők száma Orbánék alatt megkétszereződött.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/183586792_1104040516742521_8433910959102787626_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qBV2OpTTtSkAX8e-3dh&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_UTiObSftvavWhA_30h7PnjE2-YkukjWtjfplheknyDw&oe=62FCD4AF
Az országban 4,1 millió háztartás van. Ezek közül 976 ezernek van villany, 554 ezernek gáztartozása. Magyarul 4-ből 1 magyar olyan háztartásban él, amelyik időben nem tud fizetni... lakhatási szegénység.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274115259_486115733135386_6958554455431291296_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Z7qCHQsZ81MAX8ijWTI&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8eQjzDO_TWaSMijGAjUvPahUpet_7GYBohJ3kK9XBqhA&oe=62DB6505
Magyarországon a gyermekek 40,9%-a van kitéve a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának. Ezzel a számmal a legmagasabb kockázatú országok között vagyunk Európában. Köszönhető a fideszes tolvaj, gazember bandának.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122875203_853321125412310_4539866886771779109_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=kBBrHfHgBcUAX8xawmi&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-3cJRkea-fead_efWAYdlUtbQuRHGvADgy3Cw0FgYdOA&oe=62FBD5B7
Welllness minimálbérből.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/279732677_536187474794878_3465968143275117770_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=TCUc6y1I1h8AX8piP_2&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-_gwqT8mcQU48Bb-e7HUcKrfd3eknfWXBkmRpcxtioDw&oe=62DBB74F
ppp888ppp
5000ft/kg a toportyu ára nem szegény kaja...
Nyírfa
@Nessy: 17.33

Egy kis recski nyaralást megérdemelnének ezek a romantikusok , karöltve szeretett bálványaikkal.
simmering73
Krumpli, lilahagyma, szalonna, tepertő, fokhagyma mára mind luxuscikk. Ma már a csirkefarhát a divat birkáim.
division
@magyar1: Ne kívánd, mert visszaüt. A gazdag emberek között is van sok, aki a tudásával érte el amit. Amúgy meg kicsit sántít ez az egész, hol van ez a poszt? Lehet, valami unatkozó hülye gyerek írta. "A kép egy fideszes csoportban készült"
Tudja már itt szinte mindenki rólam, hogy vége annak, hogy a Fideszt védjem, sőt, de mindennek azért nem fogok bedőlni.
Emmersson71
Na, az ilyen agyatlan fidesznyik, bigott laposföld-hívőknek lehet eladni a fost mézes-mustáros szószként! Ha az istenük adja, akkor kóstolás után is váltig állítják, hogy finom.
balos
@division: Ha itt élsz és erről ez a véleményed hát lelked rajta!Azt tudom,hogy amit itt 899 óta megtettek és megtehettek velünk a rendszarváltók,más országban már lógnának az elkövetők!ÉLVE!Tudod én nem a sikeres embereket irigylem,hanem az elesetteket szeretném látni,hogy felemeli a rendszer!Na ez az ami nem fér bele a nemzethy hitvallásba!Mindenki annyit ér,amennyit össze tud lopni?Lásd a lázár féléket!Mindenkit képesek mindenért vegzálni,amit ők védelem alatt elkövetnek!
division
@balos: Itt élek, és nyilván sajnálom a becsületesen dolgozó embereket, akik netalán majd az energiaárak növekedése miatt szegény sorba kerülnek, nem is szabad ezt megengedni, és én hiszem, hogy módosítva lesz ez még, ha másért nem, akkor majd a tüntetések miatt. Ellenben azzal sosem értettem egyet, hogy egy rendszer legyen az, aki mindenkit felemeljen, mert azért lásd be, az ember nem attól lesz jobb módú normális esetben, mert a lábát lógatja és eltartják. Tenni is kell érte. Az már egy más kérdés, hogy olyan törvényekkel, adószabályokkal, oktatással, stb. a rendszernek kell segítenie az embereket, hogy becsülettel meg tudjanak élni, de minden más az embereken múlik.
Néro2
Rá-kuss alatt is Siker Siker meg Siker volt. Nem tom csak kérdem ez tényleg egy ennyire nyomi ország?
Van ebben a HUN-ban egy trágya giliszta lényen kívül még valami ?
lampa laz
@magyar1: én tökéletesen tisztában voltam azzal, h az általuk megalkotott rezsicsökkentést nem lehet fenntartani. A módszert kifogásolom amivel elhitették és az utolsó pillanatig is azt hazudták, h nem nyúlnak hozzá, aztán egyik óráról a másikra a lakosságra zúdították a változást a horror árral együtt, ez volt tőlük undorító. Lehetett volna ezt fokozatosan is hozzászoktatva az embereket a drágább árhoz. Azt, h végül is hogy fog kinézni majd ez a rezsi dolog nem tudjuk, mert még dolgoznak rajt. Az biztos, h nagyon sokan koppanni fognak és keserű pirulaként fogják megélni. A következő állomás meg az üzemanyag a csirkefarhát lesz.
Emmersson71
@Maccska: Nem vagyok FB-n, így nem tudom megnézni, hányan lájkolták ezt a képet és bejegyzést! Ám biztos vagyok benne, hogy többek. Vagyis érvényes a fideszesEK szó!
Néro2
@Maccska: Elvtársad te hülye agyament barom legfeljebb neked van. Most kivételt tettem idióta agykárosult barmok sorában egy válasszal. Nyugodtan vedd megtiszteltetésnek mert az ilyeneket mint te még lexarni se érdemes.
Nyírfa
@division: 18.44

Valóban, nincsen megjelölve a forrás.
Meg az is lehet, hogy gúnyból íródott. Ennyire hülye nem lehet valaki - gondolnánk.
Nyírfa
@division: 19.12

Egy kormánynak a legfőbb dolga az, hogy biztosítsa a feltételeket a jóllét megteremtéséhez a társadalom számára.
Nem is kell hozzá más, mint tiszta elme, tiszta szív, tudatosság, következetesség, állhatatosság , no és hozzáértés.
Ezek az erények itt és most mind hiányoznak. Hát, majd...majd lesz valahogy.
rokker33
A világ számos pontján éheznek nélkülöznek az emberek napokig hetekig nem esznek és még tiszta vizet sem isznak.Ez nem 1=2 hónapja van így hanem több évtizede évszázada,de ti azon sírtok ,hogy drága lesz a rezsi meg az élet és fürödni sem tudtok minden nap 2x forró vízben! Pofátlanság ez az európai nép az usa után a leggusztustalanabb fajta.Szégyen és gyalázat ez már ami a kata és a rezsicsökkentés eltörlése után műveltek és művelnek most is az emberek! Undorító...
Eladott Ország
@simmering73: ma, 18:20 ♦ Régen, ha nem volt pénzünk összedobtunk egy lecsót. Ma, ha összedobunk egy lecsót nem marad pénzünk! Az alapvető élelmiszerek ára az egekben, mert Magyarország előre megy, mi meg hátra!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/289151668_1738609599818422_1112923762202443312_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=aHDL1Mxv_DwAX8-oPLs&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT82swfQil3C6AnEqxk2SRO6W2T1dhIikDX0ZL6tpQP4bQ&oe=62DBB1F0
Istenakinincsen
A fideSS jó példát fog mutatni a birkáinak.Bár a sitten sem fogják érezni az ország nyomorát, kaja pia fűtés...kell ennél több?
Nyírfa
@Istenakinincsen: 20.07

Ott lesznek valaha is?
Néro2
@Maccska: Menj a rohadt tetves kurva ribanc anyádba te idióta hülye fax ha már kihozod belőlem. Csak szónék még ilyet soha kommentelőnek nem írtam 20 éve. Rohadj meg ahol vagy te szarzsák fityma elvtársaiddal egyetemben egy bűzölgő bőrdarabként Nagy Orr Bánod faxfején.
Elnézést a többiektől itt a sodalon de ez a tetű moslék egy sárga sejtű agyatlan lény kihozta belőlem. Bocs.
(A bocs nem neked szól te rohadék hanem a többieknek ).
rokker33
@Eladott Ország: @Maccska: Mi nekünk télen-nyáron van lecsó a spájzban! Kicsit drága volt ugyan,de még mindig jobb mintha nem lenne! Amúgy aki falusi és lusta magának megtermelni a krumplit meg a paprikát paradicsomot az meg is érdemli a magas árakat!
tudode
Persze csak dióhéjban!!!
.
Mert a 17. éve mindenreható teli hokizsebbel államtitokká minősítette milyen kódisként nevelkedett fel:
.
----- Megették az őzek Orbánék borsóját
hvg.hu/itthon/20141018_nem_volt_furdoszobajuk_orbaneknak
----------------
..
Sőt rémmesének beillik a kódis szerencselovag, aki feljött Pestre szerencsét próbálni, statisztaként azt énekelte a kisebbséggel, hogy „Rabló voltam könyvet veszek, stb. stb.
.
---- Orbán Viktor FILMSZEREPBEN Szegény Dzsoni és Árnika Orbán Viktor jelenetei
www.youtube.com/watch?v=OMTQ_mYoxqg&t=31s
-------------
.
Mintha több élete lenne a szerecsenmosdatói a szájuk befogása céljából KUSTI az előnevük, mint pl. a lesznek keretszámok az egyetemisták kordában tartása céljából, aztán berezelt MÉGSEM. nem kímélve az EU-s kohéziós alapokat sem!
..

Sőt rémmesének beillik a kódis szerencselovag amit művel saját hazájával az, aki feljött Pestre szerencsét próbálni, statisztaként azt énekelte a kisebbséggel, hogy „Rabló voltam könyvet veszek, stb. stb.
.
---- Orbán Viktor FILMSZEREPBEN Szegény Dzsoni és Árnika Orbán Viktor jelenetei
www.youtube.com/watch?v=OMTQ_mYoxqg&t=31s
.
Mintha több élete lenne a szerecsenmosdatóinak a szájuk befogása céljából KUSTI az előnevük, mint pl. a lesznek keretszámok az egyetemisták kordában tartása céljából, aztán berezelt MÉGSEM. nem kímélve az EU-s kohéziós alapokat sem!
.
----Keretszámok és liftajtó - NolTV anyaga
www.youtube.com/watch?v=Z9SkvVFP0tI&t=18s
.
----Orbán: "Nem lesznek keretszámok!"
www.youtube.com/watch?v=SflMlDjq-W4
.
„”””””Titokban találkozott Fidelitasos fiatalokkal Orbán Viktor a budapesti Ötkert nevű romkocsmában.””””

Micsoda hadicseles, sumák pirospacsis figura!
Aki Én
@Maccska: nem ismered a fajtádat?
Nektek nincs kifogásotok ez ellen a durva megszorítás ellen. Sőt, azt támadjátok, aki megemlíti.
Aki Én
@Maccska: ...fideszes csoportban...
Ha ez mond valamit.
Istenakinincsen
@Nyírfa: ma, 20:20
Nem hinném,nem tudnak és nem is akarnak veszteni...de hát ki szeret veszteni?Ha esetleg mégis úgy alakulna akkor inkább gyorsan elhagynák a süllyedő hajót.Bőven van hová menekülniük és pénzük.Pillanatnyilag minden az ő kezükben van, pénz hatalom fegyver jogrend pártkatonák fociultrák és a kiszolgáltatott nép.Idővel megoldódik ne aggódj, ébredezik már a nép csak lassan álmosan:)
Nyírfa
@Istenakinincsen: 21.10

Kösz a biztatást, hiába tudom az eszemmel, sőt, a tapasztalataim által is, hogy létezik az egyetemes igazságszolgáltatás, van , hogy kételkedem. De ez csak az ego, amely azonnal és feltételek nélkül követelné a "visszavágót" . :)
Nem tagadom, nagyon örülnék, ha a társadalom mielőbb revansot venne.
Talán azért sem történik meg most, mert nincsenek jelen az újat teremteni képes személyiségek. Talán éppen felnövekvőben vannak.
Istenakinincsen
@Nyírfa:ma, 21:28
"az egyetemes igazságszolgáltatás" lassú mint az evolució.A felnövekvő nemzedéknek úgy látom totál elege van a politikából.
Ezt a rendszert leváltani erőszak nélkül lehetetlen.Hiába vonul az utcára egy elégedetlen tömeg,ha jóérzésű nem erőszakos emberekből áll.Teljesen újfajta rendszer kellene az egész földön. Politikusok hazudozók csalók stb nélkül.
Ilyen mostanában nem lesz.Amig a pénz az úr itt a földön rend nem lesz.
Ne csüggedj az indiánok már tudták:A pénz nem ehető:))
Nyírfa
@Istenakinincsen: 22.35

Néha azt gondolom, az ősközösség volt az emberiség legfeljettebb együttléte. :)
Istenakinincsen
@Nyírfa: Nem lehet véletlen hogy ugyanezt gondolom.:)
percsi
Ne a nyomorgó népet gúnyolják.
Kezdjék csoportokban romantizálni a börtönéletet!
puszt
@Istenakinincsen: Erőszakkal is lehetetlen... Egy olyan háttere alakult ki a Fidesznek 2006 óta, amelyik élete árán is megvédi őket... Lásd a Békamenet 100ezer barmát. Érdekes, h mennyire magunkra maradtunk Európában, nincs még egy ilyen nép, még hasonló sem...
tothjani
Csak az a gond hogy éppen az élősködő s.nyaló banda nem fog ilyeneket csinálni, hiszen ők életükben nem végeztek értékteremtő munkát de jár nekik közpénz, pedig soha semmit nem tettek a közösbe.
ómió
A fizu- meg nyugdíjlenyulásotok idején, efftársak, még nem alakult ki a "nyomorfrászotok"!? Ezt csak az efftársi hataloméhség "hozta elő"?
puszt
@Maccska: még hülyézésre is alkalmasak vagyunk... Hülye!
Istenakinincsen
@puszt: ma, 05:32
Idő kérdése.Ha már nem lesz mit elszedni a néptől, akkor egymást fogják ölni a maradék moslékért...mint a disznyók:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.